OROANDE OPINIONSUNDERSÖKNING

Idag presenterar Barometern sin opinionsundersökning på kommunalnivå och den är ingen rolig läsning. Vänsterblocket får 59,1 procent i Kalmar, socialdemokraterna får hela 47,1 procent. Uppenbarligen har väljarna glömt Salvestaden, Fanerdunprojektet och WTC-fiaskot och för den delen en hel del annat också.

Sverigedemokraterna får 2,4 procent vilket till att börja med känns som en stor besvikelse men sedan inser jag vilken stor felmarginal som finns när det gäller SD. Sedan skall man jämföra med de 0,7 procent vi fick i SCB:s stora undersökning i maj 2006 och att vi sedan hamnade på drygt 3 procent som valresultat 2006. Att mörkertalet är stort när det gäller SD är helt uppenbart.

Det är ca 850 personer som uppgett sina partisympatier i undersökningen, vilket innebär att ca 20st valt SD. Nu är jag övertygad om att minst lika många inte svarat eller uppgett något annat parti till SIFO. Rätt eller fel det får vi se på valdagen.

I veckan ringde en kvinna som jobbar inom omsorgen i Kalmar kommun och berättade att hon ville gå ut offentligt med att hon är Sverigedemokrat men inte vågade p.g.a. att det kunde påverka hennes jobb. Det är bedrövligt att någon överhuvudtaget skall behöva tänka dessa tankar och göra sådana överväganden. Vi behöver kvinnor i partiet och kvinnor som jobbar i den offentliga sektorn.

Det stora bekymret i Kalmar är Alliansens kräftgång där man bara når ynka 37,5 procent tillsammans. Jag har min analys helt klar vad det gäller denna kräftgång för alliansen men den skall vi ta efter valet.

Några förhoppningar om att kunna bli vågmästare kan vi nog räkna bort i Kalmar om inte något sensationellt inträffar inom vänsterblocket. Det skulle kunna vara att alliansen lyckas locka över Miljöpartiet till sin sida istället vilket skulle göra det spännande i Kalmar.

Nu gäller det att alla som sympatiserar med SD hjälper till för att göra valet den 19 september till en framgång för Sverigedemokraterna.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Kan han sitta kvar efter det han dribblat med på kommunal nivå så kan man fan göra precis vad somhelst utan att mista jobbet, förutom att tala om att man är Sverigedemokrat för då åker man direkt och så kvoterar man in nån som igentligen inte duger till arbetet.Men så här är det i bekväma Sverige.

Vi vill inte jobba utan sitta o slappa på röven.

Lataste ungdomarna i hela Europa!!Får man inte de jobb man utbildat sig till så vägrar man ta nåt annat,flytta eller sänka sin lön utan då ska man få pengar hem i lådan.Men det är som vi diskuterar ibland arbetskamrater.

Pengarna kommer ta slut och då har vi lärt upp hela generationer att "inte göra någoting" och dom kommer "KRÄVA" att få precis som vi lärt dem.Som en bekant sa:Man har tagit ifrån vuxna människor sitt ansvar som medborgare.Man har gått så långt att man kallar allt idag för en mänskligt rättighet? Har fått lära mig att först kommer skyldigheter och därefter så får man rättigheter!Vänta och se!

2010-08-20 @ 14:46:39
Postat av: Anonym

"men sedan inser jag vilken stor felmarginal som finns när det gäller SD"Jojo, hela SD

2010-08-20 @ 15:05:59
Postat av: Anonym

är väl en felmarginal

2010-08-20 @ 15:06:31
Postat av: AWSvensson

Ali Retzius , nu får du göra dig i ordning, mamma kommer strax och hämtar dig på dagis.

2010-08-20 @ 15:10:31
Postat av: Ali retzius

AWSvensson,

Är det typiskt för SD att bemöta motsatta åsikter och oliktänkande med högmodigt förakt och härskarteknik?

2010-08-20 @ 15:34:49
Postat av: Skånepåg

Ännu ett "pikant" inslag i det nya underbara multikulturella Sverige framgår av länken till artikeln om våldet mot etniska svenskar i skolvärlden.Någon försökte göra sig lustig över att vi inom Sd bara har ett språk att hålla reda på. I mitt eget fall rör det sig om 6 olika språk och ofta kontakter med personer eller utländska organisationer som använder sig av dessa. Om jag gör en jämförelse med mina vänner och kollegor är vi säkerligen totalt inom landet åtskilliga som sympatiserar med Sd som är flerspråkiga och inte så "enkelspråkiga/enkelspåriga" som den här inskränkta personen försöker att påskina!P.S. Vid närmare eftertanke, om jag även lägger till vårt ”fackspråk”, så blir det faktiskt 7 språk att hålla reda på.

Postat av: Lotta

@AW SvenssonBara lugn, snart är det väl dags för fredagsbönen och då slipper vi musslan

2010-08-20 @ 15:57:20
Postat av: lassekolja

Så går det när inte väljarna har en aning om alternativen, som står till buds. Det vore tragiskt för Sverige om kvävningen av demokratin får fortsätta till valdagen. Trist att vi kanske tvingas gå igenom ytterligare en valrörelse utan att den bekymmersamma invandringen ens får diskuteras. Att "det enda" oppositionspartiet inte får komma till tals är något vi delar med bl.a. diktaturen Vitryssland! GRATTIS alla demokrater!!!

Jo, nu hade jag fel, Jimmie Åkesson får ju debattera i Svt, mot Gudrun Schyman(Fi)!!??!!??Orsak?Jo det är väl tämligen riskfritt för dom7:s gäng. Å andra sidan ökar ju kvinnoförtrycket med invandringen och det kan ju Jimmie "spinna" på.

Missa inte Agenda på söndag!

2010-08-20 @ 16:02:17
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Rättvis

Vid förra valet fick SD i Kalmar drygt fyra gånger mer än opinionsundersökningen prognos. Det framgår av vad Toralf skriver.Den här gången kan det bli mer därför att folk inte längre anser en röst på SD som bortkastad. Så 12 till femton procent i Kalmar är en rimlig uppskattning.Så SD kan bli tungan på vågen även i Kalmar.

2010-08-20 @ 16:02:19
Postat av: Skånepåg

@ LottaTror du "musslan" fattar detta?”Är det typiskt för SD att bemöta motsatta åsikter och oliktänkande med högmodigt förakt och härskarteknik?”Detta är en typisk psykologisk projektion som verkligen heter duga. En försvarsmekanism som används när man inte vill erkänna sina egna svagheter utan i stället tillskriver detta på andra personer. Vilken kategori personer ur ett psykologiskt perspektiv som tillämpar detta, torde inte vara svårt att räkna ut för gemene man!

2010-08-20 @ 16:15:10
Postat av: Nimbus

Ännu en gråtmild artikel i Östran idag om den stackars palestinier som skulle utvisas och ej får jobba i sverige. Nasim Malik företräder denna stackars unga man som naturligtvis är muslim, men när en asiatiska som blivit hitlurad av en muslim,blivit misshandlad och fått skyddat boende samt hotas av utvisning trots äktenskap med en svensk man, så har plötsligt Nasim Malik ej tid att engagera sig i det fallet. Dubbelmoral? Muslim javisst, asiatiska nej tack!

2010-08-20 @ 16:30:25
Postat av: Gubben o Gumman

Vi har ju politiskt styrda nyhetsredaktioner,varför

skulle inte valundersökningarna vara det?Den som SVT byggde sitt nej till SD var ju på 3,9%

Den var förrutom beställd ganska komisk faktiskt.

Närmare DDR går nog inte att komma.

Det är härsken teknik modell dumIvan.

Ali e du med nu?Dessutom är ju provokationen klockren,och visst

några år till kan man hålla på ,sedan rasar hela skiten ihop för Ivan Nadja Pjotr Irina och Herrman

Stjärt.Det är ju rätt lattjo för Boljevikerna har fått

in lite träskallar ala "sosse-jocke" i leden.

Ett 4 år längt gravöl väntar V ,sörja och saknade

av inga friska människor vid valet 2014.Ty en frisk människa stjäl inte sin nästas pengar el mördar dom som inte tycker likadant,man får förstå att man hade bråttom att stänga dårhusen

för säkerhets skull.Nä Lasse-Nasse och Kalle Bakom passar nog bäst i

Feskekyrkan,det allra käckaste är att dessa snubbar

inte hajjat att det aldrig mer blir en socialistisk

majoritet i Sverige.Vad är det som säger att Sverige inte kan ha 35000

ambassadtjänstemän på kommande ambassad i Mogadishu

Somalia,nä just det ingenting,då som ett humant

alternativ till det svenska barbariet.Varför inte föreslå Fredrik Reinfeldt med lilla frugan ett fint hus i kvinnofridens Lesotho...Lena Sundström kan åka Djonk i Korea och spela in visst nappar det.Tänk och få skicka Björn Ericsson till Mellanöstern på heltid för att leta efter nationalekonomiska högvinster från kamelryggen,då som tack för det gedigna oiokofob arbete han utfört bla inom polisenTänk vilket fint genuskontor Tina o Gudrun kunde öppna väg i väg med kvinnojouren i Teheran.Tomas Bodström kunde bli fotbollstränare för det Irakiska damlandslaget "Skyltdockorna"Gubben o Gumman anmäler sej gärna som "charter"

samordnare.Den 19 September är det på riktigt Ali Retzius.

Snubben är underhållande retfull e det du Johan?

2010-08-20 @ 16:43:51
Postat av: Gubben o Gumman

"Sörjda och saknade av inga""Vägg i Vägg"Placera dessa rättelser där du tycker det verkar

passa in.

2010-08-20 @ 16:48:11
Postat av: sd-2010

Kalmarborna måste upplysas om att SD har en mycket läsvärd skuggbudget, den motsäger alla som påstår att SD bara är ett enfrågeparti.

Tohoralf, tänk om alla pensionärer i Kalmar fick läsa budgeten försök ordna detta på något vis förstår att det blir svårt men de skulle ge SD minst 10% upp, lycka till och tappa inte modet.

2010-08-20 @ 16:51:32
Postat av: Kalle på Spången

Sanslöst, över 47% för S. Finns det inga privata arbetsgivare i Kalmar? ;-)Det är ju lika rött som i Norrland.När det gäller Sd så tror jag Thoralf kan vara lugn för att stödet är större än vad undersökningen visar. Ju längre norrut i landet vi kommer desto större är skämmighetsfaktorn. Det är i princip bara i Skåne som folk då och då offentligt vågar ge sitt stöd till Sd.

2010-08-20 @ 17:04:22
Postat av: AWSvensson

Ökade kostnader för det skattetyngda svenske skattebetalaren , även om detta råkar vara Karlskrona så gäller det nog hela landet. Inlindat i silkespapper får man intrycket att det bara handlar om formalia. Svart på vitt vad som händer när statens slutar betala och politikerna står där med lång näsa, och ännu fler kummininvånare får sämre service.

Postat av: World Traveller

Hela spektaklet maste vara ett spel for galleriet. Det verkar uppgjort att borgarna styr i 4 ar och sen far vanstern/sossarna 8 eller 12 ar och sa rullar det pa. Sen tror jag inte for fem ore pa att SD ligger under 4%. Folk man pratar med, inbitna sossar, centerpartister, moderater och sana som aldrig rostat eller intresserat sig for politik tidigare sager att de ska rosta pa SD. Med andra ord sa ar allt som tidningarna skriver logn. SD kommer att hallas ute fran Riksdagen med hjalp av valfusk. Vid nasta val 2014 sa har sossarna ytterligare en halv miljon nya valjare (nysvenskar) och 2018 sa har vi nog ett islamiskt parti i Sverige. Vad trevligt det blir med mullor ylande fran sina minareter i varje gatuhorn. Valfarden kan vi kyssa adjo till, likasa bilden av Sverige som ett fritt land.

2010-08-20 @ 18:17:25
Postat av: Skeåning

Jag bedömer det som att "skämmighetsfaktorn" på många orter är större nu än vid föra valet då trycket mot SD och sympatisörer är betydligt mer utbrett just nu, då man verkligen knackar på dörren till riksdan.

2010-08-20 @ 18:19:05
Postat av: Skeåning

... förutom i Skåne där jag upplever en väldig öppenhet. Jag pratade med en kommunist igår som skulle rösta på SD p.g.a. vår politik runt pensionärerna. Lyckas vi t.o.m. få kommunister att rösta på oss ska det nog gå bra!!

2010-08-20 @ 18:25:16
Postat av: S-E Karlsson

Läste i Oskarshamns Nyheterna att sossarna i länet ska göra TV-reklam , hur jag än läser så kan jag inte hitta ngt om att deras tre valfilmer ska textas så att döva och hörselskadade i länet får tillgänglighet , det finns över tusen personer i länet som är medlemmar i Hörselskadades Riksförbund och hur stort mörkertalet är vet väl ingen !

Här har SD en stor guldstjärna som genom SD-television låtit texta de tre valfilmerna med Jímmie

Åkesson ! SD tänker även på våra handikappade i landet ! Mycket ,mycket bra !

2010-08-20 @ 19:47:15
Postat av: jannne

Två SD-röster är på väg från Frankrike till vallokal i Malmö. Lycka till Thoralf!

2010-08-20 @ 20:20:41
Postat av: Calle

500 st SD-kuriren valspecial 2010 landade i sanningstörstande?? väljares postlådor igår.500 i förra veckan.Borde väl vara ngn. bland mottagarna som inte tänker politiskt korrekt.Kämpa på, vi passerar inte målsnöret föränn 19/9.

2010-08-20 @ 20:45:43
Postat av: Bo Karlsson, aktiv sverigedemokrat

Håller till 100 % med Calle. Det är upp till oss allihop, varenda en, att ta det här på rätt sätt! Ut och kämpa allihop, prata med folk, stå på stan, dela, dela, dela i brevlådor, skriv insändare. Jobba på! Åker själv ut och kör ut valmaterial i en av kommunerna här i Kalmar län nu hela helgen. Det finns alltid något för var och en att göra! Väl mött den 19 september!

2010-08-20 @ 21:35:19
Postat av: Ronny

Är det inte helt jävvvla otroligt att LO skänker 77 MILJONER till sossarnas valrörelse!!! Släng det i ansiktet på DDR anhängarna....

2010-08-20 @ 21:55:49
Postat av: Stefan K

Ronny

Ja, tänk den dagen då ALLA fackligt anslutna med sympatier hos Alliansens partier inser att de finansierar sossarnas valrörelser och hatkampanjer mot just Alliansens partier.

2010-08-20 @ 22:23:24
Postat av: Erik

Är en röst på SD i Kalmar med andra ord bortkastad nu då? då får det bli KD istället...

2010-08-20 @ 23:32:24
Postat av: Rallmand

Vägavståndet mellan Kalmar och Malmö är 286km. Har kalmarborna inte sätt vad sossarna har åstadkommit med

Malmö.Nu går sossarna till val på att hela sverige ska bli som Malmö.

2010-08-20 @ 23:44:40
Postat av: Bo

Jag råder Toralf att flytta mer av fokus från blaskan Barometern till mer relevanta saker. Vem fan i övriga Sverige bryr sig om vad kommunisterna skriver i en döende lokalblaska ? Vi har ett helt land att bry oss om tillsammans.Med all respekt,

Bo

2010-08-20 @ 23:51:18
Postat av: RättvisMona Sahlin försöker att kränga sin konkurspolitik i en artikel i SvD. Själv har jag bemött hennes cyniska lögner i en hel del inlägg.

Postat av: Robin Shadowes

Min framtidsprognos är ännu mer pessimistisk än World Travellers. Efter 2010 kommer internet bli total-reglerat så man kan fortsätta hjärntvätten helt oemotsagda. 2011 när grundlagsändringarna trätt i kraft så kommer Sverige bli ännu mer totalitärt än vad det är nu. SD kommer förbjudas såsom rasistiska och islamofobiska och bloggar kommer släckas ned. Dessutom kommer massinvandringen fördubblas. 200000 per år kan ni säker räkna ut hur många det blir på nästa mandatperiod. Detta kommer bli det sista fria valet någonsin. Fritt my ass egentligen för det kommer fuskas så in i helvete under valräkningen. Man kommer helt sonika byta ut valsedlar. Det där med att man får övervara räkningen kanske kommmer funka på vissa ställen men knappast på de flesta.

Dom som vill stanna kvar efter klockan 20 kommer helt enkelt bli beordrade att ge sig av, för nu stänger vi lokalen. Är någon påstridig så kommer vederbörande förmodligen få tillbringa resten av natten på den lokala snut-häcken.

2010-08-21 @ 01:17:46
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Magnus

Kalmar lite som "södra Norrbotten" -- där de också är trevliga men kanske väl mycket "arbetare"?Opinonsundersökningar på kommunnivå kan ha otroligt stor felmarginal. Kan nog studsa friskt mellan 2.5 och 8 procent där...

2010-08-21 @ 03:26:20
Postat av: Fredrik

Dessa svin!! Läs hela artiklen!Mona Shalim har petat ut de män ur partiet som togs på bar gärning för att ha köpt sex.Helt rätt!Men jag blir jävligt förundrad över hur man kan fylla landet med kräk från mellanöstern eller afrika som behandlar kvinnor precis likadant och värre och det som är ännu värre är att dom tycker det är helt ok?Mångkultur my ass! mellanösterns kultur

"värsta sorten" fyller vi landet med!Postat av: Thoralf A

ErikOm du vill rösta på ett parti (KD) där deras gruppledare i Kalmar. Monika Bengtsson, inte kan sjunga nationalsången på grund av att hon anser att den är för nationalistisk, Ja, då ska du rösta KD

2010-08-21 @ 07:14:44
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

SD största parti?http://www.trelleborgsallehanda.se/trelleborg/article1207574/Minskning-for-SD-far-Per-Klarberg-att-jubla-hogt.html

2010-08-21 @ 11:51:45
Postat av: Kalle på Spången

För att illustrera hur skeva opinionsundersökningar kan vara kan det exemplifieras med att i Trelleborgs kommun skulle Sd enligt opinionsundersökningarna inför valet 2006 få 2% av rösterna. Resultatet blev 12%...I motsvarande undersökning 2010 som kom nyligen fick Sd 10% i Trelleborg. Med samma felmarginal som i förra valet skulle det innebära 60% av rösterna...2010-08-21 @ 12:57:57
Postat av: Gubben o Gumman

Ett litet påpekande den 19 Aug står det i Barometern "Kalldusch för S i årets val 34,5%" SD 4.4%.S backar från 41.3% från valet 2006 till 34.5%(Kommenterad 19 Aug bla)Den 20 Aug står det "Johan Persson går mot rekordseger 47.1%" SD 2,4%.Maken till valspurt på 24 timmar?2010-08-22 @ 05:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0