ENSAMKOMMANDE BARN I RÄTTEN

Igår besökte jag tingsrätten för att följa en rättegång mot ett ensamkommande barn som tagit strupgrepp på ett annat ensamkommande barn. Läs mitt tidigare inlägg.

Åklagaren My Junhammar hade kallat ett vittne till denna händelse men när jag såg vittnet ”hålla om” den åtalade och säga att det här skall ”nog ordna sig” så förstod jag vad som skulle komma. Om det hade varit försvaret som kallat detta vittne hade jag inte reagerat.

Den tilltalade och vittnet (anställd på boendet för ensamkommande barn) tonade ner hela händelsen och ansåg att det inte var något att bry sig om. Vittnet hade ändrat sitt vittnesmål i förhållande till det han angett i polisförhören direkt efter händelsen.
Den tilltalade som enligt personuppgifterna är född 1992 gav intrycket av att vara betydligt mycket äldre. Min egen gissning skulle vara mellan 25-30 år. Det är näst intill skrattretande att Migrationsverket kunnat acceptera att denne man från afghanistan skulle vara 17 år.

Han hade givetvis inte gjort något annat än knuffat målsägaren lite "lätt".

Under förhöret med målsägaren (brottsoffret) så tonade även han ner händelsen i förhållande till vad han angett i polisförhören, vilket är mycket anmärkningsvärt. Målsägaren förhördes via kamera i ett annat rum. men min bedömning av åldern är att han knappast var under 18 år. Varför kunde inte dessa personer vara i rättssalen tillsammans? Uppenbarligen stod alla på den åtalades sida. Varför?

I förhören påstod målsägaren och den tilltalade att det inte förstod varandras språk. Det märkliga var att vittnet Kalle, en ung svensk kille, förstod allt som sades under detta bråk. Ganska obegripligt för mig men tydligen inte för rätten som behövde dubbla tolkar för att genomföra rättegången.

Min gissning/tolkning av detta är att de inblandade har fått instruktioner hur de skall agera i tingsrätten för att detta ärende skall ogillas. Det är givetvis bäst för alla ”parter”, även för personalen och ansvariga från Mörbylånga kommun om detta rättsfall får "rinna ut i sanden".

Möjligen döms den tilltalande för ofredande om nu inte åtalet ogillas helt av rätten. Om rätten sätter mer tillit till förhören under rättegången än de förhör som utfördes av polisen i samband med det inträffade innnan parterna fått "prata sig samman".


Jag passade även på att göra ett kort besök på rättegången
mot den person som misstänks för att ha mördat sin fru. Jag ville se vem denna mycket obehagliga kurd var. Nu har jag ett ansikte på personen ifråga och jag kan lova er att det kommer blogginlägg om denna rättegång när domen faller vid Kalmar Tingsrätt. Han kommer inte dömas för mord utan för grov kvinnofridskränkning och diverse andra brottsrubriceringar.


Som alla förstår så fanns det många tolkar vid Kalmar tingsrätt
denna dag. Jag råkade höra ett samtal mellan två av dessa tolkar som diskuterade vilka myndigheter som betalar högst ersättningar. I min enfald trodde jag det var samma ersättning vid olika tingsrätter men så är tydligen inte fallet.

Vid den rättegång jag bevistade hade målsägaren en tolk och den tilltalade en annan tolk. I det ena fallet kom tolken från Norrköping. Man kan bara gissa vilka enorma summor som dessa tolkar kostar det svenska rättssamhället varje dag.


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Tack för ett bra reportage från den Svenska

skämtverkstaden vid namn tingsrätten el skall

vi säga tolkrätten.Hoppas att dessa tjänsteman står upp för sin mened

ifall något allvarligt inträffar med denna kille

inblandad,tar man struptag så är det bara en tidsfråga för det mesta.Vad skall dessa gummiryggar till tjänstemän säga

till Sankte Per när dom kommer dit.Domen som kommer över dom som deltar i denna fars,

med män som kallas barn kommer att bli hård lita på

det,uppenbarligen stämmer inte åldern.Passa även på att surfa in på Östran nätet och ta en titt på familjen med bostadsproblem.

Klockren ankar historia Gubben kärringen våra barn

andras barn osv.Noterbart är synpunkten på dyra bussbiljetter

Skall vi tippa att en familj i denna storleksordningen kostar Svenska¨skattebetalare 50000kr minst i månaden.10% av denna typen raketforskare brukar kunna fixa ett jobb kort o gott vad gör dom här?.Förlåt vi glömde att man skall vara god ,följa

lagen samt att skattepengar växer i skogen.

Hjärtligt välkomna när kan vi kvittera ut pensionen,va blir det ingen.Sverige är det enda landet som räddar pensionerna med att ta in flera "pensionärer" men är man socialist så är man,kosta vad det kosta vill och lite till.Fan alla i socialdemokratiska (arbetarpartiet)

måste vara släkt med Einstein.Denna "godheten" tar sakta död rättsligt samt ekonomiskt på ett fint gammalt land.

Snart återstår nog bara att följa "rödskjortornas"

metoder i Thailand tyvärr.

2010-04-28 @ 15:45:36
Postat av: Ateisten

Inte nog med alla skattefinansierade bidrag till semesterfirande brottslingar.Sedan ska vi dessutom betala för deras tolkar vid rättsförhandlingar som är helt onödiga. e blir ju sällan straffade!Och hade inte skräpet släppts in i landet så hade inte brotten inträffat heller...Jag förstår folk som helt lever utanför samhället. Betalar ingen skatt och jobbar svart. Dom bara garvar åt mig som pröjsar in nästan en halv miljon i inkomstskatt varje år... men jag garvar inte, jag gråter...

2010-04-28 @ 16:42:27
Postat av: Allemand

Lägg ner Tingsrätterna, de fyller ingen funktion med sina sovande politiker.

2010-04-28 @ 17:14:32
Postat av: Doktor Merrick

Jag har nu fått svar från tidigare inlägg här ang. Afgan-gubbarna utanför Willys i Ronneby med sina välfyllda Dressman påsar och mitt intresse för att samma tilldelning skulle ges till alla skattebetalande Ronnebybor.Jag vill bara kommentera dina synpunkter med att det är mycket ovanligt att någon får pengar till kläder av socialkontoret. När det sker är det nästan uteslutande i samband med behandlingshemsvistelser eller efter en fängelsevistelse. Däremot är det ju så att de som för socialbidrag, försörjningsstöd även förväntas klara klädinköp med de pengar de får. Det är absolut inte min uppfattning att vi handskas vårdslöst med skattepengar. Om du vill ta reda på vilka regler som gäller för Socialbidrag kan du hitta våra riktlinjer på kommunens hemsida www.ronneby.se under Stöd och Omsorg.:DDDDDDMed vänlig hälsningGöran Fridh

sektionschef

tfn 0457 - 618 122

2010-04-28 @ 17:37:44
Postat av: lassekolja

Oj, vad det händer många "olyckshändelser"!

2010-04-28 @ 17:58:45
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Liba

Tack Thoralf för mycket bra reportage från så säkert normalt förekommande rättegång. Jag mår illa när jag läser allt detta flum, hyckleri och manipulation. Klart att industri med tolkar, diverse försvarare och vänsterinfluerade åklagare och korkade vänstervridna tjänstemän tillåter inte skypa rättvisa. Kan svenska staten gräva sin egen grav år efter år? Världen häpnar.

2010-04-28 @ 18:00:08
Postat av: Hulda

Borde man inte åka till de inrättningar där dessa "ensamkommande barn" bor med en låda leksaker? Kanske även kritor,tuschpennor och ritblock?

Barn måste ju aktiveras....

2010-04-28 @ 18:33:26
Postat av: LN

Nu får pissrännan påfyllning!Apropå "...att vara vara släkt med Einstein..."

- - - - -Två av vår samtids främsta hjärnor har insett eländet!Albert konstaterade , ja det vet ni alla: ...jämförelsen mellan mänsklig dumhet och universums storlek...Och Stephen Hawking menar att vi bör, med hänsyn till vilka (svin och uslingar) vi själva är, avstå från att söka efter intelligent liv i kosmos -- "det kan ha utvecklats till något som vi helst inte vill möta"!För närvarnde anses vårt främsta svineri på det lokala planet utgöras av att någonting välbefogat blir kallat TOBLERONE-ekonomi. Minnens att madammen en gång i tiden var 'småföretagarminister'.https://www.flashback.org/t657737p2

https://www.flashback.org/t386279

http://www.aftonbladet.se/nyheter/9911/28/mona.html

Postat av: blackedvard

Jaa...borde inte sharialagarna gälla för dessa gentlemen (och för deras likvidälskande tolkar)

2010-04-28 @ 19:44:08
Postat av: blackedvard

Jaa..borde inte sharialagar gälla för dessa gentlemen - och för deras giriga tolkar.

2010-04-28 @ 19:47:30
Postat av: nesse

Den svenska Pk-farsen fortsätter och rättsväsendet spelar med i denna såpa. Svensk dumhet och pk vet tydligen inga gränser, det kan tydligen bli hur absurt som helst.

2010-04-28 @ 20:42:32
Postat av: Nalle i Växjö

Åldersbedömning av ensamkommande barn – nödvändigt ur barnperspektivetLäs Newsmill

Postat av: Jonsson

Men man kan väl inte åtala barn i Sverige? Straffmyndighetsåldern är ju 15 år!

Du måste läst fel Thoralf! Eller vänta lite... ja just det, barn i Sverige räknas ju alla mellan 0-35 år, just det ja. Tack Tobias Billström för det!

2010-04-29 @ 09:15:55
Postat av: Roberth Ström

Tolk verkar vara ett framtidsyrke...

2010-04-29 @ 10:24:20
Postat av: P

Sverige börjar på alla sätt bli mer och mer av ett banan/u-land. Säkerheten på gatorna minskar konstant, korruptionen ökar konstant, vålds- och sexbrott ökar konstant, antalet no-go areas för svenskar ökar konstant, samtidigt som sjukvård, äldreomsorg, barnomsorg, skolor blir allt sämre. Keep it up så kommer Sverige på alla sätt vara ett Mellanösternland (bortsett Israel) om 50 år. Härlig framtid för våra barn!

2010-04-29 @ 14:26:40
Postat av: Catarina M

Vad gör VI när våra barn bråkar? Blir polisen tillkallad? Gör vi polisanmälan när våra barn ställer till bråk? Låter ärendet gå vidare till tingsrätten? Helt sjuk!Fattar inte vad personalen gör då barn på boendet stryper varandra? Skäms den lilla Kalle inte när han vittnade?Socialförvaltningen måste placera om personalen till äldre boendet istället. Där behöver man arbetskraft!

2010-05-01 @ 18:23:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0