ÄR TIDNINGEN DAGEN ISLAMOFOBISK?

Här kommer några citat från tidningsartiklar den senaste tiden som handlat om min blogg.

”Hans blogg handlar till stor del om att misstänkliggöra muslimer som Thoralf Alfsson gärna drar över en kam.”
Barometern 100205

”De flesta av Sveriges muslimer bär på odemokratiska värderingar. Majoriteten har ”shariatänk” i sig, tror Alfsson.”
Sydsvenskan 100117

Så kan det se ut när media skriver om mig och min blogg. Det faktum att jag är väldigt kritisk mot islam brukar ofta få ett stort utrymme i artiklarna. Uppenbarligen inbillar sig dessa journalister att detta skall vara negativt för allmänhetens syn på mig som politiker och min blogg men jag tror att det faktiskt istället gynnar mig och Sverigedemokraterna.

För några år sedan kom jag in på Expo:s lista över islamofobiska bloggar tillsammans med Kurt Lundgren. Jag räknar detta snarare som en merit, precis som Kurt Lundgren gjorde och inte som något negativt.

Jag brukar ibland länka till artiklar i den kristna tidningen Dagen då de ofta uppmärksammar händelser som inte passar in i de politiskt korrekta medierna, där dessa händelser därför ofta utelämnas.

Nu har jag under en dryg vecka hållit ett extra öga på Dagen och frågan jag ställer mig är om inte tidningen är islamofobisk? Här kommer en liten sammanställning på rubriker som funnits i tidning de senaste veckorna.

Döm själva.















Antalet artiklar som riktar kritik mot islam och muslimer överstiger antalet på min blogg med god marginal ;-)
Nu är dessa artiklar dock inte skrivna av sverigedemokrater och då kommer det förstås i ett helt annat ljus, de är skrivna av personer som verkligen ser till "alla människors lika värde" och då kan man inte vara islamofobisk.

När kommer Niklas Orrenius göra en artikelserie om den "islamofobiska" kristna tidningen Dagen?


Kommentarer
Postat av: mudder

Istället för att bara klaga på alla som skriver negativt om muslimer, kan väl tidningarna försöka att skriva något positivt om muslimer.

Nej just det.... det finns inget positivt att skriva om muslimer.

2010-02-11 @ 19:19:29
Postat av: Tore (preact)

Ha, ha, Thoralf! Du är en pärla för oss sanningsökande! Vad har de (journalisterna) nu att "erbjuda dig", sin egen skam kanske?

Må du leva länge...

2010-02-11 @ 19:31:44
Postat av: Drutten

Nicklas Urinius uppdrag går ut på att misskreditera Sverigedemokrater. I andra länder kallar man det för åsiktsförföljelse.

2010-02-11 @ 19:32:54
Postat av: Allah

Inte ens min blogg anses lida av någon fobi enligt expo. Vilket jag finner lite märkligt. Muslimer säger ju att jag har denna fobi. Vem av dom har rätt, för någon av dem har väl ändå rätt?



=)

2010-02-11 @ 20:03:45
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Jag tror att " Ursula " skulle göra sig bra som ambassadör i något muslimskt land. Tänk vilket avskräckande exempel. Hur många skulle söka asyl i Sverige efter detta. Ryktet skulle sprida sig att i Sverige finns det spöken på ljusa dan.

2010-02-11 @ 20:47:58
Postat av: Gubben o Gumman

Tidningen Dagen och Thoralfs blogg har ju för länge sedan lämnat division 6 i den politiska debatten.

Dvs "sandlådan" där politiskt korrekta vänsterjournalister sitter och kastar det eget påhittade ordet islamafobi, på dom som tröttnat på valboskapens eskapader .

Låt dessa vänterpucko sitta o jollra i sin sandlåda.

Detta gör man i tron att 10 år gammal manipulation

skall funka i valet 2010.

Eller delar ut "hycklarepriset" på KGB-klubben.

Samtidigt jagar araber judar i MALMÖ ,som den lille

mannen med mustasch gjorde på 1940-talet.

Tala om detta för alla du känner.

Här samverkar kommunism(journalisterna) med Islam(araberna) samt nazism (judeförföljelser)

Se artikeln i Dagen tex.

Detta bör omgående lyftas upp till den viktigaste valfrågan i höstens val.

Det handlar inte om att dra alla över en kam,utan

att dra dom skyldiga genom en skördetröska ,innan dom slängs ut Sverige.

Gärna direktflyg till Gazaremsan.

Värre straff finns inte för Ali Baba.

Man kan bara hoppas att ni som är normalbegåvade och bor i mellan Sverige eller norra Sverige förstår hur förstört Malmö är.

Denna bloggen är sjua på den politiska bloggtoppen

en maktfaktor i Sverige.

Thoralf Alfsson comming to take you, run like a chicken "die" as a pussy.

2010-02-11 @ 21:11:32
Postat av: Micael Foghagen - SD - kalmar

Om nu majoriteten av alla muslimer är så demokratiska till sin natur, varför finns då ingen muslimsk stat som är demokratisk?



Nej, för att de har inte velat ha det så. Koranen är viktigare, stam/klan/ökenkulturen är viktigare.



Att sedan kvinnorna i deras religon inte är vatten värd har ju inte skyndat på utvecklingen precis.



Männen styr och ställer och kvinnan ska hålla till i hemmet. Går hon ut måste hon leva upp till tusen regler för att vara en god muslim, oavsett skynke eller burka.



Att säga detta är inte att vara islamofob, det är en beskrivning av verkligheten - inget annat.



2010-02-11 @ 21:18:29
Postat av: danne

inget att bry sig om, PK-stollarna kommer kritisera allt bara för det är SD. Svensk politik är som griniga barnungar.

dags att sätta upp post-it lappar med thoralfs bloggadress överallt. bra om fler dagligen får läsa denna superbra blogg.

2010-02-11 @ 22:32:51
Postat av: Helene

Har Sveriges regeringen fått sig en släng av den fruktade sjukdomen islamofobi? SÄPO ska nu kartlägga Sveriges islamister. Har Freddan o Co vaknat eller försöker de sno röster från Sd? Sannolikheten för det sistnämnda är hög.

2010-02-11 @ 22:46:22
Postat av: Magnus A

Ja, nu kommer ju säkert ett DDR-Expo-specialnummer om Dagen. Nej, verklighetens poletter har nog trillat ner även hos DDR:s fotsoldater. ;)

.

Jag, eller Lundgren, var inte Sverigedemokrater men likväl i DDR-Expos ögon (där man kunde tro att ljugande propagandisten, syndikalisten och DN-journalisten Andreas Malm arbetade) islamofober.

.

Genom DDR-Expo-artikelns breda förtal (anklagelsen var med tanke på nazister bland utpekade vidrig) skulle kanske andra än oss som då regelbundet tog upp problemet nu även SVT tar upp (t ex Evin Rubar) hindras att nämna det?

.

Men jag anser ändå läget nu är mer akut än någonsin, trots att nu även de inom mainstream media skriver det jag då skrev (när jag var islamofob).

.

Ett erkännande var det onekligen, men det är ingen tröst om inte en kombination av nödbroms i invandring och ny assimilationsinriktad politik snarast införs och vi därmed mildrar en fruktansvärd utveckling. Något de inte ser som t ex tror andel religiösa muslimer saknar betydelse om de inte är hårdföra islamister (t ex Evin Rubar, som jag alltså anser är naiv i det avseendet).

.

På GP Debatt tas i dagarna islamism upp av såväl ett par socialdemokrater som ett par LUF:are, men viktigast är nog att ämnet alls nämns. Analys i artiklarna är nämligen delvis banal och av sossarna även förnumstig. I alla fall får moderaterna rättmätig kritik för islamisten Abdirisak Waberi. LUF:arna nämner Brå:s brottsstatistik, men jag vet inte poängen d är? De är troligen på väljarfiske av typisk hjärnslö politikersort. Några unga som desperat tar till något, fast det är kanske så politiska diskurser ändras. Men då de inte verkar kunniga eller har egna tankar och strategier anser jag att deras troliga fiske bara leder till svamlig populism och därmed är mer farlig än SD:s förståelse och genomtänkta politik. Hållbara recept från dem mot problem de antagligen inte förstår finns såklart inte. Den invandring som är avgörande är för dem säkert förbjuden att kritisera.

2010-02-11 @ 22:52:53
URL: http://magnusorerar.blogspot.com
Postat av: Cavatus

Har försökt beksriva och ge några förklaringar till Sveriges förljugna media på min engelska blogg



http://cavatus.wordpress.com/2010/02/11/crisis-swedish-media/

2010-02-11 @ 23:10:39
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Magnus A

Med "mer farlig än SD:s förståelse och politik" menade jag inte att SD:s politik är farlig utan tvärtom att LUF och andra som bara rabblar upp problem utan att ge förståelse som visar på lösning är de som stimulerar det SD brukar anklagats för att ge, nämligen otyglad populism mot invandrare. Då SD har analysen tror jag att risken minskar att fientlighet mot invandrare löper amok.

.

Inte en helt gängse analys för LUF och SD. ;)

.

Verkligheten är vad den är, och förmår man bara -- som nu LUF -- att i efterhand beskriva problemen har/får man problem.

2010-02-11 @ 23:40:42
URL: http://magnusorerar.blogspot.com/
Postat av: Robin_Shadowes

Politiskt korrekta läkare får väl skriva ut islamofobil till Dagens journalister.

2010-02-11 @ 23:48:41
Postat av: Peter, den förste.

@Magnus A: "Då SD har analysen tror jag att risken minskar att fientlighet mot invandrare löper amok."



Precis, varje tänkande människa borde inse detta klart och tydligt, SD är den säkerhetsventil som behövs för att minska trycket innan det exploderar fullständigt.



Man kan också se SD som den korrigerande rattrörelse som du skulle behöva göra om du fick sladd på din bil i vinterväglag. Alla som någon gång råkat ut för en sladd med sin bil, vet också att ju längre man väntar med en korrigerande rattrörelse, desto större korrigerande rattrörelser måste göras för att häva sladden.



Således och paradoxalt nog! Att rösta in SD i riksdagen kommer att säkerställa alla hederliga och hårt arbetande invandrares plats i vårt samhälle!

2010-02-12 @ 00:33:49
Postat av: OT

George Bernard Shaw, vem var han? "Han var socialist. Han var även för rashygien, i likhet med makarna Myrdal. Vid ett flertal tillfällen uttalade han att de svaga skulle avrättas för att skilja dem från de goda proletärerna.": http://sv.wikipedia.org/wiki/George_Bernard_Shaw



George Bernard Shaw Defends Hitler, Mass Murder: http://www.youtube.com/watch?v=hQvsf2MUKRQ



George Bernard Shaw about Muhammad: http://www.youtube.com/watch?v=qJsDNueenJA



HUR FÖRKLARAR SOCIALDEMOKRATERNA DETTA?



VILL DU VERKLIGEN HA ETT SÅNT PARTI I RIKSDAGEN?

2010-02-12 @ 01:31:14
Postat av: OT

Glenn Beck -The Revolutionary Holocaust- Live Free.. or Die: http://www.youtube.com/watch?v=rw7DtjO4V6c

2010-02-12 @ 01:52:26
Postat av: SD mannen

Fräckt gjort SD att snyta skattebetalarna på deras pengar för arbete ni inte gjort, så sluta gnäll på invandrarna som får några kronor.



http://sdfakta.wordpress.com/

Postat av: Nalle i Växjö

Farliga bloggar som till exempel Thoralfs måste förbjudas i Sverige.



Dom avslöjar allt för mycket av vad som händer i verkligheten, något som vi till stor del slipper i "riktiga" tidningar som skyddar oss svaga och ömtåliga medborgare

2010-02-12 @ 07:53:51
Postat av: S-E Karlsson

Läste i OT idag ett inlägg av lagkaptenen i KFF där han skriver att det kvittar om SAAB läggs ner .

Hur går det ihop med hans vurmande för mångkulturen ? Det måste väl först och främst finnas jobb till alla av hans älskade invandrare ?

Eller vem ska stå för deras försörjning om det ena efter det andra svenska företaget läggs ned eller säljs utomlands ?

2010-02-12 @ 08:36:04
Postat av: lee

http://www.youtube.com/watch?v=C9TIKNzVL_w&feature=related

2010-02-12 @ 09:40:17
Postat av: Gubben o Gumman

SE-Karlsson : Precis som hos dom flesta oikofober

sträcker sej det ekonomiska kunnandet,till spargrisen från Swedbank.

Rydröm ger det ett ansikte bara.

2010-02-12 @ 10:43:40
Postat av: Rallmand

Thoralf Alfsson blogg är den man besöker dagligen. Tankar man slås av är hur orkar han i den konstanta

uppförsbacken, för att inte tala om motvinden.Men man är glad att han har orken och TA ska veta att vi är många som stöder honom

2010-02-12 @ 10:48:20
Postat av: Skogman

Svenska journalister är ett gäng transor.

2010-02-12 @ 10:56:16
Postat av: AWSvensson

Allt handlar om att det finns onda och goda. Om en god säger samma sak som den onde så är det inte vad som sägs som är väsentligt utan vilka tankar som låg bakom. Känns mönstret igen, samma sak som hets mot folkgrupp, det är tanken som räknas inte vad som sägs. Därför är legitimerad tankeläsare ett framtidsyrke.

2010-02-12 @ 11:28:12
Postat av: S-E Karlsson

Hej Gubben och Gumman , ha en trevlig och skön helg .

Mvh S-E Karlsson .

2010-02-12 @ 11:56:00
Postat av: Burka är sexigt

Varför så negativa till muslimer, burkakvinnor är sexiga :)

2010-02-12 @ 12:32:01
URL: http://sdfakta.wordpress.com/
Postat av: Gubben o Gumman

Off Topic : I ett "gratis" ex av Bananbladet står att läsa: Skolmaten i Kalmar får kosta hela 5kr per portion.

Utvecklingen av maten har stått still sedan 1997 visserligen har extra anslag bevilljats men kostnaderna för speciell mat till allergiker (ett fåtal?) samt specialmat av religiösa skäl.

Smygislamiseringen betalas nu av skattebelande Svennebans barn indirekt.

För att vissa inte vill äta griskött.

Ta för helvete rätt valsedel Svenne.

Kommunens skattebetalande innevånare klagar på

snöröjningen , samtidigt lägger Kalmar kommun 6.5 miljoner på Svenska för invandrare ,som hela 35% klarar av.

Gäller förmodligen samtliga Svenska kommuner .

Passa på på valdagen och visa vad du tycker om detta "jackpottspel".

2010-02-12 @ 13:02:57
Postat av: Gubben o Gumman

Kostnaderna har ökat för speciel mat skall det stå.

2010-02-12 @ 13:06:20
Postat av: MA

Tips om NRK-program i Youtubeklipp med ett par norska föräldrar (modern progressiv naiv vänster) vid ett invandrartätt område där deras son som nästan ensam vit på skola mobbas som icke-muslim:

.

http://vladtepesblog.com/?p=19368

.

Verkligheten möter den akademiska konstruktionen. 5:35 in i första klippet medger modern att hennes kunskap om multietniska samhället är akademisk.

.

4:15 in i andra klippet undrar hon om att då barn av dessa kulturer inte kan hålla sams, hur ska då vuxna ska kunna göra det? Men sen säger hon -- märkligt defatistisk då utveckling haft med den religion hon inte kan reflektera över styrt henne -- att "[multietniska samhället] kommer vare sig vi vill det eller inte".

.

Jag vill jämte assimilation ha bort tillskott av muslimer i nuvarande multietniska samhälle -- och vi måste förstå att Timbro och andra hyllar det multietniska samhället och inte accepterar hårt reglerad och/eller minskad invandring från avlägsna länder. Dilsa Demirbag-Sten, Johan Norberg, HAX, kanske Dick Erixon (??? osäker) försvarar denna fruktansvärt utopiska idealism.

.

De gör det med ett naivt leende på läpparna, ser inte problemen med detta eller tycks beredda att försvara dem som drabbas av DDR-Expos förtal av hederliga islam-kritiska människor som av DDR-Expo paras med nazister.

.

Ett invandrarkritiskt parti borde snarast få 35%.

.

Senaste numret av Spectator har rubriken "The Fall of Democracy" (bl a med Fukuyama, som för 15 år sen trodde västlig demokrati segrat för evigt). Undrar om den har något med detta -- ytterst en följd av relativism och harighet -- att göra?

2010-02-13 @ 20:08:49
Postat av: Beliver

Det är väl inte konstigt att man blir rädd för Islam då koranen talar om att döda för Islams skull.

Demonstrationer i London med massor med Islamister med plakat med hot mot väst och att Islam skall dominera världen, hot om nästa Holocoust m.m. ..gör väl inte Islamofobin försvinner.

De kanske har Kristendomsfobi??

2010-02-20 @ 13:16:40
URL: http://expressen blogg
Postat av: Anonym

Du lägger alla över en och samma kamm! Om du nu älskar kristna så mycket! Så kan jag sga att Islam bygger på kristendomen och judendomen.. Alla ska respekteras, du ska respektera andra religioner. Alla muslimer, judar och kristna är inte änglar! Det finns onda och det finns goda. När du lärt dig vad Islam är då tycker jag att du ska börja skriva om Islam. Det du skriver är bara media media media. Du har inte lärt dig Islam och vad det innebär att vara muslim. Terror har inget med Islam att göra. Ni blamar religonen alltid. Islam har börjat bli störst snart och det är därför ni alltid tar upp Islam. Tänk på att muslimer kommer inte bara ifrån arabien eller asien, utan det finns mer än en miljon muslimer i Europa, och hr i Sverige finns det många svenskar som är muslimer. Det är erat folk ni är emot! Varför inte bara låta alla tro de dom vill så slipper ni allt tjaffs och snack som inte leder till något.. Lycka till med dit hat!

2010-04-26 @ 10:27:57
URL: http://mimoz.blogg.se/
Postat av: Mohammed Ahmad Abdullah Svensson

Med ett namn som Thoralf borde du inte vara sur på muslimer utan på dina föräldrar hahahahaha.

2010-09-05 @ 13:09:41
Postat av: ove

hur kan du tycka att det är en merit att vara islamofob? det är ju bara ett annat ord för att vara inskränkt. jag skulle vilja veta din livshistoria här på bloggen. hur blir en person sverigedemokrat? hur får man den typen av människosyn som ni verkar ha? hur kan man tycka att det är okej att ägna sitt liv till att skapa sprickor mellan människor istället för att verka för förståelse och ett mer inkluderande samhälle? hur kan du så kategoriskt döma bort det kulturella värdet i den islamska traditionen som ju bidragit så mycket till världens utveckling? jag fattar bara inte.

2010-11-10 @ 21:08:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0