HELA DEBATTEN

Nu finns hela debatten (ca 2 timmar) mellan Björn Söder (SD) och Anders Åkesson (MP) på nätet. Först ett kort inslag med kommentarer från SD-Nytt.

 


Kommentarer
Postat av: ace

Intressant med mannen som sade att han inte skulle ställa upp i debatt ensam mot Björn Söder, men om alla partierna var med mot Sverigedemokraterna, så skulle han ställa upp. I klarspråk : Om vi får vara sju mot en, då vågar vi kanske ställa upp i debatt, annrs inte :-)

2010-01-15 @ 21:23:19
Postat av: Fredrik

Det är detta vi väntat på!!

Vem är vinnare?Jo demokratin! låt folk skaffa sig en åsikt istället för PK media och dess politiker ska beskylla oss för att ha en massa fobier av olika slag eller att vi är rasister.

2010-01-15 @ 21:34:14
Postat av: Fredrik

Härlig debatt! Kan inte annat än må bra när man ser hur Söder har stuktur på sina "sitt" papper och miljökämpen att ett "hundratal" som far omkring när han ska leta upp sin fakta!! :-)Han har ju en hel gran i papper ! ha ha ha !!

2010-01-15 @ 21:42:26
Postat av: HenrikP.

Vem är mannen i brun tröja och dålig täckning framför MP-Anders? Han har ju fullt upp med att förse Anders med handskrivna kärleksmeddelanden....eller debatterar Söder med flera på en gång?? ...som vanligt mao! De är livrädda för att få stryk...

2010-01-15 @ 22:05:54
Postat av: HenrikP.

Har nu sett hela debatten.Vem vann? Säger bara : Kolla kroppsspråket! Björn Söder gör en helgjuten insats och avslutningen sitter klockrent. Mp-Anders avslutar mediokert och tittat fegt ner när han efteråt skakar tass med Söder.Den miljö-partisten ångrar säkert sitt beslut att debattera idag...vem vågar ställa upp nästa gång?

2010-01-15 @ 22:53:53
Postat av: Skånepåg

@ HenrikPDet är miljöpartiets politiske sekreterare som langar lappar och några andra från MP som sitter strategiskt placerade framför podiet.

2010-01-15 @ 22:58:53
Postat av: Claes

Hörde ni tokstollen på slutet "dem ska inte in riksdagen, dem kommer skada landet"

vem va de som sa det?

det luktar skumt de här

2010-01-16 @ 08:00:05
Postat av: Armano

Det första som slog mig var att Anders Åkessons mikrofon hade väldigt hög volym medans Söders var låg. Detta kan vara ett akustikproblem men också en vinkling. Detta slog dock bakut pga att AÅ mest framstod som rabiat och väldigt förvirrande. "Namedropping" när det gäller olika små kulturföreningar som ett fåtal visste fanns var ett exempel i högen av dumheter. Det finns större föreningar och ungdomssatsningar som är mycket mer ineffektiva och därmed endast bränner upp skattebetalarnas pengar.

2010-01-16 @ 10:59:07
Postat av: Roberth Ström

Björn är en mycket bra debattör och trevlig kille. Synd att hans motståndare var precis tvärtom.

2010-01-16 @ 16:44:34
Postat av: gunsan

@ Roberth StrömEn typisk politikerbroiler som helt har förlorat helhetsperspektivet och kontakt med verkligheten!

2010-01-16 @ 16:56:15
Postat av: Fridsamme Fridolf

ÅKESSON HADE EN EGEN MIKROFONDen hängde under hakan, så den befann sig alltid tillräckligt nära han mun för att ge bra ljud.Söders tal förmedlades av den bordsmikrofon, som i början var riktad mitt emellan talarna. Han hördes dåligt. Sedan riktades om något, så det blev en aning bättre, men den blev beroende av att Söder riktade sig mot den. När han talade med moderatorn blev ljudet dåligt. Hans ljudnivå hamnade långt ifrån det som Åkessons personliga mikrofon åstadkom.Det är ju en fundamental diskriminering att sätta en personlig mikrofon bara på den ena debattören. SR har säkert tillräckligt många för att de skulle räcka till båda. . .Man kan hoppas att dom lär sig.

2010-01-16 @ 17:06:56
Postat av: vmm

Det där med mikrofonen tycker jag var till milöpartistens nackdel. Han lät skrikig och irriterad (och irriterande).Men Söder klarade av den här debatten mycket bra och jag tycker han vann den politiskt (även utan hjälp av mikrofonen).

2010-01-16 @ 17:44:04
Postat av: lalata

Hahaha!

Vad håller miljöpartisten på med!?:D

Han var ju helt knäckt på slutet, hur dålig självinsikt kan man ha egentligen. Jag räknade till ett fyrtiotal "Det är skillnaden" och nästan lika många "det är det här det handlar om". Han har ju verkligen noll struktur på allt. Man såg ju hur Björn fick dra till mungiporna så att han inte skulle brista ut i skratt vid ett antal tillfällen.Den där Anders hade ju redan från början bestämt vad han skulle avsluta med och det var att SD hade tre likadana budgetar, problemet med det var ju dock att Björn tidigt konstaterade självklarheten att ett seriöst parti är konsekvent och därför ser budgetarna rimligtvis liknande ut från år till år.Vidare så visar Anders upp det sedvanliga föraktet för andras pengar och vill kasta runt med skattepengar till höger och vänster så Björn får helt enkelt ta ner det på nivån där han får förklara att resurser är begränsade och att politiker förvaltar ANDRAS pengar och därför har ett ansvar att göra det som ligger i allmänhetens intresse. Det var ju ganska talande på slutet när den gamle miljöpartisten i publiken snabbt högg till och frågade om bara Björn skulle få tala när det var Anders som under hela debatten hade avbrutit och stört Björn genom sina ständiga "mm"-ljud, frenetiska pappersbläddrande och respektlösa avbrott. Likadant när de fick frågor, Björn satt lugnt och väntade till frågeställaren var färdig innan han svarade medan Anders till och med avbröt frågeställarna innan de var färdiga.Vilken otrolig nivåskillnad.

2010-01-16 @ 18:01:38
Postat av: danne

här är debatten

debattenmellansdoch_mp" rel="nofollow">http://svtplay.se/v/1847758/heladebattenmellansdoch_mp

2010-01-16 @ 19:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0