VÅGMÄSTARE

Statsminister Fredrik Reinfeldt var sur efter att han dels fått flera frågor från SD under eftermiddagens frågestund och den svidande förlusten i omröstningen om regeringens anslag. Han kritiserade socialdemokraterna för att de röstade tillsammans med SD.

Uppenbarligen har inte statsministern begripet särskilt mycket. Jag vill påminna Fredrik Reinfeldt om att SD är vågmästare i riksdagen men den polletten har tydligen inte ramlat ner ännu. Alliansen har klarat flera omröstningar i riksdagen tack vare Sverigedemokraterna men då har jag inte hört Socialdemokraterna kritisera Alliansen. På mig verkar det som att Fredrik Reinfeldt är mycket dålig på att ta nederlag. Men jag kan upplysa om att han kommer att få ta flera innan han får julledigt. Det viskades idag i mitt öra att det kan vara flera ”roliga” omröstningar på gång de kommande veckorna.

Erik Almqvist debatterade idag migration i kammaren på ett alldeles strålande sätt. Som Sverigedemokrat kan man bara känna sig stolt och samtidigt förundras över hur företrädarna för Alliansen och de rödgröna partierna argumenterar.

Innan dagens voteringar var jag med Försvarsutskottet på ett studiebesök på Försvarets huvudkvarter på Lindingövägen 24. En intressant men beklämmande information om hur litet vårt försvar kommer att vara efter den pågående omställningen av försvaret. Här finns utan tvekan stora utmaningar för Sverigedemokraterna. För den som undrar kan jag informera om att Abdirizak Waberi också deltog på studiebesöket.


Kommentarer
Postat av: nesse

Reinfeldt såg riktigt sur ut på tv. Sällan man ser honom tappa koncepterna så fullständigt. Han var riktigt purken!

Svider nog med sådana nederlag, men det måste han ju lära sig han leder faktiskt en minoritesregering!

2010-12-09 @ 20:46:59
Postat av: Gubben o Gumman

Reinfeldt har mycket kul framför sej,han måste väl skyndsamt sparka Carl Bildt .

Bildt har ju av värdens största supermakt blivit

plattfotsförklarad.Trovärdigheten måste väl vara borta tänk om han får rökta grisöron ,och annat hundgodis vid kommande stordåd inom FN.Carl Bildt du är slut som cowboy fejza det.

2010-12-09 @ 21:00:50
Postat av: Lotta

Julklapp från Åkesson och Östros säger Barbaren på nyheterna med tanke på de som förlorar sina arbeten. Tänk, att så uttryckte han sig inte när han och alliansen delade ut julklappen till alla sjukskrivna som tvingas söka arbete trots att de lider av en dödlig sjukdom. Ursäkta uttrycket: Djävla hycklare.

2010-12-09 @ 21:21:21
Postat av: Nalle i Växjö

Postat av: Nalle i Växjö

I morgon är det dags igen 09.30 på SVT Play med nästa Riksdagsdebatt.

Förmiddagen i dag handlade mycket om Jänvägar och det verkar vara katastrof.När man hör på olika partiföreträdare från Alliansen undrar man ibland var dom varit senaste åren, tydligen inte i Sverige i alla fall om man hör deras teoretiska bild av hur invandring fungerar.

Förmodligen har dom foliehatt som går ner över ögonen och hörselskyddPostat av: Tony Ingman

Ett nederlag som satt fint för en man som överdriver sin egen betydelse. En annan sak han kan

spara in på är det lyxflygplan som han beställt,och

som han tänker flänga runt världen med. Det flygplanet kostar nästan 300 milijoner, alltså nästan lika mycket som besparingen på kansliet.

Men om det fick väl inte riksdagen rösta om!

2010-12-09 @ 22:04:50
Postat av: Tony Ingman

"Julkappar från östros och Åkesson" men så uttryckte han sig inte när han sänkte dom redan låga pensionerna för fattigpensionärerna.

2010-12-09 @ 22:12:06
Postat av: Cavatus

Det känns underbart att Reinfeldt får smaka på besparingar, som annars gärna unnar vård och skola. Nu får de själva genomlida detta och det är inte mer än rätt.Går migrationsdebatten att se i efterhand? Någon som har en fungerande länk?

Postat av: kalle

när jag gjorde lumpen i jägarförband fick lära oss att det var vår plikt att förvara fosterlandet och skydda kvinnor och barn.nu är det ju värsta mardrömmen för ett land när svenska politiker själva föråder oss. okontrollerad invandring och kvinnor och tom barn våldtas dagligen. svenskar vanvårdas på ålderdomshem.

ja allt händer nu av det som en fiende skulle göra mot ett landscivilbefolkning som de angriper.vart är alla befäl som var så tuffa och skulle försvara fosterlandet. sitter de stilla och ser på när tidningar och tv dagligen rapporterar om våldtäkter och mord och kriminalitet.man blir ju så djä-vla förban-nad, vilka djäv-la idioter i 7 klövern som styrt vårt land.

2010-12-09 @ 22:43:51
Postat av: Thoralf A

CavatusKolla på SD i riksdagenhttp://sverigedemokraterna.se/riksdagen/

2010-12-09 @ 23:24:46
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: OT

Detta var på den tiden Rentfjäll hade mer hår på bröstet, jag menar på huvudet och kanske en del vett försvann med håret också för här talar han faktiskt om för oss att vi inte skall lita på honom i framtiden - Reinfeldt om ersättningarna: http://www.youtube.com/watch?v=0zFiNNeKkOAUndrar bara hur hans tidigare logik går ihop med hans nuvarande massimport?Det sägs ju att den som har både hjärta och hjärna - som ung är röd och som äldre mer blå, ergo Rentfjäll har varken hjärta eller hjärna.Så jag tror faktisk han har något att säga oss, Johnny Cash - The One On The Right Is On The Left: http://www.youtube.com/watch?v=aDSN1F72QU4

2010-12-09 @ 23:30:21
Postat av: Magne

Då har jag fått bekräftelse från Kiruna att jag för 2076 svenska kronor om året missar;Intressen som är oberoende av politiska och kommersiella intressen.Faan va skönt detta känns att slippa. Äntligen slipper jag betala för förakt av mitt eget folk.

2010-12-10 @ 01:52:09
Postat av: Erik E

Vilket gnäll från Renfel, en besparing på mindre än 5 % på ett område som redan innan gick med överskott. Visar hur lite substans hans argument har, ren retorik.Kul att se honom sur, har inte sett honom så sur sedan debatten på publicistklubben.Åkesson var lysande i frågestunden, och Almqvists huvudinlägg var den mest koncentrerade samlingen av dråpslag mot svensk invandringspolitik som jag hört från riksdagens talarstol.

2010-12-10 @ 03:26:43
Postat av: Robin Shadowes

Hur gick det egentligen med Schweinpelz eriksgata? Han skulle ju resa land och rike runt för att ta reda på varför folk röstade på SD. Ni kan ju tala om det för honom så sparar han både tid och pengar.

2010-12-10 @ 06:19:19
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Ludvig

Det övergår mitt förstånd, hur statsministern kan ha så stort förtroende. Att han är en dålig förlorare har ju synts i debatterna och att han för en dålig politik vet man också. Så varifrån kommer förtroendet. Inte från sjuka och arbetslösa i alla fall.

2010-12-10 @ 06:49:53
Postat av: Rune

Postat av: Ludvig

"Det övergår mitt förstånd, hur statsministern kan ha så stort förtroende. Att han är en dålig förlorare har ju synts i debatterna och att han för en dålig politik vet man också."

--------------------------

Det är inte så konstigt. Moderaterna vinner inte på en politik som skulle vara överlägset bra. Nejdå, deras vinst är Socialdemokraternas sammanbrott och därav rödgrön röra som urartat ordentligt de senaste åren.

2010-12-10 @ 08:56:58
Postat av: Stefan K

Snälla Reinfeldt, varje år förlorar folk sina jobb lagom till jul. Nu får dina medarbetare känna av hur det känns.Intressanta nyheter från Wikileaks:

http://petterssons.bloggsida.se/politik/houston-we-have-a-problem

2010-12-10 @ 08:57:40
Postat av: Nalle i Växjö

Vem ska vi prioritera.Repris av Rakt på med Sverker se ca 25 minuter in i programmet.

Postat av: Skånepåg

@ Stefan KLäs hela den skrämmande artikeln GT.Citat:

"Med hjälp av nya Wikileaks-dokument kan GT avslöja att kommunala tjänstemän under diplomatbesöket beskrivit svensk integrationspolitik som ett totalt fiasko."

Postat av: Henrik

Nalle i Växjö, länken du postat var synnerligen intressant. Ännu ett tecken på islossning i vansinnesgullandet med islam.

2010-12-10 @ 09:16:41
Postat av: Skånepåg

@ HenrikEndast i mitt tycke en variant av Mona Sahlins sätt att se på saken. D.v.s. ungefär "Om Achmed och Svenne söker samma jobb, så skall Achmed ha jobbet". Med svaga och ansvarslösa argument viftade den nya AF-chefen med ett småleende bort de 2 etniska svenskarna att vara något som man skulle "satsa på". I samma ögonblick som hon fick frågan av Sverker, var det lätt att inse vad svaret skulle bli!AF-tanten var mycket "munvig" och det är lätt att förstå varför hon har utsetts till ny chef. Att diskriminera den inhemska befolkningen verkar inte för henne vara något större problem och samtidigt en tydlig signal till övriga anställda inom AF vad det är som man skall rätta sig efter!

2010-12-10 @ 09:46:33
Postat av: Söder

Har SAP äntligen insett att de inte styr Sverige. Jönsar de med regeringen i alla frågor för att stängas ute SD så är de under 20% snart. Kanse det finns förnuft i det gamla SAP. Hörde förövrigt att Valtherson ville bli kvinnligt språkrör för vattenmelonen. Hemska tanke med hon och Frigolit i förarsätet.

2010-12-10 @ 11:09:23
Postat av: Gubben o Gumman

Valtersson+Fridolin= 4% i valet 2014 say a prayer.

2010-12-10 @ 11:32:20
Postat av: Gubben o Gumman

Skånepåg : Den som kallar den svenska invandrarpolitiken för något annat än ett landsförstörande fiasko är en blivande psykriatripatient.

2010-12-10 @ 11:34:54
Postat av: Tony Ingman

Ibland slår mig tanken, vad är det som får alla

Geleryggar att bli så undfallande på gränsen till

krypande för allt som kommer utifrån i allmänhet

och emot Islam i synnerhet. Vad förväntar man sig i

gengäld, alla dessa politiker, massmediafolk,lärare, Rektorer, som gett sig den på

att allt som är Svenskt skall utplånas och gömmas undan. Om vi tar skolan, finns det inte en enda

Rektor som vågar stå upp och säga ifrån att i Sverige har vi som tradition att avsluta inför julen i kyrkan, alla som inte vill gå dit får avstå

men traditioner skall vi hålla på, vare sig det passar nysvenskar eller inte.

Ändå ser man samma mönster i den ena skolan efter den andra att man håller avslutning i idrottshallar

och andra lokaler, för att inte störa andras trosuppfattning.

Vad i hela världen förväntar sig dessa individer att få ut av sitt tassande och krypande inför andra

Religioner? att ta hänsyn till andras tro är inte

fel, men att lägga sig platt på marken, och ge upp

alla seder och bruk, ses inte bara som förräderi av

det egna folket, utan kommer också att mötas av

förakt av dom som man avser ställa in sig för.

Ingen gillar Geleryggar!

2010-12-10 @ 14:26:08
Postat av: Tony Ingman

Strax efter att jag hade skrivit åvanstående gick

jag in på politiskt inkorrekt och får då läsa om

att ännu ett mähä till rektor, denna gång i Borås

har gett efter för Islam. Ett julspel kan inte hållas i kyrkan , som det tidigare gjorts, på grund

av att det finns Muslimska barn på skolan?????

Jag hoppas innerligt att föräldrar till svenska barn behåller telningarna hemma tills dessa rektorer lärt sig att vi ännu befinner oss i Sverige. Rektorerna kan sitta där själva och hålla

julavslutning med muslimerna!

2010-12-10 @ 19:22:38
Postat av: World Traveller

Tillbaka pa campen efter en dag i bushen och far se den gladjande nyheten att Akesson tvalar till Mullah Reinfeldt och kallar honom svenskfientlig.Jimmy Akesson och alla ni andra i SD ar Sveriges riktiga hjaltar. Tack for att ni finns. Det finns hopp om Sveriges framtid tack vare er, men det bradskar. Klockan ar fem i tolv.

2010-12-10 @ 19:31:29
Postat av: C.H.

Om nu ingen är Svensk eller alla som beträder landet.Varför behövs då DO?

2010-12-10 @ 22:06:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0