REKORD I FRÄMLINGSFIENTLIGHET

Nu har även programmet Vetandets värld i P1 gett sig in i kampen mot Sverigedemokraterna. Normalt sett brukar man ägna sig åt helt andra ämnen men i gårdagens program visar man prov på en katastrofal och pinsamt låg nivå. Personer från Ung vänster och en Mikael Hjerm, forskare vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet får ägna sig åt rent felaktiga påståenden om Sverigedemokraterna. Slutsatserna om varför vissa grupper är mer negativa till invandringen haltar betänkligt och liknar mest ett beställningsjobb från pk-politiker i riksdagen.

Under programmets ca 19 minuter omnämns Sverigedemokraterna 16 gånger och ordet främlingsfientlig/främlingsfientlighet sägs inte mindre än 43 gånger. Detta måste vara ett nytt rekord i främlingsfientlighet av Sveriges Radio. Lyssna på programmet.


Kommentarer
Postat av: Dille i Momåla

Statsradion har ett avtal enligt vilket demokratin ska främjas. I detta begrepp, som betyder folkstyre, ligger givetvis åsiktsfrihet och mötesfrihet.En bärande punkt i programmet var om det var taktiskt riktigt att åsidosätta mötesfriheten och störa Sverigedemokraternas möten och sammankomster.Programledaren hade för säkerhets skull en uppsjö av kommunister som nu begrundande om det var TAKTISKT riktigt att störa Sverigedemokraternas möten. Frågeställningen var : Kanske Sverigedemokraterna tjänar mer än de förlorar på att deras möten störs.Demokratiaspekten berördes inte annat än i av kommunisterna omstöpt form. Dvs kommunisterna har alltid påstått sig vara demokratiska samtidigt som de mördat miljoner och åter miljoner meningsmotståndare.

2010-01-07 @ 00:46:53
Postat av: Funtaren

Man diskuterar om det är rätt ur TAKTISK synpunkt att störa ett demokratiskt partis möten. Vad hände med PRINCIPIELL synpunkt? Var går gränsen för vilka möten som får störas? I värdegrunden sägs det. Alla människors lika värde. Alltså borde alla islamister förbjudas yttra sig eftersom de argumenterar för en ojämlik ideologi, både vad gäller religioners inbördes värde och vad gäller jämlikheten mellan könen. Kommunister borde förbjudas yttra sig i den mån de argumenterar för "proletariatets diktatur". Sverigedemokraterna däremot borde vara självskrivna i debatten som ett sant demokratiskt parti som argumenterar emot dessa ideologier.Man definierar också om ordet "främlingsfientlighet" att täcka in all kritik av svensk invandringspolitik. 1984, hej gamle vän.Och så det här dravlet om att högutbildade är mindre "främlingsfientliga". Korrelationen finns i mängden konkret erfarenhet av multikulti, kompletterad av mängden kunskap om hur olika kulturer fungerar i sina hemländer. En person som har den senare kunskapen kan se vilka delar av en kultur som kan välkomnas i Sverige och vilka som skall hållas kort.Folk som har mycket pengar bor sällan i "berikade" områden. Få, som har en chans att välja, utsätter sig för detta. Det är helt normalt och vittnar om sund omtanke om sina barns framtid. Däremot är det oförlåtligt att de rackar ner på folk som inte har det valet, och som baserat på egna erfarenheter ger uttryck för missnöje med situationen och den förda politiken.

2010-01-07 @ 02:17:03
Postat av: Rättvis

Vilken desperation av PK. Först Guillou och nu SR. Tänk att i VETANDETS VÄRLD i flock med ett antal kommunister och mötesstörare åsidosätta avtalet med SR och mer eller mindre göra reklam för mötesstörare, alltså demokratins värsta fiender. Tänk att detta gjordes samtidigt som man gav sken av att SMR var samma sak som SD. Man hann också med att brännmärka politiska motståndare till PK genom att kalla dessa för främlingsfientliga 47 gånger.Den här mannen ( se länk) mördade miljoner av sitt folk, men har uppenbarligen en uppsjö av beundrare på SR som gör allt för att dölja hans brott mot mänskligheten

2010-01-07 @ 02:35:31
URL: http://www.youtube.com/watch?v=8ajqk875Xu
Postat av: Snaphanen

Det er grotesk at høre på. Herfra lyder det som en diskussion om censur eller ej.Teorien om, at det er medier i Danmark og Norge, som har skabt DF og FrP, er en omvendt slutning. Det er trævtimod svenske medier, som har forsinket en politisk debat unaturligt.Danske medier havde en lignende tendens på 90 talet - det har ledende redktører og journalister offentligt medgivet. Det vil svenske mediefolk også komme til en dag.

2010-01-07 @ 03:20:09
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: Hugo

I sak har du rätt med invandringen, vi måste ge dem jobb som redan finns här och inte längre belasta stats o kommunalbudgetar och ösa på med mer invandring till ingen nytta. Asylinvandringen är problemet och vi får bara i huvudsak in bottenskrapet utan pass osv.Å andra sidan är ni SD ett enfaldigt enfrågeparti. Ni omhuldar den svenska modellen, LO och det mesta sossar står för. Beträffande vår nya grundlag har jag inte ens hört ett ynkligaste pip från SD. Ny grundlag och författningsdomstol är avgörande för att bryta den nuvarande politiska hegemonin. I dessa frågor har ni inga åsikter, bara om invandring.Nu får ni fan ta mig skärpa er.

2010-01-07 @ 03:39:41
Postat av: Rättvis

Problemet är att PK mörkar. Det här bandet ( lyssna själv) är signifikativt i det att sanningen liksom slinker med utan att så var fallet.

PK försöker bara att lura oss.

Postat av: Hulda

Hörde också delar av programmet.Kvalificerad vänsterpropaganda. Trodde att man var mer seriös inom SR.

2010-01-07 @ 07:03:03
Postat av: Info

Min kommentar 5/1 på bloggen Politiskt inkorrekt:"VARNINGSveriges radio har nu inlett årets förföljelse av Sverigedemokraterna. Närmare bestämt i programmet Vetandets värld idag, vilkets hemsida sammanfattar:TALA ELLER TIGA IHJÄL FRÄMLINGSFIENTLIGHET[Bild:] Nätverket mot rasism (NMR) demonstrerar.Vad är bäst – att ha en öppen diskussion med främlingsfientliga partier och rörelser, eller att ignorera dem helt? I Vetandets värld berättar Mikael Hjerm, forskare vid Sociologiska institutionen, Umeå universitet, om den senaste forskningen kring främlingsfientlighet.Att lågutbildade är mer främlingsfientliga än högutbildade är kanske ingen nyhet, eller att sörlänningar är mer främlingsfientliga. — Att ´ta debatten´ med partier och rörelser som är öppet främlingsfientliga är att legitimera deras åsikter, enligt Hjerm och HAN VARNAR politiker och medier för att släppa in de främlingsfientliga i politikens finrum. [I programmet: Enligt Hjern var det därför en FULLKOMLIG KATASTROF att Jimmie Åkesson fick publicera en debattartikel i Aftonbladet.]I programmet medverkar även UNGA ANTIRASISTISKA AKTIVISTER från Umeå. [Men inte en enda sverigedemokrat.]”Program med Expo, Anna-Lena Lodenius, Kalle Larsson, Centrum mot rasism osv. kommer säkerligen att följa ända fram till valdagen.

2010-01-07 @ 07:06:50
Postat av: Nalle i Växjö

En mycket sorglig historia på flera sätt.Historien om dom stackars ”pojkarna” som slängdes av i snön utanför Sävsjö, tills dom lyckades hitta torget och blev upplockade av den barmhärtige samariten i form av Pastorn I Sävsjö.En historia som berättats hundratals gånger i press och hörts i statliga radion .

Hela dessa berättelserna finns även att ladda ner som ljudfiler från SR, se länk.Vi som läser fakta på bloggar vet att det kom en fortsättning om barmhärtiga samariten som på ett tidigt skede visste att historien var en bluff.Söndagen 3/1 sände P4 Extra med Erik Blix ett nytt program där man gjorde en ny telefonintervju med pastorn , som fått påhopp från ”främlingsfientliga” personer, som hade mycket otäcka åsikter.Jag var den dagen ute och åkte bil och hörde första minuterna med Pastorn, men var tvungen att gå ifrån radion och skulle senare lyssna på programmet på webben .Sedan dess har jag dagligen gått in på SR hemsida för att hitta just det aktuella klippet men det finns inte, och verkar inte komma utan det är enbart det första felaktiga som ligger kvar i SR arkivet som ett ljudvittne på en främlingsfientlig värld.Är det någon som hörde hela intervjun med Pastorn så jag kan få reda på vad han berättade. Var det hela den riktiga historien, med att han ”glömde” berätta om telefonsamtalet om att dom fick gå av från tåget för dom inte hade biljett och inte blev avslängda i skogen.När programmet sändes I SR av Erik Blix var hela händelseförloppet känt i media, och hur kan då den statliga radion då fortsätta återge bara dom PK riktiga delarna och inte den fullständiga historien

Får dom göra så?

Postat av: Stefan K

Ingen förnuftig människa tar väl ett sånt program på allvar? Sätter man ett gäng kommunister i en studio där de oemotsagda och okritiskt får vräka ur sig sina egna politiska åsikter och spy ut galla mot motståndarna, kan det givetvis bara sluta på ett sätt. Svenska folket har redan genomskådat pk-medias försök att blanda sig i valet 2010 och det kanske märks. Kommentarsfunktionen är nämligen avstängd på programmets hemsida.

2010-01-07 @ 08:32:00
Postat av: Donnie Blair

Jag har lyssnat med ett halvt öra på kommunistpropagandan sedan 40 år tillbaka och samtliga använder sig av odemokratiska floskler! Vissa ränder går aldrig ur och återfinns än idag.De har sina poänger i viss arbetsrätt men när det gäller demokrati är de en katastrof. Vad annas när man har idoler som Lenin, Fidel Kastro, Che Guavara och andra utlokaliserade sydamerikanska galningar med massor av blod på sina händer.

Det är inte ett dugg konstigt att de som anslöt sig till kommunistiska organisationer aldrig fick grönt kort till USA.

Det är bara beklagligt att så många övervintrat att de ges tillfälle att "glänsa" i SVT(tvångsbetalt av nästan alla i Sverige) och t.om ges rätten att kalla kritiker nazister utan att, deras syn på nazister, kan ifråga sättas.

De kommer att förpassas till sina hålor var så säkra

Dessa parasiter har ingen framtid i ens Amazonas

2010-01-07 @ 09:28:58
Postat av: Niklas Bergström

Att högutbildade är mer positiva till mångkultur som ibland hävdas. Kan snarare förklaras att dom upplever mindre konkurans om jobb bostäder slipper bo i otrygg närmiljö och att de inte anses pk fördelaktigt av dom, att de skulle se på annat sätt pga mera kognetivtsofistikerande håller inte ,som forskaren påstår de är bara dravell förklaringar

2010-01-07 @ 10:21:22
Postat av: AWSvensson

Det är tanken som räknas om man ska tro dessa så politiskt korrekta .Detta är inte unikt för Vellinge utan genomgående för hela Sverige.

Postat av: agaton

Faktiskt har Du rätt, Hugo, här ovan kl 03.39. Frånsett att Du kallar SD enfaldiga. Det beror på att jag inte gillar skällsord, men SD borde tänka på det Du tar upp!

2010-01-07 @ 11:51:36
Postat av: AWSvensson

Kontentan av detta främlingsfientliga program är. De som konfronteras med invandringen är de som får upp ögonen medan de som en gång emellan se en inraglande finne över bron till Haparanda är mer toleranta. Det gäller för de etablerade partierna att ta invandringsfrågorna från SD och göra dem till sina egna, och därmed framstå som de driftiga klarsynta partier som väljarna eftersträvar.

2010-01-07 @ 16:25:53
Postat av: Roberth Ström

Anmälan?

2010-01-07 @ 21:25:15
Postat av: kjgk

Jag kan till nöds förstå de journalister som skriver under press att annars förlora frilansuppdrag, anställning eller karriär. Men jag kan inte förstå de journalister som försvarar de pressetiska reglerna som om de vore deras egna och är oförskämda mot allmänheten när man ställer frågor och kommenterar. Det är dessa prostituerade journalister som är aktiva medlöpare till åsiktstyranniet och som vi, var och en, i självförsvar, borde registrera som demokratins dödgrävare. Det skall gry en ny dag.

2010-01-08 @ 09:58:02
Postat av: Cavatus

2010-01-08 @ 19:24:12
URL: http://aktualia.blogspot.com
Postat av: Cavatus

Lyssnar på ovannämnda radioprogram. Den intervjuade säger att man visst kan diskutera formen för demokrati med Sverigedemokrater, men inget mer, dvs. om vi ska ha en representativ demokrati eller ej. Med andra ord får man inte diskutera den förda invandringspolitiken!! Snacka om att lägga locket på.De sitter och talar så välvilligt och låter så lena och snälla på rösterna. Det är otäckt att dessa människor får sitta och disponera tid på detta sätt och samtidigt underminera demokratin. Just detta förföriska psykologisnack och förvrängda pseudodebatt går folk på! Gjorde det själv så sent som förra året. Jag mår illa av detta snack.Grejen är att dessa människor har lagt sig till med en massa åsikter utan att läsa på. De vet helt inte vad de snackar om. De är okunniga men rider på vågen av smutskastning och sitter och känner sig trygga i sina roller. Var är de hållbara argumenten? Svar: inga finns. Det diskuterar inga sakfrågor utan ägnar sig bara åt att klanka ned.Kan inte ett sådant radioprogram fällas i någon instans/nämnd för bristande faktaunderlag??

2010-01-08 @ 19:30:44
Postat av: Gubben o Gumman

Bra upp med hjärntvätten på nätet, ointelligent

socialistisk sådan ,nätet slår sönder den precis som Kina el Nordkorea tar lite tid bara.

Tiden jobbar för SD .

2010-01-09 @ 17:25:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0