REKORD I SYNOVATE FÖR SVERIGEDEMOKRATERNA


Hur många stolar tar Sverigedemokraterna?

I ännu en opinionsundersökning är Sverigedemokraterna större än Vänsterpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna! Det är också den högsta noteringen någonsin i Synovates undersökningar. Detta trots att media har gjort allt för att hålla oss utanför debatten. Tänk om Jimmie Åkesson hade fått vara med i den nästan två timmar långa partiledardebatten i SVT för några veckor sedan. Då hade inte Göran Hägglund och Maud Olofsson kunnat häva ur sig diverse osanningar oemotsagt.

En sak är i varje fall klar och det är att svenska folket är på väg att vakna upp. Min personliga gissning är att Sverigedemokraterna kommer att få minst 8 procent i riksdagsvalet vilket kommer innebära minst 30 mandat i riksdagen, vilket utan tvivel skulle innebära en vågmästarställning.

Det kommer att vara oerhört viktigt att de Sverigedemokrater som kommer sitta på dessa mandat gör ett bra jobb. Men lika viktigt är att de Sverigedemokrater som kommer att sitta i landstingsfullmäktige eller i kommunfullmäktige gör ett bra jobb och representerar partiet på förtroendeingivande sätt. Att partiet klarar av att besätta mandaten i riksdagen på ett bra sätt råder det inget tvivel om men risken är stor att detta kommer att dränera lokalpolitiken på de allra duktigaste företrädarna.

Här tror jag partiets svåraste utmaning finns. Jag skulle inte förvåna mig om vi efter valet 2010 har 1000 förtroendevalda Sverigedemokrater runt om i landet. Till detta skall vi också ha personer i nämnder och t.ex. nämndemän till våra tingsrätter. Detta är den stora utmaningen för Sverigedemokraterna.

Jag vill därför rikta en vädjan till alla som delar våra åsikter att också överväga om du inte skall bli en aktiv Sverigedemokrat som kan tänka sig att kandidera för Sverigedemokraterna. Vi vill inte hamna i samma situation som efter valet 2006 där det visade sig att vi vunnit mandat i kommuner där vi inte ens hade några kandidater.

Det är Sveriges framtid som står på spel och du kan vara en viktig del av den. Kandidera för SD!


Kommentarer
Postat av: Lotta

Artikeln går till om med att kommentera.

Postat av: vmm

Det kan bli ett problem för SD om dom kommer in i riksdagen att duktiga personer "sugs upp" från lokalpolitiken och försvinner till riksdagen. Kanske du, Thoralf? Men SD måste ju ha kvar duktiga personer på alla nivåer för att inte kollapsa. Jag hoppas SD tänker på det här inför valet.

2010-02-26 @ 20:37:27
Postat av: Hm

Jag tar mig friheten att publicera länken till DN:s artikel om Synovates undersökning.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/avgorande-att-vacka-soffliggarna-1.1052267

2010-02-26 @ 20:43:32
Postat av: Anonym

Skulle jag bli aktiv så kommer jag förmodligen att mista mitt jobb.

2010-02-26 @ 21:26:27
Postat av: Thoralf A

AnonymSkitsnack!Möjligtvis om du är anställd av Socialdemokraterna!vmmDu måste väl också inse att om Sverigedemokraterna kommer in i alla förtroendevalda församlingar så blir det problem om många medlemmar inte vill kandidera. Kom ihåga att partiet har drygt 4000 medlemmar.

2010-02-26 @ 21:32:30
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: oveg

Potentialen är tvåsiffrig. Men SD måste ut på banan. Det duger inte att sitta och trycka och tro att det ordnar sig. Reklamsnuttar i TV4 är bra, det når en stor publik. Sen den unga bloggerskan som prisade SD häromdagen; hon talade från hjärtat då. Att hon pudlade dagen efter gör nog inte så mycket. Betänk att hon fick över 900 kommentarer. Det är många som börjar fundera och inser att vill man se en förändring så går den via valsedeln.

2010-02-26 @ 21:35:45
Postat av: LArs

Jag bor i AFAs högborg Malmö och har röstat SD. Vågar man utan risk för liv och lem att ta steget till medlem?

Ja, nu fan ska jag göra det. Sd 2010! Snacket kring övre-medelklass-lunchbordet gör att jag tror många önskar det samma.

2010-02-26 @ 21:48:57
Postat av: HenrikP.

Medlem har jag varit i flera år, frågan för mig är om jag skall ta steget och stå med på KF-listan för vår kommun. Vill gärna men är orolig för att jobbet(inkomsten) blir lidande (egen företagare). Denna situation känns självklart för j-lig och är uppkommen mycket tack vare vår sk. "oberoende press och media".

2010-02-26 @ 22:03:00
Postat av: natasha

Thoralf 21.32.30Tyvärr, är det inte alls skitsnack, Thoralf! Det är en verklighet som många är tvungna att leva i. Jag vet det personligen. Allt som jag har byggt upp under alla mina år i Sverige skulle rasa som ett korthus om jag öppet ställe upp som SD-sympatisör. Så illa är det i landet.

2010-02-26 @ 22:43:22
Postat av: lunkentuff

Kommentaren till anonym 21:32:30 hoppas jag var ett olycksfall i arbetet. Jag har följt denna blogg under en längre tid och beundrat Thoralf för allt arbete han lagt ner men den kommentaren gillar jag inte.

Lubkentuff

2010-02-26 @ 23:16:03
Postat av: Zalgonenko

Anonym & Thoralf:

Jag tror inte heller någon riskerar sina jobb genom att vara aktiv i SD numera. För ett par år sedan kanske men inte nu. Den arbetsgivaren skulle garanterat förlora i en rättslig prövning och det vet man om! Dessutom skulle det ge mycket dålig publicitet.

Det är nog större risk att bli utsatt för anonyma hot från AFA etc isåfall... Men det är ju bara att polisanmäla eller hur?

2010-02-26 @ 23:26:27
Postat av: Roberth Ström

Vårt problem är folks rädsla. De är rädda för att förlora sina jobb eller bli kallad rasist osv. Men när vi tar plats i riksdagen kommer denna rädsla minska markant.

2010-02-26 @ 23:35:29
Postat av: Tore (preact)

Problemet kan vara "den egna företagaren", där vissa kan lobba mot inkomsten.

Ni minns väl sossen,(vad hon nu hette)i Värnamo, och som sitter på en plats i Riksdagen!Henrik Brors meddelar att "skillnaden mellan blocken" är statistiskt säkerställt, men 1,5 % höjning för SD är inte statistiskt säkerställt.

Jag tror han medvetet vänt på säkerställandet.

Röran kanske har 48,6 % (-1), och alliansen 44 %

(+1), och då har SD vågen...2010-02-26 @ 23:52:07
Postat av: Tore (preact)

Jag skall kanske förtydliga mig:

I januari hade "röran" 48,6 % och får nu 49,6 %, fördelat på tre partier! (genomsnitt 0,33 %)

Alliansen hade 45,7 % och får nu 44 % fördelat på fyra partier, (genomsnitt 0,42 %)

emedan SD är ensam fick 4,1 % i januari och erhåller nu 5,6 %! alltså + 1,5 %!

Då kan man undra vem som har "statistiskt säkerställt!...

2010-02-27 @ 00:08:59
Postat av: Thoralf A

lunkentuffJag är mycket väl medveten om att det för bara några år sedan var en situation där man som offentliganställd riskerade sitt jobb om man t.ex.jobbade som vikarie och aktivt engagerade sig som Sverigedemokrat.Idag är dock situationen en helt annan!Jag är helt öppen med mina åsikter och väldigt många känner till min blogg. Jag jobbar dessutom som konsult och besöker regelbundet ett antal företag. Jag har inga som helst problem på dessa företag, min egen arbetsgivare ser heller inga problem med mitt politiska arbete. De är istället oroade för att jag skall börja jobba med politik till 100 procent.Mitt största problem är istället det motsatta! På vissa arbetsplatser som jag besöker finns det så många SD-sympatisörer att det ibland blir alldeles för mycket politiskt prat istället för arbete.Jag skulle faktiskt vilja påstå att på vissa arbetsplatser är mitt engagemang i SD istället en tillgång för både mig själv och min arbetsgivare.Sedan finns det givetvis människor som är negativa men dessa bryr jag mig inte om längre, utan jag hoppas att dessa människor snart också upptäcker Sverigedemokraternas riktiga politik, inte den som media förmedlar.2010-02-27 @ 01:37:29
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Nej Thoralf!

Situationen är inte annorlunda idag som offentliganställd! Tyvärr! Men min röst lägger jag iaf på SD! Än så länge har ju svenskar fortfarande rösträtt i Sverige! Så bäst att passa på...

2010-02-27 @ 02:01:32
Postat av: Carl B

Ja, jag ska gå med i partiet. Sedan får vi ta diskussionnen om partiet vill att jag ska kandidera till någon post. Risken finns förstås att den lokala nivån dräneras på resurser om partiet får många mandat i riksdag och landsting/regioner.Blir det diskussion på jobbet, vänder jag mig till koncernchefen direkt, med kopior till alla större tidningar. Får jag en rejäl fallskärm, skickar jag pengarna till SD!!Först och främst skickar jag en tusenlapp till valfonden nu och uppmanar alla bloggläsare att göra detsamma! En mindre summa går naturligtvis också bra och den som är ekonomiskt oberoende kan skicka ett rejält belopp.

2010-02-27 @ 02:19:39
Postat av: Erik

Det är så vitt jag vet så att SD alltid har fått högre resultat i riksdagsvalet än den högsta noteringen i en opinionsundersökning.7,2 är det bästa.

2010-02-27 @ 06:29:12
Postat av: Stefan K

Att rösta på Sverigedemokraterna är inte rumsrent hos många. Jag var själv nära att förlora en av mina bästa vänner efter en ganska häftig ordväxling. Personen i fråga byggde alla sina uppfattningar om Sd efter det som media presenterat och det vet ju vi som är lite mer pålästa kan vara allt annat än objektivt.Att kandidera till någon post är inte heller det riskfritt. Att förlora sitt jobb tror jag inte på, då ett sånt beslut skulle få konsekvenser för företaget i fråga. Hotet kommer snarare från de odemokratiska krafter som ibland tar till alla medel för att visa sin avsky. Alla kanske inte vill ta den risken och många kanske inte vill utsätta sina familjer för detta. Så att representera Sd kräver två saker. Mod och kunskap att förmedla sina åsikter verbalt och på ett bra sätt. Tack o lov så besitter många representanter dessa två attribut.Opinionsundersökningar går upp och ned, det har vi sett under vintern. Jag tror och önskar av hela mitt hjärta att Sd når fram till målet och det enda som egentligen kan hindra partiet är valfusk. Tyvärr har pk-Sverige och inte minst den extrema delen, visat att man inte skyr några medel och att lägga sig på samma nivåer som Burma, Kongo, Vitryssland och andra länder där valfusk nästan är legio är tyvärr ingen utopi längre.

2010-02-27 @ 07:30:40
Postat av: kompis_en

Jag vill att man kräver internationella valobservatörer över hela landet den 19 september 2010.

Jag tror att valfusket når en ny toppnivå i Sverige.

2010-02-27 @ 07:31:27
Postat av: John Stuart Mill

Det sorgliga med SD i riksdagen är att vi då plötsligt har fyra socialistiska partier, vilket i sin tur innebär att folkhems tanken (ett socialistiskt Sverige) kommer att få ny näring. Kanske skulle SD gå ut och berätta om sin övriga politik, att man stöder Hanssons folkhem. Att man diskuterar invandringen är helt ok, men sedan, socialism.

2010-02-27 @ 08:12:03
Postat av: peter a

SD har i undersokningarna redan natt 5.5% - drygt 7 %, det ar en bas innan valdebatten borjat. Jag ar saker pa att de nar 15 %, de som hatar SD men ar arliga har sagt att de kan fa 20 %. SD kan bli sveriges nast storsta parti eller 3:a. Lagg marke till att skvaller bloggarna borjar prata politik (invandring), las P I om Paow som stoder sd, hon har den tredje storsta tjejbloggen och fick tusen kommentare nar hon sade att hon stoder SD, nastan alla stodde henne. Sikta pa 20 - 25 %, stodet ar mycket storre an SD sjalva tror. Det ar bara att mota all propaganda med argument rakt pa sak, Ingen kan vinna en debatt mot SD, nagra saker som sanker en motstandare direkt ar fragor som:

"vad kostar massinvadringen?"

"varfor vagrar ni redovisa kostnaderna?"

"hur manga asylfall ar gransen"

"ert parti vill tvinga in fler trots att den inte finns bostader eller resurser, varfor"

"varfor ar er viktigaste prioritet asylfallen?"

osv mm.

2010-02-27 @ 10:02:37
Postat av: Donie Blair

3:e största parti duger! 8-10% är gott nog, ändå bättre om vi lyckas stänga ute V, MP, C och KD. Vilket är fullt möjligt, Ohly får väl låta AFA slöddret ta del av sina kamrater gamla KGB och SS. De kommer ändå att vandra samma väg efter valet.

Mååd kan forsätta att tvätta bukfettet i sin badbalja tillsammans med KD.

Miljömopparnas framgång kan inte vara så länge till. Några saftiga avslöjanden ang den sk klimatförändringen och vindmöllor på badstränderna, godnatt till dem!!

2010-02-27 @ 11:54:15
Postat av: Roberth Ström

Om någon sparkar dig för ditt engagemang i Sd så stäm dem! Facket är en av våra motståndare då de genom att vara nära knutna till sossarna gör allt för att förstöra för oss.Vet folk om att de sponsrar sossarna med sitt fackliga medlemskap?

2010-02-27 @ 11:54:50
Postat av: The Last of the Mohicans

1000 nya platser till ensamkommande gubbar har idioterna tvingat fram. Det ger 100.000 nya SD,are

2010-02-27 @ 11:56:48
Postat av: Inge Sandén

Först och främst har jag full respekt och förståelse,för de som måste vara anonyma på sina arbetsplatser.

SD är ett nytt parti,även om dom hade ett 20-årsjubeleum 2008.Motståndet från de etablerade partierna,beror uteslutande på att SD hotar deras trygga tillvaro,som dom nu måste försvara med lögner,då dom innerst inne vet att det mångkullturella samhället ställer till problem,som dom inte längre klarar av att bemästra.

I mina kretsar slog partiet först igenom 2002-2006.

Politik är svårt,om inte annat märks det på alla olika kommentarer.

För det första gäller det att få in partiet i riksdagen.

Skall det lyckas,måste vi försöka att lägga en del vardagsproplem åt sidan,väl inne i riksdagen kan ju alla sympatisörer tillskriva sina valda ombud,om vad dom har för hjärtefrågor.För att få lite motvikt,till de som har svårt att visa sin partitillhörighet,vill jag visa hur det kan gå till på den motsatta sidan.

Dom sista två åren av mitt aktiva sjömansliv,var jag skeppare på en bunkerbåt,som hade sitt arbetsområde Sthlm Hamn och skärgården.

Så här gick det till.

I styrhytten låg alltid en bunt SD-kuriren,som delades ut till alla kunder,efter avslutad leverans.

Aldrig en enda gång,var det någon som inte tog emot tidningen.

Lite mera roligt kunde det bli,då man ofta frågade,vad kostar oljan idag.

Det beror på,är du Sverigedemokrat,ställer det sig alltid något öre billigare.Då tar vi lite Sd-olja från Iran.

Alla skrattade och tog det från den humoristiska sidan.

Roligast var det då många skeppare,som skrev på leveranssedeln,skrev sitt namn som t.ex Anders Holm SD,med kommentar,alltid kan det reta någon.

Svenskt sjöfolk är Sverigedemokrater och vi kan visa det öppet utan att riskera jobbet.

2010-02-27 @ 12:35:12
Postat av: vmm

När jag var anställd inom kommunen runt 2005 - 2006 så fick jag helt plötsligt ett brev från Kommunal, min fackförening, som ville förtydliga att det INTE var tillåtet att sprida politisk propaganda på arbetet och att Kommunal står för alla människors lika värde och att dom nu skulle bevaka mig (minns inte ordvalet, men det var innebörden) och om jag inte godtog det så skulle jag kunna bli utesluten.Jag grubblade länge på vad jag egentligen gjort. Troligen går allt det där tillbaka till ett samtal som vi hade en fikarast där någon spontant frågade vad vi tänkte rösta på. Inget förhör utan bara så där som man gör när man sitter och pratar. Jag sa att jag tänkte rösta på SD (valet 2006). Märkte att några snörpte på munnen och blev tysta men vad sjutton, vi satt ju och pratade om valet!Det är enda gången någonsin som jag nämnt SD på min arbetsplats och då kom alltså ett brev från facket och påminde om att sprida politisk propaganda på jobbet inte är tillåtet och att dom skulle ha mig under uppsikt...Något säger mig att saker och ting har förändrats sedan 2006. Jag skulle naturligtvis aldrig sprida någon politisk propaganda på jobbet, men jag känner på mig att det idag inte är lika känsligt att säga att man tänker rösta på SD. Jag tror inte idag att någon skulle ringa facket om man säger att man tänker rösta på SD. Några snörper säkert på munnen, men dom ringer inte och ringer dom så tror jag inte facket tycker att det är någon bra idé att skicka brev.Det börjar bli mer och mer accepterat och okej att säga att man röstar på SD eller är med i SD eller håller med SD.

2010-02-27 @ 12:37:57
Postat av: Christian

Jobbar som relativt högt uppsatt offentliganställd tjänsteman i en kommun och skulle jättegärna engagera mig politiskt för SD, men känner att det är en total omöjlighet... Dels, i den position jag befinner mig i, förutsätts jag vara någorlunda objektiv, dels - OM det nu kom ut att jag är aktiv SD skulle det slå ner som en bomb i kommunen. Avsked? Nej, såklart inte men kanske delvis andra arbetsuppgifter och inte så många förtroenden från de förtroendevalda längre... Så, därför får jag nöja mig med att rösta SD 19 september.PS: Det är illa nog att min fru starkt ogillar mitt intresse för SD...

2010-02-27 @ 13:04:05
Postat av: Marcus

Är anställd i försvarsmakten som officer och precis som många andra känner så skulle en aktiv roll som Sverigedemokrat i KF med största säkerhet leda till problem på arbetet. Försvarsmakten har på senare år kört hårt med sitt "värdegrundsarbete" som i korthet går ut på att normalisera homosexualitet, "lära oss" att kvinnor är lika bra som män samt givetvis att man skall vara positiv till mångkultur och massinvandring. Jag har inga problem att ställa upp på det mesta av detta, men jag blir automatiskt negativt inställd till dylika pådyvlingar där vi i princip blir tillsagda vad vi skall tycka.Här kan ni läsa en kritisk röst gällande detta värdegrundsarbete;http://morgonsur.wordpress.com/2009/11/29/om-vardegrunder-ii-forsvaret-och-bikupan/Förutom den rent yrkesmässiga faran med att engagera sig i SD finns ju också den sociala biten. Släktingar, vänner, sambo(!), svärmor osv har ju ofta köpt medias beskrivning av SD med hull och hår. Flera av dessa lär mer eller mindre säga upp bekantskapen om man blir aktiv Sverigedemokrat.Utöver detta tillkommer ju också de odemokratiska krafterna i AFA och dylikt och som pappa till en nyfödd dotter minskar riskbenägenheten ordentligt. Det räcker ju med att vi snart kommer att tvingas iväg till andra sidan jordklotet i mer eller mindre utsiktslösa internationella insatser.Problemet för SD är alltså inte att man inte har lämpliga och tillräckligt många kandidater inom sin väljarkår utan problemet är konsekvenserna för den som engagerar sig. Detta är något som en seriös journalistkår borde skriva åtminstone NÅGOT om istället för att gotta sig i SD:s avhopp från KF.

2010-02-27 @ 13:36:56
Postat av: SD-2010

När jag läser ovanstående kommentarer blir jag uppriktigt sagt ledsen. Varför har vi svenskar blivit så undfallande att vi inte vågar stå för åsikter som de flesta av oss har, det gäller tyvärr även mig själv. Har politiker och media så fullständigt indoktronerat oss att vi inte förmår att stå för våra egena åsikter.

Efter valet hoppas jag att vi som röstat Sd kan kliva fram ur våra gömmor och jubla.2010-02-27 @ 17:42:15
Postat av: Stefan K

En fundering till vmm:s inlägg.

"Inte tillåtet att sprida politisk propaganda på jobbet"?

Kommunal inom vilka frugan jobbar och Metall där jag förut var medlem, sprider ständigt politisk propaganda i form av broschyrer, affischer och i medlemstidningarna.Naturligtvis är det bedrövligt att folk inte törs engagera sig politiskt av rädsla för repressalier. Det är ju i Sverige vi bor för jösse namn. När Sd kommer in i riksdagen och kan framföra sina åsikter på samma villkor som övriga partier lär det bli annorlunda. Då lär svenska folket se att Sd inte är det främlingsfientliga parti som media och pk-partierna hävdar.

2010-02-27 @ 20:27:46
Postat av: Hulda

En modell är en rak satsning på riksdagen. Det är där det verkligen gäller.

Bättre det än att ta in personer som inte håller måttet i kommuner och landsting.

2010-02-27 @ 20:53:07
Postat av: Stora Småland

Hulda från Berga ?

Att du inte själv ställer upp istället för att klaga på att andra inte håller måttet ?

2010-02-27 @ 21:34:01
Postat av: Hulda

Stora Småland..Nej, jag håller inte "måttet". Men jag gör mycket arbete för SD på nätet.

Jag har inte klagat på någon, men anser att har man inte rätt folk på posterna så ska man avstå.

Rikspolitiken är viktigast.

2010-02-28 @ 20:04:23
Postat av: Stora Småland

Hulda ok , kan hålla med om att det är väldigt viktigt att Sd kommer in i maktens korridorer dvs riksdagen !

God kväll .

2010-02-28 @ 21:57:04
Postat av: Henrik Agerhäll

Själv har jag varit offentlig SD:are i Umeå sedan i december och mitt liv flyter på precis som vanligt. Lite invektiv i tidningen vid några tillfällen förvisso (de invektiven har jag förvisso jobbat för lite mer än genom att bara stå på en fullmäktigelista), men det är sånt man kan leva med. Nu jobbar jag förvisso bara som vanlig postarbetare.2010-03-01 @ 03:03:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0