NY MILJARD TILL KRÄNKTA MIGRATIONSVERKET

Det faktum att Migrationsverket fått extra tillskott på närmare en miljard har mer eller mindre passerat förbi helt obemärkt i media och på bloggar, det gör mig i och för sig inte förvånad. I regeringens vårpropositionen får Migrationsverket ytterligare 940 miljoner för att täcka ökande kostnader för asylsökande. Att media varit så sparsam med att rapporterar om detta är ännu ett bevis på hur känsligt det är att skriva om massinvandringens konsekvenser i det svenska samhället.

För några veckor sedan skrev jag om att anställda på Migrationsverket enligt Merit Wager kallade ensamkommande barn för ”bedrägeribarn”. Jag skrev också en insändare som jag skickade till en rad tidningar och jag har väntat på att någon skulle bemöta insändaren men inte ens några vänsterpartister har försökt.

Idag kom dock ett svar i Kalmar Läns Tidning där stf. verksamhetschef på Migrationsverket Philippa Nordfeldt bemöter min insändare. Här kommer hennes svar.

Påståendet är kränkande

Thoralf Alfsson skriver den 26 mars i en insändare att ensamkommande barn av Migrationsverkets anställda numera kallas för ”bedrägeribarn”.

Begreppet används överhuvudtaget inte på Migrationsverket och strider helt mot vår värdegrund. Påståendet är också kränkande, inte bara gentemot den personal som arbetar med ensamkommande barn på Migrationsverket, utan framförallt gentemot barnen, som kommer utan vårdnadshavare för att söka asyl i Sverige.

Majoriteten av de ensamkommande barnen kommer från Afghanistan eller Somalia, länder där situationen är mycket svår. En stor del av de asylsökande från dessa länder behöver skydd. Detta gäller i ännu högre grad barn utan föräldrar.

Philippa Nordfeldt
Stf. Verksamhetschef
Migrationsverket

Jag förstår att Philippa Nordfeldt måste hålla skenet uppe men det är nog inte så lätt i den krackelerande fasaden på Migrationsverket. Tydligen har man också lärt sig av sina klienter att man skall skrika att man blivit kränkt så fort man granskas kritiskt. Nu väntar jag bara på en anmälan och skadeståndskrav från Migrationsverkets 3000-4000 anställda. Det kan bli kostsamt ;-)

Frågan är om denna värdegrund som gäller på Migrationsverket också innebär att man skall säga sanningen som anställd? Jag är övertygad om att Philippa skulle kunna berätta många sanningar om hon fick stänga av pk-filtret.

Hur många av dessa ”bedrägeribarn” följs inte av anhöriga så fort de fått uppehållstillstånd.

Den viktigaste frågan kanske är om Migrationsverket anser att de asylsökande skall innefattas i någon form av värdegrund. Har man rätt att kräva att de asylsökande talar sanning? Har man rätt att kräva att det följer svenska lagar? Har man rätt att kräva att de respekterar beslut från svenska myndigheter? Ja, självklart. Ändå bryter ett stort antal mot dessa punkter.

I Norge har man istället tänkt praktiskt. Istället för att lägga stora resurser på att utreda ålder och andra omständigheter ger man i många fall tillfälliga uppehållstillstånd som grundar sig på den åldern dessa ”barn” uppgett. När de sedan uppnår 18 år så skall de utvisas, ett ganska enkelt och genialt system som effektivt kommer att minska antalet ”ensamkommande barn” till Norge.

Ett förfaringssätt som dessvärre är omöjligt så länge dagens riksdagspartier styr över invandringspolitiken.


Kommentarer
Postat av: Robin Shadowes

Värdegrund är ett sådant där populärt politiskt korrekt nyord som äcklar mig. Vi delar inte Sverigedemokraternas värdegrund är just en sådan floskel man ser ofta. Allas lika värde är ett annat exempel. Men det syns allt tydligare att somliga är mer värda än andra. Är man somalier eller afghaner såfår man gräddfil till en lyxtillvaro som dom nte kunnat få i hemlandet. Allt detta medan det finns fattiga svenskar som både svälter och lider al möjlig nöd men om det får man icke tala om offentligt. Om så drar man fram nya floskler som Sverige är ett rikt land och vi har råd. Men det framstår också allt tydlgare att det är en acceptabel värdegrund att förtrycka svenskar på utrikes stackars "flyktingars" och diverse and asyl-turisters bekostnad. Vad som faktiskt pågår just nu är ett folkmord i smyg. Man har lärt sig läxan från Hitlers tid och numera sköter man det snyggare. Det är onekligen smart planerat när dom drabbade inte ens är medvetna om att dom håller på att bli utrotade av sina egna.

2010-04-16 @ 23:49:11
Postat av: Robin Shadowes

Sorry men datorn jävlas och därför faller en del bokstäver bort.

2010-04-16 @ 23:51:33
Postat av: Patrik

I Sverige är det alltså kränkande att tala sanning om massinvandringen och dess orsaker samt konsekvenser..Blir det inte ordning på torpet inom dom närmsta 4 åren så får vår familj överväga om vi ska fortsätta leva i Sverige eller emigrera till något sundare västland?

2010-04-17 @ 00:20:09
Postat av: ola

Kostnadsneutral är ett annat fint PK ord, vad det nu betyder vet väl ingen.

2010-04-17 @ 05:32:08
Postat av: Robin Shadowes

Roger, jag vet du brukar kommentera här ibland. Har Allahu Akbar blivit hackad?

2010-04-17 @ 07:53:52
Postat av: Allemand

Damen kan börja med att läsa Merit Wagers blogg och se vad hennes arbetskamrater säger.

http://meritwager.wordpress.com/2010/04/16/en-migga-sa-nu-fick-ni-gratis-ett-scoop-vart-att-utforska/

2010-04-17 @ 09:31:27
Postat av: MartinA

Det är bra, hammra in begreppet Bedrägeribarn! Ord har makt och det kan nog till och med lyckas.

2010-04-17 @ 10:09:49
Postat av: Cavatus

Det kardinalfel som Nordfelt gör, och som många godhetsprofeter gör i deras tävlan om att vara godast, är att blanda ihop människovärde och rätten till de svenska skattebetalarnas pengar.På något sätt måste dessa människor, som tyvärr sitter på makt att disponera skattemedlen, fås att förstå att det inte är diskriminering när någon inte per automatik inte tillåts ta del av den svenska välfärden.Jag vet inte om det är något fel på deras synapser eller om de är så hjärntvättade att de inte förstår sambandet, alternativ så okunniga i nationalekonomi att det övergår deras förstånd.Vi är 3,5 miljoner förvärvsarbetande i Sverige. Att våra inbetalade skattekronor ska räcka till alla som vill söka sig en bättre ekonomisk situation är i det långa loppet totalt ohållbart. Man kan inte använda sin befolkning som mjölkko till kreti och pleti.Men detta har inget med att göra att alla människor är lika mycket värda. Visserligen vet vi ju att de tycker att vi som inte hyser samma åsikt som dem är mindre värda, så redan där krackelerar deras resonemang. Men det är en annan diskussion.Slutsats: människovärde har inget med att göra om huruvida en person får eller inte får rätt till att uppbära det sociala förmånssystem som finns i Sverige. (I så fall är alla som inte bor i Sverige diskriminerade.)

2010-04-17 @ 10:55:29
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Hajen

Vi får inte låta media tiga ihjäl detta illdåd. Visa detta gång på gång.

http://www.youtube.com/watch?v=I98HiUeoBGs&feature=player_embedded#at=14

2010-04-17 @ 11:58:29
Postat av: Stefan K

Jag hade stora förväntningar på denna regering, men ser nu att de slösar bort skattepengar med samma generositet som den förra.

2010-04-17 @ 13:48:14
Postat av: carl10

det är ju makteliten inom massinvandringsindustrin som skapat dessa reklam och lobbyobjekt "ensamkommande barn".

undrar hur mycket mutpengar Svenska politiker får från massinvandringsindustrin, för att se mellan fingrarna?Det normala, som SVT borde frågat "asylbluffare" om är:

1 varför de inte har beskymmer om sina svåra uppleverser han ursprungligen flytt ifrån?,

2 hur har hans anhöriga som lever kvar i den svåra misär?

4 hur kan anhöriga låna ut $7000 medans de själva bor kvar?

3 hur kommer man han hit till Sverige? utan att passera andra trygga länder man kan söka skydd i ?

5 Hur tar man sig från Malta till Sverige, utan respengar?Nä, det enda som beskymrar "asylbluffare" är att det är sämre standard inom massinvandringsindustrin i exempelvis Grekland än i Sverige, skillnaden är så stor så det tydligen är värt att hota att ta livet av sig för!LÄGG AV Sverigestelevision, svennebanan ser ingen anledning att längre betala tv-licensen. Indoktrinerings-TV funkar inte längre.Varför inte lägga de ca kanske 300 Miljarder/år Svenska skattebetalare får ge bort till den okontrollerade massinvandringsindustrin, lägg de pengarna på att hjälpa fattiga utsatta i deras hemländer.Hjärtkirurger åker ju till Etiopien och opererar, så varför kan inte "massinvandringskramarna" åka till de länder och hjälpa "Asylbluffarna" där på hemmma plan?

Men,kanske det är allt för bekvämt att bo i fina svennekvarteret och få feta löner från kommunen och migrationsverket och mingla på Länsstyrelsens överklassfester.När sedan kommunens skattepengar är slut läggs bara mer besparingar inom äldrevård,skolor,sjukvård. allt för att finansera fortsatt massinvandringsindustri

2010-04-17 @ 16:23:32
Postat av: Måns

Thoralf har så rätt: Nyheten om ytterligare en miljard till det kränkta verket har smusslats undan av media.PK vet förstås att om sanningen kommer fram så blir SD ännu större, slippriga flyktingadvokater förlorar sitt levebröd, och alla andra flyktingprofitörer får söka sig andra utkomster.Ändå. Tänk att media har mage att smussla undan nyheten om ytterligare en tillspillogiven miljard.För när regeringen anslår några tiotal miljoner - då brukar medieuppbådet vara stort och ministrar brukar tala om hur fantastiskt mycket pengar som de nu anslagit till det aktuella ändamålet.

2010-04-17 @ 16:41:53
Postat av: S-E Karlsson

Hur ska det nu gå för de ensamkommande bedrägeribarnen och de asylsökande som slänger sina papper , dom kan ju inte komma till bidragslandet Sverige så länge som vulkanutbrottet på Island pågår ! Nu måste det väl till skadestånd och sådant ?

2010-04-17 @ 18:15:07
Postat av: SF

ja S-E! vi kan väl bjuda dem & deras släktingar på livstids PUT så att de inte känner sig kränkta!

2010-04-17 @ 20:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0