S+M=SANT


Kommer även MUF och SSU inleda ett samarbete.   Foto Thoralf Alfsson

Det är med stor tillfredsställelse som jag tar del av denna nyhet. Socialdemokraterna och Moderaterna i Stockholm har gjort en överenskommelse om att slå ihop sina påsar om Sverigedemokraterna blir vågmästare. Läs och lyssna på SR.

Jag anser att det är mycket bra att väljarna får detta besked i så god tid före valet. Jag hoppas dessutom att S och M lämnar detta besked i flera kommuner, landsting och även i riksdagen.

En röst på Socialdemokraterna kan alltså innebära även en röst på Vänsterpartiet men kan lika gärna innebära en röst på Moderaterna. På samma sätt kan en röst på Moderaterna innebära en röst på Socialdemokraterna.

I praktiken så kommer även MP, C, FP och KD dras in i detta spel med väljarnas röster i valet.

Följden av detta beslut kommer utan tvekan innebära att väljare som tänkt rösta på Socialdemokraterna eller Moderaterna kommer fundera en extra gång innan man väljer valsedel den 19 september. Jag är övertygad om att detta är droppen för många Moderater som i många fall kommer välja Sverigedemokraternas valsedel, det samma lär nog gälla en hel del Socialdemokrater.

 Jag gissar att vi också kommer att få se flera avhopp från Moderaterna till Sverigedemokraterna. Att några betongsossar skulle hoppa av till Sverigedemokraterna är nog mer osannolikt, det egna tänkandet är förbjudet inom sossarna.

Jag hoppas att Socialdemokraterna och Moderaterna i Kalmar gör samma överenskommelse om samarbete. Det skulle innebära fler mandat för SD i Kalmar kommunfullmäktige. Jag kan tänka mig att vissa moderater i Kalmar allt annat än jublar idag.


Kommentarer
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

Det talas då och då om politikerförakt och det lär ju inte bli mindre av den varan så att säga...Men än värre, här visar Sveriges två största partier på ett enormt väljarförakt. Och det kommer inte passera obemärkt.

2010-04-13 @ 21:49:23
Postat av: nesse

Det här gör nog de flesta förbannade och det är möjligt att Sd gynnas, men det är en jäkla förlust för demokratin. Det blir rävspel kring valet. Inte ens Sd gynnas i förlängningen. För egen del mår jag mest illa. Det gynnar väl på sikt ingen ! ? Men visst vill sossar och moderater gräva sin egen grav får de väl stå för följderna!

2010-04-13 @ 22:00:29
Postat av: Svensk tant

Socialdemokraterna och moderaterna leker med elden.

Att sätta den parlamentariska demokratin ur spel vittnar om en djupgående desperation i partihögkvarteren och kan leda till oanade konsekvenser.S och m utmanar hela svenska folket. Nu räcker det. Vi tål inte mer av ohederlighet och folkförakt.

2010-04-13 @ 22:18:49
Postat av: Dumle

Själv har jag svårt att förstå vad de etablerade partierna menar när de kritiserar SD för deras "människosyn". Vill ni veta så kan säkert S och M konkretisera sina flummiga argument - NOT!

Men fråga gärna ändå på:

[email protected]

[email protected]

2010-04-13 @ 22:19:26
URL: http://skafferigodis.blogspot.com/
Postat av: Roberth

Hur mycket är ens egen politik? Frågan borde ställas till Carin Jämtin. Ärligt talat de skiter i sina väljare. Vi tackar och tar emot men hur det kan finnas en sån brist på insikt är skrämmande.

2010-04-13 @ 22:22:08
Postat av: Zalgonenko

Jaa det är bara för SD att gnugga händerna!Det är rent häpnadsväckande att de där mossarna(m+s) i sin oändliga självgodhet tror att ett sådant beteende skall gå hem. Hur ser de på sina väljare egentligen? Tror de att svenska folket är imbeciller?

2010-04-13 @ 22:30:59
Postat av: Dunderminnet

De nämner Sd's människosyn i ett försök att demonisera partiet ännu mer när det egentligen inte skiljer sig något från Sd's människosyn jämfört med S eller M's.Mångkulturen MÅSTE fortsätta till varje pris, även om vi offrar våran "demokrati".

2010-04-13 @ 22:42:55
Postat av: vmm

Deras människosyn är att dom inte vill att människor med en annan människosyn ska få delta i demokratin. Sådan är deras människosyn och demokratisyn. Jag håller med (S) och (M) om att SD inte har samma människosyn som dom.Och det är precis som Thoralf är inne på att det här innebär att den som tänker välja (M) också stödjer (S) och vice versa. En bra dag för SD, men en dålig dag för demokratin.

2010-04-13 @ 22:54:19
Postat av: Hulda

Svensk tant:.. Folk kommer att fundera på om S och M har något att dölja... Och den "elden" kan ingen släcka..

(Skriv mera inlägg!! Du har gåvan!!)

2010-04-13 @ 22:55:12
Postat av: Ceasar

När jag förklarar för mina barn vad demokrati och parlamentarism är brukar jag förklara ungefär likt följande. - Alla vuxna Svenskar i detta land ska kunna välja vilka som ska bestämma åt dem. Anledningen till det är ju att alla människor får ju inte plats i riksdagen där man bestämmer."De brukar förstå sammanhanget med representation på ett övergripande sätt. Parlamentarismen i modern tid bygger på ju på samspelet med folksuveränitetsprincipen som således medger att all makt skall utgå ifrån folket.Jag tror faktiskt att de "högmodiga" har börjat gå tillbaka till gamla principer för parlamentarismen där adel och besuttna var de som satt på makten.Hur ska jag nu förklara för mina barn?

2010-04-13 @ 22:59:41
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Säg till dina barn att de ska generalisera,fördumma sig själva, hitta på en egen verklighet, förstå att allt är universiellt Säg att de ska hata det som de är rädda för och att de ska hata det okända. Säg sedan till dem att bli Sverigedemokrater!

2010-04-13 @ 23:21:15
Postat av: Högutbildad högskattebetalare

Det här är så absurt att det enda man kan göra är att skratta, Sverige har blivit ett riktigt u-land på alldeles för många sätt. Har något i-land monterat ner sig självt på liknande sätt någonsin förr i historien? Och jag undrar fortfarande var alla feminister håller hus när jämlikheten sätts mer och mer ur spel? Men Schyman är väl upptagen med att dricka Kicki Danielsson Festisar/Bag in Box och kissa på sig på biografer...Om jag inte redan skulle rösta på SD så skulle jag garanterat göra det nu, så kommer även många i min närhet.

2010-04-13 @ 23:26:52
Postat av: Karl.J

Socialdemokraterna vilken soppa,förut var det de rödgröna men nu blir det det rödblågröna dårarna,skall man skratta eller gråta vart är Sverige på väg, 99% SD är enda vägens lösning.

2010-04-13 @ 23:34:56
Postat av: Skeåning

Mikaela,Låter som du gått en snabbkurs av Expo för hur man ska argumentera mot Sverigedemokrater.

Det roliga är att många av de där plattityderna stämmer väl överens med våra motståndare istället.

Det finns nog inga större generaliseringar än de som ständigt kommer ur förespråkarna för multikultur, och hur fantastiskt, fluffigt och fint allting är, man kan väl säga att de i allra högsta grad har hittat på en egen verklighet som stämmer väldigt dåligt med den som faktiskt råder i det mångkulturella helvetet. Och visst hatar de det de är rädda för, nämligen SD. Man är rädd för väljarna, som ska rösta fram SD, rädslan är så stor att man får gå ihop i alla möjliga absurda konstellationer som här.2010-04-13 @ 23:39:26
Postat av: Mr Mile

@Mikaela,Hoppas att kulturberikningen drabbar dig eller någon som står dig nära så ska vi se vart du tycker efteråt. Har en bekant som fick sin son mer eller mindre ihjälslagen, hon resonerade på samma sätt som du fast det var ju innan de........

2010-04-13 @ 23:41:56
Postat av: Stickan

Jag skulle vilja ha en utveckling från dessa politiker vad SD:s dåliga människosyn är? Jag vet inte vad de menar. Är en begränsad invandring ett uttryck för dålig människosyn? I så fall finns det ett antal länder i Europa som Sverige omedelbart borde bryta med. Är det faktum att SD vill ge hårdare straff för grova brott dålig människosyn? Är det dålig människosyn att vilja ge våra gamla ett bättre liv?Det handlar bara om makt. De etablerade håller på att tappa greppet om Sverige och de gör allt de kan för att förhindra det. Oheliga allianser verkar inte hindra dem.

2010-04-13 @ 23:42:47
Postat av: Måns

Å ena sidan är denna desperata åtgärd från PK ett slag i ansiktet på väljarna. Samtidigt rör det sig om en så utstuderad enfald att man inte vet om man ska skratta eller gråta.Kort sagt: Vem kan fortsättningsvis förknippa (s) och (m) med annat än en studie i enfald och ett slags marknadsgyckel, på en mycket billig nivå.

2010-04-14 @ 00:11:09
Postat av: Cavatus

Man mår illa av detta rävspel. De gör allt för att bita sig kvar vid makten. De ägnar sig åt projicering, dvs projicerar sina egna dåliga sidor på andra, dvs beskyller SD för dålig människosyn fast de är de själva som har det just för att de beskyller någon annan för det. Ser ni hur genomskinligt det är? De är enbart PINSAMMA. Och det tror att vi går på det!Sprid budskapet:www.korta.nu/flygblad

2010-04-14 @ 00:19:22
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Gubben o Gumman

Förmodligen stinker det mest av korruption o mygel

under täcket ,som dom 7 systrarna sover ihop under,

i kungliga huvudstaden,därav paniken i gänget.

(rösta moderat så får du bygga en moskee tex)?Hallå Svennebanan modell 08 någon skojjar på dej vaBästa sättet att tredubbla SD:s resultat till 2014

är att just göra som man säger sej skall göra.In ett land där :-Rättsväseendet havererat modell samhällstjänt.

-Där man skatterånar Svenne in på bara kroppen.

-Ett land där polis sam försvar är ett skämt.Om man i det landet åsidosätter Svennebanans röst

med sk allianser,så kommer osökt frågan varför

skall Svennebanan hålla sej på mattan???

Demokratin är satt ur spel isåfall ,vad återstår ?Undrar om idioterna i Stockholms kommun förstår

vad dom leker med egentligen oikofober kommer

sannolikt inte att stå särskilt högt framledes .Precis som Svensk tant skriver kommer det med största sannolikhet att få mycket otrevliga konskvenser på sikt,skall politiker samt en del

"nybyggare" inte behöva rätta sej efter rent spel.

Så behöver inte Svenne det heller eller?Socialisterna samt låtsas moderaterna har nu inlett

"sista striden" låt den stanna på de palamentariska

planet för guds skull.Korruption samt mygel skall rätt ut genom dörrarna

på Rosenbad, samt i Stockholms stadshus en tidsfråga bara.

2010-04-14 @ 00:26:15
Postat av: OT

Censur har vi sett förut, skillnaden mot nu, är att allt var så mycket tydligare då."Den illegale pressen – nyhetsformidler og ideologisk pådriverDen illegale pressen hadde hovedsakelig to oppgaver. Den ene var å formidle nyheter om krigens gang, og om forhold i det okkuperte Norge, til en befolkning som ellers kun hadde den sensurerte pressen og tysk propaganda som nyhetsleverandører. Den andre, og vel så viktige, var å føre en ideologisk kamp mot okkupasjons...-styret og for norsk selvstendighet......Informasjonsarbeidet utført av den illegale pressens medarbeidere var en sentral del av den norske motstandskampen... I publikasjonen Norsk presse... ble den illegale pressen kalt det ”spontane uttrykk for den frie tanke og det frie ord” og sagt å utgjøre et ”meget vesentlig trekk i okkupasjonstidens Norge.Kraftig språkbruk – ”usensurert nyhetsstoff av propagandistisk art”.Et gjennomgående trekk ved de illegale avisene er bruken av sterke ord og uttrykk... ”nyordningen” refereres til som ”hatets bygg” ...og deres medløpere i Europa kalles ”forrykte stakkarer”... Aftenposten og andre tyskkontrollerte aviser omtales som ”kloakkorgan”."Se: http://www.duo.uio.no/sok/work.html?WORKID=40142

2010-04-14 @ 01:06:09
Postat av: Tore (preact)

Jisses, nu har de etablerade än en gång visat var de står! Förra gången var det i Blekinge där sossar hellre valde moderaternas budget än sin egen, bara för att SD där röstade på deras!Men vi vet ju hur Mona "Muslim" har uttryckt sig med "aldrig, aldrig någonsin osv", emedan Fredrik "Barbar" kommer hellre att avgå än ställa sig i beroende av SD. Stockholmare ja, stöddiga som f*n. Vi kanske blir ensamma i Riksdagen, för de andra kommer väl springa benen av sig utav bara f*n, bara vi visar oss. Martin Ljung sa väl något trivsamt en gång: "Skönt med egen kupé"!

2010-04-14 @ 01:29:03
Postat av: World Traveller

Kan inte hela Sverige bara ga man ur huse och taga in i Riksdagen och avsatta hela det odugliga patrasket?

2010-04-14 @ 05:46:28
Postat av: Putte

@ MikaelaFördumma sig? Är det inte sådana som du som tror att dödshoten mot Ismael i hans hemland är säsongsberoende, så han kan bo där under vinterhalvåret och vara "flykting" i Sverige under sommarhalvåret? Är det inte sådana som du som går på att skäggiga 4-barnsfadern Muhammed är ett ensamkommande flyktingbarn. Så vem är dummerjönsen nu?

2010-04-14 @ 05:54:52
Postat av: sten

Det här utspelet från S+M visar att SD är det enda alternativet, om man vill få till en förändring i Sverige.

2010-04-14 @ 07:51:39
Postat av: Stefan A

Det är mest synd om inbitna S och M väljare, hur de än röstar kommer de att rösta på sina svurna fiender,som jag ser det har de bara ett parti att rösta på som i praktiken har "allas lika värde" både S och M väljare är alla lika välkomna att rösta på SD,samt en "värdegrund", en Svensk värdegrund,och inget hokuspokus pk-snack, som ingen vet vad det betyder,så S och M väljare, ta det säkra före det osäkra,vem vill rösta på M, och få ett S till borgarråd, och tvärtom.....

2010-04-14 @ 07:52:18
Postat av: Stone

Om de nu skall samarbeta kanske de får råd med en gemensam valstuga i förortsghettot Husby i västra Stockholm.

Vid förra valet lyste de med sin frånvaro, fast de hela tiden ömmar för invandringen och de boende i detta område.

2010-04-14 @ 08:26:27
Postat av: Ibbe

Stockholms nya parti Socialdemoderaterna kanske rent av landets nya parti? För det måste ju rimligen bli samma uppgörelser i riksdagen om SD blir vågmästarparti. Då täcker man in i princip allt. Alliansen och de rödgröna blir en enda stor familj. De nya kompisarna Reinfeldt,liberalen, och Ohrly,folkförtryckarrepresentanten, kan bli en upplevelse och intressanta bildobjekt för världspressen. Hur sjaskig politiken kan bli ser vi nu exempel på.

2010-04-14 @ 08:30:57
Postat av: jonas

Deras förakt för demokratin är enorm. En skamfläck!

2010-04-14 @ 08:55:03
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Jag har sagt det förut och säger det igen, makten skall behållas till vilket pris som helst, till och med genom prostitution. Vad annars kan man dra för slutsatser av detta äktenskap mellan S och M. Kommer M att begära skilsmässa från C,FP och KD. Finns det någon anledning för MP och V att " backa " upp S när S funderar på att gifta sig med någon annan. Tror att såpan kommer i fler avsnitt.

2010-04-14 @ 09:19:32
Postat av: S- E Karlsson

För ca två år sedan så ställdes en fråga i den lilla veckotidningen Kvällsstunden : " Vad har Sverigedemokraterna gjort för ont ! "

Jag ställer mej också den frågan !

2010-04-14 @ 09:56:36
Postat av: Vic

Gulligt foto, det nya paret ser så nyförälskat ut!

2010-04-14 @ 10:08:57
Postat av: Björn

Kan inte förstå deras utspel!

Först hävdar dom att SD inte får tillräckligt med röster enligt undersökningarna (Soppa)

Sen är dom rädda för SD.

Jag tror att massmedia undanhåller vissa saker för att få folk att tro att det är inget att rösta på SD.

Men ändå är politikerna rädda.

Näe stå på er alla SD stödjare så hoppas vi på lite förändring i vårt land. Sverige blöder nu.

2010-04-14 @ 10:09:10
Postat av: Calle

Inget annat än rena rama utpressningen mot de svenska väljarna.Ett försök att skrämma folk att inte rösta SD." Röstar ni på SD, sätter vi demokratin ur spel", så en röst på SD är bortkastad. Fy för f..n för de 7.

2010-04-14 @ 10:29:42
Postat av: Solna_52

viket väljarförakt! man ställre sig helt över demokratins grundvalar...är man så attans rädd för SD så hoppas jag innerligt att alla röstar SD!

2010-04-14 @ 10:59:21
Postat av: Inge Sandén

Signatur Mikaela är det levande beviset på vem som är rädd för vem.

"Egen Kupe" var bara för bra.

Så här tror jag att det kan gå.

1)Om varje kommun i Sverige skulle göra samma utspel som den falske Nordin i Sthlm.då är risken stor att SD får egen majoritet i Sveriges Riksdag.

Det är det, jag mest oroar mig för,därför vi har ännu inte kommit så långt, att vi ens har kandidater till att ensamma styra detta land.Det mest troliga är att "Barbaren" gör en Vellinge.

Tar Nordin i örat och säger.Förstår du inte vad du gjort.

Nu kommer flertalet moderater,som inte gillar(hatar är ett bannlyst ord i fjantarnas land)sossar rösta på SD och tvärtom.

Nu vänta vi på att Nordin blir tvungen att göra som Ljungman i Vellinge eller varför inte en liten Beatrice Ask.

Om så inte göres,är detta utspel det bästa som hänt SD i alla försök att tysta det sanningshungrande svenska folket.Sedan som S-E Karlsson skrev.

Vad har SD gjort för ont.

SD har inte ansvar för ett enda beslut eller varit med att besluta om ett enda dugg över det som alla klagar på alltifrån den ökande brottsligheten,butiksrånen,morden,våldtäckterna och det nya ordet gruppvåldtäckt,könsstympningar och värst av allt,att det finns år 2010 ett invandragetto i varje svensk stad och kommun.Om alla de som vill ha ett Sverige som det precis exakt ser ut idag den 14 april röstar på det nya rödblågröna alternativet.

Alla andra sverigevänliga medborgare röstar på Sverigedemokraterna.

2010-04-14 @ 11:28:51
Postat av: osospain

Jag o min fru är fyrtiotalister, vi har hela vårat liv röstat på moderaterna, nu är det slut!!! Har nu värvat ett barn, tre barndomsvänner, två släktingar, två tidigare arbetskollegor, samt en granne. Detta är bara början!!

SAMTLIGA SKALL RÖSTA SD!!!

TRÖTT PÅ CENCUR. Gör alla likadant hamnar SD kanske på 12-16%.

2010-04-14 @ 12:25:12
Postat av: Stefan K

Undrar om inte S och M gör sig själva en ogärning, men vad gör egentligen det?Hur kan partiernas väljare lita på den politik de framför, om man med jämna mellanrum lämnar sina ideal och ståndpunkter, för att förena sig med den motståndare som man innerst inne står ganska långt ifrån? Blir S och M:s skattepolitik trovärdig? Hur blir det med arbetsmarknadspolitiken, miljöpolitiken, jobbskatteavdragen, bidragspolitiken, RUT-systemet och andra frågor där de bägge partierna har ganska skilda åsikter?

Snacka om förvirring.Vill verkligen en moderatväljare gifta sig med ett parti som håller vänsterpartiet i andra handen? Hur ser en gråsosse på att han/hon medverkar till att deras huvudfiende, moderaterna, får flera av sina frågor tillgodosedda. Nu är visserligen gråsossar de mest traditionsbundna väljarna och K-G Bergströms ord om att gråsossar skulle rösta på partiet även om de hade en häst som partiledare, är ganska talande.Jag ser två skäl till detta ohederliga giftermål:

S och M är de partier som tappar flest väljare till Sd och nu riskerar många representanter att förlora sina högavlönade jobb.

S och M vet naturligtvis att Sd har rätt i sin kritik och nu är de livrädda för att sanningen bakom den katastrofala integrationspolitiken äntligen ska nå ut till väljarna.Inget ont som inte har något gott med sig. Frugan som i alla år röstat borgerligt och då framför allt på moderaterna, gjorde igår kväll en helomvänding och detta utan påtryckningar från min sida. Då hon, precis som jag, aldrig kan tänka sig att rösta på ett parti som stödjer sossarna, har hon nu bestämt sig för att ge rösten till Sd den 19:e september.

...och vi bor inte ens i Stockholm.

2010-04-14 @ 12:31:41
Postat av: Doktor Merrick

Är den där äckliga muffaren på bilden verkligen M. Själv påminner han ivf mig, starkt, om en skinnskalle.

Kanske det går att modifiera bilden lite som jmf "Här hungerstrejkar aktivisterna - utklädda till apor" Fast vem vet, kanske sitter fjanten i en av burarna

Postat av: Cavatus

Samma här, äkta hälften ska rösta på SD, och avkomman som blir förstagångsväljare också. Gamla farmor går inte att omvända. Hon har alltid röstat S och ämnar göra det i år också. Försöker framföra fakta, men di gamle kunde ju aldrig ändra sig. Så var mina gamla framlidna föräldrar också. Att ändra partifärg var på den tiden helt uteslutet. Var man född sosse, så var man.Svåger och svägerska får små doser fakta vid släktträffas, som t ex att det brinner mer än en skola om dagen i Sverige. Reaktion: "Va? Det kan inte vara sant" med ett genuint fågelholksutseende.Fakta, fakta, fakta. En par goda vänner fick vi byta samtalsämne med för när jag sa att vi tar in över 100 000 immigranter per år blev stämningen fientlig. De vägrar att tro sanningen.Att röda och blå partier går ihop var just det som bäddade för Geert Wilders framgångar i Nederländerna. Partirörorna gräver sin egen grav, fast det egentligen inte var meningen. Tänk att hjulet måste uppfinnas på nytt och man inte kan ta lärdom av andra. Men för SD är det ju bara bra, iofs.Har nu mejlat S och M och frågat vad de menar med SD:s människosyn. Ska bli intressant att få svar. Kan referera här till svar och efterföljande mejlväxling.

2010-04-14 @ 12:45:59
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Sw

En S&M-regering är näst bäst efter en med SD i. Den skulle fullständigt bryta sönder de nuvarande blocken och leda till fyra väldigt intressanta år.Just S&M-kombinationen gör det oerhört svårt för de fem kvarvarande partierna att profilera sig. Likt Holländska PVV skulle SD segla upp fån 6-8% i år till 30% år 2014.

2010-04-14 @ 14:09:16
Postat av: Helene

På ledarsidan i dagens Östran, den 14 april 2010, hedrar Peter Akinder socialdemokraternas och moderaternas uppgörelse. Jag har förresten ett namnförslag till detta äktenskap: Sprillans nya Socislammoderaterna.

Han skriver bland annat så här: ” Skulle olyckan vara framme är alltså bägge beredda att söka nya samarbeten i riksdagen.” Menar Akinder att det är en olycka att ett lagligt, demokratiskt parti kommer in i riksdagen? Är inte syftet med demokratiska val att väljaren ska få lägga sin röst på det parti han/hon sympatiserar med? Ska Akinder bestämma vilket parti som vållar olycka om det hamnar över riksdagsspärren? Akinder vill kanske att riksdagsspärren ska vara flytande? Procentspärren sätts utifrån SD:s väljarstöd.Vidare skriver Akinder: ” Att bryta upp blockpolitiken, särskilt om SD skulle bli vågmästare efter valet, handlar inte på något sätt om att mobba några Sverigedemokrater utan om att respektera väljarnas i val uttryckta vilja.”Har Akinder något belägg för att det är väljarnas ”uttryckta vilja” att Sverige ska bedriva den flykting/invandringpolitik som förts i snart 30 år? Har Akinder något bevis på att svenska folkets stöd till de sju riksdagspartierna även är ett stöd för denna flykting/invandringpolitik? Har svenska folket fått säga sin åsikt i frågan? Har vi överhuvudtaget fått ha en åsikt i frågan?På ledarsidan i dagens Östran, den 14 april 2010, hedrar Peter Akinder socialdemokraternas och moderaternas uppgörelse. Jag har ett namnförslag till detta äktenskap: Sprillans nya Socislammoderaterna.

Han skriver bland annat så här: ” Skulle olyckan vara framme är alltså bägge beredda att söka nya samarbeten i riksdagen.” Menar Akinder att det är en olycka att ett lagligt, demokratiskt parti kommer in i riksdagen? Är inte syftet med demokratiska val att väljaren ska få lägga sin röst på det parti han/hon sympatiserar med? Ska Akinder bestämma vilket parti som vållar olycka om det hamnar över riksdagsspärren? Akinder vill kanske att riksdagsspärren ska vara flytande? Procentspärren sätts utifrån SD:s väljarstöd.Vidare skriver Akinder: ” Att bryta upp blockpolitiken, särskilt om SD skulle bli vågmästare efter valet, handlar inte på något sätt om att mobba några Sverigedemokrater utan om att respektera väljarnas i val uttryckta vilja.”Har Akinder något belägg för att det är väljarnas ”uttryckta vilja” att Sverige ska bedriva den flykting/invandringpolitik som förts i snart 30 år? Har Akinder något bevis på att svenska folkets stöd till de sju riksdagspartierna även är ett stöd för denna flykting/invandringpolitik? Har svenska folket fått säga sin åsikt i frågan? Har vi överhuvudtaget fått ha en åsikt i frågan?Flykting/invandringpolitiken är det enda som förenar de sju riksdagspartierna. Här är dessa rörande överens. Denna fråga, som under mandatperioderna näst intill ses som en petitess, är nu plötsligt så viktig så två ärkefiender tänker slå sina påsar ihop. Varför är denna flykting/invandringpolitik så viktig att försvara och bevara, så de gör allt för att den ska förbli intakt? Berätta för oss, Akinder, om du är inne och läser detta på denna ”digitala dynghög”. Förklara varför du, samtidigt som landet har genomgått och nu sakta håller på att repa sig från den värsta lågkonjunkturen sedan 30-talet, där c:a 340 000 går arbetslösa och en statsskuld på över 1111 Mdkr, försvarar denna politik? Samtidigt som besparingskraven haglar över den offentliga servicen tillåts denna kostsamma, enorma svulst att frodas och växa obehindrat. Våldsbrotten har ökat lavinartat i spåren av din massinvandring. Skolor bränns ned, polis, brandkår och ambulanspersonal attackeras och utsätts för stenkastning i ditt mångkulturella Sverige. Varför försvarar du detta med näbbar och klor? Berätta för oss lågutbildade, inskränkta rasister. Ge oss gärna en förklaring på ledarsidan. Bevisa att det finns något bakom de uttjatade orden främlingsfientlighet, rasism, rädsla genom att komma med riktiga argument, tack.Och så det sista citatet: ”Och de allra, allra flesta vill faktiskt hålla SD borta från politiskt inflytande.” Ja, opinionsundersökningarna tyder kanske på detta, men bevisar det även att de allra, allra flesta inte stöder SD:s flyktingpolitik? Om svaret är ja, bevisa detta genom att ställa en rak, enkel fråga till dina läsare: Stöder du den svenska flyktingpolitiken? Ja eller Nej. Uppmana gärna dina kollegor runtom i landet att göra detsamma.2010-04-14 @ 14:21:14
Postat av: Gert

Det mest bedrövliga är att majoriteten av befolkningen i Sverige inte reagerar när politiska partier snor demokratin mitt framför näsan på dem .I bland stämmer uttrycket ´´Die dumme Schweden ´´.Gert.

2010-04-14 @ 14:40:58
Postat av: Tomas

Läste just en artikel i Skånska dagblade, vilken gjorde mig riktigt förbaskad.Sverigedemokrater blev antastade utav vänsteraktivister på en skola i Lund. Istället för att tillkala polis, så valde skolan att kasta ut SD för att återställa lugnet. Citerar:

"Genom att dra in tillståndet för vårt bokbord har man sänt ut en signal till skolans elever och vänsterns stormtrupper om att den här typen av överfall är ett acceptabelt och effektivt sätt att stoppa oliktänkande från att föra fram sitt budskap", säger riksdagskandidaten Kent Ekeroth i pressmeddelandet. "Ett agerande ovärdigt en demokrati".Tycker SD skall polisanmäla skolan!

Postat av: Tomas

Blev fel i länken ovan. Hoppas denna funkar?

Postat av: vmm

Appropå Mikaelas inlägg ovan så har jag funderat lite på om det finns någon kritik mot SD som är intelligent, rättvis, relevant eller liknande. All kritik mot SD verkar bara gå ut på att skrika, spotta och fräsa urskiljningslöst. Ointressant.Kanske kan Thoralf samla vettig kritik mot SD (artiklar, filmklipp osv) i ett nytt inlägg. Alltså sådan kritik som är värd att ta på allvar och som kan utveckla SD.Jag tror det blir rätt svårt att hitta exempel, men kanske finns dom.

2010-04-14 @ 16:09:56
Postat av: osospain

Jag o min fru är fyrtiotalister, vi har hela vårat liv röstat på moderaterna. men nu är det slut!!! Har nu värvat ett barn, tre barndomsvänner, två släktingar, två tidigare arbetskollegor, samt en granne. Detta är bara början!

SAMTLIGA SKALL RÖSTA PÅ SD!!! ÄR nu fruktansvärt trött på censuren från journalister och politiker.

Gör alla nu likadant hamnar SD KANSKE PÅ 12-16%.

2010-04-14 @ 16:21:30
Postat av: Putte

S&M, betyder inte det Sadomasochism, fast det kanske är en bra beskrivning på Socialmoderaterna.

2010-04-14 @ 16:43:17
Postat av: Helene

Hoppsan! Det uppstod visst lite problem vid Klipp och Klistra - hanteringen. Ber om urtsäkt för detta. Kan bara skylla på SBT (=Skit bakom tangentbordet) ; )Dessutom vill jag uppmärksamma Jan Millds Vitbok.se.http://politisktinkorrekt.info/2010/04/14/jan-millds-vitbokprojekt-fullbordat/

2010-04-14 @ 16:47:22
Postat av: Måns

Svensken har betalat in pengar för att erhålla sjukvård nästan gratis. Om han inte delar med sig till alla som vill ha så är han rasist, skränar PK.Varför inte gratis brandförsäkring, gratis livförsäkring till hela världen? Och varför ska folk resa hit för att få allting gratis?Och varför är inte allt gratis i t ex Schweiz. Rasister?http://frianyheter.wordpress.com/2010/04/14/insandare-accepterat-lagbrott/#more-35161

2010-04-14 @ 16:56:58
Postat av: lassekolja

Hej Thoralf! Även jag gläds åt att en röst på ett av riksdagspartierna kan bli en röst på vilket som helst. Det stora sveket består inte längre enbart av förskingring av välfärden utan nu vidgas det till politiskt bedrägeri. Hela statsvetareliten är överens om en sak, nämligen att detta kommer, tvärt emot vad som var avsikten, att gynna Sverigedemokraterna.

En annan god nyhet kom några dagar tidigare, då SSU m.fl. ungdomsförbund har ändrat sig och nu tagit det i en demokrati självklara beslutet att "ta debatten" med Sverigedemokraterna. Dom debatterna vill jag emellertid se och/eller höra innan tror på att dom blir av.

Kämpa på alla, som i alla fall vill försöka rädda välfärden.

2010-04-14 @ 17:47:41
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: S- E Karlsson

Inge Sande`n ! Får jag använda en del ord i Vad har Sd gjort för ont ?

2010-04-14 @ 18:00:41
Postat av: Rune

Håller de sju i Riksdagen på med att bilda "Sveriges Demokratiska Enhetsparti" efter östysk DDR-modell?

2010-04-14 @ 18:41:49
Postat av: Rättvis

PK-media håller på att ömsa skinn. Det går inte, som Thoralf så riktigt säger, att ljuga lika friskt längre. Det folk känner till eller förväntas hämta in på B-loggar går det helt enkelt inte att ljuga om.Men kommunisterna har fortfarande stora delar av media i ett järngrepp. DN-kultur har bantat, men resten av detta råttbo finns kvar.Stellan Bojerud avhandlar på sin B-logg, Mopsen´s blog, stasiarkiven, och i diskussionen kommer det fram att en stor del av Stasis spioner arbetade som journalister, i synnerhet på Aftonbladet och DN.Pressens opinionsnämnd hade länge en KGB-agent som ordförande.Så håll i er, det är nog bara lögnaktigheten som ändrat inriktning och framtoning. Lögnpropagandan får bara en ny skepnad.

2010-04-14 @ 18:49:51
Postat av: Fredde@76

Var inne på Birger Schlaugs bloggsida och hittade dessa intressanta avslutande rader han hade angående denna nyhet med S/M :"När Mona Sahlin igår presenterade sina vallok, lyckades ett av valloken i sin tur presentera att man vill göra upp med Moderaterna om Sverigedemokraterna blir tunga på vågen i Stockholm. För egentligen är man ju överens om så mycket, inte minst satsningen på Förbifart Stockholm - vilket är symbolen för just den världsbild som de båda ekipagen står för.Skulle Sd bli tungan på vågen slipper Socialdemokraterna samarbeta med De gröna som motsätter sig dessa enorma investeringar i vägbyggen, motiverade i tillväxtens namn. Det finns säkert massor med socialdemokratiska väljare, och åtskilliga förtroendevalda, som nu hoppas på framgång för Sd. Då får man göra det som är det mest naturliga i svensk politik: låta de två ekipagen bli ett."2010-04-14 @ 18:51:02
Postat av: Fredde@76

Här är länken :http://schlaug.blogspot.com/2010/04/moderna-myter-5-vi-ar-sa-olika.html

2010-04-14 @ 18:57:24
Postat av: Trisse

Ja.Vilken "teater" detta är. (S) och (M)försöker göra upp för att försöka stoppa SD.

Den ideologiska konflikten dem emellan är enbart spelad.Nu handlar det om makten,och pengarna (arvoden)En röst på (S) innebär logiskt sätt också en röst på (M).Och en moderatröst innebär att man legitimerar det gamla kommunistpartiet (V)Neh tack till detta "skitspel".Släng mer kol på brasan för att säkerställa SD riksdagsinträde med bred marginal.Tala med vänner och bekanta om vikten av att gå och rösta. Sveriges räddning

2010-04-14 @ 22:09:37
Postat av: Robin Shadowes

Helene, varför bara nöja sig med att slå ihop partierna? Om man inte vill adoptera Mp's språkrörs-system så ligger väl kloning bra till. Kan man idag klona får så borde väl inte fårskallar vara något större problem heller. Men om detta Frankensteins monster ska heta Freda Rehlin eller Mondrik Sahlfeldt låter jag bli en öppen fråga.

2010-04-15 @ 01:05:24
Postat av: osospain

Jag uppmanar alla att bojkotta att köpa svenska tidningar, det räcker med texttv' Fria nyheter, politisktinkorrekt samt Thoralf.

Man skall inte stödja det stora bedrägeriet!!!

2010-04-15 @ 16:28:00
URL: http://bj7lo3
Postat av: SD ut ur Sverige!

SD kommer med påhitt hela tiden! Om nu S och M gör en koalition är det bara för att hålla ett främlingsfienligt parti borta från riksdagen! Annars skulle dem aldrig göra en koalition! SD vill föra Sverige tillbaka i tiden, alla är lika delaktiga i Sverige. Oavsett kön och etnicitet.. Jag tror inte SD läst dem mänskliga rättigheterna, det är därför dem kommer med sådana uttalanden om invandrare..

2010-04-16 @ 11:47:17
Postat av: S-E Karlsson

Bara inte MUF gör SSU på smällen vi har ju tillräckligt många invandrarälskare ändå !

2010-04-16 @ 17:06:03
Postat av: Putte

@SD ut ur Sverige!Annars skulle DE aldrig göra en koalition och jag tror inte SD har läst DE mänskliga rättigheterna heter det. Inte dem! Hoppade du av SFI i förtid?Massinvandring och falska flyktingar har inte ett dugg med mänskliga rättigheter att göra. Det är ingen mänsklig rättighet för främlingar att bo i Sverige. Det är ingen mänsklig rättighet för främlingar att bli försörjda av svenska skattebetalare. Det är ingen mänsklig rättighet att som illegal invandrare få gratis sjukvård i Sverige. Det är ingen mänsklig rättighet att som 30-åring beviljas PUT som ensamkommande barn. Det är inte ens en mänsklig rättighet att beviljas uppehållstillstånd i Sverige. Däremot är det en mänsklig rättighet att få sina asylskäl prövade, men då ska man uppfylla kraven i FN:s flyktingkonvention, vilket ytterst få av de som beviljas asyl i Sverige gör.Du kanske skulle läsa på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna själv, innan du gör nästa inlägg.

2010-04-16 @ 17:37:14
Postat av: S-E Karlsson

Putte ! Grymt, grymt bra ! Mvh s-e karlsson .

2010-04-16 @ 19:22:54
Postat av: Trisse

Kommentar till sign " SD ut ur Sverige"Men lella vän. - Menar ni då att jag (som ursprungligen är norrlänning) skall behöva flytta därför att jag anser att invandringspolitiken håller på att gå k..rätt åt h...vete?Och att jag anser att vi skall anpassa oss till grannländerna i frågan.Är detta rasism?SD är enbart en kanalisering av det svenska folkets åsikter.Hade etablisemanget skött sig hade inte SD existerat.Finland och Norges regeringar har insett allvaret och tagit itu med frågorna.Jag undrar när Mona Sahlin och Fredrik Reihnfeldt skall börja kalla statsmionistrarna i dessa länder för rasister.Troligtvis kommer detta inte att ske.Nationellt drar dessa båda politiker SD "i skiten" som framför liknande åsikter.Skärpning.Hela denna disskussion har fått mig alltmer övertygad om att SD har en stor och mycket viktig mission i riskdagen att fylla.

2010-04-17 @ 11:47:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0