SVT UTESTÄNGER SDSVT har tagit ett politiskt beslut när man utestänger Sverigedemokraterna från slutdebatten och partiledarutfrågningen.  Läs artikel.

Den så kallade oberoende ”Fria Televisionen” i SVT är politiskt styrd upp över öronen. Jag blir mycket upprörd över detta beslut och den krystade förklaringen som programdirektören Jan Axelsson ger på SVT:s hemsida. Jag känner ett stort förakt för dessa ryggradslösa ”högt” uppsatta chefer som inte vågar ta ett beslut att låta ett nytt kommande parti i riksdagen delta i SVT. Det kommer utan tvekan leda till att SD gör ett sämre val än om vi skulle fått delta under samma förutsättningar som dagens riksdagspartier.

Jag är dessutom helt övertygad om att detta beslut från SVT kommer att framstå som särdeles dumt men politiskt korrekt ju närmare valet vi kommer. Varför? Jo, jag är övertygad om att Sverigedemokraternas opinionssiffror kommer att stiga ju närmre vi kommer valdagen.

Jag hoppas dock att detta odemokratiska beslut av SVT kommer att reta upp väldigt många av väljarna så att det blir än mer övertygade om att rösta på SD. En sak är nog säkert, om detta beslut står fast och det är att antalet personer som kommer att proteströsta på SD kommer att öka markant. Det är många som retar sig på den negativa särbehandling av Sverigedemokraterna som pk-etablissemanget ägnar sig åt.

De stora svenska medierna har än så länge mörkat denna nyhet från SVT. Vem är förvånad!


Kommentarer
Postat av: Hulda

Det är nog inte kul att vara programdirektör hos SVT. Det har säkert förekommit en mängd påtryckningar från alla håll för att stoppa SD i TV inför valet.

Se bara på EXPO och deras hatpropaganda mot SD. "Antirasimens" tentakler räcker tyvärr låångt in i våra demokratiska instutioner.

Det vill till för SD,s ledning att vända SVT,s cencur till något positivt.

Troligen tjänar SD på detta, folk har nu för tiden förmåga att tänka själva och allt flera läser bloggar.

2010-06-29 @ 10:52:58
Postat av: vmm

Jag vet inte om det här är bra eller dåligt för SD. Partier tjänar ibland på att inte vara med i debatter (men jag är helt övertygad om att SD skulle klarat sig väldigt bra i själva debatten om dom fått vara med).Något som förbryllar mig är SVTs motivering:"-Sverigedemokraterna har inte legat på någon konstant hög nivå i opinionsundersökningarna under våren, i stället har de pendlat upp och ner. De har inte heller haft någon central roll i den rikspolitiska debatten."SD ligger på en nivå som stabilt visar att partiet i allra högsta grad har möjlighet att ta sig in i riksdagen. Och det där att partiet inte spelar någon central roll i rikspolitiken är ett häpnadsväckande påstående. Som vi vet är det till och med troligt att SD kommer in som vågmästare och detta när det finns två block som tydligt sagt att dom inte tänker regera med indirekt hjälp av SD och dom antyder att det kan bli frågan om blocköverskridande lösningar i sådana fall. Det skulle ändra vääääldigt mycket i svensk politik! Så frågan om SD kommer in eller inte är oerhört viktig och jag tror alla dom andra partierna har "nödplaner" för det men det är planer som dom inte talar högt om (dessa planer innebär såklart att vissa partier lämnar det block dom ingår i och söker sig till den andra sidan). Säkert umgås alla partier också med tanken på nyval eller extraval om SD kommer in. Så SVTs uttalande om att SD inte är intressant på rikspolitisk nivå är befängt.

2010-06-29 @ 11:02:27
Postat av: vmm

Det här med SVTs kampanj om fri television och att dom står fria från politisk hänsyn känns lite som en spottloska i ansiktet. Provocerande. Jag tycker man ofta märker att SVT tar politisk hänsyn. Att då hela tiden påpeka att dom INTE gör det blir upprörande.

2010-06-29 @ 11:15:15
Postat av: Hm

Nu har vi alltså förklaringen till SCB:s resultat på 3,9% för SD! Det var nödvändigt för att ge SVT en möjlig chans att motivera uteslutningen av SD. Axelssons säger ju själv att han "avvaktat" SCB:s stora undersökning. Denna undersökning som hade ett stort bortfall på ca 32% om jag inte minns fel. Det var väl tur för SVT att man inte avvaktade SIFO:s undersökning! Det hade faktiskt varit bättre för Jan Axelsson et consortes att inte motivera detta horribla beslut. Nu framstår det som klart för varje tänkande människa att utestängningen enbart beror på politiska överväganden.

Postat av: LN

Igår repriserade Nya Sveriges StatsTelivision i Kunskapskanalen ett 'Storforum' från 1/3 betitlat: 'Inne men utanför' - Fungerar den svenska integrationspolitiken eller är den ett stort misslyckande? Varför?...Jimmie Åkesson var närvarande, och OBSERVERA, av denna anledning vägrade pajasen och kryptokommunisten Lars Ohly att ställa upp. Församlingen bestod av sedvanlig blandning av komiker och komiska politiker, av vilka Luciano Astudillo och Mehmet Kaplan kan nämnas vid namn - jag tror inte att America Vera-Zavala var närvarande, hon hördes inte. Reprisen upprepas i Kunskapskanalen den 4/7.

Finns också på PLAY: http://svtplay.se/v/1911244/storforum/inne_men_utanforp

- - - - -Och nu något helt annat men inte mindre intressant.I Nya Sverige synes islam inte vara problematisk?

- Märkliga slutsatser från vårt broderland!Danskarna är vilda med att diskutera islam. Detta är en av slutsatserna i religionssociolog Henrik Reintoft Christensens nyligen försvarade doktorsavhandling. Han har under en treårsperiod analyserat samtliga artiklar och insändare som gäller religösa frågor i tre stora danska, norska och svenska tidningar. 58 procent av de danske artiklarna om religion gällde således islam, medan i Norge var det 41 % och i Nya Sverige endast 35 %.

http://www.information.dk/237086

- - - - -

2010-06-29 @ 12:43:45
Postat av: Hajen

Läs vad ledarskribenten för Södertälje tidningen LT Pär Granstedt skriver om krisen i mellanöstern. Fullständigt politiskt korrekt sanslöst att skriva detta i en centertidning, i Proletären hase det säkert gått hem. http://lt.se/nyheter/ledare/1.879741-det-sista-kolonialkriget-

2010-06-29 @ 12:56:52
Postat av: Alexander den store

Vem behöver PK-SR/SVT egentligen?

Så mycket skräp och rappakalja som där spyrs ut numera?!

Yttrandfrihetsbegreppet har man slängt för länge sedan, när endast de "rätta" åsikterna får komma fram.

Istället har man nu lyckats prångla fram

en osannolik smörja av lågbudget-alster som ska försoffa en publik till gäspningar...

Matlagningsprogram och soffdebatter om nonsens, en likgiltighet för vad kvalitetsprogram är.

Föraktet för sin publik är storartad.

Nyhetsrapportering som knappast är värd namnet, jomännvisst...

PK står stämplat med rödskrift på varje inslag!

Vägra betala licensen!

Använd istället "de riktiga medierna" som ännu kan värna om en oberoende yttrandefrihet värd namnet.

Leve Internet och de fria bloggarna!

PK-medias fasa och skräck!

2010-06-29 @ 13:07:09
URL: http://roljede.blogspot.com/
Postat av: P

Någon som är förvånad över Stalins Television i det "demokratiska", "jämlika" Sverige? I Sverige är alla lika mycket värda förutom de som vill behålla svenska traditioner och kultur. Det är inte direkt så att min lust att rösta på SD minskar av det här...

2010-06-29 @ 13:37:20
Postat av: joffe

“Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna” var en helt fantastisk och belysande sann artikel som skrevs av Gunnar Sandelin för något år sedan. Gunnar hade jobbat på socialbyrå och behandlingshem. Förblindad i tiotalet år med (förmodligen påtvingat) yrkeskrav att handlägga förfuskad arbetshandläggning av asylsökande, uppehållstillstånd, svartjobbsceneri och falskt beviljade semesterresor till länder de nyanlända flytt från...Senare som reporter på SVT i åtta år, avslöjade han hur ansvariga redaktörer på SVT kunde avkräva honom att i ett invandringsprogram ”det ska vara så synd om invandrare att folk ska gråta framför teven – för att det skulle bli en ”bra show”. Gunnar gav upp..SVT är odemokratiskt. Jag har själv jobbat där i 20 år sedan 1962 i olika befattningar. Som nyhetsredigerare upplevde man markant den rådande vänstervridenheten och reportrars totala indoktrinerade belysning av aktualiteter i nyhetssammanhang i den riktningen. Vid TV2 starten 1969 jobbade jag i produktionssammanhang med dessa företrädesvis nyrekryterade vänsterproducenter från journalisthögskolan. (Har alla studerande journalister vänsterinriktade lärare?) - Enligt dåtida utbildningsministern Olof Palme skulle ”ske inbördes tävlan med TV1”Pyttsan! 1969 års RÖDA TV2 blev tämligen snart en huvudvärk för företagsledningen på den tiden och i ärlighetens namn fortgår denna bedövande indoktrinerande sjukdom än i dag i samma anda – Dagens PK-journalistik antyder detta på känt maner. - Dagens journalister lyssnar inte på SVENSKA FOLKET!Varför kan inte ett demokratiskt politiskt parti som Sverigedemokraterna med allt fler sympatisörer kvalificera sig att delta i den SÅ KALLADE FRIA OCH DEMOKRATISKA Svenska Televisionens Politiska Debatt.En sanslös feghet från SVTs sida att stoppa detta! I mitt nya hemland betalar vi ingen TV-licens så varför gör Ni det om ni inte får en allsidig politisk information i Sverige? – VET HUT SVT!Glad sommar från en utlandssvensk i 29 år!2010-06-29 @ 14:29:14
Postat av: S-E Karlsson

Det vore bättre stt SVT ägnade sej åt det dom ska göra dvs se till så att deras program blir textade så att sveriges döva och hörselskadade får full tillgänglighet ! Att ägna sej åt politik bör eller ska inte vara deras inställning ! Sveriges skittelevision !

2010-06-29 @ 14:52:43
Postat av: Tomas

Har nu skrivit till Svt och framfört mina synpunkter och klagomål. Hoppas detta är något ni alla gör som skriver här hos Thoralf?

Fyll deras e-post med klagomål!

Det ska fan märkas att vi Sd are finns!

2010-06-29 @ 15:04:59
Postat av: Thure Högsby

Såg igår på Karlssons Varuhus Högsby två stadiga poliser som kom utledandes på en förmodligen irakisk kvinna med ett litet barn vid handen . Hela sällskapet vandrade iväg till som jag tror polisens kontorsbuss , förmodligen hade denna buss körts från Kalmar för att man skulle kunna ta hand om denna snatterska , sen måste det väl till tolk också för att överhuvudtaget kunna samtala med denna kvinna ! Våra pensionsräddare kostar oss både skjortan och byxorna !

2010-06-29 @ 15:15:54
Postat av: Stefan K

Jan Axelssons förklaringar är direkt pinsamma och givetvis ovärdiga ett oberoende och opartiskt statligt verk. Ett verk som dessutom kan bedriva sin verksamhet tack vare de licenspengar som svenska folket tvingas betala och till dom hör även Sverigedemokrater Jan Axelsson. Åtminstone än så länge.Nu tror inte jag att Axelsson ensam tagit detta beslut, utan över hans huvud har andra aktörer agerat. Vilka lär komma fram så småningom.Thoralf skriver att "Det kommer utan tvekan leda till att SD gör ett sämre val...".

Det är precis vad syftet med detta beslut är, tro inget annat.

SvT har därmed lagt sig i valet på ett sätt som är direkt ovärdigt en demokrati.I grunden ligger att SvT likt andra medier kunnat bedriva sin verksamhet på ett tämligen okritiskt sätt. Verksamheten har i många år byggts på lögner och mörkläggningar och görs så även idag. Att SD nu kommer och raserar dessa lögner, men stor hjälp av diverse bloggar har inte gått riksmedia helt förbi. Verkligheten kan aldrig förklaras bort och det märker nu de stora drakarna.Vad riksdagspartierna anbelangar så ligger detta beslut också i deras intresse och fan vet om de inte har ett finger med i spelet. De har ju på ett ynkligt sätt visat att de inte vill ta upp debatten. Då är det enklare att sitta i debatter, i tv-soffor och anklaga SD för än det ena, än det andra, utan att någon Sverigedemokrat fått chansen att försvara sig. Detta är pinsamt dåligt och får mig att tappa intresset för både media och riksdagspartierna.SD har rätt i mycket av det de säger och detta vet pk-Sverige. Samma pk-Sverige som genom sin havererade invandringspolitik skapat det vi ser idag och som allt fler upplever i sin vardag.

Därför väljer man ord som "rasister" och "främlingsfientliga", för att på så vis slippa den känsliga debatten.Lugn gott folk. Fler än jag är efter detta beslut allt starkare i sin tro på SD. Riksdagspartierna har gjort sitt i min familj, det kan jag garantera.Sedan är jag inte lika säker som Thoralf på att detta påverkar SD negativt. Alla i Sverige vet att SD finns, varför de finns och varför de behandlas som de gör. De 400-600 000 svenskar som röstar på SD ger inte upp p.g.a. detta och många kan nog tänka sig att ge partiet en röst bara för att jävlas med etablissemanget.

2010-06-29 @ 15:21:05
Postat av: S-E Karlsson

Vi tar riksdan med storm den 19/9 ! Heja Sd !

2010-06-29 @ 15:28:01
Postat av: Fredrik

Statligt ägd Television som vi betalar?

Får dom göra så igentligen?

Jag är ju som skattebetalare tvingad att betala för televisionen så då måste vi väl kunna kräva att SD får medverka? Måste väl vara ett krav att vi som medborgare får information om allt oc´h inte endast utvalt matrial?Kolla upp de där!

2010-06-29 @ 15:42:23
Postat av: Stefan K

Jag vet att det finns fler som vill säga upp tv-licensen. GÖR DET!

...men inte genom att uppge "en trasig tv" eller att "man aldrig ser på tv nuförtiden".

Var ärliga.

Kontakta Radiotjänst och säg att Sveriges Television och Sveriges Radio inte motsvarar de förväntningar som ni ställer på en oberoende och opartisk leverantör. Det är så det fungerar i företagsvärlden. Leverantörer (SvT) som inte uppfyller kundernas (tv-tittarnas) krav försvinner.

2010-06-29 @ 15:57:35
Postat av: Drutten

Detta är det bästa som kan hända!

Många kommer bli irriterade över regimtelevisionens

odemokratiska metoder!

Som S-E Karlsson skrev kommer SD ta riksdagen med storm i september!

2010-06-29 @ 16:31:10
Postat av: Faster Brun

Säger det igen! Säg upp Pyongyang-TV! Det är aldrig försent att ringa. Lägg in i partiprogrammet om att Nordkorea i fortsättning acklimatiserar deras skyhöga arvoden med sina!

2010-06-29 @ 16:36:24
Postat av: Tomas

Har skickat in nedanstående till radiotjänst idag.Då Svt genom Jan Axelsson beslutat att inte låta Sverigedemokraterna medverka vid slutdebatten och partiledarutfrågningen, så kommer jag att sända in min uppsägning ang tv avgiften. Detta pga. att Sveriges television inte motsvarar de förväntningar som ställs på en oberoende och opartisk leverantör. Detta kommer jag åberopa i min uppsägning. Ni kan knappast tvinga någon att betala licens för något ni själv inte uppfyller. Har talat om detta för alla jag känner. Mvh Tomas

2010-06-29 @ 17:12:16
Postat av: VX

Jag har tidigare tvivlat men detta är ju ännu ett stark argument för att lägga ner SVT.. kan man inte ens vara just "fri television" har man ingen funktion att fylla. J-vla diktaturfasoner.

2010-06-29 @ 17:14:47
Postat av: Lotta

Någon kanske skulle påminna Jan Axelsson vad Public Service är, själv tycks han ju glömt:Hittat på SVT:s sida:"Vad är public service?

Tanken bakom begreppet public service är att alla medborgare i ett demokratiskt land ska få tillgång till opartisk och mångsidig information inom en mängd olika områden.

Ett public service-företag spegla omvärlden ur många olika perspektiv. Som SVT-tittare ska man kunna ta reda på vad som tilldrar sig i landet och världen runtomkring så att man själv kan bilda sig en egen åsikt.

På senare tid har SVT använt uttrycket "fri television" för att förklara "public service". Med fri menar vi inte gratis utan fri från inflytande från politiska och kommersiella krafter."

2010-06-29 @ 17:30:56
Postat av: Tomas

Inte någon Lotta!Skriv till dem själv och lägg fram deras egna fakta.

2010-06-29 @ 17:34:11
Postat av: Lotta

Ok då har jag gjort det. Väntar med spänning på svar.

2010-06-29 @ 18:32:22
Postat av: leifer

Sen har dom mage att prata om att SD älskar rollen som underdog...

2010-06-29 @ 19:17:31
Postat av: Notarien

Ångrar idag att jag aldrig har betalat TV-licensen. Kan ju inte skriva och säga upp den nu! Får väl trösta mig med att jag så här sett i backspegeln gjort rätt hela tiden...

2010-06-29 @ 20:44:17
Postat av: Robin Shadowes

Är det samma Arn Jaxelsson som startade Flashback eller är det bara en slump dom har samma namn?

2010-06-29 @ 21:36:12
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: J B Doe

SVT är inte bara en propagandasändare som ingen har bett om. Dom är också löjligt inkompetenta. Läs om detta på

http://www.contra.nu

2010-06-29 @ 23:10:42
Postat av: Toppe

Jag kan hålla med om att det kan vara negativt för SD att inte få vara med i en slutdebatt, men SVT har spelat ut sin roll och det är inte så många som följer den debatten längre.Dessutom kan varje svensk med normal intelligens dra slutsatsen att detta är diskriminering eftersom Kristdemokraterna och Miljöpartiet fick vara med hur många gånger som helst innan de kom in i riksdagen och t o m Ny Demokrati fick vara med trots att partiet var i stort sett nystartat.Idag är Sverigedemokraterna, åtminstone i södra Sverige, så stora med 10-20 procent av rösterna i vissa kommuner och i år kommer merparten av dessa att rösta på SD även i riksdagsvalet eftersom det inte blir en "bortkastad" röst.Sen hoppas jag diskrimineringen av SD hos SVT leder till proteströster på samma sätt som det gjorde i min hemkommun förra gången och där är SD idag med bred marginal tredje största parti.

2010-06-30 @ 03:48:18
Postat av: Tobbe, | Tomelillas största blogg...

Hejsan Hoppsan!

Allt bra med dig?Ha en toppen Onsdag!! :D

2010-06-30 @ 04:18:16
URL: http://tobbees.com
Postat av: Nobbe

Där har vi förklaringen till varför SD fick 3,9999% i SCB mätningen. Genom att inte ge SD mer än 4 % så kan man hänvisa till att dom inte ska få vara med i debatterna i TV. Allt är uträknat. Jag hoppas jag lever den dagen då folkförrädarna ska få sina domar.

2010-06-30 @ 07:56:42
Postat av: Gubben o Gumman

Nobbe : Här måste diktaturens kreatur fuska lite

på tex SCB samt sticka fram sitt fula tryne,fronta personligen för beslut tagna enligt lönekontraketet

Då av dom i reelt styrande av Sverige.Det är inte Fredrik Mona o Lars ,det vet till o med dom.Kort o gott göra skäl för sin höga lön som chef

på SVT68.Den som inte begriper vad som pågår är inte bakom flötet utan under flötet.

2010-06-30 @ 16:31:26
Postat av: Gubben o Gumman

Hammaren o skäran hade suttit bra på blogginläggets

bildmontage,då blir det ett klockrent klistermärke

till valspurten, säger allt på ett konstnärligt sätt.

2010-06-30 @ 16:33:25
Postat av: Calle

Håller med Thoralf att många kommer att proteströsta,men för det krävs att dom känner till (S)(V)T:s beslut att utestänga SD.Svårt för väljarna att få veta när media mörkar i fallet.Ett sätt är att sprida Cavatus flygblad!!Finns det andra uppslag på hur infon kan spridas?

2010-06-30 @ 23:22:56
Postat av: ErikSitt inte och gnäll på detta formum. Kontakta istället SvT. Länk nedan:http://svt.se/2.81956/stall_en_fraga?lid=puff_1015268&lpos=lasMer

2010-07-01 @ 07:56:36
Postat av: Christian

Skickade idag nedanstående mail till programdirektör Jan Axelsson ([email protected]) och väntar nu på politiskt korrekt svar:Hej,

i opinionsmätning efter opinionsmätning (nu senast i Sentios mätning) ligger Sverigedemokraterna stabilt över 4%-strecket. Som du säkert vet fick partiet där 5,7% av opinionen bakom sig, att jämföra med folkpartiets 5,6%, vänsterpartiets 5,7%, centerpartiets 5,0% samt kristdemokraternas 4,5%. Detta innebär att Sverigedemokraterna just nu är landets fjärde största parti. Denna och de senaste mätningarna tyder dessutom på att partiet kommer att få en mycket viktig vågmästarroll.Även andra mätningar senaste (Novus, SIFO mfl) tiden bekräftar i stort sett entydigt denna bild.Det är med bakgrund av detta som man med den största förvåning tar del av er inställning att partiet som nu med stor sannolikhet kommer att få en mycket viktig roll de kommande fyra åren inte kommer att ges någon plats i valdebatter m m i era kanaler. Istället uppger ni att ni skall fortsätta att granska partiet kritiskt. Jag kan inte förstå denna inställning och tyvärr kan man utifrån detta ifrågasätta det kommande valets legitimitet. Jag kan heller inte förstå er inställning att just detta parti skall bli föremål för särskilt kritisk granskning, detta med tanke på att det under vårens provval i andra partier har visat sig förekomma mycket oegentligheter som gör att man kan ifrågasätta vår demokrati allt mer.Det vore mycket intressant att höra hur ni resonerat, och vad som skulle krävas för att ni skall ompröva ert ställningstagande gentemot Sverigedemokraterna. Jag tror att SVT gör ett strategiskt misstag genom detta och att det av denna anledning kommer att bli ett otrevligt uppvaknande för er, och för övriga partier valnatten den 19 september.Med vänliga hälsningarCB

2010-07-02 @ 10:56:31
Postat av: Korpen

Demokratur betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs nominellt, en demokrati, men som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident / dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd, själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps."

2010-07-02 @ 16:34:37
Postat av: erik

Jag uppmanar alla att skapa en opionsstorm mot portningen av Jimmie Åkesson i SVT:s slutdebatt. I exempelvis DN, SVD och Dagens Industri kan man kommentera opionsundersökningen som publicerades i morse. I exempelvis LT.SE i Södertälje kan man kommentera alla artiklar och där finns det en stark upprördhet kring krimminaliteten och mångkulturen som drabbat Södertälje.

2010-07-03 @ 00:14:47
Postat av: Frode Karlsson

Om SD:s ledning skulle vilja föra SVT/svenska staten inför rätta i Strasbourg i en snabbtalan före valet, så hjälper jag till.

2010-07-05 @ 20:49:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0