ÖSTRAN OM KALLE WINNERIdag publicerar både Östran och Barometern en artikel om att Kalle Winner blivit Sverigedemokrat.

Föga förvånande så försöker Barometern ifrågasätta Kalle Winners motiv och dessutom har man än så länge inte publicerat artikeln på nätet. Barometerns journalist Mats Andersson som skrivit artiklen är enligt min uppfattning och andra initierade källor mycket långt ut på vänsterskalan . Att han är mycket negativ till SD har visat prov på i tidigare artiklar trots att Barometerns chefredaktör hävdar att artiklarna i tidning skall vara objektiva och den politiska färgen endast skall framgå på ledarsidorna.

Östran däremot har publicerat en artikel som jag upplever som objektiv och väl stämmer med mina intryck. Dessutom publicerar man artikeln på nätet. Läs artikeln.

Kommentarer
Postat av: allemand

Bra artikel också bra att få reda på mer och då faller farhågorna då han verkar riktig seriös i sin undersökning av SD och dess politik.

2010-01-19 @ 09:26:42
Postat av: LN

Den inte obekante, självutnämnt äppelkäcke bollsparkaren herr *Henrik Rydström(v)* är på tapeten idag! Läs!http://everykindapeople.blogspot.com/2010/01/kalmar-fotbollsprofil-och.html

Postat av: Karl XXV

Vad tycker du om att skänka pengar till Haiti? Det är väl bra om det inte kommer flyktingbarn därifrån hit???

2010-01-19 @ 10:06:42
Postat av: Cavatus

Måste säga att artikeln om Kalle Winter i Östran känns nyanserad och vederhäftig. Det beror på att Winter själv får komma till tals utan att reportern lägger in och kryddar anrättningen med sina egna värderingar, vilket ofta är fallet i svenska media. Ytterligare en faktor är väl att Kalle Winter har gott renommé, så honom sätter man sig inte på i första taget eller etiketterar som "rasist", särskilt som han tidigare visat ett patos för just utifrån kommande människor. Det lovar gott!

2010-01-19 @ 10:32:32
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: Cavatus

Läste förresten denna blogg:

http://erixon.com/blogg/2010/01/fororter-som-sakerhetsrisker/

som har ett väldigt intressant innehåll med anledning av islamistdebatten.

2010-01-19 @ 10:36:27
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: AntiSverigedemokraterna

"Kalle Winners motiv" Det är det inte bara Barometern som undrar vad denna gökunge gör i ett parti som SD.

Postat av: j-å

Har inte läst Barometern, men ställer ändå frågan: Är det Kalle Winners motiv som ifrågasätts eller är det hans strategi för att komma över en plats i landstingsfullmäktige.

Motivet kan vi ju läsa om i Östran.

2010-01-19 @ 11:57:45
Postat av: Stora Småland

7500-8500 kr i månaden i introduktionsersättning + betald semester på 5 veckor !

Hur många av sveriges fattigpensionärer har det så bra ?? Detta gäller för invandring till Karlstad

kommun ! Karlstad.se .

2010-01-19 @ 12:03:33
Postat av: Timglas

j-å: Invandringsfrågan är inte direkt obetydlig i landstinget. Sverigedemokraterna motsätter sig exempelvis fri tand- och sjukvård för illegala invandrare. Sedan kommer även kultur behandlas i landstinget, och då är det viktigt att SD:s förtroendevalda motsätter sig mångkulturalismen.Då är det klart att folk blir kritiska om sverigedemokrater har bidragit till att personer från länder utan flykingskäl ska få stanna.

2010-01-19 @ 12:10:00
Postat av: Timglas

Inser nu att det var Barometerns ifrågasättande du skriver om och inte läsarna på den här bloggen...

2010-01-19 @ 12:13:09
Postat av: j-å

Ja, jag frågade om det är Kalle Winners strategi eller hans motivering, som Barometern ifrågasätter?

2010-01-19 @ 12:23:00
Postat av: gunsan

De flesta som ögnat igenom Antisverigedmokraternas blogg har väl vid det här laget insett, att det är den här typen av framtida samhälle med "kulturberikande" våldtäktsmän som bloggen så varmt hyllar!

Postat av: AntiSverigedemokraterna

@ gunsanKunde du inte hitta en artikel från Sverige ?Ett tips till alla här som läser denna blogg bemödar er då även med att besöka denna ypperliga blogg http://viisverige.blogspot.com/ och även våran ASB. Allt är inte svart eller vitt som SD försöker slå i folk.

Postat av: Zalgonenko

Det är roligt när SD drar till sig duktiga människor. Det skall bli mycket intressant att läsa vad han själv skriver här sedan!

2010-01-19 @ 12:39:36
Postat av: gunsan

Med hänsyn till Antisverigedemokraternas tydligen stora och omättliga intresse för våld mot etniska norrmän och svenskar, och då man även vill ha något från Sverige att frossa i, så kör vi väl det här YT inslaget en gång till. Visst är Leif G W Persson magnifik då han säger: "att detta är något som invandrargrabbar/flyktingar brukar syssla med"!

Postat av: Zalgonenko

Gunsan etc:

Den där Antisverigedemokraten skall ni inte bry er om. Inte ens läsa de inlägg han/hon skriver, än mindre besvara eller kommentera.

Det är nämligen så att det enda mål ASD har är att smutsa ner bloggen. I brist på argument försöker man istället få igång flames och ovidkommande gräl och spydigheter som skitar ner och gör att folk lessnar på att läsa här.

Alltså: kommentera ALDRIG ASD! Låtsas som om ASD inte existerar.

2010-01-19 @ 13:31:59
Postat av: gunsan

Antisverigedemokraterna skriver i dag på sin blogg:

"Idag skriver de södra delarna utav Sveriges tidning Sydöstran om sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson, man har testat ifall folk i staden Sölvesborg känner igen sina politiker."Här var det verkligen inte många "hästar i hagen". Riktar man bloggen i första hand till lågstadieelever eller tog den egna skolgångens slut på denna nivå?

- Södra delarna.

Köp en kompass och lär er att Sölvesborg ligger i de västra delarna av Blekinge.

- Sveriges tidning Sydöstran.

Kanske bäst att poängtera för sina begåvningshanikappade normala besökare att det är en svensk tidning, så de inte missförstår att det t.ex. är en tidning från Lettland.

- Staden Sölvesborg.

Givetvis bäst att man även här poängterar att det är en stad, med hänsyn till sin normala läsekrets.Och dessa personer tror således på fullt allvar, att man representerar något som är Sveriges framtid.

2010-01-19 @ 13:34:06
Postat av: gunsan

@ ZalgonenkoJag vet, men måste göra ett sista inlägg eftersom jag fullständigt håller på att "skratta på mig" och kunde bara inte låta bli att kommentera just detta.

2010-01-19 @ 13:38:20
Postat av: j-å

@AntiSverigedemokratDet är just detta som är problemet inom invandringpolitiken eller flyktingpolitiken.

Är SD kolsvart, så är AntiSverigedemokraterna kritvitt.

Men som sagt: Allt är inte svart eller vitt. Om ens något är det? Gråzonen är enorm.Ett exempel av kanske femtiotal frågeställningar:

Min gamla mor har 6 728 kronor i garantipension, vilket går alldeles utmärkt att få reda på, av berörda myndigheter.

Så läser hon i tidningen att en anhörighetsinvandrare i samma ålder har 10 000 kronor.

Kan detta vara sant? Hur kontrollerar hon riktigheten i denna orättvisa? För visst är det väl orättvist, eller?

Det visar sej vara mycket svårare att få reda på om denna summa är riktig. Här finns nämligen någon form av sekretessförfarande.

Detta är en gråzon ur vilken rasismen uppstår.För om min gamla mor tycker att denna skillnad i pension är orättvis, då blir hon kallad rasist.

Men om hon accepterar förhållandet, då är hon invandrarkramare.

Skulle hon däremot vara helt ovetande om skillnaden, så ingår hon som invandrarkramare i statestiken, vilket ser ut att vara det vanligast förekommande, p.g.a. mörkande av kostnaderna för invandringen.Överför dessa funderingar andra liknande till grupperna pensionärer, långvarigt sjukskrivna, arbetslösa, deltidsarbetande, lågalönade, utförsäkrade o.s.v.

Vad blir svaret?

2010-01-19 @ 13:39:28
Postat av: peerpede

Jag undrar när det blir offentligt vem där i Ronneby står bak bloggen "antisverigedemokraterna"?Vad jag kan förnimma är det bara en tidsfråga innan denna förmåga där med förtal och hat bloggar på, blir en "kändis" på nätet.

2010-01-19 @ 13:41:10
Postat av: gunsan

Nu har genierna på Antisverigedemokraterna ändrat i sin text efter att ha läst här på bloggen. Nu står det: "Idag skriver de sydöstra delarna utav Sveriges tidning Sydöstran.."

- Sydöstra delarna betyder att man nu har placerat Sölvesborg på en ö som heter Utklippan!Sydöstran täcker områdena Sölvesborg, Olofström, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona.Stackars dj-r!

2010-01-19 @ 14:24:21
Postat av: Sigge

Är studerande på Malmö högskola (Tar tack och lov examen till sommaren) och såg att det startats en ny studentförening.http://karen.mah.se/alhambra/?p=78Jag hittade bland annat följande:"Är det inte riskabelt att starta en ny förening nu när kårens framtid är oviss?– Vi tycker det är mycket tråkigt att kårobligatoriet ska tas bort, kårengör ett viktigt jobb för studenterna. Hur vi gör i framtiden, rent ekono-miskt, har vi inte tagit ställning till ännu?Hon säger alltså klart och tydligt att hon anser att denna verksamhet finansieras och ska finansieras med övriga studenters surt förvärvade kåravgift (som tack och lov avskaffas snart.Jag är förbluffad. De får gärna bedriva vilken verksamhet de vill så länge den är laglig men då får de finansiera skiten själva .

2010-01-19 @ 14:58:59
Postat av: Roberth Ström

Antidemokraterna skaffa er ett liv, en hjärna, en ryggrad!

2010-01-19 @ 15:02:16
Postat av: AntiSverigedemokraterna

Ännu ett bevis på att SD saknar folk och nu bättrar man på statistiken över dömda.http://antisverigedemokraterna.wordpress.com/2010/01/19/sverigedemokraterna-35/

Postat av: peerpede

Med tanke på paniken bland de politisk korrekta kommunister och Socialdemokrater kan vi i SD förvänta ett jordskredsval i september.

Många sossebroilers och vänsterartister där utropar sig som "arbetes hjältar" utan att någonsin ha gjort annat än att snylta bidrag, lär få sig en ögonöppnare morgonen efter valet där hettar duga.Vad bittra och psykisk instabila personer från sydöstra Sverige dagligen drar på med, får anses vara de sista dödsryckningar från en särskilt aggressiv och odemokratisk kader inom vänstern där med alla medel vill ta makten och där finns knappast någon där ens kan stava till ordet "demokrati".

2010-01-19 @ 16:20:11
Postat av: Putte

@j-å Skillnaden är väl också att din mor jobbat ihop till sin (om än urusla) pension, medan anhöriginvandraren med sin högre pension inte jobbat ihop ett ruttet lingon i Sverige, men det är väl det som pk-idioterna tycker är rättvist och skäller de som ifrågasätter för rasister.

2010-01-19 @ 16:53:17
Postat av: peerpede

@Putte... Det ingår i strategin "byta ut folket" att ge främmande mer än de där har betalad för sig.Dock kan man jo undras hur det skal gå när krubban är tom och sista svensken är borta eller har flyttad till något mer vettigt grannland?"Getvältning" och sodomering av underåriga kan knappast hålla upp BNP när den tiden stundar.

2010-01-19 @ 17:02:50
Postat av: allemand

Det är skrämmande att se att ASB inte har mer än åtta år i skolan. Vilken svenska!!!! Gå tillbaka till skolan och lär er skriva svenska, ser ut att vara skrivet av en fjortis.

2010-01-19 @ 17:11:14
Postat av: gunsan

Som framgår av bifogade länk pågår rekryteringen för fullt av personer till Sd:s vallistor. Som synes dessutom med mycket lyckat resultat, vilket givetvis leder till nya lögner här på bloggen från en viss person i Ronneby.

Postat av: Dille i Momåla

I polemik mot SD säger polisen på Gotland att den totala brottsligheten gått ned med 8 procent i Gråbo.Men det är kanske i så fall anmälningsbenägenheten som gått ned. När jag var barn var cykelstöld en sensation som anmäldes direkt.Nu har PK skurit ned hos polisen så till den grad att folk inte anmäler längre.Sen ska inte polisen föra PK:s talan i valdebatten.

2010-01-19 @ 17:43:13
Postat av: Berndt Nilsson

Det är helt sjukt att se vilken människosyn

Antisverigedemokraterna har,snacka om fördomar.2010-01-19 @ 18:29:40
Postat av: rim

ASD= Jan Rume?

2010-01-19 @ 18:49:15
Postat av: peerpede

@Berndt Nilsson...

Det är med all sannolikhet EN sjuk människa med ett sjukt människosyn där har namngett sin blogg i pluralis för att framstå som en grupp.

Antagligen är personen långt bortom pedagogisk räckvidd och med den fakta i hand som inlagorna ger; fullständig stjärnpsykopat.

2010-01-19 @ 18:52:45
Postat av: Ludvig

Som jag konstaterat förut, Östran är mycket mer objektiv än Barometern.Det var en bra artikel.

2010-01-19 @ 19:00:26
Postat av: peerpede

@rim...

Sannolikt...

2010-01-19 @ 19:01:24
Postat av: Röde Björne

SD:s rekrytering av Kalle Winner är minst sagt komisk.

Ingen verkar ha behagat sig att ta reda på vad nämnde Winner fick vänsterns civilkuragepris för, eller så vill man inte.

Nåväl, humanisten Winner för vilken varje människa är lika värd initierade som sköterska en ekonomisk insamling för att en av hans patienter, en ung muslimsk flykting från Kosovo, skulle få genomgå en njurtransplantation i Sverige. Något som hon förvägrades av svenska myndigheter då det fanns ett avvisningsbeslut.

En halv miljon drogs in, transplantationen genomfördes och kvinnan kunde sedan få uppehållstillstånd i Sverige med grund i den omfattande kostsamma medicinering hon behöver livet ut. Något som efter uppehållstillståndet omfattas av högkostnadsskyddet. Liksom för svenska medborgare tar samhället kostnaden på ett par miljoner.

När det gäller den andra muslimska kvinnan från Kosovo hjälpte Winner henne med överklagande och opinionsmässigt så att hon också fick uppehållstillstånd, trots att hon tidvis fick hålla sig gömd så att avvisningen inte kunde verkställas.

Winner är värd en eloge för sitt humanistiska flyktingarbete och att han klart deklarerar i media att gömda flyktingar ska ha rätt till sjukvård.

Däremot verkar han ha gjort sin koll om SD uselt. Eller så är det hela ett practical joke mot herr Alfsson.

Kul är det i varje fall.

2010-01-19 @ 20:10:53
Postat av: AntiSverigedemokraterna

@ Röde BjörneVi på ASB kan bara instämam med dig och troligtvis har flera nu kanske omvärderat sitt medlemskap i partiet och när detta kommer ut på riksnivå lämnar fler med all säkerhet precis som många har gjort pga. Tommy Hanssons ställningstagande i vargjakten.Kul är det i varjefall :-)

Postat av: Funtaren

Vi får ge karlen en chans, han får visa sina färger först genom lite praktiskt arbete i debatter; visa att han står bakom vår politik, bl a att illegala invandrare inte skall ha tillgång till skattesubventionerad vård.Det faktum att han agerat så att illegala invandrare lyckats kringgå lagen bådar inte gott. Empati och humanism i all ära, men det här är definitivt på gränsen.

2010-01-19 @ 20:57:16
Postat av: Per Petersson

Lite utanför ämnet men ändå,har den stora humorbloggen SD-bluffen gått i graven? Har försökt att titta till deras tokigheter i kväll men sidan verkar inte finnas kvar.http://www.sdbluffen.se/Någon som vet mer,är det bara tillfälligt avbrott eller dödförklarad av för mycket sann fakta i kommentarerna?

2010-01-19 @ 21:06:53
Postat av: allemand

Den "cachade" sidan har datum 18 januari, igår fanns den med andra ord.

2010-01-19 @ 21:15:04
Postat av: Magne

Jag fattar ingenting. En kramare av illegala invandrare väljer sd och vipps är han kandidat till landstinget för SDs räkning? Men jag får väl lita på Thoralfs omdömme även om det luktar väldigt konstigt.

2010-01-19 @ 21:33:54
Postat av: Skånepåg

@ MagneJag delar din uppfattning och har liksom du mina dubier beträffande denna fullständiga metamorfos, som gör att Winner numera helhjärtat stödjer Sd:s program.

Om nu inte detta visar sig vara fallet, kommer det att bli en mycket lärorik och dyrköpt erfarenhet för Sd Kalmar och som utan tvekan kommer att påverka såväl partiets trovärdighet som antalet sympatisörer inför kommande val.

2010-01-19 @ 23:24:23
Postat av: Robin_Shadowes

Antisverigedemokraterna tycker till på Kent Ekeroths blogg och hoppas att Geert Wilders blir fälld i den kommande rättegången. Antidemokraterna vore ett mer passande namn på dessa pajasar som redan på förhand har dömt Wilders som skyldig.

2010-01-20 @ 00:57:02
Postat av: Stefan K

allemand

Många vänsteraktivister är ofta fjortisar, utan någon större erfarenhet av det som vuxenlivet innebär. Därav det taffliga innehållet i den blogg som det refereras till och som begåvade människor väljer bort efter första besöket.Sedan har jag lite svårt att lita på en vänsterpartist som helt slår om och byter sida. Hoppas att jag har fel i mina onda aningar och att Winner insett vad som sker i vårt land och han stöder den politik som Sd står bakom.

2010-01-20 @ 09:14:19
Postat av: allemand

Stefan K

"Sedan har jag lite svårt att lita på en vänsterpartist som helt slår om och byter sida. Hoppas att jag har fel i mina onda aningar och att Winner insett vad som sker i vårt land och han stöder den politik som Sd står bakom."Jag också, därav min reaktion, men jag litar på Alfs omdöme.

2010-01-20 @ 15:20:49
Postat av: Thoralf A

Kalle Winner har aldrig varit vänsterpartist!Kalle Winner uppmanar alla tvivlare att kontakta honom för att dessa frågetecken ska rätas ut.Ring 0730367135

2010-01-20 @ 21:53:42
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Funtaren

Kan inte Kalle Winner istället få låna din blogg och skriva en artikel där han förklarar hur han resonerade när han hjälpte illegala invandrare att kringgå lagen, och om han idag istället stödjer SD:s uttalade politik i dessa frågor och därmed tar avstånd från sitt tidigare handlande? Jag tycker inte han har anledning att vara förvånad över att frågeställningarna uppstår, och han bör vara inriktad på att i ord och handling visa att han verkligen står bakom sitt nya partis politik i en av våra kärnfrågor. Om han visar att han menar allvar tror jag inte det finns någon här som inte skulle välkomna honom som Sverigedemokrat.

2010-01-21 @ 21:05:05
Postat av: Peter Ghostwolf

Jag tror personligen, efter att ha talat med Kalle Winner, inte endast om detta omskrivandet, men i stora drag om SD's politik, att han är rätt man för jobbet och har en god chans att bygga upp ett ansikte för SD i en landsbygdskommun som Nybro.Det man måste komma ihåg är att Nybro kommun är traditionellt Socialdemokratisk, och efter ha blivit attackerad inom "de egna leden" av Vänstern med hot om utvisning, så kan man klart förstå hans position.Det vill ocksp inte bara till att SD kommer med argument som "ut, ut, mera ut", utan att ha hållbara argument varför den utrikes och inrikespolitik som bedrivs av Sverige de senaste 40 åren inte håller i det 21:a århundradet.

2011-01-20 @ 19:39:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0