ETT JOURNALISTISKT SVEK

Jag kan inte undvika att ställa mig frågan hur en journalist tänker. Vad får de egentligen lära sig på journalisthögskolan? Om det vi ser idag i media är vad som är resultatet av denna utbildning bör den omedelbart döpas om till journalistlågskolan. Jag tror att till och med en förskoleelev är mer kreativ i sina frågor än dagens politiskt korrekta journalister.

Idag har Barometern en artikel om att det är jämnt i landstingsvalet i Kalmar län och att det ser ut som att Sverigedemokraterna kan bli vågmästare med 4,4 procent, vilket i så fall troligen skulle ge 3 mandat i landstingsfullmäktige.

Journalisten har bara intervjuat en från de rödgröna och en från alliansen men givetvis ingen från Sverigedemokraterna.

Centerpartisten Christer Jonsson säger följande.

”Skulle vi däremot hamna i ett läge med SD som vågmästare, jag då kommer det bli samtal över blockgränserna för att finna någon form av lösning som förhindrar att Sverigedemokraterna från att få inflytande, säger Christer Jonsson (C).”

Socialdemokraten Anders Henriksson säger följande.

”Men om SD blir vågmästare är mitt besked helt klar, vi kommer aldrig att medverka till att Sverigedemokraterna får något att säga till om i landstinget.”

Med dessa svar nöjer sig journalisten Mats Andersson. Han har fått fram sitt budskap och vill uppenbarligen inte pressa dessa landstingspolitiker på vad som är "fel" med Sverigedemokraternas landstingspolitik. Dessa båda landstingspolitiker måste ju veta en hel del om Sverigedemokraternas landstingspolitik eftersom de så bestämt kommer att vilja hindra SD från att få något inflytande i landstinget vid en eventuell vågmästarroll. Någon annan förklaring kan jag inte se. Min egen uppfattning är att dessa båda politiker egentligen inte vet ett enda dugg om Sverigedemokraternas landstingspolitik utan bara följer de riktlinjer som de fått från respektive partihögkvarter i Stockholm.

Man kan också tolka svaren som att de båda blockens viktigaste fråga i valet är att ge illegala invandrare (så kallade papperslösa) som befinner sig i Sverige olagligt, rätt till gratis sjukvård.

Att en journalist kan känna sig nöjd med dessa svar utan att ifrågasätta och utveckla sina frågor är för mig en gåta.

Vilken journalist kommer bli den förste att ställa dessa politiskt korrekta politiker mot väggen och utmana dem med konstruktiva frågor om varför de är så negativa till Sverigedemokraternas politik? Tyvärr befarar jag att det inte finns någon journalist på de lokala tidningarna som vågar ta detta steg.

De största förlorarna på detta journalistiska svek är länets väljare som undanhålls viktig information för att kunna ta ett rättvist ställningstagande bakom tygskärmen i vallokalen den 19 september.


Kommentarer
Postat av: Sverigedemokraterna Mönsterås

Det är sorgligt att vuxna människor beter sig så här, men man kan väl inte vänta sig något annat från en sosse eller centern. Det tråkiga är att de största förlorarna är alla länets väljare som undanhålls all viktig information för att kunna ta ett rättvist ställningstagande i vallokalen den 19 september.

Ska man skratta eller gråta??

2010-08-23 @ 13:56:47
Postat av: Greger SjöqvistI Pakistan.http://video.se.msn.com/watch/video/broder-slogs-ihjal-av-folkmassa/ah2nim24

2010-08-23 @ 14:11:44
Postat av: Rättvis

PK-media är i full färd med att lura i väljarna att en röst på SD ändå inte betyder någonting. Vid förra valet sas dels att SD var eliten betydelselös sekt, så liten att det inte fanns någon anledning att bry sig om dem. Dels sades ingenting. Media teg helt enkelt ihjäl SD.Nu har PK bytt metod och väljarna ska luras med att SD har små chanser att komma in, dels att en röst på SD alltid är bortkastad därför att ingen kommer att samarbeta med SD.Men historien utvisar att valda parlamentariker ALLID fått inflytande.Om inte, varför skulle då PK vara så rädda för att SD kommer in i parlamentariska församlingar?

2010-08-23 @ 14:23:42
Postat av: Ronny

Grattis ungdomar i Växjö, ni har tilldelats av staten 63 MILJONER extra för att komma ut i jobb! Bra va? Men det gäller bara invandrad ungdom, vilket jag är övertygad att v,Mp,S,Fp,C,KD,och M informerar er om. Så grattis svenska ungdomar, välkommen till verkligheten. "I första hand går de pengarna till anställningar, där vi tillsammans med Arbetsförmedlingen går in via kommunala platser och anställer," säger Per Sandberg, förvaltningschef för arbete och välfärd i Växjö kommun.2010-08-23 @ 15:07:45
Postat av: P

Det må väre skjönt for denne journalisten som utförer en slapp jobb å få slappe svar fra andre som også gjör en dårlig jobb.På den måten holder de kompiseriet igang for å få så lite anstengelser så mye. Alle bedöver seg med lögn fordi sanningen er ubehagelig (betyr jobb).Rösta SD!!!

2010-08-23 @ 16:16:38
Postat av: Stefan K

Journalister är den enda yrkesgrupp som medvetet gör ett dåligt jobb.

Kanske därför kraven är så låga?Den enda intressanta i sossens och centerpartistens uttalande är att ett antal väljare lär avstå att rösta i år.

Vi som såg Agenda i går och deras inslag om blockpolitik, vet att många väljare lär avstå att gå till valurnorna.

Det var en kvinna som egentligen är Miljöpartist, men som kommer att rösta på Moderaterna för att hon inte vill se sossarna i en regering.Hur blir det om centern går till val med löftet att stödja sossarna om Sd blir vågmästare?

Kommer en moderat att rösta på partiet om de ger vänsterpartiet sitt stöd vid samma förutsättningar som ovan.Väljarna vill nog ha klara besked INNAN valet, för ett svek kan ta många val att återhämta.

2010-08-23 @ 16:40:31
Postat av: Anonym

Nu är det så här att i Sverige har vi fortfarande fria val. Många svenskar tänker rösta på Sverigedemokraterna. Det är då övriga partiers förbannade plikt att rätta sig efter resultatet i valet. Innebär resultatet att SD blir vågmästare så är det alltså bara för de andra partierna att börja samarbeta med SD för det har vi, Sveriges röstberättigade bestämt.

2010-08-23 @ 17:13:54
Postat av: Lotta

Det var jag som skrev i lägget ovan.

2010-08-23 @ 17:15:34
Postat av: Per-Albin

Apropås lögnaktiga journalister så håller PK-media nu på med att ge Gudrun Schyman en extra skjuts i valrörelsen.Hon ges utrymme och hennes budskap är att hon ensam varnar för SD, som förstås är rasister. Hon står lika ensam som Churchill, men hon ger sig inte.Verkligen skrattretande och hennes “kamp” kommer säkert att bana väg för henne till otaliga TV-soffor. Hoppas att brännvin ingår i gaget, på det att hennes trivsel måtte maximeras.Kanske hon till och med kan göra som kapten Klänning: bilda ett bolag och resa land och rike runt och varna för orättvisorna?

2010-08-23 @ 17:26:47
Postat av: Allemand

Per-Albin,

De får väl ha plastskydd på sofforna i fall hon får för sig att pinka offentligt igen.

2010-08-23 @ 17:34:37
Postat av: Fundersam

SE DET FRÅN ANDRA SIDAN !Det finns många, väldigt många, väljare i alla partier som är desperat missnöjda med sitt parti. De flesta av dem är nog inte särskilt välinformerade om politiken, så de vet inte precis vad SD står för.Eftersom de är mycket missnöjda, vill de sända ett tydligt budskap om sitt missnöje till partiledningen. Det bär dem starkt emot att gå över blockgränsen. Att rösta blankt ger inget tydligt budskap. Att välja soffan blir ännu otydligare.Det är förstås logiskt att visa sitt missnöje genom att rösta på ett "missnöjesparti". Men vet man inte riktigt vad detta parti går för, tvekar man. (Många marginalväljare ids inte ta reda på detaljer om politiken.)Denna tvekan förlöses direkt, då alla de stora partierna försäkrar att SD inte skall få något att säga till om. Det kan alltså inte gå galet på något sätt, om man röstar på SD.Jag känner två professorer och ett halvt dussin företagare, som efter detta resonemang kommer att rösta SD.Sen är det en självklarhet att alla partier kommer att ta åt sig budskapet från 4 % eller 8 % av väljarna, vad det nu blir, och justera sin politik i någon mån, mycket mer än de idag kan föreställa sig.Geert Wilders kom upp till 16 % . . .2010-08-23 @ 17:43:34
Postat av: Gert Hellström

En trevlig sak mitt i bedrövelsen , vi i Sd - Halmstad stod på torget ( Halmstad ) och delade ut valmaterial när en Dansk gentleman kom fram och undrade vem som var kassör , kassören fick en guldtia med motiveringen att i Danmark röstade man på Pia .

2010-08-23 @ 17:44:10
Postat av: Gubben o Gumman

Stånga huvudet blodigt mot odemokratiska journalister,tar mycket energi,dessa kan

på goda grunder jämföras med dom politiska

officerarna i Stahlins arme under WW2.Historiskt sett segrar alltid sanningen för

eller senare en tidsfråga bara.Problemet i Sverige är att det gått alldeles för långt,risken för ett slut liknande filmen Ondskan

är överhängande.När gränsen för våld i samhället är

nådd så är den nådd,med SD:s inträde i riksdagen

är den nådd politiskt sett.Ganska bra grund att bygga vidare på eller hur

SD liknar S kommer från söder går mot norr.Coop Riksbyggen HSB Fritidsresor etc

SD-Livsmedel ,SD-bostäder,SD-charter,SD-TV

Varför inte börja lite moderat med SD-vårdcentraler.Tänk er SD taxi i Malmö tex,kan det bli annat än

en succe,SD-pensionsfond inte en spänn investeras i Sverige,här skall inte bli någon kvittning av privat sparande ,när icke premieinbetalande Mena-tomtarna skall ha pension inte.Sveriges största pensionsfond bara ligger och väntar på att uppfinnas.SD-bank är en annan given succe,låt gammelbanken hålla på med kostsamma transferingar till långbortistan el förvara guld i bankfacken.Så kan någon annan ta hand om bostadslån o penningplaceringar,lycka till fina banken med era Islamfonder,finns inte en Jippiesvensk som litar på

banker.När kapitalet vädrar morgonluft då går det undan.

Det finns inte en kapitalist i detta land som tror

att Mena-tomtarna är Sveriges framtid.

Den som är tveksam kan ju titta på vad dom åstakommit i sina hemländer sista 2000 åren.Så långt kan nuvarande clowner i inte Rosenbad tänka,här gäller ensamkommande öka invandringen lägg ned försvaret gör polisen mera tandlös en tandlös osv.Än mindre sveriges valboskapsteknikerna på redaktionerna,dessa klarar inte ens av att ta in utvecklingen i dom runtliggande Skandinaviska länderna.Sverige har många invandrare samt SD sympatisörer

Kommer dessa att kunna samverkan självfallet.

Samverkan med Sveriges journalistkår är helt omöjlig i ett sjukdomsfritt Sverige.Varför då kan man undra ,jo för att kåren

försöker ställa grupperna mot varandra för att

bibehålla sina Stalinistiska ideal samt förmåner.Man förstår helt enkelt inte vilken ilska man bygger upp med sina lögner.Vilket ovillkorligen bara kommer att slå tillbaka.Hjultomtarna i landstinget kan börja sänka sina löner,så att man har råd att köpa in ambulanser från Volvo och Mercedes igen istället för

"skrangelvagnarna" från WV ,eller se till att

alla kan få hjälp i tid i Landtinget.Nästa steg blir väl dom små pygmeambulanserna som kan ses i Thailand och Indien bla på TV.

Ofta helt tomma på utrustning.På Öland ryckte en man ut för i tiden och hoppas

på hjälp med båren någon vård kunde han inte ge han körde,vi är snart där.Kalmars tredje ambulans som betjänar uteområden mycket är dessa diktaurens kreatur och rycker i.Får dessa odemokratiska idioter härja fritt så är avgiftbelagda ambulansfärder inte långt bort.

35 år räcker va Svenne Banan.SD är inte välkoman i landstinget uppenbarligen

Frågan är då om SD väljare är välkomna till vården?Är Thor-alf välkommen till vårdcentralen som

är ett led i demokratins uppbyggnad,när han inte är välkommen som inröstad på demokratiska grunder i

landstinget av medborgarna.Isåfall varför får han ta del av demokratin i ena fallet och inte i det andra?Här börjar schizofrenien bli väldigt synlig.Här är det inte långt till aparheiden i Sydafrika el

Specialbehandlingen av ett folkslag på 1940-talet,detta känns plötsligt väldigt aktuellt.Många av Kalmars egenberikande klantingspolitiker

skulle göra sej bra i en retro Helan o Halvan

film.

2010-08-23 @ 18:17:12
Postat av: Gubben o Gumman

Förrutom tvilling journalisten "Blank Andersons"

något ofullständiga landstings reportage.Så kan Kalmar innevånnare läsa Jonathans Holgerssons

försök att vara journalist.En 18-åring ynling har blivit nedslagen och rånad.

Som vanligt hade rånarna inga kläder på sej och var

ansiktsneutrala dessa saknade hårfärg samt längd.

Troligtvis även stumma.Då tror vi att vi ev vart vart åt det lutar.

Hur el hur så tar jounalisten parti för våldsverkarna ,genom att skydda dessa genom att

utelämna signalement.Hela Sverige förstår varför man konsekvent gör det.

Annars skulle ju den hemska verkligheten komma fram

Det kommer att märkas den 19 Sep.Rektum journalistik hör hemma i Nord Korea.

Den både pyser och stinker av samhällsmisshandel.Varför inte ge dessa apskaft en pungspark säg upp

abonnemanget ,och rösta SD den 19 Sep.

2010-08-23 @ 18:35:26
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Tack Gudrun Schyman. Av döma vad jag har hört idag så blev många heligt förbannade både på G. S. och på programledaren som inte kunde styra debatten. Hennes hetska tuggande gynnade SD. Men en annan som G. S. sa, men som nog aldrig var meningen att hon skulle säga var " 95% har aldrig varit eller är i något brottsregister ". Dvs 5% har det eller är det". Vad jag förstår av statestiken så har Sverige minst 1,5 miljoner utlandsfödda. Rätta mig om jag har fel. Dvs ca 10% blir 150 000 människor. 5% blir ca 75000 människor. Hur många av dessa har blivit utvisade p g a brott? Här finns mycket att gräva i. Hur många av dessa 75000 har begått mycket grova brott,utan att ha blivit utvisade. Tänker bl a på våldtäktsmannan som Kalmar FF skulle värva. Är övertygad om att om Svensson finge rätt statestik skulle SD lyfta reält.

2010-08-23 @ 18:35:59
Postat av: Ceasar

Ähh det är inget att fästa ngn vikt vid hennes uppgifter..det kom ju från Gnu - drunkHennes lagspelare som jobbar på SVT sa ju att 99.8% av alla våldtäkter utförs av Svenskar.

2010-08-23 @ 18:46:42
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: lassekolja

Den enklaste och mest naturliga frågan, nämligen VARFÖR ställs aldrig av någon "journalist". Jag lär få vänta på svaret. Det enda vi vet säkert är att dessa tillfrågade "politiker" i vilket fall som helst ser inte i första hand till Sveriges bästa, men det hade väl heller ingen förväntat sig!?

2010-08-23 @ 18:59:07
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: leifer

"99.8% av alla våldtäkter utförs av Svenskar"Om man då räknar med att ca 10% av befolkingen är invandrare så måste det ju betyda att invandrare är KRAFTIGT UNDERREPRESENTERADE! Att svenska män är mycket värre.Vad ska vi göra åt etniskt svenska män? Varför sa Gudrun inget om det?

2010-08-23 @ 19:23:44
Postat av: Lessie Basmanoff

Christer Jonsson förslag om samgående över blockgränserna finns att skåda sedan 4 år i Ronneby. Värre elände än vad denna oheliga allians finns inte. Kaos, muslimska värstingar inköpta från Helsingborg har bättrat på kriminaliteten avsevärt, folk flyr stan, idel tomma kontorslokaler, skattehöjningar dött dött

2010-08-23 @ 20:04:58
Postat av: Fredrik

Undra om inte det är nåt slags lagbrott om befolkningen röstar in ett parti med så tar då motståndarpolitiker saken i egna händer och förhindrar det?? Bör kollas upp!

2010-08-23 @ 20:50:05
Postat av: Robin Shadowes

Som vanligt kommer ljuset från DANMARK. Vad säger du om det, Korea-Lena?"Folkpartisten Bjarne Kragh i Malmö berättar exklusivt för PI att han hoppar över till Sverigedemokraterna efter en tids interna diskussioner inom Fp. Bakgrunden till avhoppet uppges bero på ett allt annat än ett liberalt parti - i varje fall inte gentemot de som vågar ifrågasätta etablissemangets ”sanningar”."Jag är inte politiker, men jag har gjort en resa som liknar Bjarnes. Jag känner igen hans resonemang; liberalerna sviker de liberala idéerna pga en slags kamikazeliberalistisk multikultiidé där man glömmer att även liberalismen är ett ställningstagande som måste försvaras för att den skall överleva. Den svävar inte i en tom och oåtkomlig rymd långt ovan alla andra idéer som vill göra anspråk på att bestämma hur vi skall leva våra liv.http://everykindapeople.blogspot.com/2010/08/raddningen-kommer-fran-danmark.htmlKaren Jespersen og Ralf Pittelkow skriver til bloggen, og ikke mindst til vores svenske læsere:verige har altid stået os nær. Som de fleste fra Skandinavien har vi følt os tæt knyttet til mennesker fra andre lande i Norden. Derfor gjorde det et særligt indtryk på os at besøge bydelen Rosengård i Malmø. Vi følte det, som var vi kommet til en helt anden verden. Butikker havde skilte på arabisk. På gaden talte kun få svensk med hinanden. Overalt var der kvinder med tørklæder og lange gevandter. Parabolantenner stod tæt på altanerne. Det svenske velfærdssamfund, Folkhemmet, kunnet godt nok fortsat spores: Der var brugt mange kræfter på at holde det hele pænt og rent, der var et nydeligt bibliotek, skoler og sportspladsen.en når det kom til kultur, holdninger og værdier er det i virkeligheden et helt andet samfund end det svenske. Vi kom til at tænke på en ung kvinde iført tørklæde, som på svensk tv: ’Det føles som Irak eller et andet arabisk land. Jeg trives supergodt i Malmø’.osengård er et muslimsk parallelsamfund, hvor man lever sit helt eget liv. Det giver grobund for, at radikale muslimer får voksende indflydelse. Det kan man blandt andet læse om i den rapport om Rosengård, der blev skrevet af Magnus Ranstorp og Dos Santos i begyndelsen af 2009. Her kan man læse stort set enslydende beretninger fra folk der arbejder i Rosengård: Der sker i disse år en kraftig radikalisering især blandt unge muslimer. Det drejer sig både om en religiøs radikalisering, hvor shariaens regler spiller en stadig større rolle. Desuden drejer det sig om den radikalisering der giver sig udslag i bander og kampe mod politiet.http://snaphanen.dk/2010/08/23/jespersen-og-pittelkow-islam-far-mere-magt-i-europa/#comment-153659

2010-08-23 @ 21:11:01
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Fredrik

Sverige idag?

Insamling till stöd av vad i Afghanistan?

Texten som står på husväggen talar sitt klara språk! och som sann demokrat i ett fritt Sverige så är det ännu ett bevis på att dessa människor inte vill ha eller leva i en demokrati. Sen att dom är en bunte tjyvar o banditer som skor sig på vårt välfärds samhälle är en religiös sak. Står klart och tydligt att det är ok att ljuga och förtala en otrogen i koranen.Men kärleken för mitt Sverige växer sig större och starkare för varje dag! Som sann demokrat så kan jag inget annat än att försöka vara del av den demokratiska process som ser till att detta odemokratiska satyg i sin extrema form rotar sig i vårt vackra land och gör oss till åtlöje !

Postat av: Kalle

Fan. Gudrunskan måste ha någon manshatarkoppling till sitt efternamn, som numera stavas Av-Skyman, och som dessutom kan ha mer än en innebörd.

2010-08-23 @ 21:47:21
Postat av: Robin Shadowes

Kärleken till mitt land växer också för var dag som går. Medan mitt hat till dom som förstör det också ökar för varje dag.

2010-08-23 @ 21:49:09
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Kalle

Fan. Stavade fel. Avsky-Man skulle det väl vara? Eller?

2010-08-23 @ 21:49:20
Postat av: MartinA

"De största förlorarna på detta journalistiska svek är länets väljare som undanhålls viktig information för att kunna ta ett rättvist ställningstagande bakom tygskärmen i vallokalen den 19 september."Kanske det men långsiktigt kan de bli vinnare. Det finns nämligen ingen säkrare metod för att garantera en förkrossande SD-seger 2014.

2010-08-23 @ 22:11:29
Postat av: Alexander den store

Det är INTE journalister som ska bestämma vilka partier som ska sitta i Sveriges riksdag.

Det avgör svenska folket vid

riksdagsvalet!

2010-08-23 @ 23:30:21
URL: http://roljede.blogspot.com/
Postat av: Ludvig

Det blir intressant att få se, hur dom förjugna politikerna ska hanskas med SD i riksdagen och i landstinget. Tänker dom verkligen strunta i hur en del av svenska folket röstar? Det är inte mycket till demokrati.

2010-08-24 @ 06:58:46
Postat av: Tony Ingman

Men en sak kan ni göra när det gäller dessa

tidningar. Ge fan i att köp dessa blaskor, om

tillräckligt många säger upp prenumerationerna,

så kommer det säkert att kännasi Ekonomin.

Då har dom bara två allternativ, att antingen

försvinna från marknaden eller att ändra

inriktning, och börja lyssna på folk.

En annan metod som måste till är att börja

bearbeta släkt och vänner, och försöka få dom

att förstå hur illa ute landet är om inte detta

vansinne får en ände.

2010-08-24 @ 11:01:23
Postat av: Självklara Simon

Hejsan Thoralf,Oroa Dig inte, jag skall kryssa för Dig, men att du inte begriper vad en journalist tänker skall jag bringa reda i.

Först och främst stammar jag från journalistfamilj (men har valt annan bana trots nepotismmöjligheter) och har en speciell insikt i journalisternas ganska skyddade värld.

Det hel börjar ofta i unga år med ett behov av att uttrycka sig i kombination med en inbyggd lathet. Detta utgör grunden för en journalist och som bekant gör en journalist inget konkret själv, ety det kan de inte. De kan bara "rapportera" om vad andra gör.

Detta arbete blir ju naturligtvis enastående för en rätt så lat figur och sålunda har "yrket" blivit så populärt att ett system som kan liknas vid skråväsendet införts. Ur detta föddes journalistskolorna, som idag har sin grund i 68:rörelsen och en tid då ALLA lata ungdomar som bortsett från att leka hippie på olika sätt behövde en titel och - hux flux blev det journalister av alla dessa barrikadmänniskor. Journalisthögskolornas lärare var nästan uteslutande mycket vänster och sådana rekryterar mest de från sin egen åsiktsprofil - och så har det förblivit in på vårt 2000 tal.

Sedan gäller det deras "arbeten", att en lat journalist - låt vara intelligent - inte vill bli av med sitt ganska behagliga liv är självklart. Om en journalist, bortsett från några få modiga, skulle börja publicera otrevliga sanningar, varav invandringen definitivt är en sådan, kan det leda till ett jordskred eftersom det handlar om ett så stort svek mot svenska folket att ett möjligt ansvarskrav skulle kunna ställas när sanningen kommer i dagen.

Dett gör att media och det politiska och kulturella etablissemanget lever i ett symbios som går ut på att försvara sina misstag och sina arbeten.

Och se där hittar du pudelns kärna, naturligtvis begriper journalisterna idag att invandringspolitiken har lett till en ren katastrof.

Men att ta fram det idag skulle leda till ett erkännade som helt enkelt inte FÅR komma fram, för då skulle SD få 40 %. Och då kan krav på ansvar utkrävas - och den dagen vill jag inte vara journalist eller gammalpolitiker!

2010-08-24 @ 17:22:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0