SVÅRT ATT FORMULERA

För ca en månad sedan överklagade jag en markförsäljning av Kalmar kommun till Länsrätten i Kalmar län. Se följande inlägg från november och december.

Anledningen till överklagan vara att kommunstyrelsen inte följde den prislista för markförsäljning i Ljusstaden som kommunfullmäktige beslutat. Dessutom hade redan kommunstyrelsen beslutat om en försäljning av samma mark 20 månader tidigare till samma köpare men då till ett pris som överensstämde med de i kommunfullmäktige beslutade markpriserna.

Idag skulle Kalmar kommuns yttrande till Länsrätten på min överklagan behandlas av kommunstyrelsen. Det visade sig dock att kommunen inte lyckats formulera detta yrkande ännu.

Kommunen måste nu ansöka om anstånd med sitt yttrande till Länsrätten.

Uppenbarligen har kommunens tjänstemän problem med att förklara kommunstyrelsens agerande i denna markaffär med Kärnhem AB.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

"SmedbyJohan" har väl satt in 19 jurister ,nu när

det "farbror" Thoralf som överklagat.

Hoppas det blir minst en Sverigedemokrat i fullmäktige efter valet.Samt att SD får vara med i nämderna hehe.OBS lokalt bludder:

Eventuellt kanske Lublin kan blanda "pausdrycker".Samt ge tips hur man förstör vardagen för skojare/pampar.Vi noterar förtjust ännu en tumme i ögat på JP.

Var är ni journalister på Bananbladet o Östran?2010-01-12 @ 01:26:58
Postat av: Stefan D

Bra Thoralf sätt åt dom.

Tack för en mycket bra blogg....förmodligen den bästa.

2010-01-12 @ 06:09:24
Postat av: Gubben o Gumman

Off Topic : Barometern kan idag "avslöja" att det var i Bosniska

föreningens lokaler som det stora slagsmålet i Oskarshamn började i helgen idag.

Bosniska föreningen är minsan inte inblandad.Där är sannolikt syftet med att skriva ut namnet på föreningen i Bananbladet.I artikelen säger föreningen att lokalen varit uthyrd till unga människor, alkoholfri fest,samt att föräldrar lags sej i bråket som startat med stolskastning.

Slagsmålet skall ha startats av att en utifrån kommande tagit stypgrepp på någon i lokalen.Tidningen har inte skrivit vem som hyrt lokalen.

40 pers i slagsmål ,strypgrepp visst luktar det lite multikulti el?

Samt redaktionell maskering/desinformation.

Konstapel tröttkeps har ju sagt: Man kan inte säga

att Svenskar slagit med invandrare.En socialtant säger att man kan LVU omhänderta unga

människor,vilket gidder ,för stolskastning då, el för att de ungas föräldrar slagits.

Detta för att visa dom hårda nyporna, löjligt.

40 stycken inblandade.

Låter lite osvensktVem hade hyrt lokalen?????

2010-01-12 @ 08:59:51
Postat av: OT

Algerian French Patriot Exposes the EUROMED Mindset: Europe is Uninhabited"...This morning showed me, as if it was still necessary to do so, the extent to which this European “elite” was sometimes more concerned about the interests of foreign populations that about those of their own people. It is indeed this elite that is responsible for the current situation, and not the immigrants.

Henceforth, only the European populations themselves will be able to spare their countries chaos, and at the same time save their lives and those of their descendants, for it is clear that what is being planned for us by leaders who don’t even realize it, is a proliferation of Balkan States throughout the European Union. We are indeed far away from the dreams of the founding fathers!..."

2010-01-12 @ 09:24:17
Postat av: OT

Länken: http://vladtepesblog.com/?p=18066

2010-01-12 @ 09:25:49
Postat av: OT

England exceeds Orwell’s wildest fantasies of big brother"Businessman is arrested in front of wife and son… for ‘anti-gipsy’ email that he didn’t even write."Se: http://vladtepesblog.com/?p=18043

2010-01-12 @ 09:32:34
Postat av: AWSvensson

Hur kan denne Johan den röde beklaga att Thoralf kostar kommunen multum.Är inte tingsrätten alltför politiserad så borde det innebära att Kalmar kan håva in lite nya friska slantar. Då har ju Thoralf jobbat ihop sin allmosa och Johan den röde blir glad.

Förövrigt kunde vi som av misstag satte på TV 4 i morse, misstag därför att jag normalt bojkottar denna kanal, se denne Peter Eriksson (MP) förklara hur vi skulle klarat vintern utan kärnkraft. Vindkraft var ordet för dagen , men det enda snurriga i det här sammanhanget var Eriksson (MP) .

2010-01-12 @ 10:39:18
Postat av: Mackan

Verkar som min röst på dej var väl värd!

Kämpa på Thoralf! vi är många där ute som tackar dej i tystnad ska du veta..

2010-01-12 @ 11:40:08
Postat av: Info

UPPRIKTIG FRÅGA TILL THORALFSka ni gå samma öde till mötes som Ny demokrati? Vilkas två förgrundsfigurer var allergiska mot bildade personer med naturvetenskaplig erfarenhet och utbildning?Thoralf, risken verkar överhängande. Du själv gör en förnämlig insats i i ditt närområde. Men vad hjälper det, när Sd som redaktör för Sd:s tidning utsett en anhängare av MOON-SEKTEN? Och vilken just nu inte bara applåderar dödandet av närmare 39 svenska vargar. Utan också. Vill omedelbart döda alla svenska vargar över huvud taget.Och inte nog med det. Utan som också engagerar sig i att alla sverigedemokrater skall skriva under på ett särskilt upprop på nätet, som kräver att alla vargar i Sverige ska UTROTAS. (Tommy Hansson.)Till min förvåning har jag sett Jan Milld sedan länge propagerar för detsamma. Hans senaste varghatarkollage på nätet är förvånansvärt förljuget och biologiskt infantilt.Vad säger Björn Söder? Ingenting. Vad säger Jimmie Åkesson? Ingenting. Vad säger Sd Stockholm? Ingenting. (Där befinner man sig, frireligiöst kristen som man är, långt ifrån Sveriges eventuella natur. Men man har förstås en känsla av att vargar kunde vara ett hot med lammen i fårhjordarna nere i Mellanösterns öknar för 2000-3000 år sedan. Vilket leder till slutsatsen, att vargar, lodjur, björnar, örnar, uvar, ugglor, rävar osv. bör utrotas också i det nutida Sverige.)Thoralf, även om du själv är lika likgiltig och rent av hatisk mot natur, växter och djur som Kurt Lundgren, så kan du nog lista ut i bakhuvudet, att en sådan agenda leder Sd in i en oåterkallelig återvändsgränd.Kanske skulle du, med den respekt du med all rätt just nu åtnjuter, kunna vända skutan en aning genom att våga säga emot dina egna partikamrater en smula.2010-01-12 @ 18:14:17
Postat av: Brett-Anus Grünewald

I somras hade vi en riktig mördarvarg här i södra Sverige! Den djä..len ägnade sig åt att utplåna nästan allt på fyra benJag vill inte heller ha några vargar springande här i Sverige. Skjut bort skiten inkl vildsvinen

2010-01-12 @ 18:36:07
Postat av: allemand

info,

Har lite svårt att se kopplingen mellan markförsäljning av Kalmar kommun och vargfrågan?

2010-01-12 @ 18:59:05
Postat av: Rättvis

Nu är har förtvivlan gått över i panik hos PK. Panik över SD:s framgångsrika och populära politik.

’Så här låter det i Sydsvenskan idag”Den del av befolkningen som inte tillhör medelklassen befinner sig idag i en känsla av hopplöshet och frustration.

I Rosengård kan det ta sig uttryck i stenkastning”Det är en sossepamp som skriver och liksom försöker att stoppa huvudet i sanden. Precis som en rädd struts bortser han från att folk aldrig kastade sten under missväxtåren. Ändå svalt folk ihjäl på den tiden.Men trots att han delvis erkänner invandringspolitikens tillkortakommanden vill han inte stoppa invandringen. Tänk vilka brister i logik han presenterar.

Postat av: Skånepåg

@ InfoGillar definitivt inte vad jag just läst av Hansson och Milld beträffande varg och vargjakt. Speciellt Hansson bör tona ner sig en hel del med hänsyn till sin position som Sd-redaktör, eftersom det säkerligen finns åtskilliga Sd-sympatisörer som inte delar hans ganska så radikala åsikter. Tills dess det finns en officiell partilinje, bör han enligt min mening hålla en låg profil beträffande sina egna privata åsikter i den här frågan.

2010-01-12 @ 19:58:06
Postat av: InfoSVAR TILL ALLEMANDDu har svårt att se kopplingen mellan markförsäljning och vargfrågan?Naturligtvis. Det fanns INGEN koppling. Jag skrev klart och tydligt: FRÅGA TILL THORALF. Har jag inte rätt att ställa en fråga till Thoralf? Är det inte Thoralfs egen sak att avgöra, om man får ställa frågor till honom? Tror du inte att han klarar sig utan en liten förnumstig dada?Intressant är sverigedemokraten BRETT-ANUS GRüNEWALD:"Postat av: Brett-Anus Grünewald. I somras hade vi en riktig mördarvarg här i södra Sverige! Den djä..len ägnade sig åt att utplåna nästan allt på fyra ben."En ”mördarvarg”, som utplånade "nästan allt" på fyra ben i södra Sverige? Några miljoner älgar, hundar, får, rävar, harar, sorkar, hästar, kor, grävlingar, katter, mullvadar, råttor osv.? Från Östergötland ned till Skåne. Värre än folkmord, alltså. Och detta har ingen i hela världen fått höra ett enda ord om förutom just nu genom dig, Anus. Tur att du talar om saken, Anus.Thoralf, håll huvudet kallt. Jimmie är kanske inte direkt rädd för att ta i sådana här saker, men helt naturligt är han dels för okunnig, dels för ung för att hävda någonting bestämt.P.S. Skånepåg. Håller med. DS.

2010-01-12 @ 20:04:38
Postat av: DDR2

Vad gäller vargen så är det väl känt att de tar de svaga djuren, medan våra svenska s.k. jägare mest är ute efter att fylla sina frysboxar med kött från de största älgarna.Vad gäller dödande av tamdjur så leder vanliga hundar den ligan.Hundar och människor dödas oftare av jägare, än av vargar.Att skjuta av ~20% av ett bestånd av ~200 djur, och kalla det djurvård är ju bara löjeväckande. Snarare ökar det ju inaveln.Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article6412972.ab

Postat av: Stefan K

Detta inlägg har inget med artikeln att göra, men är nog så intressant.Carina Larsson (m) är så besviken och i inslaget syns de sedvanliga kommunisterna med sina banderoller.

Har du Carina och ni kommunister ansökt om att ta emot något av dessa vuxna barn?

Postat av: Jonas Gustafsson

Angående vargar. En vargflock på 20 vargar äter ca 100 älgar om året. Det blir ca 2000 älgar totalt. Jämför det med hur många älgar som skjuts (upp till 80-100 000) . Jag anser att en liten vargstam på 200 djur är inga problem.Och skulle vargstammen få smak på vildsvin, så välkomnar jag det med.

2010-01-12 @ 23:14:13
Postat av: Skånepåg

@ Jonas GustafssonHåller i princip med dig och har funderat i samma banor beträffande vildsvin och vargar. Vildsvin blir ett allt större problem och om vargen får (eller redan har?) fått smak på dessa kan det ju inte bli bättre.F.ö. räknar du som en kråka! 20 vargar käkar 100 älgar. 200 vargar käkar 10 gånger fler. D.v.s. 1000 älgar!

2010-01-12 @ 23:40:55
Postat av: Rättvis

Kaloribehovet är kanske 5 älgar per varg och år - men vargen jagar hela tiden. Han äter sig mätt. Sen lämnar han platsen som snart fylls av andra köttätande djur. När vargen blir hungrig kommer han tillbaka och jagar bort dessa djur.

På det viset blir det nog betydligt mer än 5 älgar per varg.Dessutom är det lite förvånande att ingen har haft ett ord till medkänsla för älgarna, inte ens för de små som ju svälter ihjäl när vargen tagit modern.

En plågsam död som förstås inte rör PK i ryggen. Men ska SD rätta sig efter PK i denna fråga?

2010-01-13 @ 00:55:46
Postat av: Skånepåg

@ RättvisVi har andra predatorer i den svenska naturen än varg. Om man nu skall följa ditt resonemang ligger väl även björn, räv, lodjur och järv illa till, eftersom det även här kan uppstå liknande situationer med andra bytesdjur än de som du beskriver beträffande vargen?

2010-01-13 @ 11:16:38
Postat av: Helene

Jag vill gärna haka på Infos diskussion angående vargslakten:

Jag är SD ut i minsta fiber men vargslakten har gjort mig vansinnigt förbannad. Alla djur som tillhör den svenska faunan ska ta mig fan också ha rätt att finnas i vår natur. Alla fyller en funktion och i synnerhet våra rovdjur. Sveriges djurhållare får dessutom rejäl ersättning för rivet boskap. Jag hörde en lokförares berättelse om hur många renar som ligger ihjälkörde längs de norrländska järnvägspåren. Denne man var även mycket naturintresserad och vistades mycket ute i skog och fjällmarker, och under sin levnad hade han aldrig sett en rovdjursdödad ren. Jag tror det är det enorma rovdjurhatet som är problemet, inte rivna boskap. Och att renskötande samer kallar sig naturfolk och jämför sig med indianerna är så dråpligt att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Indianerna har respekt för alla djur, samerna hatar alla rovdjur och älskar pengar. Jag älskar också pengar, men älskar rovdjur och framför allt hatar jag renskötande samer.

Jag hoppas innerligt att inte SD stöder denna politik där pengar är viktigare än en stark rovdjursstam.

2010-01-13 @ 14:49:51
Postat av: Rättvis

@SkånepågHelt rätt. Men t ex räven tar inga hundar och inget av de andra djuren tar människor..

När det gäller räven så har inga skottpengar hjälpt. Den har alltid varit för listig för både hund och jägare. Enda undantaget är väl kanske (?) i Stockholms innerstad med Djurgården, Karlberg, Lilljansskogen, Norra begravningsplatsen, Haga. Här finns det gott om harar, rådjur och kaniner.

Men jag har aldrig sett en räv. Kan det bero på att den jagas med gift i detta område?

2010-01-13 @ 19:11:04
Postat av: Skånepåg

@ Rättvis"inget av de andra djuren tar människor!"Så du anser tydligen att det för människan farligaste av dem alla nämligen björnen, är inget att bry sig om. Björnen är det enda av de berörda djurarterna som har dödat och svårt skadat ett antal människor i Sverige under de senaste årtiondena. Inte f-n är det vargen!I ditt förra inlägg blandade du även in PK-begreppet, vad nu detta har med vargen att göra. Visar endast att du inte har den blekaste aning om vad det är som du håller på och skriver om.

2010-01-13 @ 19:53:08
Postat av: Skånepåg

Tillägg.En älg dödade en kvinna i Västervik under hösten. Maken blev anhållen för detta och först när man hittat saliv från älg och älghår, förstod polisen hur det gått till och han blev frisläppt.Älg är m.a.o. statistiskt sett farligare för människan än den svenska vargstammen!Nog så i detta ämne!

2010-01-13 @ 20:06:21
Postat av: Rättvis

När jag skriver “tar människor” så menar jag jagar människor som bytesdjur. Björnen försvarar sig när den blir sårad, allvarligt störd av hund etc. Så är det med nästan alla djur. Till och med hästen försvarar sig. För inte så många år sedan var det en travtränare som var ute med två hästar. Den ena hästen blev angripen av en björn, men den andra hästen , löshästen, sparkade björnen så hårt att den avvek.PK förfalskar sanningen även vad avser vargen. Fakta är emellertid att vargen dödat människor för att få föda. Dvs vargen ser människan som ett bytesdjur. Det är detta latenta hot som glesbygdens folk ska leva under om PK får bestämma.

Och PK:s argument att vargen är en omistlig del i den svenska faunan har liten relevans i sammanhanget. Dt är ju inte fråga om någon total utrotning utan om jakt som förhoppningsvis lär vargen att sky människan.

2010-01-13 @ 20:14:13
Postat av: gunsan

"Dvs vargen ser människan som ett bytesdjur."Komik i den högre skolan m.h.t. hur många som har blivit uppätna av den svenska vargstammen.

2010-01-13 @ 23:02:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0