AVLIDEN = AVHOPP ENLIGT SVERIGES TELEVISION

Det är mycket osmakligt att vår skattefinansierade public service bolag SVT i sina försök att misskreditera Sverigedemokraterna går så långt att man tar med avlidna som avhoppade ledamöter.

Ett skrämmande bevis för hur partiskt detta statliga företag är!

Mattias Karlsson skriver på sin blogg om sin kollega Birgitta Johansson som avlidit under denna mandat period.

”SVT hävdar att en av fem ledamöter i Sverigedemokraternas kommunfullmäktigegrupp i Malmö har hoppat av. Detta är dock en ren lögn. Vi har inte haft några avhopp under den här mandatperioden. Varför hävdar då SVT att det är så? - Jo de stämplar min avlidna partikamrat, Birgitta Johansson, som en avhoppare.

Anledningen till att detta upprör mig så djupt är inte i första hand att det bidrar till att snedvrida statistiken. Det värsta är att jag vet hur hårt Birgitta hade tagit detta om hon hade varit i livet. Birgritta var nämligen den mest lojala och pliktmedvetna människa jag någonsin träffat och få saker oroade henne mer än att framstå som en svikare.”

Att kalla avlidna personer för avhopp är en mycket grov kränkning av dessa personer som borde få vilken människa som helst att må väldigt illa. Det sorgliga är att det tydligen inte är ett enskilt misstag utan Robert Cederholm och Linda Larsson Kakuli på SVT har tydligen satt detta i system när det gjort sin research.

Här kommer ännu fler exempel.

”P.S Jag ser nu på SD-Landskronas blogg att vi i Malmö inte är ensamma om att drabbas av det här. SVT har även registrerat 3 avlidna partikamrater i Landskrona som avhoppare. Fantastiskt research SVT, verkligen...

P.S 2 Jag har nu även nåtts av uppgifter om att vår avlidne partikamrat och f.d kommunfullmäktigeledamot i Vadstena registrerats som avhoppare.

P.S 3 Jag konstaterar att också vår avlidne partikamrat och f.d fullmäktigerepresentant i Kil har stämplats som avhoppare.”

SVT:s journalister går tydligen i samma hjulspår som Västerviks Tidnings ansvarige utgivare Charli Nilsson som i sin iver över att svartmåla Sverigedemokraterna suddar ut alla humanistiska gränser.

Jag har svårt att finna lämpliga ord för deras agerande och därför är det bättre att jag inte skriver som jaag känner.

Men du kan gärna maila dessa personer som ligger bakom detta.

[email protected]
[email protected]

UPPDATERING

Som det framgår i kommentarerna på bloggen har många nu fått följande mail från Linda Larsson Kakuli

Hej,
tack för ditt brev.

Det kan finnas många anledningar till att en kommunfullmäktigeledamot inte längre har kvar sitt politiska uppdrag. Det kan t ex handla om att personen flyttar till en annan kommun eller inte upplever sig ha tid att ägna sig åt sitt politiska uppdrag. I några få fall kan det också bero på att personen har avlidit. Vi har i vår rapportering använt oss av samlingsbegreppet "avhoppare" eftersom vi inte kan gå in i detalj i varje enskilt fall. Den absoluta majoriteten gäller dock personer som av olika skäl bestämt sig för att lämna det politiska uppdraget.

Vi har dock förståelse för er invändning. Vi kommer därför i kvällens Rapport-sändning förtydliga att även avlidna ingår i gruppen som ej längre har kvar sina politiska uppdrag.


Med vänlig hälsning,


Linda Larsson Kakuli
Researcher, Rapport
Sveriges Television
105 10 Stockholm

Telefon: 08-784 50 87, 0708-84 79 46

Nu återstår det bara att se hur SVT lyckas vrida till detta. Vi är nog många som kommer att hålla ögonen på kvällens Rapportsändning.
Kommentarer
Postat av: mudder

Vidrigt. I PK Sverige kan man inte ens dö som SD symatisör.

2010-02-16 @ 08:46:55
Postat av: Stefan A

Hoppas det anmäls så SVT får dementera och be om ursäkt,undrar hur många sverigeförnekar som plötsligt blev patrioter i går när superKalla vann.....

2010-02-16 @ 08:53:45
Postat av: NIsse

Inga feeds på din blogg? Synd...

2010-02-16 @ 09:15:53
Postat av: Allemand

Jag har mejlat Robert, får se om han svarar.

2010-02-16 @ 09:40:03
Postat av: Cavatus

Kan inte Malmö- och Landskronaavdelningarna anmäla SVT till PO för vilseledande nyhetsrapportering?Att inte göra skillnad mellan avhoppade och avlidna politiker för att stödja sin propaganda är rent osmakligt. En dementi vore på sin plats på bästa sändningstid. Helst före valet, förstås!

2010-02-16 @ 10:00:54
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Bongoman

Som med alla andra företag man ogillar, sluta handla av dem. Det är frivilligt att köpa deras tjänster. Liksom med andra skojarföretag har de försäljare som stör dig. Tyvärr är SVTs säljare inte bundna av NIX och de kan ibland ha en hotfull attityd när de besöker dig men det är bara att inte låta sig skrämmas. Bara att ringa och säga att man inte vill ha deras tjänster redan idag.0980-75000 är numret du ska ringa. Ring inte deras betalnummer.

2010-02-16 @ 10:12:01
URL: http://moskensskola.blogspot.com
Postat av: Roberth Ström

Hemskt man mår illa av hur svt arbetar

2010-02-16 @ 10:29:25
Postat av: heimdal

bongoman: Det bästa är att radiotjänst ringer och säger att man inte är kund hos dem... För att kunna vara kund måste man väl ändå ha ett val om man vill handla hos någon. Det är som att säga att fångarna i guantanamo är kunder till CIA.

2010-02-16 @ 10:30:27
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Först och främst vill jag uttrycka mitt deltagande till de anhöriga som berörs. Att först våga stå på en stridbar barikad för att sedan i sitt eftermäle bli uthängd som svikare är under all värdighet.Mitt förslag i nuläget är att SD´s ledning låter göra en egen undersökning där alla parametrar tas med. Koka ner avhoppen till en kärna av verkliga avhopp. Och sedan gå ut med pressrealese!Följande anledningar - förutom den självklara ovan - bör sållas bort:

1. Flytt till annan kommun.

2. Sjukdom.

3. Självpåtagna kandidater som ej hade partiets stöd ens från början.

4. Trakasserier och hot i så pass hög grad att man rent mänskligt och för sin familjs skull avstår. (Denna punkt borde behandlas oerhört mer av media för demokratins skull. Media borde självrannsaka sig själva då de spär på främlingsfientligheten i Sverige och låter oss i SD klä skott).De som återstår är de egentliga avhopparna. Naturligtvis bör samma premisser gälla för de övriga partierna. Men först efter en sådan undersökning kan den ge ett trovärdigt resultat.Väljarna har ju att ta ställning till vilka politiker de kan lita på.2010-02-16 @ 10:45:41
Postat av: j-å

Innan ni ägnar er åt för mycket självömkan, Thoralf.

Har de andra partierna drabbats av samma dåliga research? För det är väl bara inte SD:are som dör?

Eller är ni dåliga på att ersätta de avlidnas stolar? Och därmed bidrar med ett dåligt resultat i statestiken.

2010-02-16 @ 11:16:55
Postat av: Allemand

j-å,Med tanke på din återkommande dåliga svenska är jag nyfiken vilken skola du gick i?

2010-02-16 @ 11:30:19
Postat av: AWSvensson

Han har säkert gått i SBI , svenskar beblandade med invandrare. Det framgår inte i undersökningen huruvida avhoppares platser har ersatts eller inte.

Denne j-å kan väl själv undersöka hur det ligger till för övriga partier , angående avlidna.Jag tror Thoralf har fullt upp med egna partiet.

2010-02-16 @ 11:35:18
Postat av: Roger S

osmakligt är allt vad jag kan säga

2010-02-16 @ 11:50:44
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: j-å

Allemand och AWSvenssonSå denna blogg handlar om vem som är bäst på svenska språket, eller?

Men jag anade när jag skrev kommentaren att några ljushuvuden skulle kontra med något som inte har med ämnet att göra.

Jag avvaktar Thoralfs svar.

2010-02-16 @ 11:54:56
Postat av: Thoralf A

j-åSVT:s statistik tar ingen hänsyn till om det funnits ersättare till "avhoppare".De har helt enkelt bara räknat antal som lämnat sina uppdrag oberoende av orsak.Jag har begärt ut fullständiga underlag från SVT för alla partier men än så länge bara fått ett Goddag yxskaft från Linda Larsson Kakuli där hon skickar med en länk till ekonomiskt bistånd i landets kommuner.Sedan undrar jag om du kan vallagen och vilka regler som styr hur man får ersätta ett avhopp.Redovisa gärna hur det går till enligt dig, j-å

2010-02-16 @ 12:03:22
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Stefan K

Ytterligare ett bevis på att pk-media inte drar sig för några tricks när man vill svartmåla Sd.

Undersökningen hade fått helt andra nyanser och rönt större intresse om orsakerna till samtliga politikers "avhopp" hade redovisats.

Svaret till j-å är att det inte ligger i medias intresse att behandla Sd som man behandlar övriga partier. En heltäckande undersökning med bakgrunder och orsaker, hade säkert visat upp en annan sida av politikers vardag. Jag tror inte heller att de odemokratiska krafterna i Sverige behandlar Sd som man behandlar övriga partier. Det kan nog många Sd-representanter vittna om.

2010-02-16 @ 12:11:48
Postat av: Nissolf

Off topic. Nu väntar vi bara på att Aftonbladet och Barometern skal skriva om följande "finkultur" i vårt grannland.

Postat av: AWSvensson

Hej,

tack för ditt brev.Det kan finnas många anledningar till att en kommunfullmäktigeledamot inte längre har kvar sitt politiska uppdrag. Det kan t ex handla om att personen flyttar till en annan kommun eller inte upplever sig ha tid att ägna sig åt sitt politiska uppdrag. I några få fall kan det också bero på att personen har avlidit. Vi har i vår rapportering använt oss av samlingsbegreppet "avhoppare" eftersom vi inte kan gå in i detalj i varje enskilt fall. Den absoluta majoriteten gäller dock personer som av olika skäl bestämt sig för att lämna det politiska uppdraget.Vi har dock förståelse för er invändning. Vi kommer därför i kvällens Rapport-sändning förtydliga att även avlidna ingår i gruppen som ej längre har kvar sina politiska uppdrag.Med vänlig hälsning,Linda Larsson Kakuli

Researcher, Rapport

Sveriges Television

105 10 Stockholm2010-02-16 @ 12:24:44
Postat av: Kalle

Det tar tid men vi inom SD segrar till slut. Kanonbra.Saxat ur fria nyheter. Länk till nyheten."I Norrköping fick Sverigedemokraterna två mandat, som nu står tomma, och Norrköpings kommun har tidigare nekat Sverigedemokraterna Norrköping mandatstödet som ligger på 27 000 kronor per mandat.

I tingsrätten vann kommun, så SD Norrköping överklagade beslutet till kammarätten där partiet också fick rätt.

Nu har partiet alltså vunnit även i regeringsrätten vilket innebär att Sverigedemokraterna kommer få sitt mandatstöd."På flera platser runt om i sverige gapar SD:s stolar tomma i komunfullmäktige. Gör en insats var med att besätta dessa tomma stolar. Ställ upp för SD som politiker. Gör en insats för demokratin i Sverige.Det viktigaste med regeringsrättens beslut är att alla dessa självgoda Politiskt Korrekta (PK) parierna har än en gång lidit ett nederlag på den demokratiska spelplanen.Härligt och grattis till Sverigedemokraterna i Norrköping.

Postat av: j-å

@ ThoralfBra att jag fick ett svar.För det innebär att man även räknat in avlidna från andra partier som "avhopp", vilket i sin tur innebär att Svt:s statistik är helt meningslös.Eftersom du frågar om jag vet vad vallagen säger om just "avhopp", så förmodar jag att partiet straffas för detta och att man inte kan sätta in någon ersättare. Men jag ska försöka kolla upp detta.

Detta innebär ju i sin tur att lyckas man med hot, våld eller trakasserier skrämma någon till "avhopp", då förblir stolen tom.

2010-02-16 @ 12:34:52
Postat av: AWSvensson

Utan att var särskilt insatt så kan jag tänka mig att man bara kan ersätta med personer som funnits på valsedlarna och i den ordning de nominerats.

2010-02-16 @ 12:46:17
Postat av: AWSvensson

Utan att var särskilt insatt så kan jag tänka mig att man bara kan ersätta med personer som funnits på valsedlarna och i den ordning de nominerats.

2010-02-16 @ 12:46:44
Postat av: Thoralf A

j-åHar man inte haft tillräckligt många namn på valsedeln så att man även har valdaa ersättare så blir det tomma stolar.Det är den verklighet som vi inom SD ställs inför när t.ex. AFA lyckas skrämma någon ledamot till ett avhopp.

2010-02-16 @ 12:47:24
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: j-å

@ThoralfMitt antagande var fel. Partiet straffas inte för "avhopp". Man får ersätta avhopparen eller en avliden, om man har några att ersätta med.

Så jag förstår inte varför du undrade om jag kände till detta. Har ju inte ett "skvatt" med Svt:s statistik att göra.Och så till de som försöker med "slag under bältet" när jag yttrar mej.

JAG DELAR SD:s ÅSIKTER I INVANDRARFRÅGAN OCH ANSER ATT DET ÄR SD:s DEMOKRATISKA RÄTTIGHETER ATT HA DEN ÅSIKTEN.

Men reagerar starkt, när man från SD:s håll, försöker bemöta ett vinklat påstående, med ett ännu mera vinklat.

Det får ett "gnälligt" skimmer över sej.

2010-02-16 @ 13:16:27
Postat av: Allemand

j-å,

Varför skriker du?

2010-02-16 @ 13:33:25
Postat av: Fredrik

Smutsigare lär det bli! va så säkra! Men så länge SD visar upp vad dom står för och att man värnar om svensken och svenskheten oavsett kulör så går de liksom inte att stoppa SD. Detta vansinne som vi håller på med idag när det gäller vår asyl o flyktingpolitik MÅSTE GRANSKAS in i detalj! Tror inte SD har några problem med olika Kulturer och religioner så länge dom är av demokratisk art!

Men som vi vet så bedriver vi ej en invandring som är mångkulturell utan man har invaderat landet med arabiskt kultur och sen så är den genomsyrande religionen ISLAM! Vad jag som medborgare inte får ihop är att dom flyr från elände men när man väl kommer hit så vill man behålla den sidan av kulturen som vi västlänningar finner stötande och så pass främmande att man känner ett starkt förakt imot hur denna kultur och religion behandlar människor överlag som inte är likasinnade.Obs! Det finns en massa muslimer som inget annat vill än att religionen måste anpassa sig och bli modern men problematiken är att man vågar inte

Yttra sig i frågan pga av hot,misshandel och förföljelse. Detta är Sverige idag!!!Så att det skulle finnas nåt som heter Islamofobi är rena rama skämtet.PK media vet detta, man vet det inom polis och alla andra yrkeskårer som jobbar med människor men man vågar inte säga nåt pga av att bli stämplad främlingsfientlig!Det farliga med detta är om vi låter det gå för lång utan att ta tag i problematiken som finns så kommer ordet främmlingfientligt få en positiv klang !! och den vägen vill vi som människor inte vandra! Det kostar att upprätthålla en väl fungerande demokrati, vissa saker och ting hör inte hemma där. Så är det bara! Sluta tro att vi alla kan komma överens o leva sida vid sida när vi inte ens fixar som samhälle att ge kvinnor lika lön för lika arbete!! Kom igen nu! Hur ska vi kunna hantera människor med kulturer som kräver att kvinnan ska vara undernådig mannen!???Vakna till lite o fundera!Kanske det klickar till i huvudet och du inser att vi är helt fel ute med vår asyl o invandringspolitik för vad gör vi när dom är ett så pass stort antal och dom kräver saker i demokratins namn!Har sett eländet på nära håll så.....

Nej tack!! Vi måste värna om det vi har och den kultur som vi lever i för den är 100 år förre dessa

2010-02-16 @ 13:58:46
Postat av: j-å

@ AllemandJag skriker inte. Jag skriver med stora bokstäver för att just sådana som du ska kunna läsa det. Inte bara det du vill läsa för att passa in i din egna snäva uppfattning.

F.ö. kan man ju ha olika åsikter om datanördas påfund.

2010-02-16 @ 14:44:56
Postat av: A

GUD va jobbigt att heta Thoralf! Haha jag hade nog tagit livet av mig!

2010-02-16 @ 15:24:35
Postat av: A

GUD va jobbigt att heta Thoralf! Haha jag hade nog tagit livet av mig!

2010-02-16 @ 15:24:42
Postat av: Allemand

A,

Måste vara jobbigt att stamma hela livet.

2010-02-16 @ 15:28:11
Postat av: j-å

@ FredrikDu är ganska nära sanningen.

SD ska ägna sej åt just det. Bombardera massmedia, andra partier och vanligt folk, med fakta i invandrar-asylhanteringen.

Förvisso bör man även nämna vad man i övrigt vill i politiken.

MEN man ska definitivt inte hänge sej åt självömkan och gnälla över hur illa de blir behandlade. Då dör SD "martyrdöden.Och så dessa muslimer som vill anpassa sej till ett modernt, demokratiskt samhälle. De vill inte ens kallas för muslimer.

Har själv låtit mej luras några gången, men det visar sej att de har alltid anammat något ur den islamska läran, som passar just dem.

Man har nämligen behållit vissa delar av just synen på kvinnan.

T.ex. att visa så lite naken hud som möjligt, tala inte med andra män utanför släkten (utom i rena affärssamtal) och det är absolut förbjudet att bevista ett dansställe, än mindre dansa med en annan man.

Detta har endast mannen rätt till.

En kvinnosyn som delas av många etniska svenskar män, men där "muslimerna" går ett steg längre. Och det märkliga är att de "muslimska" kvinnorna tycker detta är helt acceptabla villkor.

Utfrågningen av kvinnorna har min fru stått för.

2010-02-16 @ 15:42:58
Postat av: LN

@ ALLEMAND!käpphäst?

synonymer: fix idé, vurm, tvångsföreställning

2010-02-16 @ 16:34:42
Postat av: AWSvensson

BLÅSIPPAN KVAR. Sverigedemokraterna får behålla blåsippan som partisymbol. Detta efter ett beslut av PRV, Patent- och registreringsverket.

Högerpartiet de konservativa har liksom Sverigedemokraterna en blåsippa som partisymbol. Högerpartiet ansåg att Sverigedemokraterna gjort sig skyldiga till plagiat och anmälde saken till PRV.Nu skriver Dagens Media att striden är avgjord. PRV konstaterar att symbolerna inte går att förväxla. Därmed slipper Sverigedemokraterna byta partisymbol.

2010-02-16 @ 16:48:00
Postat av: FreeBird

Bäst för samhälle vore om journalister på (S)(v)T skulle kollektivt "hoppa av".

2010-02-16 @ 18:37:01
Postat av: Putte

@j-å,Det är väl inte svårt att räkna ut att syftet med den redovisade statistiken, är ytterligare ett sätt från vår "opartiska" public servicemedia att svartmåla SD. Man måste vara bra naiv för att inte inse det. Det är ju bara att kolla rubriksättningen. Hur många gånger tidigare har SVT redovisat "avhopparsifror" innan SD hamnade över 4% i opinionsundersökningarna?

2010-02-16 @ 18:46:55
Postat av: ...

Ojojoj, tänk så det kan gå ...http://www.vt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=5263431

2010-02-16 @ 19:41:56
Postat av: Roberth Ström

hmmm svt förnekar sig inte de nämde inte ens oss vid namn.

2010-02-16 @ 19:59:45
Postat av: Fergie

37% är väldigt mycket.

Eftersom det framförallt är inom SD som avhopparna avlider måste väl ändå det engagemanget betraktas som ett väldigt allvarligt symptom?

2010-02-16 @ 20:37:18
Postat av: Calle

Expressens ledarsida 2010-02-16

"Extremvänstern ( där jag inkluderar pk-media)hotar därmed inte bara SD, utan hela demokratin".

Så sant.Yttrandefrihet tillhör en demokrati.

Låt väljarna, inte media avgöra om SD platsar i riksdagen.

2010-02-16 @ 21:26:37
Postat av: Fergie

Calle, du citerade fel. Så här ska det vara:

"Extremvänstern hotar därmed inte bara SD, utan demokratin."

2010-02-16 @ 21:56:17
Postat av: Robin_Shadowes

"Vad jag som medborgare inte får ihop är att dom flyr från elände men när man väl kommer hit så vill man behålla den sidan av kulturen som vi västlänningar finner stötande och så pass främmande att man känner ett starkt förakt imot hur denna kultur och religion behandlar människor överlag som inte är likasinnade."Fredrik, det kallas för Al-Hijra, invasion genom immigration. Dom är m a o inte riktiga flyktingar utan en utländsk invasions-armé!

2010-02-16 @ 22:07:26
Postat av: Tore (preact)

Det var verkligen "kakilu" det...

2010-02-16 @ 23:00:38
Postat av: Danne

enligt Sosse Vänster Television SVT, så är då olof Palme och Anna Lindh avhoppare också?

2010-02-17 @ 01:13:14
Postat av: danne

får man vara EU kritisk bland de 7 PK partierna? låter som Marita Ulvskog är Sverigedemokrat fast hon inte vill veta om det!

http://www.sr.se/webbradio/?Type=db&Id=2211262

2010-02-17 @ 01:19:16
Postat av: danne

den där Anna Kindberg-bata är totalt verklighets och förnuft frånvänd. har talat med henne på busshållplatsen. man blir RÄDD att totalt omdömmeslösa styr landet. hon bor i lyxlägenhet på kungsholmen,mitt emot busshållplatsen.

Varför bor hon inte i Rinkeby? hon kunde det äkta paret spara pengar och ge pengarna till Röda Korset då kommer pengar till behövande?! eller till bedragarna i ledningen?

2010-02-17 @ 01:26:02
Postat av: P

Jag som alltid trodde att Anna Lindh och Olof Palme blev mördade, de hoppade alltså egentligen bara av sossarna.

2010-02-17 @ 21:44:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0