FÄNGELSEDOMAR FÖR KÖPINGSVIKSMORDET

Steve Upali Johansson dömdes till 6 års fängelse för dråp och Daniel ”Cube” Olsson dömdes till 3 års fängelse för medhjälp.

Efter att jag läst domen förstår jag att polisen gjort ett mycket gediget arbete med utredningen och att man i ett tidigt skede visste att det var dessa två personer som var skyldiga. Men man avvaktade med ett gripande. Polisens agerande med att ta hjälp av TV3 och ”Efterlyst” den 2 september ser jag som ett skenagerande från polisens utredare som därmed ”lockade fram” Steve och Daniel genom att ha hemlig telefonavlyssning på deras mobiler.

”Åklagaren har åberopat tre inspelade telefonsamtal som ägde rum den 4, den 9 och den 10 september 2009. De två första samtalen skedde mellan Stewe Johansson och två okända personer. I det sista samtalet talade Stewe Johansson och Daniel Olsson.”

Citerat från domen.

En sak som ändå gör mig lite bekymrad är att det framgår av polisens utredning och tingsrättens bedömning att flera personer som tillhör de dömdes umgängeskrets inte varit speciellt samarbetsvilliga och inte velat berätta om det inträffade. Kan inte detta betraktas som skyddande av brottsling?

Utan tvekan har polisen haft mycket stor hjälp av alla forum på Internet som t.ex. flashback där otroligt mycket uppgifter florerat. Steve Johansson och Daniel Olsson var bara några dagar efter mordet utpekade som förövare.

Så här beskrivs dessa killar på ett forum.

Daniel Olsson Alias Cube. Narkoman och en mycket rädd kille som gärna försöker framstå som tuff och farlig. Bär ofta kniv när han är ute eftersom han är så rädd av sig.

Steve Uapli Johansson. Även denna kille är Narkoman. Suttit inne för våldsbrott på ungdomsanstalt, ägnar sig åt oprovocerat våld. Slagit sina flickvänner osv. Jag känner en av tjejerna mycket väl som han har varit tillsammans med.


Båda dessa killar är kända för att vara med i det så kallade Norrliden gänget i Kalmar. Norrliden är ett bostadsområde som mer eller mindre domineras av invandrare och missbrukare.
Norrliden gänget har alltid ägnat sig åt droger, stölder och oprovocerat våld i Kalmar. Jag är vittne till detta och känner till en hel del om dessa killar genom kompisar som umgås med dom.
Har hela tiden haft en känsla av att dessa två adopterade killarna har haft mer att bevisa för sina invandrarkompisar som t.ex. att gå ett steg längre vid bråk o.s.v. för att få tillhöra gänget.


Beskrivningen överensstämmer med vad som framkommer i domen enligt följande.

Stewe Johansson förekommer under 12 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 26 april 2005 för våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott till skyddstillsyn. Den 7 oktober 2005 dömdes han för grov misshandel, stöld, försök till stöld och ringa narkotikabrott. Tidigare utdömd skyddstillsyn förordnades att avse den nya brottsligheten och vidare förenades skyddstillsynen med tre månaders fängelse enligt 28 kap 3 § brottsbalken.

Daniel Olsson förekommer under 3 avsnitt i belastningsregistret. Han dömdes den 6
april 2006 för misshandel till villkorlig dom.

Borde inte samhället reagerat på dessa individers beteende för länge sedan?

Barometern
Östran
Ölandsbladet

 

 


Kommentarer
Postat av: Micael Foghagen SD-medlem Kalmar

Som du så klokt skriver Thoralf, så har samhället fullständigt misslyckats i sitt utövande.

Det har blivit alldeles för mycket av "hålla handen" och "prata" när det istället borde fokuseras på gränssättningar.

Att i tidigt skede tydligt visa på oantastbara grundläggande värderingar och dess betydelse. Att bryta mot dessa måste innebära konsekvenser. Det har blivit på tok för släpphänt.Nu menar jag inte att man ska låsa in 12,13-åringar för vad som helst, men vi måste som vuxna -och politiker- markera betydligt mer än vad som är legio idag.Idag verkar det mest som att det blir ett "snack" med socialtanten och så är det inte mer med det. Tom ,uppfattar jag det som , kan det vara en fjäder i hatten för vissa grupper.Till sist, herrarna ovan kom lindrigt undan - hoppas det överklagas och att man synar deras vänkrets för de har minsann hindrat rättvisan på ett kriminellt sätt.2010-01-05 @ 14:21:03
Postat av: Hulda

Hade dessa "herrar" fått en eller flera örfilar i unga år, skulle denna tragiska händelse kanske inte ha ägt rum.

2010-01-05 @ 14:29:34
Postat av: Stone

Skyddstillsyn verkar inte påverka dess brottslingars fortsatta karriär i kriminalitet. Man undrar vad skyddet i ordet skyddstillsyn innebär "skydda brottslingen eller brottsoffret". Ordet tillsyn verkar totalt verkningslöst.

2010-01-05 @ 15:30:37
Postat av: Kalle

Om dessa ungdomar är tillräckligt gamla/mogna att utföra brott så skall de straffas efter vuxenregler.Sänk straffåldern i sverige...radikalt.

2010-01-05 @ 15:44:20
Postat av: Roberth Ström

De friades i vilket fall inte som äcklet med den förståndshandikappade tjejen alltid nått.

2010-01-05 @ 16:02:12
Postat av: Rickard

Hulda,Nej, barn-aga hade förmodligen förvärrat det, tror jag.

Däremot har de förmodligen haft en dålig uppväxt.

2010-01-05 @ 17:42:16
Postat av: Gubben o Gumman

I ett friskt rättssystem är inte en människas liv 4

för det är val killen sitter?

Givetvis skulle ett flertal haft årslånga straff för skyddande av brottsling.I Sverige finns tre lagböcker en för skötsamma etniska Svenskar ,en för krimminella, samt en för icke etniskt Svenska.Kompletterat med skyddstillsyn, samhällstjänst fotboja,annars skulle onskan sitta i fängelse.

Samt gärna sossar el Vänsterpartister som nämndemän.Vilket är totalt otänkbart i ett Socialdemokratiskt el nummera Socialmoderatisk sjuk nation.

I 40 år har sossarna förstört Nationen Sverige på bla detta område.Lägg märke till mansgrisen från M som är ute på Aftonbladet debatt och "valfläskar" om längre straff för våldtäkare,började han jobba igår el.

Vidrig kille.

2010-01-05 @ 18:21:04
Postat av: Gubben o Gumman

Rad 1 Värt mer än 4 år skal det vara

Seriöst förbannade tangentbord.

2010-01-05 @ 18:24:06
Postat av: Skogman

Usch, vilka äckliga "människor".

2010-01-05 @ 18:33:15
Postat av: Magne

Insändare (inte min) i dagens OT/BarometernVilken tur att det finns goda människorLäste om flyktingbarnen som dumpades i skogen. Mitt hjärta reagerade som det gjort så många gånger förut. Tårarna rann och man får tacka Gud att det finns människor med hjärtat på rätta stället och att det finns barmhärtighet. Pastor Jonas Nyström i Höglandskyrkan i Sävsjö ska ha all tack för vad han gjorde och fler därtill för dessa flyktingbarn. Man ser nu vad kyrkan gör för kärlekens skull. Det värmde.Lyklig jag är/

2010-01-05 @ 18:49:20
Postat av: verno

Tyvärr är det väl, inte det sista man hör av dom precis.

2010-01-05 @ 19:55:02
Postat av: Hulda

Hoppas att någon läsare av Thoralfs blogg, Politiskt korrekt, Fria Nyheter mfl. håller koll på dessa unga (? tjuvåkande tågresenärer.Var är de nu? Har de kvar sina mobiler? Ringer de från dem eller från förläggningen?

Har de etablerat kontakt med sina släktingar än?

Raporter mottages säkert tacksamt.

2010-01-05 @ 20:33:06
Postat av: Ola

"Har de etablerat kontakt med sina släktingar än?"Då de enligt inlägget är adopterade har jag svårt att se hur de skulle ha kontakt med sina släktingar..

2010-01-05 @ 20:54:49
Postat av: Gubben o Gumman

Eftersom att det är valår har Imigrations verket beslutat att avisa en "ensamkommande".

Källa :Politisk Inkorrekt

2010-01-05 @ 20:57:02
Postat av: Pelle

Ola:

Det hade tagit kortare tid att läsa h-e-l-a Huldas inlägg än att skriva ditt eget.Läs om, läs rätt. ;)2010-01-05 @ 21:10:34
Postat av: Ola

Pelle: Sant, tar tillbaka det. Men varför gå helt avsides ämnet? :)

2010-01-05 @ 21:23:16
Postat av: Magne

Ola:

Hulda syftar till min kommentar som inte handlar om själva bloggämnet. Ber om ursäkt då det var mitt fel men jag ville så gärna dela med mig av den naiva insändaren som handlar om de stackars ensamkommande flyktingbarnen som satt i en konteiner genom hela europa.

2010-01-05 @ 21:23:45
Postat av: S-E karlsson

Pastorn är många ilskna på för hans uttalande ! När sanningen kröp fram om hur det egentligen hade gått till så tystnade han snabbt !

Vänliga kvällshälsningar .

S-E Karlsson .

2010-01-05 @ 21:36:34
Postat av: Robin_Shadowes

Ja håll ögonen på dom avkastade skäggebarnen och all deras kommande verksamhet i landet falukorv framöver.

2010-01-05 @ 23:15:04
Postat av: Dille i Momåla

Många som drömmer sig tillbaka till folkhemmet har ett särskilt hjärta för socialdemokratin, särskilt för Per-Albin, men i någon mån även för Olof Palme.

Palme kanske inte var diplomat alla gånger (se videon) Men jag undrar omintet även han hade haft heder nog att gå över till Sd om han hade levat.

2010-01-05 @ 23:41:46
URL: http://www.youtube.com/watch?v=vG3qmYeTvHc
Postat av: Magne

Importerade svin är dom. Har svårt att ta bort blicken från bilderna som du Thoralf publicerar. Så ser mördare ut. Importerade svin som våldtar och mördar etniska svenskar varje dag.Kollade just på mannen på taket från -76 och kom på mig själv att jag satt och kollade efter all mångkultur och skit i bakgrunden. Den fanns inte.. Inte en endaste berikare i folkhoparna. Idag är ju var tredje färgad i varje reklaminslag eller film.

2010-01-06 @ 02:50:25
Postat av: Donnie Blair

Obama talade som vanligt mycket skarpa ordalag om "hoten mot amerikanska folket". Hur det är hans uppgift att skydda amerikanerna. Någon svensk politiker som sagt så?

Att Gizmo ska läggas ned men de fångar från Jemen ej kommer att skickas tillbaks dit, därför att de gått till höga poster inom Al Qaeda!

Undrar om Sverige redan har tingat dem

2010-01-06 @ 09:23:53
Postat av: Suka

Så klart att killarna inte skulle ha tagits hand om tidigare, de har ju mörk hud. Allt som görs med folk som ser annorlunda ut betraktas av PK-svenskarna som rasism.

2010-01-06 @ 16:05:38
Postat av: Jonte

Hulda- Ärligt talat tror du örfilar blir bättre? Våld föder våld. Däremot bör åtgärder sättas in mycket tidigt och gränser sättas, men inte slå in hut i människor, hur lär man sig då att agera när man tycker något är fel?

2010-01-07 @ 22:00:27
Postat av: Tallbark

Ja, det bästa med hela utlåtandet är att det fuckot som skrivit det här har inte tagit reda på fakta. Daniel Olsson är INTE adopterad din lilla fjant.

2010-08-17 @ 09:47:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0