”SISTA SVENNEN PÅ BYGGET”

Lyssnade på Studio Ett i P1 häromdagen som handlade om byggbranschen och lönerna  men i praktiken handlade det om utländsk billig arbetskraft. Det var skrämmande att höra dessa byggjobbare beskriva hur verkligheten ser ut på många svenska byggarbetsplatser idag. Missa inte att lyssna till dessa byggjobbare, här sägs det ett och annat sanningens ord.

Det mest förvånade var faktiskt att Sveriges Radio sände detta program med all kritik av LO och socialdemokraterna. Missa inte att lyssna på dessa byggjobbare. Jag väntade bara på att de också skulle säga att deras enda hopp idag var Sverigedemokraterna och det kom också så småningom.

Även om Vanja Lundby-Wedin får chansen att försvara sig så klingar hennes ord mycket ihåligt eftersom hon även måste försvara socialdemokraterna.

Nu är det inte bara inom byggbranschen denna lönedumpning pågår.
För någon dag sedan kunde vi läsa i Barometern om ”gurkflygaren i Läckeby. På denna maskin jobbade 15 polska arbetare med att plocka gurkor 10 timmar om dagen. Samme bonde odlar även jordgubbar och jag gissar att han har minst 50-60 jordgubbsplockare från polen och andra före detta öststatsländer. Det handlar i dessa fall om outbildad arbetskraft som jobbar för mycket låga löner i jämförelse med svenska lågavlönade. Detta samtidigt som det finns närmare 2400 arbetslösa bara i Kalmar kommun. Man kan ju undra vad vi sysslar med i det här landet när vi betalar ut bidrag till människor för att det inte finns jobb men samtidigt finns det jobb för tusentals arbetare från andra länder i Sverige.

Bärplockare kommer ju ofta från andra länder och i Kalmar har vi en person vid namn Peter Fust som lurar upp naiva thailändare och kineser. Han är även känd son VD för Fanerdun i Sverige under en tid. Nu kanske han hämnas på kineserna genom sitt skojarföretag. Läs artikel i Barometern.

För några veckor sedan träffade jag en företagare i Kalmar och hans fru.
De ville gärna bjuda på en öl och prata lite. Han berättade att det var väldigt sura miner på byggföretagen i Kalmar när det gäller den nya fotbollsarenan som just nu byggs i Kalmar. Det socialdemokratiska  kommunalrådet,  Johan Persson som drev igenom borgen på 100 miljoner kronor för detta bygga hävdade att detta bygge skulle skapa många jobb i Kalmar.

En sak är i varje fall säkert och det är att några byggjobb har det inte blivit i någon större omfattning för svenskar, trots att NCC fick jobbet.

Hela betongkonstruktionen kommer från Litauen och monteras av personal därifrån. Stålkonstruktionen kommer från Tjeckien och monteras följaktligen av personal därifrån. Den nyligen upphandlade ljudanläggning levereras från Tyskland.

Webbkamera på arenan.

Inte nog med att vi är en stor nettobetalare till EU! Vi låter även de stora bidragsländernas arbetare inom EU ta jobben i Sverige. En dubbel galenskap som kommer att straffa oss hårt.


Kommentarer
Postat av: Skogman

Fy fan! Så här ser det ut i många länder i Europa. England och Sverige för att nämna några. På sikt kommer arbetare från Sverige att tvingas gå arbetslösa eller dumpa sina priser. Vad händer när tjeckiska byggare blir för dyra? Då kommer det istället fyllas på med arbetare från Afrika. Till sist hamnar svenska bygglöner på 5 kronor i timmen.

2010-08-13 @ 06:15:16
Postat av: S-E Karlsson

Följande har kanske inte med dagens ämne att göra men här kommer det iallafall : Läste idag att Oskarshamns kommun ska dra ner på timmarna till dem som behöver hemhjälp , det mest logiska tycker jag vore väl att minska på mängden vad det gäller flyktingmottagning ochdärmed anhöriginvandring !

Varför ska vi som jobbat och betalat sociala avgifter behöva sitta emellan bara för det kanske är en handfull "tycka synd om alla " som sitter och bestämmer ?

2010-08-13 @ 06:52:36
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Mycket av det negativa kan kopplas till invandringen och EU. Låga löner som dessutom betalas av staten (instegsjobb och liknande anställningsformer) ger låga skatteinkomster. Hög invandring skapar hög arbetslöshet. Öppna gränser innebär smuggling av vapen, droger och människor. Hög invandring skapar bostadsbrist.Nya lägenheter är dyra att bo i. Invandrare som saknar arbete får bostadsbidrag för att kunna få en bostad i de nya lägenheterna. Detta ses som positivt eftersom staten och kommunerna blandar upp befolkningen. Modersmålsundervisning och kultursatningar kostar pengar. Allt detta sammantaget har inneburit att vi svenskar får mindre stöd när vi drabbas av motgångar och problem. Ålderdomen blir inte vad vi hade tänkt oss. Kriminallitet och sjukvårdskostnader ska givetvis också läggas till kostnader som är kopplade till invandringen. Bränder och skadegörelse ska också läggas på utgiftskontot. Är det konstigt att det inte finns några pengar kvar till folkhemmet...Fler ska dela på välfärden. Enkelt att förstå, eller hur? Visst ska Sverige ta emot flyktingar, men inte så många som idag och inte flyktingar som inte kan assimileras....

2010-08-13 @ 08:23:44
Postat av: Gubben o Gumman

SE-Karlsson : Det är väl tur att du inte fått reda

på att "Oskar-hamas" kommun skall anställa folk

som talar andra språk.Detta då för att behaga dom äldre vinstlotterna som

inte har el har velat gosa med det svenska språket.Frågan är om inte S-röstande Oskarhamnare skall tänka till lite 19 September.Dessa personer har ingen som helst rätt att utnyttja den kommunala servicen el socialförsäkringarna,inte ifall dom bygger på

(S)olidarisk t(V)ångsinbetalning.Detta är stöld/grov trolöshet mot huvudman på

Boljevikiskt sett."För rent spel i Sverige rösta SD den 19 September"

2010-08-13 @ 08:41:52
Postat av: Tony Ingman

Inget land är så självutplånande som Sverige,

vi betalar mest till EU, och får ut minst, jobb i

Sverige utförs av utlänska jobbare,svenska åkerier

jagas med blåslampa vad gäller körtider, miljö-

diesel, med kraftiga böter som följd. Jobben tas

över av utlänska åkerier, som tankar sin skitiga

diesel hemma och spyr ut den här, kör ofta med

undermåliga däck. Blir en utlänsk åkare bötfälld

slänger han bara böteslappen, för Svenska

myndigheter har inte förmåga att driva in böterna.

Som lök på laxen importerar vi socialbidragstagare

i tiotusental varje år. Visst är det väl fina

makthavare vi har begåvats med, synd bara att

deras hjärnor verkar att ha stannat i utvecklingenListan här hade kunnat göras hur lång som helst

över flatheten och kravlösheten mot andra nationer

samtidigt som man är väldigt duktig på att ställa

krav på svenskfödda.

2010-08-13 @ 09:54:10
Postat av: Inte-en-till

SD fick rätt om Euron. (Hur många yrkespolitiker driver i dag aktivt frågan om övergång till denna kris- och skräpvaluta?)SD kommer även att få rätt om (mycket av) kritiken mot det övriga EU-projektet.

2010-08-13 @ 10:28:51
Postat av: Inte-en-till

Det som nu börjar bli allt tydligare i fråga om lönedumpning i Sverige har funnits i åratal i USA.Där är det framför allt mexikanerna som driver ner löner. Här är det andra nationaliteter, men principen är givetvis densamma.Det leder inte bara till färre och sämre betalda jobb för svenskar, utan bidrar även till skapandet av importerad underklass, som ofta befinner sig här illegalt.Är det så vi vill att Sverige ska se ut?

2010-08-13 @ 10:31:28
Postat av: AWSvensson

Ledordet i sådana sammanhang är på lika villkor. Hur ska svenska företag kunna konkurrera med dessa skatter och avgifter som de ålägges i Sverige. För att utjämna dylika skillnader fanns för i världen skyddstullar vilket i någon mån utjämnade skillnaden och säkerställde konkurrens på lika villkor. Nu vill väl ingen tillbaka till dessa tider men något måste göras om inte det ska sluta med att vi tvättar varandras skjortor.

2010-08-13 @ 10:45:50
Postat av: AWSvensson

I den forna Östra Rikshalvan låter det annorlunda.

Postat av: Stone

Inom Telecom arbetar idag Filipiner till lägre löner än motsvarande svenskar. Så är det inom många arbetsområden och fler kommer, som lönedumpning är att vänta.

Idag är det noll koll på vilka som företagen tar hit, och det med alliansens goda minne vill jag påstå.

2010-08-13 @ 12:20:12
Postat av: S-E Karlsson

Jo,jo G&G jag vet för dom går förmodligen på vad Mona sagt att om två söker ett jobb så ska den som heter Mohammed ha jobbet !

2010-08-13 @ 12:59:42
Postat av: Arne Roland

Ni har fått mycket om bakfoten. LO, TCO och Socialdemokraterna arbetar för att svenska kollektivavtal sak gälla på svenska arbetsplatser, även för den utländska arbetskraften som kommer hit.

De som motarbetat detta är Högeralliansen, Svenskt Näringsliv och EU. Som vanligt vill inte SD-anhängarna kritisera högern därför försöker de vända på det, men de missar målet. Undrar om jag blir bortplockad här, det brukar jag bli på SD-sidor.

2010-08-13 @ 16:12:59
Postat av: Thoralf A

Arne RolandSå länge man håller sig till saklig kritik och ett vårdat språk raderas inga kommentarer.Är det någon som fått saker och ting om bakfoten är det nog tyvärr du. Vad gjorde S och LO för att påverka Lissabonfördraget. Noll och ingenting!Du kan inte skylla allt på alliansen, det har inte ens suttit vid makten i fyra år.Ta istället och rannsaka dig själv och fråga dig om du röstar på rätt parti.Läser du min blogg så hittar du mängder av blogginlägg där alla partier som ingår i alliansen kritiseras.

2010-08-13 @ 16:42:54
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Arne Roland

Toralf, varför är då din kritik så ensidigt riktad mot LO och S.

Du måste väl känna till att det är Högern, SN och EU som har huvudansvaret för den situation som uppstått. Dumpa lönerna

för arbetare är deras mål. Genom att motarbeta att svenska

kollektivavtal s följs har de hittat ett nytt sätt. Är Lavaldomen

bekant? NCC lägger ut en stor del av jobben på entreprenad

i flera led och det är oftast dessa företag som underbetalar.

2010-08-13 @ 17:02:16
Postat av: Tony Ingman

Socialdemokraterna var fram t.om Tage Erlander ett

parti som dom flesta kunde känna sig hemma i,men

i och med Olof Palmes tillträde har det bara gått

utför med det partiet, visst var han en lysande

talare, men sådana fanns det även i Maranata och

jehovas vittne som kunde bringa folk i extas med

sina lysande formuleringar. Men man behöver väl

inte svälja alla grodor som hoppar ur käften från

sådana inivider, bara för att dom är fina talare.Men det är precis vad många sosseröstare har

gjort genom åren, utan att annalisera vad S lovat

och vad dom sen åstadkommit, man har ständigt

lovat förbättringar. Och visst har det blivit

förbättringar, men endast för politikerna själva,

för vanliga människor har bara fått känna på ännu

tyngre bördor att bära i form av höjda skatter och

avgifter. Men detvärsta med sossarn är att det

idag bara tycks bestå av egenberikare samt rena

fifflare, som med diverse trix bättrar på sina

redan allt för stora förmåner.Ett typexempel på deras girighet kan ni få om ni

går in på FRIA NYHETER och läser signaturen

Wargantins insändare om Margareta Winbergs

fifflarkonst.

2010-08-13 @ 17:11:36
Postat av: Thoralf A

Arne RolandAnledningen till att jag kritiserar S och LO är att de säger sig företräda arbetarnas intressen. Vilket jag har väldigt svårt att se i den rödgröna röran. Wanja Lundby Wedin har ju inte precis drivit dessa frågor så särskilt hårt utan böjt sig i de flesta viktiga frågor för landets jobbare.Alliansen med de nya moderaterna i spetsen har helt andra intressen än att försvara arbetarnas villkor, de har arbetsgivarens intressen på första plats även om de kallar sig för nya arbetarpartiet.Om du läser min blogg och går tillbaka i tiden hittar du många kritiska inlägg om EU och EMU

2010-08-13 @ 18:51:38
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Arne Roland

@ Tony, Och högeralliansen är osjälviska idealister som vill allas väl, eller?

2010-08-13 @ 18:55:24
Postat av: Arne Roland

@ Toralf. Att driva frågor mot en majoritet som är sig själv nog är svårt att göra men lättare att kritisera.

2010-08-13 @ 19:00:36
Postat av: Trisse

Hur länge till kan denna galenskap få fortsätta+

Invandrar och flyktingåtagandena tränger ut andra samhällsektorer.En mycket central fråga.Inför valet en uppmaning:Då måste varenda SD:are ut och rösta.Ur "slott och koja" skall vi sluta upp vid valurnorna.Inför valet en förhoppning:

Att Thoralf och en hel del andra SD hamnar i riksdagen (mycket troligt!)Inför valet en oro:Att detta saboteras.Jag hoppas att så många som möjligt läser lagen om hur det skall fungera i en vallokal,och också på plats för valförättarna påtalar olagligheter.

När jag får bättre med tid skall jag lägga ut länken

2010-08-13 @ 19:05:08
Postat av: Fabian

sign " SE Karlsson" säger//Jo,jo G&G jag vet för dom går förmodligen på vad Mona sagt att om två söker ett jobb så ska den som heter Mohammed ha jobbet !//Vi håller på att gräva vår egen grav nu.

Detta har gått för långt.

Nu skall vi gå till val.Uppmaning: Jaga upp alla SD:are ur "slott och koja".Nu skall vi gå till vallokalen och rösta.-Totalmobilisering gäller.För Sverige.

Nu skall vi sätta "P" för galenskaperna.En ny röst kommer att tala i riksdagen ewfter valet!2010-08-13 @ 22:47:30
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

"Arne Roland", du skyller väl inte på SD för Laval-

domen!

Det är väl vårt fel också att vi är med i EU, din stackare...

2010-08-14 @ 01:45:46
Postat av: Söder

SAP och LO har inget att hämta hos SD. De har bedrivit häxjakt emot oss i flera år. SD aktiva hotas och blir utslängda ur LO pga"rasism??". Den dag SAP och LO sätter de svenska arbetarnas intressen först så är jag övertygad om att SD har mer positivt att säga om dem.

2010-08-14 @ 06:54:28
Postat av: Trisse

Svar till sign " Söder"

Man är ingen rasits om man som undertecknad mfl anser att vi håller på att "knäa" pga invandringstrycket.Om man beskyller SD för " rasism " så borde också den nuv. statsledningen anklaga den finländska,norska och danska regeringen för,"rasism".Dom för SD politik.Låga och anpassade nivåer."Skitstövlar" ur kategorin sparkas ut ur landet.Utan pardon.Förnuftigare politiker.Finländarna har imponerat på mig.Välkommen att ta över Tarja!.

2010-08-14 @ 07:53:39
Postat av: Tony Ingman

Arne Roland:

Jag förstår att sanningen svider,ni har haft makten

i 70 år, kom inte och påstå att svenska arbetare

har kunnat jobba sig rika, men det har däremot

sossepolitiker nästan utan undantag tack vare sitt

trixande och tänjande på regler som alla andra

fått rätta sig efter.

Ert evinnerliga tjafs om högeralliansen är tröttande, även dom har förbrukat i varje fall

mitt förtroende, eftersom dom fortsatt er huvudlösa

politik.

2010-08-14 @ 09:00:12
Postat av: Tony Ingman

Arne Roland: Nej högeralliansen är säkert inga

idealister, dom kommer heller inte att få min röst

i stundande val. Men försök inte att blanda bort korten, mygel och fiffelkulturen har växt fram under sossarnas 70 åriga maktinnehav.

Samtidigt som ni försöker framstå som renhetens

parti med uttalande som att det är häftigt att

betala skatt, allas lika värde, osv osv, så

ertappas den ene sossen efter den andre med

fingrarna i syltburken. Känns namnen igen?

Mona Sahlin,Wanja Lundby Wedin,Jan Å karlsson,

Jan Emanuel, Margareta Winberg,etc. etc. listan

kan göras hur lång som helst. Då har jag inte

räknat in utnämningskullturen, där partikamrater

utses på bekostnad av kunnig personal.Så försök du gärna städa bland Alliansen, men börja

i ditt eget parti för där behövs en storstädning.Ta gärna hjälp av Rutavdraget, vana som ni är med

just avdrag.

2010-08-14 @ 12:51:02
Postat av: peerpede

Jag minns för några år sedan då vi var på ett bygge i Danmark, fem danska i vårt lag och på väg att skriva ackord, då kom företaget med sex polska knegare och menade att dessa skulle vara i vår ackord och vi skulle ha varsin polsk att leda i arbetet.

På under två timmer hade jag fixat nytt jobb för vårt lag och firman stod med sina sex polacker där inte ens pratade hjälpligt engelska och en tidsplan att uppfylla.

Det blev en dyrköpt läxa för honom (30000.- om dan i förseningsböter).

Så kan det också gå om man står på sitt.

2010-08-14 @ 12:53:55
Postat av: j-å

@Tony IngmanDet är allt en sanning med modifikationer i massor.

Vill påstå att sossarna har haft den egentliga makten i 27 år, från 1944 till 1971, samt med viss tveksamhet fram till 1976.Före 1944 fick man lita till samarbete med andra partier, precis som efter 1971. Detta kompromissande är faktiskt sämre än halvmessyrer.Massor av arbetare har under denna period blivit rika, genom att lämna sin anställning och bli egna företagare. Vad nu räknas som rik? Sossarna har varit mycket företagarvänliga. Vilket medfört att man gjort sej själva en "björntjänst" för man har därmed förlorat väljare till högerblocket.Att inte alla arbetare kan bli rika är ju ganska självklart. Det tillåter inte storfinansen. Det motsätter sej t.o.m. arbetarna sinsemellan.Djungelns lag har börjat ta överhand och det gynnar ytterligare högerblocket. Sedan högerblocket kom till makten 1976 har "affärerna" ökat markant och politiken en ren cirkus. Sossepamparna är inte mycket bättre de. Skillnaden ligger i att vi har inte förväntat oss detta av socialister.Dock finns det en stor portion snedvriden humanism inom sosseleden, som högeralliansen naturligtvis utnyttjar. Följden blir lönedumpningar och försvagat arbetarkollektiv.

Alltså ytterligare en "björntjänst".Så kan jag inte finna något evinnerligt tjafs om högeralliansen, snarare tvärt om. Tjafset om sossarnas föräderi och höga skatter förekommer säkert mer än tre gånger så ofta på den här bloggen.

För tror man sej ha ett fast och säkert arbete, är frisk och har skaplig lön, samtidigt kan utnyttja alla sociala fördelar som de höga skatterna medför, då blir man högmodig!Men som någon påstod, utan att någon protesterade, så är SD ett mittenparti. Var finns då mittenpartiernas sympatier? Jo, till höger.2010-08-14 @ 12:56:27
Postat av: Tony Ingman

Svar till J-Å:

Jaså sossarn har varit företagsvänliga?? det var en

nyhet. Det stämmer möjligen när det gäller stora

företag, men fan icke när det gäller småföretag,

för dom betraktades som paria och jagades med

blåslampa. Jag har själv varit småföretagare under

25 års tid, så jag vet att så icke är fallet.

När det gällde småföretag då visste sossarna med

benägen hjälp av facket att där inte fanns någon

organissation som skyddade dem, så där kunde man

spela ut sin nedlåtenhet.

Dom enda småföretagare som det inte gick att göra som man ville med var bönderna , för dom hade det

stora LRF i ryggen, och när dom började mullra, ja

då lyssnade även regeringen.Så du J-Å kom inte och dragande med den valsen, att

sossarna varit företagsvänliga, för det är det nog

inte många egenföretagare som kan skriva under på.Jag vet inte vem du är ,men om jag skulle gissa, så

har du nog jobbat fackligt, för dom brukade köra det tugget till leda.

2010-08-15 @ 09:06:55
Postat av: j-å

@Tony IngmanDär högg du i sten.

Du kunde inte ha mera fel, men vissa ser det man vill se, tyvärr.Jag har varit egen företagare sedan 1 jan 1979 och är det fortfarande. Har sedan jag tog det beslutet aldrig haft anledning att klaga. Har som mest haft 3 anställda. Alltså småföretagare även jag.Men sköter man sina papper och inte djävlas med allt och alla, så flyter det på bra. Har inte ens drabbats av en enda skatterevision eller kontroll under dessa 31 åren.Förväntar man sej att det ska "flyga stekta sparvar rakt in i halsen", då ska man inte välja att bli egen företagare. Det är bara rika arvtagare förunnat.2010-08-15 @ 11:18:38
Postat av: Tony Ingman

J-Å

Du har inte råkat ut för någon revision, Nähä, men

det har jag, och dom hittade inte ett skit och slå

ner på.Så jag har nog haft lika bra ordning på

papperna som du.Men det är just sådana som vi

som myndigheterna vågar sig på , till skillnad från

storföretag med egna jurister.Sen ditt svammel om stekta sparvar rakt ner i halsen. Om man drivit företag i 25 år, så lever

man nog inte på en sådan tro, Men man förväntar sig

respekt från myndigheter, och det är just det jag

menar att sossarna inte har haft.Sen skiver du"sköter man sina papper och inte

djävlas med allt och alla" ??????

Då menar du alltså att småföretagare i allmänhet

är pressumtiva skattefuskare ?? Till skilnad från

dig så tror jag att dom allra flesta småföretagare

följer dom regelverk som finns, och förtjänar

respekt för det.Sen får du ursäkta, men jag tror inte en sekund på

att du varit egen företagare, det verkar för genomskinligt.

2010-08-15 @ 13:09:44
Postat av: j-å

Ok Tony IngmanDu drar sådana dumma slutsatser så det är inte lönande att ö.h.t. bara försöka byta ord med dej.

Men nu vet jag ju det, så i fortsättningen struntar jag i vad du tror eller inte tror.

2010-08-15 @ 18:59:16
Postat av: Tony Ingman

J-Å

Det tycker jag du skulle gjort från början.

Sossetugg går nämligen inte hem här.

2010-08-16 @ 14:33:49
Postat av: Percy

EN STOR FRÅGA OM SVERIGES ÖDESVAL!Att en mycket stor del av svenska befolkningen accepterar vår mångkultur som något fullständigt naturligt, beror ju på att de är födda in i den.

Folk blir närmast chockade när man nämner att vi borde avveckla mångkulturen och då slår de ifrån sig med orden vart ska jag då ta vägen? (efter en kort stund) javisst ja, jag är ju svensk, men vart ska alla flyktingar ta vägen? blir en naturlig följdfråga och sen kommer det "de har samma rätt som oss att bo i Sverige, så det så"Har invandrarna samma rätt till vårt land som vi svenskar?På den här frågan finns det inte ett självklart svar på och just därför, är vi svenskar i princip uppdelat i två eller fler läger och är oense i frågan om invandrarnas rättighet till vårt land.

Mig veterligt har den här frågan aldrig diskuterats i EU eller FN?Eftersom det här är en stor valfråga, borde den diskuteras offentligt. Etablissemanget lär nog tvärsäkert säga ja" för bor och arbetar invandrarna i Sverige så är det en självklart att de har rätten till vårt land.Men i våra egna led, vi som anser att invandringspolitiken är en katastrof, delar vi etablissemangets förmodliga åsikt i frågan? Jag gör det inte av flera skäl, som också de flesta anser, att det finns många faktorer som spelar en stor roll för vårt eget folks bevarande m.m.

Det här måste upp på bordet innan valdagen som är ett ödesval och då måste allt hummande bort och allt ska förklaras i klartext, det duger inte att komma efter valet med den här frågan, om invandrarna har rätten till vårt land? Man ska också låta svenska folket att förstå, att 1 Juli nästa år ska det röstas om och skrivas in i grundlagen att Sverige ska vara ett mångkulturellt land, just därför är årets val ett ödesval för svenska folket framtid!

2010-08-23 @ 11:43:41
Postat av: Ukrainare

Jag känner många jordgubbsodlare och Gurk. Varje gång innan säsongen börjar så lägger dem ut annons på bla arbetsförmedlingens hemsidan utan resultat Det verkar som om ingen är intresserat av dessa typ av jobb och det är ganska hyfsat betald Dem följer svenska regler. Era nyasvenskar så fort sommaren börjar så sjukskriver dem sig. I Tyskland tex många bönder fick lägga av med sina odlingar pga betydlig minskad intresse från dem forna östländerna Polen,Tjeckien,Slovakien,Ungen Det har blivit bättre ekonomisk i dem här länderna så det lönnar inte sig längre. Turkarna i Tyskland är inte intresserade av denna typen av jobb. Det är hårt jobb att plocka jordgubbar.

2010-10-01 @ 20:16:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0