DAGENS SANNING

Kjell-Albin Abrahamsson tog nyligen upp hur svensk media inte rapporterar om hur kristna förföljs runt om i världen och då främst av muslimer. Lyssna på krönikan om du missade den. Den enda tidning som till viss del rappoterar om denna utveckling är den kristna tiidningen Dagen.

Jag vet inte om media tagit intryck av detta men Dagens Nyheter skriver i varje fall om att sex kristna kopter mördats utanför en kyrka i Egypten. Detta har i sin tur utlöst kravaller med flera tusen personer inblandade.

Läs artikel i DN eller Dagen
En annan sak som jag tagit upp flera gånger på min blogg är Egyptens isolering av Gazaremsan
. Detta faktum är något som svensk media väldigt ogärna vill skriva om då det inte passar in i bilden där Israel skall utmålas som väldigt omänskliga. Att Egypten just nu även bygger en underjordisk mur mot Gaza känner inte många till i Sverige. Den skall bli ca 10 km lång och skall sätta stopp för alla tunnlar in till Gaza. Den underjordiska muren har lett till uppror bland den palestinska befolkning som startat kravaller med bland annat stenkastning mot egyptiska soldater. Enligt uppgifter skall en soldat ha dödats vid dessa kravaller. Läs artikel i Dagen.

Varför isolerar Egypten Gaza?

Tänk om journalisterna i svensk media kunde ägna sig åt denna fråga i några belysande artiklar! Men det är väl för stora krav på vänsterjournalisterna i svensk media. Om media åtminstone försökte skildra hela sanningen skulle de kanske kunna upplevas något mer trovärdiga. Som det är just nu har de mycket lågt förtroendekapital hos allmänheten.


Kommentarer
Postat av: Nalle i Växjö

Min pappa sa till mig "Skaffa dig ett riktigt jobb" och får du inte det kan du i alla fall bli journalist.Beträffande muren Egypten-Gaza så är det märkligt tyst i vanliga media, undrar just varför.

Passar den inte in i bilden?

2010-01-08 @ 09:46:33
Postat av: Hulda

Det sades förr om du hade vänsteråsikter och skulle välja jobb: Normalbegåvad - förskollärere. Lite mera begåvad - lärare. Begåvad - journalist.Då hade du chansen att påverka samhället mest effektivt med dina åsikter.

Tyvärr stämmer det ofta, som med Egyptens gräns mot Gaza.

Locket på, koncentrera allt på Israels "ondska" och USA,s "ondska".......

2010-01-08 @ 10:07:23
Postat av: Fru Fökk

Egypten har inga handgjorda svart-vita halsdukar att dela ut till kommunist(journalist)kåren. Fördel musse i Gaza alltså

2010-01-08 @ 10:21:26
Postat av: Ludvig

Jag håller med om att Dagen skriver om detta, men Världen i Dag är ändå mera djärv och tar ofta upp hur den muslimska världen förföljer kristna. Att så gott som alla journalister har skygglappar på sig och skyller allt på Israel, det är otroligt.

2010-01-08 @ 10:22:48
Postat av: Nalle i Växjö

Det som skrämmer mig mest är inte det som journalister skriver, för det kan kontrolleras på olika sätt som bloggar och olika forum och då kan jag bilda min egen uppfattning.Det som skrämmer och retar mig mest är när journalister som borde ha ett samhällsansvar undanlåter att rapportera eller utelämnar delar av den verkliga händelsen.Vid ett antal gånger har jag varit inblandad i olika händelser och reportrar har skrivit om saken i sina tidningar. När jag sedan läser i tidningar, undrar jag om det är någon helt annan händelse dom rapporterar om.

Så förvanskat blir det ibland. Därför tror jag ingenting av vad som står i en tidning utan att kollat "källa" i dom fall det går.

2010-01-08 @ 10:54:55
Postat av: Dille i Momåla

Nu är PK-isterna som en hop yra höns. Det är rädslan för SD som satt dem i ett sådant tillstånd. En del vill ta debatt. Andra vill tiga ihjäl SD. Men gemensamt för alla är att de uppenbarligen inte tror på demokratin och därför inte heller vill respektera väljarna.Tvärt om menar de att politiken innehåll och inriktning ska beslutas ovanifrån. Sen ska väljarna genom smart propaganda tro att de är delaktiga i besluten.

Så här skrämmande öppenhjärtigt kan det låta:

”Strategin att inte möta SD i debatt har bevisligen inte haft önskad effekt utan snarare gynnat partiet. ” Det är Anders Åkesson (mp) i region Skåne som motiverar sitt beslut att ta en debatt med SDNu får vi se om någon i mp i Kalmar törs ta en debatt

Postat av: Hajen

Nu tar Nalin Pekul och det socialdemokratiska kvinnoförbundet bladet från munnen ang. islamisternas förtryck mot ungdomarna i de invandrar täta förorterna. Frågan är bara, på vilket ben skall Måna Muslim balansera?

2010-01-08 @ 11:28:00
Postat av: Donnie Blair

Det är inte rädslan för SD utan svårigheten att bemöta sanningen. Journalisthögskolan lär inte ut den delen av utbildningen

2010-01-08 @ 11:28:37
Postat av: Hulda

Hajen:.. Tror du att utspelet på Newsmill från S-kvinnorna verkligen är seriöst?

Har de partiledningen med sig? Det blir en intressant valrörelse....

2010-01-08 @ 11:54:19
Postat av: tgvara

Här i Malaysia, Kuala Lumpur läser man i dag i tidningen STAR att en kyrka sats i brand med hjälp av en inkastad Molotovcoctail

2010-01-08 @ 12:15:58
Postat av: AWSvensson

Man skall inte bemöta Sverigedemokraterna med fakta utan känslomässiga utfall och floskler som inte betyder något och som inte kan kontrolleras. Människors lika värde , vad betyder det annat än en kristet religiös tomt prat. Inför svenska sociallagstiftningen så är vi inte lika, och konstigt vore det om all världens medborgare hade laglig rätt att knapra på den magra kakan.

2010-01-08 @ 12:24:40
Postat av: Cavatus

Kjell-Albin Abrahamsson ska väl snart gå i pension, därför törs han "säga sanningen" på ett öppet och okritiskt sätt. Han har så att säga inget att förlora, som de flesta övriga journalister som kategoriskt fördömer minaretkritiska uttalanden utan någon som helst eftertanke eller analys.

Postat av: Skånepåg

En f.d. journalist som understryker vad Thoralf skriver, är Dick Haas i sin artikel i dag med rubriken "Dagens Nyheters debila propaganda mot Israel (2010-01-08)"2010-01-08 @ 12:28:17
URL: http://www.dickhaas.com/
Postat av: Nalle i Växjö

Norge "sätter ner foten"Postat av: Funtaren

Kom ihåg: Sjuklövern har under trettio års tid fört en helt konsekvent politik: multikulturalismen. Under de tio senaste åren har de också varit rörande eniga om att det enda seriösa parti som går emot denna politik, SD, skall hållas borta från all debatt och all makt med alla till buds stående medel.Mot bakgrund av detta, hur kan någon tänka att de multikultikritiska artiklar som skrivs idag av representanter för dessa partier skulle kunna vara seriösa? Ett antal personer har tagit på sig rollen som kritiker och bräker ur sig lagom kritiska synpunkter för att försöka avväpna det enda trovärdiga partiet.Kom ihåg att Carina Hägg för kort tid sedan bedrev en mobbningskampanj mot en kontaktperson för SD. Hon går emot islamister nu, men varken hon eller det parti hon tillhör kommer någonsin att vidta några verkliga åtgärder för att komma tillrätta med dem. De har varken insikter eller mod till det.

2010-01-08 @ 16:48:54
Postat av: Fredrik

Du måste göra en länk av detta Thoralf!!!Det är så man mår illa,slå nån på käften arg och det övertygar mig ännu mer att jag är på politiks rätt spår! Måste ju vara KRIMINELLT FÖRFAN!!Postat av: S-E karlsson

Råkade titta på kommunalrådet Johan Perssons TV-reklam om Kalmar, inte en enda mening var textad så att vi hörselskadade och döva kan ta till oss vad han säger i inslaget !

Lindrigt sagt uruselt !

Ideellt arbetande för Hörselskadade i Kalmar län .

S-E Karlsson .

2010-01-08 @ 19:33:02
Postat av: Fredrik

Är det nåt som ska ägas av staten eller vi medborgare för det är vi som äger vattnet,älvarna och bygger kärnkraftsverken!!!Äckligt hur det får vara så här!

Dags för SD att ge sig in i denna debatt!

Postat av: peerpede

INGEN i regionen vill ha med Palestinier att göra.

Historisk, i varje fall de sista 50 år har det slutit i krig, våld och terror överallt var dessa människor har samlat sig i större mängd.

Syrien har varit nära inbördeskrig av den orsaken, Jordan like så och Libanon känner väl alla till.

Egypten skal inte ha sina fiskar varme och tillåter inte Palestinier att komma in på sitt område och sprida fundamentalism, terror och krig.

2010-01-08 @ 22:17:15
Postat av: Kalle

"Italiens regering ska lägga fram ett lagförslag om att inga skolklasser ska få ha mer än 30 procent elever av utländsk börd." Enligt SR EkotFacken och oppositionen protesterar förståss och kallar förslaget rasistiskt!!!Som vanligt. Vad kan man annars vänta sig från de protesterande. De är som raspiga gramofonskivor som hakat upp sig på samma spår!!!Postat av: Ibbe

CBC program "60 minutes" visade häromdagen situationen för den grekisk-ortodoxa kyrkans överhuvud i Turkiet. Det var ingen speciellt trevlig skildring. Religiöst förtryck kalllas det. Det islamska Turkiets största supporter i EU för medlemskap är som bekant Reinfeldt & Co. Det är definitivt ingen slump att en ledande islamist finns på göteborgsmoderaternas riksdagslista inför årets val. Ännu ett nytt exempel på moderaternas människosyn. Den moderata supporten för en medeltida kvinnosyn kan bli en riktigt bra vinnande valfråga för oppositionen. I moderaternas Sverige är tydligen kvinnoröster oviktiga tillsammans med bl.a. pensionärsröster. Stolpskott efter stolpskott presenteras i den politikska debatten. Hur i herrans namn diskuterar man i den moderata partiledningen?

2010-01-09 @ 11:14:17
Postat av: Niklas Bergström

människorna i mellanöstern har de svårt, oavsett i vilket land. själv respekterar jag även palestinernas rätt till ett eget land och gynsamma förhållanden. Hur roligt kan de vara för folket där de blir hindrande av Egypterna nu. vilket inebär ännu mindre införsel av många nödvändiga varer även om de smugglas in.

2010-01-09 @ 13:53:21
Postat av: lee

Niklas här är bilder på hur det ser ut i Gaza idag .Inte den bilden du får ahttp://www.paltoday.com/arabic/News-64161.htmlv PK media ..

2010-01-09 @ 18:21:12
Postat av: lee

http://www.paltoday.com/arabic/News-64161.html

2010-01-09 @ 18:21:48
Postat av: Niklas Bergström

Tack för bilderna lee. känns trevligt att se fina bilder från mellanöstern. media blir man ganska snurrig på.

2010-01-09 @ 18:51:39
Postat av: Niklas Bergström

De behövs ju även harmoniska bilder från media. De ska ju rapportera allsidigt borde vara kravet.

2010-01-09 @ 18:53:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0