SVERIGEDEMOKRATERNA FJÄRDE STÖRSTA PARTI

När företagsledarna i Kalmar län svarade på en enkät från Dagens Industri på vilket parti de tänkte rösta på svarade 3,1 procent att de skulle rösta på Sverigedemokraterna. Det är faktiskt en anmärkningsvärd hör siffra om man jämför med riksdagspartierna. Moderaterna får 64,5 procent av företagsledarnas röster vilket inte är det minsta förvånande men att SD är större än flera av riksdagspartierna är ändå anmärkningsvärt.

Här kommer en grafik på partierna, utom moderaterna.
Det intressanta är att Sverigedemokraterna har större förtroende hos företagsledarna i Kalmar Län än Centern, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Detta trots att vi skall vara så lågutbildade och bo på landet. Jag återkommer snart med en presentation av SD i Kalmar som säkert kommer att förvåna en del.

Barometern


Kommentarer
Postat av: Patrik

Anmärkningsvärt är dock att inte fler företagsledare väljer SD. Måste det behövas 4 år till av politisk vanskötsel och massinvandringspolitik för att fler ska våga ta steget över till SD?

2010-02-08 @ 16:31:18
Postat av: Cavatus

De gamla partierna har inte bevisat särdeles mycket av sin retorik inför förra valet. SD känns som ett frisk fläkt som vill pröva nya lösningar och ställa intriganta frågor i ämnen som annars aldrig får ventileras.

2010-02-08 @ 16:33:19
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: Företagaren

Önsketänk Thoralf, ingen normalbegåvad företagare röstar SD det vet såväl du som alla andra."– Det kan vara ett problem att till exempel många som jag möter i mitt jobb förknippar Blekinge och Småland samt Skåne med Sverigedemokraterna. Det ger ju ingen positiv klang för företag som bedriver sin verksamhet där, säger journalisten Mats Knutsson."Mats Knutsson

2010-02-08 @ 16:53:01
URL: http://sdfakta.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Önsketänk Thoralf, ingen normalbegåvad företagare röstar SD det vet såväl du som alla andra."– Det kan vara ett problem att till exempel många som jag möter i mitt jobb förknippar Blekinge och Småland samt Skåne med Sverigedemokraterna. Det ger ju ingen positiv klang för företag som bedriver sin verksamhet där, säger journalisten Mats Knutsson."Mats Knutsson

2010-02-08 @ 16:55:00
URL: http://sdfakta.wordpress.com/
Postat av: Företagaren

nsketänk Thoralf, ingen normalbegåvad företagare röstar SD det vet såväl du som alla andra."– Det kan vara ett problem att till exempel många som jag möter i mitt jobb förknippar Blekinge och Småland samt Skåne med Sverigedemokraterna. Det ger ju ingen positiv klang för företag som bedriver sin verksamhet där, säger journalisten Mats Knutsson."Mats Knutsson

2010-02-08 @ 16:56:47
URL: http://sdfakta.wordpress.com/
Postat av: AWSvensson

Det säger mer om vilka Mats Knutsson umgås med än företagarnas syn på Sverigedemokraterna. Jag känner enormt många företagare som skulle ange SD som första alternativ om inte risken för trakasserier förelåg.

2010-02-08 @ 17:13:05
Postat av: Info

NU ÄR DET STOCKHOLMS STADSTEATERS TURIntressant, Thoralf - men var medveten om att det officiella motståndet mot Sverigedemokraterna - inte minst på riksplanet - nu börjar hårdna.Svenska Dagbladet inledde redan i januari en rad inslag, som utpekade Sverigedemokraterna som ett parti, som ingen borde rösta på. Detsamma gjorde Sveriges radio, som redan haft flera diskussionsprogram och reportage, där representanter för Sjupartialliansen har fått uttala sig nedsättande och vinklat om Sverigedemokraterna men där ingen från detta parti fått vara närvarande.Nu är det alltså Stockholms stadsteaters tur att hoppa på tåget. Genom att håna ”bullerbylivet”. Och därmed indirekt ett visst populistnationalistiskt, främlingsfientligt rasistparti. En föreställning, naturligtvis planerad sedan länge och inprickad i exakt rätt tid före valet 2010.Några rader från MARIA EDSTRÖMS hysteriskt förtjusta recension i P1:s Kulturnytt 8/2 2009:”Regissören Andreas Boonstra och musikern Stefan Sundström har gemensamt att de båda bott på Ekerö, en idyllisk Mälarö. Boonstra växte upp där och Sundström flyttade dit som ´grönavågare´. I fredags hade deras musikal Ön premiär på Stockholms stadsteater. ---Vi far alltså ut till Ekerö, denna idyll på bussavstånd till huvudstaden, där man lever det goda BULLERBYLIVET och odlar grönsaker och retar sig på att folk med bidrag sitter där i solen och trots att man knappt sett en invandrare så lever GAMLA RASISTISKA och NAZISTISKA traditioner gott. --- Vår Odysseus [= Boonstra] minns sin barndom bland mobbande PASTELLJUMPERKLÄDDA klasskamrater, MISSHANDLANDE NASSAR - - -”Andreas Boonstra: ”regissör, skådespelare, dramatiker, musiker mitt i verkligheten med vänstersympatier, barn, bostadsrätt, segelbåt” (Myspace). Ursprungsland: Holland, Belgien?

2010-02-08 @ 17:48:17
Postat av: AWSvensson

Hur var det nu med Astrid Lindgren, var hon i grunden Sverigedemokrat, allt tyder på det. Vad skulle hon sagt om att man gör narr av hennes uppväxt i Bullerbyn.

2010-02-08 @ 17:55:28
Postat av: En företagare, normalbegåvad??

@Företagare

Är själv företagare sen många år och kommer i valet 2010 att rösta på SD. Det är inget som man går ut offentligt med, man måste ju tänka på profiten.

Angående begåvning, jag producerar detaljer för 2kr/st och säljer dom vidare för 4kr/st, och dom 2 procenten klarar jag mig jäkligt bra på.

2010-02-08 @ 18:16:02
Postat av: Skogman

"...hör siffra..." hög?

2010-02-08 @ 18:40:16
Postat av: Rättvis

Glädjande siffror som visar att företagarna är bra i analysen. Han ser och vet ju att analfabeter knappast kan gälla som pensionsräddare när det bär till. Han vet att socialbidrag kostar pengar och han vet att fri sjukvård, fria skolor och dylikt ska betalas på något sätt. Han vet att Sveriges välstånd är baserat på arbete, svenskarnas arbete.

Och känner man till detta så är det väldigt lätt att välja parti. För vem vill egentligen att Sverige ska förslummas?

2010-02-08 @ 18:58:38
Postat av: Stefan K

Även företagare är människor. Även företagare har föräldrar och barn. Även företagare firar svenska traditioner. Även företagare missgynnas i dagens Sverige. Även företagare ser vart Sverige är på väg.Därför finns det även företagare som röstar på Sd.

2010-02-08 @ 20:15:36
Postat av: johan

ser fram emot presentationen

2010-02-08 @ 20:23:37
Postat av: Lotta

Såg precis på Rapport om en muslim blev tilldömd 60 000 kronor av tingsrätten för kränkning. Han hade vägrat ta den kvinnliga chefen i hand. Den svenske muslimen Leif Karlsson påstod då att det beror på att "man kommer så nära". Då infinner sig osökt en fråga: Kommer man inte nära vid våldtäkt?

2010-02-08 @ 20:52:50
Postat av: Robin_Shadowes

Dom kanske använder handskar och kondom då dom våldtar?

2010-02-08 @ 21:21:55
Postat av: Stora Småland

Smyger in med ett nog så aktuellt ämne :Bengt Westerbergs årslön i Röda Korset 822000 tusen kronor . Cheferna för Frälsningsarmen makarna Victor Poke kommendör och Roslyn Poke : 681482 tusen tillsammans , deras löner verkar nog mer ärliga ! Hädanefter blir det Frälsningsarme`n för hela slanten dom hjälper dem som har råkat illa ut och får ligga ute i den bistra vintern !

Heder åt Frälsis !

2010-02-08 @ 23:41:03
Postat av: Peter, den förste.

@Lotta: "Såg precis på Rapport om en muslim blev tilldömd 60 000 kronor av tingsrätten för kränkning. Han hade vägrat ta den kvinnliga chefen i hand. Den svenske muslimen Leif Karlsson påstod då att det beror på att "man kommer så nära". Då infinner sig osökt en fråga: Kommer man inte nära vid våldtäkt?"Ser ingen annan utväg än att han får slänga fram tasken istället för handen, då han hälsar på kvinnor i fortsättningen! Han kan säkert få ett intyg från DO på det nödvändiga i detta.P.S. Ni får förlåta mig, men jag kunde bara inte låta bli att bli lite grov i käften.

2010-02-08 @ 23:51:11
Postat av: Peter, den förste.

Det står alla Lars Vilks wannabe att göra en teckning med ovanstående tema; Internationellt kändiskap garanterat!

2010-02-09 @ 00:05:29
Postat av: Gubben o Gumman

Undrar hur stora SD är bland förhörsledarna......

2010-02-09 @ 17:59:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0