NATIONALDAG MED ÅRETS FÖRSTA DOPP I ÖSTERSJÖN


Nationaldagsfirande på Skäftekärr.

Jag har tagit för vana att inte besöka några av de större nationaldagsfirandena. Det brukar innebära att det är en känd talare och ju mer känd desto mer politisk korrekt. Dessutom kommer alltid diverse några programpunkter som inte har med nationaldagen att göra, som t.ex. välkomstceremonier för invandrare. Därför brukar jag välja de små nationaldagsfirandena istället om jag har möjlighet. I år valde jag att besöka Skäftekärr på Öland. Där fick man höra både nationalsången och ölandssången. Talaren hade dessutom inte en massa mångkulturellt dravel i sitt tal utan istället berättade hon om hur stor längtan kan bli till Sverige om man bor utomlands under några år.

De senaste dagarna har oikofoberna fyllt tidningarna med sina artiklar som ifrågasätter det mesta. Bärsärken på Barometern ifrågasatta till och med nationalsången häromdagen. Sicken klantskalle! Barometern har visst gjort ett riktigt klipp.

För en tid sedan fick jag ett häfte av en arbetskamrat. Han hade hittat det när han städade ut ett hus som skulle säljas. Titeln löd ”SVENSKA FLAGGANS DAG 1915-1955”. En skrift på drygt 30 sidor som berättar om utvecklingen av flaggans dag fram till 1955.

Intressant att se bilder från Stockholms stadion som är fylld av tio tusentals människor och svenska fanor i tusental och hela kungafamiljen på plats på hederstronen. Då var det minsann pompa och ståt. När försvann detta?

Det första året som 6 juni firades var 1893 med en ”nationalfest till firandet af våra historiska minnen” på Skansen. Då varade festen i fyra dagar och avslutades den 6 juni. Kanske något att ta efter.

I häftet finns flera tal återgivna från Nationaldagen på Stadion. Dessa tal skulle absolut inte vara politiskt korrekta i dagens mångkulturella samhälle. Här kommer några utvalda citat från överståthållare Torsten Nothins tal på Stadion 1948.

”Vår svenska flagga, kring vilken bortgångna generationer samlats under hårda tider, är oss en ständig påminnelse om att dessa värden icke tillkommit Sveriges folk som en självklar och lättfången förmån. Tvärtom ha vår materiella och andliga odling samt våra fria samhällsskick vuxit fram och tagit form under mödosamt arbete, släktled efter släktled, och stundom under hårda strider mot yttre våld.

Det är emellertid icke i gångna tiders minnen, som grundval bör sökas för vår nationella samhörighet, utan i vår uppgift att vårda det fädrens arv, som vi sålunda mottagit, att vidare utveckla det efter vår egenart och att utan fruktan och utan tvekan värna det mot varje hot.”

Idag ser dock hotbilden väldigt annorlunda ut mot vad den bara några år efter krigsslutet 1945. Men andemeningen i talet är fortfarande lika aktuellt.

”I fred, samförstånd och samarbete med andra folk vilja vi leva, men icke till varje pris, icke på bekostnad av vår självständighet och ej heller med uppgivande av vår rättsuppfattning.”

Tankvärda ord som gäller även idag för den som förstår innebörden.

Några tal med dessa uttryck får vi knappast höra idag av talarna på nationaldagen, oikofoberna har kapat vår nationaldag. Inte bara nationaldagen, de håller även på att lägga beslag på nationen. Det är hög tid att svenska folket säger ifrån.

Årets första dopp kom på nationaldagen. Efter en joggingrunda ikväll stegade jag resolut ut i Östersjön och svalkade mig. Väldigt skönt när man väl kom upp från vattnet ;-)


Kommentarer
Postat av: Leif

Efter detta tankvärda om dock fragmentalt och repriserade tal kan jag bara utbrista ett fyrfaldigt leve för Svea rike: Vårt fosterland det leve

HURRA!

HURRA!

HURRA!

HURRA!

2010-06-07 @ 03:10:47
Postat av: Tore (preact)

Två år i rad firade jag på stadion i Stockholm med flaggutdelning av konung Gustav VI Adolf! Som volontär 1959, och som "kunglig korpral" 1960. Vi var verkligen ett stiligt gäng, vi flygare!

Högtidligt som f*n och varmt i "grytan" som jag minns! Endast minnen idag blott.

Kristi Himmelfärds dag 1960 gick vi även högvakt på slottet, där jag "stolt" innehade förtroendet som "post nummer 1"! Vår nuvarande konung då 13 år

kom på besök när 2:an tjänstgjorde ute på "bron" och sa att han skulle hälsa på honom. Kollegan sa till kronprinsen att han skulle gå hem och lägga sig! Han hade inte känt igen honom, så vi "flabbade" länge om detta intermezzo! Gyllende tider må jag säga! Jag slutade i Flygvapnet den 1 februari 1987...

2010-06-07 @ 03:19:38
Postat av: S-E Karlsson

Tror någon att Konungens tal i TV -4 var textat för att hörselskadade skulle kunna ta till sej av det ? Onej då , ca en miljon svenskar gick därmed miste om vad han sa , året 2010 ska ju vara det året som den lagen som säger full tillgänglighet för alla träder i kraft , snart har halva året gått och inget har hänt , man kan texta från svenska till ca 17 olika invandrarspråk , det är inga som helst problem då är det ingen brist på pengar och tekniken fungerar hur bra som helst ! När ska vi svenskar få komma i första hand igen ? Den tiden är tydligen förbi för gott ! Jag hoppas verkligen att Sd ser till att deras valreklam i eventuella Tv- kanaler blir textat för hörselskadade och döva ! Bland ca 1 miljon människor borde det finnas många som kan tänkas rösta på Sd om bara budskapet går fram ! Mvh S-E Karlsson .

2010-06-07 @ 06:02:29
Postat av: Nalle i Växjö

Rapport från GöteborgDen statliga Kommunist TV rapporterade traditionsenligt från Sveriges nationaldag på Röda Torget ( SVT 1 göteborg)Förutom traditionell musik med stor orkester kunde även rappande Svenskar, kvinna i något som delvis såg ut som en Svensk nationaldräkt framföra en låt som protest mot Israel och publiken sjunger med.

.

Göteborgs TV vet hur man håller traditioner vid liv.Till skillnad mot TV folket anser jag att på Sveriges nationaldag är Judar, Muslimer, Kristna, Greker och jordens, samt även dom som betraktar sig som Svenskar, välkomna att fira Sverige och VÅRA normala traditioner.För övrigt fortsatte våra nysvenskar med sina traditioner, tyvärr har dom förväxlat Nationaldagen med Valborg, när dom eldade bildäck. I vissa fall satt däcken kvar på bilarna..Till sist lånar jag några rader av den Svenska Expressen.Tre bilar brann

- Vi fick faktiskt backa undan för stenarna, varför de kastade på oss vet vi inte, säger Per Nyqvist, insatschef på räddningstjänsten till GT.

Sammanlagt brann tre bilar nära Vättnedalsskolan.

Först vid 23-tiden var det lugnt i området.

I natt var fortfarande ingen gripen för de senaste dagarnas våldsamheter.Det var i korthet lite från våran Nationaldag

2010-06-07 @ 07:58:29
Postat av: Gubben o Gumman

Nalle : Du glömde socialbyrån samt fritidsgården som brändes ned natten till Nationella Palmedagen.Låt rödgökarna dansa "kurdisk jenka" ,valet 2014

ramlar dom ur riksdagen,småpartierna börjar tackla

av då,trepartisystemet Sverigedemokraterna Socialdemokraterna Moderaterna börjar ta form.

(Kom ihåg var du läste det först)När det gäller Göteborg anlöper stora fartyg med

containrar med varor varje dag dessa kan lätt göras

om och laddas med rödgökar till nästa Ship to Allah.(Gaza)

2010-06-07 @ 08:14:21
Postat av: Stefan K

"Då var det minsann pompa och ståt. När försvann detta?"

Det försvann den dagen då Sverige blev ett mångkulturellt land på riktigt. Enligt mina föräldrar fanns aldrig tankarna på att nedvärdera vår kultur, håna våra traditioner och ifrågasätta om det överhuvudtaget finns något som är svenskt, under den period när vi tog emot mängder med arbetskraftsinvandrare från Finland och Östeuropa.Idag ses våra riksdagspolitiker sitta i TV-soffor och öppet ifrågasätta allt svenskt. De hånar och nedvärderar dessutom alla våra traditioner, alla våra seder och råkar man säga att det var bättre förr och att man längtar efter det Sverige som en gång fanns, så får man genast benämningen "främlingsfientlig".Naturligtvis kör många med den pinsamma floskeln om att "vi alla är invandrare" då våra förfäder för något tusentals år sedan vandrade över isen till det kylslagna Norden. Vissa envisas också med det faktum att ett fåtal av oss svenskar härstammar från de 1000-talet valloner som kom hit som arbetskraft under 1600-talet. Senast i raden är Martin Timell på TV4:s sajt "Nollrasism".Om man skulle konfrontera våra partiledares barndomskamrater och fråga dom om Mauds, Monas, Fredriks och de övrigas ungdomsår, skulle man med säkerhet få svaren att de också firade midsommar, jul, besökte kulturminnesmärken och fascinerades av vår historia. Något har hänt de senaste åren och vad har nog de flesta sin åsikt om.Att förneka allt som är svenskt och inte tillåta att vara stolt över vårt land, vår kultur och våra traditioner, beror som vi alla säkert vet på den stora invandring från andra kulturer som skett till Sverige (jodå, alla andra länder har egna kulturer).Frågan är om denna inställning inte ökar klyftorna mellan "oss" och "dom" istället för att minska dom. Det är inte bara på bloggar och tidningarnas insändarsidor jag sett ilska kommentarer, utan jag har också hört dem i verkliga livet.Indirekt spär våra politiker, våra journalister och organisationer som UMR på irritationen över att vi inte tillåts vara svenskar i vårt eget land.

Denna irritation går givetvis ut över de invandrare som tros vara orsak till PK-Sveriges ställningstagande.

Är de medvetna om detta?

2010-06-07 @ 08:19:25
Postat av: Nalle i Växjö

Ett steg i anpassningen till mångkulturen är att detta inte längre är olagligt, så länge djuret inte liderLäs länken

Postat av: Gubben o Gumman

OT : Bla Baromtern rapporterar om ett kidnappningsförsök av en ung man ,skjutvapen användes.(Journalist tvillingarna "Blank Andersoon" har skrivit av polisrapporten i tidningen, signalement

har man glömt som vanligt ,Alzeimersen kommer tidigt i en del fall,journalist arbete när det är som bäst.Brottsplats Funkabo ett stenkast från Getingen.

"Sakta flyter berikarfloden från Norrliden via Funkabo ,mot city"Polismannen Niklas Gorton rapporterar att man söker en man till , han räknas som farlig och opålitlig ,nähä skojar du Nicke?Vilken slutledningsförmåga denna sheriff besitter. Detta hade ju aldrig Svenne Banan kunnat räkna ut själv no way asså.GT (Getingenstelegrambyrå)drivs på licens av GoG

Rapporterar att det är värre än så, även skottlossning lär ha förekommit i området Funkabo

den gågna helgen ,samband oklart.I området finns bla dagis, högstadieskola affär.

Tack än en gång Bengt Westerberg."Wilda Western snart på en gata nära dej"Förresten Inge Sanden tro du konstapel Gorton kan vara av sjömansläkt?

2010-06-07 @ 09:00:40
Postat av: Gubben o Gumman

Extra Extra : Läkartidningen rapporterar att dopp

i kallt vatten kan ge oanade temporära effekter

på män,detta har Dr Uro Log konstaterat vid Göteborgs universitet.

2010-06-07 @ 09:05:51
Postat av: Ateisten

Torsten Nothin - 60 år före sin tid!!

Hans ord är mer aktuella och viktigare än någonsin!Undrar om någon av dagens (riksdags) politiker skulle våga ta med detta i sitt tal?

2010-06-07 @ 09:32:12
Postat av: j-å

Såg TV1:s nationaldagsfirande från Göteborg.

I en hel timme försökte man på alla möjliga sätt påskina att något svenskt finns inte.

Så varför en Svensk nationaldag, när man gör allt för att "sabla" ner den.

Vad är det man firar med ett helt program fyllt av invandrare och utlänningar?

2010-06-07 @ 09:57:12
Postat av: Gubben o Gumman

OT Redaktör JGA på Östran börjar nu hoppas på en valspurt på 9% som 1991 för Mona o gänget.

Olyckorna kommer slag i slag nu för Akinder o Andersson tydligen är Östran till salu.När skall dessa clowner inse att det mera

blir en socialistisk regering mer i Sverige?Plånboks sossen är ett utdöende släktesåsom .

den egenberikande ombudsmannen (ombud för vilka?)Visthusboden är tom ,sagan om låtsaskommunisterna

tog slut valet 2006 skall det vara så svårt att inse det facit ett totalförstört land.Östra Smålands lokaler kommer att bli utmärkta till

en ny bilhall eller dylikt.Nu kickar snart SD:s valspurt modell turbo igång

En ny nationell folkrörelse rullar igång från

söder mot norr.Ps. Missa inte bilden på den nya typiska KFF

spelaren i Östran, från något firande.

Ds. Inte finns det väl något Saltsjöbadsavtal inte.

2010-06-07 @ 11:24:53
Postat av: Bosse B

Bra insändare om undersökningen om svenskars attityder till invandrare i bladet idag: http://www.kristianstadsbladet.se/asikter/insandare/article892376/Fortfarande-stor-skepsis.html

2010-06-07 @ 12:02:43
Postat av: Inde Sandén

Gubben och Gumman.

Gorthon med ett h är mera en redarsläkt än sjömanssläkt.

Vill haka på din kommentar om returlast av "rödgökar" till Allah (Gaza)

En redares dröm är alltid en returlast efter slutlossning.

När det gäller "Ship to Gaza" vars syfte med den godhetshycklande humanitära förintelsehjälpen, var lika mycket en önskan om returlast av judar tillbaka till Auschwitz.

2010-06-07 @ 12:34:05
Postat av: NN

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10001145

2010-06-07 @ 12:39:25
Postat av: Gubben o Gumman

Inge Sanden: Vi skulle bara kolla om du hade koll

på läget ang Gorthon lines.Ang Ship to Gaza så skall ju Iran eskortera nästa

gång ,så då blir det riktigt cirkus på böljan den blå enklast är ju att minera ,så slipper man möten mellan människor.Visseligen blir det ju en del sandaler i en omloppsbana runt jorden men lite skit får man ta.Det är ju lite dumt av Iran att ge jänkarna en chans att göra om Iran till en stor parkeringsplats ,faktum den största i mellanöstern."Welcome to Arabpark"

2010-06-07 @ 13:21:28
Postat av: Torsten

at Stefan K"Enligt mina föräldrar fanns aldrig tankarna på att nedvärdera vår kultur, håna våra traditioner och ifrågasätta om det överhuvudtaget finns något som är svenskt"När började folk håna svenska flaggans dag menar du? Själv tycker jag det verkar firas för fullt runt om i Sverige under 6te juni.Förresten så ser inte sverige inte ut som det gjorde för 100 år, sverige är heller inte en isolerad ö, så långt från övriga världen som möjligt.Sen undrar jag varför ni inte, om ni tycker som ni gör, ger er på "du gamla du fria".

ordet sverige nämns ju faktiskt inte.

/Torsten

2010-06-07 @ 13:28:29
Postat av: Nalle i Växjö

Och Barometerns redaktion slår sig för bröstet och anser att dom står för sanning , hänsyn och anständighet.Tro inte att alla håller med riktigt

Postat av: Fundersam

NOTHINS TAL BÖR BEVARASDu har gjort en mycket värefull insats genom att finna Nothins tal.GRATTIS Thoralf !Vi bör komma ihåg att Nothin var en av de främsta socialdemokraterna. Han hade också varit minister.

Talet visar rätt tydligt att socialdemokratin numera är ett helt annat parti än då det byggde "folkhemmet".Talet bör bevaras och inpräntas i alla som vill bli svenska medborgare. De måste fås att förstå, att det Sverige de ville komma till har byggts av människor. Vill invandrarna få det lika bra som oss svenskar gäller det att göra så som vi lärt oss göra. De måste fundera på vad som i deras ursprungsland gjort att det gått så snett att de ville lämna det.Då kommer de naturligen att inse att en av de viktigaste faktorerna har islam varit. Dess imamer välsignar despoti och predikar hat. Dess krav på fullkomlig underkastelse under bokstavsauktoriteter kväver nyskapande. Det är inte underligt att arabvärlden i så mycket fortfarande står på medeltidens nivå.Mycket av imamernas agerande ser jag som uttryck för ett djupt liggande mndervärdigheteskomplex. Det tycks även omfatta hela statsapparaterna.Det viktigaste vi kan göra för invandrarna är att aktivt och uppmärksamt skydda de muslimer, som offentligt vill ifrågasätta islams mest vederstyggliga yttringar.Det är nog även förutsättningen för vår egen räddning. . .2010-06-07 @ 14:16:15
Postat av: AWSvensson

Samma dag som arabisk musik och kurdisk folkdans blev inslag i Svenska flaggans dag/ nationaldagen försvann innebörden av det vi firar, och det var inte uppgivande av nationen. Att inte landet ser ut som för hundra år sedan är vi fullt medvetna om på gott och ont. Men historien och anledningen till firandet är ju fortfarande detsamma. Du gamla du fria har ju kritiserats men nu har vi den vi har. Exempelvis Finlands nationalsång nämner inte Finland så det är på intet sätt unikt.

2010-06-07 @ 14:22:04
Postat av: Gubben o Gumman

Faktum är att SVT1 Göteborg ligger bäst till i

produktionen av parodier av Sveriges nationaldag."Nu skall vi få lyssna på den Etiopiske Göteborgaren" säger en medium solbränd kille misstänkt likt Timbuktu?,flankerad av en likaledes

kvinna."Titta en Svensk skriker gumman" när den genomrökte

Svenske komikern skymtar fram.Allvarligt Torsten du måste vara både döv o blind

om du inte ser vad rödgökarna håller på med.Vänta du bara Torsten till ett gäng Somalier kapar

den första Göta kanalbåten och skriker dollars.

2010-06-07 @ 14:25:10
Postat av: Gubben o Gumman

Nalle : Det vi får ta del av i fru Saxs alster är en omedveten första dödsryckning när andra medier

tar över rapporteringen.Den självcensurerande pressens dagar speciellt i Sverige är räknade,dessa försvarstal från henne och tex Tomas Mattson kommer att bli flera vart det lider.Vi föreslår att fru Sax sätter elit journalisterna

"Blank Anderssoon" på att reda ut omständigheterna kring misshandeln av en 45 årig man av FYRA yngre

män,eller varför inte titta närmare på kidnappningsförsöket innehållande vapen och hedersrelaterat skit.Eller kanske Barometern kan fixa en bukett till

rödgöken på "södra lång" så han inte deppar ihop.Skippa skvallret lägg upp fakta på bordet Hycklare.

2010-06-07 @ 15:20:54
Postat av: LN

Efter att ha klickat på och läst länken som 'Bosse B - 2010-06-07 @ 12:02:43' anvisade, höll jag nästan på att svimma; nej jag överdriver ngt, men jag tog mig nog på känt manér för pannan.

Är detta sant, att det finns en tidning i politiskt ultrakorrekta Nya Sverge son vågar publicera en sådan insändare? Ni måste läsa den! Martin Nyberg i Lund för den bittra sanningen på tal.

http://www.kristianstadsbladet.se/asikter/insandare/article892376/Fortfarande-stor-skepsis.html

Postat av: Argus

Överståthållarens Nothins tal som Thoralf citerat är föredömligt i sin utformning och aktualiet även idag

Kungens tal på nationaldagen innehöll följande politiska konstaterande:

”Vi har ett tolerant, öppet och inkluderande samhälle. Kulturell och religiös mångfald är en styrka Sverige och ger unika förutsättningar.” Jag delar inte denna uppfattning. Kristendomen har sedan 1000 år varit vår religion med statskyrkan i 500 år. Successionsordningen föreskriver att kungen skall vara av den rena Evangeliska läran. Om inte Kungen inser, att den växande islamiseringen på sikt hotar kristendomen, vilket

sker i andra länder, så finns det ett politiskt parti, som inser detta Sverigedemokraterna, som garanterar religionsfrihet samtidigt som man vill återinföra statskyrkan och därmed slår vakt om svenska och kristna traditioner.

2010-06-07 @ 16:22:26
Postat av: LN

Direkt från hästens mun:

den turkiska tidningen HürriyetOmbord på 'Mavi Marmara' väntar de fredliga aktivisterna tålmodigt på israelernas ankoms.

- Talk nicely to them, the jihadists!http://tinyurl.com/shiptogazaeller

www.hurriyet.com.tr/anasayfa (picture #2)http://www.hurriyet.com.tr/_np/8721/10788721.jpg

2010-06-07 @ 16:30:58
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Det talet är tidlöst. språket bör kanske anpassa till dagens, men innehållet är så bra att det som sagt är tidlöst. Idag står inga tyska trupper och kikar på oss i Helsingör. idag finns andra "soldater" som redan är här. farlig, farligt men det är klart att mångkultur är ju bara berikande...

2010-06-07 @ 16:43:55
Postat av: Kjell B

Jag rekommenderar alla att lyssna på programmet Tendens som sändes idag den 7 juni. Ett reportage från Eskilstuna där finska invandrare talar ut om importen av outbildade från alla möjliga håll.

2010-06-07 @ 16:48:01
Postat av: Torsten

at gubben och gummanOm jag nu skulle vara blind och döv, trots att jag kan läsa denna blogg, då skulle jag inte räknas som svensk heller då?

2010-06-07 @ 16:55:48
Postat av: Torsten

Förstår inte riktigt heller varför de flesta som kommenterar på bloggen här så fruktansvärt arga, har ni inget annat att fylla era liv med än ilska och irritation?? Är era liv så hemska?

2010-06-07 @ 17:01:23
Postat av: Robin Shadowes

"Förstår inte riktigt heller varför de flesta som kommenterar på bloggen här så fruktansvärt arga, har ni inget annat att fylla era liv med än ilska och irritation?? Är era liv så hemska?"Hade det inte funnits några kulturberikare, vinstlotter, pensionsräddare och raketforskare så hade våra liv inte varit så hemska och anledningen för ilskan hade uteblivit. Jag antar att du Torsten lever som du lär d v s bor i hooden tillsammans med alla hjärnkirurgerna och har bjudit in ensamkommande skäggebarn i ditt eget hem?

2010-06-07 @ 17:29:17
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: AWSvensson

Hade inte svenskar varit så konflikträdda så hade Sverige sett annorlunda ut. Då hade massinvandringen och deras välgörare dvs politiker och massmedia för länge sedan fått backa från denna fullständigt vansinniga massinvandringsterror som folkets utsatts för ,och landet hade i alla avseenden varit trevligare. Nu hjälper det inte att vara snäll utan här gäller att ta fram det tunga artilleriet i form av ett massivt bombarderande av resultatet av denna terror.

2010-06-07 @ 17:43:08
Postat av: torsten

Ditt, robin shadowes, liv verkar vara JÄVLIGT deppigt i alla fall så som du tar åt dig av det jag skrev.

Om du vill veta så bor jag bor jag i jönköping. Om det räknas som hood i dina ögon vet jag inte. eller är det nu jag ska bli lite rädd för dig?

sorry men det tänker jag inte, spöket laban känns otäckare.2010-06-07 @ 17:46:57
Postat av: Skånepåg

Torsten känner sig tydligen kallad (Jönköping halleluja) och som måste ha något vajsing på perceptionsförmågan. Här är det bara ett och annat Internettroll som uppträder aggressivt och otrevligt. Annars är vi snälla och vänliga människor, inom en mängd olika yrkesgrupper, som berör de allt mer ökade vardagliga och otrevliga konsekvenserna som är en följd av den förda massinvandringspolitiken.

2010-06-07 @ 17:59:04
Postat av: Stefan K

torsten

På den gamla goda tiden fanns det inga partiledare som öppet nedvärderade våra traditioner eller ifrågasatte om vi överhuvudtaget har någon kultur och om det finns något som är svenskt. Du har säkert hört Olofsson, Sahlin och Reinfeldt uttala dessa ord?

Förr fanns det heller inga organisationer som ville att vi skule avskaffa vår nationalsång och vår flagga.

Förr kunde du klä dig i gult-blått och säga att du var stolt över ditt land och dit folk.

Jag förmodar att du håller dig till den gamla nyhetsförmedlingen med Aftonbladet och Rapport i spetsen?

Idag är det fult att vara svensk och hylla det svenska, om det finns något sådant.Förövrigt är inte våra liv så hemska, bara vår omgivning.

2010-06-07 @ 18:04:57
Postat av: Inge Sandén

Tycker Torsten kan mönstra på som jungman,när nästa förintelsebåt klareras ut från Göteborg.

Ang. religionsfrihet.

Den gången detta beslutades i vår riksdag,menades inte att det skulle vara fritt fram för islam.

Eftersom islam är ingen religion.

Alla Sverigedemokrater vet ju att det är en politisk totalitär världsuppfattning jämförbar med nazismen.

Tage Erlander har ju med sitt bevingade uttalande visat att det var så,när han blev tillfrågad av en journalist om vi inte borde ta in arbetskraft från MENA länderna.

Nej,nej för tusan då tar dom också med sig,något de kallar för islam och det skulle aldrig gå i Sverige utan att det skulle bli en massa konflikter.

Alla utan skygglappar av XXL,s storlek ser hur det har gått.

Sedan islamisterna ockuperat vårt land,började eländets elände,det är om detta valet mest skall handla om,att få stopp med mera invandring från MENA-ländernaoch och deras stenåldersåsikter som har förpestat vårt land och med sagoboken Koranen som härförare.

2010-06-07 @ 18:13:34
Postat av: torsten

islam som en nazistisk åsikt.

men du själv tar ord som förintelsebåt i mun?lite paradoxalt där tycker jag.2010-06-07 @ 18:21:59
Postat av: Skånepåg

"förintelsebåt"Tror att den gode Inge i sin iver skrev lita för avancerat för att alla skulle kunna förstå knorren och vad han menade. Vi andra uppfattade det nog som en omskrivning av det hysteriska bakom konvojen "Shit to Gaza"!

2010-06-07 @ 18:39:12
Postat av: torsten

jaha internt minsann.

2010-06-07 @ 18:55:29
Postat av: Argus

Hovet måste fördöma islam, står det i AftonbladetI den grundlag som reglerar tronföljden, successionsordningen från 1809, står att medlemmar av kungahuset måste vara av den "rena evangeliska läran, sådan som den, uti den oförändrade Augsburgska bekännelsen, samt Uppsala mötes beslut av år 1593, antagen och förklarad är". Annars är man "från all successionsrätt utesluten".

I denna bekännelse anges, att "alla kätterier" fördöms, bland annat de som "muhammedanerna" gör sig skyldiga till.

2010-06-07 @ 18:56:02
Postat av: Inge Sandén

Ja du Torsten "Skånepåg"har förklarat,så egentligen behövs det inte sägas så mycket mera.

Men i alla fall.

Om du inte förstått det här med Ship to Gaza,humanitär hjälp var en undanflykt och det verkliga syftet var att provosera Israel och framkalla ett nytt sorts judehat av alla de vänsterextrema och med den store judehataren Mats Gardell som svenskarnas ledare.

Ship mot Auschwitz skulle nog vara mera relevant.

Det är bara Sverigedemokrater som vågar och kan säga sanningen om allt vad som händer i vår värld.

Hamas enda målsättning är att utplåna staten Israel och dessa femtekollonare på "Ship to Gaza" hade som enda syfte att hjälpa till med att detta sker så fort som möjligt.

Men nu är det ju som så, Judarna låter sig aldrig mera lastas i några godsvagnar.

Fundera på detta innan du somnar in i din ljuva PK-påverkade nattsömn.

2010-06-07 @ 19:20:32
Postat av: LN

Bravo Argus!"...anges, att "alla kätterier" fördöms, bland annat de som "muhammedanerna" gör sig skyldiga till."Finns detta verkligen svart på vitt vore det himlastormande ljufvligt - gärna just nu i kombination med alla övriga gudasignade härligheter!

2010-06-07 @ 19:48:59
Postat av: Argus

LN frågar om det finns svart och vitt på detta om muhamedaner. Jag sänder bif¨. länk

http://www.logosmappen.net/bekskrifter/ca/ca_fornamsta.html#sammanfattning

se första kap p 5.

2010-06-07 @ 20:17:45
Postat av: Ceasar Andersson

Nationaldagsfirande i Norra Stockholm..Ganska bra firande måste jag säga med Nationalsången och flaggor etc..

Tyvärr lyfte en Moderat politiker upp att det även om hans tal var opolitiskt så var säkert publiken medvetna om att "vissa grupper försöker kidnappa vår nationaldag".Även om jag och flera i mitt sällskap förstod att det var sådana som oss han avsåg.. log vi och klappade händerna lite extra mkt.Talet tog slut och vi gick direkt fram och påtalade: Starkt gjort att ta avstånd så tydligt mot vänsterextremister och Svenskfientliga, min vän bredde på rejält och kommunalrådet fick inte en syl i vädret. Han berättade hur illa han tagit vid sig av Reinfeldts uttalande, Maud Olofssons uttalande och inte minst av Mona Sahlin.Det känns som politiker och journalister tävlar om att visa mest avsky för sådant som är Svenskt."Moderaten försökte flika in att det han menade var att det var viktigt att visa tolerans och direkt fick han medhåll - "Vi håller med.. vår kultur och våra värderingar i detta fina land ska vi vara rädda om.. Det är oerhört viktigt att vi är varsamma och toleranta för Svenskfientligheten får aldrig stå oemotsagd."Svårt att beskriva.. men nationaldagsfirandet kändes bättre än någonsin..ngt stärktes längs hela ryggen.. Undrar om dessa journalister o politiker vet vad man menar.. En stark ryggrad känns nämligen..mvh Ceasar2010-06-07 @ 20:38:55
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Tore (preact)

Jag tror f*n i mig att Sverige är mer nazistiskt nu, än det var under kriget! Nog har man anledning att vara bekymrad med detta elände. t o m långt inne bland domstolarna har smittan spridits.Nu har Fredrik "Barbar" än en gång bevisat att han har en annan relion! Kommer ni ihåg att han inte ens "önskade svenskarna en God Jul"! Ej heller har haft någon tendens att hylla vår nationaldag. Han föreslog istället att tvätta!? Isåfall hoppas jag han nu tvättade sin "byk" samtidigt! Jag hoppas han står för sitt önskande, att aldrig samarbeta med SD! Eftersom vi är kraftfulla motståndare till just islam, undrar jag om han blivit "smygislamerad"? F*n tro´t det i-alla-fall!Markus Nyberg i Lund, har en förnuftig insändare i

Kristianstadsbladet. Jag har även tryckt ut "Jan Ekbergs 116 sidiga rapport till Finansdepartementet

2009. även om han tror på ett stort underskott, har stora saker som brottslighetenskostnader bl a undvikits. Det finns mycket mer, där bl a de somaliska gruppernas kostnader på senare tid undvikits. Jämnförelse som när italienare, greker och den jugoslaviska grupperna, kan inte jämnföras med idag de muslimska grupperna och deras kostnader. Ser man enbart till den massiva anhöriginvandringens kostnader för 2006-2008, (ca 90.000 pers) med deras kostnader, som svenska pensionärer aldrig ens kan komma i närheten av, eller kunna utnyttja, då blir man förskräckt.

Vi lär få vettiga bud, när SD kan utnyttja "RUT", Riksdagens Utrednings Tjänst! Själv tror jag på ca 200-300 miljader back sammanlagda kostnader per år, för hela riket!Israel har rätten till både Gaza och Västbanken, tänk på det, ni som är aviga:

www.gp.se/nyheter/debatt/1.374247-israel-har-ratt-till-gaza-och-vastbanken

Sannolikt kommer det att bli en urladdning nu i sommar. Hizbollah har "laddat upp", och Hamas försöker med svensk hjälp (Carl Bildt)! Får jag säga: FY FAN!...

2010-06-07 @ 20:51:36
Postat av: Torsten

at inge sandén

"Det är bara Sverigedemokrater som vågar och kan säga sanningen om allt vad som händer i vår värld."

Är det ngt mantra SD kör med? Har liksom hört den förr.Sanning.. det beror ju på hur man definierar det ordet. Alla människor påstår sig ju besitta denna sanning, eller hur?

2010-06-08 @ 20:14:53
Postat av: Inge Sandén

Torsten.

Det som uppfattas som sant i ett land,kan uppfattas som osant i ett annat land.

Det som är rätt i ett land,är orätt i ett annat.

Vad är sant och icke sant?

Vad är rätt och orätt?

Vem sade det Torsten?

Som Sverigedemokrat uppfattar jag Torstens PK-åsikter som osanna och att det är orätt att vilja utplåna ett helt folk som judarna.

Hitler gjorde ett försök.

Då som nu ställde sig Pk-iterna i Sverige på Hitlers sida,vände kappan efter vinden,då det stod klart att Hitler skulle förlora.

Nu försöker islamisterna göra om samma sak,som Hitler misslyckades med.

PK-iterna ställer sig på Hamas sida och det är bara Sverigedemokraterna som inte behöver vända kappan efter vinden,när historien kommer att visa att dessa islamister är av samma skrot och korn som nazisterna var.

Sverigedemokraterna har inte direkt någon historia,vi kommer alla ifrån något av de sju,som sätter agendan att man skall krama islam,för gör man inte det,så kommer islamisterna att döda alla etnika svenskar när dom blir i majoritet om något årtionde.Sverigedemokraterna uppfattar islam som en orätt och osann ideologi,som de sju systrarna stöder i sin feghet att hålla sig till sanningen.

Själva kärnan till att SD finns och får ett alltmer stöd,är att fler och fler svenskar inser att den förda massinvandringspolitiken från länder som har islam som rättesnöre är orätt och fel.

Historien går igen.

40-talets PK-iter(särskilt journalisterna på AFtonbladet) menade att man skulle vara snäll mot Hitler annars skulle han också komma till Sverige och döda alla som inte delade nazisternas åsikter.

Sossar och vänsterfolk har historiskt sett alltid hatat judarna och att dessa partier kramar islam är kanske inte så konstigt.

Det är lätt att vara Sverigedemokrat,det är bara att alltid hålla sig till sanningen.

Om man alltid talar sanning,behöver man inte komma ihåg vad man tidigare har sagt.

Studera alla rättsfall,där invandrare med en islamistisk bakgrund,stått innanför skranket de sista 20-åren i Sverige.

Då kommer du att se,att Martin Luther King hade inte så fel i sin fråga om vad som är sant och rätt.

2010-06-09 @ 10:42:07
Postat av: torsten

ja tänker inte ens kommentera längre, lönlöst.

2010-06-09 @ 14:51:52
Postat av: Anonym

Jag tror inte du riktigt förstod vad jag menade, ställde en mer filosofisk fråga, det var inte ett rent politiskt ställningstagande eller så.Men om du får något politiskt utbrott, om pk, vänstern och islam, samt politisk statistik.

Så är det ju ingen idé att diskutera ngt.Out

2010-06-09 @ 15:01:24
Postat av: torsten

kort kommentar allra sist:

varför skullle alla som inte är sverigedemokrater vara pk-människor? Lite kategoriskt."Sossar och vänsterfolk har historiskt sett alltid hatat judarna" Och det gör inte högerextremer då eller?2010-06-09 @ 15:06:21
Postat av: Robin Shadowes

"Om du vill veta så bor jag bor jag i jönköping. Om det räknas som hood i dina ögon vet jag inte. eller är det nu jag ska bli lite rädd för dig?"Som allah andra politiskt korrekta undviker du min fråga. Bor du bland kulturberikarna och har du tagit emot något ensamkommande skäggebarn i din bostad? Ett enkelt ja eller nej räcker!

2010-06-09 @ 20:31:09
Postat av: torsten

Nämen stackars robin då! Undvikar jag stackars dig, hoppas du har överlevt dagen iallafall.Ja.

2010-06-10 @ 09:15:43
Postat av: Thure

Ta mera borsten , Torsten !

2010-06-13 @ 13:54:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0