MASSINVANDRINGEN VALETS VIKTIGASTE FRÅGA

När Synovate frågade väljarna vilket fråga som är viktigast blev resultatet enligt ovan. När partiledarna tillfrågas så blir också svaret i stort sett detsamma oavsett vilken av partiledarna för riksdagspartierna som svarar.

Är detta då sanningen?

Skulle jobbpolitiken kunna bryta den cementerade blockpolitiken? Nej!

Skulle sjukvårdsfrågor kunna bryta den cementerade blockpolitiken? Nej!

Skulle skola/utbildning kunna bryta den cementerade blockpolitiken? Nej!

Det finns dock en anledning till att bryta blockpolitiken för riksdagspartierna! Sverigedemokraterna!

Socialdemokraterna har deklarerat att man kan tänka sig ett samarbete över blockgränsen om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen. Centerpartiet och Folkpartiet är tänkbara samarbetspartner enligt Mona Sahlin.

För moderaterna och Alliansen råder samma förhållande, de kan tänka sig ett samarbete med Miljöpartiet om Sverigedemokraterna blir vågmästare.

Vilken fråga kan få dessa partier att överge den cementerade blockpolitiken?

Vad är det i Sverigedemokraternas politik som kan få dagens riksdagspartier att samarbeta över blockgränserna?

Den enda logiska slutsatsen är massinvandring!

Någon annan förklaring finns inte. Med andra ord måste ett bevarande av massinvandringen till Sverige vara riksdagspartiernas absolut viktigaste fråga. Den är till och med så viktig att man är beredd att samarbeta över blockgränserna.

Att bibehålla 100000 uppehållstillstånd/år är alltså den viktigaste frågan i valet för riksdagspartierna om man ser till konkreta föreslagna åtgärder från partiledningarna.  En i mina ögon helt befängd politik! Men jag hoppas att de politiskt korrekta riksdagspartierna fortsätter på den inslagna vägen då det bäddar för en stor valframgång för Sverigedemokraterna.

Sunt bondförnuft säger något helt annat!

 


Kommentarer
Postat av: Gnidde

Att invandringsfrågor ligger runt 5% speglar väl ungefär SDs popularitet. Det finns nog ett tämligen linjät samband är min gissning. Tycker man att invandringsfrågan är den allra viktigaste (och det tycker bara människor som är välinformerade och har läst på) så finns enbart SD som alternativ.Om diskussionen hade varit ärligare och faktabaserad i stormedia garanterar jag att invandringsfrågorna skulle ligga mycket mycket högre. De flesta vet helt enkelt ännu inte vad som pågår och hur det hänger ihop med andra politiska faktorer.Jag tror dock vi kan vara lugna. SD får sina 5-6%och börjar synas. Det är inte fel att börja på den nivån. Ett så ungt parti har inte möjlighet att ställa upp med fler kvalificerade kandidater.Så länge trenden pekar svagt uppåt fram till valet är jag fullständigt nöjd.

2010-06-29 @ 23:49:59
Postat av: Cavatus

Intressant vinkling, Thoralf. Denna artikel avslöjar en hel del om de sju riksdagspartierna. Den enda fråga som kan ena dem, är den enda fråga som är totaltabu att diskutera. Lustigt, egentligen. Men det är som jag sagt tidigare: i Sverige är det lättare att snacka om sex än om invandringspolitiken. Det säger inte så lite om tillståndet i gamla Svedala.Sprid flygblad!www.korta.nu/flygblad

Postat av: Gubben o Gumman

Lag oh ordning 2% ?-Sverige etta i överfallsvåldtäktsligan

-7 Skjutningar på öppen gata i Juni bara i Malmö

2010-06-30 @ 04:38:13
Postat av: Robin Shadowes

Ironiskt att samtliga sju systrar är beredda att gå ihop och samarbeta för att masinvandringen skall kunna fortsätta eller t o m ökas, särskilt som dom själva hävdar att det inte finns någon massinvandring. Vi som hävdar motsatsen är alltså foliehattar också förutom att vara rasister då.

2010-06-30 @ 04:48:14
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Stefan K

Nu är jag inte politisk aktiv eller ens politisk kunnig, men har inte invandring/flykting frågan en stor påverkan på 9 av 10 frågor som ligger före i listan?

2010-06-30 @ 06:54:57
Postat av: Observatör

En "lustifikation" i det hela är väl att alla de områden (utom möjligen miljön), som i listan placerar sig före invandringen, direkt påverkas av massinvandringen.

2010-06-30 @ 07:47:07
Postat av: Sandra

Säg att invandringen stoppas direkt och de som är gravt kriminella samt de flesta aylsökande får lämna Sverige inom en månad.Kommer de etniska Svenskarna som idag är marginaliserade inom de flesta områden få det bättre vid ett sådant scenario? Kommer pensionerna för fattigpensionärerna att höjas radikalt? Kommer sjuka få vara sjuka med en dräglig ersättning? Kommer de arbetslösa (gamla som unga) sluta förnedras med pajas åtgärder i arbetsförmedlingens regi alternativt arbeta gratis med bibehållen a-kassa och i värsta fall med socialbidrag som enda inkomst (om de inte är berättigade a-kassa) och utan några rättigheter?

2010-06-30 @ 10:06:11
Postat av: AWSvensson

Invandringen är mer komplex än en enkel rad i sammanställningen. Jag påstår att i stort sätt samtliga punkter mer eller mindre styrs av invandringen. Så därför är invandringen övergripande dessa punkter under rubriken fördelningspolitik. Hur ska Sveriges samlades resurser användas?, först då kan vi få en bild av folks tyckande.

2010-06-30 @ 10:23:36
Postat av: Nalle i Växjö

Mera än fördubblade kostnader för äldreomsorgen, alla måste jobba tills dom dör.Undantag : Politiker och anhöriginvandrare

Postat av: Ola

Nu något helt annat. Jag är medlem i Facket och i A-kassa. Jag ser det som att jag betalar in pengar för att vara försäkrad (A-kassa) och att kunna få hjälp (Facket) i eventuella tvistefrågor som kan uppstå på min arbetsplats. Jag anser övergripande att kollektivavtalen i Sverige är bra och att de ger en stabil arbetsmarknad utan speciellt mycket konflikter. Att en del väljer att inte vara medlemar i Facket och endast A-kassa anser jag helt ok, fast att jag själv bara ha haft god hjälp av Facket.

Vad jag nu undrar är hur ni andra Sverigedemokrater anser om Alfakassan? Alfakassan betalar ut grundersättning till den som inte är med i en arbetslöshetskassa på uppdrag av regeringen. Jag tycker det är fel och ser det som ett av de redan många bidrag som tyvärr existerar i vårt land. I ena änden tycks det vara hur lätt som helst att kvittera ut lite pengar här och där i form av bidrag % ersättningar! I den andra änden vill Alliansen tvinga ut cancersjuka och invalider i arbetslivet! Helt galet som mycket annat i U-landet Sverige!

ps när man diskuterar med vänner och bekanta brukar jag alltid ställa frågan varför det alltid finns pengar till svensk invandringspolitik. För hur många av er hör dagligen att det inte finns pengar till än det ena, än det andra?! Sparkrav, sparkrav, sparkrav...

2010-06-30 @ 11:29:46
Postat av: vmm

Thoralf: japp, en stor invandring verkar vara de andra partiernas prio 1. Allt går att förhandla om utom just detta. Eftersom det är så viktigt och bra med massiv invandring för alla andra partier så tycker jag man kan börja kräva dom på svar hur dom konkret ska säkerställa att Sverige även i fortsättningen har en stor flyktinginvandring och om hur dom konkret vill gå till väga för att öka antalet flyktingar som kommer till Sverige (dom säger ju att flyktingar säkerställer allt från kultur till pensioner och vi vill ju inte stå där utan kultur och pensioner...). Vi börjar ju närma oss valet och då blir man ju som väljare lite nyfiken.

2010-06-30 @ 11:42:01
Postat av: j-å

Som tidigare skrivits. Jag instämmer fullständigt i att invandrarpolitiken hanteras katastrofalt dåligt.Men jag blir samtidigt irriterad över att man här på bloggen börjat bolla med faktasiffror lite hur som helst.

100 000 beviljade uppehållstillstånd betyder inte att alla är invandrare och att alla är tärande på svensk ekonomi.

Enligt vad jag kan utröna så är det c:a 31 - 32 000 som kan räknas in i den kostnadskrävande gruppen, samt att den totala invandringen stannar vid c:a 54 000 per år de senaste 10 åren.32 000 är ju bara det katastrofalt många, så det räcker gott med att hålla sej till den siffran, utan att behöva 3-dubbla den.

Det är inte bra att fel siffror blir vedertagna som fakta.

2010-06-30 @ 14:01:50
Postat av: AWSvensson

Så här uttryckte sig ELISABETH SVANTESSON (m) 11:e december 2008 i riksdagen så Thoralf är i gott sälskap.

För hundra år sedan var det bara 1 procent av Sveriges befolkning som var född utanför landets gränser. I dag är 12–13 procent födda i ett annat land. Bara förra året var den sammanlagda invandringen till Sverige 100 000 personer. Det är den högsta i vårt lands historia. Migration har berikat och påverkat oss både som individer och som nation. Sverige hade aldrig kunnat utvecklas och bli det land som vi nu är utan att människor migrerat hit av olika anledningar.ELISABETH SVANTESSON (m) 11:e december 2008

2010-06-30 @ 14:52:32
Postat av: Skeåning

Gubben & Gumman skrev:

"Lag oh ordning 2% ?-Sverige etta i överfallsvåldtäktsligan

-7 Skjutningar på öppen gata i Juni bara i Malmö"Ja det är en helt otroligt låg siffra med tanke på det gravt alarmerande läget med brottsligheten i Sverige. Stämmer siffrorna får svenska folket snart skylla sig själva.Men...Är det inte märkligt att de här frågorna, som är högprioriterade av SD, fortsätter att alltid hamnar lågt i de här mätningarna, detta kanske var den lägsta nivå för de här frågorna i en undersökning jag sett hittills, samtidigt som Sverigedemokraternas stöd ökar? Någonting gå inte i hop med den ekvationen.Sedan är det ju som många skrivit här, invandringen påverkar klart och direkt många av de frågor som ligger högst.

2010-06-30 @ 14:58:13
Postat av: Quantrill

Några som skrivit inlägg här ser det mycket viktiga sambandet mellan frågan om invandring/flyktingar och alla övriga frågor.

Men hur många i resten av landet kan dra den slutsatsen?

2010-06-30 @ 15:33:13
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Bettan Svantesson må ha rätt

fram till 1970.Fram dit hade Sveriges kurva pekat mot "stjärnorna

på dom flesta områden,nu har den i 40 år vänt nedåt.Kurvan befinner sej på soptippen i Öjaby,frågan

är hur långt ner i dyn Sverige skall sjunka

Titanic ligger ju en bra bit ner i dyn på BOTTEN..Det tog 2 år för 68 vänstern ,efter att man ockuperat televisionen samt pressen att placera

Öststatsgubben vi kan kalla honom OP,som en gökunge

i den socialdemokratiska arbetarepartiet som därmed

bled ett Fd arbetarparti.Detta begrep ju inte den överlyckliga arbetarklassen vars ekonomi pekade uppåt tack vare at Sverige ej deltagit i kriget och inte tack vare

socialdemokraterna styrda av Lenisterna i praktiken.Erlander talade om den homogena rasen vad gjorde Palme en ganska kraftig omsvängning som bekräftar

vems dräng han var i realiteten bättre kvitto är nog svårt att finna eller "bevis"Nu blev man i praktiken socialdemokatiska skatteslavspartiet.(57% i totalt skattetryck).Rödgökarna ordnade raskt en gigantisk sektor åt sej och sina kamrater för att kunna leva gott med eller utan en hjärna.I Svenska skolor undervisade man om Sveriges blandning av planekonomi samt marknadsekonomi ("fri företagssamhet")En liten gosse frågade sin fröken på 70-talet om man inte kunde rösta om invandrigen.-Sådana frågor kan man inte rösta om blev svaret.Gossen skulle ha frågat varför och blivit politiker

så kanske vi inte suttit i skiten som vi gör idag.Indoktrineringen startade så snabbt det gick i media, skoväseende osv i en rasande takt.Svenska lärarkandidater åkte bla till Cuba för att

hjälpa Casto att förslava sitt eget folk."Bygga upp landet kallades det"Sverige leds i praktiken av det värsta avskum som

går att uppbringa på moder jord "fulsocilisterna."Plockas" inte dessa bort med början den 19 Sep

Så kommer arten etniska svenska att kunna sätta

upp på listan för utrotningshotaden arter.Dessa socialister är inte ett dugg bättre än nazisterna under 1940-talet tar bara lite längre tid att avyttra ett folkslag.Du som är ung och läser dessa rader om du vill ha ett land ett jobb en framtid ett liv en familj

För dej finns bara en valsedel den 19 September.På den står det Sverigedemokraterna.2010-06-30 @ 16:17:18
Postat av: J B Doe

@Skeåning

Att SD får högre siffror i opinionsmätningar än de borde få med tanke på de låga siffrorna för deras hjärtefrågor, kan bero på att många svenskar blivit ärligt förbannade på den behandling partiet utsätts för, och därför proteströstar.

2010-06-30 @ 17:49:32
Postat av: Ola

Träffade precis på två huckel-negrer och dess ungar utanför Netto i Funkabo när jag parkerade bilen. Den ena torkade sin unge runt munnen och slängde därefter pappret på marken. Två meter ifrån satt en papperskorg på en stolpe. Jag konfronterade dem med att fråga varför de valde att slänga skräpet på marken. Den ena negern svarade mig på dålig engelska att det låg ju minsann annat skräp på marken! Sedan insåg hennes vännina att det de gjort var fel, och medan hon gick tillbaka och stoppade skräpet i papperskorgen, skällde hon som slängt pappret på den andre. Den gapiga negern ifrågasatte också varför jag påpekade att just hon slängde skräp på marken. Hon kände sig väl diskriminerad kanske?! Hon tyckte nog att det var för mycket begärt att följa rådande lagar och regler i Sverige. Hon ansåg nog att Sverige förtjänade att "Afrikaniseras" till en jävla slumm med Allah som höste ledare! Och dessa otacksamma jävla b*bianer ska vi försörja! Vad sa ni att IQ´n i Somalia låg på??! Fy fan...

2010-06-30 @ 20:01:33
Postat av: Lotta

@OlaOm alla gjorde som du gör hur skulle det då se ut på Sveriges gator och torg skulle du sagt till henne. En annan variant att ta till är att fråga vem hon tror skall plocka upp skräpet efter henne.Mycket bra gjort i alla fall Ola.

2010-06-30 @ 20:44:57
Postat av: vmm

Ola: ditt språk om "huckel-negrer" osv tycker jag faktiskt inte är okej. SJÄLVKLART ska man slänga skräp i papperskorgar och ingen annanstand och det var bra att du sa till. Det var också mycket möjligt att det här handlade om att dom du sa till kommer från en kultur där man inte brukar slänga skräp i papperskorgar. Men snälla... ditt prat om "negrer" är bara pinsamt.

2010-06-30 @ 20:50:50
Postat av: Ceasar

Vad är det för fel med ordet negrer? Den ger ju en god bild av dem. Huckel skall nog vara huckle och är ju ett vedertaget ord för gammaldags huvudduk.2010-06-30 @ 21:29:14
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: jannejak

Araber och afrikaner (skriver afrikaner, så att ingen tar illa vid sig, ordet neger är tydligen infekterat, svart eller mörkbrun kanske går bra, själv har jag inget emot att bli kallad vit eller blekansikte), kastar i stort sett ALLTID skräpet där de står. Kvittar var de befinner sig. Har själv sett detta fenomen när jag besökt dessa länder, såg ut som rena sopstationen på gatorna. I Sverige kastade man också ut soporna på gatorna har jag läst och hört - på 1600-talet. Är vi på väg tillbaka dit?

Så miljöfrågan har helt klart ett visst samband med invandringsfrågan den också.

2010-06-30 @ 21:49:39
Postat av: Ola

En neger är en neger. Dvs en svart person srungen av ordet Negro, hemmahörande i Afrika (Inte här!)

Antagligen trodde negererna i detta fallet att personalen som förser dem med bidrag även sköter renhållningen, och att de därför i vanlig ordning kan göra som de vill! I Bangkok hade de minst fått böter. Och hade de haft samma taskiga attityd som här så hade de nog satt dom på en båt hem...

2010-06-30 @ 23:23:05
Postat av: Calle

J-t bra analys av enkäten, Thoralf.Borde finnas på SD:s hemsida. Alla sätt att sprida info till den breda allmänheten bör nyttjas, när nu media mörkar i allt som beskriver de negativa konsekvenserna av massinvandringen. Detta att de 7 sätter demokratin ur spel och för väljarna bakom ljuset, genom blocköverskridande samarbete , kan ge extra mycket proteströster.

2010-06-30 @ 23:39:56
Postat av: P

Många av dessa frågor är direkt relaterade till invandringspolitiken, t.ex. har svenska skolan gått från att lära ut kunskap till att istället spendera tiden till att uppfosta och lära folk hur man ska bete sig. Kraftigt ökad kriminalitet är också ett direkt resultat av invandringen. Detta och många andra av Sveriges problem är förödande för Sverige över en längre tidsperiod.Svenskarna är så oerhört märkliga, ingen vill bo i invandrartäta förorter, men alla prisar mångkulturen och massinvandring!Jag kommer stanna i Sverige tills bubblan brister helt, sedan flyttar jag med min familj. Om inget görs kommer Sverige vara helt kört om ca 20-30 år.

2010-06-30 @ 23:42:41
Postat av: Sandra

Arbetslösheten/sysselsättningen högst upp på listan måste innebära att arbetslösheten är högre än vad man vill låta påskina från politiskt korrekt håll. Sjukvården som nummer två måste tyda på en omfattande sjuklighet hos befolkningen eller rädslan för att bli sjuk.Människor som har arbeten där de känner sig någorlunda trygga (kanske enda fram till pensionen) och det är väl majoriteten så vitt jag har förstått, sätter inte arbetslösheten som nummer ett. De med osäkra anställningar kan knappast heller sätta arbetslösheten som nummer ett med tanke på att de har ett arbete.Sjukvården som nummer två, varför det när Sveriges befolkning plötsligt har blivit friska genom någon slags handpåläggning från politikerhåll och försäkringskassa? Inte kan de prioritera sjukvården och sätta den så högt upp på listan när de är kärnfriska.Jag misstänker istället att förståsigpåare (med fasta högavlönade arbeten kanske fallskärmar, bonusar)har gjort denna lilla lista. De har möjligtvis lite högre IQ än den stora massan som de representerar.Att sätta arbetslösheten/sysselsättningen högst är inte något som en normalt begåvad människa med fast lön och trygg anställning/eget företag (vilka de flesta har eller hur?)gör.De skriker i regel när de själva sitter i klaveret!Därför ligger det en stor illaluktande hund begraven i det här samhället!Den kanske så småningom reser sig upp och börjar leva sitt eget liv med tanke på alla handpåläggare vi har idag.

2010-07-01 @ 14:08:15
Postat av: kalle008

Som flera har påpekat har invandringspolitiken inverkan på flera andra frågor. Låt oss kvantifiera några (och jag talar då om den icke lönsamma invandringen och asylpolitiken, inte om den välmotiverade invandringen från västländer):Den allmänna kostnaden via skattsedeln:EN ENDA flykting eller invandrare från MENA och övriga A går i genomsnitt med så stor förlust att överskottet från TVå svenskar/västliga invandrare går åt för att uppväga förlusten.Enligt eso2009:3 går invandringspolitiken med nettoförlust varje år, år 2008. Förlusten låg då mellan 41 och 61 miljarder per år; används medelvärdet 51 miljarder blir det 11 000:- per svenskt hushåll.BrottslighetKriminaliteten är mycket hög bland personer med MENA, övriga A och delar av östeuropa som ursprungsländer.Man kan sannolikt räkna med att bland förövarna av grova våldsbrott dessa grupper även i absoluta tal är i majoritet. Sexton - sjutton våldtäkter begås varje dag, och drygt hälften begås av personer med rötter i utlandet.Rekordnivåerna för brottslighet finns hos nordafrikaner och personer från andra muslimska stater.SkolorI skolor med barn med föräldrar utifrån sjunker undervisningens kvalitet. För att ändra detta ges ytterligare skattepengar till sådana skolor. Det belopp som vanligen ges innebär att barn till icke-västliga invandrare kostar DUBBELT så mycket som svenska svenska barn.--------------Det är obehagligt men nödvändigt att peka ut specifika invandrargrupper. Saken är nämligen den att invandrare egentligen är fyra olika grupper:1) invandrare från västländer (ungefär som vi själva);2)invandrare från östeuropa (är ofta inte rumäner, ungrare eller liknande, utan "rumänska medborgare", "ungerska medborgare", "tjeckiska medborgare" osv, men talar samma språk.3) personer från Mellersta Östern, Nordafrika och övriga Afrika, (MENA och A) tillhör problemgrupperna4) personer från Fjärran Östern (Kina, Japan, Thailand, Taiwan osv.), där en del grupper uppför sig som folk, i bästa bemärkelse.Det är av omtanke om särskilt grupp 1 och 4 som man måste se till att lägga skulden där den hör hemma, och inte enbart tala om invandrare.

2010-07-01 @ 17:44:10
Postat av: Gruvmor

Så rätt du fick! Det är häpnadsväckande hur patetiskt likasinnade de sju gamla partierna är.Det finns ett kinesiskt ordspråk som lyder: När fingret pekar på månen, tittar dummern på fingret.Så gör etablissemanget i den här situationen. SD kommer och pekar på det övergripande problemet som genomsyrar hela det svenska samhället och landets ekonomi, och vad gör de andra partierna? Skjuter budbäraren, i stället för att ta tag i problemet.

2010-10-01 @ 12:57:55
Postat av: Emma

Skrämmande att se tabellen. Den avspeglar så väl den gemene mans övertygelse om att allt välstånd kommer från LO, kollektivavtal och S. Det här landet är på uthällning men man ser inte längre nästippen. Arbeten skapas endast inom privata sektorn, den offentliga dränerar i stort landets ekonomi, men företagarnas villkor hamnar längst ned, ska vi fråga oss varför? Tack och lov att skattepolitik väcker ett mer eller mindre uttalat intresse, men låt mig gissa att i första hand tänker man på sin privata ekonomi och inkomstskatt. Jag kan givetvis ha fel, men s k arbetsgivaravgifter, är de inte en form av dold skatt? Vart går de egentligen? De som fördyrar anlitande av svensk arbetskraft och minskar konkurrenskraft för i Sverige producerade varor och tjänster? Kommer de arbetstagarna till godo i form av bra sjukförsäkring mm? Jag är tveksam. Men som framgår av tabellen, är landets ekonomi ingen högprioriterad fråga. Inte heller efterlevande av svensk lagstiftning och ordning i samhället, tyvärr. Man lever för dagen och hoppas på att nån annan kommer och reder ut röran.

2010-10-09 @ 15:51:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0