DRESSYRKURSEN I VELLINGE


Dressyrledare Per Schlingman.    Foto Thoralf Alfsson

I en artikel i Sydsvenskan den 16 januari säger Lars-Ingvar Ljungman att moderaternas partiledning inte påverkat beslutet att ta emot flyktingar i Vellinge.

”Det var inte så att Per Schlingman eller någon annan i partiledningen ringde till mig och sa att nu skall ni göra det här och det här. Så gick det inte alls till.”

Enligt källor inom Moderaterna gick det inte alls till på det sättet som Lars-Ingvar Ljungman svarar i Sydsvenskan.

Enligt källor inom Moderaterna går detta numera under namnet ”dressyrkursen i Vellinge” som fick Lars-Ingvar Ljungman att göra en pudel. Per Schlingman skall ha dikterat villkoren för Lars-Ingvar "pudeln" Ljungman och moderaterna i Vellinge.
Detta har givetvis skrämt upp moderater över hela landet så att ingen längre vågar yttra sig och det mer och mer liknar diktaturfasoner från överheten i Stockholm. Men det jäser också inom moderaterna, då alla inte delar partistyrelsens linje.


Maria Abrahamsson.  Foto Thoralf A

Inte blev situationen bättre när Per Schlingman
i torsdags gick ut med att man hotar med kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser. Det är säkert många gamla moderater som inte känner igen sitt parti längre, utan börjar bli rätt så vilsna i pannkakan.
Maria Abrahamsson som kandiderar för moderaterna till riksdagen skräder inte på orden i Studio Ett när hon kritiserar Per Schlingman och partistyrelsen. Hon får nog passa sig så att hon inte kommer i onåd hos nya moderaterna och dess partistyrelse och skickas på dressyrkurs hos Per Schlingman. Lyssna på Maria Abrahamsson.


"Dressyrkursledare" Jan R Andersson

I Kalmar är moderaterna hårt splittrade
och det visade sig väldigt tydligt vid senaste kommunfullmäktigemötet när ett nytt avtal med Migrationsverket skulle beslutas.
Enligt trovärdiga uppgifter så tog riksdagsmannen och kommunfullmäktigeledamoten Jan R Andersson på sig rollen som dressyrkursledare i Kalmar ala ”Per Schlingman” och utsatte den splittrade moderatgruppen för starka påtryckningar att rösta ”rätt” i denna fråga. Enligt uppgift skulle det annars inte ses med blida ögon av partistyrelsen i Stockholm.

Jan R Andersson lyckades dock inte särskilt väl med sina påtryckningar då 7 av 13 moderater avstod från att rösta i frågan. Tyvärr hade ingen av dessa kurage att rösta nej till detta avtal med Migrationsverket och stödja oss Sverigedemokrater. Om förre oppositionsrådet Göran Häggfors närvarat vid detta mötte hade sannolikt 8 av 13 avstått från att rösta. I nedanstående lista kan du se hur "din" kommunfullmäktigeledamot röstade vid voteringen som Sverigedemokraterna begärde för att alla skulle få bekänna färg.

I Barometerns artikel om detta kommunfullmäktige möte skrev journalisten Anders Blank inte ett inte ord om den splittring som visade sig i den moderata gruppen i denna fråga. Anders Blank har nu av moderaterna i Kalmar tilldelats smeknamnet "Blankaren".

Det sägs också att en toppmoderat i Kalmar har avsagt sig
 alla uppdrag till den kommande mandatperioden. Vi kanske snart får se ett avhopp från moderaterna till Sverigedemokraterna även i Kalmar. Vem vet?

Här följer hela listan på hur Kalmar kommunfullmäktige röstade när det gäller ett nytt avtal om att ta emot 175 invandrare till Kalmar kommun under 2010. 

 


Kommentarer
Postat av: Jan Milld

Per Schlingmann fyller s.a.s. ut kostymen, han är en värdig företrädare för PK-partiet.Vi sverigevänner har ett långt arbete framför oss, men (p) måste försättas i minoritet!http://janmilld.wordpress.com/2010/01/24/vem-ar-partiledaren/

2010-01-24 @ 17:48:13
URL: http://janmilld.wordpress.com
Postat av: Skäggis

Grattis Kalmar till ytterligare kriminalitet och ekonomisk börda! Är inte det nya Sverige underbart

2010-01-24 @ 18:09:37
Postat av: Hulda

Ja, något rejält måste ha förekommit i Vellinge. En 180 graders vändning sker inte hur som helst.

Svaret på våra funderingar kommer i höstens val eller innan på SD,s valsedlar.

2010-01-24 @ 18:12:31
Postat av: Hulda

Tänk om SD kunde värva Maria Abrahamsson. 5% till direkt......

2010-01-24 @ 18:15:21
Postat av: Gubben o Gumman

Det här är riktigt kul Moderaterna knoppar av sina egna aktiva.

KD knoppar av hela väljarkretsen om man släpper in en "måsslim" i partiet.

Snacka om att dessa borgeliga politiker gått i Socialdemokraternas förskolor o daghem ,tanken var väl inte med dessa dagis att 25%

av rösterna 2018 el tidigare skulle gå skulle till SD.

Förtryck/mygel/skattestöld förlorar alltid i slutändan bara en tidsfråga.Dom gamla Moderaterna måste ju vara vansiniga.

Bilden på Reinfelt på halal slakteriet säger allt.

Schlangmans insatts i Vellinge ett valår måste väl vara rekord i idioti.

Dessa nya Moderater har problem med väljarkontakten

samt mycket dålig timning.Sannolikt förlorarar man makten ,iallafall ett par timmar i höst.

Sedan blir det rocken roll.2010-01-24 @ 18:30:47
Postat av: Timglas

Borde man inte ha röstat om anhöriga och andra asylskäl också?

2010-01-24 @ 18:39:21
Postat av: ulrika

Thoralf,din blogg blir bara bättre och bättre.Jag läser den med stor behållning fast jag bor i Solna.

Maria Abrahamson har jag alltid diggat,men det hjälper inte att hon kandiderar för M till Riksdagen.

Jag följer nämligen en annan blogg oxå,Kent Perssons en moderat politiker från Örebro.Och värre PK inlägg får man leta efter.Han stöter på stort motstånd från oss läsare när det gäller invandringen.Men han är som en gås alla argument rinner bara av som vatten!Han slog sig en dag för bröstet och sa att nu skulle han minsann "ta debatten".

Och vad händer?! Jo, han utmålar oss som troll och de är inte värda att disskutera med.då vi kommer spricka i solen.

Trots att vi är både vänliga och hövliga i vårt sätt att argumentera.Alltså möts alla våra kommentarer av total tystnad.Han "tar" alltså debatten" genom största möjliga tysssssstnad.

Så infamt.Resultatet av detta har blivit att jag efter 20 trogna år hos Moderaterna väljer ett helt nytt parti att rösta på denna gång nämligen SD.

Så mycket var alltså jag värd som väljare.

2010-01-24 @ 18:42:40
Postat av: Stefan K

Med skammens rodnad i ansiktet, erkänner jag att moderaterna fick min röst i riksdagsvalen fram till 2006. Det finns mycket jag fortfarande sympatiserar med i partiets agenda, men en partiledare som öppet nedvärderar svenska traditioner kan aldrig få min röst.Kommunstyrelsen i Kalmar har uppenbart mycket att förklara för sina invånare, då jag antar att nedskärningar i det offentliga även sker i denna landsända? Jag läser din blogg varje dag Thoralf, trots att det skiljer ett antal kommungränser mellan oss, och visst är det väl så att kommunen skurit ned i vården, skolan, omsorgen, att även ni i Kalmar har hemlösa och att arbetsmarknaden tillika bostadsmarknaden för unga är hopplös? En fråga till dina styrelsekollegor borde vara varför de väljer att prioritera flyktingar när de inte kan lösa vardagen för många av de som redan bor i kommunen. Denna fråga borde förresten ställas till alla svenska kommunstyrelser.Glömde jag nämna att jag gått från moderaterna till Sverigedemokraterna och att jag inte är rasist?

2010-01-24 @ 19:11:19
Postat av: Mats

Thoralf, du har väl sett det här från PI idag?http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2010/01/24/pensionssystemet-vs-introduktionsersattningen/Ni måste använda det här i valrörelsen. Det kommer att vara helt omöjligt att försvara för de sju systrarna.

2010-01-24 @ 19:57:54
Postat av: Info

SCHLINGMAN SOM RADIKALFEMINISTAnders Borg har dansat med i prajdparaderna och Schlingman har också ”kommit ut” på sitt sätt. Inte bara som kvoteringsfeminist utan också som genuserifanatiker i Feministiskt initiativs anda. Här några rader ordagrant ur en av hans artiklar i nättidningen Sourze redan 2007:”BILAR ÅT FLICKOR OCH DOCKHUS ÅT POJKAREn av våra största kedjor för barnkläder har under våren lanserat en särskild kollektion där kläderna inte delas in efter flickor och pojkar. De för företaget så välkända ränderna sitter på samma sätt oavsett barnets kön. Det finns redan fyra konceptbutiker som helt är uppbyggda efter ålder. Fokus är på färger, mönster och passform, inte på kön och konceptet har blivit en succé. - - -För ett tag sedan läste jag en artikel om barnuppfostran som innehöll några meningar som fastnade: ´Prylar är viktiga. Men handlingarna avgör. Du måste vara det du vill att ditt barn ska vara´. Vi som vuxna har ett enormt ansvar. Trots att vi nu i högre grad delar på uppgifterna köper vi uppenbarligen fortfarande leksaker utifrån kön. - - -- - - Könsrollerna måste läggas åt sidan och människor ska ses precis som de är. Det låter självklart, men är fortfarande inte det. Svenska kvinnor tjänar, äger och har mindre makt än svenska män. Här behövs en tydlig jämställdhetsagenda och som jag ser det ska den vila på fyra ben. Kvinnors ställning på arbetsmarknaden och i samhällslivet måste stärkas. Män måste stimuleras till att ta ett större ansvar för hem och familj. Det är viktigt att vi tar kampen mot kvinnovåldet och slutligen måste vi bryta föreställningar om vad som är typiskt kvinnligt och typiskt manligt beteende.”

2010-01-24 @ 20:03:17
Postat av: Nalle i Växjö

Såg nyss i Statstelevision kanal 1 att utanförskapet ökar kraftigt i Sverige.

Undrar just vad en vetenskaplig analys kan komma fram till att det beror på.

I samma sändning berättas att både vuxna människor och ungdomar inte kan prata Svenska och inte får några arbeten.Nu får vi allt bjuda till och låta dom få jobb.

Undrar just om valduellen i kväll kommer att ta upp det här med massinvandring

2010-01-24 @ 20:25:32
Postat av: Stefan K

Ja Rapports reportage visar att människor bott i Sverige i 30 år utan att kunna tillräckligt bra svenska för att kunna ta sig ut på arbetsmarknaden. Många har aldrig arbetat sedan de kom till Sverige för 20-30 år sedan. Frågan pk-politikerna måste svara på är denna:

Hur löser man deras problem om de varje år få konkurrera med ytterligare 10 000-tals nyinflyttade personer som även de lär hamna i utanförskap?

2010-01-24 @ 21:19:47
Postat av: Patrik, Ängelholm

Hahaha... dressyrkurs

Fenomenalt träffande och det är ju exakt vad detta handlar om. Hur kan de moderata gräsrötterna vara så infernaliskt undergivna att de finner sig i det?

2010-01-24 @ 21:36:27
URL: http://patrikohlsson.wordpress.com
Postat av: Ibbe

M-ledningen i Stockholm dresserade sina partikollegor i Vellinge via en snabbkurs. Till sin hjälp tog man dessutom ett antal skånemoderater vars pk-inställning utåt är väl känd. Vad som framförs i mindre sällskap av samma personer är samma uppfattnnig som den som Ljungman tvingades bort från. Det tog heller inte många timmar innan den gode Lars-Ingvar Ljumgman ändrat ståndpunkt från klart nej till ett ännu klarare ja. Den press kommunpolitikerna utsattes för var monumental. Sedan kom nästa steg. I media berättades att invånarna i Vellinge var så positiva i sin inställning till ensamkommande unga män att den närmast var gränslös. Nu har verkligheten kommit ikapp, man får inte tag på det stora antal stödfamiljer som det krävs och som det uppgavs skulle finnas. Två familjer är intresserade och en av dem kommer inte ifråga enligt ansvariga politiker. The Vellingestory är historien om en makalös överkörning av lokala politiker och en bubbla som sprack. Någon smäll hördes dock inte. I vanlig ordning teg medierna om både det ena och det andra. Hur många väljare som lämnar moderaterna i Vellinge i september blir intressant att se.

2010-01-24 @ 21:53:28
Postat av: Rättvis

Tror moderaterna att dom även ska domptera väljarna? Tror dom att väljarna blundar för det som visas på bifogade video-länk.

2010-01-24 @ 21:59:25
Postat av: RättvisHär är länken

2010-01-24 @ 22:13:51
URL: http://www.youtube.com/watch?v=MwhdZQH8y1M
Postat av: lee

Alla är välkommna till Hotell sverige !All inclusive och helt gratis .Världensdumaste folk jobbar tills dom är 70år med sänkta pensioner och världenshögstaskatter.

ALL har rätt till den svenska välfärden som är en global allemansrätt.Utom då svenskarna som ska försörja er.Dom ska jobba även om dom är svårt cancersjuka!

2010-01-25 @ 00:49:52
Postat av: OT

Vart leder xxxxxxxx, kommunism, socialism, marxism och nazism till? Se http://www.youtube.com/watch?v=VkRHCzd_5rA

2010-01-25 @ 02:05:45
URL: http://www.youtube.com/watch?v=VkRHCzd_5rA
Postat av: Tore (preact)

20 % av våra ungdomar upp till 24 år är arbetslösa!

Jag tror f*n blivit lössläppt!...

2010-01-25 @ 02:41:53
Postat av: Gubben o Gumman

Tore : Det blir bättre än så i framtiden vill Fredrik Reinfeldt sänka "tröskeln" läs särbehnadlng/gräddfil för asylsökande .

Detta sa han i partiledardebatten förra veckan.

Svenska undomar skall således bo hemma samt vara arbetslösa till förmån för välfärdssnattare.

Det är fina politiker som tagit sej fram till köttgrytorna.

Man kan bara hoppas att svenska ungdomar säger ifrån i valet 2010,det räcker nu.

2010-01-25 @ 03:55:24
Postat av: Branchtender Linden

Nu har snart hela klåfinger-7an varit och intervjuats i TV. När är det Jimmies tur

2010-01-25 @ 09:01:00
Postat av: Massive Radiation Overexposure

Jaha så har Ronneby berikats med gruppvåldtäkt och på lokalblaskan BLT är kommentarer förbjudna.

Bara det säger vilka som är de skyldiga

Postat av: AWSvensson

Så länge Göran Holm regerade i Vellinge så stötte PK patrasket på patrull varje gång de försökte implantera det mångkulturella fiaskot genom hot och påtryckningar. Holm visste att han hade sina väljares mandat och att så skulle det förbli så länge de kunde lita på honom i den frågan. Det är också anledningen till att SD var svagt i Vellinge, moderaterna ( Holm) företrädde dem. Med en ny och svagare ledning så lyckades PK patrasket slå in kilar och tvinga på Vellinges medborgare detta mot deras vilja. Att detta kommer att resultera i valframgångar för SD är nog ingen våghalsig gissning.

2010-01-25 @ 10:16:18
Postat av: Gubben o Gumman

Frågan är om inte "övergreppet" på det kommunala

självbestämmandet i Vellinge är det största "offentliga" på länge.

Att sedan få se fejkade undersökningar beställda av en tidning,som dessutom bla Expressen hänvisade till härromdagen.

Gör att man förstår hur illa det är med den dolda

agendan, som finns för Sverige samt Europa.

Man försöker skapa en multikulti jämvikt till USA.

I Norden är Sverige mest illa utsatt genom importen av lågpresterande träskallar.

Förutom då gatuskjutningar, trafficing bilbränder ,skolbränder ,gruppvålstäkter,gaturån gedigna utag från socialförvaltingen.

Är det detta Moderata samlingspartiet vill bjuda Sverige på,tveklöst ja.

Rösta bort dessa idioter.

Dessa är bokstavlingen samhällsfarliga för befolkningen.

Rätta avhoppsvågen från M till SD kommer sannolikt efter valet man vill "vänta o se" hur stora SD blir

i valet.

Valet 2010 kommer att bli historiskt men valet 2014

blir mera politiskt sprängstoff.

Då kommer det att bli kö till toan bland PK-iterna.

2010-01-25 @ 11:22:30
Postat av: Stefan K

I gårdagens Agenda stod partiledarna Reinfeldt och Sahlin och försökte få oss tittare uppmärksamma på att just deras politik ska få ungdomarna i arbete och att det givetvis är motståndarsidan som bär ansvar för att Sverige är ett av de länder i EU med den högsta ungdomsarbetslösheten. Mycket floskler och fagra löften. Vet vi inte svaret och orsakerna till detta?Förra veckan presenterade Rapport en undersökning som visar att endast 4 av 10 känner till vad jobbskatteavdraget är. Alltså bara 40% av de som jobbar känner till att de fått ca 1500:- mer i plånboken varje månad. Hur kan vi då förvänta oss att dessa människor ska känna till verkligheten bakom Sveriges misslyckade integrationspolitik? Jobbskatteavdraget debatteras flitigt i alla medier, medan sanningen och kostnaden för integrationspolitiken till varje pris ska hemlighållas av de samma.2010-01-25 @ 13:48:37
Postat av: Stora Småland .

Nu är jag rysligt arg , var hos tandhygenisten nu på förmiddagen 790 kr + 8 mil tur och retur ! Funderar på att flytta från Sverige några år och sedan återkomma och söka asyl då får man ju fri sjukvård + fri tandvård , mobiltelefon och äldreförsörjningsstödet som inte sänks som pensionerna gör utan där höjer man istället , plus många andra bidrag såsom bostadsbidrag det har jag inget i dag .

2010-01-25 @ 13:57:53
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Mats m fl. Är övertygad om att man satte introduktionsersättningen och äldreförsörjningsstödet högt bara för att slippa ta debatten med kommunerna i media om kostnaderna. Dvs vad hade detta kostat kommunerna bara i t ex bostadsbidrag och socialhjälp?

2010-01-25 @ 18:33:34
Postat av: Skogman

Per Schlingman ser ut som en groda.

2010-01-25 @ 19:06:03
Postat av: RD

Oroväckande utveckling i vårt östra grannland, snart blir det straffbart att länka till "rasistiska" hemsidor.http://www.hbl.fi/text/inrikes/2010/1/19/w42108.phpHur länge dröjer det innan det föreslås något liknande här i Sverige?

2010-01-25 @ 22:52:09
Postat av: Robin_Shadowes

"Per Schlingman ser ut som en groda."Mall-groda? Oack-ack-ack...

2010-01-26 @ 01:36:19
Postat av: Jenny

Har kollat in denna blogg och kommentarerna då och då efter artikeln i Sydsvenskan och varje gång jag lämnar sidan är jag i chock pga av alla kommentarerna. Ett sånt hat, är alla inom SD såhär?

2010-01-26 @ 18:28:52
Postat av: P

Nej Jenny, det är snarare chockerande att se hur naiv du och stora delar av svenska folket är.Så här skrev drgk 31 dec 2009 i en kommentar på bloggen Politiskt Inkorrekt:

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/12/31/tvist-om-ersattning-for-vard-av-flyktingbarn/"Det här är affärsverksamhet som startats av socialdemokrater för socialdemokrater och inget som någon i styrande ställning vill avstå ifrån. Visserligen innebär detta ett bedrägeri mot skattebetalarna, men sådan är politiken… Sveriges skattebetalare la ut 1100 000 000 kr på ensamkommande flyktingbarn 2008. I detta ingick: kost, logi, tolk. Troligtvis ingick även advokatkostnader, psykolog och terapi.

Ang. behandlingshem, vård av flyktingbarn, flyktingförläggningar, eftervård etc. Det hela är en industri, och när man blivit godkänd som socialdemokrat (tex Robinsson sossen Jan-E) så kan man starta upp dylik verksamhet.

Jag känner till detta pga jag i min yrke blivit erbjuden själv att vara med och dela på kakan, och socialdemokraterna visade hur det skulle gå till – hur man på finaste sätt stal pengar ur statskassan.

Jag har vänligt men bestämt avböjt hittills, men jag förstår att mindre nogräknade gärna deltar i denna verksamhet. Jag kan inte ens fördöma dem – det är enorma pengar inblandade, och siffrorna pressas hela tiden upp för att generera allt högre profit för de inblandade. Allt i en härligt parasiterande symbios!

Jag ogillar i högsta grad konspirationsteorier, men i den här frågan finns det alla ingredienser för att kunna härleda en sådan, men med den reservationen att det som håller ihop konspirationen är en plasma utan ledare och som formats ur en girighet och dubbelmoral hos en politisk klass.Enligt en avhandling gjord på GU Handels, kostar invandringen över 100 miljarder/år. För varje arbetande svensk innebär det över 40 000 kr/år. Jag reserverar mig för siffran och hoppas att någon kan korrigera mig om jag har fel, eftersom jag hört olika summor."

2010-01-26 @ 18:51:39
Postat av: Jenny

Hahaha! Nu blev jag iofs glad, det här var roligt gjort av dig.

Hur kopplar du egentligen min naivitet till ditt exempel? Du vet väl inte vad jag har för åsikter.

2010-01-26 @ 19:07:27
Postat av: Bazmati Rice

M är mer o mer Pk allt vad tiden lider. Börjar bli rätt trött på dem. Nu har denm store ledaren tagit avstånd fr burkaförbud. Jag blir bara trött. Isolera muslimerna i sina ghetton så de kan ta livet av vrandra själva.

2010-01-28 @ 13:38:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0