SKYDDANDE AV BROTTSLINGI Sverige finns faktiskt en brottsrubricering som kallas "
skyddande av brottsling" tyvärr används denna brottsrubricering alldeles för sällan av åklagarmyndigheten. Jag gissar att åklagare istället lägger all sin energi på att bevisa gärningsmannen eller gärningsmännens skuld och mer eller mindre saknar energi att åtala någon för skyddande av brottsling.

Jag anser att det svenska rättsväsendet måste ta sig själva i kragen och driva ett antal åtal mot personer som medvetet skyddat brottslingar om vi skall kalla oss ett rättssäkert land. Eller för att skapa en uppdaterad rättspraxis på detta område.

Jag har nu läst domen i Köpingsviksmordet lite mer noggrant
och jag har faktiskt även skummat igenom hela tråden på Flashbacktråden med ca 2300 kommentarer. Den bild som framträder är att det uppenbarligen fanns många som visste vad som hade hänt under dessa ödesstegra sekunder på strandpromenaden i Köpingsvik.

De som läser min blogg kanske kommer ihåg att jag intresserade mig för detta knivmord redan från början och att jag blev nekad att komma in på polisens presskonferens i Borgholm den 21 juni. Läs mitt blogginlägg.

Den 21 juni gick polisen ut i media med att man sökte två kvinnor som varit närvarande vid brottsplatsen. Lyssna på inslag från Radio Kalmar.

Den 23 juni fanns redan gärningsmannen namngiven på Flashback och även dessa båda kvinnor. Det fanns också en hel rad länkar till foto med dessa personer (se nedanstående urklipp från Flashback). Detta tyder på att det var flera förutom de inblandade som kände till vilka som hade medverkat i detta dåd. Jag fick själv ta emot tips till bloggen men dessa tips var alldeles för osäkra för att jag skulle kunna använda dem.
Det som gör mig mycket förvånad
är att dessa båda tjejer (Hanna K och Klara G) inte förekommer i rättegången överhuvudtaget, vare sig som åtalade eller vittnen. Varför? Jo, dessa båda tjejer kom tillsammans med de dömda, Stewe J och Daniel O till Köpingsvik i samma bil som kördes av en Daniel H. Dessa båda tjejer skall på någotvis vara upphovet till bråket som sedan urartade. Det som är än mer anmärkningsvärt är att efter knivmordet ringde chauffören Daniel H och Stewe J efter Daniel O och dessa båda tjejer då de kommit ifrån varandra under bråket. Sedan körde Daniel H omedelbart hela sällskapet tillbaka till Kalmar.

Dessa fem personer diskuterade självklart bråket och knivhuggen under bilfärden till Kalmars norra delar (läs Norrliden) och alla visste med stor sannolikhet att Stewe J knivhuggit minst en person. Sannolikt började denna grupp redan under natten och de närmaste dagarna att planera sin ”historia” för polisen om de skulle tas in för förhör.

Det märkliga är att endast chauffören Daniel H förhördes under rättegången men inte Hanna K eller Klara G. När det gäller Daniel H kan man läsa följande i domen.

”På grund av att han är kamrat med Stewe Johansson valde han till en början att inte
berätta om allt det inträffade för polisen.”

Ännu märkligare är det faktum att inte Hanna K och Klara G är kallade som vittnen under rättegången. Detta är ett mycket märkligt faktum och jag undrar vad som har fått polisen och åklagaren att släppa detta så fullständigt?

För mig är det en gåta att Daniel H, Hanna K och Klara G inte åtalas för skyddande av brottsling.

Däremot har åklagaren övervägt att åtala tre andra personer
som var tillsammans med de dömda under bråket. I domen kan följande läsas.

”Under utredningen har även Elvedin Samardzic, Ali Tarakheme samt Pernilla Nilsson varit misstänkta för skyddande av brottsling och i anledning av denna misstanke varit berövade friheten som anhållna. Åklagaren har därefter beslutat att lägga ned förundersökningarna och tingsrätten har därefter skrivit av målet i berörda delar.”

Enligt tips jag fått till bloggen från initierade personer har alla närstående personer till de dömda varit högst ovilliga att samarbeta med polisen. Inom polisen finns det en "upprördhet" över att åklagaren lagt ner förundersökningen mot flera personer för ”skyddande av brottsling”. Enligt uppgifter från personer som närvarade vid rättegången fick rättens ordförande hota flera vittnen med straffpåföljder om de inte vittnade under rättegången. Flera av dessa vittnen tycks vara drabbade av minnesförlust under rättegången.

I domen framgår det att åklagaren i flera fall fått åberopa förhörsprotokollen under rättegången då dessa vittnen inte lämnat samma uppgifter under rättegången som under förhören. Här kommer ett av flera exempel från domen.När det gäller Flashback kan man så att säga med facit i handen
konstatera att det funnits personer med god kännedom om vem som utförde knivmordet. Dessa personer har dock agerat olika på Flashback. En del av dessa har lagt ut desinformation för att rikta misstankarna åt helt annat håll som t.ex. ”dancesafe” och ”lompan”, se följande exempel.


GM=Gärningsman

Jag gissar att dessa ”alias” kan mycket väl vara de dömda eller några av de andra i invandrargänget från Kalmars norra delar som står bakom.

Jag har också fått känslan av att polisen har haft personer som skrivit på Flashback för att ”locka fram” uppgifter men det är förstås inget jag vet utan är bara en känsla. Om det är fallet så gillar jag polisens agerande.
En person med alias ”Smålandstintin” som utger sig för att vara journalist har också förekommit på Flashback flitigt under rättegången. Det tycker jag är alldeles utmärkt och hoppas att det är fler som vågar ta det steget.

Domen kommer att överklagas till hovrätten
enligt Leif Silbersky och jag är tyvärr helt övertygad om att brottsrubriceringen kommer att sänkas från dråp till vållande av annans död eller något liknande. Stewe Johansson kommer att dömas till ett betydligt lägre fängelsestraff eller rättspsykiatrisk vård. Då det framkommer en del om hans person under rättegången.
Daniel O kommer mer eller mindre frias av hovrätten.

Min egen uppfattning är att straffet mot Daniel O är rimligt men när det gäller Stewe J borde straffet skärpas till lagens strängaste straff för dråp, vilket är 10 års fängelse. När man läser följande rader från domen som ett vittne berättat råder det ingen tvekan i mina ögon.

”Han tvekade inte en sekund och han högg en till och hade dessutom försökt hugga en innan han gick på Daniel. N.N  säger att killen med kniven hade ett stort flin i ansiktet i samband med att han högg och N.N menar att han aldrig kommer att glömma detta ansiktsuttryck.”


Hur kan någon skydda dessa brottslingar i förhör och i rättegång månad efter månad trots att de vet vilket fruktansvärt brott Stewe J och Daniel O begått.

Jag uppmanar kammaråklagare Gunilla Öhlin att omgående återuppta förundersökning mot dessa personer för skyddande av brottsling!

SvD


Kommentarer
Postat av: Hajen

Att det råder rättsröta i Sverige är det absolut ingen tvekan om, i synnerhet inom åklagarämbetena. Vi har inte glömt hur en liten tjej i Södertälje blev svårt misshandlad av tjugo invandrade hjältar. De mest aktiva av dessa hjältar pekades ut av både offer och andra. Den kriminellt usle åklagaren lade ner fallet.

2010-01-09 @ 14:00:21
Postat av: INFO

ÖPPET HUSDet är klart, att jag önskar er all framgång med "öppet hus"! Du skriver väl in någon liten resultatrapport under veckan som kommer.Vad gäller signaturerna WSF och Dille i Momåla i föregående inlägg, apropå Böhms beskyllningar av oss - i varje fall mig - för att vara en feg djävel: Jag skrev en ickefeg liten kommentar till Politiskt inkorrekt, som behandlade samma ämne. Om det beror på feghet eller inte, att Politiskt inkorrekt inte tagit in denna kommentar, vet jag inte. Den löd så här:"LÄS ROBSTEN IDAGRobsten har i flera år skrivit tänkvärda betraktelser på sin blogg, därtill i regel på en ovanligt normalgod svenska. Vilket gör, att jag läst och läser honom med respekt. Just nu har han skrivit om Tomas Böhms debattartikel i DN:http://robsten.blogspot.com/2010/01/tomas-bohm-tillhor-en-allt-vanligare.htmlSjälv känner jag Tomas Böhm ända sedan slutet av 1970-talet. Då han uppträdde som Sveriges radios, Dagens Nyheters med fleras stora och ende EXPERT PÅ FRAMTIDEN. (Han hade visst på den tiden någon framstående ”framtidssiartjänst” hos dåvarande Naturvetenskapliga forskningsrådet.) Hans expertis gick ut på samma sak som hans landsmäns i Sverige: Svenska språket ska utplånas och förbjudas (Marion Radetzsky, jude från Polen). Invandrare, som skjuter på svenska polisstationer, är bara små rara ”rackarungar” (Jerzy Sarnecki, jude från Polen). Ungraren Gellert Tamas anser att det svenska folket består av elaka djävlar (Peter Wolodarski, jude), ”Själv kom jag som jude till Sverige med avsikten att bli miljonär – och nu är jag miljonär och spelar tennis med Olof Palme (Harry Schein). Birgitta Ohlsson, Claes Borgström, Hirschfeldtarna i Sveriges radio, UNT osv.OBSERVERA. Här har jag inte yttrat ETT ENDA ONT ORD om någon etnisk grupp. Vad jag skulle vilja göra är bara att rikta uppmärksamheten på Robstens ovan länkade blogginlägg. I mitt tycke tänkvärt. Och vem som helst har naturligtvis rätt att invända i Robstens kommentarfunktion.

2010-01-09 @ 16:15:32
Postat av: Funtaren

Ibland gör det ont att argumentera för yttrandefrihet. Det är när man ser inlägg som INFOs ovan.Men yttrandefrihet skall vi ha. Gud vet att jag inte håller med dig, INFO, men välkommen i debatten.

2010-01-09 @ 16:27:54
Postat av: Gustav III

Bra undersökning, Thoralf!Nu till fotbollsbråket i Afrika! Ett gäng döda! Försökte mig på följande inlägg på DN, som raskt raderades:Intet ont om afrikaner, men så mycket annat var väl inte att vänta. För en ihärdig läsare av Illustrerad Vetenskap sedan tidningens begynnelse, så kan det väl endast konstateras att människan vandrade ut från Afrika i vågor för mycket länge sedan. De som blev kvar åstadkom aldrig någon högkultur, vilka finns jorden runt. Här kan man diskutera orsak och verkan, men det känns ju litet trist att inget fortfarande inte händer trots alla miljarder i u-bistånd!Frågan måste ju ställas! Vad är det för fel på Afrika söder om Sahara. Den nora delen är ju inte heller lysande men har en senare historisk bakgrund. En kines, som hade varit med på den Himmelska Fridens Torg 1989, hamnade senare på Harvard(?) som genetikforskare (en som tydligen missade bidragssverige, trist för Sverige här, apropos alla våra tjusiga rakteforskare från Somalia) och fann att negrernas gener skilde sig med avseende på något dubbelpar från resten av världens befolkning. Ämnet är naturligtvis känsligt, men som sann vetenskapsman, vore det intressant att få veta hur läget egentligen ser ut. Varför blev det aldrig någon högkultur i Afrika, när det blev det överallt på jorden? Någon därute som vet något mer? Gärna med källhänvisningar.

2010-01-09 @ 16:41:06
Postat av: Gustav III

Tomas Böhm tycks vara en trist person. DN fega ut som vanligt, när det började blåsa litet. Själv skrev jag följande två inlägg med anledning av DN:s stuk.Tillåt mig att tycka att tilltaget att psykoanalysera SD är skändligt! Varför inte miljömupparna eller kommunisterna? Betongsossen? Psykiatrien har ju använts tidigare av makten som i Sovjet, ty där var ju alla sjuka, som opponerade sig mot systemet. Egentligen är det litet märkligt att DN publicerar detta lågvattenmärke av en ganska udda författare med förvirrade åsikter!!DN:s upplägg med Åkesson med ett för syftet lämpligt ansiktsuttryck genomgår psykoanalys såsom en sjuk person. Samma typ av angrepp var legio i Sovjet, men varför här? och av DN? Det här känns obehagligt! Rättsligt sett går det säkerligen att stämma DN med framgång, men något är i grunden väldigt fel med politiken och demokratien i Sverige!2010-01-09 @ 16:49:12
Postat av: Gubben o Gumman

Klockrent rättsfall där inte "korrekta" straff samt att personer ej blir lagförda.

Utredning samt straffmätning enligt "lagbok 3" dräggets.Utvecklad av Socialdemokrater i 30 år.

Rättsväsendet i en bananrepublik ,där Svenne banan tror att rätt skipas.

Tex kan 8 mån fängelse omvandlas till 120 timmars

samhällstjänst borde det inte vara 1200 timmar minst?

Gå o dra tex i en simhall 3 veckor istälet för kåken 8 mån?

Ett frikännande samt grov misshandel är att vänta i

Hovrätten precis som Thoralf skriver.Avslutningsvis kan ni se Barometerns vinnande bild i någon foto tävling på nätet.

Lägg märke till område samt motiv.

Tror du att någon annan bild hade någon chans?

Barometern är inget för Svenne säg upp tidningen.Samma område som Johan Persson skall satsa stort på

samt där flera av dom inblandade i målet bor.

2010-01-09 @ 16:53:52
Postat av: Gustav III

Det är svårt att förstå varför DN tar bort hela slingan av kommentarer om SD. Nu har jag pratat för ett ganska så bra tag sedan med en kvinnlig redaktör, som förklarade att tjänsten "delete" var "outsourcad" till något fristående företag. Detta följer ju instruktionerna till punkt och pricka med överkant för att inte bli "deletade"! Så mycket var alltså yttrandefriheten värd!Endast ett litet bidrag off topic om hur det går till i den stora världen. Ett bidrag hit och ett annat dit kanske gör en sommar??!!! Som svalan sade!

2010-01-09 @ 17:22:22
Postat av: Robert

Poliser som skriver på nätet för att locka fram uppgifter känns alldeles för ambitiöst för svenska poliser i mitt tycke, Svenska poliskåren är lite lugnare, lite slappare, fika på morgonen, kl 10:30, 15:00 samt en kaffe efter lunch. mycket av samtalet rör helgens V75. Surfa på nätet? Kanske efter stalltips och nakna bröst. Det är iaf min syn på poliskåren.

2010-01-09 @ 17:36:28
Postat av: Gustav III

Nu är negrerna på gång igen! Raskravaller i södra Italien. Illegala invandrare som utnyttjas av maffian enligt AFP. Redogörelsen är ganska klar, och man kan undra över varför den gick igenom på DN. En sak som inte förtäljs är om hur det hela började, nämligen varför ortsborna helt plötsligt började angripa afrikanerna. Något måste ha hänt dessförinnan. Vad var det?

2010-01-09 @ 17:47:21
Postat av: Gustav III

PS.Nu finns det för min del ingen värdering i ordet neger, utan det används endast deskriptivt på samma sätt som jag omtalade kinesen från Peking. Är det någon som inte vet hur en tysk, fransman eller italierna ser ut?

2010-01-09 @ 17:52:26
Postat av: Gustav III

Sista raderna föll bort pga back-upen!Eller en enfaldig svensk? Som Johan Persson i Kalmar! Praktexemplet som är helt stilbildande!

2010-01-09 @ 17:57:25
Postat av: Gubben o Gumman

Ang skyddande av brottsling först startar man ett

bråk som leder till en människas död,sedan skyddar man mördaren.

För det får man ingenting maxstraff om 4 år borde

ha utdömts med tanke på brottets art.

En präktik skandal i Sverige lönar sej brott ju mer

korkad du är ,dessto mindre straff får du.å

Dessa människor skall inte gå lösa utan sitta på

rättspsyk.Så går det när man släpper lös sossar i polisstyrelser rättssalar mm.

Med en IQ något högre än gärningsmännens.

Avskyvärt för offren,senaste flugan i Kalmar är ju

att frikänna gruppvåldtäkare.

Både åklagare samt rätten polis borde skämmas o

entledigas för "tjänstefel".

På vanlig svenska idioter hjälper idioter.

2010-01-09 @ 18:50:46
Postat av: kjgk

Vad är det för ett bolag som åklagaren och hennes make äger?

2010-01-09 @ 18:54:50
Postat av: Anonym

Off Topic : TV4 släppte fram vänsteraktivister som fick "gråta" ut , för att Danska polisen följer sina lagar i samband med miljömupps fiaskot i Köpenhamn, och inte accepterar pöbelbrott

Synd bara att man inte skjuter gummikulor samt verkanseld vid angrepp på polismän.

Vi får hoppas det inte är

2010-01-09 @ 19:30:59
Postat av: Gubben o Gumman

Vi får hoppas vi når dit fort.

2010-01-09 @ 19:32:21
Postat av: Sverige har fullständigt kapitulerat.

Statsmakten & lagtolkarna styrs av idioter. Så även media:

http://www.youtube.com/watch?v=ISkqkHjNfaoUsch! Fy fan...

2010-01-09 @ 19:54:45
Postat av: Robin_Shadowes

Dråp som rubricering är rent för jävligt när det i verkligheten rör sig om ett regelrätt planerat mord.Gurra III, beträffande högkulturer i Afrika så är det sannerligen tunnsått med sådana. Det finns dock några förhistoriska ruiner som kallas för Stora Zimbabwe vars ursprung är höljt i dunkel. Ingen vet vem som byggde dessa men det finns ju olika spekulationer, både vetenskapliga och andra. Vill minnas att någon har föreslagit en koppling till den mystiska Drottningen av Saba som Kung Salomo var involverad med. Oavsett vem som byggde dem så tvivlar jag på att dom var blå-negrer men det senare är förstås en ren personlig åsikt.

2010-01-10 @ 02:13:52
Postat av: Gustav III

Stora Z har jag hört talas om, men var denna inte tillkommen pga indiskt inflytande runt år tusen A.D. eller senare? Det finns grottmålningar utanför Pretoria, som är så där 35.000 år gamla, men i teknik ligger de under dem som tillkom i Europa mellan 40.000 och 20.000 år sedan. Från historien kan man ju dra politiska implikationer till dagens läge, och detta är ju inte kul, men det vore intressant att faktiskt vet hur det var (utan politiska skygglappar!!!).

2010-01-11 @ 16:12:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0