AVHOPPAD MODERAT TILL SVERIGEDEMOKRATERNA


Rubrik i Barometerns pappersupplaga.

Idag har de lokala tidningarna uppmärksammat mitt blogginlägg om att före detta moderaten Leif Gustavsson i Högsby bytt parti till Sverigedemokraterna.
Läs artikel i Östran.

Barometern har endast en artikel i pappersupplagan men inget på nätet ännu. I artikeln säger Leif Gustavsson följande.

"På riksplanet ogillar jag nedrustningen av försvaret samt att den borgerliga alliansen har tvingat fram ett beslut om samkönade äktenskap, säger Leif Guystavsson. Han hävdar också att det är en liten klick i Stockholm, som driver den moderata poltiken och något utrymme för kritik finns inte.

– Jag var gruppledare för Moderaterna i Högsby kommun och blev svartlistad, då jag inte följde partipiskan."


Det skall bli intressant att se om detta avhopp även kommer uppmärksammas av riksmedia.


Kommentarer
Postat av: Ludvig

Det verkar vara en man med sunda åsikter som bytt från M till SD. Glädjande!

2010-01-05 @ 10:00:35
Postat av: allemand

Jag hoppas verkligen att SD inte kommer att syssla med partpiskavarianten när de kommer in i riksdagen.

2010-01-05 @ 10:06:45
Postat av: Kalle

Hoppas verkligen att SD kommer att köra med partipiskvarianten för att få ett stabilt ansikte utåt. Det får inte bli som med Ny Demokrati där en massa valda människor strävade åt olika håll. Det var en av de stora anledningarna till att Ny Demokrati försvann från den politiska arenan, den svenska riksdagen.Samling vid pumpen är vad som skall gälla.Sveriges sista chans???

2010-01-05 @ 10:28:17
Postat av: AWSvensson

Våra internationella valarbetare ligger inte på latsidan under julhelgen.

Postat av: M

När det gäller riksdagen så är det oerhört viktigt att upprätthålla disciplinen eftersom riksdagsmän utses av folket och kan alltså inte avsättas av partiet. Bevare oss från en massa avhoppade sverigedemokratiska riksdagsmän som vägrar att avgå pga riksdagslönen och som fortfarande efter att ha lämnat SD svärtar ner partiets anseende och får oss att framstå som simpla lycksökare.

2010-01-05 @ 12:00:50
Postat av: Svennebanan

Inom riksdagsgruppen skall det vara oerhört högt i tak. Inom riksdagsgruppen skall alla såikter ventileras och höras. Det är inom riksdagsgruppens slutna väggar en SD-riksdagsman kan påverka partiets ställningstagande. När riksdagsgruppen slutligen fattat ett majoritetsbeslut om hur man ställer sig i en viss fråga, måste samtliga riksdagsmän rätta in sig i ledet och följa majoritetsbeslutet. Partiet måste utåt tala med en röst. Det får INTE bli som för Ny Demokrati, där det hända att två Nyd riksdagsmän från talarstolen i riksdagen argumenterade MOT varandra. Händer detta blir det bara en mandatperiod.Detta har inget med eventuella partipiskor att göra. Kan man inte inom den egna riksdagsgruppen enas, kommer man aldrig kunna övertyga utomstående.

2010-01-05 @ 14:17:58
URL: http://www.status.se
Postat av: Dille i Momåla

“Inget utrymme för kritik av den ovanifrån bestämda politiken” Det är en bra sammanfattning av PK, och moderaterna är sedan länge ett PK-parti.

De flesta av moderaternas väljare som blivit lurade över till detta parti i tron att det representerar en opposition mot PK. De hederliga politikerna slits mellan lojalitet mot det egna landet, dess folk sina egna hedersbegrepp och lojalitet mot partiet.

Fler och fler politiker drar nu de rätta slutsatserna och lämnar de ansvarslösa PK-partierna.Det är bara att gratulera Sverige.

2010-01-05 @ 15:54:16
Postat av: Roberth Ström

Det finns ett problem kommer de som jobbat åt sd länge känna sig åsidosatta av dessa nya etablerade avhoppare? Vad tror ni?

2010-01-05 @ 16:03:43
Postat av: Svennebanan

Roberth, risken finns, men vad är alternativet? Skall partiet växa utan att alla de nya medlemmarna får inflytande? Är redan organisationen perfekt, varje man/kvinna är på rätt plats och alla som hädanefter tillkommer är blott röstboskap? Just nu har SD 4094 medlemmar. Nästan en fördubbling sedan förra valet. När partiet fördubblats nästa gång kommer minst hälften av de som nu innehar fötroendepositioner inom partiet fått lämna sin plats för någon annan. Så måste det naturligtvis vara.

2010-01-05 @ 16:17:55
URL: http://www.status.st
Postat av: sten

Det kommer att bli fler avhopp bland Moderaterna när väljarna och deras förtroendevalda börjar inse vilket skit det Nya Arbetarpartiet är. Nu sitter det sju mer eller mindre Socialdemokratiska partier i Sveriges riksdag. Varför rösta på kopian när man kan rösta på orginalet? Själv tror jag att SD får tvåsiffrigt antal procent av rösterna. Min röst lägger jag självfallet på SD.

2010-01-05 @ 17:41:02
Postat av: Joakim Svensson

Jag har själv sett hur Moderaterna har förändrats, och inte är det till det bättre. Kd har också övergivit familjen. Jag har alltid röstat på M, men nu blir det SD. Det enda högerparti som finns idag, det enda alternativet för Sveriges framtid.

2010-01-05 @ 18:14:25
Postat av: allemand

"Detta har inget med eventuella partipiskor att göra. Kan man inte inom den egna riksdagsgruppen enas, kommer man aldrig kunna övertyga utomstående."Här håller jag inte med. Varför skall SD fortsätta med vad jag tycker inte är ett demokratiskt system m.a.o du får inga egna tankar hava än partiets.Nu menar jag inte att förfalla till vad som relaterades till tidigare som egna diskussioner i talarstolen som inte är partiets tankegångar o.s.v,

men självklart måste du få säga vad du vill och också avstå att rösta om du inte tycker som din partigrupp.

2010-01-05 @ 19:55:33
Postat av: Timglas

allemand: Därför att väljarna framför allt röstar på parti och inte på person. Alla invalda måste väl rimligtvis rätta sig efter partiets valmanifest.De allra flesta riksdagsledamöter kommer röstas in genom sin plats på valsedeln och inte genom personval.

2010-01-05 @ 20:12:15
Postat av: Kalle

>AlemandHåller du med om ett annat partiprogram till 100% så rösta på dem. Håller du inte med SD så för gudskull rösta inte på dem och försök att ändra på SD innifrån.Ditt val är fritt.

2010-01-05 @ 22:33:13
Postat av: allemand

"Därför att väljarna framför allt röstar på parti och inte på person. Alla invalda måste väl rimligtvis rätta sig efter partiets valmanifest."Varför måste det vara så? Alla gillar väl inte alla beslut och borde därför ha en chans att få säga det. Att inte fler kan p.g.a att systemet är som det är tycker inte jag är en ursäkt. Kom med något nytt, visa folk att här ser ni något som är annorlunda, här kan ni påverka. Det vore något det.Skall SD bara traska på i samma fötter som alla de som redan skor sig, så ser jag ingen vinst i det.

2010-01-05 @ 22:34:26
Postat av: Robin_Shadowes

Jag gillar inte alls partipiskor. Risken är stor att vi då får ett åttaklöverparti istället för en sjuklöver.

2010-01-05 @ 23:18:59
Postat av: Kalle

Glömt bort SD:s Landsdagar som var i somras??? Där läggs motioner fram och tankar utväxlas hur SD skall vara i framtiden. Ett beslutande organ som alla partier har även SD.Passar inte det så sök er till något annat parti som motsvarar edra önskemål.

2010-01-05 @ 23:24:56
Postat av: S-E karlsson

Tänk om fler kunde inse att vi Sverigedemokrater inte är några extrema uslingar utan helt vanliga människor med i många fall lång livserfarenhet och därtill logik och sunt bondförnuft !

Kanske sitter det folk som styr Sverige idag som är mycket,mycket farligare för Sverige .

Återigen vad har Sverigedemokraterna gjort för ont ?? S-E Karlsson .

2010-01-06 @ 09:32:13
Postat av: allemand

@Kalle

"Passar inte det så sök er till något annat parti som motsvarar edra önskemål."Thoralf,

Är det här så här SD tacklar diskussioner eller är det här en AFA nisse som vill göra sig märkvärdig?

Jag vill gärna ha ett svar, för är det här SD:s rätta själ då har jag tvivel om seriositeten.

2010-01-06 @ 10:38:06
Postat av: Kalle

>Allemand

Jag är absolut ingen AFA nisse. Släng dig i väggen.

Om dina åsikter INTE passar i ett parti som SD utan du vill förändra och inte gillar partipiskan när det gäller samling för en gemensam sak så tycker jag att du skall söka dig någon annanstans.SD är mycket bra och behöver inga förändringar för stunden.

2010-01-06 @ 10:44:55
Postat av: Thoralf A

KalleJag kritiserar allt som ofta hur partipiskan viner inom andra partier. Jag vet också genom min egen erfarenhet vilken "våt filt" som partipiskan innebär inom politiken.Jag hoppas verkligen inte att någon partipiska kommer råda inom SD, utan att vi istället löser frågor i sann demokratisk anda.

2010-01-06 @ 11:37:16
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: allemand

Tack Thoralf.

2010-01-06 @ 12:11:49
Postat av: Kalle

Javisst Thoralf bara det inte blir som när NyDemokrati kom in i riksdagen och alla valda medlemar strävade åt VARSITT håll. Det var nog den stora villervallan som till slut gjorde att Ny Demokrati inte fick sitta kvar i Riksdagen.På SD:s Landsdagar ventileras ju många motioner och inriktningar. Räcker inte det??? Det är ju valda ombud som "lyssnat av" sina medlemmar tidigare.Räcker inte det heller???Har man enats om en politik så får man följa det partiets riktlinjer/partipiska. Annars får man söka sig till ett parti som bättre stämmer överens med egna önskemål.Oppinionsiffrorna blir bättre och bättre. Varför ändra på ett "vinnande lag"?>Allemand. Vad är det du vill ändra på i SD:s politik!!!???

2010-01-06 @ 12:41:22
Postat av: allemand

Vem har sagt att jag vill ändra på någonting? Jag uttryckte bara det faktum att personligen tycker jag att partipiskan inte är ett bra alternativ utan hade hoppas på ett mycket öppnare arbetssätt. Kanske t.o.m omröstningar på nätet som piratpartiet använder för att spegla medlemmarnas tankgångar.Då började du att härja med uttryck som passar det inte o.s.v, det skrämde mig. För kan man inte diskutera skitsaker utan utfall då blir det svårt.

2010-01-06 @ 12:48:36
Postat av: Kalle

Så du tycker INTE att de lokala grupperna räcker till i det demokratiska arbetet med SverigeDemokraterna.Tycker du att det är för lågt i tak???Landsdagarna är överflödiga utan det kan skötas på nätet.Du vill att SD skall likna Piratpartiet???Vad tycker du om upphovsrätten. Är det något vi skall ta bort i SD med en omröstning på nätet???

2010-01-06 @ 13:05:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0