SVERIGEDEMOKRAT + LÄRARE = SANT

I mitt förra inläggs kommentarer diskuterades en hel del hur stor risk det är att Sverigedemokrater utsätts för "övergrepp" på sin arbetsplats. Jag hävdar att det inte längre är så aktuellt och anledningen är i huvudsak att så många sympatiserar med SD idag.

Richard Jomshof drabbades av detta vid två tillfällen, dels i Karlskrona 2002 och i Växjö 2005. Idag låter det dock annorlunda och detta understryker min uppfattning att det inte är så "hemskt" att vara Sverigedemokrat längre. Nu skriver Richard om detta på sin blogg.

Se följande inslag om Richard Jomshof. Blekingenytt.


Kommentarer
Postat av: danne1

ja, det finns nog ingen som räddar oss om vi inte gör det själva.

var och en måste engageras sig. om så bara dela ut webbadresser eller valreklam ger stor effekt.



#det som är säkert är att islam tar över Sverige.



#även NATO- samarbetet gör att Sverige slukas och får lyda blint och drar ju garanterat nitlotten.vi blir en deponi för giftiga militära material som amerikanska jurister skulle stämma skjorta av US Air Force om de övningsbombade på Amerikansk mark.



#allt fler i Världen kommer bli försörjda av Svenska staten och vår välfärd blir en myt som vi ser andra ta del av.



# EU plundrar och förstör vårt land. snart är hela Sverige uppgrävt på jakten av Uran.



# Det finns verkligen ingen gräns för vad politiker i de 7 allians och sossepartierna kan förstöra för sin befolkning och Sverige som land. det enda de tänker på är deras egna karriär och plånbok.



# likabra att bli SD politiker då har man ju iallafall försökt att rädda detta land och framtid för sig själv och anhöriga.

# det finns ju ingen framtid för medelsvensson.

alla arbeten flyttas utomlands och de jobb som finns är i bemanningsföretag.

att studera på universitet leder ju inte till nåt arbete när kommuner och landsting inte har råd att anställa och privata forskningsföretag sälj och flyttar utomlands.om 10-20 år Sverige ett fattigt u-land med den fortsatta allians och sossepolitiken.

2010-02-27 @ 19:09:50
Postat av: Funtaren

Jag är böjd att hålla med om detta, efter denna utveckling där de insett att mobbingen av Jomshof var fel (hoppas Jomshof processar mot Karlskrona). Men endast inom offentliga arbetslivet, paradoxalt nog. Där kan man luta sig mot detta beslut och tvinga fram en liknande behandling. Det skulle för övrigt vara intressant att höra Stellan Bojeruds kommentar till öppningen i Karlskrona. Han har på sin blogg kommenterat att det hade varit en omöjlighet för honom att öppet stödja SD som löneanställd officer. Kan detta som hänt nu kanske förändra situationen även för officerare?



Inom det privata näringslivet, å andra sidan, kan det nog vara värre. I Småland, med den höga andel småindustri ni har där, kan det nog finnas öppningar om man jobbar på ett företag med en sympatiserande ägare som är beredd att stå för sina åsikter trots hotet om bojkott.



I de stora, opersonliga aktiebolagen, som styrs av policydokument utarbetade för att hålla sig väl med alla och envar, maximalt politiskt korrekta, kan man emellertid tyvärr glömma demokrati. Yppa ordet SD där och du har avsked på grått papper dagen efter. Och du lär inte få något stöd av facket.

2010-02-27 @ 19:28:47
Postat av: Cavatus

Jomshofs fall borde helt klart gå vidare till Europadomstolen. Det är inte bättre än i forna DDR när en lärare blir uppsagd för att denne är verksam i ett helt ordinärt, godkänt parti som är representerat i många kommuner, landsting och kyrkofullmäktige.



Jomshof torde därmed ha rätt till ett rejält skadestånd för att ha hindrats i sin yrkesverksamhet på grund av folks okunskap, inksränkthet, rädsla och opportunism. Dessutom har han rätt till en ursäkt samt att de som sagt upp honom ska bli av med sina jobb och uppdrag.

2010-02-27 @ 20:43:41
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Gotiska Klubben

Håller med Cavatus, Jomshof ska ha ett högt skadestånd och de som orsakat hans avsked måste få någon form av kännbart straff.



2010-02-27 @ 23:19:00
URL: http://gotiskaklubben.wordpress.com/
Postat av: BossX

Jomshofs skulle naturligtvis ha gjort rättssak av behandlingen. Det är svårt att veta, vilka möjligheter som finns idag. Om man vill ta saken till Strasbourgdomstolen, så måste man först ha processat i hemlandet och sedan klaga till Strasbourg inom sex månader efter det att man fick slutlig dom i högsta möjliga instan.



2010-02-28 @ 15:11:32
Postat av: BossX

PS. Oaktat tidsfristerna, som nämndes ovan, så kan Jomshof lämna in ett yrkande om skadestånd till JK. Om beslutet går honom emot, så kan han sedan väcka talan i tingsrätt och efter att ha uttömt nationella remedier gå till Strasbourg, som vore tvingat att ta i beaktande de bakomliggande omständigheterna.

2010-02-28 @ 15:16:22
Postat av: LasseLucidor

Well, vi samlades vi Sätras tunnelbanestation för färd ungefär 3 km bortåt, där hade någon rackare hyrt eller ägde möteslokalen vi skulle till. En hamn, Det var vinter, det var iskallt om du frågar mig,och det stod en massa båtar uppställda där… Vi kom i samlad tropp, vi var ungefär 50 pers som skulle välja ett partiprogram för SD…

När vi äntrade bryggan dit vi skulle var där inte så mycket varmare där heller… Men allt Allt var gemytligt och smörgåsarna gick åt- sen var det dags att sätta sig vid mötesbordet…



Där var alla av dignitet inom SD, Johan Rinderhielm, Mikael Jansson mfl… Jimmie Windeskog satt till höger om mig… Likaså Birgitta (glömt henner efternamn) och mötet kunde ta sin början…



Jo förreten mittemot satt en redan då kufisk figur: Tommy Funebo heter han är i mitt tycke en sällsam figur… Jag frågade denne man vad vi ska göra med dessa s.k flyktingar men humm, humm var det svar man fick…!



Mötet förflöt ganska konstruktivt med olika förslag att behandla då 2 stycken nissar från norrland säger att vi ska behandla invandrare som Hitler gjorde…



Vi tittade på varann flera stycken och påminde om att det inte var det vi var där för… Dessa 2 herrar fortsatte med sin retorik och det slutade med att dessa 2 idioter fick lämna detta möte med svansen mellan bena!

2010-03-02 @ 23:01:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0