MONA SAHLINS (S)TRATEGISKA MISSTAG

Mona Sahlin och socialdemokraterna röstfiske hos den stora muslimska gruppen väljare kan med stor sannolikhet bli socialdemokraternas största misstag i modern tid. Att Mona Sahlin dessutom har mage att påstå att antisemitismen inte är mer utbredd bland muslimer än inom andra grupper i samhälle tyder på en mycket insnöad verklighetsuppfattning, för att inte säga helt obegriplig.

Den 17 januari 2009 bevistade jag en så kallad fredsdemonstration i Kalmar där de muslimska deltagarna skanderade ”No more peace with Israel”. De socialdemokratiska politikerna som deltog i demonstrationen hade inget att invända. Nedanstående foto kommer från denna demonstration och talar sitt eget språk. Antisemitismen var med andra ord utbredd denna dag på Larmtorget.En hel rad demonstrationer i Malmö borde väl åtminstone fått upp ögonen på Mona Sahlin men hon tycks blunda fullständigt när de muslimska invandrarna låter ge utlopp för sina aggressioner mot judar.


När sedan Mona Sahlin i söndagens Agenda försvarade de muslimska antisemiterna i Malmö och blev upprörd för att Göran Hägglund nämnde muslimer som en grupp med antisemitisk ”agenda” blev det säkert för mycket för en del svenska väljare.

Idag har sju muslimer på Irland avslöjats med att planera en mordkomplott mot Lars Vilks i Sverige.

Givetvis skriver inte svensk media ”sju muslimer ” utan sju personer med bakgrund från Mellan Östern. Det är fullständig tabu att förknippa muslimer med negativa nyheter. Vem som helst begriper väl att det handlar om muslimer när det gäller Lars Vilks och hans rondellhund. Den danska tidningen Jyllandsposten skriver däremot sanningen utan några som helst betänkligheter.

 ”Irsk politi har anholdt syv muslimer for mordplan mod svensk tegner, der tegnede Muhammed som en hund.”

Tänk så upprörd Mona Sahlin skulle bli om svensk media vore lika raka som man är i dansk media. I Danmark blundar man dock inte för det uppenbara!

Om inte socialdemokraterna lägger om kursen när det gäller daltandet med muslimerna i Sverige så kommer det bara att gå utför för Mona Sahlin och hon kommer nog mest kommas ihåg som ”Mona Muslim”.

Det är givetvis inte lätt för en ”betongsosse” att byta parti, men många har redan gjort det genom att stödja Miljöpartiet som håller en mer tillbakadragen profil när det gäller invandringen. Vilket är ett mycket smart drag av det annars mycket invandrarvänliga Miljöpartiet.

I ett reportage i samband med valet 2006 i SVT eller TV4 så besökte man Rosengård. De visade sig att många av de "nya svenskarna" inte förstod skillnaden på socialbidrag och socialdemokraterna, de trodde helt enkelt att det var socialdemokraterna som betalde ut socialbidraget. Därför röstade de givetvis på socialdemokraterna. Nu kallas det ju för ekonomiskt bistånd istället och det skall väl inte leda till samma missförstånd i kommande val.

Jag hoppas förstås att Mona Sahlin skall fortsätta med sitt och socialdemokraternas röstfiske bland muslimer och andra invandrargrupper då detta kommer reta upp många svenska grupper i samhället. Bland dessa grupper kommer Sverigedemokraterna plocka många väljare från socialdemokraterna den 19 september.

Att det socialdemokratiska partiet med stor sannolikhet kommer göra sitt sämsta val i modern tid, trots att man är i opposition kan inte betecknas som något annat än en fullständig katastrof för rörelsen. Ett strategiskt misstag av historiska format som inte behöver analyseras då svaren redan finns.

DN, DN, SvD, Sydsvenskan, Barometern, Dagen

Trackback
RSS 2.0