ISLAMSÖNDAG I MEDIA

Idag är det tydligen stor islamsöndag i media och då framförallt i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Dessa medier försöker ständigt ”snygga” till bilden av islam i sina artiklar där diverse så kallade experter gång efter gång får sina artiklar publicerade. Sedan Jimmie Åkessons debattartikel publicerades i Aftonbladet har detta fenomen accelererat i frekvens.

Nu behöver man dock inte läsa mellan raderna i dessa artiklar för att hitta saker som jag i varje fall lyfter på ögonbrynet när jag läser.

”Som idealsamhälle för muslimska länder har han Iran under Ayatollah Khamenei.

–Inget samhälle är idealiskt, men Iran är närmast.

Förtrycket då? Vad tänker du när du ser regimen slå ner demonstrationer?

–Det är propaganda i medier bara. Det har hänt saker som inte är bra men det gör det överallt, inte bara där.”
Muhammad Moubadder i SvD

Har Muhammad Moubadder fullständigt missat att Irans ledare vid flera tillfällen förnekat förintelsen. Att han vill utplåna staten Israel! För att bara nämna några av de mest vansinniga uttalandena från Irans ledare. Det är personer som Muhammad Moubadder som skrämmer mig allra mest. En person som SÄPO bör hålla ett öga på!

”Jag blir jätteledsen när folk inte förstår islam. Läs Koranen som den är och ta inte saker ur sin kontext så kommer du förstå att det handlar om ren kärlek.”

Ruweida Ahmed i SvD

Följer inte Ruweida Ahmed nyhetsrapporteringen från de muslimska länderna och vad detta fredsälskande folk gör mot sina medmänniskor. Uppenbarligen inte!

Det jag saknar ifrån muslimer boende i väst är ett klart och direkt avståndstagande från extremism och fanatism inom islam. Jag kan se den i vaga ordalag från vissa muslimer men aldrig i klartext. Det kan finnas många förklaringar på detta. Det kan vara så att man faktiskt delar på extremisters/fanatikers värderingar till en viss del. En förklaring kan vara att man är rädd för att konkret kritisera och fördöma dessa extremister/fanatiker och speciellt de som står bakom dessa. Detta blir ju i så fall även en indirekt kritik av islam.

Hur många har t.ex. varit ute och kritiserat yxmannen som försökte döda Kurt Westergaard. Har ni hört något från imam Abdel Haq Kielan? Eller från moderaten Abdirisak Waberi? Eller Ahmed Al-Mofty? Eller centerpartisten Mahmoud Aldebe?

Nej, just det. Alldeles tyst! Borde inte media slagit på stora trumman om någon av dessa fördömt denna somalier. Istället har vi fått läsa hur Al Sahbab i Somalia berömmer den 28-årige somaliern som utförde attacken.

Därför finner jag ingen trovärdighet i alla dessa artiklar skrivna om och av muslimer. Det är först genom praktisk handling som man blir trovärdig. Den väntar jag fortfarande på.

SvD ”Tio muslimer – Tio sätt att tro”

DN-ledare ”Dansk radikalisering”

Dilsa Demirbag-Bag ”Vår bild av muslimerna är präglad av skäggiga män”


Kommentarer
Postat av: Anonym

Inga Muslimer vågar kritisera extremisterna. Det finns säkert flera "yxmän" som väntar på ett uppdrag.......

2010-01-10 @ 11:16:25
Postat av: Kalle

Bra rutet Thoralf, du behövs som en motvikt. Blev också "chockad" när jag läste om muslimerna i rubrikerna i SvD och DN. Läste inte längre, meniningslöst pladder verkade det som.Nu rasade dessa medier ännu mer i mitt (och andras också, hoppas jag) anseende.2010-01-10 @ 11:50:45
Postat av: Stefan K

Många av de muslimer som "flytt" till Sverige och övriga västvärlden, har inte bara flytt från de krig och oroligheter som påbörjats av radikala grupper och terrorister. Många säger sig också ha "flytt" från förtryck, förföljelse och andra mindre demokratiska företeelser som förekommer i de muslimska länderna.

Att dessa inte ställer sig upp och unisont kritiserar den samhällsordning de tryckts ner av i sina hemländer förvånar. Kan det möjligen vara så att dessa förtryckare även de har kommit till västvärlden och här utöver sin makt över de muslimer som numera återfinns här?

Märkligt är det i alla fall.

2010-01-10 @ 12:36:21
Postat av: Stefan K

Lustigt.

Expressen får diskutera detta problem, men inte Sd.

Postat av: Peter, den förste.

@ThoralfAtt läsa om detta i SVD får mig att undra om de skulle lägga ned samma kraft på överslätande artiklar om det var "misstolkare" av Asatron som bara följde sin religion bokstavligt.Ty det centrala i Asatron är de religiösa handlingarna, riten, vilket inkluderade Blot. En gemensam fest där asatroende offrar bl.a. människor som hängs upp i en lund nära templet. Ingen får utebli från dessa blot och alla sänder gåvor till helgedomen, såväl kungarna som folket. De som antagit kristendomen måste köpa sig fria från deltagande, de av annan religon är då troligtvis de som hängs upp.Så med den logik Sverige styrs med i dag borde det inte i religionsfrihetenes namn, vara några som helst problem att leva ut Asatron i praktiken. Och enligt dagens journalistik behöver man inte åka långt för att finna offer.

2010-01-10 @ 13:18:18
Postat av: nesse

2010-01-10 @ 14:16:23
Postat av: nesse

Dick Erixon anknyter på sin blogg till det Thoralf skriver. Att DN nästan förespråkar att västvärlden ska ge upp sin yttrandefrihet är ju totalt sinnesrubbat!! De som till äventyrs innehar en prenumeration på nämnda tidningar borde ju omedelbart säga upp prenumerationen dessa.

2010-01-10 @ 14:20:55
Postat av: allemand

Nesse,

Har gjort det sedan långt tillbaka.

2010-01-10 @ 16:10:14
Postat av: Hajen

Hur skall vi bli av med dessa muslimska idioter, eller är det för sent?

2010-01-10 @ 16:17:45
Postat av: j-å

En mycket märklig uppmaning från Kuweida Ahmed att läsa Koranen som den är, för att på så sätt förstå.

Har inte den här Kuweida upptäckt att Islam har "tagit saker ur sin kontext" och skapat nya svavelosande, hänsynslöst omänskliga texter, till grund för Islams lagar.

Lagar skapade i maktmissbruk och till förmån för männen.

2010-01-10 @ 16:47:49
Postat av: lee

ingen tar upp att dom dyrkar en pedofil..

2010-01-10 @ 18:29:30
Postat av: Ibbe

Det intressanta Thoralf är att flera av dem du nämner numera har tillgång till de politiska finrummen. Göteborgsmoderaterna t.ex. har en av de namngivna på sin riksdagslista, en man som förespråkar en medeltida kvinnosyn. Nya moderaternas kvinnosyn?? Det kan bli en kul valrörelse när Reinfeldt ska försvara sin riksdagskandidats jämställdhetsuppfattning. De här, i det svenska politiska samhället bl.a. accepterade ,personerna står för en uppfattning om samhället som är parallell i stora delar med Al- Qaidauppfattningar,se DN och SvD, och får uppenbarligen accept för dem. De är dock på sitt sätt minst lika farliga och som sagt kanske på väg in i vår riksdag. Man tar sig för pannan.

2010-01-10 @ 19:56:03
Postat av: Ludvig

Jo jag tackar! Islam en kärlekens religion. Det är våldets religion, det ser vi prov på varje dag i media. Men ändå ska det slätas över av journalister. Det vore bättre dom rapporterade sanningen.

2010-01-10 @ 20:16:40
Postat av: Magnus

Skrattretande hur man verkligen ansträngt sig för att hitta 10 muslimer med jobb och utbildning. Det vore ju mer representativt för Sveriges muslimer och man åkt ut till Rinkeby eller till Rosengård och intervjuat (med tolk då såklart) folk där.En av de 10 är arbetslös, och det är den konverterade svenskan. Så jävla genomskinligt, men tyvärr går säkert Svensson på detta.

2010-01-10 @ 20:21:29
Postat av: Fredde

Ja, det är patetiskt, Magnus.De vevar på med den gamla slagdängan "Vi kan inte dra alla över en kam". Det är väl inte det som är poängen, om alla är lika strikt religiösa? Det väsentliga är väl var lojaliteterna ligger när det hettar till på allvar?Alla tyskar var inte nazister. Alla nazister var inte lika radikala. Det fanns moderata nazister och de som mest var med i partiet för att få ta del av de förmåner det förde med sig. När kriget bröt ut var de ändå alla lojala, i alla fall så lojala att de deltog i krigsansträngningarna och dödandet.68-vänstern ville få oss att ifrågasätta och kritisera allt. När de nu har makten ska vi vara helt okritiska till företeelser som visar mycket oroande tecken och förändringar där ingen ser några möjligheter, bara risker. Stora risker. Står det i överensstämmelse med journalistetiken, egentligen?

2010-01-10 @ 22:37:27
Postat av: Robin_Shadowes

Vad dessa vidriga slask-tidningar sysslar med i praktiken är att måla guldfärg på en bajskorv. Men det förändrar ju ingenting av innehållet. Bara att ytan blir synbarligen mera aptitlig, ingenting annat. Som man sa när jag var yngre, bajs är gott, 1,5 miljarder flugor kan inte ha fel. Denna analogi funkar lika bra om man byter ut flugor och bajs mot islam och muslimer...

2010-01-10 @ 22:54:16
Postat av: Fredrik M

Robin_Shadowes, du är visserligen anonym här, men skulle du våga säga det vid fikabordet på ditt jobb? Visst måste enskilda muslimers uppträdande i samhället kunna diskuteras, men ditt resonemang är på samma nivå som nazisterna använde om judar på trettiotalet.

2010-01-10 @ 23:46:23
Postat av: World Traveller

Fredrik M - En amerikan foerklarade utbildningen av afghansk polis paa naestan exakt samma vis som Robin Shadowes beskriver media och massinvandringen;

'Imagine you have a pile of shit. You can take bits away, you can add bits, you can shape it and form it, you can paint it and put glitter on it, but when you step back and look at it, it is still a pile of shit'.

Inte politiskt korrekt men mycket sanningsenligt. Det finns givetvis undantag men de aer faa.

2010-01-11 @ 07:18:23
Postat av: liten

Ja det är sjukt hur mycket värde det sätts till vad folk säger i stället för vad de faktiskt presterar nu för tiden.Det förvånar mig mycket att folk inte kan fatta att den kulturelit som finns i Sverige idag ljuger övriga medborgare rätt upp i ansiktet gång på gång på gång och skulle inte tveka att göra det igen och igen och igen.Kultureliten anser att saker är i equilibrium när dom har fullt tolkningsföreträde till allt som rör mänsklig tankeverksamhet och då övriga medborgare snällt ställer upp på deras villkor.Det är för mig totalt och fullständigt sjukt att folk köper det här. Att det inte ringer några klockor hos Bosse, Lena och Gittan när dom på fikarasterna på sina underbetalda slavjobb läser i Aftonbladet om hur Mona Sahlin som aldrig haft ett jobb i hela sitt liv men ändå deklarerar miljoninkomster anser att solidaritet och rättvisa är honnörsord är bortom mitt förstånd.2010-01-11 @ 23:48:29
Postat av: Muslim

BUUUUU JAG HATAR SD !!!!!!!!!!!

2011-03-16 @ 08:45:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0