BLANDAD DAG I ALMEDALEN

Dags att summera dag två i Visby och detta pk-arrangemang. Ja, jag tycker faktiskt att det blir tydligt ju mer man lyssnar och suger in. Här handlar det väldigt mycket om att klappa rätt person på ryggen.

Innan jag ger mig in på dagens händelser vill jag återkomma till gårdagens så kallade bråk med biskopen Lennart Koskinen. Detta lilla intermezzo har uppenbarligen blivit omskrivit i hela landsortspressen. Landets tidningar och dess journalister ser detta som en möjlighet att misskreditera SD även om det är Svenska kyrkan och biskopen som gjort bort sig. Eller är det så att oikofoberna på de svenska medierna ser möjligheten att slå två flugor i en smäll genom att klämma till både SD och Svenska Kyrkan samtidigt.

Lokaltidningarna på Gotland har detta som förstanyhet idag.


Tidningsställ i Visby.                                    Foto Thoralf Alfsson

För den som missat denna "dramatiska" händelse rekommenderas nedanstående klipp från YouTube.
För att piggna till på förmiddagen började jag med ett seminarium om ShipToGaza.
Jag behövde inte lyssna så många sekunder innan mina föraningar besannades! Det hela handlade enbart om att kritisera Israel och deras "mordiska" soldater. Passagerarna på Ship to Gaza hade inte gjort något motstånd, förutom att hålla varandra i armkrok och vara lealösa!
Den som har sett de videofilmer som IDF släppt på YouTube vet att detta inte är sant. Edda Manga som befann sig ombord på det skepp som alla nio blev dödade på berättade om hur israeliska soldater avrättade flera personer men hon hade uppenbarligen inte sett någon som gjorde något motstånd. Mycket märkligt, trots att hon befann sig på våningen under där det mesta utspelades.


Edda Manga till vänster och Henry Ascher till höger.   Foto Thoralf Alfsson.

Det faktum att Gaza även har en ca 10 km lång gräns mot Egypten och att även denna är stängd berörde givetvis inte gästerna på scenen. Det handlade enbart om deras ”hat” mot Israel som de kallade en odemokratisk stat. Jag bara undrar vilka stater de anser demokratiska i den regionen?

Syrien? Jordanien? Libanon?

Efter detta fortsatte jag till ett mycket välbesökt seminarium som arrangerades av tidningen Fokus där Synovate presenterade en undersökning  om partiernas väljares åsikter om de olika politiska frågorna. Niklas Källebring från Synovate presenterade siffrorna som visade att Moderaterna tagit över i svensk politik och att Socialdemokraterna tappat stort i väljarnas förtroende.

Det var ändå intressant att Synovate började mäta Sverigedemokraterna 2008 när det gäller dessa frågor. Tyvärr är underlaget än så länge begränsat när det gäller SD och våra väljares åsikter om vilka frågor som är viktiga för SD.


                                                                    Foto Thoralf Alfsson

Per Schlingmann och Ibrahim Baylan fanns på plats för att kommentera dessa siffror, även Fokus politiske redaktör Torbjörn Nilsson.

Debatten handlade sedan till stor del om smutskastningskampanjer och Ibrahim Baylan ville inrätta ett FairTrade-avtal i valrörelsen om att inte gå till personangrepp med ”smutsiga” metoder. Som exempel gav han ”toblerone-politiken” när det gäller Mona Sahlin. Förresten så har jag ännu inte sett till Mona Sahlin i Almedalen. Jag har full förståelse för att Ibrahim Baylan vill ha ett sådant avtal, socialdemokraterna vet ju att de har mest att tjäna på detta med tanke på vad Mona Sahlin har i baggaget. Med tanke på Baylans förslag var det lite komiskt att SSU under eftermiddagen delade ut ett fejkad betyg för Jan Björklund. Hur trovärdig är Ibrahim Baylan och socialdemokraterna? Nej, inte ett dugg!

Sedan valde jag ett ”opolitiskt” seminarium där ingen av deltagarna var politiker. Arrangör var Kommuninvest och gästerna var Bengt Dennis, Ebba Lindsö och Thomas Werngren. Moderator var Ulf ”bärsärken”Wickbom, han skötte detta på ett förnämligt sätt, betydligt mycket bättre än de pk-ledare han skrivit i Barometern.


Dennis, Lindsö och Werngren.                 Foto Thoralf Alfsson

Jag gissar att både Ebba Lindsö som varit chef för svenskt näringsliv och Bengt Dennis som varit riksbankschef till viss del är ute i kylan. Varför? Jo, båda är kritiska till Euron och EMU. Bengt Dennis deklarerade att han kommer rösta nej om det blir en ny omröstning. Han ansåg att kunna ha både penningpolitik och valutapolitik i arsenalen var alldeles utmärkt och att man inte kastar bort sina bästa vapen frivilligt.
Ebba Lindsö berättade att hon fick munkavel av Svenskt Näringsliv och inte fick uttrycka sina egna tankar efter att hon uttalat sig kritiskt till Euron. Uppenbarligen hade Svenskt Näringsliv gjort en mycket dålig research när man anställde Ebba Lindsö som chef utan att ha koll på hennes åsikter i vitala frågor. Jag misstänker att man trodde att man kunde styra en kvinna och att det dessutom var en ”frivillig” inkvotering av en kvinna som vägde tyngre för topparna i Svenskt Näringsliv än hennes personliga åsikter.


Ebba Lindsö.                      Foto Thoralf Alfsson

Ebba Lindsö gjorde för övrigt ett starkt intryck på mig. Det skulle vara intressant att se henne som politiker. Mona Sahlin skulle framstå som en nolla i hennes närhet!

Bengt Dennis kom även med en del framtidsprognoser som inte var så roliga. Han var övertygad om att Greklands ekonomi kommer att krackelera och att flera länder kommer att ha tvingats lämna euron inom fem år. Ebba Lindsö delade även hon dessa framtidsutsikter.

Dagens sista seminarium handlade om ”Mångkultur och kulturrelativism i sekulära samhällen”. Arrangör var Humanisterna med dess ordförande Christer Sturmark, övriga deltagare var Peter Weiderud, ordförande Broderskapsrörelsen och Avni Dervishi riksdagskandidat för FP.


Peter Weiderud.               Foto Thoralf Alfsson

Jag insåg ganska snart att Peter Weiderud inte hade många rätt i debatten. Att Broderskapsrörelsen och islam har mycket gemensamt blev ganska tydligt. Peter Weiderud debatterade på samma sätt som vilken annan islamist som helst och fick applåder från just denna grupp av åhörare. Däribland den muslim som gav Robert Spencer en ask "islamofobil" och sedan försvann med svansen mellan benen.


Islamofobilmuslimen från gårdagen.   Foto Thoralf Alfsson

Den största skitstöveln var dock Avni Dervishi som uttryckte åsikter som ligger i stort sett helt i linje med Sverigedemokraternas politik och helt i linje med mina åsikter i dessa frågor. Det gällde t.ex. separerade badtider för män och kvinnor, handhälsningsfallet o.s.v. Det som gjorde mig så upprörd var det utfall som han sedan gjorde mot Sverigedemokraterna och kallade oss rasister och att SD vill ”kasta ut sådana som honom ur landet”, trots att han själv uttryckt exakt samma saker själv.

Att behöva stå och höra dessa talare kasta ur sig dessa påståenden utan att någon kan bemöta dem är fruktansvärt upprörande. När dessutom moderatorn Christer Sturmark låter detta passera utan kommentar så förstår man vilket pk-arangemang hela detta Almedalsveckan är.


Avni Dervishi.                             Foto Thoralf Alfsson

Besök Avni Dervishis hemsida och läs lite om hans ”valmanifest” så förstår ni vad han prioriterar. I varje fall inte det svenska!

Detsamma gäller Peter Weiderud, googla och läs!

Nästa år kommer dock Sverigedemokraterna ha en egen dag på Almedalsveckan.
Frågan är om något annat parti får stå och titta på under nästa års Almedalsveckan. Jag har mina förhoppningar som jag delar med Janne Josefsson, för den som såg gårdagens debatt.


Kommentarer
Postat av: Joakim

Tack för en intressant artikel idag också. Kul att du hinner med så mycket och låter fler ta del av det.

2010-07-07 @ 00:50:48
URL: http://www.realisten.se
Postat av: carl10

bra att få veta vad som verkligen sker i Almedalsveckan. gammelmedia kan man inte längre lita på alls.alla läsare kämpa på att printa ut och dela ut cavatus flygblad.

2010-07-07 @ 01:11:33
Postat av: carl10

glömer Ni webbadressen till flygbladen, bara googla på cavatus, flygblad, korta mmhttp://aktualia.wordpress.com/flygblad/2010-07-07 @ 01:19:56
Postat av: carl10

http://aktualia.wordpress.com/flygblad/

2010-07-07 @ 01:21:18
Postat av: Torsten Fransson

"Ebba Lindsö gjorde för övrigt ett starkt intryck på mig. Det skulle vara intressant att se henne som politiker. Mona Sahlin skulle framstå som en nolla i hennes närhet!"Mona Sahlin framstår väl som en nolla bredvid vilken annan politiker som helst, Maud Olofsson och Bengt Westerberg undantagna.Men jag förstår vad du menar! Jag har själv lyssnat på Ebba och hon är mycket bra och hennes uppträdande gör att man verkligen lyssnar på vad hon säger!

2010-07-07 @ 05:04:00
Postat av: Det var INTE jag

är nog det mest vanliga ordet i Mussevärlden. Konstigt att Leif inte kommit med i bilden ännu!

Postat av: Riddare Daniel

Denne biskop som hoppade upp på SD,s möte i Almedalen måste vara för korkad för att tillåtas i Finland. Där skulle han möjligen kunna bli en rövknul... korgosse

2010-07-07 @ 08:55:47
Postat av: Rocker1971

Philip Wendahl från folkpartiet skriver en artikel om invandring i expressen. Låter som dom bara fiskar röster från SD. Vem minns inte utspelet om språkkurs på svenska för invandrare.http://www.expressen.se/1.2053922

2010-07-07 @ 11:09:26
Postat av: Carl10

tror alla PK-hycklare har sin inställning pga av de tjänar pengar på massinvandringsindustrin.

Den som har sin inkomst från "normalt" håll eller har fått i hop en liten förmögenhet har nog modet att säga vad man tycker.Sossarna har skapat ett klimat där folk skall stå med mössan ihand och lyda annars stryps bidragen.

De borgliga vill ha tillbaka brukssamhället där folket måste lyda för att få sin dagliga peng.Man förstår att 7-klövern är livrädda för att SD kommer slå hål på åsiktsdiktaturen och befria folket.

efter valet 2010 kommer folk för första gången på flera hundra år, kunna ha en helt fri åsikt utan att det blir bestraffningar för de som står med mössan i hand.SD är fotfolkets befrielseparti

2010-07-07 @ 11:09:40
Postat av: Sw

Avni Dervishi kör hårt med en populär gimmick där man med "SD-motstånd" kan sälja nästan vilken politisk idé som helst.Förhoppningsvis överanvänds det hela till en sådan grad att även vanligt folk desillusioneras.

2010-07-07 @ 11:10:37
Postat av: carl10

tänk om Ebba Lindsö jobbade som timanställd inom äldrevården! skulle hon då våga säga vad hon tycker?

inse att SD behövs verkligen för att få ett samhällsklimat som är sunt.

2010-07-07 @ 11:15:51
Postat av: Kalle på Spången

Tack för dina inlägg från Almedalen Thoralf. Roligt och läsvärt.

2010-07-07 @ 11:36:04
Postat av: Cavatus

Tack Carl10 för att du hjälper till att sprida flygbladen. Det behövs för att folk ska få upp ögonen för vad som sker i Sverige. Bara för det gjorde jag ett nytt flygblad, Flygblad7RipOff.pdf, som nu finns på nedladdningssidan. Läs mer om det påwww.aktualia.wordpress.com/flygbladSåg på Åkesson i morse på SVT där han och Koskinen ännu en gång skulle älta Koskinens klavertramp och Koskinen fick breda ut sig och orera.Det är skrämmande när man genomskådat SVT:s agena. Åkesson får vara med när man hittat ett skoop att blåsa upp som handlar om - ingenting! Då blir det krigsrubriker och Åkesson får TV-tid för att försvara sig mot pseudohändelser. Man kan undra om inte Koskinen uppmanats av SVT att göra detta för att de skulle få anledning att ge Åkesson de TV-tid de trots allt måste bereda honom, och då kunna slösa bort den på fånerier istället för att behöva "avslöja" SD:s verklighetsbaserade politik.Alla dessa utspel är till för att lägga ut dimridåer så att politiken aldrig ska kunna framföras. För skulle svenska folket få klart för sig vad den står för, skulle 90 % rösta på SD, och det är det som SVT är så rädda för.Koskinen fick sitta och säga att SD är rasistiskt i vanlig ordning utan att behöva gå i svaromål och säga vad exakt det är som är rasistiskt. Det fick stå oemotsagt, som vanligt, när SVT låter de egna åsikterna passera utan förbehåll. Vidrigt, är det minska man kan säga. Att Åkesson dessutom blev avbruten ideligen, både av Koskinen, men främst av programledare, visar också på en flagrant nonchalans, en demonstrativ mobbning, som får mig att må illa.Studio 1 hade också ett inslag (kan avlyssnas via Snaphanen igår) där Sverigedemokraterna påstås vara Sveriges mest hatade parti! Vilket ordval. Man kippar efter andan och undrar hur det står till med den seriösa mediebevakningen.a) man säger inte i seriös, statsunderstödd media att ett parti är "hatat", det säger snarare mer om programmakarna än om väljarna (=propaganda)b) om det nu är så att partiet är mindre omtyckt än andra (grundat på väljarsiffrorna) så kan det ha vissa grunder som t.ex. att svenska medier ser till att smutskasta partiet och så blir det en spiral med orsak och verkan.Lyssna och kräks!Postat av: Jonas

Han verkar ju vara en riktigt lögnk*k den där biskop Koskinen.

2010-07-07 @ 14:12:28
Postat av: Anonym

Ring och protestera mot den fria televisionens beslut att inte tillåta Jimmie Åkesson får vara med i SVT:s slutdebatt. KDS, MP och NyD fick vara med trots att de inte satt i riksdagen. SD har i opinionsundersökningarna haft bättre stöd än dem innan de röstades in. Sitt inte och tyst utan ring SVT på tel: 08-784 20 00. Om tillräckligt många ringer så kan de ändra sitt beslut.SVT = Ofri television

2010-07-07 @ 18:12:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0