SD FRAMÅT I KALMAR LÄN

NY JOURNALISTISK BEDRIFT PÅ BAROMETERN

Den här gången är det dock något positivt. Uppenbarligen har tidningen lagt ganska mycket pengar på en opinionsundersökning i Kalmar län inför valet.

I dagens tidning publicerar man resultatet på riksdagsnivå. Undersökningen ger Sverigedemokraterna 4,4 procent (3,17 i valet 2006) vilket är en uppgång med 1,2 procent, sedan skall skämmighetsfaktorn läggas till.

Jag noterar också att hela 14 procent inte uppgett något parti. Min egen uppfattning är att där finns många av Sverigedemokraternas röster, personer som känner sig obekväma med att uppge SD till en person som säger sig ringa från SIFO. Men som med stor frihetskänsla kommer att lägga sd-valsedel i sitt valkuvert bakom skärmen i vallokalen.

För att få rätt perspektiv på valresultatet skall man nog jämföra med opinionsundersökningar innan valet 2006. Enligt SCB hade övriga partier där SD ingick då ca 1,7 procent. Då handlar det faktiskt om en uppgång på ca 3 procent för Sverigedemokraterna.

Detta bara bekräftar de positiva signalerna jag dagligen får från personer som tänker rösta på Sverigedemokraterna. Mitt eget tips är att vi får över 6 procent i valet i Kalmar län. Inte minst med tanke på att alla hushåll i Kalmar län kommer att få två utskick från Sverigedemokraterna. Dels ett utskick (ca den 2 september) med riksinformation och valsedlar till alla tre valen och sedan en SD-Kuriren speciall för enbart Kalmar län som skickas ut ca den 9 september, där artiklar finns från Kalmar, Mörbylånga, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik

Socialdemokraterna är Kalmar läns stora förlorare med ett ras på hela 6,86 procent mot valresultatet 2006. En riktig kalldusch för Juholt och Hallengren!

De stora vinnarna förutom Sverigedemokraterna i opinionsundersökningen är Moderaterna och Miljöpartiet.

Imorgon publicerar Barometern siffrorna på kommunnivå för Kalmar och Oskarshamn och det skall bli mycket intressant. Hur har vi Sverigedemokrater lyckats i Kalmar? Kan SD bli vågmästare i Kalmar?

Lyckas socialdemokraterna behålla sitt grepp om Kalmar? Vilket lägger väljarna i Kalmar kommun störst vikt vid? Kommer IKEA, Hansa-City och Guldfågeln arena lyfta socialdemokraterna eller är det Salvefiaskot, Fanerdunfiaskot och WTC-fiaskot som kommer att sänka socialdemokraterna?

NY VALAFFISCH!

Kommentarer
Postat av: krister6

mycket bra artikel om sd och demokratihttp://www.sourze.se/__10719268.asp

2010-08-19 @ 13:17:19
Postat av: Måns

Det kommer att bli mycket bättre än vad undersökningen utvisar.SD är underskattade och har alltid varit underskattade i opinionsundersökningar.

Snart kommer skolvalet och då ökas SD:s opinionstal.Sen blir det TVÅ utskick och då blir det ytterligare ökning.Sen kan jag aldrig tro att SVT kan stå emot den massiva opinionen för SD. Ja, jag menar att Åkesson nog kommer med i partiledardebatten.Så även i Kalmar kommer nog SD att bli större än v och mp tillsammans. Dessa två partier har 12,6 procent i opinionsundersökningen. I valet skulle det bli mindre därför att deras väljare i sista stund brukar ana oråd och inse att en röst på sådana flummare är en bortkastad röst.

2010-08-19 @ 14:14:45
Postat av: Lotta

@Thoralf hoppas ni skickar med flera uppsättningar valsedlar av varje sort med tanke på att det kanske är fler i varje hushåll som tänker rösta på SD. Vågar inte ta risken att SD:s valsedlar "försvunnit" från vallokalen.

2010-08-19 @ 15:41:14
Postat av: Allemand

Mycket bra valaffischer och tänkvärda slogans.

Fortsätt så samt tag Lottas uppmaning ad notam om fler valsedlar i varje kuvert.

2010-08-19 @ 16:23:31
Postat av: claes

jag är en växjöbo som läser din blogg dagligen, en väldigt bra blogg.

sd kommer få min röst nu i höst, jag röstade på er i eu valet me. stå på dig thoralf, vi är många som söttar er!

2010-08-19 @ 17:41:03
Postat av: Johan

ThoralfVi behöver sätta tryck på SVT att låta SD deltaga i slutdebatten. Gå ut med en uppmaning till dina läsare att kontakta SVT angående detta. Det bästa är att ringa dem. Kom ihåg att vara trevlig men samtidigt hård och ihärdig. Låt dem lägga mycket tid, kraft och energi på att försvara programdirektören Jan Axelssons odemokratiska beslut. Ju längre telefonsamtal desto bättre.

2010-08-19 @ 18:03:05
Postat av: Rune

Lotta:

"Vågar inte ta risken att SD:s valsedlar "försvunnit" från vallokalen."

-----------------------

Jo visst är det bra om det finns valsedlar på plats. Men detta är ju egentligen inget problem om man har en penna i fickan. Man tar bara en blank valsedel och skriver SVERIGEDEMOKRATERNA på i ett ord, så duger det lika bra som en färdigtryckt valsedel.

Däremot kan man vara skeptisk mot rösträkningen som börjar kl 20.00. Där är det ju bra om man kan närvara och titta på när rösterna räknas för att förebygga frestelser mot fusk.

Hur lätt är det inte, om de är överens vid bordet, att kasta exempelvis 60 SD-valsedlar av 76 avgivna och hämta 60 andra, några steg ut i vestibulen, i stället.

Detta förebyggs genom att man bevittnar sammanräkningen. Den är offentlig, så det är bara att gå dit. Även om det är tråkigt att sitta på en pinnstol tre fyra timmar så är det värt det för att ingen skall inledas i frestelse.

2010-08-19 @ 18:07:59
Postat av: lassekolja

4,4%, tycker ändå att det är konstigt att inte SD:s marginal till 4% ökar mer. Tror att skämsfaktorn inte enbart går att hitta i 14% osäkra väljare utan även bland dom övriga, framför allt de borgerliga partierna.

Inte nog med att Reinfeldt föredrar Ohly framför Åkesson (SR-morgon17/8) och Björklund väljer Åkesson som den han allra minst vill ha med sig på en öde ö (SR-morgon19/8)! Båda har i olika omgångar friat till MP istället för SD, skrämmande med tanke på att politiken inte skiljer så mycket inom övriga områden.

Åkesson fick alltså rätt (igen):

1) Vi har fått en EN-partistat (iaf före valet!)

2) SD är enda oppositionspartiet

3) Sveriges bästa kommer bevisligen inte i första rummet

Dom borde och kommer sannolikt att en dag få skämmas hela bunten!

2010-08-19 @ 18:23:26
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Sven Duva

Brunnslocksjohan är nog inte helt glad idag heller. :-)

2010-08-19 @ 18:37:43
Postat av: kalenderbitarn

Ser inte reportern Patrik Ehn väldigt feminin ut i inslaget från SD television?

2010-08-19 @ 19:05:34
Postat av: Skånepåg

Någon som vet vilken av valstugorna som tillhör Sd?

Postat av: Skånepåg

Vore en extra fördel om man även utnyttjade "baksidan" mot kameran och ange Sd på denna!

2010-08-19 @ 19:45:09
Postat av: Skånepåg

Är det den röda nummer 2 från höger? Sd i vit text på baksidan mot kameran hade kanske inte varit opassande?

Postat av: Skåning

Det är lovande att se att andra delar av Sverige (utanför Skåneland) börjar vakna till liv. Dessvärre har vi bromsklossen Stockholm, där SD fortfarande har katastrofalt låga opinionssiffror.

2010-08-19 @ 22:02:59
Postat av: Less

allt under 10 % i valet är valfusk...

2010-08-19 @ 22:32:09
Postat av: MartinA

@Postat av: lassekolja

2010-08-19 @ 18:23:26Mja, alltså, att alliansen föredrar att samarbeta med MP som de har ganska stora skillnader emot på centrala politikområden måste väl betyda att alliansen vill ha fortsatt hög utomeuropeisk invandring? Det är enda sättet att tolka det. Jag tycker det är viktigt att påminna om detta i varje medium där FPs falska utspel publiceras.Det är smått otroligt att tro att folk kan ha något förtroende för FP längre men faktiskt gick de upp i senaste opinionsundersökningen. Det är VIKTIGT att påminna alla om att de bara låtsas.

2010-08-19 @ 23:20:30
Postat av: PK

SD har en strålande framtid att se fram emot, inte bara valet 2010 utan även 2014, 2018 osv.Jag räknar iskallt med att SD enkelt kommer in i riksdagen 2010 och efter det kommer SD få:

1) Utökat finansiellt stöd.

2) SD får fram sitt budskap betydligt enklare.

3) SD kan få fram betydligt mer information och statistik om vad som faktiskt försigår bakom kulisserna och var våra skattepengar tar vägen.

4) (S)(V)T kan inte skylla på att SD inte sitter i riksdagen och utestänga dom från debatter och liknande ursäkter från annan media.

5) Osv osv.Om de etablerade partierna fortsätter tiga om invandringsproblematiken kommer SD till valet 2018 erhålla minst 20% av rösterna.

2010-08-19 @ 23:34:54
Postat av: Capensis

Postat av PK: Ledsen att behöva krossa dina illusioner, men 2018 är det redan försent. Med en fortsatt invandring i dagens nivå, så har vi då en kostnad i försörjningsstöd till arbetslösa invandrare som är i närheten av, eller över, 50% av statsbudgeten. Redan idag ligger vi någonstans mellan 20-40%, beroende på vilka siffror man använder. Den enda möjliga utväg jag kan se är att SD får så stor andel av rösterna i år att det chockar håret av PK-partierna, + att socialdemokraterna gör ett katastrofval och därmed öppnar upp för ny partiledare och en revision av partiets invandringspolitik. I annat fall:"Högt gnyr nu Garm framför Gnipahålan,

fjättrarna brista, Fenrisulven ränner!"2010-08-20 @ 00:05:56
Postat av: Måns

En hästskojare har sina trick: kan måla om hästen, ge den arsenik och mycket mer. Likväl tror jag att han har mycket att lära av DN/ TEMO som precis lagom inför valet fabricerat en undersökning enligt vilken SD hamnar UNDER fyraprocentspärren. 3,6 procent blev resultatet den här gången.Vid förra valet så gav DN/temo SD 1 procent mot 2,94 vid valet.Multiplicera alltså 3,6 med 2,94 så erhålles en hyfsad uppskattning av dagens opinionstal, alltså drygt 10,5 procent.Men det här är opinionstalet FÖRE utskick och skolval.Dessutom verkar det som om många borgerliga väljarna är tveksamma till att rösta borgerligt igen. Det är nog ett hälsotecken och en indikation på att de tveksamma är på väg till SD.

2010-08-20 @ 01:05:38
Postat av: BMW

@Måns

Menar du DN/Synovates mätning idag, där SD ligger på 3,6 procent? Antalet "osäkra väljare" i denna mätning ligger på hela 22,2 procent. Finns nog en hel del SD-väljare där som inte vill/vågar svara ärligt.Demoskops undersökning kommer väl också när som helst nu. Skulle inte alls förvåna mig om de lyckats trycka ner SD:s procenttal under 3 procent där.Sedan är det bara Sentio och United Minds kvar för augusti. Dessa två institut brukar ha hyfsade siffror för SD.2010-08-20 @ 01:46:17
Postat av: WMB

Kan tydligen inte hålla reda på bokstäverna i mitt nick så här dags. WMB skulle det vara. Ursäkta :-)

2010-08-20 @ 01:49:33
Postat av: Ali Retzius

"Hur har vi Sverigedemokrater lyckats i Kalmar?"Tack Toralf. Din politik tydliggör vilket bra politiskt styre Kalmar har.

2010-08-20 @ 06:11:52
Postat av: Nalle i Växjö

- Ni svenskar klarar av demokratin, men inte invandrare,

Postat av: Lotta

@RuneTack tipset, en penna tar jag med mig. Är det förresten någon som vet när de skickar it röstkorten? Jag har för mig att de brukar komma så himla tidigt? Kanske är jag otålig eftersom jag är så sugen på att rösta i år:-)

2010-08-20 @ 08:34:17
Postat av: Stefan K

Jag brukar inte kommentera opinionsundersökningar då dessa svänger upp och ned och är ointressanta för valresultatet den 19:e september.

Alla partier vinner stöd här och tappar stöd där.Synovates som publicerats idag är inget undantag, men visar ändå en tydlig trend.

Moderaterna har backat i varje undersökning den senaste tiden.Givetvis är Reinfeldt en bättre statsminister än Sahlin.

Borg är överlägsen Östros.

Regeringen har också gjort ett bra jobb, med en och annan skavank som kunde gjorts bättre.Frågan är om inte Reinfeldt och hans närmaste man Schlingmann får ta på sig detta.

De ständiga nedvärderingarna av svenska traditioner, flirten med Miljöpartiet, partipiskan i Vellinge, det okritiska ställningstagandet för islam och Reinfeldts ord om att hellre samarbeta med Ohly än med Åkesson är nog några faktorer som den "vanlige" moderatväljaren finner svårt att uppskatta.Jag röstade på Moderaterna fram till 2006, men hade definitivt och för gott lämnat partiet nu om jag inte redan hade gjort det.

T.o.m. frugan som ännu röstar på M har börjat vackla.Hennes enda argument idag är att hon absolut inte vill se en röd/grön regering, men jag märker hur hon intresserar sig mer och mer för de fakta jag redovisar henne.SD ligger som god tvåa, om jag säger så.

2010-08-20 @ 09:10:03
Postat av: Ali Retzius

"T.o.m. frugan som ännu röstar på M har börjat vackla."Tack Stefan K. Din analys har hela Sverige väntat på.

2010-08-20 @ 09:12:52
Postat av: Mats (Malmo)

Betr Röstkorten, som Lotta frågar om.

Val2010:

Röstkorten skickas ut den 23-31 augusti till alla som finns i röstlängden. Röstlängden skapas 30 dagar innan valet, dvs. den 20 augusti, och innehåller alla som har rösträtt. Det är där du bor den 20 augusti som avgör var du ska rösta. Det är också till den adressen som röstkortet skickas. Adressuppgifterna tas ifrån Skatteverkets folkbokföringsregister. Det är även uppgifterna i folkbokföringsregistret om ditt medborgarskap som avgör vilka val du har rösträtt i. (Från Valmyndighetens websida)

2010-08-20 @ 09:19:15
Postat av: Lotta

@MatsTack för snabbt svar, då behöver jag inte oroa mig:-)

2010-08-20 @ 09:28:29
Postat av: S-E Karlsson

Jojo , det gäller att se upp med valsedlarna i vallokalerna i min lilla kommu H----y var det en incedent , jag tror att jag stavade ordet rätt , i en av kommunens vallokaler , det visade sej att SD:s valsedlar var undansmusslade men vid påpekande så så var det ingen som kunde förstå vad som hänt !

Vi måste se till att ha SD: are i varje vallokal !

2010-08-20 @ 09:35:13
Postat av: Ali R.

Incident

2010-08-20 @ 09:37:52
Postat av: Allemand

S-E Karlsson

Ali R har tydligen ett rättstavningsprogram, det torde du också ha i din webbläsare.Mitt rättstavningsprogram föreslog Alf istället för Ali ;-)

2010-08-20 @ 09:51:19
Postat av: jägarn

Opartisk heta ala TV 4, det är en för mig helt ny variant av opartiskhet, den nya opartiskheten för modar jag.

http://politisktinkorrekt.info/2010/08/20/tv4-sundstroms-kommunistsympatier-inget-problem/#more-52675

2010-08-20 @ 09:57:48
Postat av: Lotta

@ AllemandDet är stolpskottet som kallar sig Ali Retzius som håller på och fjantar sig igen, inget att bry sig om för oss vuxna. Tipsade honom/henne för ett tag sedan om att läsa lite på Poilitiskt Inkorrekt men få höll han/hon på att börja gråta. Tror han/hon är livrädd för att om han/hon skulle börja läsa artiklarna på PI att han/hon skulle bli övertygad om att vi har rätt och att det bästa för Sverige är att rösta på asD.

2010-08-20 @ 10:00:01
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Lotta

Lite svårt att överblicka vad man skriver när man gör det på mobilen men de flesta förstår vad jag menar. Kanske Thoralf kan ändra asD till SD så ingen komiker gör sig rolig över felet.

2010-08-20 @ 10:04:32
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: AWSvensson

I den senaste mätningen där SD skulle få 3.6 % innebär att 65 personer sagt att de skulle rösta på SD. Om ytterligare 7 personer sagt detsamma hade man haft 4%. När det är på dessa nivåer så är det många gånger tillfälligheter som avgör vilka som vill svara, ärligt eller oärligt. Vilka som för tillfället är hemma. Många saknar idag hemtelefon, i synnerhet ungdomar, ringer man även mobiltelefoner i de fall de är registrerade , annars får ju telefonundersökningar allt mindre värde.

2010-08-20 @ 10:05:16
Postat av: Ali Retzius

Jag är stolt över min korrekta politiska inställning. Jag är också stolt över min korrekta svenska.Det är en ynkedom att någon som kallar sig Sverigedemokrat behandlar sitt språk så illa. Ni har ju dessutom bara ett språk att hålla reda på.

2010-08-20 @ 10:55:07
Postat av: AWSvensson

Högmod går före fall, Ali Retzius du mår ha som du säger korrekt svenska men tankegångarna behöver nog justeras.

2010-08-20 @ 11:08:32
Postat av: Ali Retzius

AWS,

Ja i senaste mätningen föll ett litet högmodigt parti.

2010-08-20 @ 11:15:50
Postat av: Lotta

@Ali RetziusDå pratar du moderaterna förstår jag. Har du inte varit inne och läst på PI så kan jag varmt rekommendera det. Där kan få lära dig hur det ser ut i Sverige idag. Mycket nyttigt för dig.

2010-08-20 @ 11:38:16
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Ali Retzius

"Då pratar du moderaterna förstår jag".

Tja, högmodiga kanske men knappast små.Däremot höger om högerpartiet Moderaterna finns ett litet, litet parti i utförsbacken.

2010-08-20 @ 11:47:46
Postat av: Rättvis

Det finns faktiskt många som vill montera ned Sverige. Dom är inte många, men högljudda. Och just nu står glädjen högt i tak, SD hamnade ju under spärren i en enstaka mätning.För fyra år sedan förkunnade (S)(V)T på valnatten i triumf att SD var marginaliserat och krossat och bara fått en ynken procent i valet.När rösterna hade räknats så visade det sig att det blev 2.93 procent, nästan tvåhundra procent mer än kommunisterna lurat väljarna med.

2010-08-20 @ 12:11:08
Postat av: Lotta

@Retzius"litet parti i utförsbacken." Vänta till efter valet så kan vi diskutera då. Under tiden kan du ju förkovra dig på sidan jag länkar till eller vågar du inte?

Så ofta som du skriver här skulle det inte förvåna mig om du beundrar Sverigedemokraterna lite så där i smyg du vet.

2010-08-20 @ 12:15:21
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Inge Sandén

Sådana typer som Alf Retzius har historiskt sett alltid funnits,inget att bry sig.

En viss likhet med en Hitler,som såg ned på sina medmänniskor.

Det luktar sosse,men det kan vara en dräng,som flyttat till stan och är mycket upprymnd och stolt över att stadsborna kallar honom för "bondjävel"

2010-08-20 @ 12:27:14
Postat av: Ali Retzius

Alla som flyttat till stan är drängar. De flesta typer har funnits i historien.För övrigt har jag säkert läst vad som finns på dina länkar Lotta. Att jag är här betyder ju inte att jag inte också är där.Läs gärna detta: http://www.eso.expertgrupp.se/Uploads/Documents/ESO%20rapport%203.pdf

2010-08-20 @ 12:50:06
Postat av: Lotta

@RetziusJa, jag tror du är en liten SD-sympatisör i smyg. Läs dessutom gärna vad den eminenta Julia Caesar skriver. Alla hennes söndagskrönikor borde du läsa. Oj vad lärd du kommer bli efter det. Lägger in en länk direkt till förra söndagens superba krönika som kan avnjutas här:http://snaphanen.dk/2010/08/15/s%C3%B8ndagskronik-sverige-%E2%80%93-valdtaget-land/2010-08-20 @ 13:07:36
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar/
Postat av: Ali Retzius

Om ni erkände att invandringen behövs för ekonomin och välfärden, samt att vi måste agera som goda samariter mot flyktingar, skulle jag sympatisera med er.Om ni förstod och kände sympati för det faktum att svenska muslimer (0,5 milj c:a) lider av att bli smutskastade skulle jag kunna acceptera er.

2010-08-20 @ 13:21:06
Postat av: S-E Karlsson

Man behöver inte ha ngt rättstavningsprogram för att förstå att det går åt h-----e för Sverige med den kopiösa invandringsmängden som vi har och största delen av invandrarna går utan arbete i kanske 10- 15 år med neddragningar inom vård och minskning av pensioner ! Hoppas detta går fram även om ngt skulle råka vara felstavat !

2010-08-20 @ 13:24:00
Postat av: Leif

Capensis, om din profetsia blir verklighet då är det garanterat godnatt för Sverige.Detta skulle medföra kraftigt höjda skatter på alla område samt en ännu mer nedmonterad välfärd samt att allt kapital och företgande som inte är bundet till naturresurser lämnar landet för gott. Kvar blir dom fattiga, bidragstagarna etc och utan arbetstillfälle och en stat som inte klarar av att betala ut bidrag så återstår bara kriminallitet som försörningsmöjlighet.Så påbörjas inte arbetet med att sanera landet är det kanske inte så dumt att planera en flyktväg.

2010-08-20 @ 13:34:02
Postat av: alf

"Ali Retzius"

Hej Ali, om du har tid, skulle du vilja ge några kommentarer till det här fenomenet.http://www.expressen.se/Nyheter/1.2104028/ibland-vagade-jag-inte-ga-till-skolan

2010-08-20 @ 13:44:01
Postat av: Lotta

@RetziusJag håller med om att invandring behövs men inte den massinvandring som varit de senaste årtiondena men vi har definitivt inget behov att av att importera analfabeter till landet. Jag håller dessutom med om att vi skall ge en fristad till de som söker asyl men av alla de som kommer till Sverige består dessa personer endast av ca 5 % resten kommer hit av ekonomiska skäl vilket jag tycker är helt fel. När det gäller muslimer vill jag tipsa dig att se en intervju med Wafa Sultan, en muslims kvinna född i Syrien. Hon borde veta vad hon pratar om eller hur?

Postat av: Ali retzius

Även om man är muslim och heter Sultan är det inte säkert man har rätt, har begripit eller är god. Det borde även Sd lära sig.Det finns okunniga och det finns skitstövlar även bland utlandsfödda, säväl invandrade som kvarboende i "utandet".

2010-08-20 @ 14:00:30
Postat av: Lotta

@RetziusDet bästa är väl då att se på intervjun och bilda dig en egen uppfattning om hon vet vad hon pratar om eller inte.

Postat av: AWSvensson

Om vi behöver arbetskraftsinvandring, det återstå att se, så är det väl arbetskraft vi ska importera och inte folk som inte är anställningsbara.

Om det är flyktingar vi ska ömma för , så förstår jag inte varför alla välfärdsnattare ska belasta det svenska samhället , dessa utgör 90-95%.

Om inte muslimer kan utstå kritik så finns det andra delar av världen där deras medeltida syn bättre passar in.

2010-08-20 @ 14:28:10
Postat av: Ali Retzius

Ett exempel på felaktiga siffror som sprids av extremhögern:

"Om det är flyktingar vi ska ömma för , så förstår jag inte varför alla välfärdsnattare ska belasta det svenska samhället , dessa utgör 90-95%."Två exempel på generalisering som ger en skev bild av en viss grupp:

"Om inte muslimer kan utstå kritik så finns det andra delar av världen där deras medeltida syn bättre passar in."

"Alla Sverigedemokrater har skulder hos kronofogden".Den medeltida synen är inte särskilt vanlig hos muslimer, däremot finns det muslimer som kan sägas ha det.

Alla SD.are finns inte hos kronofogden, men statistk visar en viss överrepresentation jämfört med politiskt korrekta svenskar.

2010-08-20 @ 15:02:34
Postat av: Robin Shadowes

Är du stolt över att vara mussla också, Retzius? ärdet månne du som cyklar omkring i pyjamas i Kalmar?

2010-08-20 @ 15:29:18
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Lotta

@Robin ShadowsDet var precis min tanke att det är en muslim vi har att göra med här.

2010-08-20 @ 15:53:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0