LÖGNERNA I KALMAR KOMMUNFULLMÄKTIGE

När Kalmar kommunfullmäktige i november 2006 beslutade om att ta emot ensamkommande barn var Sverigedemokraterna det enda parti som försökte stoppa beslutet i fullmäktige. Vi ville att kommunens kostnader skulle klarläggas innan något beslut fattades. I debatten kritiserades jag hårt av riksdagspartiernas ledamöter för att jag var kritisk till att Kalmar kommun skulle ta emot åtta barn.

Nasim Malik (s) sa följande under debatten.

”Låt oss ta ett humanistiskt beslut och välkomna åtta föräldralösa barn till en trygg plats där demokrati och humanitet är en självklarhet”

Socialnämndens ordförande Christina Magnusson (s) uttryckte sig så här.

Att en fråga om åtta barn kan få en så stor kraft visar på en oerhörd styrka i den här församlingen”

Vänsterpartiets företrädare i kommunfullmäktige Bertil Dahl, Birgitta Axelsson Edström och Peter Persson skrev följande i en insändare efter debatten.

”Fullmäktige diskuterade huruvida kommunen skulle ta emot åtta ensamkommande asylsökande barn eller inte.”

Idag vet vi att dessa ord var ren lögn från dessa ledamöter i kommunfullmäktige. Frågan är om det var medvetna lögner de uttryckte eller om de var ren okunskap. Men det kommer alltid en dag då sanningen inte längre går att sopa under mattan och lögnerna syns glasklart.

Redan under 2007 tog man emot 18 ”barn” av vilka 17 fick permanent uppehållstillstånd. Det fortsatte under 2008 med 10 ”barn” varav 9 fick uppehållstillstånd. Under 2009 kom 17 ”barn”, varav 15 fick permanenta uppehållstillstånd. Under innevarande år har hittills 5 ”barn” kommit och två av dessa har redan fått uppehållstillstånd.

Idag har alltså Kalmar kommun tagit emot inte mindre än 50st ensamkommande unga män, de flesta unga muslimska män. Nästan uteslutande kommer de från MENA-länder. Av dessa har 43 fått permanenta uppehållstillstånd.

Kostnaderna för denna verksamhet skenar givetvis iväg och var under 2009 nästan 12 miljoner kronor.

Jag ställer mig frågan om det finns något tak för hur många ensamkommande unga muslimska män som Kalmar kommun har för avsikt att ta emot.

 


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Dessa unga män kan ses strosa runt med en mumsig milkshake i handen i centrala Mongoliet, förlåt

Kalmar skall det vara.Så kommer dagens hemlis kommuner drar ned på sjuksköterskorna inom äldrevården och låter

icke medicinskt utbildade få en "quick fix" kurs

så dom kan sköta dom gamla.Egentligen är det ju "Lillmurvel o Stormurvel"

som skall berätta sådant här, men dom har annat för

sej ,på Amerikanska blir det Get moving "Blaank Andeeerson".12 miljoner skulle väl räcka till sådär 30 st

sjuksköterskor inom äldrevården,det är vad dom

gamla betalt för hela sina liv,vem snodde dom stålarna,inte var det Rockfolket och Burken i allafall det är säkert.Pengarna kanske till o med räcker till assistans

vid toalettbesök så dom gamla slipper skita i byxanVisst är milkshake gott men någon måtta får det vara Johan Persson och resten av oiokofob patrasketSvenne Banan glöm för guds skull inte vad fröken

på sossedagis sa: "Sverige är ett rikt land"Gubben o Gumman sa : Ja på idioter.Enklast vore ju om man skickade en socialdemokrat

till Afgansitan för varje skäggbäbis som kommer

hit fan vad tomt det skulle bli i Kalmar på skäggbebisar..

2010-06-02 @ 00:26:38
Postat av: rallykalle

Vildsvin förökar sig okontrollerat, rymmer från hägn osv. Ställer till med stora skador inom jordbruket, och står nu för huvuddelen av Skånes viltolyckor. En 200 kg galt är intee att leka med, eller köra på för den delen.

Det finns rkommendationer för fulltändig avskjutning, då dessa djur ställer till mycket elände.

En annan främmande fågel i svensk natur är mårdhunden. Fri avskjunting gäller för påträffade exemplar, så mårdhunden gör mycket skada ffa på fågellivet.

Kackerlackorna (släktet Blatoidea) ökar markant och har gett Anticimex hur mycket jobb som helst.

Sen har vi somalierna och allsköns radikala muslimer....

Jag har mina dystra stunder...

2010-06-02 @ 00:41:29
Postat av: Joakim

Ofta rör det sig nog inte om medvetna lögner. Journalister och politiker har så länge överträffat varandra i nonsens att de måste övertygad varandra om sina lögner. Källkritiskt tänkande har begravts. Politikerna hade säkert inte en aning men hörde en siffra som de sedan upprepade likt en skiva som hakat upp sig. Så fungerar de: papegojorna.

2010-06-02 @ 02:24:51
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Nalle i Växjö

Åsikter om svenska media i första hand om Gaza men gäller nog dom flesta områden

Postat av: Nalle i Växjö

Snart beslutar Riksdagen att Sverige skall ta emot mera utländska "Skyddspersoner" och då sjunker troligen pensionen lite till

Postat av: S-E Karlsson

Högsby kommun fick avslag i Förvaltningsrätten på sina krav på nästan 2 miljoner kronor som kommunen skulle ha av Migrationsverket ! Om inget snsationellt händer så är det vi skattebetalare i kommunaen som får ta den smällen på antingen det ena eller det andra viset, någon blir iallafall lidande !

2010-06-02 @ 08:04:48
Postat av: Stefan A

Skäggabarnen går som en virvelvind genom alla kommunalfullmäktige i Sverige, en fanatisk tävlan i godhet,slår vad om att ingen av de här godhetsmänniskorna personligen har lyft ett finger för skäggabarnen. Och där ser man hur stor medias makt egentligen är, för vem vill bli ett "Vellinge",före Vellinge, ringa intresse, efter Vellinge kramar man nästa skiten ur skäggabarnen......

2010-06-02 @ 08:07:23
Postat av: LN

Det fröjdar mig att läsa att också den kloka duon Gubben och Gumman har kommit till insikt om att detta landet är fyllt av idioter. Jag har ju tidigare häsynsfullt menat att kanske 60 % av befolkningen var politiska idioter -- jag är benägen att revidera min uppfattning och bl.a. stryka ordet "politiska". "Riktiga" idioter, nyttiga idioter, politiska idioter, religiösa idioter, godhetsidioter, journalistiska idioter, självutnämnda idioter - idioter, idioter vart man blickar - tänk om det hade varit "japaner" istället.

Låt oss samfällt välkomna hem till dumhetens hemvist Nya Sverige alla de 'nyttiga jubelidioter' som var med på Ship to gaza: islamologen Mattias Gardell med lagvigda Edda Manga; den islamiske broderskaparen Mehmet Kaplan, Saman Ali, Dror Feiler, Amil Sarsour, Kimberly Soto Aguayo samt med enbart trist svensk bakgrund: Henning Mankell, Viktoria Strand, Ulf Carmesund, Henry Ascher.

Lägg namnen på minnet. Dessa personer är Sveriges fiender i så måtto att de aktivt och aktivistiskt verkar för Europas, och därmed Sveriges, islamisering.

2010-06-02 @ 09:02:34
Postat av: AWSvensson

De små stegens tyranni är en ledstjärna för politiker och korrumperade tjänstemän. Man föreslår något smått som när tillfälle ges , dvs när lugnet lagt sig, vräker man på i den omfattning som man från början tänkt sig. Detta förfarande återfinns inom alla områden där politiker är inblandade. Jag har alltid hävdat , för att uttrycka sig försiktigt, att politiker är ett jävla pack. Detta har på senare år reviderats att gälla de etablerade så kallade 7- klövern.

2010-06-02 @ 09:36:22
Postat av: LN

Besök stackars blockerade Gaza - fattigt, livsmedelsbrist råder - hav medkännsla!http://tinyurl.com/GAZAPLENTY

2010-06-02 @ 09:53:51
Postat av: Calle

@ LN

Dom bilderna måste ha undanhållits för svensk media!?

2010-06-02 @ 10:26:10
Postat av: Allemand

Calle,Nej, men de undanhålles med flit av svensk media, inte tvärtom.

2010-06-02 @ 10:54:55
Postat av: Guran

Israel transporterar varje dag in 17000 ton livsmedel och förnödenheter, samt olja och bensin, till gaza landvägen. Nu får de också sjöterroristernas gåvor, såsom gardiner, dukar och presseningar för att kunna dölja gaza-kärringarna.

2010-06-02 @ 11:14:20
Postat av: j-å

Det är just detta som är så förbannat frustrerande.

Då gick debattens vågor höga. Stormöte för allmänheten i Påryd om inkvartering i Byagården.

8 barn i högst 3 år. Punkt å slut.Medvetet förde man samhällets medborgare bakom ljuset. Man serverade en radda lögner.

Påpekar man nu detta med facit i hand, blir man kallad främlingsfientlig och rasist.

Inte ett ord om lögnerna och fifflet med antalet barn.

Uppenbarligen anade man ett motstånd vid större antal. Så även mot dessa 8, för varför annars bjuda in till stormöte?Jag är normal humanist, men VILL INTE BLI LURAD!

2010-06-02 @ 11:40:25
Postat av: Nalle i Växjö

Ett litet tips för den som vill följa vad som händer i olika länder och på främmande språk.Om man använder Google Crome webbläsare av senaste utförande så finns en funktion som direktöversätter webbsidor till och med från Arabiska till Svenska.Helt fantastisk, nu kan jag läsa Koranen från Arabiska sidor.2010-06-02 @ 11:40:35
Postat av: Nalle i Växjö

Ett litet tips för den som vill följa vad som händer i olika länder och på främmande språk och på sätt unvika den Svenska mediacensuren.Om man använder Google Crome webbläsare av senaste utförande så finns en funktion som direktöversätter webbsidor till och med från Arabiska till Svenska.Helt fantastisk, nu kan jag läsa Koranen från Arabiska sidor.2010-06-02 @ 11:42:22
Postat av: fi..-nisse

fi..-nisse struntar fullständigt i vad mena-ländernas sprattelgubbar talar om.

Skulle det vara så att fi..-nisse vill veta, så går det alldeles utmärkt att titta på Al-Jazeera,s engelska utsändning och på den vägen få en extra skopa teater, utöver Svensk media förståss

2010-06-02 @ 11:53:58
URL: http://english.aljazeera.net/
Postat av: LN

- Vi jihadistiska spattelgubbar i Gaza har gått man ur huse för att uttrycka vår ledsnad och upprördhet över att vi inte fick träffa hedersmännen Henning Mankell och Mattias Gardell!

http://tinyurl.com/gazajihadister

- Alla vi barn också!

http://tinyurl.com/allavi-barn

- - - - -

Satans mördare, sa Måns.

Vi fördömer, sa gräddnosarna Mona & Maria.

2010-06-02 @ 13:39:21
Postat av: Tore (preact)

Iranska vapen i överflöd, Hizbollah och Libanon!

Tacka f*n för att Israel vill ha kontroll:

www.patodays.pa/arabic/News-80593.html8 skäggiga barn blir 49! Har någon överhuvudtaget

kommit i arbete, för några barn lär det inte vara!

Det märkliga är att beslutsfattarna säger att "de tjänar på emottagandet", staten betalar! Och när bidragen tar slut kommer klagan, och avslag!

Undrar om dessa "pensionsräddare" överhuvudtaget kommer att klara det under sin livstid. Vi får väl

"göra livet tråkigt" för dem annars...

2010-06-02 @ 14:18:46
Postat av: Tore (preact)

Iranska vapen i överflöd, Hizbollah och Libanon!

Tacka f*n för att Israel vill ha kontroll:

Nehe, vi gör så här istället:

www.tinyurl/.com/GAZAPLENTY

översätt, tryck på

Lens "Palestina Day" fest för att...2010-05-26

översätt, tryck på

Exklusiva bilder på frontlinjen Hizbollah...2010-05-228 skäggiga barn blir 49! Har någon överhuvudtaget

kommit i arbete, för några barn lär det inte vara!

Det märkliga är att beslutsfattarna säger att "de tjänar på emottagandet", staten betalar! Och när bidragen tar slut kommer klagan, och avslag!

Undrar om dessa "pensionsräddare" överhuvudtaget kommer att klara det under sin livstid. Vi får väl

"göra livet tråkigt" för dem annars...

2010-06-02 @ 14:41:51
Postat av: Tore (preact)

DET VAR VÄL F*N!

http://tinyurl.com/GAZAPLENTY

2010-05-26

2010-05-22

2010-06-02 @ 14:57:12
Postat av: Robin Shadowes

Rallykalle kanske funderar i samma banor som mig, att det borde tillåtas avskjutning även på musslor dom är ett främmande inslag i faunan?

2010-06-02 @ 16:13:07
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: S-E Karlsson

Högsby kommun har avtal om 19 " flyktingar " 2007,2008,2009,2010 Hur många som bor kvar i kommunen och hur många anhöriga till dessa som kommit redovisas aldrig ! Det ska inte skattebtalarna ha reda på tycker man ändå ska det vara ett demokratiskt samhälle vi lever i så man kan tycka att vi har rätt till insikt !

2010-06-02 @ 17:27:33
Postat av: World Traveller

Laser pa nyheterna att Malmo stad kraver att andra kommuner ska dela bordan och ta emot ensamkommande "barn". Hur kan det komma sig nar de sager att det ar en ren vinst eller atminstone "kostnadsneutralt"? Ser ocksa att Ingers mordare i Landskrona har blivit frislappt. Efter KRAV fran den lokala mosken kan man tro. Finns det inga ytterligare satt de kan hana Ingers man pa. Han fick ju det enorma skadestandet 43000 kronor efter att ha misshandlats och fatt sin hustru mordad.

2010-06-02 @ 18:19:25
Postat av: Söder

Fritt fram att slå ihjäl folk du stör dig på.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/domd-for-p-platsbrak-pa-fri-fot_4809355.svd

2010-06-02 @ 18:24:44
Postat av: Robin Shadowes

Ser att du hann före mig. Mitt blod kokar nu.http://hd.se/inrikes/2010/06/02/domd-for-p-platsbrak-pa-fri-fot/

2010-06-02 @ 18:25:30
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: World Traveller

Jag vet inte hur det ar med er ovriga lasare, men om jag hade varit i Landskrona och mott kraket pa stan sa hade jag troligen inte kunnat halla mig. Jag hade gett honom en likadan behandling som de israeliska soldaterna fick av "fredsaktivisterna". Rostfritt helst.

2010-06-02 @ 18:55:11
Postat av: Kurtan

10 spänn på att han illa kvickt kommer att gå under jorden (eller åka till Libanon), tills straffet är preskiberat, för att därefter söka asyl. Denna asyl ansökan kommer naturligtvis att bli beviljat då han har "råkat" ut för detta fruktansvärda "trauma" av dum-dum politikerna i Sverige.Håller någon emot ?!MVH

Kurtan

2010-06-02 @ 19:32:31
Postat av: World Traveller

Han behover inte fly ur landet. Han kommer att bli behandlad som en celebritet av svenska media (blir det allaredan. En san gullegris, helyllekille med en liten dotter darhemma, rattstrogen muslim, dricker aldrig alkohol m.m.) atnjuta polisskydd, fa rikligt med bidrag resten av sitt liv.

Mina arbetskollegor undrar vad det ar for fel pa Sverige. Detta hade inte kunnat handa nan annanstans pa jorden. I Storbrittanien har de bildat English Defense League. Nagot vi i Sverige borde ta efter. Vigilante squads som tar hand om avfall som klanen Akileh hade inte varit fel det heller.

2010-06-02 @ 19:47:35
Postat av: Arvid Bengtsson

Jag tycker Kalmar ska satsa hårt på somalier. Staden kanske kan bli känd som den Svarta Pärlan vid Östersjön!

2010-06-02 @ 20:23:53
Postat av: Helt fucking knäppt

Nästa blatte musse som bråkar med mig, ska jag slå på truten direkt. Förhoppningsvis råkar han då genom olyckshändelse trilla omkull och dö. Hans fru slänger jag upp på närmsta bänk, cykel eller bil. Därefter blir jag jag jätterädd och gömmer mig. Blir efter några dagar hämtad av polisen och alla tidningar målar upp denna "fruktansvärda" histora mot en stackars blatte som flytt ifrån Iran. Jag hävdar min oskuld samt begär att få Leif Silbersky eftersom jag faktiskt är skyldig som fan. Men vadå, det är ju bara en musse blatte. Sen blir jag frisläpt och får socbidrag samt polisskydd. Trots att jag haft ihjäl någon. Sverige är fantastiskt.

2010-06-02 @ 22:26:07
Postat av: Robin Shadowes

WT, råkar jag se kräket på stan så svarar jag inte för mina handlingar. Då kommer först ske ett möte mellan människor och sedan händer en liten olycka.

2010-06-02 @ 23:46:23
URL: http://sverigedemokraterna.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0