SYDSVENSKANS PK-JOURNALISTIK

Med rubriken ”Berts pappa angrepp flyktingbarn” vill Sydsvenskan uppenbarligen få läsarna att tro författaren till Bert och Sune böckerna, Anders Jacobsson, pucklat på ensamkommande flyktingbarn.

Så var nu inte fallet utan Anders Jacobsson hade tydligen kommit till insikten om att detta fenomen med så kallade ensamkommande barn är allt annat än seriöst. Därför hade han skrivit ett statiriskt/ironiskt inlägg på sin blogg ”Anders dagbok” som låg under Bonniersajten Alltombarn.se

"Då jag som ömmande fembarnspappa läser om de stackars ensamkommande flyktingbarnen grips jag av vemod, kärlek och omhuldande tankar. De små stackarna har som ett mirakel lyckats hitta hit till oss i Sverige. Små nuttisarna. Jag tycker verkligen vi måste hjälpa alla dessa små. Ty, de är icke endast ensamma små barn utan föräldrar. Nästan samtliga av dem lider också av en FRUKTANSVÄRD sjukdom – Hutchinson-Gilfords syndrom – som gör att man åldras i förtid. Fruktansvärt!!!"

Nu har ansvariga på Bonnier stängt ner bloggen. Den som försöker besöka bloggen möts av detta meddelande.Ovanstående text är givetvis en lögn då det är Bonnier som stängt ner bloggen och inte Anders Jacobsson.


Nu kommer antagligen pk-mediadrevet gå mot Anders Jacobsson och inget förlag kommer antagligen vilja jobba med hans material. Hans namne författaren Anders Johansson i Kalmar drabbades på detta sätt för några år sedan efter en invandrardebatt på insändarsidorna i lokaltidningarna. Man kan närmast likna det vid ett yrkesförbud av pk-etablissemanget.

För mig personligen är detta ännu ett i raden av ”bevis” över hur illa det är ställt med yttrandefriheten i vårt land. Det är även ett exempel på den islamisering vi ser av samhället. Anders Jacobsson har i andra inlägg på sin blogg kritiserat islam och det är som sagt inte rumsrent längre.

Finns det idag några journalister som värnar vår yttrandefrihet?

De som gör det, vill jag se agera från minsta lilla lokaltidning med endast en utgivningsdag per vecka (Kalmar Läns Tidning) till journalister på Dagens Nyheter vråla i kör över dessa "övergrepp" på yttrandefriheten.

De som inte gör det borde lämna in sin avskedsansökan omgående och lämna plats för "riktiga" journalister.

UPPDATERAD!

Expressen har dragit igång drevet mot Anders Jacobsson men han ger tillbaka med råge på Newsmill. Läs artikeln.

"Det här är ett angrepp på åsikts och yttrandefriheten i vårt land Sverige.

Det är ett maktövergrepp i syfte att skrämma och tysta fritt tänkande medborgare.

Det är ett sätt att visa att agendan för samhällsdebatten inte bestäms av dig och mig utan av andra.

Det är kanske dags för en demokratisk åsiktsrevolution."

Anders Jacobsson på Newsmill.


SvD,


Kommentarer
Postat av: Ludvig

Instämmer tillfullo.

2010-04-24 @ 20:26:53
Postat av: MartinA

Tja, jag vet inte. Tror inte gammelmedia är så bekväm med att uppehålla sig vid ensamkommande flyktingbarn längre. Deras hyckleri är ju inte så svårt att genomskåda och folk över lag har gjort det. Man liksom ser en liten desperat svettpärla i pannan på journalisterna numera när de trycker fram termen "ensamkommande flyktingbarn", en sorts nervositet över att de vet hur falskt det låter och att de inte kommer bli trodda men att dom likförbannat är tvungna för det är deras policy liksom.

2010-04-24 @ 20:33:23
Postat av: carl10

PK-media går nog hårt åt mot anders bara för att skrämma andra kändisar till tysnad och lydnad. det måste vara många kändisar som ragerat på den falska bild media och kultureliten ger.detta ger nog motsatt effekt, många tycker som anders jakobsson och nu kommer nog många stöd köpa sagan om sune och bert. detta är ju bästa reklamkampanjen. Hoppas han startar en ny blogg inför nästa julklappshandel.tips för artister: inför lansering av ny skiva blogga om invandringspolitiken!

2010-04-24 @ 20:38:52
Postat av: Cavatus

Ja, detta är mycket allvarligt. Jacobsson skriver satir. Nu tassas det in på författares frihet att skriva satir!!! När ett ämne inte går att skämta om, tyder det på att det är fara å färde. Ämnet är djupt infekterat. Iofs skönt att någon "officiell" person reagerar och TÖRS yppa detta. Men detta är en oerhört allvarlig varningsklocka.www.korta.nu/flygbladHär om senaste avsnittet av SVT:s erbarmliga program Debatt:http://aktualia.wordpress.com/2010/04/24/svtdebatt-med-konsensus/2010-04-24 @ 20:50:50
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Doktor Merrick

Bonnier är sedan början och än idag en judeägd koncern. Fullkomligt obegripligt att ett sådant företag kan sympatiser emot sin egen tro och terror!

2010-04-24 @ 20:52:49
Postat av: nesse

På politiskt inkorrekt rapporteras att Mörbylånga kommun har problem med "flyktingbarnen" då de röker på sina rum på flyktingförlängningen ! Barn som röker som skorsstenar!! ?? Vem tillhandahåller ciggar??? Är det inte förbjudet att sälja cigaretter till barn under 18 år? Borde inte Mörbylånga kommun sammankalla socialnämnden och inleda en rökavvänjning för dessa stackars barn som röker på sina rum, och inleda en undersökning om varifrån "barnen" får sina cigaretter ?

2010-04-24 @ 21:12:22
Postat av: Roberth

Vi borde värva den klarsynte herr Jacobsson till Sd.

2010-04-24 @ 21:29:07
Postat av: Roger S

Sveriges farligaste barnboksförfattare? Anders stängda blogg som dump http://allahuakbar.se/bilder/anders.dagbok.pngGe Anders ditt stöd, köp Sune och Berthttp://allahuakbar.se/wordpress/?p=9408

2010-04-24 @ 21:46:53
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Stefan K

Modiga, frispråkiga och ärliga journalister finns numera inte att uppbringa i de medier som förut hade monopol på all nyhetsrapportering.

De leds idag i koppel, vars ledsagare är livrädda för att sanningen om den misslyckade integrationspolitiken ska nå ut till svenska folket.

Över allt detta vilar en stor och mörk skugga från de politiker som är tillsatta att i första hand värna om Sverige och svenska medborgare. Dessa politiker är idag allt nervösare för att deras politik ska synas närmare av de grävande murvlar som annars med glädje rotar i allt som kan anses uppseendeväckande och felaktigt. Kliar ni vår rygg, så kliar vi er. Ja, det uttrycket har idag fått en ny mening.

Därför åker ständigt rasistkortet fram för att därigenom undvika en onödig konfrontation med de som reagerar och opponerar sig mot utvecklingen i Sverige. Enkelt men fegt och demokratin får därmed sig en törn i kanten.

Att varje svensk journalist och varje representant för de sju riksdagspartierna innehar samma inställning till integrationspolitiken tror inte jag en sekund på. Så frånvarande från den verklighet som allt fler upplever kan de omöjligt vara, så vad är de rädda för?

Har inte politiker och journalister insett att den nya tekniken sprider verklighetens nyheter snabbt och ocensurerat? Känner de inte pinsamhetens röda färg sprida sig över kinderna när de öppet förnekar att det finns problem som måste lösas i Sverige?

2010-04-24 @ 22:00:24
Postat av: Ceasar

Har själv tyckt att Sune böckerna är roliga men är samtidigt lite tacksam för att småbarns åren är förbi för ett tag sedan. - Pappa kan vi inte lyssna på Sune igen.Nu blir det antagligen Sune presenter för hela slanten för att sponsra honom.Ja indirekt sponsrar jag honom eftersom jag kämpar varje dag mot alla galningar.För insikt till Sverige: http://korta.nu/flygblad

2010-04-24 @ 22:02:09
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: mudder

Anders Jacobsson har skrivit en artikel på Newsmill.

Postat av: Gubben o Gumman

Detta övergrepp bör vara ett bra tema för en valaffisch,många känner ju till Sune böckerna.

Får ganska stor genomslagskraft.Tittar man generellt på åsiktsdiktaruren Sverige

så är ju Ulf Adelssons försök att tysta TV4 .

Ett lysande exempel på att denna problematik

genomsyrar det Svenska politiska livet över hela

linjen så att säga, en "rödstyrd" radiobil är tex Adelsson utan att han fattar det själv.Någon som sett något drev mot Adelsson med krav om

hans omedelbara avgång,vi fick se "mys Uffe" från

sin bästa sida,ytterliggare en falsk "snackare"

vid köttgrytorna ,försvinn stolle.Även om J-Å inte gillar att vi skriver det så

är "Rödgökarnas påverkan på landet alldeles för stort i förhållande till hur många idioter dom

är till antalet ,så att säga.Sveriges problem är och förblir i steg 1 ett

informationsproblem,där dessa parasiter sitter

som slemproppar med höga löner ,samt feta pensionsförsäkringar och babblar om Lenin osv.Där räcker 4% och riksdagen som plattform.....

Tänk vad "flickornas" handsvett skall öka när SD:s

folk kommer upp i talrstolen ang vinstlotterna.Väl mött på valdagen alla "diagnoser" i rött.Som vanligt påminner vi om att Josef Stalin var socialdemokrat innan han blev kommunist.

Han var även redaktör på Pravda en tid.

Dåtidens "Aftonblad" i Ryssland.Lillasyster till Pravda (Aftonbladet) är verksama i Sverige än med bla Fd KGB agenten Janne på lönelistan?P.s Glöm inte att radera era åsiktsregister bara

D.s Från 21 Sept blir det rocken roll.

2010-04-24 @ 22:48:26
Postat av: Lilli

Morten Uhrskov Jensen har skrivit en glimrande karakteristik av svensk media:http://blogs.jp.dk/setfrahoejre/2010/04/25/det-skr%c3%a6kkelige-net/

2010-04-28 @ 14:13:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0