OHLY SKOLKADE FRÅN VOTERINGEN I RIKSDAGEN


Lars Ohly                             Foto Thoralf Alfsson

När voteringen om avgifterna på Öresundsbron genomfördes i riksdagen var vänsterpartiets partiledare Lars Ohly ute och julshoppade istället för att närvara vid riksdagen. Med en rösts marginal vann de rödgröna tillsammans med SD omröstningen.
Vid samma tillfälle gjordes också en lång rad andra voteringar som Lars Ohly således också missade.

Med tanke på den tekniska utrustning man erbjuds som riksdagsman ter det sig mycket oansvarigt att missa en votering på grund av julshopping på stan.

Andra partiledare som var frånvarande under denna votering var Mona Sahlin och Maria Wetterstrand.

Alliansen och de rödgröna ingår i ett kvittningssystem för att uppehålla "maktbalansen" i riksdagen när någon ledamot är på tjänsteresa. Detta system missbrukas dock ganska rejält av de etablerade partierna.

Sverigedemokraterna ingår inte i detta kvittningsystem!

Under voteringen om avgifterna för Öresundsbron hade alliansen ägnat sig åt flera "fegutkvittningar" av skånska moderater som hade svårt att följa partipiskan och då är "fegutkvittning" ett enkelt sätt att slippa ta ställning inför väljarna. 

"De tre moderater som på så sätt utestängdes från voteringen var Patrick Reslow från Malmö, Boriana Åberg från Kävlinge och Anders Hansson från Vellinge.

Enligt Sydsvenskans källor blev de utkvittade sedan partiets gruppledare Anna Kinberg Batra låtit partipiskan vina under ett stormigt gruppmöte, där hon uppges ha stått i telefonkontakt med statsminister Fredrik Reinfeldt."


Läs artikel i Sydsvenskan

Dessutom var Folkpartiets Tina Acketoft och Moderaternas Thomas Finnborg, Christina Husmark Persson och Kajsa Lunderqvist frånvarande vid voteringen. Alla hemmahörande i Skåne.

Det innebär alltså att hela sju ledamöter från allianspartierna i Skåne var frånvarande vid denna så viktiga votering för deras väljare.
En föga smickrande statistik för alliansens ledamöter från Skåne.

För de rödgröna i Skåne var endast Luciano Astudillo (S) frånvarande.

Dagensps, DI,

Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Som gammal konduktör så vill han väl inte medverka till att avgifterna på Öresundsbron ökar, ser väl till möjligheten att få tillbaka sitt jobb, och då vill man ju inte riva alla broar. Samtidigt så är det en konstig inställning, genom att rösta och få stöd av SD så ser man detta som att man sökt stöd hos SD vilket resulterar i hjärnsmälta, bättre att shoppa än bli kritiserad för att stödja SD.

2010-12-23 @ 12:16:42
Postat av: robban

är väl ganska bra att de larvar sig med kvittningar då SD,s inflytande ökar. hehe go jul på dig

2010-12-23 @ 12:25:54
Postat av: Lotta

OT/ I sportdelen i dagens Östran frågar man ett gäng lokala sportprofiler "hur skall du fira jul"? Samtliga svarar traditionsenligt i olika varianter utom en. Gissa vem?? Henrik Rydström som svarar "På gymet med tung crossfit-träning" vilken patetisk nolla.

2010-12-23 @ 13:49:23
Postat av: Kalle

Tydligen dags för stämpelklockor för riksdagledamöterna. Det är ju vi folket som avlönar dem. Vi bör ställa större krav på dem för de är ju så in i helsike högavlönade.Med denna slappa inställning till demokratin så är det inte undra på att Sverige har fattat så knasiga beslut i invandringsfrågorna.Bra Thoralf att du du belyser flera riksdagsledamöters skolk.

2010-12-23 @ 13:50:19
Postat av: Leif

Det bästa är väl att dom kvittar bort sig helt och hållet så att SD kan styra i lugn och ro. Väljer dom detta alternativ kan dom gärna få behålla sina löner och det är väl mest därför dom åbäkar sig med att överhuvudtaget tillbringa lite tid i riksdagshuset.

2010-12-23 @ 13:56:31
Postat av: Robin Shadowes

Vad era lokala förmågor beträffar, tycker att det varit tyst om Bärsärken rätt länge nu. Har det hänt honom någonting?

2010-12-23 @ 14:13:28
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Nalle i Växjö

En sanning som nu är upptäckt avSvensk flyktingpolitik har ekonomiska brister som bör ses över.

Det hävdar Lessebos kommunalråd, Monica Widnemark, som nu har uppvaktat migrationsministern för att belysa problemet.Än så länge går det att kommentera artikeln, men på vanligt SMP vis så stängs den funktionen snart av när det kommer för många inlägg med "fel" åsikt

Postat av: Catarina

Du skriver: "Det innebär alltså att hela sju ledamöter från allianspartierna i Skåne var frånvarande vid denna så viktiga votering för deras väljare. En föga smickrande statistik för alliansens ledamöter från Skåne."Jag måste säga att jag tycker det ÄR smickrande för riksdagsledamöterna från Skåne att de tar sitt ansvar och håller sig borta. ;-)

Partipiskan ven inte tillräckligt hårt - seger för demokratin!!!God Jul Thoralf!

Fortsätt rapportera!

2010-12-23 @ 14:35:33
Postat av: LN

Corfitz Reinfeldt eller Quissling Reinfeldt,

kalla honom vad ni vill,

hur som helst är han tillsvidare jämte

julshoppande Lars-PilleSnoppen-Ohly

DET SOVANDR FOLKETS främste idiokrat,

men,

han måste känna sig väldigt trängd,

trängd intill magsårets rand,

för tillsammans med Bata-kärringen och

tack vara SD måste han "må väldigt dåligt".

Inte kan han hota med avgång och nyval,

för då kunde i bästa fall SD just nu

marschera förbi också sossarna och bli

andra största partiet i Nya Sverige.

Kom igen SD - ni måste visa upp er

mer och oftare för DET SOVADE FOLKET!

Än så länge är det ni som står för

förnuft och förstånd.

2010-12-23 @ 15:05:18
URL: http://www.box.net/shared/ku5yrfjt6m
Postat av: Tony Ingman

Skälet till dessa höjningar var väl att det skulle

beredas plats till ett par trehundra nya byråkrater

på trafikverket. Denne Reinfeldt har snart kört om

Göran Persson i stöddighet, all makt och alla beslut skall komma från det insnöade O8 området.

2010-12-23 @ 16:08:26
Postat av: Skånepåg

Anna Kinberg-Batra blev känd för den stora allmänheten när hon uttalade att "stockholmare är smartare än lantisar" i sin personvalskampanj till riksdagen 1998.En förtoendegivande och värdig representant för Moderaterna eller?

Postat av: krister

god jul på er alla imorgon firar vi en riktig svensk julafton och tack sd för ni finns

2010-12-23 @ 17:25:20
Postat av: Stellan Bojerud

Lars Ohly gjorde 12 månaders värnplikt vid Kungl Svea Livgarde. Jag var hans kompanichef. Det vi nu bevittnat kallas undanhållande alternativt svikande av försvarsplikt. Med hänsyn till att han självmant återvände från sin bonnpermission blir rubriceringen undanhållande och påföljden tre dagars extra tjänst i form av vedhuggning.Upplösningen av riksdagen gick så fort att jag hann inte tacka dig, Thoralf, för det fina arbete du gör med denna blogg och i riksdagen.God Jul och Gott Nytt År!

Stellan Bojerud

2010-12-23 @ 17:39:01
URL: http://mopsen.wordpress.com
Postat av: Hulda

Läs gärna Katri Linna,s inlägg på SVT "Debatt",s hemsida. Under rubriken "därför bör anställda befrias från en kristen jul", skriver hon i vanlig ordning en massa strunt.

Läs dock inte under Julhelgen då det kraftigt kan inverka på Julfriden.........

Fö. vill jag önska alla en God Jul och mycket lugn och ro. Mycket god mat, speciellt skinka, sylta och revbensspjäll!!

Ät det innan det blir Haram....

2010-12-23 @ 17:56:18
Postat av: Stellan Bojerud

Nu blev jag kallsvettig! Jag inser plötsligt min roll i denna dramatiska votering.Jag går med rollator. Nedsatt andningsförmåga och taskig stepp efter 32 dygn på sjukhus för lunginflammation och infektion i blodet (mina anhöriga kallades till sjukhuset för att ta evigt farväl av mig).Därför hade jag begärt att slippa vara med om denna votering, för vi hade ju god marginal i röstöverlägsenhet. Men det hade varit turbulens i Skåne om denna fråga och jag tyckte det skulle vara klädsamt om SD voterade med 20 röster av 20 möjliga.Därför satt jag och väntade utanför kammaren mellan 09.30 och 15.55. Men det var ingen bortkastad tid, för såväl partikamrater som politiska motståndare (bl a hög vänsterpolitiker)kom och pratade med mig så att jag kunde bygga broar både inom och utom partiet.Givet att alla andra omständigheter vore desamma, skulle min frånvaro ha resulterat i 159-159 och avgörande genom lottdragning. Jag är glad att jag beslöt att vänta ut voteringen.Jag kräver med åberopande av denna insats att HM Dronningen välvilligt måtte överväga att resa en staty över mig på Kongens Nytorv. Jasså inte? Då ber jag i vart fall att få tillgodogöra mig viss goodwill i Skåne och Danmark.Stellan

2010-12-23 @ 18:04:03
URL: http://mopsen.wordpress.com
Postat av: Skånepåg

Till alla sverigevänner önskar Pågen och Tösen En Riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Ett stort tack till Thoralf för allt det arbete du lagt ner här i Kalmar under åren och nu även som "slitvarg" i Riksdagen.Ett litet tips till er som gillar "starka grejor".

Till lutfisksåsen i morgon kommer senapskornen enligt den skånska traditionen att malas med kanonkula (detta måste väl Bojerud gilla?) och lagom mängd vatten i en lämpligt formad skål. När man inte längre klarar av att snurra kulan med skålen i knäet, på grund av att ögonen svider och rinner av ångorna, är senapen färdigmald och klar att blandas ner i vitsåsen.

2010-12-23 @ 18:10:03
Postat av: Skånepåg

@ Stellan BojerudDuger det om vi döper vår kanonkula till "Stellan den Starke" som ett hederstecken för din insats. För någon annan "staty" lär du nog inte få?

2010-12-23 @ 18:14:46
Postat av: Ulrika

God Jul till både Thoralf och Stellan !

Det var tack vare er båda som jag lämnade M och blev en glad och nöjd SDare istället!

Härligt att höra lite inside information om hur det går till i Riksdagens salar!

Njut nu av den ro och stillhet som hör Julen till och hoppas ni får riktigt många julklappar!

2010-12-23 @ 19:15:50
Postat av: Info

JAG FÖRSTÅR INTE RIKTIGT VAD NI SNACKAR OMFrån början var ju frågan om betongsossarna skulle få bygga bron. Bron, som skulle tillåta en daglig, obehindrad trafik nerifrån av flyktingar, knark, sprit osv. Det gamla tullväsendet var rasistiskt och röstades bort. 80 miljoner turkar, irakier, somalier osv. kunde leende glida in.Naturligtvis vann sossarna och "högern".Nu har rests ett förslag, att det ska bli litet svårarare att illegalt korsa nationsgränserna.Och då kommer Sverigedemokraterna till hjälp: Sänk broavgifterna! Bygg flera tullfria broar mellan Sverige och Danmark. För skåningarnas plånböcker är världens hjärta. Sverigedemokraterna och skåningarna: FLER SOMALIER!2010-12-23 @ 20:11:28
Postat av: Skånepåg

Suverän artikel i bloggen Politiskt Inkorrekt.Citerar inledning och det avslutande stycket:

”Jag såg en bild i en tidning av en ung man vars namn var Taimour Abdulwahab, sprungen från Irak och senare boende i Tranås. Han såg snygg, trevlig och rar ut. Rent allmänt riktigt gullig. Jag får också veta att han har en högskoleutbildning och en familj med små barn. Han verkar vara assimilerad till det yttre. Visserligen får man veta att han letar efter en fru till? Tillåter vi månggifte numera? Men, nåja. Hans liv verkar plågsamt normalt när man tittar på det utifrån. Innan man får veta att Luton där han bor, är den håla i England där extrem islamism lever och frodas och att han själv är höggradigt religiös.

Och han vill döda mig…Det är dags att Sveriges folk börjar ta reda på vad islam står för egentligen. För det är inte frihet, jämlikhet och demokrati. Aningslösa svenskar står och försvarar en religion som dränker världen i blod och terror. Sen har man mage att kalla det fredens och kärlekens religion. Jovars, och man kan inte skriva ut sitt namn för då kan man riktigt ordentligt få känna på ”fredens och kärlekens religion…”

Postat av: Dumle

Hmmm... hänger inte riktigt med.

Först anges att Lars Ohly, Mona Muslim och Maria Wetterstrand var frånvarande under voteringen. I sista meningen skriver du att de rödgröna endast saknade Luciano Astudillo. Ingick de andra då i "kvittningssystemet"?

2010-12-23 @ 20:27:30
Postat av: Thoralf A

DumleUrsäkta, Astudillo är enda ledamoten från Skåne som var frånvarande från de rödgröna.Skall rätta till texten!

2010-12-23 @ 20:38:10
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Skånepåg

@ Info"Nu har rests ett förslag, att det ska bli litet svårarare att illegalt korsa nationsgränserna."Om någon pröjsar uppåt 100 000 eller mer till en flyktingsmugglare, hur tror du att en hundralapp mer eller mindre skulle begränsa denna trafik?Men för Orla som bor i Köpenhamn och dagligdags pendlar till jobbet i Malmö eller Fru Jönsson (Jynsson på skånska) som bor i Malmö och pendlar till Köpenhamn, betyder en liten ökning av de redan relativt höga avgifterna en hel del.Dessutom strategiskt på längre sikt, tror jag att det har stor betydelse att Sveriges sämsta statsminister någonsin, så ofta som det bara går bildigt talat får en "spark därbak". Detta som tack för alla "slag under bältet" som han riktade mot SD under valrörelsen och en taktik som han fortfarande inte blygs att använda.

2010-12-23 @ 20:46:06
Postat av: Tony Ingman

Är det någon som hört eller sett reaktionerna från

dom figurer i riksdagen som erhöll vars ett ex av

Julia Ceasars bok världsmästarna i julklapp??

Jag tror deras minspel borde förevigas!Till sist får jag önska alla utom PK maffianEN RIKTIGT GOD JUL

2010-12-23 @ 21:03:04
Postat av: Robin Shadowes

Har bara sett Ursulas reaktion och henom gillade det ju inte riktigt.

2010-12-23 @ 21:07:26
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

Det är kanske lite sent att komma med mat-tips så här på lille-julafton men ni kan ju testa det i mellan-dagarna. Tänkte nämligen på vårt broder-folk och deras traditionella danska fläskesteg. Det är faktiskt hysteriskt gott så jag kan verkligen rekommendera det. Vill man ha receptet så är det bara att googla. Så den är ju minst lika haram som vår traditionella julskinka. God Hjul på er alla(h)!

2010-12-23 @ 21:19:02
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Calle

@ Thoralf

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År tillönskar jag dig.Vill samtidigt tacka dig för ditt arbete för Sveriges väl, och din eminenta blogg som jag dagligen följt under några år.

Calle

2010-12-23 @ 21:36:57
Postat av: nesse

Att kamrat Ohly har tid med sådan kapitalistisk dekadens som julen och julshopping ! ? Trodde att en äkta kommunist tog avstånd från både religion och shopping.

2010-12-23 @ 21:55:47
Postat av: Magne

God Jul Thoralf och alla godhjärtade läsare!Thoralfs blogg var tillsammans med Jorma Lindgrens och Kurtans den första blogg jag började följa. Nu återstår tyvärr bara Thoralfs blogg. Tiden rinner på..Ikväll, dagen före julafton har vi i min familj med busiga lintottar (nåja) avnjutit en traditionsenlig (skapad i vår släkt) kalkonmiddag. Detta har vi tagit till oss frivilligt för att vi tycker detta med kalkon dagen före julbordet är en trevlig tradition. Så ska det gå till. Inte att man skall rätta sig efter eller att tvingas ta hänsyn till absurda inslag i den svenska vardagen. Man tar helt enkelt till sig något man tycker är positivt från i detta fallet USA.PS kalkonen var slaktad i Sverige och dyr men det kanske bara ökar risken för halalslakt..?

2010-12-23 @ 22:55:07
Postat av: Kalle2

GOD JUL thoralf och stellan och alla läsare av denna blogg.

2010-12-23 @ 23:45:30
Postat av: J B Doe

I dagens Östran finns en artikel (ej on line) om att den idylliska Sverigebilden är hotad. Detta sägs bero på "nyhetshändelser som Sverigedemokraternas inträde i riksdagen, krypskytten i Malmö, terrordådet i Stockholm och sexanklagelserna mot Wikileaks-grundaren Julian Assange...". Vad man inte nämner är 1000 brända bilar förra året, mer än en skola antänd per dag, världens näst högsta antal våldtäkter. Det parti som mer än något annat vill komma till rätta med dessa skandaler anser man således skadar bilden av Sverige. Det är bara att inse att vi lever i ett dårhus.

2010-12-23 @ 23:46:17
Postat av: J B Doe

I HAD A DREAM...

Fegrik R blev kidnappad. Man smäckte på honom en lösperuk, ett lös-skägg och en kippa. Alltsammans fästes med superlim. Sedan sparkades han ut mitt i vårt öppna samhälle. Närmare bestämt i Rosengårds Centrum.

2010-12-23 @ 23:49:18
Postat av: Magne

Misstänkt bom i Kungsträdgårdens tunnelbana;http://svt.se/svttext/web/pages/117.htmlMen det är nog falsklarm. Kungsträdgården är ju ändå ändstation på den blå linjen där alla hucklen åker. Fel målgrupp eller?

2010-12-24 @ 00:51:15
URL: http://svt.se/svttext/web/pages/117.html
Postat av: Berndt Nilsson Nybro

Önskar dig Thoralf och alla andra en God Jul och

ett riktigt Gott Nytt År!Berndt Nilsson

kf Nybro.

2010-12-24 @ 08:51:26
Postat av: Nalle i Växjö

Tror du på astrologi? I vilket fall som helst så kommer här en länk med uttydande av vår stjärntecken för vår nuvarande Stadsminister som förklara varför han gör som han gör.Även om man inte är övertygad som vissa av världens stora statsmän att sanningen finns i stjärnorna kan den passa som läsning mellan gröt och en riktig Julskinka.God Jul och tack till alla som jobbat hårt i partiet som är för oss som känner oss SvenskarPostat av: Stefan K

Har de inte begripit att de sitter där de sitter p.g.a. att svenska medborgare röstat på dom?

Det kan inte räcka att bara kvittera ut höga löner, utan också att visa upp ett ansvar gentemot de som gett dem förtroendet.

2010-12-24 @ 09:33:34
Postat av: Kalle

""En grupp ateister har köpt annonsplats på en buss där man proklamerar att, " Miljoner människor klarar sig bra utan Gud".

Som en motaktion hyrde några affärsmän ett eget fordon som kör bakom bussen hela tiden med budskapet:

Jag älskar Dig ändå, - Gud""Från "everykindapeople"Ger mig en stor anledning att önska eder ALLA en riktigt God Jul.Postat av: Nalle i Växjö

Ursäkta men här kommer mera om att läsa i stjärnorna, kanske dom i alla fall har rättVad då säga om de Nya moderaterna? Det är helt korrekt att, som många noterat, Per Schlingmann har tilldelats just rollen som propagandaminister. I något olyckligt uttalande, om det var Reinfeldts minns jag inte, skulle hans nya jobb bli att lära svenskarna att "tänka rätt" eller "förstå verkligheten" eller något snarlikt - och precis lika Übermensch-arrogant från avsändaren, Nya moderaterna.Problemet är att vi har många återfödda nazityskar i Sverige för närvarande. Jag har upplevt det på "psykisk nivå" och en märkligt sanndrömmande kvinnlig bekant har bekräftat detta. [1]

Postat av: Schweinpälz

Hade Sverige varit en riktig demokrati hade ALLA riksadagsledamöter tvingats närvara vid ALLA omröstningar. Samt endast kunnat bli valda 2 mandatperioder och efter det 0 i lön från skattebetalarna. Ingen livstidspension ens för statsministrar. Sen sänker vi riksdagslönen med 50%.DÅ kan vi börja prata om demokrati och få se politiker som vill jobba för Sveriges väl, istället för idag, 99% karriärspolitiker.

2010-12-26 @ 04:37:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0