POLITISKT KORREKT MEN OKORREKTJag kan inte låta bli att kommentera Barometern och Anders Blanks senaste artikel om Peps och mig för den är ett lågvattenmärke på mer än ett sätt.

Rubriken talar sitt eget tydliga språk och understryker vad Anders Blank vill förmedla med sin artikel.

”Jag avskyr SD”

Det Peps säger är att han avskyr gissningsvis ca 500 000 svenskar och det får ju stå för honom. Enligt mig är det dessa ca 500 000 som öppnat ögonen, något som Anders Blank ännu inte lyckats med.

Peps Persson måste ha något fel på hörseln om han anser att hans låt är förvanskad. Hur kan originaltexten sjungen av textförfattaren själv vara en förvanskning, det övergår i varje fall mitt förstånd. Men Anders Blank som skrivit artikeln kan kanske förklara detta fenomen. Sen heter inte låten ”grannar” som Anders Blank skriver, utan ”Grannen”.  I första meningen i artikeln pekar alltså Anders Blank ut Sverigedemokraterna för en förvanskning som omöjligt kunna äga rum, till på köpet med en felaktig titel. Vad finns det för bevis att den sedan är gjord av en Sverigedemokrat?

"Bra" början på en artikel, Anders Blank!
Men det finns mer.

Sedan skriver Anders Blank att jag tvingades ta bort länken vilket är en ren lögn. Jag valde själv att ta bort länken för att undvika just sådana falska artiklar som Anders Blank skriver.

Sedan kommer nästa groda från Anders Blank

”Youtubeklipp där Peps Perssons låt kapats i slutet och fått titeln "Därför röstar jag på Sverigedemokraterna".”

Jag uppfattade att YouTube-klippet hade fått detta namn ingen hade ändrat något med musiken. Utan musiken var kompletterad med en rad mycket välkomponerade foton.

Men det är inte nog med detta.

”Låten innehåller en textrad där ett främlingsfientligt budskap förs fram.”

Jag uppfattar nog att det är mer än ett textrad med ett främlingsfientligt budskap om man skall bedöma de på samma grunder som jag blir bedömd av t.ex. politiska motståndare i kommunfullmäktige. Här kommer några textrader från låten.

”Min granne är rädd för araber:
-Dom e ju inte som vi!
-Och deras religion e makaber
Med hedersmord o heligt krig!
-En del kommer hit o beter sej”

”-Ja jag e trött på allt
Förbannat fusk o fjäsk o dalt!
På alla jävla banditer
Som kommer hit o förstör”

”O sen ska packet ha bidrag
Till hela sin jävla släkt
Osså slår dom ihjäl sina döttrar
För nån jävla pajasdräkt”

Detta kallar Anders Blank för en textrad i sin artikel. Ännu en ”förvanskning” av sanningen! Kanske lite svårt med matematiken på Barometern.

Men det är inte nog med det.

”I det här fallet handlar det ju om avsiktlig feltolkning och manipulation av texten med avsikt att använda den som ett stöd för SD:s politik.”

För det första har väl den som lyssnar rätt att göra sin egen tolkning av texten. Det brukar vara ett tecken på eget tänkande att tolka något efter egna erfarenheter och värderingar men det får man tydligen inte göra med material från Peps Persson. Då riskerar man att bli stämd av denne skåning som är rädd för att SD skulle hota demokratin. Om jag var Peps Persson skulle jag öppna ögonen och se det verkliga hotet mot demokratin och det heter inte SD.

Hur kan en text som sjungs av titelförfattaren själv, vara manipulerad. Jag undrar om inte Peps gått och blivit senil på gamla dagar.

I en tidigare artikel hävdade Peps Persson att den sista delen av texten skulle upplyst lyssnaren om att Peps inte alls stod för dessa värderingar. Efter att ha läst texten är det inte heller mycket att skryta med med tanke på vad som uttryckts i början av texten.

Här följer texten från den del som utelämnats av skaparen av detta videoklipp.

”Och jag försökte förklara
Och nyanser lite grann
Men han surblängde bara
Och sa: - Det var satan va du kan!
Och när jag blev pedagogisk
Då märkte jag att han fick nog
Så det var väntat och logiskt
Att han sa ajöss och drog”

Ställ det i relation till den inledande texten så är det minst sagt magert. Här kan vi snarare prata om en textrad. "Nyansera lite grann" och "pedagogisk". En minst sagt strålande förklaring av Peps Persson.

Anders Blank kunde åtminstone lyssnat på hela låten innan han skrev sin artikel som bakgrund till sina påhopp. Så kanske den inte innehållit så mycket fel. Men så är det när man bara vill lyssna på ena parten och till på köpet skall vara politiskt korrekt.

Den som sedan läser kommentarerna till artikeln ser ju vilken nivå Anders Blank släpper igenom på artikeln. Där understryker han än mer tydligt vad han är ute efter med sin artikel och sin smutskastning av mig och Sverigedemokraterna.

Jämför det med denna artikel där domen för knivmordet i Köpingsvik redovisas. Notera att det inte är möjligt att kommentera i denna artikel om dessa brottslingar med utländsk härkomst som dömdes till 6 år respektive 3 års fängelse.

Tror ni att Barometern skulle stänga av kommentarsfunktionen när en Sverigedemokrat skall "skrivas ner" för en icke händelse. Självfallet inte! Det gör man bara när man skriver om grova brottslingar i Barometern. Då måste dessa brottslingars integritet och anseende skyddas av den politiskt korrekta Barometern.

Hyckleri är bara förnamnet! Tragiskt agerande av Anders Blank och Barometern!


Kommentarer
Postat av: Robin_Shadowes

Anders Blank, gå till spegeln. Du har nämligen inte en tråd på kroppen. Ser du?

2010-01-29 @ 20:35:40
Postat av: Robin_Shadowes

Fast nu får Blank mig mer att tänka på en annan pk-artist. "Jag klär, jag klär av mig naken! En naken man, en naken man!"

2010-01-29 @ 20:38:34
Postat av: peerpede

Anders Blank? Man kunna tror att efternamnet pekar fenomenets mentala kapacitet med tanke på kvaliteten av hans alster.Maka till politisk korrekt konstlad svammel får man leta efter även i dessa tider var det anses vara en merit att vara en ignorant.

2010-01-29 @ 20:41:12
Postat av: SF

Anders Blank som "journalist"...

Henrik Rydström som bloggare...

Barometern-äcklet vet verkligen vad kvalite innebär...får spykänslor, skulle inte ens torka mej i häcken med den tidningen!

2010-01-29 @ 20:48:25
Postat av: Thomasson

Spännande detta. Thoralf kör ju om och om igen över Barometern och dess mot... medarbetare.Det är som en spännande aftonserie på TV, man vet inte vad nästa avsnitt bjuder på, men slutar lyckligt gör avsnittet.Snacka om journalistik på hög nivå speciellt om man sitter med det pressetiska regelverket som grund för sitt arbete. Vad har hänt med all självrespekt?

2010-01-29 @ 20:59:58
Postat av: Magne

Skoj det här. :) Hoppas Barometern också berättar om när Peps anmälan hamnat i papperskorgen. Skulle kommuniststaten Sverige trots allt dömma Thoralf är jag självklart berädd att bidra. Detta var bra reklam som alltid.

2010-01-29 @ 21:00:56
Postat av: Ludvig

Otroligt dåligt. Ofattbart att de flesta har den dåliga tidningen

2010-01-29 @ 21:01:46
Postat av: robban

äh han försöker koka soppa på en spik, inte ens senila gamlingar på hemmen går på skiten längre. det enda han förmedlar med artikeln är att röda peps har skrivit en invandrarfientligt text till låten och försöker få det att se ut som om SD på nåt vänster med telepati få peps att sjunga fel på just ett youtubeklipp. håller herr blank på lite till så är det snart åtalbart. det är ju snudd på personförföljelse han håller på med.

2010-01-29 @ 21:03:32
Postat av: Putte

Det här är ju bara löjligt. Hur i hela he****** skulle Peps kunna stämma Thoralf för att ha länkat till en låt på Youtube. Den han möjligen skulle kunna stämma är den som lagt upp den på Youtube, men inte ens det tror jag han har någon framgång i. Borde inte en journalist ta reda på sådant innan han skrive skitartiklar som bara visar hans egen okunnighet.

2010-01-29 @ 21:08:03
Postat av: Sten Hårdh

Lägg ner Toralf, ser du vilka kranar du öppnat, dvs läs kommentarerna ovanför. Det som kunde ha blivit en kul grej av Peps låt, blev fel. Jag håller inte med Peps i hans åsik, men respekterar att han har dem och att i ljuset av hela texten så blev det fel att länka till delar av låten på YOUTUBE.

Lägg energin på att debattera sakligt med våra vanliga politiker, där har du din styrka.

2010-01-29 @ 21:18:11
Postat av: leffe

När det gäller vår rikskände "trädgårdsmästare" Peps är det välkänt att det inte är bara tobak som stoppas i pipan .Demens tror jag inte på

2010-01-29 @ 21:22:16
Postat av: Thoralf A

Sten HårdhLäs en gång till så kanske du förstår varför jag skrev detta inlägg. Andra läsare har förstått poängen!

2010-01-29 @ 21:38:57
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Maja

Hoppsan, lever han än, Peps, jag trodde att han va' dö' ... Senast jag såg en skymt av honom - för några år sen - såg han inte så frisk ut. Kul att han lever ... är det väl ... eller?

2010-01-29 @ 22:21:09
Postat av: Gubben o Gumman

Vill man peka ut sej själv som en manipulerande

"låtsas" journalist, så skriver man en sådan artikel.

Vilken respekt kunderna får till tidningen när det sitter medarbetare ,och producerar skräp på dagisnivå.

Peps byxångest över att ha producerat en sådan text

kan han ta hand om själv.Den behöver att inte skicka över till SD.

Lägga över sina egna grodor i andras "ryggsäckar" är det lägsta man kan göra vilken djävla pellejöns.En stämning ger dels SD reklam ,samt visar vilka texter Peps producerar.2010-01-29 @ 22:28:22
Postat av: Gubben o Gumman

"Den behöver han inte skicka över till SD"

Skall det stå

2010-01-29 @ 22:32:03
Postat av: Sven Hårdh

Toralf, att andra har förstått gör inte att det blir mer rätt. Jag säger igen. Lägg ner.

Det är bara att säga att det blev fel. Din intention var säkert bra, men det blev fel.

Självklart har det betydelse om man ta del av en text och utlämnar det som förklarar det som menas.

Tex Om en person säger;

-"Många kan säga att det är rätt att bära burka, men min åsikt är att det är kvinofientligt och inte hör hemma i demokratiskt samhälle".

Tar man då bar följande ur den texten ...det är rätt att bära burka... så blir det en helt annan betydelse än vad den som sagt det menat.

Märk väl att jag inte tycker att Peps har rätt i sin sista vers, jag tycker nog att de första verserna stämmer betydligt bättre med hur jag uppfattar vårt Sverige. Men igen, det är inte det som är poängen.

Då får man bita i hop och säga "Soorry"

2010-01-29 @ 22:36:28
Postat av: Thoralf A

Sten eller Sven HårdhLika bra att du skriver anonymt istället för att låsas något.Du kan vi läsa och se att jag har citerat hela den utlämnade versen i detta inlägg så att alla läsare kan bilda sig en egen uppfattning.Personligen tycker jag fortfarande att videoklippet på YouTube var väldigt bra och jag önskar att fler kunnat se det.

2010-01-29 @ 22:56:09
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: danne

ni på barometern, LÄGG AV!

Landsförädare kommer få skämmas en dag, en skam ni INTE kommer kunna bära....

2010-01-29 @ 22:59:13
Postat av: Skånepåg

@ Sven Hårdh"Din intention var säkert bra, men det blev fel.

Självklart har det betydelse om man ta del av en text och utlämnar det som förklarar det som menas."Hur kan du anse att Thoralf har utelämnat någon text, eftersom låten som Thoralf länkade till fanns på YT utan sista delen och utan Thoralf vetskap. För mig framstår det helt klart att du trots att du fått en förklaring inte tycks fatta sammanhanget. Vad är det som är problemet?

2010-01-29 @ 22:59:23
Postat av: Massive Radiation Overexposure

Synd att ingen kopierade sången från youtube innan den togs bort

2010-01-29 @ 23:00:58
Postat av: Jimmy

Jag blev själv inte förvånad då BA/OT valde att stänga av sin kommentars möjlighet till mordet i köpingsvik.Märkligt är hur lågt dom själva sänker sej i sin journalistik.Är det f ö riktiga journalister eller har dom fått presskortet på postorder.

2010-01-29 @ 23:03:01
Postat av: Skånepåg

Tar mig friheten att citera följande "roande" från Barometerns kommentatorsfält till artikeln.Peps...

...sjunger om något som ser ut som en anka, går som en anka och låter som en anka - men säger i någon slags slutkläm att det inte är en anka.Det får väl i så fall Peps stå för - verklighetens folk inser att det är en anka!Postad av Micael Foghagen 2010-01-29 16:52P.S. Thoralf är detta något som du tror strider mot Barometerns policy, så var vänlig att radera.

2010-01-29 @ 23:07:08
Postat av: P

Man kan kommentera denna "tidningsartikel", men inte domarna om mordet på den unge mannen på Öland, där gärningsmännen fick 3-, respektive 6-års fängelse. Med straffrabatt på en tredjedel av straffen är dom snart ute. Djupt tragiskt att det ska vara så billigt att ta ett liv i Sverige och att det tydligen anses vara "politiskt korrekt". Sverige har blivit dårarnas paradis. Är det någon mer än jag som minns mamman som var ute och cyklade och blev påhoppad och knivskuren så hon förblödde medan hon pratade med sin man på telefon och säger till honom "nu dör jag"?Stå på dig Thoralf, fortsätt vara saklig, korrekt och professionell och peka ut dom uppenbara bristerna i dagens samhälle/styrande. Kejsaren ÄR naken, det behövs bara folk som vågar säga det. Du har fler besökare än hela Barometern.

2010-01-29 @ 23:12:39
Postat av: Draken

Kan bara konstatera att jag nu lyssnat ett antal gånger till Grannen på Spotify - Peps Bluesband kan man också söka på.

Jag får bara konstatera att Thoralf skulle länkat till hela låten, det ändrar inte hur den kan upplevas för den som inte är helt övertygad om att det är helt lyckligt med massinvandring av människor som inte har minsta önskan att anpassa sig till det land dit de kommer

2010-01-29 @ 23:14:30
Postat av: Micael Foghagen SD-medlem Kalmar

>Skånepåg

Jag har i alla fall inget emot att bli citerad - till skillnad från vissa snarstuckna musiker....

2010-01-29 @ 23:49:51
Postat av: Peter, den förste.

Bra Thoralf! Varje gång de gnäller för petitesser så banka dem verbalt, lika gula & blå som den svenskaflaggan!

2010-01-29 @ 23:58:06
Postat av: Gubben o Gumman

Foghagens "anka" i Barometern är klockren den säger

allt om Kvällsposten , Peps ,Anders Blank på Barometern.Vilka hjältar.

Detta är exakt vad folk som vaknat ur Sossepropagandans trygghetsknark tycker vid köksborden dom så kallade verklighetens folk.

Obs ej samma verklighetens folk som Göran Hägglund

dillar om i sin långklänning,när han försöker steka

valfläsk.

2010-01-30 @ 08:42:45
Postat av: hummelstadskarin

Jag travesterar framlidne Kurt Lundgren som undrade "vem är Foppa, vem är Linda Rosling? Skall jag veta det?" Alltså: "vem är Peps Persson? Är han känd för hög moral, intellektuell skärpa och omfattande kunskaper? Har han gjort något gott som kommit andra till del?"

2010-01-30 @ 09:05:07
Postat av: hummelstadskarin

Jag travesterar framlidne Kurt Lundgren som undrade "vem är Foppa, vem är Linda Rosling? Skall jag veta det?" Alltså: "vem är Peps Persson? Är han känd för hög moral, intellektuell skärpa och omfattande kunskaper? Har han gjort något gott som kommit andra till del?"

2010-01-30 @ 09:06:34
Postat av: SkånepågDesperationen över vad man inom det politiska etablissemanget har ställt till med genom den ”generösa invandringspolitiken”, blir mer och mer uppenbar!Därför kan vi vänta oss ännu mer diskriminering av etniska svenskar. Göteborgs kommunfullmäktige beslutade igår att med rösterna 42-39 säga ja till att formulera en hemställan till regeringen om att utreda ett system med ekonomiska frizoner i Sverige. Detta skapar givetvis absurda orättvisor mellan företag i zonen och de som ligger utanför. För att travestera TV-programmet På Spåret. VART är vi på väg?”Totalt har Sverige 105 områden där förvärvsfrekvensen är lägre än 50 procent bland invånarna mellan 20-64 år. Av dessa områden finns 24 i Göteborg. Där varierar förvärvsfrekvensen mellan 22,2 och 49,9 procent.”

Postat av: Ni verka inte ha så bra info

När det gäller knivdådet på öland, så är den svarta killen Daniel, född och upvuxen i sverige så att skylla på en invandrare i detta fall är patetiskt.Dessutom var killen ganska hårt mobbad kanske därför han hamnat i fel "gäng" för killen är genom snäll.Jag säger inte att det gör det mer rätt eller fel, det som hände är avskyvärt men det hade varit lika avskyvärt om det varit en invandrare som dött.

2010-01-30 @ 10:29:38
Postat av: Till gubben och gumman

Vad jag vet så är barometern en borgelig tidning som får bidrag av borgeliga ägare!!Medans Östran är den socialistiska tidningen.Men men ni verka ju veta en del....P.S den näst sista raden var ironi.

2010-01-30 @ 10:33:31
Postat av: Rallmand

<http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/281840-peps-persson-jag-ska-stamma-sd>Det är fler som hänger på tåget. Det blir nog besöksrekord för dig i helgen. Grattis

2010-01-30 @ 10:37:11
Postat av: Skånepåg

@ RallmandFinns ett par kommentarer till artikeln som gör en beskrivning av vilka som är sverigedemokrater. Man kan bara undra över i vilken värld dessa människor lever eller vad de stoppar i sig av både det ena och det andra?

2010-01-30 @ 10:56:59
Postat av: Peter, den förste.

Peps uttalande här: http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/281840-peps-persson-jag-ska-stamma-sdär mycket fientligt mot Sverigedemokrater, sedan är det ju också så att Peps inte känner oss, alltså är vi främlingar för honom. Ergo: Peps är alltså främlingsfientlig!P.S. Han har ju gjort en bra låt iallafall, så jag förlåter honom hans okunskap, som en god kristen.

2010-01-30 @ 11:54:49
Postat av: Skånepåg

Beträffande "Ni verka inte ha så bra info" patetiska försvarstal, vill jag bara nämna följande till eftertanke.De sex (6) senaste morden/dråpen i våra trakter har i samtliga fall haft utlänningar som gärningsmän. Det rör sig om platserna Norrliden, Högsby, Öland, Kvarnholmen och Oxhagen. Vid det sistnämnda mordet blev jounalisten Kurt Lundgren dessutom hotad av de algeriska kompisarna till mördaren och polis inkopplad.Kan även nämna, att tack vare en otrolig tur och akutsjukvårdens insatser har ett antal etniska svenska ungdomar också i våra trakter klarat livhanken efter att ha skadats allvarligt efter knivöverfall av invandrarungdomar. I flera fall är nu dessa ungdomars hela liv total förstört såväl fysiskt som psykiskt.Och de etablerade politikerna fortsätter att göra som strutsen!

2010-01-30 @ 12:00:18
Postat av: Skånepåg

Rättelse: "..allvarligt efter knivöverfall och nerslagna fått ta emot sparkar mot huvudet av gäng av invandrarungdomar..."

2010-01-30 @ 12:14:06
Postat av: j-å

Varför i tre verser ingående uttrycka exakt samma påståenden som den här bloggen varit nerlusad med?

För att sedan i fjärde lite försynt mena:

"Fy på dej granne, så får man inte säga".Är det ett bondfångarknep Peps kör med, för att kunna stämma ett antal personer?

Eller är han så smart att han vill belysa vad vanligt folk tycker om de s.k. flyktingarna? Alltså låta yxan gå, utan att själv behöva hålla i skaftet.

2010-01-30 @ 12:36:56
Postat av: Inge Sandén

Anders Blank går till historien,som det bästa vänstervallok för SD i valet 2010 i.a.f.för Kalmar län.Känns som om Thoralf får nytt besöksrekord till sin blogg p.g.a. denne Blanks oförmåga att hålla sig till sanningen.

Tack alla PK-iter för ert fina arbete att hjälpa fram Sveriges enda Parti som står för det som är sant och rätt.

Här en sammanfattnining av ert gedigna arbete.

1)PK-iterna säger:Tig ihjäl SD,SD ökar.År 2002.

2) -"- -"- Ta debatten med SD,SD ökar ännu mera År 2006.

3)PK-iterna säger:Gör som kommunisterna och facisterna gjort i alla tider,förvräng alla sanningar med de värsta lögner och hindra och censuerar alla kommentatorer på av er skrivna artiklar, som kommenteras av SD-sympartisörer.

Resultat:SD ökar mer än någonsin.

Varför?

PK-dårarna har inte förstått att det är internet,som gäller numera och PK-iternas tidningar duger endast som tändvätska till braskaminerna.

2010-01-30 @ 13:28:21
Postat av: Nesse

Börjar likna lite av hela havet stormar över pk:isterna. Man slår på Sd från alla möjliga håll. Det som är lite humoristiskt är att Sd tjänar på nästan varenda påhopp. Sd torde kunna rida på vågen och ta en ganska enkel valrörelse och sedan sätta in den verkliga stöten i slutet! Då har man säkert vunnit uppemot 10 % av rösterna! Pratar man med "vanligt" folk så märks en enorm frustration över den situation Sverige befinner sig i.

2010-01-30 @ 15:30:59
Postat av: peerpede

Tja vänner, nu har jag mött den goda Peps ett par gångar och killen är egentligen helt ok, oavsett färgen på tobaken.Det finns nog en djup respekt för det svenska i Peps och vad jag vet har många genom tiden tagit Peps till intäkt för sina egna politiska åsikter och vad jag vet tror jag att Peps inte i alla väder har varit på linje med ryggklapparna.Att detta har fått denna uppmärksamhet är enbart för att någon sketen vinkelskriver på en tidning åter övertolkar ett budskap utifrån sin egen begränsade horisont, en horisont där är helt Blank och utan varken in eller utsikt.

2010-01-30 @ 19:58:27
Postat av: Ola

Vilka loosers ni är... Peps låt handlar ju om korkade grannar precis som Thoralf och alla hans sympatisörer

2010-01-31 @ 12:10:13
Postat av: Peps (en annan Peps)

Den sista textbiten förändrar ju väldigt mycket. Att du ens påstår att den inte har så stor betydelse är ju patetiskt.

2010-02-01 @ 00:14:18
Postat av: Stora Småland

2010-02-01 @ 08:59:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0