SHIP TO GREECE


Inte sju i panelen utan åtta!                       Foto Thoralf Alfsson

Idag hände något mycket ovanligt, något som skulle kunna kallas för ett genombrott när SDU:s ordförande Erik Almqvist deltog i en debatt om ungdoms o skolpolitik i Almedalen tillsammans med företrädare för alla riksdagspartier.
Den enda organisation som vågade bjuda in en Sverigedemokrat var alltså Fryshuset och Anders Carlberg. Tack Anders.

Igår frågade jag mig själv om Ung vänsters Ida Gabrielsson skulle dyka upp till denna debatt eftersom vänstern sagt att man inte skall debattera med SD. Men hon fanns på plats. Anders Carlberg är nog en listig person för han lyckades ordna så att Erik och Ida hamnade bredvid varandra utan att Ida fattade hur det gick till.


Erik och Ida sida vid sida.        Foto Thoralf Alfsson

Ida ser ju inte precis ut att gilla läget!

Som vanligt gjorde Erik Almqvist ett utomordentligt jobb i debatten. SVT filmade hela debatten och jag hoppas att den kommer att visas så snart som möjligt. Med tanke på skolvalet kunde det väl vara en tanke att skolorna kunde använda detta material i september. Inte minst med tanke på Fredrik Malms mycket låga slutreplik där han sjönk riktigt lågt. Fredrik Malms slutanförande var en uppmaning att gå och rösta, oavsett vilket parti man röstade på och så räknade han upp riksdagspartierna, Feministiskt Initiativ, Piratpartiet och Rasisterna.

Jag gissar att Fredrik Malm har gått i Bengt Westerbergs skola och inte fått lära sig att respektera sina politiska motståndare. Lågt, lägre och Fredrik Malm. Utan tvivel dagens riktiga bottennapp tillsammans med föregående inlägg om Peter Weiderud. Om jag vore folkpartist skulle jag skämmas för en sådan företrädare. Jag undrar vad Anders Carlberg från Fryshuset tänkte om Fredrik Malm. Jag hoppas verkligen att SVT visar detta så att det kan läggas upp på YouTube för att verkligen visa vilka värderingar folkpartister har och att Fredrik Malm inte är något undantag.

Idag har jag varit på det mest intressanta seminariet än så länge under denna vecka. ”Vad händer med Euro?”


Birgitta Swedenborg och Villy Bergström.  Foto Thoralf Alfsson

Deltagare var fd detta vice riksbankschefen Villy Bergström (1999-2005), Nils Lundgren fd chefsekonom Nordbanken och Eu-parlamentariker, HansTson Söderström nationalekonom, moderator Birgitta Swedenborg nationalekonom och ordförande Junilistan. Folkpartisten och euro-förespråkaren Carl B Hamilton skulle även deltagit men hade tydligen backat ur. Däremot fanns Sören Wibe bland åhörarna och deltog flitigt i samtalet.

Panelen hade ingen ljus syn på EMU och Euron utan var mycket kritisk till hela detta projekt som man menade var odemokratiskt till stora delar och felkonstruerat. Hör och häpna man menade till och med att kriser som den som pågår i t.ex. Grekland var önskvärda för det förde EMU framåt. Med framåt menades att effekterna av en kris ofta leder till mer makt för EMU/EU och att målet är total kontroll över ekonomin i medlemsländerna. Panelen sa klart och tydligt att regeringens företrädare sa en sak i Bryssel och en helt annan sak till folken i respektive länder.

Det som kallas för doubbeldipp diskuterades och panelen förväntade sig en ny rejäl dipp ganska snart på grund av alla åtstramningar som görs i nästan samtliga EMU-länder.

Rådet till den vanlige medborgaren var. Bind inga lån!

Greklands kris är inte över och Spaniens kris är nära förestående då ca 400 miljarder i lån skall skrivas om under sommaren. Panelen var osäker på om Spanien kommer att klara av detta. Olika scenarior diskuterades, kommer Grekland lämna EMU eller är det Tyskland som kommer lämna EMU. Kommer då hela EMU att braka samman.

Enligt Nils Lundgren har Finland sparat alla sina finska marksedlar och mynt för att använda om man lämnar EMU.

Allt tal om Eurons alla fördelar pulveriserades ganska så totalt av panelen med högst trovärdiga argument. Det var kanske därför som Euro-förespråkaren Carl B Hamilton tackat nej till att medverka vid detta seminarium.


Martin Ådahl Axess-TV                 Foto Thoralf Alfsson

Martin Ådahl från Axess-TV och Fores var tydligen utsatt för något skämt eller svensexa. Hur som helst så fick jag ett gott skratt av denna manifestation under namnet Ship To Greece. Där Martin Ådahl försökte samla in 100 miljarder kronor för att rädda Euron och Greklands pensionärer på Donners plats. Med tanke på det seminarium som jag tidigare lyssnat på passade dessa bilder utmärkt in i detta blogginlägg.

Foto Thoralf Alfsson


Foto Thoralf Alfsson

 

 


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Skön kille sådana gillar G O G ,tänk när RUT

på SD:s uppdrag tagit fram rätt antal hundratals

miljarder som vinstlotterna kostar varje år!!!!!!!Då kan en SD:are stå likadant med texten "ship to Sweden".

2010-07-09 @ 01:01:35
Postat av: Robin Shadowes

Tur att vi har Thoralfs dagliga rapporter från (P)almedalen. Fulmedias vinklade reportage är ju inte mycket att hänga i julgranen precis.

2010-07-09 @ 06:19:03
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Gubben o Gumman

Robin : Snart får du ha julpalm istället....

2010-07-09 @ 06:50:16
Postat av: Robert

Ship to greece är ju klockrent, mer sånt.Måste säga att din rapportering från Almedalen är bland dom bästa jag hittat. Dom flesta som bloggar därifrån är för starkt färgade av partipolitik och ej efter egna övertygelser och värderingar.

Bra jobbat!/Robert

2010-07-09 @ 07:26:22
Postat av: Stefan K

Fredrik Malm sällar sig till alla de som skriker "rasister" utan att kunna precisera vad det innebär.

Det ligger en liten dimma av korrekta åsikter över hela pk-etablissemanget, där politiker och journalister fått lära sig att "så ska jag tycka".Vad anser exempelvis Fredrik Malm eller surpuppan Ida Gabrielsson om Socialdemokraterna efter Nalin Pekgüls hårda ord om islamister?

Vad anser Lars Ohly och Maria Wetterstrand om att Socialdemokraterna i Katrineholm representeras av en person som var verksam i den nynazistiska organisationen NSF för bara något år sedan?

Detta är två exempel på händelser som gärna dras upp när SD och deras representanter granskas.Min förhoppning är att väljarnas dom blir hård den 19:e september.

Att ett parti som i första hand värnar om Sverige och svenska medborgares välfärd, benämns med "rasister" och "främlingsfientliga" av de som lett in landet i det vi nu ser, tror jag inte accepteras av gemene man.

2010-07-09 @ 07:41:28
Postat av: Gubben o Gumman

Mona Salin först med stödhjul (Margot Wahlström) i Almedalen.

2010-07-09 @ 08:12:44
Postat av: Allemand

Återigen tack Thoralf för alla reportage.

2010-07-09 @ 09:36:53
Postat av: Leif

Jag håller med om att Thoralfs rapporter är klart bäst av allt som står att läsa, så jag instämmer i kören: Tack.

2010-07-09 @ 10:05:13
Postat av: pelle

Visst är ni rasister. Ni har inga förslag för att göra människor lyckligare. Ni har bara förslag MOT invandrare. Ni är ett gäng rasister. punkt!http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/Betner har koll på läget.

2010-07-09 @ 10:36:12
Postat av: Thoralf A

pelleÄr det så du definierar en rasist, att inte ha någrs förslag som gör människor lyckligare?Våra förslag anser jag kommer göra många människor lyckligare och framförallt tryggare och det är väldigt viktigt för mig.

2010-07-09 @ 10:54:21
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ceasar Andersson

@Pelle: Förstår du inte att vi är många som skulle bli lyckligare av att Sverige minskade sin invandring från dagens skyhöga nivå till samma nivå som våra grannländer.Förutom detta vill många av oss ta krafttag mot den brottslighet bland de som redan befinner sig i landet, oavsett Svenskar eller invandrare.Det finns inget politiskt förslag som skulle göra mig lyckligare för stunden eller för framtiden för min barn.

2010-07-09 @ 10:55:46
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: leifer

Pelle, Sverigedemokrater är emot andra kulturer och vill ha svensk kultur i Sverige. Det kan nog knappast kallas rasism. Möjligen kulturrasism. Men det sysslar ju kultureliten och vänstern med också, som ju dessutom vill sprida svenska värderingar över hela världen som t.ex. den misslyckade sexköplagen.

2010-07-09 @ 11:19:29
Postat av: Pelle

Ni är bara EMOT invandrare. Det är allt. Rasister kallas ni.http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/Betner har full koll.

2010-07-09 @ 11:24:23
Postat av: Rättvis

I dagens SvD talas om kompetensbristen i Sverige är så akut att t ex Volvo överväger att flytta FoU utomlands.Kompetensbrist, när vi enligt PK översvämmas av hjärnkirurger, och raketforskare ?Men det blir värre ändå. I samma artikel klagar innehavaren av ett städföretag på att det inte går att rekrytera folk.Vad gör alla hitkomna analfabeter? Går dessa tio femton år i skola för att bli raketforskare?

2010-07-09 @ 11:26:46
Postat av: leifer

Ok Pelle om du kallar alla "vi" för rasister så kallar "vi" "Er" för Sverigeförrädare. Det är ett effektivt sätt att döda all diskussion. Och det är ju det du försöker med, det kallas härskartekniker. I din lilla värld ingår då att kalla alla som kritiserar att t.ex. Sverige tar emot överlägset flest invandrare jämfört med t.ex. våra grannländer, eller har en misslyckad integrationspolitik, för rasister. Din retorik innebär också att alla Finland, Norge och Danmark har en rasistisk politik.

2010-07-09 @ 11:43:27
Postat av: Allemand

"Pelle, Betner har full koll."Verkar inte som det, har inte sett honom i TV4 sedan han skändade en död person det grövsta.

2010-07-09 @ 11:45:09
URL: http://http:/
Postat av: alf

Pelle

Sverige har tagit emot ca. 1000 000 "flyktingar". SD tycker att det räcker och blir över, då kallas vi rasister. Hur många behövs det för att du skall bli rasist? 10 000 000, 100 000 000, 1000 000 000 eller ännu fler?

2010-07-09 @ 11:49:02
Postat av: leifer

alf, det finns en politisk idé att dessa flyktingar ska rädda Europa. EUs Barroso talade om win-win, Europa håller på att stagnera och det föds för få barn, genom att ta folk från enormt överbefolkade länder i nöd (främst då muslimska länder) så får Europa nytt blod och nytt kulturberikande. Sverige vill förstås vara bäst och världsledande, men det är INTE bara av godhet. Det finns alltså en idé om att det ska stärka Sverige och öka vår konkurrenskraft. Många svenskar har svalt detta, även då "Pelle" här. Allt som då pekar på motsatsen jobbar man förtvivlat med att dölja, bl.a. då genom s.k. härskartekniker. Och då ingår att kalla kritikerna för rasister, islamofober etc. I nästa vända kan den person som uttalat dessa påhopp, prata om svensk jämställdhet etc. Dvs man är inte alls intresserad av nåt kulturberikande. Den gamla regeln om "den som sa det han var det" gäller alltså säkert "pelle" också.

2010-07-09 @ 12:03:03
Postat av: World Traveller

En fraga till Pelle: Hur gammal ar du? Jag gissar pa 14 (5 ar mentalt).

2010-07-09 @ 12:33:37
Postat av: alf

leifer

Ska jag vara riktigt ärlig så är jag glad att jag befinner mig på "döhalvan", jag har bott i muslimska länder i 7 år, jag VILL INTE att mitt älskade fosterland skall bli muslimskt!!

Tyvärr tror jag att mina barn och barbarn kommer att få uppleva det. Mitt sista hopp är att väljarsiffrorna på Facebook blir desamma som valutgången i september.

2010-07-09 @ 12:36:33
Postat av: Nalle i Växjö

Sitter just nu och ser SVT Forum om väljarsympatier i SCB undersökningen.Är det någon som tror att dom nämner något om SD?Socialdemokrater är i gruppen Övriga. Förvånad?Nej, men inte rätt mot tittarna2010-07-09 @ 12:56:05
Postat av: Robin Shadowes

GoG, ni menar väl vinterfestivalpalm?

2010-07-09 @ 12:56:28
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Lotta

@pelle

” Visst är ni rasister. Ni har inga förslag för att göra människor lyckligare. Ni har bara förslag MOT invandrare. Ni är ett gäng rasister. punkt!”Ytterligare ett stolpskott har vaknat. Vilka är pelles förslag på att göra människor lyckligare? Kan det vara gruppvåldtäkt, åldringsrån, bilbränder, stenkastning mot räddningstjänst, polis, ambulanspersonal, ungdomsrån/misshandel osv, osv, osv. Jag föreslår även att pelle läser Sverigedemokraternas valmanifest och skuggbudget, eller förresten be någon vuxen hjälpa dig med texten så kan du nöja dig med att titta på bilderna, de är i färg.

2010-07-09 @ 13:09:49
Postat av: Helene

Jag undrar varför Pelle Sanslös värdesätter "flyktingar" mer än våra fattigpensionärer. Fan, han är väl inte rasist, eller??

2010-07-09 @ 13:19:07
Postat av: Krister Maconi

Fantastiskt bildcollage/bildserie från Almedalsveckan Thoralf! Du är mig en hejare på fotografering!

2010-07-09 @ 14:05:46
Postat av: lassekolja

Pelle@ & Fredrik Malm för övrigt hela PK-patrasket, har en sak gemensam, dom visar tydligt att dom bara hycklar när dom talar om "alla människors lika värde", det är i och för sig ingen nyhet men det bekräftas gång på gång och ideligen.

Snälle Thoralf, om Du får info om ev. Svt-sändning av "ungdomsdebatten", v.g. meddela med kommentar här! TACK!

Hur har Du kommit till Gotland? I egen båt, bil?

Kämpa på!!!

2010-07-09 @ 14:06:22
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Thoralf A

Tack Krister MaconiTack även för några trevliga pratstunder i Visby.

2010-07-09 @ 14:13:05
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Roberth Ström

Tack Thoralf för dina suveräna bilder och texter från veckan. Fredrik Malm är en liberal pajas som vill ha öppna gränser osv. Han kämpar för kurders rätt men inte svenskars rätt.

2010-07-09 @ 14:51:25
Postat av: Pelle

Ni är rasister! Hur ni än vrider er så är ni rasister. Lika mycket älskvärda som Hitler & co.

Det värsta är nog ändå att ni verkar tro att ni INTE är det. Jag tror inte på att ni inte vet om att det ni representerar är rasism! Att det är något nobelt att försöka framställa andra folkgrupper som "fiender" till svenskarna. Ni är rasister och era åsikter är simpla och destruktiva.Socialdemokraterna verkar ha full koll också. Mona sa som det är: Ni är ett gäng gamla nationaldemokrater ( facister ) och ni står för rasism!http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/

2010-07-09 @ 15:01:33
Postat av: Allemand

Varför ser man inte Bettner på TV längre så någon full koll verkar han inte ha? Snarare så att ingen vill ha med honom att göra efter hans skandalframträdande i TV4. Är du hans manager eller?

2010-07-09 @ 15:19:39
Postat av: leifer

@alf "Ska jag vara riktigt ärlig så är jag glad att jag befinner mig på "döhalvan", jag har bott i muslimska länder i 7 år, jag VILL INTE att mitt älskade fosterland skall bli muslimskt!!"

Håller med där, liksom andra kulturer som den somaliska. Skulle vi dessutom berika oss med det som är framåt idag så vore det den asiatiska kulturen, där folk jobbar betydligt mer än 8 timmar, har betydligt sämre välfärd och lägre skatter. Nåt man då skulle införa i Sverige. Men tror inte de som ropar mångkultur är så intresserade av det va? Så på nåt sätt ska mångkultur inrymmas i svenska systemet. Makteliten tror tydligen på fullast allvar att svensk kultur är nåt annat, obskyrt vad. Dessa dubbla signaler gör invandrare förvirrade och bromsar integrationen.

2010-07-09 @ 15:25:25
Postat av: Lotta

@PelleDu låter som en trotsig 3-åring som i sandlådan utbrister: du e dum till kompisen som råkade skvätta lite sand på dig. Du e dum för det har pappa sagt. Väx upp är mitt råd till dig.

2010-07-09 @ 15:27:39
Postat av: Stefan K

Jag satt precis och såg Kunskapskanalens sändning om ungdoms- och skolpolitiken från Almedalen.

Nu kanske jag är partisk, men Erik Almqvist gjorde ett både seriöst och sakligt framträdande. Bravo Erik!Fredrik Malm gjorde trots sitt märkliga utspel också han ett trovärdigt intryck, vilket han delade med Allianspartiernas representanter.Ida Gabrielsson (V) och Maria Ferm (Mp) gjorde däremot mindre trovärdiga och ganska flummiga framträdanden. Knappast förvånande då de bägge företräder partier vars seriositet man måste ifrågasätta.Signaturen Pelle och hans favorit Magnus Betner har en sak gemensamt:

De förstår inte att en mer ansvarsfull invandringspolitik skulle göra alla lyckligare, inklusive deras älskade invandrare.

Därför borde SD passa de bägge alldeles utmärkt. Det är bara så att deras intellekt ännu inte klarat av att räkna ut detta.

2010-07-09 @ 15:28:54
Postat av: Pelle

Det är viktigt att man kallar er för vad ni är. Ni är rasister. horalf är en av de värsta dessutom. Ni funderar inte på varför så många reagerar med avsky på vad ni för fram? Det är skrattretande att se er islamofobi.http://www.magnusbetner.com/2010/06/sverigedemokraterna-del-5/

2010-07-09 @ 16:22:07
Postat av: Stefan K

Så här vill ungdomsförbunden bemöta SD.

Finner ni lika många märkliga argument som jag?

Postat av: leifer

Pelle, prata med svenska feminister och se om dom accepterar den patriarkaliska kulturen som Islam/muslimer är bärare av. Där har du också "islamofober". Samma med svenska kultureliten. Dom sågar kristna värderingar och kristna sällskap fullständigt, men vurmar för muslimer, allt för att inte kallas islamofober eller intoleranta. Har du aldrig undrat varför katoliker får bära hundhuvud men inte muslimer, trots att dom delar många av samma värderingar? Ex. att abort är haram. Men att kritisera det, är ju då islamofobi enl dig? I själva verket kör du med åsiktsförtryck, man får bara tycka på ett sätt enl dig, allt annat är rasism.

2010-07-09 @ 16:29:47
Postat av: Lotta

Lille pelle kryp tillbaka under den sten du nyss kravlade dig fram från. Du börjar bli våldsamt tröttsam med ditt tjat. Du har ju inget att komma med förutom floskler. Stackars obildade stolpskott.

2010-07-09 @ 17:36:23
Postat av: Henrik

Pelle, vi har förstått att du tycker det. Det räcker nu. Kan du inte istället redogöra för vad det är i SD:s politik som är rasistiskt? Vilka specifika frågor är det som du anser vara av rasistisk karaktär och hur kommer du till den slutsatsen? Ge en litet djupare analys. Annars skulle man ju kunna tro att det enda syftet med dina inlägg att länka till Magnus...

2010-07-09 @ 17:37:33
Postat av: Dumle

Pelle@

Kom igen nu! Du kan bättre än så. Att kalla SD för rasister har vi hört förut. Klarar du av att förklara hur du menar rent konkret, i politiska förlag som du anser bra eller dåliga och varför i så fall. Eller är det att begära för mycket av din förmåga?

2010-07-09 @ 21:47:08
Postat av: Gubben o Gumman

Erik : "Dont even think about it" fniss

2010-07-09 @ 22:07:07
Postat av: joffe

Thoralf !

Du serverar en mycket allsidig och kvalitativ rapportering!

Proffsiga foton!

Din blogg är rik på skarpsynta kommentarer från en ytterligt osvensk värld.

Tack för den sanna ärlighet du förmedlar.Man upphör aldrig att förvånas över hur politiker och journalister i Sverige för folket bakom ljuset år efter år... - Det måste väl äntligen ske en vändning vid valet i september!

Jag har väntat på det i snart 30 år. Lycka till SD!Mvh från

en av flera utlandssvenskar.

2010-07-11 @ 09:50:46
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

TILL PELLE!!!

ca 10% av medlemmarna i SD har invandrarbakgrund. Några har partners som är utrikesfödda. I Halmstad har vi kandidater till KF som har invandrarbakgrund. Sanningen är att islamiseringen i Sveriger oroar oss. Det finns bara en folkgrupp som lever efter islam och det är muslimerna. Det är deras åsikter och krav vi kritiserar inte dem som människor. Massinvandringen oroar oss eftersom den tillför människor till välfärdssystemet som troligtvis aldrig kommer att betala in till det genom att arbeta och betala skatt. Massinvandringen får arbetslösheten att vara onödigt stor. En mentalitet som inte är förenlig med västerländs breder ut sig i Sverige. Där har du anledningen till motståndet till massinvandringen. Alla dina argument har jag nu stuckit hål på. Det är visst något som pyssssssssssssssser. ja, visst dina argument om rasism.

2010-07-11 @ 21:53:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0