MÄRKLIGA MEDIADEBATTER I VECKAN


Diagram från Affes statistikblogg.


Den här veckan har varit märklig med tanke på de debatter som förekommit i media, både nationellt och lokalt.

Förra lördagen lyssnade jag på Jimmie Åkessons sommartal i Sölvesborg där den genomgående tråden var den otrygghet som framförallt drabbar kvinnor och äldre människor. Jimmie Åkesson ägnade en stor del i sitt tal till att prata om den våldtäktsvåg som sveper över landet. Dagen efter släpper djurrättsaktivister sina filmer från intrång på minkfarmer. Vad händer i media? I stort sett inte en enda kommentar om alla våldtäkter men istället en fullständig explosion av artiklar och inslag i TV om minkar. Jordbruksministern Eskil Erlandsson har varit ett jagat villebråd hela veckan men jag tror ingen journalist ställt en enda fråga till justitieministern Beatrice Ask om våldtäkterna som bara under 2010 ökat med 25 procent.

Uppenbarligen anser Sveriges politiskt korrekta mediekår att minkarnas situation är betydligt viktigare än alla tusentals våldtäkter som sker i vårt land med många unga flickor som brottsoffer.

Givetvis blir även jag upprörd av de levnadsvillkor som minkar får leva under på dessa minkfarmer som endast producerar "råmaterial" till lyxprodukter. Det som dock förvånar mig allra mest är att ingen journalist tagit upp det faktum att dessa lagar och regler som styr minkuppfödningen idag styrs från Bryssel och EU. Varför ingen kritik av EU och den överstatlighet som idag råder över våra lagar. Där vi inte själva råder över och kan skärpa dessa lagar på grund av EU. Så länge dessa minkuppfödare följer EU-lagarna så kan vi inte klaga.

På det lokala planet har det rasat en ”het debatt” om ett inställt kommunfullmäktigemöte i Kalmar.
Anledningen till att KF:s presidium ställde in augustimötet var att det fanns för få ärenden. Min personliga reaktion på detta beslut var, vad skönt. Med tanke på vår begränsade organisation i Kalmar och den pågående valrörelsen kändes det som en befrielse att slippa KF-mötet den 31 augusti och istället kunna ägna sig åt alla uppgifter i valrörelsen.

Den känslan delar då inte folkpartiet och centerpartiet som i insändare och på bloggar har angripit det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson för att vara feg och inte våga ta debatten. Under denna mandatperiod har det faktiskt ställts in flera kf-möten utan att någon haft några invändningar. Dessutom har vi haft ca 40st kommunfullmäktigemöten som folkpartister kunnat debattera sina frågor på. Jag anser att folkpartisterna reaktioner är patetiska och visar på ett dåligt omdöme.

Nu är det inte bara några ledamöter i kf som reagerat utan Barometern politiske chefredaktör Ulf ”bärsärk” Wickbom har även varit igång igen med en mycket osmaklig ledare.Detta fick i sin tur Peter Akinder på den socialdemokratiska tidningen Östran att gå i taket eller som Barometern uttryckte det, att se rött. Läs ledare i Östran.

Till och med den moderata ledningsgruppen i Kalmar ansåg att Wickboms ledare var ett lågvattenmärke vilket de framförde på Östrans ledarsida. Sämre betyg kan knappast den borgerliga tidningen Barometern få!

På mig framstår denna debatt som helt befängd men samtidigt ett i raden av bevis på att de rödgröna och alliansens politik inte skiljer dem nämnvärt åt utan därför bråkar man om patetiska saker, som ett inställt kommunfullmäktigemöte. Man menar till och med att detta är ett hot mot demokratin.

Jag anser att det är ett betydligt större hot mot demokratin om man försöker utestänga ett demokratiskt valt parti från inflytande. Det är precis detta som både riksdagspartierna, media och till och med vår public service företag sysslar med just nu.

Ulf ”bärsärk” Wickbom var också nyligen ute på djupt vatten när han skrev en ledare om ”Prins Daniels Ramadan-tal”. Denna ledare fick tydligen en del läsare att säga upp prenumerationen på Barometern. Jag förstår dem!

Frågan är hur länge som Ulf "bärsärk" Wickbom blir kvar på Barometerns ledarredaktion?


Kommentarer
Postat av: WMBOBS! Beträffande våldtäkterna i Sverige finns det all anledning att också läsa "Julia Caesars" svenska söndagskrönika "Sverige - Våldtaget land" i bloggtidningen Snaphanen!Läs!http://snaphanen.dk/2010/08/15/s%C3%B8ndagskronik-sverige-%E2%80%93-valdtaget-land/#more-719622010-08-15 @ 12:49:45
Postat av: Måns

Ja det är uppenbart att media intensifierat valrörelsen, särskilt då propagandan för v och mp. I propagandan för mp har jag aldrig sett tillstymmelsen till information om mp:s partigrupp i EU.

De gröna har i Europa blivit en bas för gamla kommunister med de människofientliga tankar som nu detta för med sig.Så har mp ute i Europa ivrat väldigt ihärdigt för prostitutionen.Men om detta är det knäpp tyst i svenska media. Ingen information som talar emot mp får tas fram, är PK:s bestämda förhållningsorder.

2010-08-15 @ 12:52:46
Postat av: Tomas

Sämre tidning än Barometern finns nog inte. Den är så j..la full utav sur text, att pappret inte ens duger till att tända i öppna spisen.

Fattar inte att någon fortfarande köper denna skittidning?

2010-08-15 @ 12:53:53
Postat av: Skånepåg

Allmän "orientering" och helt OT.Mitt på sidan i bifogade länk hittar du information om och inkomna bidrag till Sd:s valfond. Hoppas att fler bidrar som har en slant över!Glöm inte att hålla koll på Sd Television efter nya inslag. http://www.sdtelevision.se

Postat av: Lotta

På tal om lågvattenmärke och en stilla undran: Kan denna människa vara frisk?Prins Daniels Ramadan-tal

Kolumnister 2010-08-09 | Uppdaterad 2010-08-09”På onsdag inleds Ramadan”, sade prins Daniel.”Det är muslimernas viktigaste religiösa högtid under året”, fortsatte prinsen.

Kungen svarade inte. Varför firade folk Jesu födelse med shopping, Thailandresor och Kalle Anka?

”Jag tycker att Kungen ska hålla ett Ramadan-tal på tv”, sade prinsen. ”Det blir konstigt om vi i kungafamiljen bara hejar på de kristna i landet och inte på muslimerna, när de firar sin högtid.”

”Jultalet är en gammal grej”, sade Kungen.Prinsen ville svara, att kungen i sitt valspråk hade lovat att inte bara hålla på med gamla grejer utan vara en monark ”i tiden”. Men det gjorde han inte, för kungen var trots allt hans svärfar och en svärfar sätter man sig inte upp emot hur som helst.

Prins Daniel gick i stället hem och googlade fram kungens jultal från 2009 och ändrade lite här och var. Sedan läste han det framför video­kameran i mobiltelefonen. Talet skulle läggas ut på You­tube. Youtube brukade kungafamiljen använda som sin egen kungliga tv-kanal vid förlovningar och andra festliga tillfällen.Barometern-OT har som första tidning i Sverige fått tillgång till prins Daniels ramadan-tal. Det blir första gången i historien som en svensk kunglighet riktar några ord till muslimerna inför det månadslånga firandet. Det sker till åminnelse av den tidpunkt då profeten Muhammed började få uppenbarelser från Gud för nästan 1 400 år sedan, efter hans död nedtecknade i Koranen.

Många kommer att se prinsens tal som ett tecken på att kronprinsparet vill modernisera monarkin. Här följer några utdrag ur prins Daniels tal.

”Kära svenskar, hemma och utomlands, jag vill önska er alla en god början på Ramadan.”

”Just nu är många lediga från arbete och skola, Men tyvärr är, också, alltför många människor i vårt land arbetslösa. Många är ungdomar och många är invandrare. De utgör en stor tillgång som vi i vårt samhälle har svårt att helt ta vara på. Jag önskar innerligt att man lyckas värna om dessa grupper och deras möjligheter. Förhoppningen är att alla som står utan arbete snart ska få känna tryggheten av att ha en arbetsplats att gå till.”

”Vi hade under vår bröllopsresa förmånen att få resa över världen och har då inte bara fått se de fina wsalongerna. På plats har vi kunnat bevittna den verklighet och de orätt­visor många barn runt om i världen utsätts för.””Både Kronprinsessan och jag känner att med vår position följer ett stort ansvar och en förplikt­else att försöka bidra till att förbättra villkoren för barn och ungdomar runt om i Sverige och världen.”

”Jag vill med dessa ord tillönska er alla en fin Ramadan-högtid och en aldrig sviktande tro på en bättre morgondag.”

I sista minuten satte Kungen stopp för sändningen. ”Hur tror du att detta skulle uppfattas av alla som inte är muslimer?” sade han.

Daniel tänkte: ”Och hur uppfattas jultalet av alla som inte är kristna.”

Men han sade inget. Kungen var trots allt hans svärfar.Ulf Wickbom

Postat av: Lotta

Förlåt, såg inte att Thoralf redan skrev om artikeln jag nyss lade in. Blev bara så förb*****

2010-08-15 @ 13:10:40
Postat av: Gubben o Gumman

Man har sannerligen mycket att debattera i den politiskt korrekta sandlådan.Att dessa "hjältar" inte förstår att dom är patetiska.Fast dom går alla och väntar på SD:s resultat på

valnatten ,SD kommer in blir vågmästare hur kul är det för dom egenberikande halvsmarta egenutnämda

Sverigefrälsarna.Dessa oiokofober har i 30 år bett om en pungspark

Den är nära nu,dessutom går den inte att fly ifrån

Alla Sverigefientliga beslut finns ju dokumenterade

Nu går det inte att springa till mamma.Början till slutet för dom som valt att berika sej ekonomiskt på att försöka radera ut nationalstaten Sverige närmar sej med stormsteg.Blir spännande att se när dessa inser att det

är game over,en mycket viktig sak är att man får

stå för det man gjort,skylla ifrån sej ajabaja.Hela Sverige oavsett vad man röstar på väntar på SD:s resultat.Under tiden kan väl Eskil Bernhardsson jaga minkfarmare Fredrik Reinfeldt lova skattesänkningar

Kalle bakom flötet tala sej varm för zigenare osv.

Svenne Banan har fått noooooooooog.Den 19 September är det på riktigt."För rent spel i Sverige rösta SD 19 September"

2010-08-15 @ 13:12:35
Postat av: Gubben o Gumman

Man har sannerligen mycket att debattera i den politiskt korrekta sandlådan.Att dessa "hjältar" inte förstår att dom är patetiska.Fast dom går alla och väntar på SD:s resultat på

valnatten ,SD kommer in blir vågmästare hur kul är det för dom egenberikande halvsmarta egenutnämda

Sverigefrälsarna.Dessa oiokofober har i 30 år bett om en pungspark

Den är nära nu,dessutom går den inte att fly ifrån

Alla Sverigefientliga beslut finns ju dokumenterade

Nu går det inte att springa till mamma.Början till slutet för dom som valt att berika sej ekonomiskt på att försöka radera ut nationalstaten Sverige närmar sej med stormsteg.Blir spännande att se när dessa inser att det

är game over,en mycket viktig sak är att man får

stå för det man gjort,skylla ifrån sej ajabaja.Hela Sverige oavsett vad man röstar på väntar på SD:s resultat.Under tiden kan väl Eskil Bernhardsson jaga minkfarmare Fredrik Reinfeldt lova skattesänkningar

Kalle bakom flötet tala sej varm för zigenare osv.

Svenne Banan har fått noooooooooog.Den 19 September är det på riktigt."För rent spel i Sverige rösta SD 19 September"

2010-08-15 @ 13:12:49
Postat av: Ceasar

Hej Thoralf,Jag får många frågor om utredningen som pågår inom SD för att kartlägga våldtäkterna i Sverige. Häromdagen presenterade således Åkesson den skrämmande nyheten uppe i Gävle.75% av våldtäktsdömda härstammar från Mellanöstern, men vad ligger bakom underlaget? Hur går man tillväga för att säkerställa etnicitet? Samkör man utdragna listor från tingsrätterna med annan offentlig statistik?Det är sprängstoff om denna information kan anses legitim men förutsätter självklart en tydlig beskrivning hur statistiken bearbetats.Har du mer insikt?mvh Ceasar

2010-08-15 @ 13:42:37
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Stone

Ulf Wickbom har givit uttrycket stolpskott en innebörd.

2010-08-15 @ 15:15:22
Postat av: Notarien

En gammal klassiker:

Flickor får minkar på samma sätt som minkar får minkar. Förlåt!

2010-08-15 @ 15:25:00
Postat av: Rune

Idag kunde man lyssna på lunchekot, där man kommenterade senaste SIFO, utan att man med ett endaste ord nämde att SD ökat till 4,5 procent. (Var det inte 4,1 i den senaste?) En märklig upplevelse! Verkar som att det råder full panik på nyhetsredaktionerna?

4,5 i prognos gånger 1,5 valresultat blir 6,75 om man skall gå efter tidigare val.

Det nämdes även att 15 procent var osäkra hur de skulle välja.

Tänk om en tredjedel av dessa väljer SD då skulle det kunna bli 4,5 plus 5 som ger 9,5 procent.

Det verkar som att det närmar sig ett jordskredsval för SD utan motstycke i svensk historia. Detta vågar man inte prata om på ekoredaktionen på Sveriges Radio.

2010-08-15 @ 15:59:03
Postat av: Måns

Nog är det panik alltid. Det är därför som media mörkar så mycket som möjligt av SD:s framgångar. För PK tror att det ska gå att lura i folk att SD inte har någon chans i valet. Därigenom skulle många SD-sympatisörer stanna hemma.Det är det som är uträkningen.Sen får vi komma ihåg att utskicken, tv-reklamen och skolvalet ännu inte har börjat. Dessa aktiviteter kommer att ge SD ytterligare sköna procent.Jag tror fortfarande att SD kan bli större än mp och v tillsammans.Men jag medger att medias ränker kan sätta käppar i hjulet.

2010-08-15 @ 16:19:46
Postat av: lassekolja

Att våldtäktsdebatten är så lågmäld beror förmodligen på vem den "hemske" budbäraren är och vilka, som är gärningsmän.

En annan aspekt i minkdebatten är att om minkuppfödning förbjuds i Sverige får ju minkarna det ännu värre, eller tror någon att dom får det bättre i Ryssland eller Kina? Åter igen ett strutsbeteende!

2010-08-15 @ 16:46:21
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: jägarn

Lisa eks fil om sossarnas arbetsmarknadspolitik måste vi bara hjälpas åt att sprida.

mot-" rel="nofollow">http://svt.se/2.26542/1.333915/fortidspensionmot-

2010-08-15 @ 16:58:08
Postat av: Anonym

Lisa eks fil om sossarnas arbetsmarknadspolitik måste vi bara hjälpas åt att sprida.

mot-" rel="nofollow">http://svt.se/2.26542/1.333915/fortidspensionmot-

2010-08-15 @ 17:01:48
Postat av: Ludvig

Håller med Tomas om att Barometern är en mycket dålig tidning,konstigt att de flesta har den, men det är väl för alla annonser, resten är inte mycket att ha.

2010-08-15 @ 18:29:11
Postat av: Gubben o Gumman

Kunskapskanalen bjöd idag på en debatt mellan

tre Jippiesvenskar om att man skall kunna svenska

för att bli medborgare.Den ena deltagaren hade en mamma som var analfabet

när hon kom hit och menade på att en Jippie +60

Inte skulle fixa det.

Pratar inte hon i egen sak vem gör då det?Vi tycker dessa tre är kravmaskiner som saknar

tacksamhet mot dom tusentals miljarder svenska

arbetare har fått jobba ihop för att dom skall

utan någon som helst motprestation skall ta del

av den svenska välfärden,tänk det vore ju för hemskt om man måste lära sej språket,kan någon förklara hur man kan ha rätt att komma till SVerige och lyfta svensk pension detta är ju för h-vete inte klokt.För dessa tre är det alldeles självklart att få komma hit och bli försörjda,dessa tre har köpt

manipulationen att dom är djupt välkomna,dom

får ta och lära sej lite mera om det totalitära

svenska mediesystemet,då blir dom nog inte fullt så glada,blir en tuff smäll för många sossemanipulerade

Jippiesvenskar.Det är många multikultidiskussioner som får börja på

basicplan,detta är ju påtvingat samt nedmörkat av

socialistiska journalister.Förlåt var det inte arbetskraft Röde Börje har pratat om inte importpensionärer,när dom vi har får skita ned sej i brist på personal.Den andra kvinnliga deltagaren sa : Det är bara en

tidsfråga innan Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen,japp 34 dagar.Att hon inte fattar att SD är svenskar är ju tragiskt minst sagt,vad har hon för rätt som Jippiesvensk att sitta och klassa ned dom som föder henne?På något sätt känns dessa tre jäviga?

Vore det inte bättre med tre Svennebananer i

panelen,det är ju dom som betalt?Typiskt exempel på svensk tv idioti.Tänk er själva tre dömda brottslingar som sitter och diskutterar sin egen straffpåföljd.Så funkar den socialistiska demokratin maken till aprövar får man leta efter.Vidare så hoppas Matte Knutsson på Rapport att SD

inte skall komma in spinner på tesen om en bortkastad röst,kom igen Matte SD får minst 9%.Matte pratar också om dom 800000 osäkra väljarna

Mats Knutsson är du alldeles säker på att dom

är så osäkra,dom kanske är tvärsäkra.Här ligger ju hela skämmighetsfaktorn hur korkad

får en SVT68 politruck bli,jaja hur korkad som helstHerr Knutsson avlönas av SVT68 väl mött på

valnatten redaktör Knutsson.Gubben o Gumman hoppas :- Att kranen stängs av

- Att samtliga PUT omprövas

- Att alla kriminella med utlänsk BAKGRUND utvisas.

Ev till en svensk koloni i Somalia el så.Finland är ett föredöme i att bevara sin nationalstat samt traditioner.Den 19 September sätter vi stopp för 30 år av

total idioti,det räcker nu."För rent spel i Sverige rösta SD den 19 September"

2010-08-15 @ 20:17:39
Postat av: Robin Shadowes

Hoppas att SD lägger ner Kunskapskanalen och tar bort tv-licensen med. Sparkar Axelsson, Hamilton och alla andra pk-politruker med för den delen.

2010-08-15 @ 21:48:21
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Ferdinand Mjuk

Att tidningen Barometern lämnade samarbetet med ledarskribenten Per Dahl var ett gravt misstag.Ur ett begrundande perspektiv, hade Per D. en samhällelig och journalistik syn som engagerade.....den fadäsen borde Barometern ha avstått.2010-08-15 @ 22:13:27
Postat av: Lars

Fattar inte vad det var som var upprörande med ledaren i Barometern. Den visar på monarkins problem. Kungen ska vara evangeliskt luthersk protestant samtidigt som vi har en miljon muslimer och andra religionsutövare i Sverige.

2010-08-16 @ 01:33:30
Postat av: Robin Shadowes

Enligt grundlagen får kungafamiljen inte vara något annat än lutheranska. Dessutom är det inte rimligt att att en miljon bestämmer över dom andra åtta miljonerna. Hur svårt är det att fatta? Att det dessutom befinner sig en miljon musslor i ett så litet land som Sverige är också extremt. Det är minst 950 000 för många. MINST!

2010-08-16 @ 06:04:51
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Kent

"Frågan är hur länge som Ulf "bärsärk" Wickbom blir kvar på Barometerns ledarredaktion?"Dina utspel om Wickbom är inte till din fördel. Tvärtom vinner han fler sympatier ju mer du smutskastar honom och det är Du som framstår som patetisk.Frågan är hur länge Thoralf blir kvar som kommunalråd i Kalmar

2010-08-17 @ 10:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0