INTENTIONERJag har idag läst kommunens yttrande över min överklagan till Länsrätten när det gäller en markförsäljning till Kärnhem AB.

Kommunen har absolut inget att komma med i sitt svar. Man svamlar om att ägandeformen av dessa 17 villor skall vara bostadsrätt och därmed skall marken inte försäljas som villatomter utan som flerbostadshus. Vilket innebär ett försäljningspris på ca 80 000 kronor mot 400 000 kronor för villatomter. Inte undra på att andra aktörer på byggmarknaden håller på att gå i taket över kommunens sanslösa rabatter till Kärnhem AB.

Hur lätt är det inte att förändra upplåtelserätten av dessa villor från bostadsrätt till äganderätt och blåsa kommunen på ca 320 000 kronor/villatomt när villorna är byggda och sålda.
Kärnhem AB har till och med delat upp dessa 17 villor på tre fastigheter för att underlätta en förändring till äganderätt i framtiden.

Samtidigt menar man att det tidigare beslutet om försäljning av hela markområdet inte står i strid med det nya men man förklara inte hur.

Jag hävdar ju att kommunen måste följa de fastställda markpriserna som kommunens högsta beslutande församling, kommunfullmäktige fastställt.

Det finns en mening i kommunens svar som är mycket märklig.

”Kommunen anser att en tillämpning av priset för friliggande villor skulle stå i strid med intentionerna bakom kommunfullmäktiges beslut den 18 juni 2007.”

Läs denna mening några gånger så att innebörden blir klar.

Jag tolkar det som att kommunalrådet Johan Persson (S) anser att beslutet i kommunfullmäktige var felaktigt. Ett beslut som han själv drivit igenom. Enligt denna intention omvandlas ovanstående friliggande villor till flerbostadshus i Johan Perssons verklighet.

Jag har inget minne av att Johan Persson eller någon annan förde fram några sådana intentioner i kommunfullmäktige. Det finns heller inte en enda stavelse om att vilken upplåtelseform som gäller skulle förändra markpriset i något av det protokoll som finns se nedan.

Kommunfullmäktige 18 juni 2007, §117

Kommunstyrelsen 29 maj 2007, §120

Kommunstyrelsen arbetsutskott 22 maj 2007, §121

Avslår Länsrätten i Kalmar Län min överklagan kan man lika gärna avskaffa kommunfullmäktige då de beslut som fattas där inte har någon juridisk tyngd och kraft, utan kan sopas under mattan av kommunalrådets nya intentioner med Länsrättens goda minne.


Kommentarer
Postat av: Helge

Hej Thoralf ! Instämmer med dig kommunfullmäktige är bara ett spel för gallerierna.Läste även att det går utför med SD i senaste undersökningen , men de löser sig väl till valet hoppas jag. Inte roligt om vi blir snuvade som 2006.Sverigedemokraternas (SD) nerförsbacke fortsätter. I november fick SD 7,2 procent, i december 5,9 och i januari har partiet 5,6 procent.Vi får ju kämpa nu alla så inte stollarna inne på bloggen ASB får vatten på sin kvarn.http://antisverigedemokraterna.wordpress.com/

2010-01-29 @ 00:33:36
Postat av: Rättvis

Tänk vilket svar. Att formulera sig på detta sätt vittnar om förakt mot väljarna och demokratin. I Tyskland infördes fullmaktslagar enligt vilka Hitlers vilja alltid stod över ALLA lagar.Kanske är det mot dessa som Kalmar kommun längtansfullt sneglar? Eller vad menas med att tolka ett beslut eller en lag annorlunda än vad i skrivning är stadsfäst?

2010-01-29 @ 06:25:30
Postat av: Info

SVENSKA DAGBLADET INRIKES (28/1):"BURKADEBATT RECEPT FÖR ATT BEMOTA SD

´Ja till islam, nej till radikal islamism´ är riksdagspartiernas strategiska recept mot Sverigedemokraterna. Burkadebatten är valårets första exempel på hur metoden tillämpas."Artikeln kan inte kommenteras.2010-01-29 @ 07:25:10
Postat av: gunsan

@ HelgeSd är större än V, C och KD i väljarundersökningen vilket givetvis är glädjande!Märkligt att många de senaste dagarna börjat länka till en Ronnebyblogg i sina kommentarer. Men kanske inte så underligt, eftersom besöksfrekvensen på den bloggen sjunket som en sten och man har börjar tycka synd om stackaren?

2010-01-29 @ 08:26:20
Postat av: Branchtender Linden

#GunsanVilken Ronneby blogg är det?

2010-01-29 @ 08:46:52
Postat av: gunsan

@ Branchtender LindenAntar att du med mig försöker skämta Aprillo?Läs vad Hälge länkar till.

2010-01-29 @ 09:03:36
Postat av: AWSvensson

På vilket sätt skulle det vara skillnad på bostadsrätt eller villor. En bostadsrätt är ju privat och har ett marknadsvärde i likhet med villan, enda skillnaden är att man som ägare till en bostadsrätt äger en andel i föreningen , medan villan äger man fullt ut. Genom att sälja till underpris för man över kapital till i första hand byggherren och i andra hand de som köper lägenheterna.

Apropå burka så kunde den observante höra en kvinnas försvar av burka i gårdagens TV. Om burka förbjudes så få hon inte gå ut. Detta är väl istället den största anledningen till att burka ska förbjudas, men det fattade hon inte

2010-01-29 @ 10:08:32
Postat av: MoodyBlue

Kalmarborna skall vara tacksamma över att de har Thoralf som envetet kämpar för deras sak. Stå på dig även om det ibland kan kännas motigt, du vet ju att du har rätt. Varje kommun borde ha sin egen Thoralf! Hälsningar från Göteborg!

2010-01-29 @ 10:16:08
Postat av: Skånepåg

Den mest besökta politiska bloggen Politiskt Inkorrekt har på nytt saboterats genom en ny grundlös anmälan till Wordpress och är nu blockerad. Detta är andra gången på en vecka och visar att Sd:s motståndare skyr inga medel för att stoppa Sd-vänliga bloggar eller att i tidningarnas kommentarer framföra de mest befängda påståenden rörande Sd. Det senare har vi exempel på i kommentarerna till Barometerns artikel om Peps Petersson och hans löjeväckande angrepp på Thoralf angående låten "Grannen".

2010-01-29 @ 10:33:54
URL: http://politisktinkorrekt.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

Snön ställer till stora problem i trafiken.

För att inte tala om ekonomin.

Slutnotan för vinterväghållningen i Sverige kommer att landa på 3,5 miljarder kronor – minst.

Tänk om vi istället fått läsa:

Invandringen ställer till stora problem i Sverige.

För att inte tala om ekonomin.

Slutnotan för Invandringen i Sverige kommer att landa på 350 miljarder kronor – minst.Skillnaden är att snön kan vi inte påverka, däremot invandringens .

2010-01-29 @ 10:38:43
Postat av: AWSvensson

Före detta Sverigedemokraten Jan Rume har gått över till Piratpartiet.

Och Piratpartiet har därmed kommit in i ett svenskt kommunfullmäktige.

Fast först efter att Rume skrivit under partiprogrammet om ett mångkulturellt samhälle.Vissa säljer sig till djävulen för några cigarettfimpar.

Postat av: Stefan

Vad ser jag, är det röda paraboler på en del av husen? Jag antar att de är vikta åt nyanlända som vill få in Al-Jazira eller vad det heter!

2010-01-29 @ 12:01:51
Postat av: Mossaldo

Men rättvis, lite hitler anda är väl vad ni inom SD skulle gilla.

2010-01-29 @ 12:02:15
Postat av: Ilsegerd

Mossaldo.

På vilket sätt skulle de inom SD gilla det? Önskar en utförlig förklaring.

2010-01-29 @ 12:38:03
Postat av: Allemand

Mossaldo,Sosseskolan? Namn skrivs alltid med stor bokstav, detta gäller även om du inte gillar personen i fråga.

2010-01-29 @ 12:47:04
Postat av: Skånepåg

@ MossaldoTydligen vet du inte ett dugg om Hitlers ”anda” och begriper dessutom inte vilka det är som tillämpar den i dagens Sverige och att du dessutom själv är ett av offren!Tillvägagångssättet att använda de 3 nedanstående komponenterna hos svenskt massmedia och det svenska politiska etablissemanget är synnerligen betydelsefullt i det här sammanhanget och tillämpades sorgligt nog med stor framgång under ledning av en viss Herr Hitler mot det tyska folket. Detta innebar slutet för Weimarrepubliken och resultatet av detta och vad som hände sedan vet förhoppningsvis de flesta av oss!- Falsk ideologi: Att massinvandringen och den s.k. ”multikulturen” är en tillgång och den enda utvägen för svenskarnas fortsatta välfärd. Verkligheten visar på motsatsen och det som pågår är inget annat än ett ”simpelt pyramidspel” med etniska svenskar som insats och de stora förlorarna.

- Skicklig ”omvänd” propaganda: I första hand massmedias enorma svek att dölja massinvandringens oerhört negativa konsekvenser inom alla områden i hela den svenska samhällsstrukturen.

- Intolerans: Bl.a. misshandel, fysiska hot och förföljelse av Sverigedemokrater eftersom detta är det enda parti som har kurage att påpeka den splittring och upplösning som nu håller på att ske i den svenska samhällsstrukturen.Konsekvensen av massinvandringen och dess förespråkares enorma makt är oerhört tragisk och innebär att etniska svenskar mer och mer ställs mot varandra. Kraven som framförs av olika muslimska grupper om olika former av anpassning av lagar och annat i samhället, innebär i praktiken egentligen inget annat än en vacker omskrivning för vad det verkligen rör sig om, nämligen en proislamisk agenda. Om ingen förändring sker, kommer vårt fädernesland och det svenska folket inom en mycket snar framtid att drabbas av ödet att fullständigt störtas i fördärvet!

2010-01-29 @ 12:50:18
Postat av: The soul of Saddam

Tänk om inte de dumma engelsmännen om amerikanerna, blivit lurade av felaktig information.

Då hade jag kunnat hålla hela Irak isolerad från omvärlden, ja, jag hade t.om kunnat anfalla Iran igen och med lite hjälp

kunnat bomba sönder deras försök till att tillverka kärnvapen.

Hela väst hade då varit befriade från sin statsfinasierade massinvandring

2010-01-29 @ 13:03:17
Postat av: Info

MOSSALDO OCH ALLEMANDDet finns faktiskt en förvirrad bloggare vid namn Mossaldo:http://mossaldo.blogg.se/Han svär och flummar och svär och svär och känner sig flyta ovanpå allting. Och talar om sin personliga fiende i Sverige, Hitler. Som förmodligen verkade långt innan hans farfar ens var född. Nere på kontinenten.Naturligtvis kan han inte, i motsats till sjuåringar i Sverige under Hitlers tid, skriva ihop. Han skriver: "hitler anda". Ska vara "hitleranda". När Mossaldo blir sjuk, ringer han efter en "sjuk sköterska".Till Allemand: Efter några tiotal år av populistiskt flummande, när Språknämnden ändrade skrivreglerna till att överensstämma med de senaste felaktigheterna i flumskolan, har man återgått till ordningen åtminstone på en punkt: Partinamnen ska skrivas med stor bokstav (versal). Enligt den gamla huvudregeln: Namn, egennamn (personnamn, ortnamn m.m.) inleds med stor bokstav. Däremot inte avledningar av sådana. Det är tveksamt, om "sosseskolan" här ska betraktas som ett namn. Nej, i detta sammanhang är det inget namn. Om det däremot funnes en särskild byggnad eller en viss, klart definierad förening, som kallade sig vid detta substantiv, skulle skrivningen bli "Sosseskolan" - alltså med versal.2010-01-29 @ 13:04:34
Postat av: Kalle

Nu verkar de sjusysterpolitiska partierna som sitter i riksdagen springa ikapp för att införa lite SD-politik för att återfå förlorade väljare.Det blir ett maratonlopp för de sju systrarna fram till valet

2010-01-29 @ 13:07:26
Postat av: Allemand

Info,

Jag pratar om Hitlers namn och inget annat.

2010-01-29 @ 14:38:24
Postat av: AWSvensson

Allemand , vad hette Hitler då?

2010-01-29 @ 14:54:27
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonVi tar det "i en klump".

- Bloggen Antisverigedemokraterna i Ronneby är nerstängd.

- Pseudonymen Allemand är en "vapendragare" till Sd.

- Vad menar du med "vad hette Hitler"? Begriper nada!

2010-01-29 @ 15:04:16
Postat av: Allemand

Jag vet inte vad ni håller på men jag reagerade på ett lågt ställt inlägg av Mossaldo där ett namn stavades med gemen (liten bokstav)och påpekade att namn skall stavas med versal. Skall man skriva skitinlägg kan man åtminstone begära att de skriver rätt. Var alltså ironi över Mossaldo, därav Hitler.

2010-01-29 @ 16:10:27
Postat av: Stefan A

Wolodarski från DN i tv-soffan i morse..hade aldrig sett någon med burka, och det i stockholm..tänk det har jag gjort flera gånger i den lilla ort som jag bor i...säger kanske mera om i vilka kretsar W. brukar röra sig, inte är det i förorterna och mångkulturella områden iaf..men det är som vanligt de mest invandringsvänliga träffar aldrig några invandrare, annat än en och annan välanpassad husneger då förstås...

2010-01-29 @ 16:29:35
Postat av: Tore (preact)

Jo men "Kalle"! Det är ju valår, och ju fler kockar

desto sämre soppa!

Nog har allmoge upplevt detta lôvande vid alla valår, med alla dessa förändringar, som aldrig uppfyllts.

Det är väl bara SD som inte fått en ärlig chans att förmedla sitt budskap, och visat att endast de håller det de lôvat!

Vi får säkert höra mer valser ur den "sjuarmade ljusstaken" som har släckta "kronor"!Samtidigt vill jag meddela, att nu vill inte Expressen "ha med mig att göra längre"! Efter att ha redovisat ärliga och ej p-k konstruerade artiklar, kan jag nu inte längre kunnat "logga in mig" på mitt ärliga konto, utan hänvisas mig hädanefter till mina gamla vänner! Yttrandefrihet och demokrati är tydligen "en nagel i ögat, och de märker ej stocken i deras tänkande"!

Jag reklamerade väl SD för mycket, men vad hade jag för val: Sanningen eller Lögnen?Nu blev det långt, men väl för informationen. Det där med "Mossaldo" hade jag inte tänkt besvara, men en sak bör han komma ihåg: Hitler hade ett antal "muslimska" divisioner vid sitt krig! Då kan man undra vilka som står Hitler närmast? Muslimer eller Sverigedemokrater?

Det där med "sjuk sköterska" var uppmuntrande, "Info!"

Tack för denna gång, mina vänner!...2010-01-29 @ 16:44:06
Postat av: Tore (preact)

Jag tänkter nämna dig, Thoralf! Du är en stjärna i ditt arbete mot den kommunala mygeln!

Jag unnar dig verkligen ett "riksdagsarbete" i framtiden för att där avslöja myglet bland "hertingarna" i den församlade "lokalen"!

Vi borde ha fler av din "kaliber" i kommunalfullmäktige runt om i landet. Sannolikt pågår liknande Sverige runt!

Måtte du ha en bra efterträdare i din region, efter valet i september.Som upplysning: Nu har "text tv4" upplåtit till envar att "rösta" med SMS sidan 131-134. SD hade för en stund sedan 40 %! Det är mycket som döljer sig i "mörkret"! Väl mött...

2010-01-29 @ 17:04:19
Postat av: AWSvensson

Det lät lite roligt med Hitlers namn i den bemärkelsen att jag antar att han hette Hitler, något i stil med vad heter Gustav.Lite galen humor utan djupare mening.

2010-01-29 @ 17:48:12
Postat av: Kalle på Spången

Det absolut roligaste med Thoralfs blogg är att få följa hur han driver de lokala frågorna. Det är precis sådana människor de flesta önskar se i kommunfullmäktige.Det är de lokala frågorna som kan ge Sd ytterliggare röster och bredda partiets politik och väljarstöd. Hur Sd står i invandringsfrågan känner alla redan till ändå.

2010-01-29 @ 18:21:52
Postat av: Skånepåg

@ Tore (preact)"Måtte du ha en bra efterträdare i din region, efter valet i september."Micael Foghagen, f.d. stridspilot (Viggen) och numera civilingenjör, fäller nog ner visiret och gör sig "stridsberedd" om det behövs!

2010-01-29 @ 18:41:13
Postat av: Kalle

Saxat från Fria Nyheter. Länk nedan:"SD utestängs från SVT:s partiledarutfrågningar

/.../

Trots att Sverigedemokraterna i genomsnitt legat på eller över fyraprocentsspärren under varje månad sedan i juni 2009, har SVT fattat beslutet att Jimmie Åkesson inte kommer få medverka. Sverigedemokraterna är inte heller inbjudna till SVT:s första partiledardebatt på Söndag i

Agenda."Visst lever vi i ett fritt och demokratiskt land!!!

OBS Ironi för dem som inte förstår det!!! Det har med all tydlighet visat sig förr här på denna utomordentliga blogg.

Postat av: Ibbe

Mossaldo har ett bra exempel på "hitler anda" i Malmö. Det socialdemokratiska kommunalrådet Ilma Reepalus uttalanden om den judiska populationen i Malmö ligger snubblande nära den retorik som fanns i nazisternas Tyskland. Det är således åt det hållet som Mossaldo ska rikta sin vrede när socialdemokratiska representanter inte förmår hålla inne med brunskjortetankegångar. Reepalus kommentarer om judarna i Malmö i tidningen Skånska Dagbladet är något av det mest rasistiska som förekommit i svensk press. Den nazistiska ockupationen av Baltikum varifrån Reepalus familj härstammar satte tydligen sina spår.

2010-01-29 @ 19:22:41
Postat av: P

Majoriteten av dessa kommentarer är så off-topic att de borde rensas bort.On-topic: vad är kopplingen till Kärnhem AB och kommunen? Stinker korruption lång väg...

2010-01-29 @ 23:22:04
Postat av: Tore (preact)

Micael Foghagen! Om du gjorde din "inflygning" på Viggen och F 15, har vi kanske träffats! Jag tjänstgjorde där mellan 1973 till 1987, med lite tjänstledighet emellan. (Svenska Röda Korset)

2010-01-30 @ 03:09:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0