JOHAN PERSSONS MÄRKLIGA SVAR

Idag har tydligen kommunen fått ihop ett svar till Länsrätten i Kalmar län på min överklagan av en markförsäljning till Kärnhem AB där kommunen inte följer den av kommunfullmäktige beslutade prislistan.

Barometern har i en artikel frågat det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson om hur kommunen motiverar denna försäljning.

”Var det rätt pris på tomtmark som Kärnhem fick köpa i Ljusstaden?
– Nej, säger Thoralf Alfsson (SD) man skulle gått efter tomtpriser för villor.
– Ja, svarar Johan Persson (S). Syftet med prissättningen är att kommunen vill få fram fler bostadsrätter.”

Ett i mina ögon mycket märkligt svar. Är det något det byggs just nu i Kalmar så är det just bostadsrätter. Socialdemokraterna och vänstermajoriteten brukar annars plädera för att det skall byggas mer hyresrätter i kommunfullmäktige men det kanske mest är för skenets skull.

För några månader sedan sålde kommunen ett markområde vid Lillviken för 13,2 miljoner kronor, där nästan 50 bostadsrätter skall uppföras. Detta markområde är på nästan 10 000m2 och kan jämföras med det aktuella markområdet för min överklagan som omfattar ca 7000m2 men som kommunen beslutat sälja för 1,3 miljoner kronor.

Inte undra på att aktörer på byggmarknaden är förundrade på vad Kärnhem AB har för gräddfil in till kommunalrådet Johan Persson. För att inte tala om de villaägare som fått betala 400 000 kronor för sina tomter om ca 500-600m2.

I dagens Barometern kan man också läsa att det är klart för byggandet av ca 60 bostadsrätter vid Tallhagsvägen/Solvägen.

Ändå vill socialdemokraterna med Johan Persson spetsen subventionera bostadsrätter.

Läs tidigare inlägg.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Är ju socialdemokrater i ett nötskal.

Rota lite i det där så ska du får se att nån helt plötsligt "tar tidig pension" :-)Han är stämplad med FANERDUN i hela pannan.

Det är vad han gjort för kommunen!

Skuldbelagt oss över öronenSom sagt!

Rota lite :-)

2010-01-25 @ 20:15:16
Postat av: Fredrik

Men det nya Sverige går ju ut på att vi medborgare ska ta över ansvaret för politikers högmod.

Vi ska betala med skattemedel deras misstag och nu öppnar vi för ansvartagande för andra länders medborgare? Deras hemländer tar inte ansvar så då ska ju narturligtvis vi göra det ????Vad i helvete ????

Postat av: Rättvis

Yrka på muntliga förhandlingar i länsrätten. Går länsrätten med på detta så blir det mycket svårare för Persson att dribbla och vingla med sanningen.Och nog är det fler politiker som den här låten passar in på?

2010-01-25 @ 22:10:12
URL: http://www.youtube.com/watch?v=arEVsYZEwYo
Postat av: robban

kolla även upp om det finns en koppling johan och kärnhem. kompispriser är lätt att stå för när det inte är ens egna slantar. finns ju liksom ingen anledning för komunen att sponsra dem med 8-10 mille.

2010-01-26 @ 00:34:00
Postat av: Roberth Ström

Likadant i min kommun tomter skänks i princip bort.

2010-01-26 @ 09:51:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0