ÄNNU EN TOMHÄNT JOURNALIST

Idag har vi fått ännu ett exempel på en politiskt korrekt journalist som vill vara ”duktig” och baktala Sverigedemokraterna men som vanligt är dessa journalister alldeles tomhänta.

Peter Sigfridsson som är webbchef på Barometern tar stå-upp-komikern Magnus Betnér till hjälp för att få någon substans i det hela när han själv inte klarar av att motbevisa oss Sverigedemokrater, det blir faktiskt lite tragikomiskt.

Hans rubrik på sin krönika lyder ”Kort sagt, ingenting Sverigedemokraterna säger om invandringen stämmer”. Om så nu vore fallet vore det väl inte så svårt för en som jag förmodar välutbildad och internetkunnig Peter Sigfridsson att ge en rad exempel på Sverigedemokraternas ”lögner”.

Jag uppmanar Peter Sigfridsson att ta del av min blogg om han nu inte redan gör det och peka ut de siffror och fakta som jag använt i min blogg och som inte stämmer. Leta på, Peter Sigfridsson!

Jag använder mig bara av Kalmars kommuns statistik, SCB, SKL, BRÅ o.s.v. Jag hittar aldrig på någon egen statistik! Vet du varför Peter Sigfridsson? Jag behöver det inte! All statistik pekar i samma riktning och ger Sverigedemokraterna rätt på punkt efter punkt. Annars hade Peter Sigfridsson och hans politiskt korrekta kollegor i journalistvärlden givetvis använt denna statistik i sina försök att förtala Sverigedemokraterna.

Nu får de istället hålla tillgodo med en stå-upp-komiker och ”experter” som Anna-Lena Lodenius och Daniel Poohl på Expo.

Peter Sigfridsson, jag har skickat in en insändare till Barometern om Kalmar läns landstings kostnader för asylsökande under 2009, insändaren bygger på statistik från SKL (Sveriges Kommuner om Landsting) som visar att Kalmar läns landsting är de näst värst drabbade landstinget i landet med kostnader på över 22 miljoner kronor och där Migrationsverket bara ersätter drygt 50 procent vilket innebär att Kalmar läns landsting har ett underskott för asylsökande på nästan 10 miljoner kronor.

Varför publicerar inte Barometern denna insändare?

Tänk vilket ypperligt tillfälle för dig och dina journalistkollegor att bevisa att SKL:s siffror och statistik är felaktiga. Eller ännu bättre kalla in Magnus Betnér han kan säkert hjälpa er.


Kommentarer
Postat av: Lotta

Magnus Betnér är ju en rolig kille, tror han.

2010-07-16 @ 17:37:22
Postat av: leifer

Lite intressant ändå detta hur makt och media lyckats hjärntvätta folk i att inte tänka själv när det kommer till mångkultur m.m. Jag har många bekanta som reagerar med ryggmärgen när SD kommer på tal, liksom alla andra former av kritik och till och med bara frågor liksom önskan om debatt kring mångkultur och invandring. Det man direkt då får höra är en "dålig människosyn". Det är f.ö. samma argument som vänstern ständigt använder för att tysta kritiker i t.ex. debatter om sexköplagen bland mycket annat. När man tänker på det så finns det väl inte mycket elakare man kan anklaga nån annan för än att säga att den har en dålig människosyn. En s.k. härskarteknik f.ö.

Se wiki

http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rskarteknik

Jag beundrar Thoralf som kan hålla sig lugn och saklig, det är enda metoden. Låt de som tar till överord avslöja sig själva. Jag tycker Jimmie överreagerar lite med TVn och slutdebatten. Bästa argumentet är ju att påpeka det felaktiga i att tala nedsättande om SD samtidigt som man inte låter SD komma till tals. Man måste nånstans välja från public service sida. Låt vara att även "negativ reklam" gynnar SD, men ändå.

2010-07-16 @ 19:27:28
Postat av: leifer

Hmm länken funkade inte pga åäö (googla på härskartekniker så funkar det). Läs wikin, det är bra att identifiera när man utsätts för härskarteknikerna. "Påförande av skuld och skam" liksom "förlöjligande" är kanske den vanligaste f.ö.

Motmedel;"En grupp doktorander vid Stockholms universitet[5] har formulerat fem motstrategier:* Tag plats

* Ifrågasättande

* Korten på bordet

* Bryta mönstret

* Intellektualisera

"

2010-07-16 @ 19:32:04
Postat av: S-E Karlsson

Bra Thoralf ! Mvh Sven-Erik

2010-07-16 @ 19:43:23
Postat av: Gustafson

Thoralf,Alltid samma nöje att läsa din sakliga

och välreflekterade prosa.

Sedan Dick Erixson flyttade till Opinionen,

läser jag dig först.Tack.

2010-07-16 @ 19:45:27
Postat av: Stefan

Om inget SD säger stämmer, varför är Barometern då livrädda för att släppa in SD i debatten, låta SD komma till tals, publicera SD:s insändare och sen MOTBEVISA dessa? Borde vara en smal sak med Bärsärken bakom ratten och Sigfridsson som påhejare. De kan ge varandra smeknamn också för att verkligen komma upp i varv. vad sägs om Maverick och Goose? ...eller Hela och Halvan? Bjud in Skinkmackan Malik vetja så kan ni kalla er de tre musketörerna, eller kanske snarare "the three stooges".

2010-07-16 @ 20:45:15
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Gör som jag och min hustru gjorde. Ringde och sa upp Barometern. Varför sa kvinnan. Vikbom sa jag.

2010-07-16 @ 21:11:22
Postat av: tomtefar

Om nu SD farit med osanning och överdrivit kostnader och övriga negativa bieffekter av den havererade invandringen så hade dom varit inbjudna till varenda diskussion i både radio och tv.

Att inte hela svenska folket genomskådat denna logik är helt ofattbart, för då hade vilken medioker bondpolitiker som helst kunnat glänsa och visat sig på styva linan när han med statistik och fakta tryckt ner SD skorna, men nu är all fakta och statistik på vår sida och då får vi naturligtvis inte komma tilltals.

2010-07-16 @ 21:13:24
Postat av: C.H

Skulle önska att alla hade tillgång till Datorer men vet så väl att att en mängd äldre varken begriper sig på dator eller samhällsdebatten.Har en gång i tiden själv hjälpt gamlingar till vallokalen och tryckt till dom en valsedel.Tröstar mig med att då betydde det inte så mycket.Men nu önskar jag att dom kunde tänka själva.

2010-07-16 @ 21:24:36
Postat av: Robin Shadowes

Hans Lindström har en kul bild uppe på sin startsida just nu. Passa på att kolla in den innan han bytar igen. Det är en gubbe som sitter och kollar på tv. En röst ur tv'n deklarerar följande:

"Alla i regeringen har avgått sedan ett anonymt vittne säger sig ha sett samtliga regeringsmedlemmar delta i en sexorgie med får i en hage på en gård utanför Hjo. Efter orgien ska man dessutom ha grillat och ätit ekorraroch diverse fridlysta djur och spelat olagligt nedladdad musik, samt medvetet ha slängt skräp i naturen och...".Käre Gud, låt detta scenario bli verklighet. Snälla!

2010-07-16 @ 23:38:42
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Även äldre datorer kan glädja en fattig. Skänk er gamla dator till någon pensionär som ej äger och förgyll dennes framtida spridande av kunskap och glädje!Jag förstår att folk gillar din blogg, Thoralf! Du

är oersättlig faktiskt...

2010-07-17 @ 00:39:42
Postat av: joffe

Gustavson skrev tidigare att sedan Dick Erixon flyttat så surfar han in på Thoralfs ärliga läsvärda blogg först i raden av bloggbesök. Precis så gör även jag där jag bor på andra sidan klotet! God fortsättning och lycka till Thoralf och SD!

2010-07-17 @ 03:41:52
Postat av: Allemand

Magnus Betnér är inte speciellt intelligent det bevisade han i TV4 när han skändade en av våra största författare.

2010-07-17 @ 09:27:51
Postat av: Tomas

Skrev i ilska just en kommentar till artikeln i Barometern.Förbannade skittidning.är vad Barometern är!! Detta skriver jag, eftersom jag får detta i vårt Sverige som fortfarande är en demokrati. Det är dessutom er skyldighet som tidning att skriva alla fakta och sanningar som finns i ämnet invandring. Hur kan ni ta in en sådan fjant som Peter Sigfridsson i tidningen? Han vet inte ett skit vad han pratar om. Jo, det är demokrati och Sigfridsson får tänka och tycka vad han vill, precis som jag. Men, det finns statistik att tillgå i ämnet kostnader för den Svenska invandringen. Statistik som ni Barometern borde ta och skriva om i er skittidning. Istället mörkar ni de sanningar som kommer att lamslå vårt fina Sverige inom en väldigt snar framtid. Det finns människor även på er tidning som vet, men inte vågar. Att någon överhuvudtaget fortfarande köper er tidning, är för mig en gåta?

Sverigedemokraterna har all rätt i världen att skriva vad de vill. Men, detta skitbarometern tar ni aldrig med i er tidning. Fega är precis vad ni är. Eller så finns det så mycket sanningar att ni är skiträdda för att fakta skall komma fram. Jag kräver att denna insändare i demokratins rättvisa sätts in i tidningen.

2010-07-17 @ 10:02:57
Postat av: Gubben o Gumman

En journalist skall opartiskt granska och förmedla

Pjotr Sigfridsson är väl ganska långt från det.

Det intressanta är att man har inget att möta korrekta argument el statistik,detta våra vänner

blir högtidsstunder i riksdagen när dessa stackar

oikofober skall föröka försvara sej och neka till verkligheten.Dessa Sverigehatare el garderobsmusslor kommer att hänga sej en efter en lita på det,se bara till att

dom får mycket rep(fakta) i nyllet.Tex 10000 uppbrända personbilar är det pojkstreck

eller terror handlingar kanske lågskaligt inbördeskrig el kanske brist på sysselsättning.Blir loligt att höra dessa försvara lågintelligenta

stolpskott,som passar lika bra i Sverige som runda pusselbitar.Betner är oavsett hans utalande el politiska inriktining bara tråkig,som tror att han skall

få mera jobb om han ger sej på SD feltimad kille.

2010-07-17 @ 10:12:09
Postat av: Tony IngmanPå Ystads Allehandas ledarsida sitter också en av

dessa pösiga ledarskribenter och öser skit över

motståndare till idiotinvandringen i allmänhet,och

Sverigedemokraterna i synnerhet.Hans namn är

Ola Tedin, en överlägset hånflinande besserwisser

som i sin PKism ser ner på alla som inte delar

hans ideal. Jag har vid ett flertal tillfällen,

givetvis utan att få svar, ställt frågan varför

han som så vurmar för mångkulltur inte bor på det

exklusiva Rosengård, istället som nu bo i en ort

på det fagra Österlen, en plats som ännu inte har

blivit tvångsmatad med masskullturen. Han hade

nämligen haft lika långt tillsitt arbete, men att

leva som man lär är inte PKismens starka sida.Det där att göra sig onåbar när det gäller kritik

mot vansinnet, måste ju vara en överenskommelse

mellan alla tidngsledningar, det kan ju inte vara

en slump.Själv brukar jag djävlas med denne figur genom att

skicka Thoralfs statistik , samt Julia Ceasars

eminenta skrifter till hans tidning, man kan ju

alltid hoppas att dom blir lästa, även om det

förmodligen är som att hälla vatten på en gås.

2010-07-17 @ 10:47:02
Postat av: Stefan K

Det är sannerligen märkligt att inte politiker, journalister och andra förståsigpåare klarar av att finna statistik på nätet när "vanliga" medborgare inte har några problem alls.Ännu märkligare är det att de som lyckats finna siffrorna inte reagerar.

Eller gör de det, fast i smyg, när ingen annan hör dom?Det är som bekant förbjudet på nyhetsredaktioner, på partikanslier och i det offentliga pk-Sverige att ge SD rätt, trots att de flesta vet att de har det.

2010-07-17 @ 11:44:23
Postat av: Malin R.

Sådan är debattnivån i Barometern sedan en tid tillbaka.Tidningen har expressenfierats i en rasande fart,samtidigt som t.ex. den kommunala bevakningen blivit allt sämre. Kan man inte/orkar inte läsa statistik och dessutom är faktaresistent så åberopar man en ståuppkomiker som sanningsvittne!Kan det bli mer komiskt ,frågade många kalmarbor sig när de läste artikeln av Sigfridsson.Dagens ledarsida i denna s.k. borgerliga tidning traskar på i samma spår och är en hyllning till en yngre s-politiker och och benämningen Pizza-Sverige. I ledaren finns också några av Sahlins uttjatade påståenden bl.a. om alla arbetslösa utländska läkare. Den unga s-politikern upprepar samma påstående och Wickbom sväljer detta utan omsvep. Ingen källkontroll där inte.Hade ledarskribenten orkat kunde han ringt Socialstyrelsen som har aktuella siffror.De senare torpederar myten om alla de "arbetslösa" läkarna.Barometern börjar faktiskt bli rätt torftig i en del avseenden.Tråkigt att en sådan tidning som Barometern så intensivt hänger på den svenska debattlikriktningen där korrektheten står över fakta.Kanske dags för ny fobibeteckningar,faktafober och faktafobi?

2010-07-17 @ 12:32:16
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Det var någon i Expressen som skrev " håll Sverigedemokraterna utanför ". Sid 2 i Expressen, men kommer tyvärr inte ihåg vilken dar det var. Men poängen i det hela var att lite länre ned så skrev samma ufo att 80% i Frankrikr stödjer burkaförbudet. Är övertygad om att vi skulle få höga siffror i Sverige också. I och för sig behöver man inte vara Sverigedemokrat för att rösta emot ett burkaförbud, men är övertygad om att om vi fick höga siffror så skall vi stängas ute, och man undrar vilken grundsyn denna förmodligen liberala människa har? Tycker att personen i fråga borde åka till Stockholm och ställa sig utanför ett sk inneställe. Där skulle vederbörande få se hur man skiljer agnarna från vetet. Det finns hur många ställen som helst där sådant förekommer men förmodligen blundar Expressen för detta. Där förekommer sånt som vi Sverigedemokrater blir beskyllda för. Undrar om vederbörande själv glider förbi i kön?

2010-07-17 @ 14:18:17
Postat av: tomtefar

Man kan gå in på facebook och rösta på sitt parti om man vill.

ställningen just nu när 84530 st har röstat ärModeraterna 23%

socialdemokraterna 18,9 %

Sverigedemokraterna 18,3 %resten ligger under 10%2010-07-17 @ 18:46:12
Postat av: J B Doe

Jag har alltid hävdat att pk i förlängningen leder till ren desinformation.

I dagens Barometern berättas om hur hett det kan bli i trapphuset till ett hyreshus. Halledudane då, så hemskt!

Men när ca hundra bilar brann härförleden i Rosengård, då tyckte Barometern inte att det var en tillräckligt stor nyhet för att ens nämnas.

2010-07-17 @ 18:55:16
Postat av: Måns

Citat från tidningen “världen idag”:

Sveriges mest kände tågkonduktör verkar ha spårat ur. Igen, kanske en del skulle säga. I sitt tal i Almedalen i början på veckan lovade han allt till alla. Han bullrar som en tomte och tror att gåvor genererar sig själva i tomtesäcken.

Bloggaren och Världen idag-skribenten Dick Erixon sammanfattade Ohlys tal så här: ”Rätten till heltid, rätten till bostad, rätten till oinskränkt sjukvård, rätten till fri kollektivtrafik, rätten till tätare turer, rätten till högre löner, rätten till rättvisa löner, rätten till bättre hemtjänst och rätten till högre studiestöd.”Härtill bör läggas vänsterns löfte om en obegränsad fri invandring. Ja det är ju invandringspolitiken som kostar allra mest.

2010-07-17 @ 19:32:00
Postat av: Lotta

Har precis sett ett program från UR som sändes någon gång förra veckoslutet som hette Välkomna nästan allihopa. Det får för övrigt i repris på SVT 1 kl 21:25 - 22:55 imorgon kväll. Bert Karlsson är med plus en representant för SD i Bjuv. En fråga man ställde till dessa båda var hur de skulle reagerat om ett av deras barn hade kommit hem med en muslimsk pojk- eller flickvän. Mycket synd att varken Bert Karlsson eller SD- representanten vände på frågeställningen och sa att hur hade din släkt reagerat om du eller din syster kommit hem med en svensk pojkvän.

2010-07-17 @ 21:23:13
Postat av: Lotta

Rättar mig själv: Programmet går på nämnda kanal kl 22:25 - 22:55. Det är heller igen repris utan ett avsnitt i en serie av 7 program, detta är avsnitt 2. Serien är från 2009.

2010-07-17 @ 21:30:00
Postat av: leifer

Lotta, det kanske klipptes bort om det sades...

Givet är det kulturer med inslag av enklaver och islam som håller hårdast på barnen. Islam är ju väldigt patriarkaliskt så där är det dotterns som hålls hårdast, men det är också tradition inom hederskulturer generellt. Så det är nog bara i politiskt korrekta Sverige man kan vända på det och se sekulariserade svenskar som huvudproblemet.

2010-07-17 @ 22:07:50
Postat av: Gubben o Gumman

Från TV4 underbara invandrakramande eller

som dom själv kallar sin hjärntvätt "nollrasism"Frågan är om man inte slagit något slags politiskt rekord,när man släpper fram en kvinnna som säger

att Ahmeds skolproblem kan bero på fel glasögon?

2010-07-17 @ 22:54:20
Postat av: Rättvis

Det finns tecken som tyder på att ungdomen genomskådat PK-partierna.

I Varberg är socialdemokraterna lika stora som piratpartiet ( 15 procent) bland niorna enligt en undersökning. Moderaterna blir ungefär lika stora.Däremot blir SD stora, mycket större än (s) och (m). Den här undersökningen bekräftar att ungdomarna genomskådat PK-iterna och inte låtit sig skrämmas av deras tal om rasism och så vidare.Självfallet kommer resultatet att lusläsas av politikerna. Vad göra, säger de nog, och inser säkert genast att ett närmande till SD är enda lösningen.Grattis SD.

2010-07-18 @ 08:45:13
Postat av: E. Nog!

Hörde nyss på radion att det måste skapas tusentals fler platser i Sverige för "ensamkommande flyktingbarn" från i första hand Somalia.

Sverige är fantastiskt för nästan alla i hela världen. Men bara nästan, för Svenskarna räknas inte förrän efter valet i september.

Heja SD!!!!!!

2010-07-18 @ 09:51:16
Postat av: Stefan K

Här är en journalist som inte är lika tomhänt.

Tänk den dagen verkligheten går upp för svenska folket, då ni.

Ni vet, den verklighet som pk:iterna försöker gömma för oss.

Postat av: Tomas

Härlig läsning om hur Sveriges fina Muslimer integreras i vårt Svenska samhälle.

Att bli arg är för snällt. Vad blir och känner du?

2010-07-18 @ 10:00:36
URL: http://muslimskafriskolan.blogspot.com/
Postat av: Kalle

Hörde på SR Godmorgonvärldens paneldebatt apropå Frankrikes burkadebatt. Journalisten från Svenska Dagbladet sade att hon aldrig sett en burka i Sverige. Ännu en tomhänt och verklighetsfrämmande journalist. En journalist på en stockholmstidning som INTE sett en burka. En journalist som indirekt förklarade att hon inte vet hur verkligheten ser ut i Sverige.Det räcker med att gå ned i tunnelbanan och befinna sig där en kort stund så kan denne verklighetsfrämmande journalist se FLERA kvinnor vandra omkring som svarta tält med burkor på huvudet.SvD:s journalist vågar kanske inte gå ned i underjorden och beskåda verkligheten i vitögat. Det skulle rubba hennes cirklar.

2010-07-18 @ 10:14:14
Postat av: Tony IngmanSynd att denna verklighetsfrånvarande journalist

inte befann sig på Rosengård i natt och besåg

våra nationalekonomiska högvinster i farten med

att försöka slå ihjäl ambulanspersonal på ut-

ryckning. Men våra pkister har en förmåga att

missa sådant som stör bilden av vansinnet.

Vårt kära (S)R tv hade nu på morgonen tydligen

inte ansett att det var någon nyhet av värde att

lägga ut på Text tv, där fanns istället en massa

annat ointessant nonsen som var viktigare.

Frågan är om dessa landsförrädare inte är ännu

större fiender till landet än spionen Wennerström

han sålde visserligen ut försvarshemligheten, men

dessa dårar är ju beredda att ge bort hela landet.

2010-07-18 @ 10:49:31
Postat av: Skånepåg

@ Tony IngmanHåller helt med dig.Kort video från Sydsvenskan om nattens överfall på ambulanspersonal i Rosengård.Visade inslaget för en ev mina grannar, som kom in på en morgonfika. Han blev totalt "vansinnig" och undrade hur f-n detta kan få fortgå, utan att det politiska etablissemanget tar sitt ansvar. De kan inte kan vara totalt blinda, utan ser lika bra som du och jag vad som händer med vårt fädernesland. Vad är det som driver dessa pajaspolitiker till att inte agera?

Postat av: Jonas

Mycket bra skrivet thoralf!

Jag är med i SDU och kollar runt och jag hoppas verkligena att SD kommer in i riksdagen nu 2010, dom har i alla fall mitt stöd!

2010-07-18 @ 11:48:03
Postat av: Cavatus

Läs Julia Caesars nya krönika publicerad idag. Här finns länkarna:www.korta.nu/jc

Postat av: leifer

Idag har Aftonbladet en mindre politisk korrekt artikel, på sidan 6 och 7. Rubriken är "De jagas över hela världen". På sidorna ett femtontal bilder på kriminella män. Det intressanta är att endast en har svenskklingande namn, nästan alla har ett icke svenskt typiskt utseende. Vad ger detta för intryck över grov kriminalitet i Sverige i allmänhet?

2010-07-18 @ 15:34:26
Postat av: Kurtan

Rubriken "Ännu en tomhänt journalist" skulle mycket lätt kunna lyda :"Ännu en tomhuvad journalist (läs landsförrädare)"Även denna rubrik är korrekt (fast inte politikt korrekt).Förresten uttrycket "politiskt korrekt" borde bytas ut till "politiskt dum i huvudet"Detta är min åsikt....MVH

Kurtan2010-07-18 @ 15:53:46
Postat av: S-E Karlsson

Ordna så de som har MS i Sverige får hjälp fullt ut, det är jevligt svårt men ge fri sjukvård till såna som är i landet illegalt och som fått sina "ärenden" prövade och därmed ska ut ur landet ,det går jevligt lätt det !

2010-07-18 @ 19:56:12
Postat av: Tony Ingman

Det har snart gått ett dygn sedan Idioterna på

Rosengård stenade Ambulanspersonal. Ingen som

helst reaktion från det s.k oberoende(S)R tv.

Men om ett av skäggbarnen fått en motgång

hade det upprepats i varje nyhetssändning.

HelA mediabranchen i Sverige är en jätteskandal.

Dom måste känna en oehörd ringaktning för

Svenskens fattningsförmåga.

2010-07-18 @ 20:35:51
Postat av: Tony Ingman

2010-07-18 @ 20:44:55
Postat av: Peter

Oavsett vad man tycker om Siegfredsson var det ett sant nöje att läsa Betnér klä av SD. Herr Alfssons reaktion? Det SD-typiska matyrskapet.

2010-08-16 @ 16:40:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0