SMUTSIG VALRÖRELSE

Att vi kommer att få en mycket smutsig valrörelse eller kanske den mest smutsiga valrörelsen i modern svensk historia står nog klart för många. Den globaliserade världen har givetvis medfört att en rad negativa företeelser även kommit till Sverige och där ingår också grov smutskastning av sina politiska motståndare.

Samtidigt kommer Internet att spela en stor roll i den kommande valrörelsen och det kommer att cirkulera mycket "smutskastning" på nätet. Där kan man även vara anonym bakom något alias och producera saker som aldrig skulle ha gjorts om vederbörande varit tvungen att ta juridiskt ansvar för sina alster. Här kommer ett "alster" som kan ses med olika ögon beroende på vilket parti man tillhör. Vissa "valaffischer" är direkt osmakliga förmedans andra är rätt fyndiga. Det uttrycks på ett ganska makabert sätt men i grund och botten finns givetvis den politik som respektive parti vill föra eller har fört.

Se klipp på YouTube.

Att det kommer bli extra mycket detta valår är nog de flesta införstådda med och att orsaken till stor del heter Sverigedemokraterna kan nog de flesta räkna ut. Nu är det inte som utövare av denna smutskastning som jag tänker på Sverigedemokrater utan som offer. Nu kommer politiska motståndare, krönikörer, debattörer, programledare och inte minst journalister utnyttja alla till buds stående medel och möjligheter till att smutskasta oss Sverigedemokrater. Jag förväntar mig inte det minsta saklighet, ärlighet, hederlighet eller rättvisa från någon av ovanstående grupper. Det fåtal personer i omnämnda grupper som ändå hyser en viss sympati för Sverigedemokrater kommer inte våga sig på några pro-SD artiklar.

"Varför har vi en mediakultur där ansvaret att tala läggs på ett fåtal, som därigenom ruinerar sina karriärmöjligheter medan de tysta enkelt kliver uppför trapporna, väl vetande att det finns problem?"

Vem vill ruinera sina karriärmöjligheter?

Vi har redan sett hur Västerviks Tidning med dessa ansvarige utgivare Charli Nilsson hängt ut Benny Johansson i stort uppslagna artiklar och till och med namn på löpsedlarna, trots att Benny Johansson inte är dömd. Han är inte ens åtalad för något brott!

I dagens Barometern kan vi läsa om Jessica Rydell (MP) som utsatts för smutskastning på grund av att hon i sin ungdom (15-20 år sedan) använde narkotika. Någon har uppenbarligen skickat brev till Jessica och tidningarna med dessa uppgifter . Jag tycker att detta är på en så fruktansvärt låg nivå att det är rent skamligt. Är det någon person som skall hängas ut så är det den personen som ägnat sig åt detta. Alla har vi nog säkert saker och ting i vårt bagage som vi inte är så stolta över. Nu verkar det i detta fall vara någon intern smutskastning inom Miljöpartiet då det pågår en maktkamp mellan Jessica Rydell och nuvarande landstingsrådet Anne Hellenborg. Brevskrivaren har tydligen framhållit Anne Hellenborg vilket är ganska avslöjande.

Frågan som jag ställer mig är om detta gällt en sverigedemokrat som smutskastats, hade Barometern ”ställt” upp med en stort uppslagen artikel för att ”rentvå” en sverigedemokrat. Med nästan 100-procentig säkerhet hade svaret varit, NEJ! Istället hade tidningen och dess journalister med stor sannolikhet tigit och låtit förtalet valsa runt.

Jag ser dagligen exempel på hur media särbehandlat oss sverigedemokrater på ett negativt sätt. Det kan vara så enkelt som att inte nämna våra opinionssiffror i en mätning, trots att vi har vågmästarställning, som igårdagens nyhetssändningar. Jag kan inte läsa en tidning utan att reflektera över eller till och med bli upprörd över hur dessa politiskt korrekta journalister blundar för verkligheten, sanningar och problem i samhället.

Personer kan uttrycka sig hur negativt och kränkande som helst och dessa journalister citerar gladeligt detta utan att ifrågasätta det minsta. Genom att använda dessa citattecken behöver dessa journalister inte ta det minsta ansvar för det som skrivs.

Tidningen Dagens Samhälle som skriver om kommuner och landsting är inget undantag. I senast numret har man intervjuat Gudrun Schyman som tillåts komma med sina lögnaktiga svar utan det minsta ifrågasättande. I artikel säger Gudrun Schyman följande.

”FI är SD:s ideologiska motpol, deras otroligt unkna kvinnosyn för frågan hundra år bakåt i tiden.”

Jag blir fullständigt häpen över detta citat i tidningen. Journalisten låter detta stå helt oemotsagt utan att ställa en motfråga där Gudrun Schyman skulle fått förklara vad hon har för belägg för detta enormt fula påstående.

Journalister ”älskar” uppenbarligen den här typen av uttalanden för det passar in i den politiskt korrekta smutskastningen som tyvärr kommer att bli allt mer vanlig i den kommande valrörelsen.

Personligen har jag snart tappat all respekt och förtroende för dessa journalister. Det finns några  undantag där man inte sjunkit lika lågt men det återstår att se hur dessa klarar av att hantera pk-trycket under valrörelsen.

Det tråkiga är att när man tappar förtroendet för nästan en hel yrkeskår och att det går så långt att man börjar tycka ”mindre” bra om dessa så skapar det motsättningar. Risken är stor att dessa motsättningar bara växer sig större och större, inte minst med tanke på att det är ett valår. Jag är mycket besviken över den utveckling jag upplevt under speciellt det senaste året. Att det är så illa ställt med objektiviteten inom media är skrämmande och de ”kompisförhållanden” som förekommer undergräver hela trovärdigheten för dessa journalister.

Att alltid bli behandlad som paria, bara för man anser att vårt land har tagit emot alldeles för många invandrare under de senaste decennierna och att jag vill begränsa invandringen, för att istället lägga mer ekonomiska resurser på skolan, vården och omsorgen anser jag vara helt absurt.

Detta har jag den svenska journalistkåren att tacka för!


”Massmedias behandling av SD anser jag vara rent kriminell. Där tillämpas inga etiska regler över huvud taget. Journalisterna har så till den grad lierat sig med den politiska makten att man på fullt allvar anser att det ingår i det journalistiska uppdraget att motarbeta SD. Det är oerhört upprörande.”

Sagt av journalist med drygt 20 års anställning på Sveriges mest välansedda tidning.


Kommentarer
Postat av: HenrikP.

Så sant, Thoralf! Sanningen kommer ändå att vinna och dessa ljugande,vinklande sk. journalister blir förhoppningsvis straffade i framtiden för sina kriminella arbetsmetoder.

2010-02-20 @ 13:24:57
Postat av: Gubben o Gumman

När krutröken har lagt sej efter en smutsig

valrörelse , står bla Thoralf Alfsson med tvålen i handen som bär initialerna SD .

Den bärande substansen i denna tvål är så verkningsfull på rödmyror, så att självaste Anticlimex visat intresse.

Ibland tänjer Gubben o Gumman lite på sanningen...

2010-02-20 @ 13:34:10
Postat av: Cavatus

Läste just denna skrämmande artikel på Europenews:http://europenews.dk/en/node/30065HÄr är länken till den svenska översättningen av EU-dokumentet:http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:328:0055:0058:SV:PDFSlutsats: snart är det förbjudet att tänka något negativt om t.ex. islam. Då är det slut på allt fritt bloggande!!Det jag vänder mig emot är att lagen inte kommer att användas mot dem som den borde användas emot, nämligen muslimer i Malmö som hetsar mot judar så att de måste fly.Nej istället kommer den att användas mot vanliga människor i sina europeiska hemländer som tycker att invandringspolitiken gått för långt, och mot vanliga människor som blir irriterade över att de så bryskt konfronterats med resultatet av regeringens invandringspolitiska misslyckanden och därmed uttrycker sina klagomål på olika sätt.

2010-02-20 @ 13:45:01
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Info

HUR SKALL SVERIGES RADIO NÅGONSIN BLI NÖJD?Som ett led i Sveriges radios noggrant planerade kampanj mot Sverigedemokraterna sändes alltså igår - se Thoralfs blogg 19/2 - i Studio Ett ”Parasomnia” (”Hur hanterar vi egentligen främlingsfientlighet och rasism på fikarasten, vid middagsbjudningen eller ute på krogen? Den frågan ställer sig Teater Tamauer i Göteborg i pjäsen Parasomnia, som visas just nu.”)Ett varje vecka återkommande kampanjprogram i samma anda är Konflikt (P1). Ett exempel från programmet den 13/2 (hemsidan citeras):”PÅ NATIONALISMENS SLAKA LINA[Bild: Jimmie Åkesson. Foto: Fredrik Persson/Scanpix]Om nyväckt nationalism i Europa. Etablerade partier försöker hejda främlingfientliga krafters framryckning med projekt om nationell identitet och invandringskontrakt. Är det en bra idé? ---Opinionsundersökningar inför valet i Sverige till hösten spår stora framgångar också för Sverigedemokraterna och partiledaren Jimmy Åkesson målar upp hotet från en växande andel muslimer i befolkningen. --- Men blir effekten av Europas regeringars arbete med att stärka den nationella identitet? Är det rätt svar på främlingsrädsla? Gäster i studion för att diskutera detta är historikern Lars Trägårdh, författare till boken ´Är svensken människa?´ (tillsammans med Henrik Berggren), och Magnus Marsdal, som skrivit boken ´Högerpopulismen dissekerad´. ---Och sist möter Hiba Daniel den irakiska familjen al-Khalili som har släkten spridd över hela Europa och talar om vad en nyväckt nationalism och tilltagande islamofobi betyder i Sverige, Österrike och Storbritannien. --- Nytt för den här sändningen är att programmet sänds även på engelska och arabiska.”Ja – är svensken människa, egentligen? Sveriges radio vill få den vedervärdige svensken att gråta med den irakiska familjen al-Khalili, som nu lider så oerhört av svenskarnas (Sverigedemokraternas) islamofobi och därför har känt sig tvungen att bosätta sig just här. Men är Sveriges radio nöjd med att Svenne Banan gråter? Troligen inte. En oändlig mängd Konflikt-program återstår. Riktigt nöjd blir väl aldrig Konflikt förrän alla svenskar över huvud taget FÖRINTATS, dvs. utrotats.

2010-02-20 @ 13:56:00
Postat av: MiaH

Jag skulle också vilja veta vad Gudrun menar i det citatet. Om någon har en unken kvinnosyn så är det väl muslimerna och de partier som vill förminska kvinnors valfrihet. Jag har aldrig förstått mig på Schyman men nu var hon väl mer ute och cyklar än vanligt, har hon blivit än mer yr i huvudet av allt snurrande i "Let´s Dance" tro?

2010-02-20 @ 14:53:38
Postat av: AWSvensson

När det gäller Gudrun så har det nog snurrat till av helt annan orsak, mig veterligen har hon aldrig sett nyktert på tillvaron.

2010-02-20 @ 15:06:32
Postat av: Humanist

Ett mycket vettigt inlägg, Thoralf. Håller med om allt du säger! Tyvärr kommer det säkert att bli en mycket smutsig valrörelse, och SD kommer garanterat att bli det parti som kommer att utsättas för flest fula påhopp och oschyssta, icke-demokratiska metoder.Detta visar än en gång att såväl aktiva sd-representanter som externa sympatisörer måste lära sig att argumentera på ett sätt som är oantastligt. Vi - ja, jag räknar mig till denna grupp även om jag inte är aktiv inom SD - kan inte säga något som på minsta sätt kan tolkas som "rasistiskt" eller nedsättande mot invandrare och/eller muslimer. Vi måste hela tiden se till att presentera väl underbyggda fakta och vara noga med att betona att det INTE PÅ MINSTA SÄTT är rasistiskt att förespråka en mera restriktiv invandringspolitik eller att anse att det svenska samhället ska skärpa kraven på invandrare att anpassa sig till våra lagar och normer.Att slänga ur sig nedsättande kommenarer i stil med "släng ut alla j-a inavlade araber" är inte bara dumt. Det kommer också att slå tillbaka i och med att man då ger pk-etablissemanget lättköpta poäng. Alla sådana kommentarer som man ofta ser på t.ex. invandringskritiska bloggar kan lyftas ut ur sina sammanhang och användas för att framställa alla invandringskritiker som "hemska rasister".

2010-02-20 @ 15:36:01
Postat av: Roberth Ström

Alla vi som stödjer sd måste stötta varandra. Till skillnad från sossarna så menar vi något med att alla ska med.

2010-02-20 @ 15:44:10
Postat av: Stefan K

Jag lovade mig själv 3 saker för fyra år sedan:Att sluta köpa de stora dagstidningarna (infriat).

Att rösta på Sd även i valet 2010 (kommer att infrias).

Att aldrig mer rösta på något av de sju riksdagspartierna (blir mer och mer övertygad om att detta också kommer att infrias).Frågan jag vill ställa till riksdagspartiernas ledare är enkel: Vart vill ni egentligen ta Sverige?

2010-02-20 @ 15:51:11
Postat av: Allemand

Humanist,Visst det är som du säger, men å andra sidan så är det egentligen censur du förespråkar, det har vi nog av i PK-pressen. Att försöka kontrollera t.ex. AFA som går ut och skriver sk-t om invandrare i invandrarkritiska bloggar är ett mastodontjobb och förmodligen omöjligt.

2010-02-20 @ 16:08:10
Postat av: Thoralf A

HumanistHelt riktigt!Det finns några personer som har lite problem med sitt språk när de skriver på kommentarer på bloggen och min uppmaning till dessa är att vårda språket betydligt bättre.Annars kommer kommentarerna raderas!Gubben o Gumman och alla får givetvis tänja på sanningen lite om man har ;-)2010-02-20 @ 16:16:12
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Rättvis

Med en KGB-agent som ordförande i publicistklubben så är det naturligt att talet om pressetik oftast ekar ihåligt. Och jag kan inte säga emot Thoralf när han skriver att medias behandling av SD är att betrakta som kriminell. Ja det är verkligen med tungt hjärta jag tvingas göra detta konstaterande.För övrigt är Guillous akt hos SÄPO hemligstämplad.

2010-02-20 @ 16:16:22
Postat av: vmm

Det Gudrun menar är kvinnohatiskt är förmodligen att SD inte vill kvotera föräldraförsäkringen utan att familjen själv ska få bestämma vem som ska vara hemma med barn. Det tolkas som kvinnohat av FI.

2010-02-20 @ 16:24:43
Postat av: Rune

"Maktens Krönikörer" var det en bok eller möjligen en doktorsavhandling som hette för en tjugofem trettio år sedan.

Det var den svenska journalistkåren som beskrevs.

2010-02-20 @ 16:37:29
Postat av: vmm

Jag är en smula skakad av att se hur människor behandlar SDare. Jag trodde inte människor kunde vara så elaka. Naivt, kanske, men ändå. Jag har väl gått på allt vackert tal om att man ska värna demokratin och allt det här med hävda varenda människas lika rätt och värde. Sedan visade det sig att just dessa människor som pratat så fint betér sig som svin mot medmänniskor och struntar i allt vad demokrati heter. Känns resonemanget igen om att folk säger att dom vill värna demokratin så därför ska inte SD få uttala sig, eller typ FP-förslaget om att höja riksdagsspärren så att inte SD kommer in... Eller folk som vägrar hälsa på SDare, som är oförskämda i diskussioner, ledarsidor som kallar SD för löss i pälsen eller slödder, ohyra... Sveriges radio som hade som policy att alltid säga "dom främlingsfientliga Sverigedemokraterna". Förstörda torgmöten och kommunala förbud mot att hyra ut lokaler till SD... Listan kan göras lång.Jag trodde verkligen inte att det kunde gå till så här i Sverige, men tydligen.

2010-02-20 @ 16:51:33
Postat av: MiaH

vmm:Jag kommer aldrig att kunna förstå hur mindre valfrihet skulle kunna vara något positivt. Varje familj och deras situation är unik och ingen kan vara bättre lämpad att ta beslut om hur de vill dela upp det än den enskilda familjen. Just detta är en av många orsaker till att jag är Sverigedemokrat.

2010-02-20 @ 16:52:11
Postat av: Satirkungen

För sanningen i tiden, del 1En av grundpelarna i en Världens bästa demokrati är en neutral tredje statsmakt. Neutral i den bemärkelsen att journalister rapporterar den sanna versionen och inte undanhåller information.

Vi ska vara stolta att vi har denna presstradition i Sverige. Annars kan det gå som i Norge där den statsfinansierade kanalen NRK hävdade att samtliga våldtäktsöverfall i Oslo under de tre senaste åren begåtts av icke västliga invandrare (http://www.youtube.com/watch?v=7ncElNwBeT8). Det vill säga från områden som brukar kallas MENA-länder (Mellanöstern och Nordafrika).

Det är naturligtvis struntprat men jag beslöt mig ändå för att bedriva lite undersökande journalistik och stötte på en skum sajt, Politiskt Inkorrekt. Visst skrev de mycket om våldtäktsöverfall där de lämnade ut namn på förövarna, men jag kunde inte hitta ett enda afrikanskt- eller arabisktklingande namn. Däremot hittade jag massor av efternamn som Sakamoto, Duvillard, Chang (ett namn som får representera Kina, Sydkorea och närliggande länder), Schmidt, Singh, Lopez, Korhonen och Jones i statistiken. Ja, där fick man för sina fördomar mot människor från MENA-länderna!

Så sensmoralen till svenska flickor och kvinnor är: om ni möter en snedögd man på en mörk gata, spring för livet!

Journalisterna förtjänar en eloge för sitt korrekta och ansvarsfulla sätt att rapportera. Det beror nog på att 99.9 procent av dem har flyttat till stadsdelar där flyktingarna också bor. (För att undvika missförstånd angående ordet ”svenska” så syftar jag i detta fall på dem med efternamn som Andersson, Petersson och Lundström.)

Tack vare detta boende, mitt bland verklighetens folk, förstod journalisterna att det faktiskt kunde bli splittringar mellan invandrare från olika länder. Det talades till och med om en sorts hierarki, där invandrare från Somalia befann sig längst ner på skalan, vilket var intressant eftersom undertecknad trodde att det bara fanns splittringar mellan svenskar och invandrare.

Fler och fler politiker började också inse att det är just i dessa stadsdelar som de riktigt spännande sakerna hände och beslöt sig för att hänga på. Det är nog en av anledningarna till att priserna på bostadsrätter i Stockholms innerstad har sjunkit med 30 procent under de senaste åren.

Tyvärr hade politikerna och journalisterna problem med att nå fram till invandrare som kom hit under sextiotalet. Sextiotalsgenerationen kände sig orättvist behandlad eftersom de närmare en miljon flyktingar som kommit till Sverige under det senaste decenniet haft så mycket lättare att få jobb. Å andra sidan ansåg flyktingarna att merparten av sextiotalsgenerationen enbart hade kommit hit i syfte att utnyttja bidragen. Vilket fick till följd att även en del svenskar såg ner på flyktingar trots att de hade jobb.

Nu hyser förstås en del journalister avvikande åsikt, men ett kännetecken för svensk media är det goda debattklimatet. Man kan som journalist sticka ut från mängden med åsikter som kanske inte passar in men som ändå respekteras. Lek i stället med tanken på att alla journalister hyst samma åsikt för att de är rädda om sina karriärer eller inte vill sticka ut från mängden.

Tyvärr finns det några undantag, som Janne Josefsson (”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle.”), Ulf Nilson och Gunnar Sandelin (”Invandringens sociala och ekonomiska verklighet finns långt bort från den politiska och mediala elit som lever i solida bostadsområden, där högavlönade umgås med likasinnade. För dem är det av större betydelse att värna sina karriärer och där ingår att demonstrera att de är goda och progressiva människor. Det är viktigare än att allsidigt rapportera om det ansvarslösa asylmottagandets kostnader och konsekvenser.”)

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att ni tvingades läsa ovanstående citat, men jag ville bara ge exempel på hur det kan gå till när representanter för fulmedia får komma till tals. Det är tur att undantagen är så få och att ”finmedia” regerar. Som jag sagt förr och som inte nog kan poängteras: vi lever i Världens bästa demokrati!

När vi ändå är inne på ämnet fulmedia så råkade en politiker illa ut efter att ha kläckt ur sig följande: ”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem.” Han heter Birger Schlaug och blev förstås utkastad från Miljöpartiet med baken före efter denna lögn.

Även gemene man har denna rättighet och jag brukar roa mig med att läsa alla kommentarer som finns under artiklarna i dagstidningarna. Visserligen stöter man på människor med minst sagt dumma åsikter om invandring och islam, men det är viktigt att alla får komma till tals och att ingen stasi-anställd redaktör sitter och raderar kommentarer som inte passar tidningens syfte. Eller att tidningar engagerar säkerhetsföretag som ska kunna sålla bort icke rumsrena kommentarer.

Ibland händer det ändå att representanter för detta fina yrke ifrågasatt sin roll. Sydsvenska Dagladets Niklas Orrenius är en av dem och för detta belönades han med ett etikpris ur Per Wendels minnesfond (där bland andra Jan Guillou sitter i styrelsen). Nu anser kanske läsaren att man borde kräva betydligt mer än så av en journalist för att erhålla ett etikpris, men det håller jag förstås inte med om.

Ett utmärkt bevis på att Niklas förtjänat sitt pris är hans långa artikel i Sydsvenskan om Kalmars store Sverigedemokrat, Thoralf Alfsson. Alfsson ställde sig lite tveksam till att bli intervjuad, speciellt med tanke på att Orrenius redan från början gjort klart för honom att han skulle stå som motpol i artikeln till sin lokale antagonist, fotbollsspelaren Henrik Rydström. Men Alfsson valde ändå att tacka ja, övertygad om att etikpristagaren Orrenius skulle köra med öppna kort. När Thoralf Alfsson öppnade Sydsvek…, förlåt Sydsvenskan, någon månad senare visade det sig att Orrenius hållit sitt löfte.

Helt följdriktigt visade en undersökning från 2004, gjord av SOM-institutet, att journalist var ett av de yrken som svenska folket hade störst förtroende för. Siffrorna låg långt högre än för andra yrken, som sjuksköterska http://www.gt.se/ledare/1.857566/journalister-ar-inte-som-andra).

2010-02-20 @ 17:08:59
Postat av: Satirkungen

För sanningen i tiden, del 2Som sagt, det kommer att bli ett spännande valår och det ska bli intressant att se vad våra olika TV-kanaler hittar på. Jag måste dela ut beröm till Sveriges Television och TV4. De har nämligen beslutat att ta debatten med (eller mot) Sverigedemokraterna, istället för att bara prata om dem, vilket fått till följd att partiets ledande medlemmar sitter i morgonprogrammen så gott som varje dag. Taxibilen, som kör dem till TV-husen, har till och med fått smeknamnet SD-kuriren.

Jag roar mig ofta med att titta på kanalernas debattprogram. Det är intressanta program men det behöver inte betyda att jag alltid är positiv. Om ämnet till exempel är Ensamkommande flyktingbarn så kan man ge sig tusan på att det går tre studiogäster som är emot på varje studiogäst som är för. Dessutom så får de som är kritiska alltid betydligt mer studiotid. Det känns faktiskt lite orättvist.

Jag måste dock gratulera TV4 som lyckats engagera Lena Sundström – neutralitetens okrönta drottning – som kanalen norpade mitt framför ögonen på SVT!

Sveriges Television är nog den kanal som tagit störst ansvar när det gäller att ge tittarna ett neutralt perspektiv. Men eftersom kanalen finansieras av medborgarna är det självklart att licensbetalarna har rätt att kräva detta.

Tyvärr var det si och så med den saken i kölvattnet av den politiska högervågen i slutet av sextiotalet. Vi som har åldern inne kommer fortfarande ihåg högervridna barnprogram som ”Här kommer farbror Yngve”, ”In kommer Gösta”, ”Gosige Gunnar” och ”Karin på Södergatan”, vars politiska budskap inte gick att ta miste på. Kulmen nåddes med det bisarra barnprogrammet ”Vilse i palmekakan”, som gav många barn mardrömmar under flera års tid.

Men efter dessa barnprogram, präglade av politisk högerpropaganda, har SVT varit en föregångare för neutral TV.

Kanalen gör ett utmärkt arbete, framför allt när det gäller sidoprojekt som Utbildningsradion och diverse barnprogram. Barnens favoritserie har varit ”Jimmie syndaren”, som på ett pedagogiskt men ändå underhållande sätt lärt dem vad som är sant (att mångkultur bara innebär fördelar) eller falskt (allt som Jimmie påstår).

En av Utbildningsradions stora framgångssagor är programmet ”Banderoll”. Succén var given när tidningsmogulen, Johan Ehrenberg, berättade att alla goda ting är tre: marknad, kapitalism och frihandel (http://www.expressen.se/ledare/sakinemadon/1.1871559/sakine-madon-ur-drillar-barn-att-bli-vanster). Utbildningsradion har också berättat om flyktinghjälparnas (de snälla människorna som hjälper ensamkommande flyktingbarn att ta sig till Sverige utan ersättning) tuffa vardag.

Själv hoppas jag att SVT fortsätter ge Doreen Månsson och Musse Hasselvall nytt förtroende. Jag är så imponerad över deras fina reportageserie ”Välkomna nästan allihopa”, framför allt avsnittet om svenskarnas rädsla för muslimer. Ja, det är faktiskt ett av de bästa program jag någonsin sett och såg mig därför tvungen att ge läsaren en mer ingående beskrivning.

De tog bland annat upp ett moskébygge i Göteborg och ställde den kritiska frågan om det inte var lite oroväckande att finansieringen skedde från Saudiarabien. I samband med detta sa de följande: ”Självklart finns det värderingar i länder som Saudiarabien som man kanske inte håller med om som svensk, till exempel kvinnors rättigheter.” Lägg speciellt märke till ordet ”kanske”. Det är ett utmärkt ordval för jag tror att vi kan ha missuppfattat hur kvinnors situation ser ut i Saudiarabien.

Vad Doreen och Musse också försöker antyda genom att använda ordet ”kanske”, som får betraktas som ett slags fifty/fifty-ord, är att sannolikheten för att kvinnosynen i Saudiarabien är densamma som vi har i Sverige kan vara så hög som 50 procent. Detta är inte bara undersökande journalistik när den är som bäst, det är revolutionerande journalistik!

Dessutom kom Doreen & Musse sanningen på spåret när de undrade om det inte var ”den amerikanska kulturinvasionen, bland annat i form av musik, man ska vara rädd för”. Jag håller helt och hållet med. Själv har jag hatat amerikansk populärmusik från tidigt 1900-tal och framåt. Världen hade säkert sett mycket bättre ut om vi sluppit Louis Armstrong, Duke Ellington, Robert Johnson (en pilsk neger som förde oväsen), Frank Sinatra, Hank Williams (en försupen white trash-kille som förde oväsen, om än mindre oväsen än negern), Elvis Presley, Chuck Berry, The Beach Boys, Jimi Hendrix samt en massa andra usla amerikanska populärartister från de senaste fyrtio åren. Jag lekar med tanken på om vi sluppit denna amerikanska kulturinvasion. Då hade vi med stor sannolikhet heller aldrig blivit plågade av svenska så kallade artister som Alice Babs, Povel Ramel och Monica Zetterlund (samt en massa andra usla svenska artister från de senaste fyrtio åren). Och visst har ni också, precis som Doreen & Musse påpekade i programmet, blivit störda av att ”det snart finns ett McDonald’s i varje gathörn”.

Snälla SVT, mer Doreen & Musse åt folket!

2010-02-20 @ 17:11:11
Postat av: Magne

Att ändra/modernisera abortlagen så att den mer liknar övriga europeiska länders ses också som kvinnofientligt av pk-eliten.

2010-02-20 @ 17:20:38
Postat av: SD-2010

Hur kan SD som är ett demokratiskt Sverigevänligt parti skapa sådan avsky bland etablerade politiker och samhällstyckare. Tvärtemot det vanliga folket som välkommnar detta parti det enda som vill begränsa den vansinniga importen av i många fall oanställningsbara invandrare

Jag lever idag i ett samhälle som skiljer sig markant från det jag upplevde i min ungdom på 60-talet. Begränsad invandring från Finland, Ungern, Italien och övriga Europa var inga problem tvärtom de fyllde de luckor som fanns på arbetsmarknaden, lärde sig språket anpassade sig snabbt till vårt samhälle, deras kultur var likvärdig vår.

Det jag ser idag förskräcker, invandrare från fjärran länder som har en kultur och religion som går före både arbete och anpassning analfabeter, beslöjade kvinnor, cattuggande somalier och skäggiga ensamkommande "barn", vad skall dessa tillföra vårt samhälle jag bara undrar,

De tar inte seden dit de kommer de tar seder, kultur och religion med sig från sina hemländer och för att pådyvla oss den och våra ynkryggar till politiker vågar inget göra.

Min surt förvärvade pension sjunker som en sten samtidigt som invandrarna övergöds med allehanda bidrag. Våra cansersjuka jagas in i döden av Försäkringskasan samtidigt som oanställningsbara invandrare får bidrag som våra fattigpensionärer avundas.

Slutligen kan jag inte förstå att samtidigt som media ondgör sig över Sverigedemokraternas framgångar kan det efter riksdagsvalet 2010 sitta ett kommunistiskt parti regeringen med en agenda som borde få håret att resa sig om vi har något kvar. Var är kritiken på världshistioriens mest fruktansvärda regimer nämligen de kommunistiskt styrda.

Det enda hopp jag har för framtiden är att Sverigedemokraterna får min 51% i riksdagsvalet 2010.Tack för kaffet!

2010-02-20 @ 17:32:37
Postat av: Mattias Johansson

Man borde gemensamt granska de journaliser som beter sig oetiskt. Ett mediadrev på nätet alltså. Det börjar bli många icke politiskt korrekta bloggar nu så det borde vara möjligt att få en mindre bloggbävning. Svara med samma mynt alltså. Gör det inom lagens ramar naturligtvis, inga hemadressser o dyl. Välj ut de värsta journalisterna när dom skrivit en lögnartikel och gå igenom och kritisera vad dom skrivit tidigare och hur dom lurar folk etc.

2010-02-20 @ 17:58:25
Postat av: P

Kan inte annat än hålla med Thoralf till 100% i denna artikel. Sverige är på pappret en demokrati, men i realiteten skrämmande nära DDR. SD bör appellera till EU om att skicka så många internationella valobservatörer som möjligt till höstens val.

2010-02-20 @ 18:53:22
Postat av: Roberth Ström

Varför vi skapar sån avsky? Kan bero på att de som sitter i Rosenbad inte vill ha in ett nytt parti. Ett parti som belyser en fråga som ingen annan gör. Ett parti som då vi kommer in i riksdagen får hjälp av allt folk som de etablerade redan har av alla departement och dylikt.

2010-02-20 @ 19:19:21
Postat av: Stefan K

Ja, visst är det onekligen en märklig och horribel situation när det enda parti som vill prioritera Sveriges och svenskarnas välmående, hängs ut som främlingsfientliga och rasistiska populister. Att mediadrevet gör gemensam sak med både pk-politiker och vänsterextremister, visar att Sverige går en dyster framtid till mötes. Att vi har en misslyckad integrationspolitik som drabbar allt och alla tar man ingen notis om och att vårt lilla land redan har tagit ett större ansvar för flyktingströmmarna än vi mäktar med, bryr man sig inte om. Sverige ska även fortsättningsvis vara världsledande när det gäller humanitet med världens folk och att vi samtidigt sjunker allt längre ner i de flesta välfärdsområden, visar man ingen hänsyn till.Sveriges politiker har en hel del att förklara för sina medborgare, men det blundar man för, vägrar ta debatten och ropar på främlingsfientlighet. Ynkligt!

2010-02-20 @ 21:08:28
Postat av: C.H

På tal om SDs avhopp.Kolla hur moderaterna springer som nackade höns efter avslöjandet av köpta röster.Nånå det visste vi ju att det skulle bli en jävla hets mot SD innan valet.Alla står bi bara och röstar rätt....hoppas jag

2010-02-20 @ 21:20:18
Postat av: BossX

Vi kommer att göra vad vi kan för att bidra positivt till SD:s valrörelse. Brukar inte gå på valmöten, men kommer att göra det med våra två stora klumpar till hundar, dels för att skydda SD-ledamter, dels för att skydda oss själva då vi häcklar den rödgröna sörjan! Därtill kommer vi och grabbarna att vakta vår vallokal! Det blir lugnt där! Till alla er därute med eller utan hundar! Gå¨till vallokalen, och ställ er där så ett stort gäng!

2010-02-20 @ 21:34:47
Postat av: Ibbe

@Satirkungen

Mkt underhållande och välskriven satir. Grabbgänget med aftonens femton deltagare, där ungefär hälften är duktiga hantverkare och resten duktiga akademiker, har högläst dina inlägg under kvällens träff och storskrattat.

2010-02-20 @ 22:51:01
Postat av: Gubben o Gumman

Har vi varit fula i munnen?

2010-02-20 @ 23:20:18
Postat av: vmm

Satirkungen: lysande satir!

2010-02-21 @ 00:02:45
Postat av: P

Klockrent Satirkungen!

2010-02-21 @ 01:00:25
Postat av: Ludvig

När det gäller en som uttalat: Död åt familjen, är allt förtroende borta. Hoppas verkligen FI tynar bort fullständigt.

2010-02-21 @ 08:30:41
Postat av: Katinka Glahd

Hur kunde det gå så här långt?

Inlägg nr 1 i detta ämne.

Vi är snart!!!?inte längre herrar i vårt eget hus!

Den "smygande" islamiseringen av vårt land ,fortsätter helt öppet och dessutom med stöd av våra "förtroendevalda" politiker.

I våra ghettoriserade städer blir de förbjudna områdena allt större och allt fler.

Skall man besöka anhörigas gravar i dessa städer och på gravgårdar som ligger i närheten av ett av ghettona,får man gå i konvoj.

Judar vågar inte ge sig ut på gatorna med kippan poch eras barn måste köras till och från skolan,för att försöka undgå att mobbas psykikst och fysiskt.

Det skjutes med tunga vapen på våra gator och torg då kulturberikargängen gör upp med varandra.

Snart kommer det ett oskyldigt svenskt barn i vägen för detta. Kommer svenska folket att vakna ur sin Törnrosa-sömn ,när detta händer.

Om inte, så kan vi snart börja öva in vår Svanesång,som vi får sjunga när slutet kommer.

Islamska kriminella hotar ursprungsbefolkningen med terror och våld utan att detta blir påtalat från myndigheternas sida.Övergrepp mot oss,framför allt våra unga kvinnor ,leder inte några behövligt hårda straff,utan domstolarna lägger in våldsverkarnas kultur som ett försvar för detta.

Homosexuella skall mördas,deklareras det,helt frankt och öppet!

Politikernas tolerans mot denna systematiska intolerans och importerade ondska ,är ett grovt brott mot det svenska folket.

Varför röstar en del av er fortfarande på dessa

förrädare?

Dessa ,våra representanter i Riksdagen ,måste komma från det lägsta bottenavskrapet av vårt folk.

Dessa självutnämnda godhetsapostlar,som utan att skämmas skänker bort vårt land till grottmänniskor,bit för bit.

Allt medan ursprungsbefolkningen och arbetsinvandrarna som anpassat sig i landet -som de älskar,kramas i ett Anacondagrepp av politisk inkompetens och medlöparnas folkförräderi mot sina egna.

Det blir då även folkförrädarnas barn och våra ungar som får betala det största priset.

Det är kanske så(saga som saga)att Allah vill att alla som inte tror på honom skall konverteras eller dödas.

Men den större delen av jordens befolkning

ca,5 ggr större än islam ,regeras INTE av bestialiska lagar,uppfunna av en drucken,epilektisk pedofil.

Att en vidrig vidskepelse, med hjälp av massmedias lögner och politikernas (folkförrädarnas medlöperi)har tvingat en av de mest intoleranta,fasansfulla och bloddrypande ideologi ner i halsen på Sveriges folk, blir mest infama brott mon mänskligheten som ägt rum på denna planet.Holocoust framstår som en mild västanfläkt i jämförelse med detta som komma skall.

"Sprängas kan ett berg och tvingas kan en älv,

men aldrig kan ett folk förgås som inte vill det själv".

Det här skrevs innan det islamska giftet spred sig in över västvärlden.Så fan tro,t.

2010-02-21 @ 09:45:36
Postat av: Tomas F

En sann beskrivning av verkligheten, Thoralf. Journalisterna kommer dock att avslöjas förr eller senare för den stora allmänheten. Fakta och sanning är den enda vägen.

2010-02-21 @ 10:41:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0