MYGLAR SYNOVATE?

Jag har vid flera tillfällen fått information på mail eller telefon från personer som blivit uppringda av opinionsinstitut. Det har handlat om att den person som ringer upp försökt styra svaren bort från SD.

Igår fick jag dock ett mail från en person där en familjemedlem jobbar på Synovate. Personen ifråga skriver följande.

”Min **************** på Synovate som telefonintervjuare, hon menar att det är lika många som säger sig rösta på Sverigedemokraterna som Moderaterna eller Socialdemokraterna då hon ringer runt och ställer frågan. Det är alltså något som inte stämmer i de undersökningarna som presenteras i media, den saken är säker!”

Huruvida detta stämmer eller inte låter jag vara osagt. En sak är jag dock säker på och det är att stödet för SD har ökat enormt men det syns inte i opinionsundersökningarna. Jag skulle dock inte vara det minsta förvånad om det förekommer någon form av selektering av ”röster” i underlagen till dessa opinionsundersökningar.


Kommentarer
Postat av: Cavatus

Intressant! Det är min känsla också, att något inte står rätt till. Man vill förminska SD:s stöd för att folk ska undvika att rösta på dem för att inte riskera att rösten blir bortkastad. Kan du inte forska vidare i detta?Nytt flygblad utlagt skapat av en av våra duktiga utdelare. Filen heter: Media mörkar.pdf. Innehåller mer text, ett foto och länkar till fler webbplatser. Bra att lägga i postlådor och sätta på bilrutor m.m.så folk kan läsa i lugn och ro.www.korta.nu/flygblad

2010-05-30 @ 00:31:39
URL: http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: Quantrill

Så var det när NyD kom in i riksdagen också.

Man gick in på närmare 7% men det syntes aldrig i förundersökningarna.

SD kommer in i riksdagen i september men fan ta dom om dom förvaltar förtroendet lika illa som NyD gjorde.

2010-05-30 @ 00:43:31
Postat av: P

Hittade en artikkel som heter Myten om väljarna : "Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation, angrep nyligen på DN Debatt mediernas vårdslösa användning av politiska opinionsundersökningar. Han visade övertygande att detta inte är någon vetenskaplig petimäterfråga om felmarginaler, utan att mediernas slarv, förenklingar och svagt underbyggda slutsatser av olika mätningar är ett demokratiproblem. Det handlar allt mera sällan om att mäta opinioner, utan ofta om att skapa och förstärka människors åsikter.Hur sannolikt är det att väljarna har störst förtroende för Moderaternas sysselsättningspolitik, när det inte har blivit fler jobb utan högre arbetslöshet? Ändå var detta resultatet av en Sifo-mätning som Ekot nyligen publicerade. Frågor för att kontrollera de svarandes kunskaper skulle förmodligen avslöja mycket luft i siffrorna.Medierna tycks ha glömt den gamla tumregeln: underskatta inte folks förstånd, men akta dig för att överskatta vad människor vet. Opinionsindustrin tjänar grova pengar på myten om väljarna med de stora detaljkunskaperna, trots att de flesta svenskar först de sista veckorna före valet tar reda på vad det handlar om.En bild av bräckligheten i den här sortens mätningar är att Socialdemokraterna fick starka förtroendesiffror för sin sysselsättningspolitik 2006, trots att det sannolikt var bristerna i den politiken som Göran Persson förlorade valet på,Att mätningar av "förtroende" lätt vilseleder visar också exemplet Carl Bildt. Den dåvarande Moderatledaren hade skyhöga förtroendesiffror när han kom hem från Bosnien och utmanade Göran Persson i valrörelsen 1998. Men folk hade lägre förtroende för Moderaternas politik och Bildt misslyckades med att växla sina personliga förtroendesiffror i väljare.Mediernas uppgift i demokratin är, som Jesper Strömbeck påpekar, att underlätta för människor "att fritt och självständigt kunna ta ställning i samhällsfrågor". Men om samma medier blir allt tunnare och håglösare i att förmedla faktiska kunskaper om hur det Sverige som vi lever i ser ut och i stället satsar sina krympande resurser på opinionsmätningar och tolkningar av dessa mätningar, som oftare vilseleder än skapar klarhet, då har vi alla skäl att vara bekymrade över folkstyret".Finnes det inte krierier for opinions mätningar?2010-05-30 @ 00:56:31
Postat av: WMB

Samtliga Ny Demokratis politiker rafsades ju ihop på några få månader, även riksdagspolitikerna. Det fanns ju ingen möjlighet för Ian och Bert att kolla upp alla dessa ordentligt på den extremt korta tiden. Alltså kom det in en hel del knäppgökar i all hast, men där fanns många seriösa också. En salig blandning kan man säga. SD har ju haft flera år på sig att växa och bör ha mycket bättre koll på läget.

2010-05-30 @ 00:58:34
Postat av: Cavatus

Och på den tiden fanns inte Internet, heller, som ju har helt har ritat om mediekartan och folks möjlighet att skaffa sig info annorstädes.

2010-05-30 @ 01:05:22
URL: http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: Roberth

Samma sak i Usa där de oftast inte har ett rätt. De ger svaren som uppdragsgivaren önskar inte sanningen. Simma lugnt alla Sverigedemokrater det blir minst 6,5% i valet.

2010-05-30 @ 01:07:34
Postat av: Cavatus

Läs Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen. Föranledd av diskussionen kring burka, är veckans tema kvinnokampen på det sätt som man egentligen hade förväntat sig att Feministiskt initiativ skulle driva den. Julias penna kan väcka eldar inombords. Måste läsas!

2010-05-30 @ 01:18:32
URL: http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: P

Hej Cavatus,

Bra pdf. Alle sender givetvis ut pdf på mail til sine kontakter som igjen mailer sine kontakter etc?(i tilegg til flyveblad) Alle leser mailer de får en kompis eller en kontakt.

2010-05-30 @ 01:20:55
Postat av: LN

Sverige i ett nötskalSom Cavatus redan framhållit, ännu en söndagskrönika 'mitt i prick' på 'Snaphanen' av Julia Caesar ©

http://snaphanen.dk/2010/05/30/s%c3%b8ndagskronik-slojan-kranker-mig/"Inom kort avgörs hennes ärende av DO. Vi ska inte bli förvånade om Alia Khalifa både får rätt att fortsätta sin bana som svart spöke i den svenska barnomsorgen (hur byter man blöjor med långa svarta handskar?) och dessutom får ett fett skadestånd för att hon har blivit så kränkt. I ”toleransens” och ”religionsfrihetens” och den kulturella självutplåningens namn låter vi hellre svarta vålnader skrämma slag på små barn än vi sätter ned foten och säger NEJ. Det är Sverige i ett nötskal. Landet som inte kan säga NEJ. Landet som uppmuntrar och göder muslimska kravmaskiner och belönar dem som vägrar anpassa sig till svenska normer och värderingar med rikligt tilltagna ”skadestånd”."

- - - - -

- Och det är du Svenne Banan, och Svea, som pröjsar. Det vet ni väl?

2010-05-30 @ 05:38:27
Postat av: joffe

Detta otillbörliga förekommer tydligtvis vid opinionsundersökningar.Hur skall då SD klara att beskydda sina rättigheter vid valet?

Kommer det att ske en rättvisande valkontroll? Kommer det att finnas någon form av demokratisk opartisk övervakning?

Kommer era valsedlar alltid att finnas tillgängliga vid varje valplats?

Jag hoppas ni redan nu garderar er på alla tänkbara sätt inför valet så att inga oegentligheter sker.Som jag ser i svensk press hur ni i artikel efter artikel bespottas, misstolkas och misstänkliggörs av "experter" och journalistkåren är jag allvarligt oroad. - MEN -

Av de kommentarerna som sedan följer på dessa artiklar är uppskattningsvis 80% helt på SDs sida och ger klara indikationer och fäller hårda domar över artikelförfattarnas falskt vinklade påståenden. Det är otroligt glädjande att läsa kommentarer till dessa förblindade förståsigpåararclowners argumentering.Man ser en tydlig tendens på nätet hur stödet för SD ökar medan pappersdrakarna för en allt mer tynande falsk kampanj. I synnerhet ser man nu också många välutbildade som stöder SD i klartext i kommentarsfält i tidningar. Men så är SD också det enda partiet med en politik som kan rädda Sverige.Bodde jag inte på andra sidan jorden skulle jag hjälpa SD.

Please mobilisera VALKONTROLL i september!

2010-05-30 @ 06:11:58
Postat av: Gubben o Gumman

Instituten är en del av propaganda maskineriet.

Frågan är bara vem dom lurar,skillnaden detta valet är att tusentals SD väljare följer siffrorna

och ser både där ,samt i frågeställningen hur man

manipulerar.Ena veckan Sifo 2.7% nästa vecka Uniteds Minds 7.3%

Hallå någon skojar på dej va kompizzz.

Någon är det fel på du får gissa vilken o varför.Man har order om att fördröja SD:s inräde i Riksdagen samt försöka hålla ned siffrona svårare

än så är det inte.Därför är det viktigt att cheferna på dessa institut polisanmäls för bedrägeri om det är för stor skillnad på valnatten,så har man

tråden att nyssta i ,vi skall inte glömma

dessa på valnatten om det skiljer för mycket.Dessa är dom politruker som ligger synliga just nu

för fullt ,i o m valet.Hade inte Boljevikerna på redaktionerna samt dessa

stolpskott hållit på som dom gör hade SD legat på

minst 25% precis som i Norge.Det enda som snurrar i PK politikernas huvuden

samt murvlarna är hur mycket får SD i valet.Lita på att krismöte har hållits ,vad gör vi om dom får 20%?(Då kan några tusen börjar packa väskorna samt

beställaen enkel till Rubelstan i öster.)SVT är det första som bör "obduceras" så fort tillfälle ges ändå ned till samlivet på universitet på det glada 60-talet.Politikerna vet att det inte är ett nytt ND utan en skärpt "folkrörelse" som är på väg in i Rosenbad.Det räcker med bla vilda western på gator o torg

nedskitna åldringar, hedersvåld ,Islam mm.Fast det märkligaste är dom borgeliga politikerna

som seglar med på detta röda hav ,mot sin egen förlisning ,när båten blir för full med valboskap

och sjunker.Sannolikt hör tokimporten av araber ihop med avtal

om oljelev likt det i Danmark.

2010-05-30 @ 06:18:44
Postat av: Stefan K

Det kan inte vara en tillfällighet att många i min omkrets diskuterar som om de vore Sverigedemokrater.

Det kan inte vara en tillfällighet att så många blir just Sverigedemokrater i den Valkompass som man kan finna på många webbplatser.

Om bara en bråkdel av dessa verkligen röstar på Sd är 4%-gränsen passerad med råge.Hela pk-etablissemanget darrar just nu, så det krav på oberoende valobservatörer som framlagts är nog inte bara en önskedröm, utan ett måste.Som alla med lite IQ mellan öronen säkert begriper så handlar inte Sd om rasism, utan om ett parti som till skillnad från de 7 i riksdagen har insett att lilla Sverige inte klarar av att ta det stora ansvar vi gör. Se på omvärlden, där det nu i länder som redan tar emot färre flyktingar, införs restriktioner och stramare tyglar. Varför skulle vi i Sverige klara saken bättre än övriga Europa? Är det så verkligheten ser ut i vårt land?Att pk-politikerna med sina bundsförvanter i media, nu försöker lura i svenska folket att vi måste ta emot en enorm mängd med invandrare för att klara pensionsavgångarna, att vi av omvärlden får utstå hård kritik för att vi inte gör tillräckligt, att Sverige tjänar på de stora flyktingströmmarna, att de som kommer oftast är högutbildade och att de problem vi läser om bara utgör en liten del i sammanhanget är floskler och lögner som försöker få oss att ta fokus från verkligheten.Mina damer och herrar. Våra riksdagspartier har tappat kontrollen över utvecklingen och vet inte längre hur de ska hantera situationen. Därför ser vi nu alla försök till påhopp på Sd och alla försök till påverkan av våra tankar.Pk-Sverige underskattar dock svenskarnas syn på verkligheten och man har totalt underskattat Internets makt. Valet, om det går rätt till, kan bli en chock för de som inte prioriterar Sverige och svenskarna.

2010-05-30 @ 08:17:17
Postat av: Nalle i Växjö

Antalet regimkritiska bloggare i Afganistan förväntas öka.Undra just om regimkritiska bloggare i Sverige kommer att få några förmåner

Postat av: Allemand

Självklart att det fuskas med opinionssiffror. Kom ihåg de första undersökningarna som gav 15-20 procent till de röda. De svängningar som publiceras är naturligtvis konstgjorda beroende på beställare.De måste till valobservatörer.

2010-05-30 @ 09:12:35
Postat av: Eric

Läste för något över ett år sedan att opinionsmätningsföretagen använde något de kallade "korrektionsfaktorer" när resultaten togs fram.

Dvs de publicerade resultaten var INTE en spegelbild av vad man kommit fram i undesökningarna.

Om jag nu minns rätt och man gör på det viset kan man ju få precis vilket resultat som helst!

Luktar väldigt mycket gamla öststater. Alltid 99.8% rätt röstade oberoende av verkligt utfall.

Förutom ett faktiskt siffermanipulerande likt detta finns ju alltid möjligheten att ställa frågorna "på rätt sätt".

2010-05-30 @ 09:20:37
Postat av: peerpede

Att systematisk få SDs siffror på eller strax under 4%, ska bana vägen för organiserat valfusk i den förhoppningen att ingen reagerar om man "trollar" bort 8% till 3.8%...

Däremot hade det varit svårt om SD hade varit på 8-9%i opinionen upp till valet och sen visa 3.8% som resultat.

Valobservertörar behövs verkligen, jag liter inte en sekund på fria val här i Sverige.

2010-05-30 @ 09:59:03
Postat av: P

Valobservertörar behövs over hele Sverige!!! En del svensker jag har kontakt med (som vil rösta på SD nå) hittade inte valsädlar den gangen de ville rösta NyD.

2010-05-30 @ 10:26:28
Postat av: Ibbe

Kommer ni ihåg "minaretvalet" i Schweiz för inte så länge sedan? Opinionsinstitutens siffror pekade på ett förkrossande ja till sådana byggen och säkerligen låg artiklar färdiga på de svenska tidningsredaktionerna där schweizarna prisades för sitt förnuft. Det senare segrade som bekant, ett rungande nej från väljarna blev det och de färdiga artiklarna här hemma fick snabbt raderas och skrivas om med reducerad ordfrekvens. Schweizarna hade m.a.o. ljugit opinionsinstituten rätt upp i ansiktena. Här hemma berättar människor om att de svarar ett annat parti än SD, ett parti de i realiteten tänker rösta på. Anledningen är rädsla för registrering av svar, namn och adress hos det frägande institutet. Uppgifter om partisympati är man orolig för att den ges vidare. Det handlar i en del fall om rädsla för att mista jobb eller tappa kunder. Så ser verkligheten ut hos oss men sådant är det av tongivande kretsar skapade klimatet.

Demokratins högborg enligt Sahlin och Reinfeldt har onekligen sina skönhetsfläckar.

2010-05-30 @ 10:39:25
Postat av: AWSvensson

Att först ge svaret till någon vars uppdrag är att utföra en undersökning för att komma fram till just det svaret kallar jag Politisk Jeopardy. Ett mycket vanligt förekommande fenomen i den politiska sfären.Allt i syfte att manipulera verkligheten och lagstiftningen.

Makt är pengar, då får det kosta att behålla makten.

2010-05-30 @ 10:43:17
Postat av: Niklas

iofs ingen nackdel heller om SD ligger runt 4% i mätningarna, mörkning eller ej. Inbillar mig att många som ogillar invandringen men kanske ändå tänkt rösta på ngt annat parti kanske väljer SD för att "hjälpa" dem över 4% vilket kanske då resulterar i 7-8% i en perfekt värld. Bara en tanke.

2010-05-30 @ 10:57:51
Postat av: joffe

My final kommentar.

Mygeltendensen som framgår i Thoralfs ingress kan bara kommenteras på ett sätt. Alla är eniga i den frågan.1) Det måste till valobservatörer!

2) Ingen litar längre på ett FRITT kommande val i Sverige!

3) Samhället? Någon opolitisk instans? Finns sådan? Någon kontroll måste till för att arrangera denna demokratiska övervakning! Ett rättmätigt krav från alla väljare!

4) Ärlighet varar längst.

5) Full stop.

2010-05-30 @ 11:07:40
Postat av: Ronny

På 90-talet stod Leif "Blomman" Blomberg i riksdagen och sa att enligt en undersökning så är svenskarna mer positiva till invandring än innan. Då visade det sig att denna undersökning var ställd till ALLA LO-sektioner i Stockholms län. Kan man hålla sig för skratt, eller visar det ett mått på svenskarnas godtrogenhet, som utnyttjas av politiker!?

2010-05-30 @ 11:30:32
Postat av: P

Det är alle samhällsgrupper som vill rösta på SD. Svensker jag kjenner utgjör en bred grupp. I media skal SD fremstilles som en grupp lågutbildade menn som "aldri går på teater".Min svenske samboer ringte till meg i fjol når jag var på besøk i Norge. Jimmy är på tv säjer han. Ja,och? Jimmy är leder för SD och da är han givetvis på tv svarer jag. Jag som är norsk reflekterade (i det ögonblikket) inte over hvilken begivenhet detta är i Sverige. En liten historie som forteller mycke.Min far sa - forbud är den dummeste strategien for denne "eliten i Sverige" hvis det skal tales til deres fordel. Alle vet hur det är å forby en film -da vil alle se den.SD är en frisk fläkt. Jag kommer ihåg svensk val programmer som to tråkiga gubber i studio ifört rödt och blått slips.Den vänsterradikale eliten har styrt lenge och drevet det för langt. Jag är säker på att även politisk satire (humor programmer) på bekostning av "deres egne" forbys.

2010-05-30 @ 11:36:09
Postat av: Hulda

Målet för alla måste vara en SD-framgång i höst.

Som bonus kommer glädjen att se alla som förskräckt fladdrar med blicken i morgonsofforna dagen efter valet.

De kommer att våndas över att förklara hur SD kunde få 7% av väljarna trots alla varningsartiklar....

2010-05-30 @ 11:36:19
Postat av: Måns

Svårt att tro att det står rätt till, för nog verkar resultaten kraftigt fejkade.

2010-05-30 @ 11:37:02
Postat av: P

Det är alle samhällsgrupper som vill rösta på SD. Svensker jag kjenner utgjör en bred grupp. I media skal SD fremstilles som en grupp lågutbildade menn som "aldri går på teater".Min svenske samboer ringte till meg i fjol når jag var på besøk i Norge. Jimmy är på tv säjer han. Ja,och? Jimmy är leder för SD och da är han givetvis på tv svarer jag. Jag som är norsk reflekterade (i det ögonblikket) inte over hvilken begivenhet detta är i Sverige. En liten historie som forteller mycke.Min far sa - forbud är den dummeste strategien for denne "eliten i Sverige" hvis det skal tales til deres fordel. Alle vet hur det är å forby en film -da vil alle se den.SD är en frisk fläkt. Jag kommer ihåg svensk val programmer som to tråkiga gubber i studio ifört rödt och blått slips.Den vänsterradikale eliten har styrt lenge och drevet det för langt. Jag är säker på att även politisk satire (humor programmer) på bekostning av "deres egne" forbys.

2010-05-30 @ 11:39:51
Postat av: Felicia

Hmm ehm visste inte att synovate sysslade med sådant! :OSåg du föresten finalen i ESC igår? tyskland? :)

KRAM

2010-05-30 @ 12:05:55
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: Felicia

sen.. jag är inget fan.... läste inte först ordentligt vad du stod för!

2010-05-30 @ 12:06:56
URL: http://fjaelkis.blogg.se/
Postat av: P

Sorry, mitt siste innlegg kom inn to ganger.Oponionsmätningar må foregå etter bestemte kriterier - vet noen om det kan anmeldes?

2010-05-30 @ 12:09:05
Postat av: Lotta

Det jag är lite orolig över är hur situationen kommer se ut när SD kommer in i riksdagen? Hur kommer odemokratiska grupper som AFA och rabiata muslimer bete sig? Ser framför mig upplopp med bilbränder och hot mot oliktänkande.

2010-05-30 @ 12:17:44
Postat av: S-E KarlssonLite vid sidan om . Åkte nu på förmiddagen förbi en av Migrationsverkets flyktingförläggningar i Fågelfors i Högsby kommun , en invandrar familj samlade om en som jag bedömer väldigt ny BMV herrgårdsvagn ! Har man som asylsökande råd med att köpa sådana bilar eller är det vi blåögda svenskar som betalar denna lyx ? Alltså sådana lyxbilar får vi svenskar bara drömma om ! Hur faen har det ställts till i Sverige egentligen ?

Jag säger bara Sd ,Sd , Sd,Sd,Sd i höst annars går det ackurat åt h-----E !

2010-05-30 @ 12:26:48
Postat av: Retzius

Lotta,

Självklart kommer hot mot oliktänkande öka. Det ångår ju i SD ideologi.Längst ned i utanförskap finns flyktingar från Afrika. Sedan svarta som har ett jobb, sedan vita flyktingar, högre upp svenska alkoholister och sedan utlänningar som försöker assimilera sig. Därefter högerextrema grupper.Potentialen för högerextrema grupper är 6ggr 4%, dvs 24%. Kruxet är att andelen personer med invandrarbakgrund inte är 1,5 milj. utan 6 ggr 1,5 milj. SD skjuter sig själv i foten.

2010-05-30 @ 12:39:03
Postat av: Rättvis

Jag har sagt det tidigare: PK har inlett sin valrörelse och den intensifieras ju närmare valet vi kommer. PK-media sprider lögn och förtal om SD,lögner och mörkningar om invandrings- och kriminalpolitik.I dag har Aftonbladet en helsida där olika socialdemokrater får analysera Sahlins katastrofala ställning i valmanskåren.Men inte en rad om invandringspolitiken. Tänk vilket svek mot läsarna. De traditionellt socialdemokratiska väljarna bor ju ofta i områden som Södertälje och har därför särskilt smärtsam erfarenhet av invandringspolitikens konsekvenser.Men PK befarar att ett redovisande av fakta om invandringspolitiken skulle liksom öppna en propp till förmån för SD: väljare skulle bara strömma in.Det är därför PK fortfarande håller på med sitt ovärdiga taskspeleri.

2010-05-30 @ 12:55:55
Postat av: Drutten

Retzius,

Du är en sådan som förföljer oliktänkande med lögner.

Ta dina lögner och dra åt helvete!

2010-05-30 @ 13:53:28
Postat av: KurtanGeert Wilders (PVV) har efter att ha vägrats få informationen från regering/riksdag i Holland själv gett uppdrag för att få fram kostnaderna/vinsterna för massimmigrationen till Holland. (Känns situationen igen ?)Sammanfattning:

Med en immigration på runt 25000 personer per år har de senaste 10 åren kostat skattebetalarna i Hollande runt 72 miljarder Euro, eller 7,2 miljarder Euro per år. Detta skulle bli runt 70 miljarder kronor per år.....Om vi grov rakt av för över dessa siffror på Sveriges situation med en massimmigration på 100 000 personer skulle det bli en gigantisk kostnad av runt 280 miljarder kronor per år (mycket troligen mer).Detta måste komma ut till väljarna innan valet !!!Snacka om att våra s.k. politiker/folkvalda har "screwed" det svenska folket och med hjälp av vänstermedia gör allt för att stoppa att SD gräver fram sanningen om landsförräderiet.http://www.pvv.nl/index.php/in-de-media/persberichten/2937-10-jaar-immigratie-kost-72-miljard-euroMVH

Kurtan

2010-05-30 @ 13:57:23
Postat av: Putte

@RetziusVarför besöker du och skriver på denna sidan överhuvudtaget? Tror du att du kan omvända någon? Är du så självgod så du tror att du har någon slags gudomliga åsikter, eller är du bara en käftig snorunge som inte har något annat för dig?Hade det bara varit flyktingar som hade kommit hit, hade det inte varit något större problem, men i verkligheten är bara ca 5% av de som får stanna i Sverige flyktingar. Resten är snyltare som utnyttjar svenska skattebetalares pengar. Repalu, Migrationsverket och t.om. ärkesvinet Bengt Vetbästerberg erkänner ju nu att 95% inte är flyktingar, men Repalu och Vetbästeberg anser ju att det är ok med utländska snyltare, som "vill skaffa sig ett bättre liv".2010-05-30 @ 13:58:59
Postat av: Cavatus

Jan Guillou har flippat ut helt och angriper Vilks här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article7173156.abVilks svarar med ett otroligt skärpt genmäle på sin blogg vilks.net. Jag tror inte folk i gemen är medvetna om hur skärpt Vilks egentligen är. Läs även kommentarerna där han svarar på ett inlägg.För övrigt tror jag att rösträkningen är offentlig, vilket gör att man kan närvara efter vallokalens stängning (om fem i) för att kontrollera om det går lagenligt till. Om jag inte inte har rätt, vänligen rätta mig då. Detta valet blir ett ödesval - om inte annat vad gäller valfusk.Sprid flygbladen. Nu ett nytt upplagt. Gå till www.korta.nu/flygblad eller läs mer om det här:

2010-05-30 @ 14:17:14
URL: http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: Retzius

Putte,

ja jag hoppas verkligen kunna omvända någon. Lögner som "Resten är snyltare som utnyttjar svenska skattebetalares pengar" kan inte få stå oemotsagt.

2010-05-30 @ 14:20:34
Postat av: Putte

Nej Retzius, det är ingen lögn. Vad som är lögn och en tjuvlögn som även du använder, är att kalla dom för flyktingar. Det är tydligen OK för såna som du att storljuga. Största andelen asylsökande i år är från forna Jugoslavien. Vilka krig förekommer där? Jag tittade en stund på omröstningen i melodifestivalen igår. Väldigt konstigt att alla länderna i forna Jugoslavien gav de högsta poängen till varandra. Ena dagen flyktingalstrande länder, nästa puttinuttigt gullande med de "svurna fienderna". Och näe, du kommer aldrig att kunna omvända någon här med dina lögner!

2010-05-30 @ 14:58:16
Postat av: Retzius

Putte,

Ja det är nog så att hela balkanproblemet egentligen är en komplott mot Sverige och melodifestivalen.

2010-05-30 @ 15:21:10
Postat av: Putte

Balkanproblemet beror väl på att innevånarna i forna Jugoslavien är främlingsfientliga rasister.

2010-05-30 @ 15:23:42
Postat av: Putte

Nu kom jag på en bra ide´. Vi skickar Retzius till alla oroshärdar i världen, så kan han/hon tala dom till rätta. :-)

2010-05-30 @ 15:30:50
Postat av: lassekolja

Så länge 90-95% av svenska folket har den ensidiga bild av invandringen, som PK-patrasket ger oss, d.v.s. att ett Lyckorike väntar runt hörnet om vi fortsätter massinvandringen, ja, då riskerar även valresultatet att bli nedslående. Om däremot så många SD-are som möjligt är aktiva med flygblad m.m. fram till valdagen så kan vi den 20september inleda den långsiktiga räddningen av välfärds-Sverige.

KÄMPA PÅ! Det har aldrig varit mer angeläget än nu att rösta in Sverigedemokraterna i Riksdagen!

2010-05-30 @ 15:58:05
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: LN

Är nu Retzius framme igen och blottar huvudet!

- - - - -Sverige, Sverige Fosterland

dumhetens hemvist på jordVem bodde i Sverige?

Ursprungsbefolkningen samer samt judar, ett fåtal romer, finnar och svenskar.

För ca 40 år sedan började Sveriges övertaliga och allt mera oikofoba s.k. maktelit, som ansåg sig vara i behov av valboskap (makt ger pengar, därför gäller det att bita sig fast vid makten), verka för att landet i stigande grad skulle bli invaderat av i huvudsak outbildade och illitterata främmande folkgrupper: assyrier, jordanier, libaneser, irakier, iranier, syrier, syrianer, kaldéer, turkar, kurder, afghaner, pakistaner, palestinier, pontier, somalier osv.

Kom de hit därför att här fanns det jobb, eller för att de gillade klimatet, gillade naturen, gillade den sekulariserade svenska livsstilen, beundrade svenskarna för deras rationalitet, strävsamhet och uppfinningsrikedom, deras litteratur och andra kulturyttringar eller det nästan jämlika svenska samhället?

NEJ för fan!

Om allt detta visste (och vet) de knappast något.

De kom hit därför att här blir de helförsörjda ur ett megalomaniskt välfärdssystems ännu inte sinande ymnighetshorn. Svenne Banan och Svea jobbar än så länge på' i sitt anletes svett, medan den svenska makteliten är i färd med att införa förmedeltida förhållanden i det land som såg dem födas.

Hang them high, säger Clintan i ngn dålig film.http://tinyurl.com/KaldeerOch

http://tinyurl.com/Syrianer

2010-05-30 @ 16:12:17
Postat av: Retzius

"Vi skickar Retzius till alla oroshärdar i världen, så kan han/hon tala dom till rätta."

Kanske det.

Här är ju rena idyllen.Assyrier, jordanier, libaneser, irakier, iranier, syrier, syrianer, kaldéer, turkar, kurder, afghaner, pakistaner, palestinier, pontier, somalier har lla oehört mycket att tillföra er enkla kultur.

2010-05-30 @ 16:35:25
Postat av: PK

Jag har sagt att internationella valobservatörer till valet 2010 kommer krävas i 2 år nu. Svensk media är ett monopol mellan 2 familjer, så har man mage att klaga på Berlusconis Italien när Sverige inte alls är långt ifrån. Städa sin egen bakgård först kanske? Överhörde 2 killar på stan idag, baserat på vad dom sa så är de garanterade SD väljare. Svenne börjar få nog... SDs riktiga siffror bör ligga på 8+%

2010-05-30 @ 16:52:31
Postat av: S-E Karlsson

"Retzius" använd de räknekunskaper som du tror att du har till att räkna ut hur mycket vi som är pensionärer förlorar på invandringen . Nästa år ska pensionerna sänkas ytterligare med 4,5 % ! Ca 1,700000 pensionärer drabbas av denna sänkning , men någon stans måste ju pengarna tas för att hålla invandringen igång ! Totalstopp på invandringen och ge oss gamla det som vi har arbetat för under vårt yrkesverksamma liv !

2010-05-30 @ 17:02:43
Postat av: Retzius

Att ta hit invandrare i 20-årsåldern och sätta dem i arbete och sedan se dem flytta tillbaka vid pensioneringen är rena guldgruvan för svensk ekonomi. Inag kostnader för skolgång och inga kostander för åldringsvård.

Vi behöver fler ensamkommande fliktingbarn.

2010-05-30 @ 17:21:00
Postat av: lassekolja

Jag skäms för mig själv, jag borde tidigare insett att Du Retzius är en stor skämtare. Det bekräftar Du med inlägget 2010-05-30 @ 17:21:00.

Det är det roligaste hittills och blir inte lätt att överträffa.

Jag förstår nu att även Du är Sverigedemokrat!

2010-05-30 @ 18:07:11
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Putte

Retzius du borde byta namn till Felzius. Större storljugare och mytoman har jag aldrig stött på än du. Hur ska du sätta dessa 20-åringar i arbete och med vad? Bankrånare, åldringsmördare, gängvåldtäktsexperter? Inte att förglömma arbetsskygghet och bidragssnyltande."Assyrier, jordanier, libaneser, irakier, iranier, syrier, syrianer, kaldéer, turkar, kurder, afghaner, pakistaner, palestinier, pontier, somalier"Det är väl de enda kulturella bidra dessa har fört med sig till Sverige. En och annan pontier har väl bidragit med mera positiva saker, förståss.

2010-05-30 @ 18:08:27
Postat av: Stefan A

"inga kostnader för skolgång" var fjärde på SFI är analfabet...

2010-05-30 @ 18:08:50
Postat av: Rune

Här efterlyses valobservatörer i flera inlägg. I och för sig kan det vara bra med särskilda sådana. Men vem som helst får ju vara valobservatör vid röstsammanräkningen eftersom den är offentlig. Säg bara till valförättaren när lokalen stängs kl 20 att ni vill vara närvarande vid rösträkningen.

Det kan nog vara nödvändigt på många håll för att förebygga frestelser även om det är tråkigt att sitta på en pinnstol i flera timmar. Ta med en stickning och en hörlursradio!

2010-05-30 @ 18:57:54
Postat av: AWSvensson

Att ta hit invandrare som Retzius påtalar är redan praktiserat på 60 talet. Greker jobbade några år , unt i ryggen och med pension från Sverige kunde man starta restaurang i hemlandet.

2010-05-30 @ 19:16:27
Postat av: Skeåning

Det är helt tydligt att någonting inte stämmer med mätningarna. Jag upplever precis som du Thoralf ett enormt ökat stöd för SD, här i Skåne märks det att folk också är mer och mer öppna med sitt stöd. Så kort och gott den nedåtgående trenden i mätningarna går emot all verklighetsuppfattning och logik.

2010-05-30 @ 19:53:34
Postat av: S-E Karlsson

Gå in och titta på Fria Nyheter Umeå !

" Den 19 september röstar vi svenskt " .Ur Fria Nyheter .

2010-05-30 @ 20:22:51
Postat av: WMB

@Retzius kl 14:20

Även om det förvisso finns en del snyltare bland alla som lockas hit, så är majoriteten av dem alldeles säkert förhoppningsfulla individer som visserligen inte har riktigt flyktingstatus enligt Geneve-konventionen, men som räknar med att de ska hitta ett bra arbete här, jobba hårt och tjäna massor med pengar, och att deras barn ska få en bra utbildning med högt status.

Tyvärr finns det redan ca en halv miljon arbetslösa i det här lilla landet, och det finns noll jobb i Sverige som är lämpliga för lågutbildade eller analfabeter (vilka utgör en ganska stor procent av de senast anlända). Så det är redan från början kört även för de schyssta. De hamnar i något ghettoområde och nedräkningen börjar för dem och deras familjer så snart de har anlänt. De kommer att kosta Sverige massor med bidragspengar, som i stället kunde användas till hjälp åt minst 10 gånger så många ”riktiga” flyktingar som lider stor nöd i olika läger runt om på jorden.

På 60-70-talet när arbetsinvandringen var stor fanns det gott om industrijobb här som kunde påbörjas redan dagen efter att de hade anlänt. Men i stort sett all sådan typ av tillverkningsindustri har försvunnit härifrån till låglöneländerna.Det är nog lika bra att du ger upp hoppet om att omvända någon här Retzius. För alla vi som har fått nog av det pågående vansinnet och fått upp ögonen för vad de etablerade partierna egentligen sysslar med blir nämligen mer klarsynta för varje dag, eftersom vi får tidernas input hela tiden i form av PK-medias lätt genomskådade lögner.

Vi har verkligen ingen anledning alls att omvända oss och börja blunda för sanningarna.

2010-05-30 @ 20:44:15
Postat av: Allemand

Retzius är ett troll och jag förstår inte varför ni envisas med att mata trollet kontinuerligt. Bry er inte.

2010-05-30 @ 21:58:14
Postat av: Il Padre

Att fejka låga siffror för SD kan säkert förekomma. Ingenting är omöjligt i Sverige nu för tiden. PK styr allting utom sanningen. De som deltar i den här mörkningen av allting uppskattar uppenbarligen inte friheter och demokrati och är naturligtvis skvatt galna. Troligen inbillar de sig att de ska finna nåd hos de rättrogna också. -- Det finns bara ett sätt att försvara demokratin med demokratiska medel och förutom att gång på gång upprepa det, är det enda alternativet att rösta in SD i riksdagen på ruskigt många mandat. Sedan kan restaureringsarbetet börja...

2010-05-30 @ 22:06:39
Postat av: Oskar

Våra arbetsvilliga svenska ungdomar flyr.

Samtidigt vi fyller på med afrikaner,

mellanösternfolk och zigenare.

Var skall det sluta?http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.377983-tusentals-unga-svenskar-tvingas-till-norge-for-att-fa-jobb?articleRenderMode=article_full_discussion

2010-05-30 @ 22:50:39
Postat av: Oskar

Artikeln:

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.377983-tusentals-unga-svenskar-tvingas-till-norge-for-att-fa-jobb?articleRenderMode=default

2010-05-30 @ 22:52:16
Postat av: Robin Shadowes

Jag har blivit omvänd av Retzius. Jag ska gå och rösta på Måna Muslim den 19 september. Allahu akhbar!

2010-05-30 @ 23:11:22
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Daytrader

Jag har nu sett till att bli "inkvoterad" och få räkna röster i den lilla håla utanför stan som jag kommer ifrån,en i släkten är nämligen ansvarig att utse rösträknare just där....kan inte bli bättre,jag kommer med 99% chans få räkna röster med 2 andra för mig okända människor,jag kan bara hoppas att dom stödjer något av dom 7 socialistpartierna,jag ska göra allt jag kan för att trigga dom,hålla på samma parti som dom osv,samtidigt som jag har med en diktafon och den lilla mobilkameran,jag hoppas verkligen att dom kommer med förslaget att gömma SD röster,mitt i etern.Längtar.

2010-05-31 @ 02:30:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0