SVENSK FÖRDELNINGSPOLITIK

10 glada personer går ut för att äta middag tillsammans. Notan blir 1000 kr. Notan delas på samma sätt som skatt betalas i Sverige:

- De första fyra (de fattigaste) betalar ingenting
- Den 5:e betalar 10 kr
- Den 6:e betalar 30 kr
- Den 7:e 70 kr
- Den 8:e 120 kr
- Den 9:e 180 kr
- Den 10:e personen (den rikaste) betalar 590 kr

De 10 personerna äter middag på restaurangen varje dag och är nöjda med uppgörelsen om 1000 kr. En dag säger restaurangägaren:

- Ni är trogna kunder så jag lämnar 200 kr rabatt på era middagar i fortsättningen.

En middag för 10 personer kostar nu endast 800 kr och det är nu det händer grejer. Man vill fortfarande betala middagen såsom skatter betalas.

De första 4 påverkas inte. De får fortsätta äta gratis. Men hur ska de andra 6 göra? Hur ska de dela upp rabatten på 200 kr så att alla får sin del? De inser att 200 kr delat med 6 blir 33,33 kr. Drar de bort beloppet från varje persons andel får den 5:e och 6:e personen betalt för att äta.

Restaurangägaren föreslår att i rättvisans namn är det bättre att reducera varje persons nota proportionellt. Han räknar ut de belopp varje person skall betala. Resultatet blir att även den 5:e personen får äta gratis. Den 6:e får betala 20 kr, den 7:e betalar 50 kr, den 8:e 90 kr, den 9:e 120 kr och den 10:e personen betalar 520 kr istället för tidigare 590 kr.

Alla får ett lägre pris än tidigare och nu får 5 personer äta gratis. Utanför restaurangen börjar de jämföra vad de sparat...

- Jag sparar bara en tia av rabattens 200 kr, börjar den 6:e personen. Han pekar på den 10:e och säger:

- Men han sparar 70 kr!

- Precis, jag tjänar bara en tia och det är orättvist att han får sju gånger så mycket som jag, säger den 5:e personen.

- Det är sant! Varför ska han få 70 kr tillbaka när jag bara får 20?
De rika ska alltid ha det lite bättre, gormar den 7:e personen.

- Vänta ett tag! Skriker de 4 första som äter gratis varje dag.

- Vi får ingenting. Det här systemet utnyttjar de fattiga!

De 9 personerna skäller som hundar på den 10:e och kallar honom för allt möjligt och anklagar honom för att suga blodet ur de fattiga.

Nästa kväll kommer inte den 10:e personen till middagen. Skönt tycker de andra 9 och sätter sig ner för att äta. När notan sedan landar på bordet upptäcker de något väldigt märkligt:

Det fattas 520 kronor...

 


Kommentarer
Postat av: Allemand

Den är gammal men likväl sann.

2010-06-27 @ 13:35:00
Postat av: Cavatus

Se hit! Den svenska journalistpseudonymen Julia Caesar publicerar idag ännu en av sina avslöjande krönikor. Här finns länken samt länkarna till alla tidigare:www.korta.nu/jcNu börjar diskussionerna gå höga vem denna "avfälling" kan vara. Läs hennes egen kommentar om spekulationerna på ovanstående länk.

2010-06-27 @ 13:35:23
URL: http://www.aktualia.wordpress.com/flygblad
Postat av: LN

ÄR SVENSKA FOLKET UTSATT FÖR ETT GIGANTISKT BEDRÄGERI AV SINA FOLKVALDA?I Sverige - och sannolikt också annorstädes(?) - praktiseras något som kan kallas "glasmästarekonomi" (glazier-economy). Inte så att bokstavligen glasmästarens avkomma skickas ut nattetid för att panga dorer, utan genom att den samvetslösa och förståndshandikappade godhetsmaffian, av vilken det nysvenska samhället är genomsyrat - från regering och parlament till COOP- och ICA-kundkretsen, ivrar och verkar för, och utnyttjar, ett allt mera utökat insläpp av invandrare - helst muslimska illiterata, fler skäggbarn, klanexkluderade somalier samt det gängse MENA-klientelet. Rivna gränser och totalt fri invandring står högst på önskelistan, ty vi har ju råd - vi svenska skattebetalare, dummast i världen.I det modernare Nya Sverige tillämpas glasmästarekonomi i alla ekonomiska sammanhang, i synnerhet inom den "offensiva satsningen" för nya jobb.Prognostiserade 3000 PUT-beviljade skäggbarn 2010 kommer inledningsvis garanterat att generera mer än 3000 ny jobb till en kostnad av mer än SEK 3 000 000 000. Redan arbetar över 5000 personer i denna branch med det direkta omhändertagandet av skäggbarn - SFI-lärare, 'gode män' och andra lektanter och dito farbröder oräknade. Sedan tillkommer ANHÖRIGINVANDRINGEN, som skall generera än flera jobb - det går inte att räkna dem alla!Kan DU tänka dig fler brancher där glasmästarekonomin tillämpas?

Visste DU att 1 200 000 personer är anställda inom kommun och landsting i Nya Sverige för att ADMINISTRERA DINA angelägenheter - ty på det stora hela kan DU inte detta själv! DU har ju gått i den SVENSKA SKOLAN.

Kurl Lundgren, den oförglömlige, konstaterade på sin tid att det var bra med långa helger, ty då låg beslutsfattande och lagstiftning nere.Utan invandring stupar Nya Sverige.

2010-06-27 @ 15:32:03
Postat av: Gubben o Gumman

LN : Den "ofantliga" sektorn är en bra plats att

stoppa in inte så högt skolade "kamrater" till bra

löner för att utföra meningslösa jobb OBS i många

fall främst då pappersvändare som sitter i 30 år.

Sedan slängs alla vända papper och avd läggs ned.Därefter återuppstår den i en omorganisation.

Då med lite högre löner samt förmåner.För du har väl hört ordet omorganisation mer än en gång el ,Svenne Bannan allvarligt talat någon driver med dej?Lägg tex polisen under microskåpet, 4 utryckare,

26 mellanchefer i lönespantet 30000-40000kr."Vi har tyvär ingen bil att skicka kan du ta nycklarna ifrån den rattfulle" .-Inga problem det går han säkert med på bara han inte har kniv....Sannolikt hade ett privat företag sparkat mimst 50%

Då inom den ofantliga sektorn(obs ej vården tex)

Här är en orsak till 57% i totalt skattetryck.Fiffigt och bra upplagt.Alla skall med och få feta löner o tjänstepensioner,avskum är rätt benämning."Kliar du min rygg kliar jag din kamrat".Den 19 September blir det en spark där ryggen byter

namn på dessa diktaturens kreatur.Låt "Irak Charter AB" få helt nya kunder o dest.:

Ivan ,Tatjana. Pjotr .Vladimir .Oleg .Olga mfl.Låtom färden gå Österut utan fallskärmar.Halleluja

2010-06-27 @ 17:24:07
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Moske ny synonym = Slakterisammordningscentral

2010-06-27 @ 18:39:38
Postat av: Anti-PK

Tyvärr summerar detta Sverige i ett nötskal :( De flesta rikaste svenskarna har redan flyttat från Sverige, inte nog med massvis av förlorad skatt och intelligent kapital, så omsätter dessa personer ofta stora summor och sysselsätter en massa andra personer. Kulmen var väl när Astrid Lindgren betalade 102% skatt och massvis av rika personer och företagare lämnade Sverige, samma personer som andra länder helst vill ha. Istället är Sverige världens bästa land för kriminella, arbetsskygga och bidragstagande. Vill man på sikt göra Sverige till ett uland är detta en jättebra strategi...

2010-06-27 @ 18:48:38
Postat av: Cavatus

Missa som sagt inte Julia Caesars senaste krönika om bedrägeribarnen. Spekulationerna om hennes identitet kommenterar hon själv här:www.korta.nu/jc

Postat av: World Traveller

Veckans hatartikel mot SDU idag pa HD Kultur:'SDU, Metapedia och Adolf Hitler

Sverigedemokraternas hotfulla antimuslimska och främlingsfientliga budskap får mig att tänka på hets mot folkgrupp. Muslimer i Helsingborg har fullt förståeligt reagerat med oro efter ungdomsförbundet SDU:s demonstration här.Hur många helsingborgare ställer sig bakom SDU:s hatiska budskap?I veckan kunde man läsa i Sydsvenskan att en 15-årig pojke i ökända Vellinge misshandlat en 12-åring för att denne vägrat säga att ”alla invandrare ska utrotas”. Skulle det kunna ha hänt i Helsingborg?I debatten hörs från främlingsfientliga kretsar ideliga påståenden om vad som står i Koranen, kopplat till generella och nedsättande påståenden om islam och om muslimer.Mycket är hämtat från icke-rumsrena källor. En av de värsta är den Wikipedia-liknande högerextrema nätuppslagsboken Metapedia, vars svenska version ingår i ett uppenbarligen välfinansierat internationellt nätverk.På Metapedia prisas Adolf Hitler. Han omnämns som ”filosof, konstnär, politiker och författare”. Hitlers Mein Kampf är en ”av världens mest sålda böcker” och Führern en av 1900-talets ”mest framstående personligheter”.Sverigedemokraterna har rötter i Bevara Sverige Svenskt och rotsystem som också är sammanflätat med mer eller mindre nazistiska tankesmedjor.'JAG SKREV FOLJANDE KOMMENTAR:'Vanstern, EXPO och Stormuftin av Jerusalem

Vansterns och muslimernas hotfulla anti-judiska och svenskfientliga budskap får mig att tänka på hets mot folkgrupp.I debatten hörs från svenskfientliga kretsar ideliga påståenden om vad som står i SD's partiprogram, kopplat till generella och nedsättande påståenden om Sverige och om svenskar.Mycket är hämtat från icke-rumsrena källor. En av de värsta är den Wikipedia-liknande vansterextrema nättidningen EXPO, vars svenska version ingår i ett uppenbarligen välfinansierat internationellt nätverk.Pa EXPO prisas Stormuftin av Jerusalem, en nara van till Adolf Hitler.

Hitlers Mein Kampf är en ”av arabvärldens mest sålda böcker".Vansterpartiet har rötter i Vansterpartiet Kommunisterna och rotsystem som också är sammanflätat med mer eller mindre nazistiska, fascistiska och islamistiska tankesmedjor.'

2010-06-27 @ 19:28:12
Postat av: Gubben o Gumman

Expo lever på dom dödas pengar Allmäna arvsfonden

End of story.

2010-06-27 @ 19:42:15
Postat av: j-å

Kul historia, Thoralf.Men tyvärr inte relevant och har aldrig varit det.De 200 kr i rabatt plockade restaurangägaren tillbaka omgående genom smyghöjning av maten, införande av div. nya avgifter av div. slag t.ex. vid toalettbesök eller garderobsavgift m.m.

Exakt som den nuvarande regeringen agerat.Så är jag övertygad om att hade inte nr. 10 funnits, så hade säkert både nr. 3 och 4 haft råd att betala för sin mat. Nr.10 har nämligen i sin girighet( gäller i viss mån nr 8 och 9 också) lurat av de andra sju en hel del inkomster. Samtidigt uppstod ju inga kostnader för nr.10 när denne uteblev, men restaurangägaren var ändå fräck nog att ta betalt för 10 måltider, vilket medför att nr 2 fortfarande inte har råd att betala för sej.

Kvar har vi alltså 1 snyltgäst!?

2010-06-27 @ 19:53:11
Postat av: Fredrik

Vi behöver verkligen dagens invandring säger man?

Är framtiden säger man?Lära sig svenska kanske och demokratiska värderingar kanske borde komma före:Postat av: Robin Shadowes

WT, skrev en kommentar på HD för några dar sedan. Det var ingenting om invandrare eller muslimer bara några få ord om att detta sannolikt kommer censureras. Kommentaren kom aldrig fram...

2010-06-27 @ 21:33:25
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Anti-PK

@j-å: Underbart kommunistiskt resonemang, Marx skulle varit stolt!Med ditt resonemang skulle Sverige vara betydligt bättre om alla invånare i Djursholm, Lidingö, Bromma, Östermalm och Saltsjöbaden skulle flytta från Sverige, alternativt aldrig funnits.Tvärtom är TAs historia relevant eftersom det är precis detta resonemang som många svenskar använder.Schweiz med flera andra länder har AVTAGANDE skattesats ju mer du tjänar, eftersom summan av skatten du betalat ändå är mer. Nåt att fundera på för Jantesvenne...

2010-06-27 @ 23:14:49
Postat av: Utlandssvensk

Jag är en typisk "10:e personen", dvs. jag har mycket höga inkomster.En gång i tiden tyckte jag att det var ganska OK att betala svensk skatt men när jag insåg att det jag faktiskt gjorde var att finansiera koloniseringen av mitt eget land fick jag nog...

2010-06-28 @ 00:57:18
Postat av: utlandssvensk

@Anti PK,

"Schweiz med flera andra länder har AVTAGANDE skattesats"Nej, det stämmer inte (tyvärr). En kanton i Schweiz (Obwalden) införde regressiv inkomstskatt för några år sedan men denna blev underkänd av federal domstol. Som utlänning är det dock möjligt att få s.k lump sum taxation, dvs. man betalar ett fastställt belopp oavsett inkomst.

2010-06-28 @ 01:01:54
Postat av: Ola

Anti-PK: Ditt resonemang är ren idioti. Schweiz har en välmående ekonomi pga. att diktaturer i snart 100 år har pumpat in pengar i deras banker. Så skapar man inte välfärd. Du kan knappast vara SD-are. SD-are vill nämligen ge tillbaka välfärden till folket. Det SVENSKA folket! Den avtagande skattesatsen du nämner är ju närmast den rådande realiteten för Sveriges löntagare idag! Går inte skatten till invandringspolitiken så går den ju till just skattesänkningar för de mest välmående. Det är ju inte direkt så att utförsäljningen av statliga tillgångar idag går till så kallad "återsådd" som skapar arbetstillfällen. Snarare neddragningar och besparingar för att ge mer pengar i de redan rikas skattkistor. De du nämner som boende i/på Djursholm, Lidingö, Bromma, Östermalm och Saltsjöbaden är oftast just giriga. Girighet är i detta fall för mig när man besitter tillgångar så stora så att du inte bara säkrat dina barns och barnbarns lyx-semestrar, sportbilar, champangesprut, utlandsstudier osv. Utan även för tiotalet generationer framåt! Dessa arvtagare röstar oftast på Moderaterna för att mamma och pappa gör det. Dessa gnäller oftast om skatten av samma anledning. Dessa har oftast aldrig känt av beskattningen över huvud taget. De roar sig i San Tropez medan många knegare försöker få ihop vardagsekonomin. Öppna ögonen! Man är inte kommunist för att man strävar efter lite nationell solidaritet. SD plockar flest väljare ifrån S idag. Detta för att de bl a ser hur Alliansen vill ha billig arbetskraft i form av importerade utlänningar och för att de ser att de som i Sverige faktiskt inte drabbas hårdast av våra skatter är de rikaste utan de fattigaste. Att på borgerligt manér hävda att alla i Sverige har samma möjligheter till utbildning och framgångar osv. är ju bara rent strunt och nyliberal Rappakalja. Att jag tar upp det resonemanget här är för att de välbärgade alltid ska åberopa jantelagen precis som du gör! Hade det varit så att alla gavs samma möjligheter hade ju alla besuttit högavlönade direktörsjobb med fallskärmar på fantasisummor. Att Sossarna deltagit i importen av kulturberikarna har ju att göra med att deras representanter vill ha "valboskap". För att när deras egentliga kärnväljare upptäckt att dessa sitter på sina stolar och kliar varandras ryggar för att sko sig själva så är de för att de har blivit just GIRIGA. Du vet en hel del "Sossepampar" röstar rött. Tänker BLÅTT. Jobbar svart. Äter grönt. Skiter brunt...

För övrigt tror jag inte att det begås så mycket gruppvåldtäkter i Djursholm och Saltsjöbaden! Det verkar liksom vara lätt att bygga en mur runt sitt boende om man har råd. Och att därmed hålla kulturberikarna på avstånd…

2010-06-28 @ 01:12:56
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Ja, jag känner mig också som den 10:de personen. Men som pensionär hade jag nog gått hem och lagat min egen mat och sluppit det svenska tjaffset.

Räddningen för oss pensionärer lär vara Frankrike, för där betalar man ingen skatt på de första 1.200

euro, tjänstepension undantagen. Men det går tydligen att "mussla" även med dessa belopp. Och naturligtvis ingen skatt till Sverige.

Det skall bli intressant att följa, om våra pensionärer tittar på våra generösa återställare,

28 miljader under perioden! Vi ATP-pensionärer får genom det dubbla prisbasbeloppet ett minus på 1,6 %

varje år sedan *DNP startades + skillnaden i skattekolumnen. Inte att undra på att 800.000 fattigpensionärer klagar!

*DNP= Det Nya Pensionssystemet

Lite svensk midsommar som avkoppling:

http://www.youtube.com/watch?v=Lbh3uAZ4WUM

God Natt mina vänner...

2010-06-28 @ 01:28:33
Postat av: Någon på Getingen

Varför inte bara stänga krogen så är ju problemet

löst?

2010-06-28 @ 02:11:11
Postat av: S-E Karlsson

På tal om pensionerna, en enkel lösning är att PRO,SPF,SPI och alla andra pensionärsorganisationer bortser från allt politiskt tjafs och går samman och slåss för det vi pensionärer har rätt till ! Ska det vara så bannat svårt ??

2010-06-28 @ 08:38:52
Postat av: Anonym

S-E Karlsson,Haha, då blir två av tre föreningar av med sitt välmående bidrag. Pensionärer som levt på andra i hela sitt liv(politiker)blir av med försörjningen.

2010-06-28 @ 09:04:00
Postat av: Thure

Svar till Postat av : S-E Karlsson ,

Redan idag får de som går i pension ca 58 % av sin lön , när du går i pension så kanske det är nere i 30% , då kanske du är lagom skadeglad! S-E Karlsson har hur rätt som helst något måste göras , pensionärerna har rätt till det som dom betalat in till ! När du själv sitter med skägget i brevlådan så kanske det låter på ett annat vis .

2010-06-28 @ 09:30:37
Postat av: Anti-PK

@Ola: Du resonerar precis som Bamse: Krösus Sork och alla andra är rika och onda, vilket inte alls är sant. Det finns massvis med rika personer som är företagare, entrprenörer och andra nyckelpersoner som är oerhört viktiga för Sverige och dessutom betalar mycket skatt.Sverige är fantastiskt för att högre utbildning är gratis. Är själv uppvuxen i en Stockholmsförort med ensamstående 3-barns mamma. Hade aldrig råd med semester, äta på restaurang eller köpa roliga saker. Jag har pluggat hårt och tog chansen till gratis universitetsutbildning och har idag ett mycket välavlönat jobb. I Sverige har ALLA denna chans som inte är lata! Dock resonerar jag idag som "utlandssvensk", min skattevilja för svenskar är mycket god, men inte kolonisering och islamisering av Sverige.

2010-06-28 @ 09:37:15
Postat av: j-å

@Anti-PKTja, var och en av dessa girigbukar försvarar naturligtvis sitt eget inpinkade revir, samt den som inte är girig är kommunist eller lat.Skulle kunna sitta resten av dagen å räkna upp exempel på både enskilda och hela yrkesgrupper som inte förtjänar sina höga inkomster.

M.a.o. de är inte värda det netto som uppstår efter att de erlagt skatt.Girigheten styr även politiken och man använder olika politiska verktyg för att åstadkomma orättvisorna.

Människan anser sej vara jordens högst stående varelse, men vi är inte f*n till att skapa ett system där en person anses vara viktig och uppskattad, om denne inte samtidigt är rik eller har en oförskämt hög lön.Ang.invånarna i Djursholm,Lidingö,Bromma,Östermalm och Saltsjöbaden, så har det stora flertalet inte förtjänat sin höga status.2010-06-28 @ 11:34:39
Postat av: Anti-PK

Självklart finns det många "girigbukar" och en del brats som sprutar skumpa på Stureplan, men dessa är bara en liten del av en grupp, men som tyvärr syns mycket i media och därför "representerar" en hel grupp. Det finns många rika svenskar som jobbar hårt för Sveriges bästa, som dock hållet en väldigt låg profil. Det är bevisat att mångkultur minskar skattesolidariteten avsevärt. I ett land med världens högsta skatter, samt relativt sett världens högsta invandring, är det självklart att skatteunderlaget kommer minska. Globalt sett så är svensk politik sämst för arbetsmyrorna och bäst för parasiterna.Det finns tyvärr även massor av korrumperade politiker och journalister, samt de som medvetet ljuger, vilseleder och inte lever som de lär. Dessa ska självklart bort.Sverige måste göra det mer lönsamt att arbeta, mindre lönsamt att parasitera, kraftigt ökade straffsatser på brott, sluta dalta med unga kriminella, ut med alla kriminella invandrare samt deras familjer och självklart stoppa bidragsinvandringen/turismen. Att ta in ett fåtal invandrare med expertkompetens och som sköter sig är dock helt ok och bra för Sverige - de flesta muslimer passar inte i denna grupp...

2010-06-28 @ 13:02:06
Postat av: Solna_52

Är jag den ende som inte riktigt förstår hela ekvationen? Alla tycker den är så kul...

2010-06-28 @ 15:42:00
Postat av: j-å

@Anti-PKNär du nu återvände till verkligheten håller jag med dej nästan helt, med den reservationen att nr 8 till 10 i historien är även de i flesta fall parasiter. Lagen tillåter dessa att tjäna sina pengar med omoraliska metoder. Så vi har alltså två slags parasiter.Misstänker också att Thoralfs historia har sitt ursprung hos gruppen nr.8-10. Syftet med att återge den i den ensidigt vinklade och ofullständiga formen, måste väl vara att Thoralf instämmer i klagolåten över höga skatter.

En klagolåt som förmodligen uteblivit om inte nr 8 till 10 funnits, för då hade heller inte nr 2 till 4 existerat.

Det mina vänner, är inte kommunism, det är rättvisetänkande.

2010-06-28 @ 16:34:37
Postat av: Anti-PK

Poängen är just att många svenskar tycker det är "orättvist" när skatten sänks proportionell/procentuellt, eftersom de som tjänar mer då får effektivt större skattesänkning/mer kvar i plånboken. Det man dock inte tänker på/inte vill tänka på, är att dessa personer ändå betalar mer i effektiv skatt.

2010-06-28 @ 16:46:42
Postat av: j-å

@Anti-PKVisst det är poängen och det är precis som svensken tycker. Det är i högsta grad orättvist.

De flesta är också fullt medvetna om att nettoskillnaden blir större.

Som jag skrev tidigare är svensken också medveten om att dessa personer inte gjort sej förtjänta av denna nettoökning.

Här kan du vända på och fortsätta Thoralfs ofullständiga historia.

Hade inte nr 10 funnits, då hade de andra 9 haft hans 520 kr, eller hur.Nu är det så att skattenotan skall betalas fullt ut, men av vem?

Kolla in alla smyghöjda skatter och avgifter.Kolla

drivmedel,elenergi,bilskatter,miljöavgifter,tobak,

alkohol,bilförsäkring,A-kasseavgift m.m. samt alla indragna statliga anslag till kommunerna och landstingen. Listan kan göras lång.

Min skattesänkning är uppäten, men jag betalar lika stor skattehöjning på en liter sprit som den som tjänar 5 ggr mer.

De som har en skattesänkning överstigande samtliga smyghöjda skatter är vinnarna och dessa pengar saknas tyvärr nu hos staten, men det går ju bra att låna av ett annat land.

2010-06-28 @ 17:28:30
Postat av: Ola

@Ani-PKDu skriver att: "Det finns många rika svenskar som jobbar hårt för Sveriges bästa, som dock hållet en väldigt låg profil." Ja och det finns ännu mera låginkomstagare som även dem jobbar för landets bästa!Du resonerar precis som Krösus Sork: "I Sverige har ALLA denna chans som inte är lata!"

Det där är rent nyliberal skitsnack! Snälla läs mitt tidigare inlägg igen. Om du inte förstår det så är du dum och tjänar antaligen en alldeles för hög lön i förhållande till din intelligens och dina studier kan därmed inte vara värda ett smack!

Alla ges inte alls samma chans i Sverige bara för att du kan klappa dig själv på axeln som har gjort en "klassresa" ifrån förorten och din ensamstående trebarnsmorsa! Du resornerar endast utifrån dig själv likt ett barn. Ett väldigt egocentriskt beteende som man bäst känner igen hos Moderaterna.Ps Krösus Sork hade likt dagens många multinationella företag som exploaterar fattiga människor, aldrig rent mjöl i sin påse. Han nyttjade både Bråksorkar, kloaksorkar och fixaresorkar & Knocke och Smocke i sin GIRIGHET! Men det ligger väl bortom vad du förstår?!

2010-06-28 @ 17:37:11
Postat av: Anti-PK

J-a's hela resonemang går ut på att alla är lika och alla kan fylla samma funktion i samhället. Detta är självklart inte sant, den största skillnaden är rent intelligensmässigt, alla är inte Einstein. Det som verkligen tar välfärd framåt är nya uppfinningar och framsteg inom forskning, personer som sysslar med detta är oerhört viktiga- och tillför gott för alla! Dessa personer finns ofta i 8-10 toppen.Ola: Jag hävdar fortfarande att grundskola är gratis, gymnasiet är gratis, komvux är gratis, universitetet är gratis och allt som krävs är att du har tillräckliga betyg. Rätta mig om jag har fel. Tar du inte chansen till denna otroliga möjlighet har du tyvärr ingen annan att skylla på än dig själv, men vi svenskar gillar ju att skylla på alla andra.Självklart finns det en del Krösus Sork i Sverige, men det finns även massor med rika som vill väl. Företagare, entreprenörer och andra smarta personer tillför massvis av gott till Sverige, men svensk skattepolitik gör det extremt ogynnsamt för dessa personer. Sverige har jagat iväg personer som är oerhört viktiga och har ersatt dessa med analfabeter från Somalia. Sverige stod utanför båda världskrigen och hade en fungerande industri när nästan ingen annan hade det. Varför har vi blivit akterseglade av det förr betydligt fattigare Finland och dalar konstant i olika välfärdsligor?Astrid Lindgren säger det mycket bättre: http://www.expressen.se/noje/bocker/1.924415/pomperipossa-i-monismanienMen om ni vill kan vi ju höja skatterna rejält igen och fortsätta med nuvarande invandringspolitik och se vad som händer.

2010-06-28 @ 19:21:19
Postat av: Ola

@Anti-PKBara för att skolan i Sverige är "gratis" så har inte alla samma förutsättningar. Alla kan tex inte få tillräcklig hjälp och stöttning till att göra läxor hemma. Dessa elever halkar givetvis efter redan i grundskolans tidigare år. Den svenska skolan har dragits med besparingar och dålig personaltäthet sedan i början av åttiotalet.

Man ska inte önska andra människor olycka MEN du skulle fan i mig behöva råka ut för en olycka eller drabbas av en rejäl skada så att du hamnade i samma fack som dem som har det svårast i Sverige! Då kanske du skulle se saken med en lite bredare infallsvinkel. Ung. så som intelligenta människor brukar göra! Tänka lite bredare.

Jag har inte heller någonstans i mina inlägg hävdat att vi ska höja skatten eller fortsätta med nuvarande invandringspolitik. Skattesatsen på inkomst ligger idag på en rimlig nivå OM denna skatt går till svenska folkets väl och inte som idag till invandrare och lycksökare! De smyghöjda skatter och avgifter som J-å nämner blundar du ju självklart för. Därav visar du ju att du lever i ditt slott och inte i verkligheten och att resonera med dig tycks vara stört omöjligt!

2010-06-28 @ 22:56:45
Postat av: j-å

@Anti-PKVi sätter punkt här, för du tillskriver oss påståenden och drar slutsatser som inte existerar.

2010-06-28 @ 23:17:37
Postat av: Janne

Varför kostar maten 1000 kr när den tionde personen inte är med? De andra 9 åt för 100 kr till eller?

2010-06-29 @ 11:41:11
Postat av: Solna_52

SÅ skönt att jag inte var den ende som inte riktigt fattade galoppen..haha

2010-06-29 @ 12:04:33
Postat av: Sandra

Tack för era inlägg Ola och j-å. Att alla har samma möjligheter är typiskt moderat snack och har så alltid varit. Ett barn från arbetarklassen eller ett barn uppvuxen i en dysfunktionell familj kontra ett barn född i en välmående överklassfamilj/medelklassfamilj och med silverskeden i munnen har givetvis inte samma möjligheter eftersom dom inte har samma utgångsläge socialt och ekonomiskt även om barnen ligger på samma nivå när det gäller IQ. Dock finns det undantag (maskrosbarn som blir framgångsrika enligt samhällets mått) och Anti-PK verkar vara ett sådant men det är inte särskilt vanligt. Människans värde bestäms utifrån hennes status i våra samhällen och allt handlar i grunden om pengar. Lek men tanken att man började ge direktörslöner med bonusar/fallskärmar till städare och diskare och direktörerna istället fick städ/disklöner. Hade något inträffat då? Hade det varit svårt att få folk till städ/diskbranschen samt nya direktörer? Detta var bara ett exempel. När det gäller skatter så betalar de med lägst inkomst mest i förhållande till sin lön och det är så man måste se det, alltså vad var och en har kvar efter skatt. Om jag betalar 2 miljoner i skatt per år och efter detta har 8 miljoner att leva på så är 2 miljoner som en piss i havet. Om jag däremot betalar 4000 i skatt på en lön som är 17000 så är det oerhört mycket och får stor betydelse när det gäller huruvida jag ska klara min överlevnad eller inte. En riktig moderat skulle säga att "skaffa dig ett arbete med bättre lön" och då kommer vi till själva poängen. Varför finns det jobb med skitlöner och taskiga villkor när alla vill ha så höga löner och så bra villkor som möjligt utan gräns uppåt? Vad skulle de med välbetalda statusarbeten göra om det inte fanns folk som var villiga att ta deras skit som att städa åt dem? Det är väl detta de etablerade partierna och deras anhängare med positioner/välbetalda jobb (åtminstone än så länge) är rädda för och därför är massinvandringen toppen. Då kan de välja och vraka mellan slavarna och snabbt byta ut de som vågar opponera sig.

Jag läser ofta invandringskritiska bloggar och håller med om att invandringen måste stoppas och särskilt islamiseringen som pågår, men vad jag saknar är solidariteten hos debattörerna (vilka ofta är SD) gällande marginaliserade etniska svenskar? Sjukskrivna,arbetslösa och de som slängts ut från alla försäkringssystem och tvingas söka socialhjälp när de är så sjuka att de inte kan arbeta och nekas ersättning från försäkringskassan? Alla sjuka är inte fuskare som media och politikeretablisemanget målar upp. De enda etniska Svenskar det verkar vara synd om när man läser invandringskritiska bloggar är de stackars pensionärerna som byggt upp landet. Lite krasst kan man säga att det är på gott och ont. Pensionärer är ingen homogen grupp. Det finns väldigt rika pensionärer precis som det finns fattiga pensionärer. De som det är synd om är väl alla som kanske aldrig får möjlighet att bli pensionärer (unga/medelålders) och som trots att de arbetar heltid har skitlöner och inte lär få något tillbaka efter alla skatteinbetalningar. Vad skulle hända om man från dags datum stoppade all invandring och slängde ut kriminella asylanter och folk som inte har rätt att vara här? Skulle den ensamstående mamman Beatrice i någon förort få flera tusenlappar högre i lön som städerska? Skulle fattigpensionären Bertil få några tusenlappar mer i pension? Skulle den arbetssökande Karolin som söker 30 arbeten om dagen utan att få något få högre A-kassa? Skulle den sjuke Jonas som inte har möjlighet att arbeta få några tusenlappar mer i sjukpension? Vad tror ni? Jag tror inte det eftersom fattiga behövs för att det ska kunna finnas rika. Vad tror ni?

2010-06-29 @ 18:52:40
Postat av: VD

Samma här. Har blivit trött på att betala enorma skattesummor och flyttade till Schweiz vid det första tillfället. Ongrade alldrig mitt beslut.

2010-06-30 @ 00:06:50
Postat av: VD

ångrade menar jag...

2010-06-30 @ 00:07:34
Postat av: Ola

@ Sandra bra skrivit!

2010-06-30 @ 11:03:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0