MONA SAHLINS UPPGÅNG OCH FALL

För var dag som socialdemokraterna behåller Mona Sahlin som partiledare ler jag förnöjt. Jag har aldrig kunnat förstå hur Sveriges största parti kunde välja Mona Sahlin till partiledare med så mycket skit i bagaget. Nu är man inte längre Sveriges största parti och det kan moderaterna tacka Mona Sahlin för.

Mona Sahlins kräftgång började i sep-okt 2008 då hon och socialdemokraterna slängde in handduken och deklarerade ett samarbete med Miljöpartiet. Efter hård kritik från vänsterfalangen inom socialdemokraterna så togs även Vänsterpartiet till nåder och kommunisten Lars Ohly fick vara med i den röd-gröna röran. Ett katastrofalt strategiskt beslut av socialdemokraterna. På bara en natt försvann minst 50 procent av de poteniella väljarna för socialdemokraterna men även för Miljöpartiet.

Det var under denna period som socialdemokraternas kräftgång startade. Så småningom började det gå upp "Svensson" att vid en röd-grön valseger så skulle Sverige få kommunister som statsråd/ministrar. Det tog ett litet tag för "Svensson" att vakna men nu tycks han ha gjort det med besked. Ett 10-procentigt försprång i opinionen är nu som bortblåst. Det enda som kan rädda Mona Sahlin är om Fredrik Reinfeldt gör bort sig fullständigt men det skall nog inte Mona Sahlin hoppas på.

Förutsättningarna för att Sverigedemokraterna skall bli vågmästare i riksdagen är just nu mycket stora och det kan vi tacka "aldrig, aldrig någonsin kommer" för.

Personligen tror jag Mona Sahlin har mindre än 100 dagar kvar som partiledare för Socialdemokraterna 

 

 


Kommentarer
Postat av: Prinsessan Madeleine

På FB kan man "rösta" till riksdagsvalet.. Just nu ser fördelningen ut såhär:1Moderaterna21.4%

2Sverigedemokraterna20.3%

3Socialdemokraterna19.1%

4Vänsterpartiet10.6%

5Miljöpartiet9.4%

6Folkpartiet5.2%

7Piratpartiet5.1%

8Rösta blankt2.4%

2010-06-13 @ 23:49:48
Postat av: Prinsessan Madeleine

Efter 38312 röster...

2010-06-13 @ 23:52:01
Postat av: Roberth

Vem ska ta över? Mitt tips är Sven-Erik Österberg

2010-06-14 @ 00:00:12
Postat av: Vicious Dog

Jag föreslår Gunnar i Lådan

2010-06-14 @ 00:27:29
Postat av: Joakim

Mona kan bli den första sosseledaren som inte blivit stadsminister. Är det Mona som bär skulden eller är det folket som äntligen insett att den moderna socialdemokratin inte har mycket gemensamt med den gamla?

2010-06-14 @ 02:20:27
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Kalle R

Du förvånas över att Mona Sahlin valdes till partiledare. Det finns två orsaker:1. Hon är kvinna. Det var meningen att Göran Persson skulle avsluta sin karriär som höjdare i EU (gärna som "President" - han läste ju t.o.m. franska på kvällarna) och Anna Lindh skulle ta över som partiledare för SAP.Inom SAP var det självklart att AL skulle bli ny partiledare - hon var kvinna, ung och populär. När hon försvann var det bara tvunget att bli en annan kvinna. Margot Wallström vägrade och då återstod i stort sett endast Mona Sahlin bland kända kvinnoansikten i SAP.2. Partierna i allmänhet och SAP i synnerhet har blivit en egen värld och karriär; vilken endast i valrörelsen har någon närmare koppling till väljarna. Partiväsendet är absolut vår tids adel och det enda som skiljer dem åt är det (förargliga) faktum att storleksförhållandet mellan "adelsfamiljerna" (partierna) avgörs av folket.Men i övrigt är politiker ett adelsskrå och att komma högst upp (partiledare) har absolut inget att göra med vad väljarna anser om saken. Det är nästan helt och hållet en internpolitisk fråga.Ingen partiledare för i alla fall SAP eller M har valts för att de i första hand är dugliga eller för att de kan göra under för partiet; utan är resultatet av lång och komplicerad internpolitik, r*v-slickeri och backstabbing. Titta på SAP:s partiledare sedan Olof Palme; samtliga har varit s-aktiva sedan de blev myndiga, aktiva i SSU och sedan harvat sig runt i partiapparaten. Motsvarande för M skulle jag tro. Jämför med industrin, där man åtminstone i stora och medelstora företag kan komma utifrån och direkt in som verställande direktör - hur länge du har harvat runt i bolaget har ingen betydelse; det är vad du kan uträtta för bolaget som betyder något.Inget politiskt parti kommer någonsin att välja en partiledare som är bäst för partiet. Sverigedemookraterna är väl det enda parti där partiledaren självmant skulle stiga åt sidan om t.ex. Ingvar Kamprad erbjöd sina tjänster som partildare för SD i morgon. SD är väl det enda partiet där målet är vikltigare än partiet.I alla fall. Det främsta skälet till att Mona Sahlin valdes är historieutvecklingen med Anna Lindhs död och att SAP var tvunget att ha en kvinna. Annars hade det nog blivit Nuder eller Östros. Och skall man vara ärlig hade de knappast gjort ett bättre jobb - finns det någon kry människa som inte retar sig på Nuder eller Östros?

2010-06-14 @ 02:23:11
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Fredrik "Barbar" har fått stora skälvan! Han påkallar MP uppmärksamhet om ett samarbete emellan de tu. Nu gäller det att få målet för oss att överstiga 20 % vallen, för att få hans käft tyst.

MP har ju som bekant ett mål med drivmedelshöjning av 2 riksdaler. Om detta går igenom blir det dyrt för oss lantisar! Vi får stoppa in överväxeln NU...

Kom ihåg hans kommentar: Jag avgår hellre än att få stöd från SD! Mona "Muslim" är uträknad med en kommunist i sina led! Tänk vad dåligt de sover nu,

de 7 skojarna i riksdagen...

2010-06-14 @ 03:36:40
Postat av: Nalle i Växjö

En sak som gör mig enormt glad, är att om Mona Sahlin skulle bli befriad både från posten som Partiledare eller Riksdagsman, så slipper hon anmäla sig till arbetsförmedlingen och söka jobb.Jag tycker det är enormt fint att en grupp i samhället har så bra förmåner att dom slipper följa dom regler dom själva beslutar om att andra "vanliga" måste följa.Grattis Mona

2010-06-14 @ 07:54:04
Postat av: Stefan A

Om man får vänta på akuten i dygn eller t.o.m. tills man dör, får man inget skadestånd,men om man inte tar i hand pga. av någon stenåldersreligon då öppnas ymnighetshornet och det skattefria skadestånden regnar över en, är ett bevis på ett land i fritt fall, behövs någonting nytt (SD) som kan rensa bort den värsta dyngan....

Sossarna är sveriges konservativa parti, vill ha det gamla och invanda,får ångest vid varje partiledarbyte,som heller inte sker så ofta så det stör, och det är aldrig någon som vågar utmana den redan i förväg, av partistyrelsen utsedda kandidaten,beror väl på att de är livrädda för att spricka, som alla stora partier brukar göra.

2010-06-14 @ 08:06:00
Postat av: herc

Citat från byggahus.se Ett fint trackrecord :

1989: Mona Sahlin fick 98 obetalda p-böter varav 32 går till kronofogden. 24 gällde parkering på handikapplats.1990: Monas dagmamma får betalt svart (häftigt att betala skatt).1993: Obetald TV-licens, som går till kronofogden. 1993: Trots körförbud på familjens obesiktigade bil får hon två p-böter under körförbudstiden.1995: Framkommer att Mona under en längre tid shoppat på statens kontokort, totalt för 53 000:-.1995: Tar Mona "time out" efter slarvet med kontokortet, och reser till Mauritius med familjen, allt på skattebetalarnas bekostnad.1997: Mona startar ett bolag och tar ut 1,1 miljoner i lön och 350,000 i externa kostnader, men glömmer att man måste löneskatt.1999: Mona Sahlin AB går i konkurs som följd av skatteslarvet, samtidigt som Mona är regeringens småföretagarexpert.2000: Mona har 30,000 kr i restskatt. Ärendet går till kronofogden innan pengarna betalas in.2001: Mona har två obetalda räkningar som går till kronofogden.2002: Monas bil är belagd med körförbud, eftersom den både är obesiktigad och fordonsskatten ej är betald.2002: Monas obetalda TV-avgift gick till kronofogden som gav henne ytterligare en betalningsanmärkning.2005: Mona använder åter regeringskortet till ett flertal privata taxiresor, pengarna betalas tillbaka, Mona skyller på slarv.2006: Utsparkad ut Handels for 10 års bristande betalning.2006: Utnyttjade sin ställning då hon ordnar ett jobb åt dottern för skattepengar.2009: I Kalla fakta 2009-03-01, avslöjas att Monas bil har körförbud. Hon blånekar tills hon överbevisas av reportern.

2010-06-14 @ 08:50:47
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Mona Sahlin har blivit tvingad till, att även synas i "solen" före valet! Som alla vet, från sagorna, så "spricker alla troll" som kommer ut i solen!

"Snipp, snapp, snut och nu är sagan slut!"

2010-06-14 @ 08:57:04
Postat av: Rune

Kalle R:

"Ingen partiledare för i alla fall SAP eller M har valts för att de i första hand är dugliga eller för att de kan göra under för partiet"

-------------------------

Här måste jag protestera! Erlander var duglig, kompetent och hederlig.

Han var inte heller maktlysten. Jag håller på och läser hans dagböcker där han ibland beklagar sig över att tvingas ha "detta förfärliga jobb" och nästan hoppas att någon annan kan ta över.

2010-06-14 @ 09:26:26
Postat av: Lotta

@herc

Tänk vad PK-iterna hade slagit på stora trumman och gottat sig i att fläka ut någon som misskött sig på detta vis om det gällt en Sverigedemokrtat. Vidriga hycklare är vad de är i mina ögon.

2010-06-14 @ 09:32:18
Postat av: Fredrik

Socialdemokraternas tid är över.

Att vurma för allt annat en vanliga svensson och den nedmontering av vårt land genom en massiv invandring. Finns ingen som vill vara med om detta längre.Det var ett arbetarparti flrut men nu är de ett bidragsparti och vänder sig till människor som ser det som deras jävla rättighet att få saker utan minsta krav på motåtgärd!Sen är de ej mångkultur i sverige utan det är:

den arabiska kulturen och den religiösa skiten

ISLAM! Så min fråga är :Nämn minst en sak som denna invandring,kultur o religion berikat landet med i positiv riktning?Finns inget!

Man säger hela tiden att mångkulturen har berikat landet ? Med vad? ja förutom då om man ska titta på de negativa då förstås för då kan vi göra en lista lika lång som landet!SD IN I RIKSDAGEN!

2010-06-14 @ 09:38:31
Postat av: Fredrik

En av de bästa insändare jag läst!

Sprid den! skicka den till tidningar,vänner,bekanta och inte minst politiker!

Postat av: AWSvensson

Nämn minst en sak som denna invandring,kultur o religion berikat landet med i positiv riktning?

Ja Sverigedemokraternas ökade popularitet få vi nog tillskriva denna invandring. För övrigt tror jag vår herre sände oss Måna, han kunde bara inte se hur detta landet var på väg mot en säker undergång utan att ingripa. Genom att sända Måna så insåg han att svenska folket skulle få upp ögonen för vad som kommer att hända om inte Sverigedemokraterna kan ställa om kursen.

2010-06-14 @ 10:55:52
Postat av: Gubben o Gumman

Tänk o Svensken är så lurig när dom blir uppringda

ang sitt politiska stöd ,så dom säger Socialdemokratern istället för Sverigedemokraterna.Isåfall är Gert Wilders en småhandlare,och Mona är

där hon skall vara ,dvs borta från politiken i praktiken,att hon vurmar för invandrare med en dotter med en Chilenare ,el dansar disco med Somalierna i Rinkeby är ju fullt logiskt med hennes världsbild,egentligen är det synd om tjejen.

Hon är ju totalt felplacerad av kompisarna i partiet.-Mona har mindre än hundra dagar kvar, 1.05 i odds.

-Maud kan ha 100-200 dagar innan hon är på Konsum

i Ockelbo el dylikt.

-Även tösen Hägglund kan ligga på 100-200 dagar.

-Reinfeldt har ca 360 dagar kvar beror på när nyvalet kommer så att säga,skall bil ganska

skönt att bli av med honom Schlangman ,"Semper Billström", Beatrice Ask mfl.

Vadå samarbeta med Miljöpartiet,slå ihop partierna

Dessa ligger ju ändå långt till vänster om mittlinjen i Svensk Inrikespolitik.Dessa "Moderata" clowner är ju defacto med i fel parti,"Moderata Miljöpartiet" blir bra.

Ena pajasen sänker skatten den andra höjer den.

Så får partiet rätt schizoida inriktning.En av highlightsen var ju ju fru ASk:s ruinvandring

i Rosengård.- Övriga partiledare har 4 år kvar till valet 2014.Sverigedemokraterna kommer trots all media mygel

att bli vågmästare, med ett bra resultat,detta

vet flera av dom etablerade landsförädarna om.Lita på att alternativa arbeten har diskutterats

vid köksborden hos dessa bla i Täby.Intelligensen hos dessa egenberikande skitstövlar

är det sannolikt inget fel på, det är i gummiryggen

problemet sitter ,eller i tanken på det egna bank kontot,medfött samt utvecklat på sossedagis.

En genideologisk fråga helt enkelt.Känslomässigt störda människor med avsaknad av empati brukar ha just den problematiken.Medverkar man till "Holchaust" på sitt eget folk

är saken glasklar,något är allvarligt fel i päronet,flera av dessa är givetsvis Saudi el Öst

styrda,oljedollar el rubel.Värst i parasit gänget är Expo som lever på dom

dödas pengar dva Allmäna arvsfonden,slå den konstruktionen om du kan,den är riktigt ful.Det spolas säkert 50% mer på toaletterna på Södermalm ,där 1109 journalister bor och dricker rödvin mm, venorgierna på kollektiven är ett minne

blott, men kan säkert återupptas på hispan vart det lider Mena killarna ställer säkert upp.

Annars kan ju överaskningssex vara ett alternativ.Nu drar Gubben o Gumman åt tumskruvarna.

"Vet hut" som den numera Mena omvände Anders Björk

sa, hans omvändelse till Menakramare är helt sagolik,money talks.P.s ett litet litet extraplus till Fredde Barbar

som faktiskt berättat att han är sextondels neger.D.s Denna "Romanen" kallar vi nu djävlar i båten

får det vara nog.P.S D.s ? Thoralf for president.

2010-06-14 @ 11:57:03
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Kan du inte ge oss lite lättare frågor det ryker ju och luktar bränt om huvudet.

Man får ju lägga en vecka innan man ger upp.

2010-06-14 @ 12:02:17
Postat av: AWSvensson

Gubben o Gumman , det var ju de jag tänkte på, därför fick ni svaret. En fråga som ställdes av Fredrik och som jag så hövligt svarade på. Ska vara lite mera försiktig hädanefter, varje röst kan bli betydelsefullt och jag vill inte att ni ska bli utbrända.

2010-06-14 @ 12:17:45
Postat av: Hulda

Den 20:e september får vi skicka ett blomsterbud till Mona och tacka för hjälpen med att få in SD i riksdagen och att återigen få Reinfeldt till statsminister...!

2010-06-14 @ 12:39:15
Postat av: Gubben o Gumman

AW SVENSSON : På tal om vår utbrändhet, du vet

mycket väl att ett kalhygge inte går att bränna ned lika lite som att det går att lära en "Bob Marlier" att läsa för det mesta.Fast det behövs väl inte när man skall rädda våra

fiktiva pensioner.På tal om röster det måste finnas något sätt

att kunna poströsta typ 10 gånger.Några bra ideer någon?

2010-06-14 @ 12:39:15
Postat av: Måns

Socialdemokraterna har ätits upp inifrån. Det är därför de gamla sossarna försvunnit, dom är uppätna, undanskuffade och finns inte mer.Hur det gått till? Jo, varje gång Moskva velat har vänsterpartiet bytt partiledare. Den gamla partiledaren och hans falang har sparkats ur partiet för att hamna inom socialdemokratin. Efter några årtionden av sådan påfyllning har socialdemokraterna blivit mer och mer förstående för marxism och kommunism. Sovjet har mötts av förståelse och DDR setts som en förebild.Det är självklart att vanligt folk inte känner igen sig. Det parti som dom stödde eller i vart fall högaktade slängde inte bort arbetarnas pengar på flum och lycksökare. Ingen kunde klaga på gatufrid eller kvinnofrid.Men nu? Till och med försvaret har offrats. Rikets värn - som de allra fattigaste svenskarna på t ex sextonhundratalet var stolta över och betalade för- detta värn har bytts ut mot flum och prål och tomma ord, lögnaktiga ord om solidaritet.

2010-06-14 @ 16:41:17
Postat av: Stefan K

Ska vi inte hoppas på att Mona fortsätter och enträget håller fast vid samarbete med kommunisterna och miljönissarna? Det kan ju bara gå en väg, nedåt...Vad det gäller Moderaternas framgångar så gäller det nog för Reinfeldt att hålla Per Schlingmann i styr. Hans vinande partipiskor och märkliga uttalanden om ett eventuellt samarbete med Mp kan definitivt skrämma bort moderata väljare.

2010-06-14 @ 16:49:09
Postat av: Ibbe

Vänsterledarens intervju i DN för ett antal dagar sedan öppnade ögonen på en del gamla s-väljare. Det är lätt att få gehör för våra uppfattningar hos Sahlin, mycket lättare i en del frågor än vad vi hade väntat oss förklarade v-ledaren i DN. Trogna s-väljare som orkat läsa Miljöpartiets partiprogram har också fått stora skälvan. Programmet innehåller i sig ett antal frön till ett ekofascistiskt samhällsbygge. Dessa frön tillåts Wettterstrand och Eriksson att så utan att media gör en ordentlig granskning av deras politik. S-väljare lämnar partiet för alliansen och moderaterna växer. I detta läge prostituerar sig det ledande allianspartiet med besked. Hur i herrans namn moderaterna efter SIFO-undersökningen kan bjuda in miljöpartiet till samarbete via partisekreteraren Schlingman är en politisk gåta. Nu går med säkerhet en del m-röster till SD av bara farten. Blå-gröna blivande ekofascister ska det bli den nya politiska färgkombinationen?

2010-06-14 @ 16:49:46
Postat av: AWSvensson

Följande lilla söta historia dedikera jag Gubben o gumman.

Immigration control:

Name?

-Abdul Saiid Wahad.

Sex?

-Four times a week.

No, no - male, female?

-Male, female, sometimes camel.

2010-06-14 @ 17:09:29
Postat av: J B Doe

Jag är inte rasist.

Jag äter Canada-gås

2010-06-14 @ 18:49:29
Postat av: FreeBird

Undrar om Reinfeldts invit till Mp var inte ett stolpskott som kan gynna SD? Vilken demokrat, höger som vänster, kan tänka sig att samarbeta med figurer som Ruwaida, Kaplan, eller gamle antisemiten Gahrton?

2010-06-14 @ 20:14:36
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

I vilket fall som helst så måste Fredrik "Barbar" nu vara huvudfienden. Idag presenterar AB ett scop,

där moderater beordrats angripa "kappvändarnas språkrör Maria "Hysterica"! Nu kommer MP få några procent till, av de skenheliga som tycker synd om henne. Ofelbart måste vi nu nå minst 20 % för att behålla en vågmästarroll!

"herc", har har du din samling, samt den sista om "Mona fifflar igen"...

www.youtube.com/watch?v=YolWuQJX-rY&feature=player_embedded

2010-06-14 @ 20:32:13
Postat av: vmm

"Det enda som kan rädda Mona Sahlin är om Fredrik Reinfeldt gör bort sig fullständigt men det skall nog inte Mona Sahlin hoppas på."Det räcker med att Reinfeldt kommer nykter, inte börjar slåss och säger någonting begripligt för att han ska vinna debatten mot Sahlin.

2010-06-14 @ 22:19:49
Postat av: P

Går bra dette her.Jeg så et innslag på PK tvs Agenda som omhandlet Monas dalende populæritet. I Agenda ble vi seere fortalt at grunnes at Mona är en kvinne. Mona ble behandlet dårligere enn menn (det är synd om Mona). Mona får särbehandling i PK TV og i PK tidningar med tanke på hennes meritter.PK TV bör jage Mona med blåselampe slik de gjør med andre for langt mindre alvorlige hendelser.Hvis man ser det komiske i det tragiske begynner det hele ligne en parodi, en stor parodi. Her hvor det blåser så hardt på toppen.

2010-06-14 @ 22:33:04
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson: Tack för vitsen,då vi inte riktigt förstod alla utrikiska ord så ringde vi till

kommunens invandrarservice och läste högt.

Då la dom på luren?

2010-06-14 @ 23:17:18
Postat av: Ceasar

Som tidigare Moderat har man ju en del jobb för SD att göra, med betydelsen att jag inte kan ha det ogjort bara se till att mina kommande gärningar blir lite mer sunda.Skrev detta ikväll..

http://sverigefidelis.blogg.se/2010/june/moderaternas-nya-giv.htmlGonatt, från Stockholm

2010-06-15 @ 00:18:47
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: nesse

Monas trackrecord säger allt. En sån person kan vi under inga förhållandena ha att leda landet. Det mest absurda är att kvällsblaskorna i pk-anda försöker skyla över och göra henne till något slags offer; det är så synd om Mona! Till och med Palme används i försöken att skyla över! Beklämmande att skåda!

2010-06-15 @ 05:39:33
Postat av: Ibbe

Moderate partisekreteraren Schlingmans stolpskott med att inbjuda Mp till samarbete fick ytterligare bekräftelse nu på tisdagsmorgonen. I en debatt i programmet Godmorgon förklarade en mp-riksdagsman att lagar beslutade i Sveriges riksdag är helt ok att betrakta som illegitima apropå intrånget i Forsmark. Sådana tankegångar för han inte till torgs utan att ha sanktion från partiledningen d.v.s. Wetterstrand och Eriksson. Hur mp:s rättsuppfattning i stort ser ut är en berättigad fråga? I riksdagsprotokollen finns skrivningar från mp vilka är minst sagt märkliga vad gäller t.e.x straffpåföljder och resonemangen kring dessa. Inte undra på att Sahlin belastas mer och mer av samarbetet med ytterpartierna v och mp.

2010-06-15 @ 07:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0