BO ROTHSTEIN KVALIFICERAD FÖR MIN ”SVARTA LISTAN”

Efter att jag läst statsvetaren och professorn i statsvetenskap Bo Rothsteins artikel i Expressen så är jag mörkrädd över vilken respekt en professor känner för hederlighet och ärlighet i den politiska debatten.

”Att försöka debattera efter den mall bestående av saklighet och fakta, som är legio i svensk politisk diskussion, verkar inte fungera.”

Den fråga Bo Rothstein borde ställa sig själv är varför inte saklighet och fakta fungerar i debatten. Kan det vara så att dessa fakta och sanningar inte passar in i den verklighet som Bo Rothstein så gärna vill uppleva. Jag har svårt att tro att en enda människa vårt land anser att vi haft en positiv utveckling när det t.ex. gäller brottslighet under de senaste decennierna. Givetvis finns det flera orsaker till detta men enligt min uppfattning stavas den största orsaken ”invandringen”. När vi Sverigedemokrater lägger fram dessa siffror och fakta från t.ex. BRÅ på ett sakligt sätt finns det givetvis inga argument kvar för Bo Rothstein och hans vänner.

Därför föreslår denne ”bildade” man följande enligt artikeln.

”Jag tror emellertid att det finns en tredje linje, nämligen ironins och förlöjligandets strategi. I den politiska retoriken är ingenting så förödande som att framstå som uppblåst och skrattretande. Men det är en svår konst som kräver skarpslipade retoriker, som inte tvekar att nypa till i veka livet. Här duger inte alls de schyssta Pelle- och flitliga Lisa-karaktärer, som dominerar svensk politik. Istället behövs någon som verkligen behärskar den svåra konstformen med ironiska elakheter.”

Man tar sig för pannan! Går det inte med det ena så får man försöka med det andra tycks vara Bo Rothstein melodi. Ändamålet helgar medlen tycks vara en devis som passar in på denne professor. Inte känner man direkt någon respekt för statsvetare precis.

Samtidigt är detta ett mycket tungt erkännande att ingen av Sverigedemokraternas motståndare har några hållbara faktabaserade argument för att dagens massinvandring till Sverige är positiv för samhället. Det är enbart en bekräftelse på att Sverigedemokraterna har sanningens politik på sin sida. När sedan en statsvetare indirekt erkänner detta så är det inget annat än ett "stjärna i kanten" för SD.

Utan tvivel kvalificerar sig denne statsvetare in på min ”Svarta lista” med råge.

Han är dock inte den enda statsvetaren som kvalificerat sig till denna lista. Ikväll skall jag presentera en ny statsvetare till svarta listan som har publicerat en minst sagt osmaklig artikel som borde anmälas för grovt förtal.


Kommentarer
Postat av: Rättvis

Ändamålen helgar medlen, skriver Thoralf om Rothsteins PK-frossa.Och egentligen så har Rothstein därmed, i all sin enfald och lumpenhet, fått en fullödig recension.Begriper Rothstein att hans resonemang skulle kunna vara lånat av Stalin eller Göbbels: Verkligheten måste presenteras, justeras eller mörkläggas så att den får en åsyftad propagandaeffekt.Har Rothstein hört talas om att demokrati betyder folkstyre?Tror Rothstein att folk förmår styra politiken ( och politikerna) utan relevant och adekvat information om till exempel politikens konsekvenser?

Har Rothstein försummat sina studier i grundläggande statskunskap? Eller är han måhända antidemokrat?

2010-03-02 @ 17:17:15
Postat av: kjgk

Är Rothstein släkt med Bert Rothstein som grundlade sin förmögenhet genom att i Malmö köpa slumfastigheter som sedan hyrdes ut till horor?

2010-03-02 @ 17:29:03
Postat av: Berra

Vad man har sett och läst tidigare om professor Rothstein så är han väl själv både uppblåst och samtidigt förlöjligat sig själv

2010-03-02 @ 17:36:13
Postat av: The Last of the Mohicans

Rothstein är ett judiskt namn, kanske vill han få mer hjälp till sina etniska vänner genom att blidka rassen Reepalu

2010-03-02 @ 17:46:44
Postat av: P

Haha, man vill möta SD med allt UTOM fakta. Sverige är ett pajasland och borde egentligen ligga i Centralamerika :(

2010-03-02 @ 17:55:35
Postat av: jannne

Till kjgk! Enligt Wikipedia är Bo Rothstein född i Malmö 12/6 1954 adress Högestadsg 25. På denna adress bodde också Adalberth Rothstein, så varför inte?

2010-03-02 @ 18:00:36
Postat av: LasseLucidor

Eftersom Sverige till stor del finansieras av privat kapital som nuförtiden sinar samtidigt som statsskulden ökar väldigt mycket varje dag!Ni som vet: vad kommer att hända när det privata kapitalet ( b.la du och jag) inte har ett endaste j-a dugg lust och ork längre att betala hela världen socialbidrag och som tack bli mördade, våldtagna- you name it...Svar önskas snarast.

2010-03-02 @ 18:02:46
Postat av: Cavatus

Han ökar inte trovärdigheten för sin institution precis. Men det kanske är samma visa där som med pressen, om man inte gör uttalanden som stöder det rådande etablissemanget får man inget stöd.

2010-03-02 @ 18:23:01
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Argus

Instämmer helt i Thoralf:s synpunkter på Bo Rotsteins artikel om SD.Till den Svarta Listan idag kan han införa TT som redovisar United Minds opinionsundersökning gällande de politiska partierna, och som avsiktligt torde utelämna SD, efter sin egen politiska agenda. Jag har aldrig kunnat drömma om att en sådan här sådan "politisk censur" skulle kunna inträffa i Sverige, valåret 2010.

2010-03-02 @ 18:26:44
Postat av: Gubben o Gumman

TT= "Röda rummet"

2010-03-02 @ 18:31:02
Postat av: Blackfootnation

Jag fattar egentligen inte varfor ni blir sa upprorda. Forvisso forstar jag att det `kanns orattvist` eller `falskspel` eller 'ohederligt'.Vad Rotsteing skriver ar essencen av POLITIK. Han blottlagger ju hur hela det politiska resonemanget fungerar.

Samma form av resonemang och etter varre skulle vi alla finna om vi kunde vara en fluga pa vaggen hos tex SR P1, SVT, Nationalsocialodemokraterna, Modroderna, de flesta nyhetsredaktionerna.Rotstein sager inget nytt. Hur manga artiklar, TV-inslag, radiointervjuer har inte haft som andamal att pa ett eller annat satt forlojliga, forvranga, svartmala och forfalska bilden av bade personen som representerar SD och SD's politik.Jag ar inte medlem i SD, jag ar inte politiker, och jag ar likadan.

Jag fullkomligt acklas over 'vara sk etablerade partier.

Jag anser att det det inte gar att overtraffa verkligheten i form av ironi och forlojligande nar t ex Ohly, M. Muslim Reinfeld med anhang debatterar.

Ingenting av storre vikt sags och detta slas upp som 'jatteviktigt'.

Inte ett enda problem av vikt blir sakligt belyst och atgardat.

Hade dessa personer jobbat pa ett bygge (dvs 7-partiets politiker) hade dom slarvat bort verktygen, sprangt formarna, reglat snett och vindt.

Dom hade fatt sparken pa mindre an en timme, men som det ar nu fortsatter dom att komma till bygget men spenderar dagarna med att forsoka snacka bort alla misstag.

Inte en sjal fragar hur dett kunde handa eller var vertygen ar. Dom bara star dar och babblar fullstandig skit dagarna i anda.

2010-03-02 @ 19:22:16
Postat av: MartinA

Jag tror inte hans råd är så bra. Funkar liksom inte att ironisera över våldtäkter, rån och mord. Den som försöker med det framstår som värsta sortens verklighetsfrånvänd von oben idiot.

2010-03-02 @ 19:24:26
Postat av: Rättvis

http://www.sr.se/cgi-bin/orebro/nyheter/artikel.asp?artikel=3480370Till och med offentliga tjänstemän använder propagerar mot SD i tjänsten.

Här är det en representant från en skola som antyder att man minsann håller ögonen öppna och kollar om SD-politikerna har rent mjöl i påsen. Endast om de inte begår brott är SD-politikerna välkomna till skolan.Eftersom dessa ord sägs av en lärare har det för eleverna en särskild tyngt. Om inte annat måste ju eleven låtsas som han eller hon håller med. Annars kan de vara fara för ett lägre betyg.Ja, PK har alltså satt igång en ojust valrörelse. Det är precis det läge jag räknat med. Den demokratiska fernissan sitter inte fastare på PK än pudret på en billig hora.Ps Så här säger skolans representant:- För oss är det självklart. Sverige är ett parti som ställer upp i valet i riksdagen. De är en del av samhället utanför skolan. Vi har en skyldighet att visa för eleverna det samhälle som finns utanför skolan. Och så länge ingen begår något brott och ställer upp som ett parti till riksdagen är man välkommen hit, säger Lars-Göran Hildor, utvecklingschef på Sydnärkes Utbildningsförbund.

2010-03-02 @ 19:46:22
Postat av: LasseLucidor

#Blackfootnation#Ett i sin ironi lysande inlägg!Skall snart berätta för er om ett partiprogramsmöte med SD där jag deltog... Mötet hölls i en undanskymd vrå i en hamn ganska centralt i Stockholm.

2010-03-02 @ 19:49:24
Postat av: oveg

Jag gissar han befarar att Sahlin bildar regering i höst, och att han finner sig föranlåten att bättra på sitt anseende i det lägret. Han gick ju ut hårt mot Sahlin i fallet Kamali.

2010-03-02 @ 20:05:13
Postat av: Claes

Jag tycker att vi Sverigedemokrater skall ta avstånd från folk som Bo Rothstein som rekommenderar sparkar i veka livet.Om Carl Bildt är inne på samma linje så tycker jag att vi skall ta avstånd från honom också.Det är naturligtvis svårt för Bo Rothstein att förstå att vad han än säger så biter det inte. Det hjälper nämligen inte honom att han är en politiskt tillsatt professor när han inte har några argument att komma med.Man bör ta avstånd från människor som Bo Rothstein som indirekt uppmanar till misshandel.

2010-03-02 @ 20:23:36
Postat av: LasseLucidor

Well, vi samlades vi Sätras tunnelbanestation för färd ungefär 3 km bortåt, där hade någon rackare hyrt eller ägde möteslokalen vi skulle till. En hamn, Det var vinter, det var iskallt om du frågar mig,och det stod en massa båtar uppställda där… Vi kom i samlad tropp, vi var ungefär 50 pers som skulle välja ett partiprogram för SD…

När vi äntrade bryggan dit vi skulle var där inte så mycket varmare där heller… Men allt Allt var gemytligt och smörgåsarna gick åt- sen var det dags att sätta sig vid mötesbordet…Där var alla av dignitet inom SD, Johan Rinderhielm, Mikael Jansson mfl… Jimmie Windeskog satt till höger om mig… Likaså Birgitta (glömt henner efternamn) och mötet kunde ta sin början…Jo förreten mittemot satt en redan då kufisk figur: Tommy Funebo heter han är i mitt tycke en sällsam figur… Jag frågade denne man vad vi ska göra med dessa s.k flyktingar men humm, humm var det svar man fick…!Mötet förflöt ganska konstruktivt med olika förslag att behandla då 2 stycken nissar från norrland säger att vi ska behandla invandrare som Hitler gjorde…Vi tittade på varann flera stycken och påminde om att det inte var det vi var där för… Dessa 2 herrar fortsatte med sin retorik och det slutade med att dessa 2 idioter fick lämna detta möte med svansen mellan bena!

2010-03-02 @ 20:38:00
Postat av: BossX

Personligen förstår jag inte Rothsteins vändningar och kast, eftersom han ursprungligen var en ganska så kritisk person allmänt sett, som rörde om i debatten. Som professor liksom jag så kan man ju säga både ditten och datten. Skillnaden är mellan R. och mig - tydligen - att han har gått och blivit politiskt korrekt medan jag aldrig varit det. OK, innan du blir professor, så kanske du måste buga hit och dit, men efter så kan du bara ge blanka dritten åt bugandet. Professorstiteln har blivit litet av Gustav III:s adlande av begåvade personer, men denna status säger intet om vederbörandes lämplighet eller omdöme! Då liksom nu!

2010-03-02 @ 23:35:18
Postat av: text tv

Sju år för våldtäktsserie i MalmöEn 34-årig man dömdes i dag av Malmö

tingsrätt till sju års fängelse för

en serie våldtäkter mot kvinnor som

han skjutsat i sin svarttaxi.Han dömdes mot sitt nekande för sex

våldtäkter, ett våldtäktsförsök och

ett fall av sexuellt ofredande. En av

våldtäkterna bedöms som grov. Efter

avtjänat straff ska mannen utvisas.Mannen erkänner fem fall av sexuellt

umgänge, men hävdar att det handlade

om friviliigt sex.Domen kommer troligen att överklagas,

enligt mannens advokat.ps. Undra vad denne "svensk" kommer få för rabatt?! Att få stanna i Sverige kanske..?

2010-03-03 @ 01:11:55
Postat av: heimdal

den käre professorn borde lära sig att "LEGIO" inte är liktydigt med "PRAXIS"http://sv.wikipedia.org/wiki/Legio

2010-03-03 @ 01:30:48
Postat av: Gubben o Gumman

Enligt domem mot "Kamel Arne" så är straffet ca 9mån.

För EN våldtäkt i lagbok 2 ,den för icke etniska Svenskar.

Mörkertalet Svennebanan mörkertalet Svenne.

2010-03-03 @ 11:26:14
Postat av: Kjgk

Jo, Bo är enligt släktforskarsidor uppenbarligen son till fastighetsägaren Adalbert/Bert Rothstein, född i Österrike 1918

2010-03-13 @ 04:37:52
Postat av: Nasser

Jag vet inte om en Sverigedemokrat ska praya om demokrati. Det ni står för är ju inte precis det, snarare nationalsocialism.

2010-11-04 @ 21:22:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0