HÄNDELSERIK DAG I ALMEDALEN

En lång dag börjar lida mot sitt slut och det är dags att summera den.

Jag började dagen med ett riktigt PK-seminarium om ”Mottagande av ensamkommande barn”.

När det handlar om just detta ämne har jag noterat att det nästan uteslutande är kvinnor på dessa ”samtal”. Jag vet inte om det är modersinstinkten eller om kvinnor är mer ”blåögda” än män som gör att fördelning av åhörare brukar vara 80-90 procent kvinnor.


"Kärringpanelen"                               Foto Thoralf Alfsson

Jag vet förstås inte riktigt i vilken kategori (män/kvinnor) som jag skall placera Fredrik Federley (C) och Tobias Billström (m) som ingick i panelen. I panelen fanns även Bodil Ceballos (MP) och Magdalena Streijffert (S).
Dessutom även Björn Eriksson, regeringens koordinator för ensamkommande barn. I praktiken innebär det att han skall tvinga kommunerna att frivilligt ta emot dessa ”barn”.
Moderator var Annika Hagström.

Jag finner det ganska intressant att lyssna på dessa politiker när de anser att de är bland likatänkande människor. De finner liksom inte ord för hur godhjärtade de är och generositeten med skattebetalarnas pengar har uppenbarligen inga gränser. Till och med ifrågasätts lagstiftningen av dessa politiker. Här handlar det verkligen om klubben för inbördes beundran, till och med över blockgränserna.

Här kommer några minnesvärda formuleringar som jag reagerade på.

”Ensamkommande barn är en nationalekonomisk gåva”

Björn Eriksson

”Miljöpartiet vill åsidosätta Dublinförordningen” (första asylland) så att alla ”barn” får stanna i Sverige. Dessutom vill man bygga ut mottagandet kraftigt. Man vill ha en stor överkapacitet så ingen skall behöva vänta på en kommunplacering.
Bodil Ceballos (MP)

Fredrik Federley (C) tog nog ändå priset när det diskuterades om kommunerna skall tvingas ta emot ensamkommande barn genom en lag. Man diskuterade om det var lämpligt att placera ensamkommande barn i en kommun där 90 procent av befolkningen är emot. Det tyckte inte Fredrik Federley då han ansåg att då var 90 procent av befolkningen ”knäppa i huvudet”, vilket han symboliserade genom att peka på sitt huvudet och himla med ögonen.

Jag var sedan på ett seminarium om Medias rapportering om integration och invandring där Aftonbladets chefredaktör Jan Helin skulle varit med men så var inte fallet. Nu diskuterades inte de frågor jag hade förväntat mig utan helt andra frågor. Så ni tidningsläsare kan utan tvekan förvänta er mer mångfaldsprojekt i media och mer artiklar om invandrare som lyckats i Sverige. De som misslyckas skall inte nämnas därför att det redan fokuseras alldeles för mycket på dessa i media.

Ja, jisses sicken pk-anda. Jag blir helt stum och undrar hur långt ifrån verkligheten dessa politiker befinner sig. Har allt ryggdunkande fått dem att tappa kontakten med verkligheten.


Maud Olofsson                                        Foto Thoralf Alfsson

På vägen till nästa evenemang och dagens höjdpunkt råkade jag gå förbi Maud Olofsson som tydligen älskar RUT. Undrar om hon fått en släng av samma ”sjuka” som Fredrik Federley lider av.


Lennart Koskinen                                      Foto Thoralf Alfsson   

Biskopen på Gotland passade även på att skämma ut sig genom att störa en debatt mellan SD och KD. Det som ändå är mest beklämmande är att Koskinen ändrat sin version allt eftersom han förstått att hans handlande inte var särskilt demokratiskt. Vi dödliga brukar kalla detta för att ljuga, hur biskopen ser på dessa ändringar av versionen får vi väl aldrig veta. Sverigedemokraternas egen präst Axel W Karlsson från Göteborg protesterade dock ljudligt när Koskinen intevjuades av SR och hade problem med att hålla sig till sanningen om bland annat gorillor.


Axel W Karlsson                 Foto Thoralf Alfsson

Nyhetskanalen har bildbeviset och jag kan inte se några gorillor. Vilken lögnare denne biskop är!!

Föreläsningen som Robert Spencer från USA höll får ändå betraktas som dagens höjdpunkt. Konferenslokalen var fylld till sista plats med Sverigedemokrater och andra åhörare inte minst journalister. Robert Spencer var inte nådig i sin kritik av islam. Den som har lyssnat Wafa Sultan och sedan tar sig tid att lyssna på Robert Spencer (Kommer på SD Television) har fått en ganska klar bild hur vi skall förhålla oss till islam. Islamiseringen måste stoppas!


Robert Spencer                                          Foto Thoralf Alfsson      

Enda incidenten var en muslim som ansåg att Robert Spencer var sjuk och behövde Islamofobil vilket han fick överlämna till en skrattande Robert Spencer. Sedan valde dock dessa muslimer att skyndsamt lämna lokalen med svansen mellan benen utan att svara på några frågor.


Per Gudmundsson från SvD närmast.      Foto Thoralf Alfsson

Per Gudmunsson var en av journalisterna som lyssnade på Robert Spencer. Per Gudmundsson har tidigare varit ganska kritisk mot islam på sin blogg men för några veckor sedan gjorde han uppenbarlige avbön och kritiserade Sverigedemokraterna. Nu skall det bli intresssant att läsa vad han skriver om denna föreläsning.


Jimmie Åkesson på Donnersplats.             Foto Thoralf Alfsson

Sedan var det dags för Jimmie Åkessons tal på Donnersplats vilket var utformat till ett samtal mellan Erik Almqvist och Jimmie. Jag gissar att även detta snart kommer på SD Television.

Lars Ohlys tal i Almedal är inte mycket att orda om utan jag säger som en ekonomisnubbe i Axcess TV som slutade räkna när Lars Ohly lovat bort 100 miljarder kronor utan att berätta hur han skulle finansiera alla löften. Jag tröttnade relativt fort på att lyssna på kommunisten Ohly.

Dagens sista punkt blev att se Debatt live vid Almedalen. Den undersökning som SVT låtit göra om hur svenskarnas ”drömregering” skulle se ut blev nog rena chocken för socialdemokraterna.


Drömregering enligt SVT                           Foto Thoralf Alfsson

Reinfeldt och Borg toppade listan över de tio mest önskade politikerna. Bland de socialdemokratiska politikerna fanns Margot Wahlström, Thomas Bodström och Jan Eliasson men ingen Mona Sahlin.

Det verkar som de socialdemokratiska väljarna redan bytt partiledare.

De socialdemokratiska debattörerna hade verkligen svårt att förklara detta i programmet. Sämst lyckades Jytte Guteland som istället visade prov på dålig förlorare genom att anklaga Moderaterna för en smutskastningskampanj. Sedan har vi partisekreteraren och skämtet Ibrahim Baylan som aldrig är förvånad över något.

Ett gott råd till Socialdemokraterna om man vill vinna valet i september. Bytt partledare nu! Det är deras sista chans och det är faktiskt ca 75 dagar kvar till valet.


Jan Axelsson SVT och Jimmie Åkesson i Debatt    Foto Thoralf Alfsson

I slutet av programett fick även Jimmie Åkesson komma in några minuter och kritisera SVT:s beslut om att utestänga Sverigedemokraterna från slutdebatten. Jimmie gjorde som alltid väldigt bra ifrån sig och jag hoppas att många lyssnare reagerar på detta horribla beslut av SVT.

Maila SVT och klaga!

 


Kommentarer
Postat av: Magnus S

Bra jobbat Thoralf! Mycket bra repotage. Den där biskopen Koskinnet ser ju inte riktigt nykter ut på bilden. Kan förklara hans beteende och fantasier om våld av gorillor. Vore himla skoj och intressant att vara där du är just nu.

2010-07-06 @ 00:41:02
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Bra jobbat Thoralf och en mycket bra redogörelse!

Go on...

2010-07-06 @ 01:27:08
Postat av: Henrik Agerhäll

Önskar jag hade varit på Gotland den här veckan också.Vad gäller kvinnorna och de ensamkommande, kan det inte vara så att det är kvinnor som arbetar inom asylhanteringen som är där och lyssnar? Jag var och lyssnade och ställde frågor när migrationsverket hade öppet hus i Umeå och de enda som var där och lyssnade förutom jag och Mikael S från SD var personer som jobbade inom asylhanteringen som jag förstod det.

2010-07-06 @ 01:29:54
Postat av: vmm

Egentligen tror jag inte det har någon betydelse att Koskinens version om att han släpats bort med våld verkar överdriven. Jag tror vi för all framtid nu kommer att få höra att SD brukar våld mot meningsmotståndare vid sina möten. Har media bestämt sig för att SD använde våld så spelar sanningen ingen roll. Det är så det funkar.

2010-07-06 @ 01:44:33
Postat av: Jark

Maguns S: Det var faktiskt min tanke också, han ser full ut.

2010-07-06 @ 01:52:14
Postat av: Enoch

"Jag vet inte om det är modersinstinkten eller om kvinnor är mer ”blåögda” än män som gör att fördelning av åhörare brukar vara 80-90 procent kvinnor."Jag har observerat samma fenomen. Förirrade mig in på någon slags mångkultursmässa för någon månad sedan där diverse hjälporganisationer hade satt upp sina stånd för att informera allmänheten om hur de kan ge sitt stöd. Nästan samtliga av dessa volontärer var kvinnor, mer än 90%. Jag gissar precis som du att det har med modersinstinkten att göra (att de är mer blåögda är då en direkt följd av denna känslostyrning). Får väl tillägga att jag har flera kvinnor i min bekantskapskrets som är såväl invandringskritiker som SD-sympatisörer.

2010-07-06 @ 01:54:22
Postat av: Robert

Finns flyktingbarnmötet inspelat på film nånstans?

2010-07-06 @ 04:56:29
Postat av: ln

Varför inte redan nu skaffa litet kunskap om kommande realiteter -

tråkigare, men nödvändigare läsning får man leta efter.SHARIA LAW FOR THE NON-MUSLIM

Center for the Study of Political Islam

Bill Warner

47 sidor

COPYRIGHT © 2010 CSPI, LLC

ISBN 0-9795794-8-1

ISBN13 978-0-9795794-8-6

ALL RIGHTS RESERVED

V6.9.10Kan gratis nedladdas som pdf här:

http://www.politicalislam.com/pdf/WebSitePDF/ShariaNonMuslim.pdf

Postat av: Vicious Dog

TV 4 nyhetmorgon inleds med en lång intervju med fyllkärringen Gudrun S. vars FI parti haft obefintliga siffror i marknadsundersökningarna. Så mycket för att bara riksdagspartier ska få vara synliga i TV, usch!!!

2010-07-06 @ 07:26:59
Postat av: Robin Shadowes

En biskop som praktiserar taqyyia, har han månne redan anat åt vilket håll det barkar och konverterat?

2010-07-06 @ 08:14:16
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Mia Hagman SD Kalmar

Jag hoppas att det finns fler tjejer där ute som tänkt till, inte bara jag! Och jag måste säga att det är väl tack vara min modersinstinkt som jag är där jag är, jag vill skydda mina barn från all denna galenskap. Jag vill inte se vare sig min dotter eller dotterdotter i burka! De ska inte heller behöva underkasta sig någon medeltidsreligion. Att ge efter för islam är att backa tiden flera hundra år. Istället för att elda pengar borde FI och de andra feministerna ge sig på det verkliga kvinnoförtrycket.

2010-07-06 @ 08:23:48
Postat av: Bosse

Jag uppskattar verkligen dina reportage Thoralf, det behövs lite andra infallsvinklar än de man läser i Aftonbladet, DN, SVD med flera. Dina reportage behövs även ur demokratisk synvinkel. Jag hoppas att du orkar fortsätta länge med din blogg.

2010-07-06 @ 09:22:14
Postat av: Ibbe

Som om Svenska Kyrkan inte har nog med problem lanseras nu under Almedalsveckan "den ljugande biskopen" Koskinen. Dessutom visar sig bispen inte ha en susning om demokratiska spelregler. I vilket skick var Koskenkorvan, förlåt Koskinen? Solsting var väl knappast förklaringen till det bisarra uppträdandet.

2010-07-06 @ 09:29:02
Postat av: Cavatus

Koskinen verkar vara helt från vettet, särskilt när man på TV4 klart och tydligt kan se hur det hela går till. Karln storljuger! Är detta ytterligare ett exempel på det religiösa hyckleriet? Sannolikt!Läs Julia Caesar:www.korta.nu/jcLäs nu även på faktadokumentet som är upplagt på nedladdningssidan. Dessa fakta är bra att ha i diskussioner. Läs mer här:www.aktualia.wordpress.com/flygblad

Postat av: leifer

"Jag vet inte om det är modersinstinkten eller om kvinnor är mer ”blåögda” än män som gör att fördelning av åhörare brukar vara 80-90 procent kvinnor."

Kan också vara så att svenska män upplever sig som större förlorare i invandringen och "mångkulturens" fotspår (men också i det nya feministiska Sverige). Ex tycks det vara svårare för svenska män att skaffa sig en invandrad kvinna eftersom dessa kvinnor hålls hårt många gånger och förväntas gifta sig med en man från hemlandet, men kanske också att invandrarkvinnor är mer patriarkaliska och förväntar sig patriarkaliska män (svenska män har ju delvis grundlurats av feminismen). Män drabbas ju också socialt hårdare av arbetslöshet än kvinnor i vårt samhälle, en man utan arbete är ingenting = en looser. Kvinnor har dessutom makten över reproduktionen (barn och dess tillkomst). Vårt största samhällsproblem börjar bli män som slås ut och marginaliseras eller kriminaliseras. I det perspektivet delar invandrarmän och svenska män en hel del problem även om svenska heterosexuella män inte anses vara mångfald, allt annat (!) är det.

2010-07-06 @ 09:56:32
Postat av: PK

Intressant att se "Kärringpanelen", bekräftar allt man har trott. Problemet med den här panelen och typen av människor är att de är så oerhört hårt indoktrinerade i PK och så gott som alltid saknar kontakt med verkligheten. Dessa människor kommer ALDRIG att ändra uppfattning hur fel de än har och hur överbevisade de än blir. Jag har en hel del erfarenhet av feminism på vänsterkanten, som inte har någonting att göra med verkligheten utan enbart en fix idé vars bästa liknelse är hjärntvätt.Att den här typen av flum/PK människor utan kontakt med verkligheten har fått så stor makt i Sverige är vad som har gjort skillnaden mellan Sverige och de övriga Nordiska ländernas invandringspolitik. Under alldeles för lång tid i Sverige har man sett ner på faktisk kunskap och istället har den som skriker högst fått mest utrymme.Sverige får gärna återkomma till verkligheten snart...

2010-07-06 @ 10:09:05
Postat av: leifer

Jimmie Åkesson är ju en vit heterosexuell man liksom många av SD i ledarskiktet. Han står då per definition för enfald i mångfaldets tecken. Den vita västerländska mannen är fienden nr 1. Det är bl.a. den mannen och den kulturen som sänkte Island ansåg en isländsk författare som visades i går på Svt kultur. Detta är nåt även moderaterna får känna av också när man har enkom vita svenska män i den inre maktsvären (även om förvisso Filippa säkert har en viss makt). Vita heterosexuella män står för en sjuk penning och riskkultur liksom ett förtryck av kvinnor både i väst och av tredje världen (bl.a. genom kolonisationsperioden). I sin iver att peka ut den vita mannen som fiende nr 1 så glömmer man bort att den absolut stora majoriteten av vita män i Sverige är rätt maktlösa, det är en liten klick män som har makt och pengar, och dom delar inte med sig av den makten/pengarna till dom andra männen.

2010-07-06 @ 10:11:00
Postat av: Ludvig

Tack för informationen Thoralf! Men även jag såg Debatt och inte tycker jag att Jytte Guteland uppträdde som en dålig förlorare, det verkar finnas en hel del sanning i hennes påstående om smutskastningskampanj.

2010-07-06 @ 10:14:38
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Var Koskinen "nykter"?

2010-07-06 @ 10:15:55
Postat av: Thoralf A

LudvigJag lägger kanske in andra intryck under dagen i Visby när jag skriver dålig förlorare. Jag upplever det som att paniken håller på att tillta inom socialdemokratin. En kassaskåpssäker valseger håller på att vända till det största fiaskot i socialdemokratins historia.

Det finns socialdemokrater som redan är uppgivna inför valet och som anser att Mona Sahlin är det största problemet.

2010-07-06 @ 10:35:12
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Allemand

Ludvig,Vilken smutskastningkampanj? Allt som står i brevet är sant till hundra procent. Vill du verkligen ha en som smitit från de mesta samt stulit pengar från staten till statsminister?Jag har läst kommentarer på många bloggar och de flesta är överrens om att hennes gapande bara slår tillbaka på Mona.

2010-07-06 @ 11:04:30
Postat av: Tomas

Skrev till granskningsnämnden med anledning utav Svt,s ovilja att låta SD vara med i slutdebatten. Fick nedanstående svar:Hej Tomas,Granskningsnämndens uppgift är att i efterhand pröva om sändningar ibland annat SVT strider mot de krav som ställs upp i sändningstillstånd och Radio- och TV-lagen. Därför kan nämnden inte ha några synpunkter på ett program innan det sänts, vilket också gäller den nu kommande slutdebatten inför valet. Om man vill anmäla ett sänt program till nämnden kan man gå in på www.grn.se och göra en anmälan.När det gäller SVT:s och övriga programföretags bevakning i samband med tidigare val har Granskningsnämnden uttalat att något krav på att alla politiska partier ska behandlas helt likformigt inte kan ställas, utan att denna bevakning till stor del måste kunna få göras utifrån nyhetsmässiga värderingar. I fråga om traditionella valdebatter gäller dock enligt nämndens praxis ett strängare krav på att urvalet av deltagare sker på ett sätt som inte missgynnar något parti. Nämnden har i tre fall (SB 71/99, 72/99 och 157/03) fällt valdebattprogram, där inte samtliga partier med representation i den berörda politiska församlingen getts möjlighet att delta. När det gäller partier utan representation i riksdagen har nämnden ansett det inte kan krävas att sådana partier ska få delta i partipolitiska program i samma utsträckning som riksdagspartierna. Hur stort utrymme de ska ges med hänsyn till opartiskhetskravet är enligt nämnden en omdömesfråga, där programföretagen måste ges vida gränser för sin bedömning.Som ett exempel på beslut som kommit som en konsekvens av denna praxis kan nämnas att Granskningsnämnden prövade i SB 670/04 SVT:s beslut att inte bjuda in Junilistan till slutdebatten inför EU-parlamentsvalet år 2004. Nämnden ansåg inte att urvalet av debattdeltagare stred mot kraven på opartiskhet och allsidig information i SVT:s sändningstillstånd.HälsningarChristoffer LärknerFöredragandeGranskningsnämnden för radio och TVTelefon direkt: 08-606 79 79Telefon, växel: 08-606 79 70Box 32, 121 25 Stockholm-Globenwww.grn.seSwedish Broadcasting CommissionPhone: +46-(0)8-606 79 70PO Box 32, SE-121 25 Stockholm-Globen2010-07-06 @ 11:40:34
Postat av: lee

kanske bättre att inte vara med och vara underdog..

Nu är SD ett offer och det får mer stöd ..

2010-07-06 @ 11:56:26
Postat av: Joakim

Bra reportage. Jag hoppas på lika utförliga artiklar varje dag!

2010-07-06 @ 13:59:21
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Leif

Ludvig inte kan väl sanningen anses som smutskastning?Väl värt att komma ihåg är också att Socialdemokratiska företrädare var väldigt flitiga med att hänga ut ett par av Alliansens ministrar för obetalda TV avgifter och andra missförhållande. Var detta också ovidkommande smutskastning, eller ska man behandla politiker olika beroende på vilket parti de företräder?Personligen anser jag att det är väldigt viktigt att upplysa dom som inte var med på den tiden det begav sig om Monas fadäser. Mona är dessutom inte bara en politiker i högen utan hon kan ju tom bli statsminister.

2010-07-06 @ 15:26:21
Postat av: Argus

Tack Thoralf för en mycket intressant och fin rapport från Sd i Visby. För många av oss äldre svenskar som inte kan närvara eller förstå engelskapråket skulle det vara intressant med en sammanfattning av Robert Spencers föreläsning om islam. Finnd det någon sådan ?

2010-07-06 @ 15:40:16
Postat av: leifer

Lite märkligt att sossarna nu försöker med taktiken att göra Mona till offer. Man spelar väl lite också på att hon är kvinna.

2010-07-06 @ 15:41:44
Postat av: Ronken

Den "ensamkommnade flyktingbarnen" är ju oftast varken ensamma, flyktingar eller barn.

Jag mår illa.

2010-07-06 @ 15:53:38
Postat av: Lotta

Angående Thoralfs uppmaning att maila SVT så vet jag inte om det är lönt. Jag mailade Jan Axelsson direkt som jag skrev under en annan rubrik hör på bloggen. Märkte på svaret jag fick att han endast bemödat sig med att svara på en persons mail. Alla vi övriga fick kopior på det svaret oavsett vad det stod i våra mail. Jag tycker dessutom att Jan Axelsson kör med en krystad efterhandskonstruktion när han använder sig av argument som- de partier som kommer vara med i slutdebatten kommer att få stå till svars för vad de gjort de senaste 4 åren. Ny Demokrati hade inte suttit riksdagen när de fick vara med i debatten. Ynkligt Jan Axelsson.

2010-07-06 @ 17:24:19
Postat av: Johan

Uppmaning till alla som stödjer demokratin. Ring SVT:s tittarservice. Tel 08-784 20 00 och påtala det orimliga att SD inte får vara med i SVT:s slutdebatt. De har öppet vardagar kl 14-19. Den jag talade med sa att det inte är helt orimligt att SVT ändrar sitt beslut. Så sätt igång och ring men kom ihåg att vara trevliga.SVT = Ofri televisionBra argument från Richard Jomshof finner ni nedan:http://www.sdkuriren.se/blog/index.php/2010/07/04/antidemokratiskt_att_inte_bjuda_in_sd_ti2010-07-06 @ 17:53:06
Postat av: Lotta

En slutdebatt för mig betyder att svenska folket kanske en sista gång innan man går till valurnorna för att lägga sin röst vill höra vad partierna har att säga. I min värld är det då helt ointressant att få veta hur partierna skött sig de senaste 4 åren. Det har jag ju redan blivit varse så att säga.

2010-07-06 @ 18:03:58
Postat av: Gubben o Gumman

Fy f-n vad kul dom elaka kompisarna som lotsat

fram Björn Ericsson till officiella jobb måste

ha,man kan väl misstänka att polisen firade med tårta den dagen dom blev av med denna i ordets rätta bemärkelse jubelidiot.Kan man få Afganska 25-åriga analfabeter till nationalekonomiska gudagåvor,så platsar man på

ett mentalsjukhus.Sedan är det ju synd om Sverige skall suga ut Afganistan på dessa partikelfysiker raketforskare

mm landet behöver ju dessa själva för att komma

vidare från medeltiden och framåt.Björn Ericsson skulle inte ha platsat på parkeringsavdelningen i Kabul ens en gång.

Denna man säger precis vad han blir tillsagd för pengar,en tvättäkta svensk totalkatastrof.Björn Ericsson är en av, om inte den största

landsclownen Sverige skådat i modern tid.

Givetsvis har "Ursula och Billström givna platser

på denna lista.Dom är riktigt söta("Piff o Puff") även om Billström ser ut att känna sej lite obekväm ut på bilden,kanske kan det bli något dom emellan.Koskinen ställer säkert upp på en en vigsel i Visby domkyrka,bara han hittar till kyrkan.

Smekmånaden går givetsvis till Tora-Tora grottorna

Där kan "Ursula" inviga Tobbe om "tvåans" förträfflighet.Lennart får nog acceptera sitt nya smeknamn "Gorillan",risken att årets sommardrinkar

i Visby blir "Gorilla sunrice halleluja" el "Tell mee a little lie",är överhängande.Denna "kapsyl jesus" har nog passerat bäst före

i allafall.Vad säger DO och poli(s)facket om att Koskinen kallar polismän för gorillor "apadjävlar" var ju diskriminering?Svenska kvinnor blir säkert överlyckliga över att på en nationalekonomisk(gudagåva) mellan benen.

(Gudagåva är Koskinens tillägg)Är det möjligen Monty Pyton som regiserat Almedalsveckan?Ge Koskinen och Ericsson en låda brännvin led ned dom 200 meter i Lummelundagrottorna.

Peka framåt och använd rikligt med cement bakåt.

2010-07-06 @ 18:31:24
Postat av: Riddare Daniel

#Thomas

Om ska "göras utifrån nyhetsmässiga värderingar", kan man tänka sig att också TV avgiften läggs in under samma värderingar.

Jag betalar om jag anser att programmet jag såg var värt att betala för.

2010-07-06 @ 18:36:45
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Vänd på steken: Antag att Sverige hamnar i krig. Vill då Alliansen och de Rödgröna att unga stridsdugliga svenskar skall söka asyl i t ex Norge. Man hyllar dessa som flyr från krig, men borde inte dessa herrar stanna kvar och försvara sitt land. Jag är övertygad om att om svenskar söker asyl i t ex Norge p g a krig i Sverige och vill återvända hem efter kriget så kommer dessa att bestrffas av svenska myndigheter. Dessa gentlemen lever hellre på bidrag i Sverige än försvarar sitt eget land. Skulle dessa herrar försvara Sverige som tack för att de fick komma hit. Tror ej det. Ställ frågan till de politiker du känner och fråga om han/hon tycker att vi skall söka asyl i något annat land om Sverige blir angripit, eller om vi skall stanna och försvara Svrige. Själva älskar dom att ta emot dessetörer.

2010-07-06 @ 18:54:01
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Jaså han heter Koskinen, jag trodde han hette Koskenkorva.

2010-07-06 @ 18:55:45
Postat av: Malin R

Träffade i går em. ett antal kyrkopolitiker från skilda partier.De var bekymrade över Koskinens här skildrade inhopp.Ngn sade ungefär så här."Vi vet ju hur det har gått till i de internationella evenemangen utomlands där "Kosken" varit med.Där har det inte sparats på alkoholhaltiga drycker i de kyrkliga sammanhangen.Trodde han att han var utomlands"?Kommentarer överflödiga.

2010-07-06 @ 19:30:50
Postat av: Gubben o Gumman

Va vad Koskinen packad,såg misstänk slak ut.

Rehab nästa på måndag.Vilken jultomte isåfall packad i svenska kyrkans tält störande Sverigedemokrater.Koskinen kan börja sin mission i sitt forna hemland

dom tog emot ca 800 kriminella snyltare förra året.

2010-07-06 @ 20:03:22
Postat av: leifer

Robert Spencer som talade nämner det på sin hemsida, notera att det är en .org dessutom.

http://www.jihadwatch.org/

Hans recepts för att lösa Islam-världens problem är en av få gånger man ser nåt konstruktivt, annat än att bara skylla ifrån sig. För alla är väl egentligen rörande överens om att Islam måste reformeras. Följande fem punkter, framförallt är fokus på att fördöma muslimer som begår terrordåd i religionens namn, nåt man har undrat länge över;

1. Focus their indignation on Muslims committing violent acts in the name of Islam, not on non-Muslims reporting on those acts.

2. Renounce definitively not just "terrorism," but any intention to replace the U.S. Constitution (or the constitutions of any non-Muslim state) with Sharia even by peaceful means. In line with this, clarify what is meant by their condemnations of the killing of innocent people by stating unequivocally that American and Israeli civilians are innocent people.

3. Teach Muslims the imperative of coexisting peacefully as equals with non-Muslims on an indefinite basis.

4. Begin comprehensive international programs in mosques all over the world to teach against the ideas of violent jihad and Islamic supremacism.

5. Actively work with Western law enforcement officials to identify and apprehend jihadists within Western Muslim communities.

Det finns en sammanslutning över Islams alla länder som träffas och tar upp problem, senast dom möttes var det ingen självkritik alls. Heter OIC (dom har även en hemsida).

http://www.youtube.com/watch?v=KOSipqCiqI8

2010-07-06 @ 20:16:25
Postat av: Lotta

På tal om packad var det inte alla skäggebarns beskyddare Björn Eriksson som skämde ut sig vid årets idrottsgalan.

2010-07-06 @ 20:34:11
Postat av: Gubben o Gumman

Lummelundagrottorna kanske inte är så dum ide ändå?

2010-07-06 @ 20:43:28
Postat av: Ingenjören

Koskinen var tidigare biskop i Stockholm men fick "sparken" ner till Gotland för de trodde inte han kunde göra så mycket skada där...Åkesson i Debatt, han var saklig och bra med undantag för två saker:

1. Han borde avkrävt SVT att om de inte får vara med ska SDs politik inte heller få debatteras eftersom han inte kan svara på kritik och direkta felaktigheter som påstås av de andra.2. När Ohly påstår att han inte talar med rasister, med anspelan att Jimmie och SD är rasistiska, skulle Jimmie direkt klargjort vad en rasist är och meddelat att det inte stämmer enligt ordlistan. Nämnt hur många invandrare som är aktiva SD:are och även om det finns muslimer som kan tänkas radas upp. Be Ohly förklara hur man kan vara rasist efter framlagd fakta.

2010-07-06 @ 20:52:35
Postat av: Ola

Jag instämmer till fullo med "Ingenjören"!

Man ska inte debattera & kritisra SD på tv om inte SD på plats får bemöta kritiken! Det borde ingå i de demokrati(s)ka spelreglerna även för (s)vt...

2010-07-06 @ 23:51:48
Postat av: P

Gubben o Gumman

Det må være Monty Pyton regi til stor fordel for SD.Hvilken rabiat Konskenkorva biskop. Hadde han skyllt ned ölen med sprit i lunsjen?Et(guds)under at klovnene i Cirkus Almedalsveckan får beholde jobben.Skäggebarn är bra uttrykk. Hva skal vi kalle dette pjäset ?- "Gorillan, skäggebarnen och alle klovnene"? Hva med en kortfilm i sort/ hvitt med arabisk tale och tekst?Lummelundagrottorna är en god ide.2010-07-07 @ 00:52:01
Postat av: RoberthStröm

Tack för ett mycket informativt inlägg. Jag skulle själv varit på plats men blev sjuk. Sjukare hade jag nog blivit av att beskåda Gudrun Spymans eldande av pengar.

2010-07-07 @ 10:41:50
Postat av: leifer

Igenjören, Ohly har en liten stund nu i solen, eftersom han blir lite av en talesman för hela vänsterblocket. Men han är en retorisk komiker och få väljare tar det han säger på allvar. Vad han säger och vad hans politik i praktiken innebär, är två olika saker. Med tiden kommer hans uttalande allt mer bli en belastning för hela vänsterblocket, eller till fördel för alla andra partier om man ser det så. Så låt honom komma med sina dumheter, det bästa är att inte tala tillbaka. Och det gjorde Jimmie helt rätt i!

2010-07-07 @ 10:54:00
Postat av: Enoch

Leifer, jag vill hävda att svenska kvinnor har betydligt mer att förlora än svenska män om Sverige islamiseras. Redan nu har kvinnors rörelsefrihet begränsats av alla våldtäktsmän som härjar runtom i landet.

2010-07-07 @ 13:13:01
Postat av: leifer

Enoch, vet inte om det är muslimer som är störst problem när det gäller kriminalitet. Se t.ex. denna

http://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet-1.421859

Och kanske är det då lika mycket f.d. muslimer som är värre. Dvs sekulariserade muslimer. Kanske är också ett stort problem alla invandrarkvinnor som har söner med frånvarande pappa. Och igen beror det då mycket på att kvinnor äger barnen och tar större ansvar för dom. En kvinna som överger sina barn är den sämsta människan på jorden, så är det även i svensk kultur. Okontrollerade unga män som är patriarkaliskt skolade, men har dåliga förutsättningar (ex fattig familj), är ett givet ämne för en kriminell bana, speciellt när det svenska systemet nästan uppmuntrar till det. Men kriminalitet får dessa män status och makt. Många svenska tjejer tycker väl dessutom kriminella män är spännande och sexiga. Svenskt bidragssystem är också uppbyggt så att det värsta man kan göra är att jobb vitt, då äventyras hela familjens bidrag eftersom bidrag är behovsprövade utifrån vit inkomst. Det gör det inte om familjemedlemmar döms för kriminella handlingar eller jobbar svart.

2010-07-07 @ 14:57:32
Postat av: Enoch

Leifer, jag håller med om att problemet inte är isolerat till Islam. Jag använde slentrianmässigt ordet "islamisering" för att beskriva den samhällsutveckling vi har sett under de senaste decennierna. Vad jag försökte säga var att kvinnor har betydligt mer att förlora på att Sverige förvandlas till en mångkultur dominerad av diverse patriarkala hederskulturer. Man får ha i åtanke att religion och kultur är tätt sammanknutna i MENA-länderna, och att även invandrare som inte är aktiva troende delar många värderingar och synsätt med sina mer religiösa landsmän.

Visst kan den svenska arbetsmarknadens höga trösklar i kombination med de passiviserande bidragssystemen vara en bidragande faktor till invandrarnas höga brottslighet inom vissa kategorier såsom rån och stölder, men det förklarar inte varför de är så extremt överrepresenterade när det gäller våldtäkter. Där utgör kulturarvet/religionen en rimligare förklaring. Sen vill jag bara tillägga att USA, som är diametralt motsatt Sverige vad gäller skatter och bidrag, också kämpar med en radikal ökning i kriminalitet som en direkt följd av den illegala invandringen. Låga skatter och låga bidrag leder alltså inte per automatik till en harmonisk mångkultur, även om många nyliberaler vill hävda detta.

2010-07-08 @ 01:49:42
Postat av: leifer

Enoch, låga skatter och bidrag kan mycket väl ge en bättre (mindre dålig kanske är mer passande ord) fungerande mångkultur, om det nu är mångkultur vi pratar om. För det är helt klart att socialism/kommunism inte ger nåt utrymme för mångkultur. Därför blir det en paradox när vänstern i Sverige pratar om mångkultur, ännu friare invandring och samtidigt mer socialisering. Det finns inget exempel på att det fungerar nånstans.

2010-07-08 @ 20:14:39
Postat av: Enoch

Det är sant att mångkultur och socialism är den sämsta tänkbara kombinationen. Omfattande sociala skyddsnät kan nog bara fungera i länder med homogena befolkningar som präglas av en strikt arbetsmoral, dvs det måste finnas en stark drivkraft hos medborgarna att göra rätt för sig och inte ligga samhället till last. Jag vill dock understryka att mångkultur bäddar för katastrof även i icke-socialistiska länder. Här är en lista över "most wanted" i Los Angeles:http://www.lapdonline.org/all_most_wantedSer du mönstret?

2010-07-09 @ 14:20:47
Postat av: Skåning

När det gäller det där med att mest kvinnor engagerar sig i det här med ensamkommande flykting-"barn", så tror jag inte att det enbart handlar om modersinstinkter. Jag ska framför den kontroversiella åsikten att det åtminstone delvis rör sig i deras underliv.För att exemplifiera. Låt oss säga att det inte var unga män från Afghanistan, Irak och Somalia, utan unga kvinnor från Sydöstasien, som uppger en ålder mellan 15-17, men i själva verket är mellan 20 och 25. Ponera vidare att det i huvudsak var män mellan 28 och 50 som engagerade sig som vårdare i gruppboendena för dessa stackars unga flickor.Insinuationerna i det statsfeministiska Sverige hade haglat tätt. Vi hade snabbt inför ålderstester och lämplgheten i att medelålders vitt gubbslem skulle ha ansvar för dessa spröda (men hyfsat sexiga asiatiska unga flickor) hade ifrågasatts på alla större tidningars ledarsidor.Men när situationen är den omvända så är det ingen som ens höjer på ögonbrynet.

2010-07-12 @ 00:46:19
URL: http://exilen.eu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0