KVÄLLENS DEBATT GAV KLARA BESKED

Oavsett vilket av dagens riksdagspartier som tar makten efter valet den 19 september så kommer den vansinniga massinvandringen att fortsätta. Något annat besked lämnade inte Billström eller Astodillo.

Sverigedemokraternas Mattias Karlsson gav däremot tittarna klara besked om var SD står i sin politik när det gäller islam och islamiseringen av vårt samhälle. Mycket bra Mattias!

SD kommer strypa inflödet radikalt!

Sedan fick vi några klara och raka besked från socialdemokraten Luciano Astodillo. Om vänsterblocket vinner valet i höst så avskaffas allt vad som heter försörjningskrav för anhöriginvandring även om det som alliansen drivit igenom i praktiken är en tom påse med nya regler. Det kan närmast liknas vid fri invandring.

Sedan kommer även sossarna driva igenom Lex-Vellinge som innebär att alla kommuner tvingas ta emot ”lycksökare från hela världen”.

Dessa besked fick dock en i publiken att utbrista ”Nu vet jag i alla fall ett parti som jag inte skall rösta på”.

I programmet framhölls också att dessa invandrare är ingenjörer, läkare, lärare och ekonomer som vi ”elaka” svenskar inte anställer.

Missa heller inte denna folkpartipolitiker med invandrarbakgrund som varit lite för "girig". Said Racic (FP) läs artikel i Sydsvenskan.


Kommentarer
Postat av: robban

som vanligt så tävlar de röda och blå om vilka som har den mest generösa synen på invandring. röda vinner argumentationen men historiskt sett så är de blå de som släpper in mest. det jag hoppas att folk fattar till slut är att det är invandringspolitiken som SD vill ändra och inte är imot personerna (invandrarna).

2010-04-23 @ 01:30:01
Postat av: Skeåning

Håller med Thoralf, bra och raka besked av Mathias Karlsson, det är sådana här raka besked, och framförallt rak och klarspråklig retorik som SD måste använda.

2010-04-23 @ 01:57:18
Postat av: Tomtefar

Ja detta eviga tjat om läkare och övriga snillen som invaderar Sverige och sen inte får arbete trodde jag var en utdöd skröna, men icke ! har hela tiden hävdat att om man är högutbildad då finns även studievana och då ska det inte vara några större problem att lära sig tala svenska någorlunda begripligt. Men dessa framtida mensa medlemmar måste gå på kurs hur man bor i lägenhet och inte minst lära sig läsa och skriva innan forskar karriären kan ta fart igen.

Dom övriga kemi utbildade irakier som vi fått nöjet att bjuda in kan det bli lite svårare att hitta ett passande jobb till då vi inte avrättar folk med senapsgas i Sverige.

2010-04-23 @ 03:43:27
Postat av: nesse

Billström va väldigt lustig mot slutet när han skulle va allvarlig och sa att hela Sveriges framtid är avhängig av att högutbildade indier bosätter sig här! Varför importerar vi då analafaber en masse från Afrika och MENA länder ? Tror våra kära politiker att vi är totalkorkade! ? Hela debatten tog, som vanligt, sin utgångspunkt i att vi "måste" försörja halva världen. Inte ett ord om att vi borde begränsa invandringen för att inte dränkas av denna kött-tsunami!

2010-04-23 @ 06:21:51
Postat av: B.P

Var en av de sämsta debatt jag sett en debattledare som överhuvudtaget inte hade något underlag alls utan de gamla vanliga lögnerna flög runt som vanligt i programmet.Eller som Dan Eliasson påstod att "flyktnigarna skall klara sig på cirka

70 kr per dag detta ska alltså täcka uppehälle samt mat med mera,är det någon frisk människa som verkligen tror på dessa uppgifter.

2010-04-23 @ 06:48:59
Postat av: Bosse

Jag jobbar med utbildning inom transportsektorn och har många invandrare. Visst har jag stött på några som har god utbildning men det är max 5% av de jag kommit i kontakt med de 9 år jag jobbat med detta. En gång träffade jag en kemiingenjör från Irak, när jag träffade honom var det 8 år sedan han avslutade utbildningen och hade aldrig arbetat inom yrket. Lägg där till att han bytte språk också. Nytt språk, hade efter 8 år inte jobbat i branschen, hur mycket var hans utbildning värd då? Utbildning är "färskvara" Min bild efter 9 år i mitt yrke stämmer inte med den bild politikerna målar upp om att de flesta är högutbildade.

2010-04-23 @ 07:12:13
Postat av: Gubben o Gumman

Dessa 4 program är en slags förök till stötdämpare

för att försöka hålla SD nere, av SVT propaganda.

Hela studion full med invandrare vad fan tycker dom

måntro ,var bara Kalle "bakom flötet" Larsson som fattades .

Kommer bara att bli löjligare och löjligare wait

and see.Tänkvärt:- Ghettona är tickande bomber(betyder sammanstötningar) att inte Billström begriper det är hans problem , men bla han lär få springa.-30% av Balkan "klasen" har fixat jobb Somalier 5 %

Dessa skall försörjs på livstid samt tex

170000 Irakier hur många av dom har jobb?

osv ,Sverige är sannolikt det enda landet i Europa

som köper på sej flera "pensionärer",sinnessjukt

är bara förnamnet på dessa penning/makt kåta

politiker atrapper.Sverige behöver mera invandrare.???- Lille "Pastillio" med utlänsk bakgrund skall inte

babbla om något tvång hit eller dit för Svenne.

Karln är ju helöjligt i sin helhet,han och

Billström passar på en gaybar utklädda till

Piff o Puff.- Fnoskler om raketforskare börjar bli

underhållande ,killen som anför det är 20 år

efter pk Sverige i argumentation.

Klart seg i mössan.- Kort o gott en arbetsdag på Hjärntvättavisonen.

2010-04-23 @ 07:16:03
Postat av: Hulda

Fick Jimmie Åkesson någon inbjudan till programmet? Att bara bli intervjuad var inte rätt, så det var bra att han tackade nej.

Vem vet vad en vänstertomte vid ett klippbord kan få till..

Troligen ställde Astodillo och Billström villkor på medverkan i programmet. Åkesson skulle INTE få vara med. De har ju inga argument som håller mot Åkesson eller någon annan SD-politikers fakta...

Det sämsta "Debatt" som jag någonsinn sett!!

2010-04-23 @ 07:16:09
Postat av: Nalle i Växjö

Billström kanske skulle läsa SvD varför invandringen fungerar bra i Canada.Något som dom flesta normalbegåvade redan känner till.För övrigt en usel debatt. Alltid samma prat om att "nysvenskar" skall snabbare ut i arbete.Vilket arbete?Vill dom ut i arbete?

Postat av: MartinA

Dels, om nån frågar "hur nära står SD Geert Wilders?" vafan kan ni inte ge ett politikersvar? Exempelvis: "Jag känner inte till Geert Wilders åsikter i detalj" eller nåt sånt. Åkesson brukar vara bra att svara på den typen av frågor och dessutom göra ett ärligt intryck.Dels, det räcker att förklara att massinvandring inte löser problem med pensionsavgångar. Ingen lösning behöver presenteras. Både åkesson i en tidigare debatt och nu Mattias Karlsson tvingas ägna lång tid åt försvar. Istället det som SD gör bäst, kritisera vansinniga aspekter av svensk politik och samhällsklimat.

2010-04-23 @ 08:16:27
Postat av: MartinA

Försvar av ett system med gästarbetare alltså.

2010-04-23 @ 08:19:00
Postat av: Lee

Med alla högutbildade invandrare så skulle landskrona och södertälje vara sveriges sillicon vally i dag !

2010-04-23 @ 08:24:23
Postat av: LN

I gårdagens munhuggande, som av SR skönmålades som DEBATT, framträdde några individer som tillfälligtvis hade hämtats in från sandlådan, som uppenbarligen annars är deras vanliga uppehållsort. Endast hink och spade saknades. Gossarna Luciano och Tobias debatterade så att det stod härliga till -- salivdropparna svävade tätt som askpartiklar från en vulkanisk ejakulation på Island, decibellmätarens visare for omkring i virvlande dervishdans och slog förjämna huvudet i taket. En från Ockelbo invandrad liten flicka av exotisk extraktion, med en vokalkapacitet som vida översteg hennes förståndsgåvor, tävlade med gossarna i den akustiska kraftmätningen -- och en ända från Vellinge tillrest farbror hade absolut inget väsentligt att tillföra det högljudda meningsutbytet. En egyptier och tillika muslim, hette han kanske Qadiriyya, var tillrest för att ta pulsen på det svenska migrationsproblemet. Långt om länge, efter ingående studier och samtal på stan' och i maktborgen Rosenbad, avgav han sin visa slutsats: vi i Nya Sverige sitter på en krutdurk. Han blev också sammanförd med sverigedemokraten Mattias Karlsson i en konstig intervjusituation, som gav intryck av att vara grundligt genomklippt. Är i verkliga livet MK en sådan slätstruken figur, som han gav intryck av att vara i denna "intervju"? Avslutningsvis syntes MK inte veta vad han skulle säga och som final gav han uttryck för en ogenomtänkt åsikt om att tillrest arbetskraft i princip skall utsugas på blod, svett och tårar för att sedan återförvisas till sitt hemland. Ett sådant uttalande -- var det verkligt? -- och om det uppmärksammades, skulle länge kunna nyttjas av gossarna Luciano och Tobias för att illustrera de politiska motståndarnas förfärliga människosyn.

2010-04-23 @ 08:33:08
Postat av: DDR2

Ännu en girig invandrarpolitiker: http://lt.se/nyheter/1.808328-assyriska-vagrar-visa-dokument

2010-04-23 @ 08:59:30
URL: http://exilen.eu
Postat av: Ceasar Andersson

Som fd Moderat var debatten mellan Luciano (S) och Billström (M) väldigt intressant. Jag har som sagt röstat på Moderaterna otaliga gånger och nu i efterhand har jag haft vissa brydderier i att förstå varför!Jag har alltid tyckt att en restriktiv, noggrann invandring är att föredra. Jag har alltid tyckt att ex en vandelsprövning är relevant för att kunna bli Svensk medborgare.Billström lyckades sätta fingret på varför jag har röstat på Moderaterna vid ett flertal ggr, nämligen genom att ge sken av att se problemet och göra ngt åt det.Genom att låtsas som Moderaterna nu är tydliga med att "det är rimligt att vi sätter försörjningskrav på dagordningen" annars blir det direkt bidragsberoende. Många Moderater nickade säkert instämmande åt hans klokskap. Jag blev glad för jag kunde se hur jag låtit mig luras av de akademiskt tillrättalagda Moderaterna.Deras krav på försörjningkrav är som överskrift ett naturligt krav men med de undantag lagförslaget innebär så blir det i praktiken nästan verkningslöst.Sossarnas repressentant var mkt ärligare.Nåväl solen skiner i Stockholm!Ceasars legionärer är vår grupp för aktivering för Sverige. Vi gör det med flygblad på bilar, personliga utdelningar av visitkort och avrivningslapparna.Vi har 6 personer i gruppen och är verksamma i Stockholm.För Er som ännu inte personligen har lyckats få upp ögonen på ngn annan medmänniska kan jag bara lova att det är en mycket befriande känsla.Hjälp oss, bilda en egen grupp.http://korta.nu/flygblad

Vår blogg: http://sverigefidelis.blogg.se

2010-04-23 @ 09:12:00
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Cavatus

LN! Tack för dina satiriska betraktelser. De lättar upp stämningen och tar udden av alla tokerier man ser och hör efter att man kommit ur pk-dimman.Det som är mest beklämmande är att i Debattprogrammet är det ett axiom att invandringen ska pågå i samma takt som hittills, och helst även öka. Man ger motståndarna en liten inklippt filmsnutt och sedan åter i studion kan allt återgå till det vanliga. Då tycker SVT att de gjort sitt för mångfalden vad gäller åsikter.Tack S-E Karlsson för att du ordnat så infobladet till pensionärer har mejlats till mig. Det ligger nu ute på korta-adresser för den som vill läsa och sprida det.Ceasars grupp som sprider infomaterial i Stockholm är ett lysande initiativ och jag hoppas att fler kan bilda grupper på samma sätt på andra ställen. Det är roligare att samarbeta och peppa varandra.Tänk på att detta till fullo är en gräsrotsrörelse där infospridarna på egen bekostnad kopierar och sprider informationen vidare. Det ska ni ha en STOR ELOGE FÖR!Som privatperson känns det befriande att få göra något konkret för att stoppa vansinnet. Det är en oerhört skön känsla att sprida detta material så fler får upp ögonen. När man insett hur allvarlig situationen är och ser hur samhället har förbundna ögon är det faktiskt ångestdämpande att sprida informationen. Då har man i alla fall försökt att dra sitt strå till stacken.Att jobba med detta är dessutom ofta det enda sättet att försöka informera folk eftersom man, om man går ut offentligt med sina ståndpunkter, kan riskera mycket (anställning, vänner, socialt liv, trakasserier för barnen) samt blir betraktad som paria.Mål: att alla röstberättigade svenskar ska ha nåtts av materialet före valet? Är det omöjligt? Svar: nej. Inte om alla gör lite, eller lite mer. Men få kan inte göra allt. Så gör vad du kan. Allt är bättre än att inte göra något!

2010-04-23 @ 10:38:04
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: AWSvenssson

Tänk vad lite hjärnkapacitet det behövs för att bli en framstående politiker. Jag tänker närmast på den så kallade debatten mellan Luciano (S) och Billström (M). Dessa debatter borde få fler att inse att dessa politiker är inte medlemmar i klubben Nobelpristagare utan enbart som enda merit "pratglada" lyckats ta sig fram till köttgrytan. Det blir lite av Vi i femman stämning , man känner sig väldigt förkovrad i sammanhanget.

2010-04-23 @ 11:14:04
Postat av: Roberth Ström

Mattias Karlsson hade fått ett löfte om att Sd skulle få vara med i Debatt men där svängde Svt om. Dessutom var hans pratstund med egyptiern på en helt timme. Självklart klippte pravda tv som de ville. Makalöst vi har ett statligt organ som beter sig som NordKoreas (fria) press. Ska man skratta eller gråta. Nej jag blir förbannad riktigt heligt förbannad.

2010-04-23 @ 11:30:07
Postat av: WMB

MartinA skrev: "Både åkesson i en tidigare debatt och nu Mattias Karlsson tvingas ägna lång tid åt försvar. Istället det som SD gör bäst, kritisera vansinniga aspekter av svensk politik och samhällsklimat."Håller med om detta. SD:s representanter får som regel vinklade och befängda frågor som gör att de hamnar i försvarsställning. Snälla och artiga som de är så svarar de, och innan de hinner komma in på det som egentligen är viktigast är det någon annan som har fått ordet.När det är något som är angeläget att framhålla i en debatt får man passa på att häva ur sig detta så fort man får micken framför munnen, även om det skulle bli lite som "goddag yxskaft". Det absolut viktigaste är att man FÅR UT SITT BUDSKAP först och främst. I synnerhet i TV med den stora genomslagskraft detta medium har. Man får ta sig friheten att själv markera det mest betydelsefulla i diskussionsämnet i stället för att svara på frågor som är oväsentliga och egentligen ställs till SD i provocerande syfte.Tyvärr finns det också anledning för SD att avböja medverkan i vissa debatter och intervjuer som inte är direktsända. Man kan nämligen utgå från att det färdigklippta och redigerade slutresultatet, som sedan sänds i radio/TV eller trycks i någon tidning, blir väldigt annorlunda än originalversionen.PK-media är i första hand ute efter att framställa SD så frånstötande och tarvliga som möjligt. Med dagens redigeringsteknik är det hur lätt som helst att fixa detta på ett helt trovärdigt sätt.

2010-04-23 @ 12:01:41
Postat av: Nalle i Växjö

Och "S" rasarHur kan man vara rasande mot en verklighetsbesrivning

Postat av: Cavatus

Hur kan sanningar vara förtal? Visserligen är det elakt, men förtal? Enligt det resonemanget ska även Agerhäll åka fast för sitt eminenta dokument massinvandringsfakta, som finns på korta.nu/flygblad, för det är ju en sammanställning av fakta från myndigheter.Det är endast i en diktatur som sanningar betraktas som förtal och osanningar. Läs Jan Mills vitbok så bli ni varse om hur det står till i Sverige (fast det har ju ni, kära icke-pk-folk, förvisso redan upptäckt). Men Vitboken är likväl en intressant ögonöppnare ur många aspekter.

2010-04-23 @ 12:29:33
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: vmm

Om Debatt: det var ju en kille där som berättade att sverigedemokrater och nynazister hade jagat och överfallit hans lillebror eftersom han har invandrarbakgrund. Fullständigt chockerande. SDare som gemensamt med nynazister ger sig på och överfaller invandrare för att dom är invandrare... Anklagelsen är enorm och bör tas på största allvar av SDs ledning. Vem eller vilka i SD ägnar sig åt sådana här saker?? Förutom det allmänt vidriga i det här så är det ju klockrent partiskadligt och bör leda till uteslutning.SD kanske kan kontakta den här killen som blivit jagad och fråga om han vet vilka SDare som jagat honom. Vet han att dom är medlemmar i SD så bör han ju på något sätt kunna identifiera dom. Sedan får SDs ledning ta ett allvarligt snack med dessa personer och förklara det olämpliga i att gå runt med nynazister och slå folk.

2010-04-23 @ 17:55:12
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Pensionsräddarna är nu ni ledning när det

gäller hemlösa uteliggare, modell yngre ,utslängda

hemifrån!, med sina diagnoser 18år gamla ,då i bla Botkyrka Enskede.Vad gör samhället då jo sätter in extra resurser.

Vilket är snällt,men förlåt har inte Etniskt Svenska uteliggare samma människovärde?Här drar den oikofobiske politikern av ett ett

helt kulspruteband i fossingen,gravt avslöjad.Det har gått bra långt i detta landet med särbehandling av vinstlotter ända ned till uteliggare/diagnoser.Förtur på arbetsmarknaden,"specialstraff" i tinget osv ,pinkandet på Svenne fortsätter på nya nivåer.Svennebanan duger bara till skatteslav numera.AW Svensson : "Pastillio" samt "Lill Himmler"

är utmärkta exempel på självgående mundiarister

vid köttgrytorna på Titanics brygga (Sverige)

2010-04-23 @ 18:59:31
Postat av: Stora Småland

Tittade i kväll på Tv 4:as nyheter kl.19.00 en familj på någon ö i Göteborgs skärgård som ståtade med att dom tagit emot ett ensamkommande barn ! Lars Ekborg hade i en sketch ngn gång på 60 talet ett uttryck " Vad gör man inte för lite sprit "! Detta kan man göra om i den här familjens fall till "Vad gör man inte för lite pengar " , dessutom svenska skattebetalares pengar ! Tycker inte det denna familj är ngt att skryta med!!

2010-04-23 @ 20:14:53
Postat av: Trisse

Billström (m) skall sparkas efter valet.Han fattar nada.Där har SD nya riksdagsgrupp en viktig mission att fylla.SD kommer in i riksdagen.Detta menar många valfortskare står utom

allt tvivel.Man måste naturligtvis ge landet en respit.Det vill säga; Ett t o t a l s t o p p

för flykting och invandraringen under

20 till 30 år.Landet klarar inte mer. -Utan måste få chansen att ge dem vi tagit emot (och som enligt gällande lag ¨f n inte går att avvisa) en rimlig och värdig möjlighet till integration och försörjning.Packa resväskan Thoralf.För Stockholms och riksdagsresa (SD) i höst!-Jag och många andra hoppas på detta!

Så här kan vi inte ha det mer.

2010-04-23 @ 20:38:35
Postat av: Roberth

vmm sluta trolla inga inom sd håller på med sånt!

2010-04-23 @ 22:50:27
Postat av: vmm

Roberth: nej, jag tror inte heller att några SDare håller på med sådant. Jag vill inte tro det. Men nu beskylls SDare för sådant. Då är det tamejfan allvarligt på riktigt. Sådant här kan sänka partiet. Anklagelsen är så enorm att den inte kan lämnas utan att SD bryr sig.Saker man kan göra:- försiktigt och artigt helt enkelt fråga den här killen om vilka SDare det kan ha varit och hur han visste att de var SDare- kolla igenom det som är offentligt i polisutredningen om hur killen visste att det var SDare och i sådana fall vilka- "internsnack". Prata med SDare i regionen om vem eller vilka som kan tänkas hålla på med sådant härGår säkert att hitta på fler saker man kan göra. Men om killen inte ljuger rakt upp och ner i TV utan det var SDare som jagade den här killen så är det något partiet bör ta tag i och se till att det inte händer.

2010-04-23 @ 23:50:21
Postat av: Effe

"I programmet framhölls också att dessa invandrare är ingenjörer, läkare, lärare och ekonomer som vi ”elaka” svenskar inte anställer."Om vi vänter på resonemanget och antar att de faktiskt inte är ingenjörer och doktorer osv... Om vi faktiskt antar att merparten av alla asyssökande är utblottade, outbildade analfabeter... Hur har de lyckats ta sig hit då? Utan pengar? Utan pass? Utan att kunna läsa?Någon som vet? Ett pass kostar. En transport kostar. Förslag någon?Visar du mig en anställd invandrare, så lovar jag att ta tillbaka att du är en "elak" svensk =)En annan helt absurd sak är hur Stockholmarna kan vara så stolta över att bo just i Stockholm. Det är en fin stad, inget illa menat med det. Men det är ändå den mest avlägsna huvudstaden i hela jäkla Europa med undantag av en stad. Reyjkavik.Det finns en anledning att 8 av 9 svenskar väljer att inte bo i Stockholm. Tacka vet jag varma (med svenska mått mätt) södern! =)

2010-04-23 @ 23:55:20
Postat av: vmm

Effe skrev: "Hur har de lyckats ta sig hit då? Utan pengar? Utan pass?".Vissa reser säkert med sk människosmugglare, men om man tänker flyget så blir jag helt svettig av tanken av att någon ens kan gå ombord på ett flyg utan pass eller åtminstone ID-handlingar. What!? Hur kommer man ens ombord utan ID-handlingar??

2010-04-24 @ 00:55:49
Postat av: WMBvmm!

Självklart kommer man inte ombord på ett flygplan utan ID-handlingar

Ca 250 000 svenska pass är anmälda som försvunna eller stulna.

Falska pass och andra nödvändiga papper ingår i smuggelverksamheten. Men de används endast under resan. Vid framkomsten lämnas en del pass tillbaka till smugglarna för återanvändning. Andra slängs, antingen på toan innan man går av planet eller på flygplatsen efter avstigningen.

Ca 95 procent av alla som söker asyl i Sverige visar inte upp några giltiga ID-handlingar numera.Här finns lite att läsa om några av de fåtal smugglare som åker fast:svenskpolis.se/Artikelarkiv/Artiklar-2009/januari-2009/smugglarligor/.

2010-04-24 @ 02:40:41
Postat av: Stora Småland

VMB och även fast dom inte har några idetitetshandlingar med sej så kan dom ändå väljas in i Sveriges riksdag,landsting och kommuner , det tycker jag är förbaskat underligt !

2010-04-24 @ 07:32:50
Postat av: pur

Procentsatserna --- av vad?

Totalt anges ca 300%????

Jippo????

2010-04-24 @ 15:51:50
Postat av: Effe igen

"Vissa reser säkert med sk människosmugglare, men om man tänker flyget så blir jag helt svettig av tanken av att någon ens kan gå ombord på ett flyg utan pass eller åtminstone ID-handlingar. What!? Hur kommer man ens ombord utan ID-handlingar??"Och du menar att människomugglarna är snälla goda människor som gör det helt helt gratis? Knappast.

2010-04-24 @ 17:31:38
Postat av: Elisabeth

Hur är man funtad som kan ha en profet som denne äcklige Mohammed - då måste man vara förståndshandikappad. Varför beundrar man denne mördare och pedofil??Skulle vilja läsa ett svar från en troende muslim vad det är som är så märkvärdigt med denne avskyvärde person som kanske levt någon gång på 600-talet. Kanske Mona Muslim kunde förklara det inför valet - varför hon och övriga politiker är så imponerade av islam.Eller är det bara rädsla för dem men varför släpps de in i vårt land??? Ut med dem - skicka tillbaka dem till deras egna länder eftersom de vill ändra vår kultur till den kultur de kom ifrån. Jag förstår inte varför de kommer hit. Det är väl endast för att slippa arbeta. I deras egna länder är det fint att visa långa naglar - då arbetar man inte. I Saudiarabien importerar man kroppsarbetare.

2010-04-24 @ 21:01:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0