KURSÄNDRING I MEDIA?

De senaste dagarna har jag noterat en förändring i media. Den kanske inte är så stor men det är fler än jag som noterat detta nya ”fenomen” i media. Det känns lite som en spaning när jag nu skall lägga fram bevis för min tes.

Min spaning handlar om att journalisterna har börjat ange etnisk härkomst när det gäller brottslingar och detta är faktiskt något nytt i media. För något år sedan var detta fullständigt omöjligt men jag gissar att media sakta men säkert kommit till den insikten att framförallt bloggar på nätet omgående levererar dessa fakta oavsett om media försöker mörka. De bloggar som hela tiden levererar sanningen har upplevt en sällan skådat ökning av besökare som säkert gör mediabranschen avundssjuk. De lever istället med sjunkande upplagor av sina tryckta alster och den förväntade uppgången på nätet har kommit av sig på grund av alla sanningssägande bloggar. Som exempel kan nämnas Politiskt inkorrekt som har flera besökare än t.ex. Barometern.

Jag är övertygad om att dessa chefredaktörer sakta men säkert kommit till insikten att de inte längre kan kontrollera nyhetsflödet och att man bara har två alternativ att välja på. Antingen en långsam självdöd eller komma närmare sanningen. Valet för dessa chefredaktörer är därmed ganska givet, ingen vill förlora sin inkomstkälla och därför får man anpassa sig till verkligheten. I detta fall är det alltså bloggarna som styr utvecklingen.

Här kommer några exempel.

Fallet med den förvunna kvinnan där hennes man misstänkts för att mördat henne har fått stora rubriker i den lokala mediabevakningen. Detaljerna är ganska upprörande när det gäller misshandeln och andra detaljer i mannens agerande. Barometern angav nyligen i en artikel att mannen är kurd och kommer från norra Iran.

Värt att notera är också följande från artikeln.

”För några år sedan skiljde sig paret enligt svensk lag och mannen träffade en ny kvinna som han knappt hade haft någon kontakt med. Den försvunna gick dock inte med på att han hade två hustrur varför giftermålet blev kortvarigt och han återvände till familjen.”

Är det så det tillgår i Sverige när personer med denna kulturella bakgrund skaffar sig flera fruar. Svensk lag respekteras inte det minsta.

I GT kunde vi i måndags läsa om ett bråk vid en Hammarkulleskolan där två personer blev skjutna under söndagen. Tidningarnas praxis har tidigare varit att skriva ungdomsgäng men i detta fall talar man helt plötsligt om etniska grupper och anger till och med ursprung.

”Enligt uppgifter till GT handlade bråket om en dispyt mellan två etniska ungdomsgrupper, där ena gruppen har sitt ursprung i Afrika och den andra i Östeuropa. Men vad som satt i gång själva våldsamheterna - och om det kan vara gängrelaterat - är dock ännu oklart.”

Mitt tredje exempel kommer från Barometern som för några dagar sedan hade en stor artikel med rubriken ”Här slog tjuvarna till”. Redan i inledningen av artikeln slår man fast att det flesta inbrotten begås i de invandrartäta norra stadsdelarna som Norrliden, Berga och Norrlidens koloniområde.

Men de mest anmärkningsvärda är ändå uttalandet från polisen och det förvånar mig storligen att det finns med i artikeln. Hade jag uttryckt detta i t.ex. kommunfullmäktiga hade jag omgående blivit anklagad för rasism. Här kommer polisens uttalande. Läs hela artikeln.

”Inbrotten utförs av tre grupperingar. Först har vi en del asylsökande som gjort inbrott i mellanlänet, samma sak har skett i Kristianstadområdet. Sedan finns det personer som kommer utifrån, från de baltiska länderna eller Polen. De åker tillbaka efter inbrotten. Den tredje gruppen är svenskar som bor i Kalmar län, säger Ulf Ericsson.”

Ulf Ericsson är operativ chef vid Kalmarpolisen.

Man kan kanske förtydliga att den tredje gruppen även innefattar invandrare som är bosatta i Sverige och inte bara etniska svenskar.

Visst är det anmärkningsvärt att asylsökande begår brott! Jag har själv sett detta vid mina besök i tingsrätten och detta borde få ansvariga personer att reagera.

Frågan är om detta är enskilda misstag av dessa journalister eller om det är en kursändring av pk-media som bara varar fram till den 19 september?


Kommentarer
Postat av: Skeåning

Det är mycket troligt att det beror på de orsaker du tog upp Thoralf. Jag tror också det handlar om att man helt enkelt vill ha någon slags heder i behåll, journalisternas hyckleri i de här frågorna belyses mycket tydligare idag med alternativa källor, man kan helt enkelt inte behålla locket på längre.

2010-04-14 @ 18:22:56
Postat av: Mats

DN går hellre i konkurs än skriver sanningen, men lokaltidningar kan kanske ta ut svängarna lite mer.Det sista året har vi annars sett ett strategibyte ungefär var tredje vecka från etablissemanget. Det är möjligt att vi nu ska köra det här spåret i tre veckor och se om det fungerar.

2010-04-14 @ 18:25:58
Postat av: Nalle i Växjö

Kanske har dom insett att sanningen inte går att dölja längre och att dom inte vill bli till allmänt åtlöje när allt flera kan läsa vad som händer på alternativa media.Tror inte att dom är rädda på grund av heder, snarare att inte "tappa ansiktet"

2010-04-14 @ 18:31:30
Postat av: Skeåning

Nalle i Växjö, nej du har nog rätt, och hedern har de iofs tappat för längesen.

2010-04-14 @ 18:34:28
Postat av: Svensk tant

Hut går hem till sist.Och droppen urholkar stenen."Droppen" är i det här fallet bloggvärlden och Internet som sätter en kraftig press på traditionella media.Under trycket av sjunkande upplagor och allmänhetens devalverade förtroende ser en och annan redaktör sig tvingad att ändra kurs. De kommer att bli fler.Den mångkulturella verkligheten är i dag så brutal och påtaglig att inte ens journalisterna kan undgå att se den. Och då har det gått långt!Dessutom finns det på många redaktioner journalister som faktiskt vill göra ett hederligt jobb och inte längre kan finna sig i att medverka i den offentliga lögnen.

Enough is enough. Det finns en smärtgräns, och någonting säger mig att många har nått den.När det gäller att dölja brottslingars etnicitet styrs media av pressetiska regler som säger att etnicitet inte ska anges om den inte är relevant i sammanhanget.Uppenbarligen börjar vissa journalister anse att invandrarbakgrund faktiskt är relevant i sammanhanget, eftersom invandrare är kraftigt överrepresenterade i brottslighet.Till exempel begås 85 % av våldtäkterna av invandrare. (Ann-Christine Hjelm: "Är kulturgenererad grov brottslighet myt eller verklighet?", 2006).Många inser också den bristande logiken i att hänga ut svenska brottslingar med namn och bild långt innan de är dömda men skydda invandrade kriminella.Många fler grova brottslingar skulle gripas och lagföras om fler media uppgav signalement inklusive etniskt ursprung på efterspanade brottslingar. I längden kan inte media undgå att ta ansvar för att på det sättet skydda allmänheten istället för förövarna.2010-04-14 @ 18:40:27
Postat av: krister

måster läsashttp://www.vitbok.se/

hämtat ur vita bokensverige måste förbli svenskarnas land. Vi har ju ingen annanstans att ta vägen.

2010-04-14 @ 20:08:00
Postat av: Bosse

Internet är den största omvälvningen sedan boktryckarkonsten uppfanns inom informationsteknologin. Många tidningsutgivare i landet märker detta genom minskad makt inom opinionsbildning och vikande tidningsupplagor.

2010-04-14 @ 20:41:52
Postat av: Hulda

Nyhetsmonopolet är brutet! Nu kan de som vill och kan, själva publicera nyheter på nätet.

Givetvis ska det ske med omsorg, ordning,reda och med en fullständig sanning.

Lilla Saltsjöbadsavtalet ligger på historiens sophög.....

2010-04-14 @ 21:05:42
Postat av: Sven Duva

Det är lite kejsarens nya kläder över det hela.

2010-04-14 @ 21:32:15
Postat av: MartinA

Bra spaning! Jag skrev ett uppmuntrade mejl till en av journalisterna, dvs jag gnällde om något annat än vad jag brukar gnälla om, rubriksättningen "Blodbad" i detta fallet. Poängen är, om dom slutar ljuga så kan jag bli mer nyanserad :)

2010-04-14 @ 21:38:00
Postat av: Tore (preact)

PI:s framgångar och du Thoralf på det lokala planet

har säkert haft en avgörande betydelse.

Att media ljuger, har nog befolkningen insett, och söker sanning i internet. Där finns den!Expressen och Aftonbladet kivas om upplagorna. För att försöka höja sina upplagor, säljer de vilt allehande CD skivor - böcker och annat skräp i s k

serier. Men dessa tar väl slut någon gång, även om deras upplagor har försämrats. De har ju inget statligt tidningsstöd, som en del andra tidningar erhåller. Nästan enhalv miljard i stöd under 2009!

Dessutom distributionsstöd tillkommer.

Dax med ett borttagande, för bevisligen finns det tidningar som klarar sig utan detta...

2010-04-14 @ 22:20:45
Postat av: Retzius

Kulturrevolution minsann!

Etniskt ursprung är A och O för samhällets danande.

2010-04-14 @ 22:22:46
Postat av: Cavatus

Jag tror inte vi ska dra för stora växlar på dessa (få) observationer. Men de bådar likväl gott och förhoppningsvis är den en islossning på gång nu.Kanske vår kampanj och att sätta upp flygblad och sprida lappar till svenska folket om ocensurerade nyheter om gett dem kalla fötter?www.korta.nu/flygbladHur som helst så kommer även en öppen rapportering av etnicitet i det långa loppet att gynna SD, när folk inser vilken överrepresentation invandrare verkligen har i brottsstatistiken.Slutsats: hur de än skriver får SD vind i seglen.

2010-04-14 @ 22:43:18
URL: http://www.aktualia.wordpress.com
Postat av: Roberth

Blaskorna tappar läsare och tas presstödet bort är det kört för många. Jag håller tummarna

2010-04-14 @ 23:00:19
Postat av: Ceasar

Härligt Cavatus,Imorgon ska jag skriva ut fler av de schyssta färgglada visitkorten. Denna vår är vår!

2010-04-14 @ 23:05:40
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Så där fick vi den bittra sanningen åxå!

112 SVT Text Onsdag 14 apr 2010

INRIKES Publicerad 14 aprilSverige slår världsrekord i biståndEn internationell jämförelse visar

att Sverige är det land i världen som

relativt sett ger mest bistånd.

Enligt regeringen är det också ett

slags världsrekord i bistånd.En jämförelse från OECD visar att det

svenska biståndet i fjol uppgick till

1,12 procent av bruttonationalinkomst-

en (BNI). Enligt regeringen har inget

land tidigare visat upp en så hög

andel.FN:s mål är att i-länderna ska ge i

snitt 0,7 procent till 2015. Ännu är

det långt dit. Snittet för samtliga

länder i fjol var 0,48 procent.

Inrikes 101 Utrikes 104 Innehåll 700

2010-04-14 @ 23:47:14
Postat av: Stefan K

Media har levt i en skyddad verkstad med ensamrätt på nyhetsförmedlingen i många år. Nu ser de hotet från Internets censurbefriade nyheter som folket finner mycket mer intressant. Det går inte längre att mörka ens de mest genanta nyheterna, då sanningen står på diverse bloggar redan samma dag. Leve Internet!

2010-04-15 @ 00:07:07
Postat av: Robin Shadowes

"Internet är den största omvälvningen sedan boktryckarkonsten uppfanns inom informationsteknologin. Många tidningsutgivare i landet märker detta genom minskad makt inom opinionsbildning och vikande tidningsupplagor."Håller med men det gör inte alla. Frimuraren och Bilderbergaren John Rockefeller anser att internet aldrig borde ha uppfunnits.

2010-04-15 @ 00:53:29
Postat av: Leif

Det har egentligen ingen betydelse om en eller annan blaska skriver ut etnicitet någon gång, vill de ha trovärdighet ska de skriva ut alla fakta, alla gånger och ta ställning mot brottslingen. Alla gånger oavsett om det gäller en svensk eller en invandrare.Tidningsredaktörerna ska upplysa om de fakta som ger läsarna en relevant bild av verkligheten inte som idag, med det politiskt korrekta lögnfiltert påslaget.Med ta ställning menar jag att man ska ta ställning mot brottslingen och för brottsoffret på samma sätt som varje normalt funtad människa gör.Tills den dagen tidningsredaktionerna börjar förstå detta hoppas jag att alla avstår från tidningsköp och besök på deras webbsidor.Läs utländska tidningar, där skriver de också om världshändelserna, läs de fria webbsidorna som informerar om sanningen.Säg upp era tidningsprenumerationer, upplys deras annonsörer om att ni inte tänker köpa deras varor om de fortsätter att annonsera i PK tidningarna.Ta själv ställning eftersom PK tidningarna behöver en hård spark i röven för att förstå att vi inte accepterar deras lögner mer.Hjälp till att sprida informationsmaterial om de internetsidor som förmedlar nyheter utan politiskt PK filter.Samt ta varje chans att informera de oupplysta om SD politiken kontra det förljugna och påstådda,

ta varje chans att värva nya röster.Vi finns, vi är här, vi tänker inte ge upp och vi har rätt.Varje röst på SD är en röst på ett sunt och fungerande samhälle.Varje röst på ett sjuklöverparti är däremot en röst för fortsatt demontering av Sverige som välfärdsnation.

2010-04-15 @ 03:15:41
Postat av: World Traveller

For ovrigt misstanker jag starkt att SD-vaenliga och invandrings och islam-kritiska bloggar snart ar ett minne blott. Jag tror att de snart slacks ned. Carl Bildt har ju sammankallat ett mote for att gora just det, fast han kallar det "att stoppa websidor som ar emot manskliga rattigheter".

2010-04-15 @ 07:01:55
Postat av: Tomas

Tidningarna är ofta fega och har inte den lilla rutan där det går att skicka kommentar. Skulle det gå, så sitter det en tomte och censurerar i sanningarna. Detta gör en bara ännu mera förbannad. Inte konstigt att bloggandet fått sådant genomslag. En artikel i tidningen får ofta sitt rätta innehåll denna vägen. Tack för all intressant läsning som ständigt fylls på ☺

2010-04-15 @ 08:46:31
Postat av: Allemand

World Traveller,Då borde han lära sig av Iranska motståndet där dessa ges tillträde till nätet utan statens kontroll.För övrigt så är han en tillskyndare av censur på sin egen blogg, så han är inte främmande för sånt.

2010-04-15 @ 09:04:05
Postat av: Fredrik

Off topic!Vill bara säga att jag satt o så morgonnyheterna precis och det handlade om den nya boken "Kokain"Där man får följa med från mexicos tillverkning genom smugglaren väg till party snortandet på innekrogar o ibland artister.Vad jag reagerade på vad när författaren sa:

När jag intervjuade "plurra" så berättar han hur lycklig han var när smugglaren kom hem o tömde tarmen på kokain!?? Denna vänsterflummare har eget matprogram, är artist och uttalar sig politiskt.Ett sånt prakt arsel på ren svenska!

Sen ska de vara sååå synd om dom?En högre straffskala omgående!!Snacka om att utnyttja svaga människor för egen vinning skull!SD in i riksdagen nu!2010-04-15 @ 09:14:21
Postat av: LN

Arabiskan lagstadgat minoritetsspråk 2040?Anna Lena Ringarp snackade sig i tisdagens "Spraket", Vetenskapsradions språkprogram, varm för "minoritetsspråk" .

Sådana finns det genom lagstiftning fem av i Sverige: samiska, meänkieli (tornedalsfinska), finska, romani och jiddisch.

Talare av dessa erkända minoritetsspråk har en del privilegier -- i övriga delar av landet, exempelvis har skolbarn rätt till ett par timmars hemspråksundervisning i veckan även om det bara gäller ett enda barn i ett visst skolområde, och kommunen har allmänna skyldigheter även. En ihärdig professor i finsk-ugriska språk och företrädare för sverige-esterna, Raimo Raag, försöker nu få även estniskan förklarad som minoritetsspråk. På det stora hela, med undantag för samiskan, är det som vanlivgt kostnadskrävande nys kring detta med minoritetsspråk. Av professorns resonemang framgick att i grund och botten var det pungslagning av skattebetalarna som eftersträvades.Sist kom sedan Ringarps deklaration: om ett antal decennier är kanske också arabiskan minoritetspråk!

Ameen (Al-Fatiha).

- - - -

Glöm inte att läsa "Vitboken": http://www.vitbok.se/

2010-04-15 @ 09:43:46
URL: http://www.vitbok.se/
Postat av: Cavatus

Såg också morgonnyheterna och kunde notera följande:I TV4 diskuterade man budgeten. Åsbrink (S) och LO:s ekonom samt en ekonom från Svensk Näringsliv var inbjudna. De två första fick börja och tala ostört länge och väl. När näringslivets ekonomi talade blev han avbruten flera gånger och till sist avbröts han och fick inte tala till punkt utan slutordet gavs till Åsbrink. Vad signalerar inte det? (Mot bakgrund av TV4:s engagemang av Lena Sundström som "oberoende" politiskt reporter inför valet.)På Stockholmsnyheterna ABC sades att Maria Ungdom skulle börja göra gentester på ungdomar och deras familjer och på sikt behandla dessa mot drogberoende och kriminellt beteende, typ bokstavsbeteckningar.Drog genast paralleller till många invandrargrabbars störiga beteende där våldet ligger under en tunn yta och där konflikter ofta löses med knytnävarna (jmf Landskronamordet). Är detta också behandlingsbart? Eller blir det direkt rasistiskt när det inte längre handlar om svenska ungdomar???Man bara undrar, liksom.För den som ovan uttryckte en oro för nedsläckning av misshagliga bloggar, kan denna läsning bidra till det skräckscenario som kan bli verklighet inom en ganska snar framtid:http://aktualia.wordpress.com/2010/03/19/europas-yttrandefrihet/

2010-04-15 @ 09:49:13
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: john

Hej Thoralf!

Det har även blivit kursändring inom SD. Nu är man för ett mångkulturellt samhälle men bara om det är kristet. Leandersson, Herrstedt, Westling, Hansson mfl har valt att hylla kristnas kaldéerns kultur.

Själv har jag kritiserat denna kaldéaffär på ungsvensk.se och är nu avstängd.Din blogg har jag följt länge och du är ett föredöme. Iom att jag blivit anvstängd visar partiet att kritik mot kaldéaffären inte får förekomma, precis som kritiken mot det mångkulturella samhället i riksdagspartierna.

En kristen irakier som måste ha tolk är tydligen viktigare än en svensk arbetare som varit kärnväljare sedan 2002.

Jag får rösta blankt helt enkelt iom denna liberalisering och vurm för kristendom från mellanöstern.

2010-04-15 @ 10:35:41
Postat av: Robin Shadowes

Det där med internet-censuren ska vara infört senast i november. Med tanke på hur ivriga Sverige brukar vara med att vara duktigast i klassen så kan det mycket väl släckas ned långt tidigare.

2010-04-15 @ 12:51:20
Postat av: Inte-en-till

Jag har också märkt en förändring.Jag ser följande scenario när SD har kommit in i riksdagen och ännu fler kommuner:Paniken bland sjuklövern brer ut sig och man kommer inledningsvis göra allt för att fula ut SD. Detta kommer rätt snart ändras till att ett stort antal borgerliga (främst) politiker och en handfull sossar kommer låtsas som om de alltid varit kritiska mot den förda invandringspolitiken. Samarbeten med SD kommer att sprida sig, först informellt sedan formellt. SD blir alltmer ett etablerat och av alla respekterat parti och går till historien som det parti som räddade Sverige.

2010-04-15 @ 13:03:40
Postat av: Tommy

http://blogg.expressen.se/thomasmattsson/Förändring nej JJag börjar se den vita flaggan!

2010-04-15 @ 13:29:11
Postat av: Nortexius

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/minskad-ledn...http://www.svd.se/nyheter/inrikes/avstandet-mel...SD får 5% i Skops undersökning för april vilket är deras högsta någonsin för Skop!

2010-04-15 @ 13:30:39
Postat av: Cavatus

Tommy! Journalisterna svär sig fria från det s.k. "Lilla Saltsjöbadsavtalet". De som inte är torra bakom öronen svär högst, för de var ju inte med på den tiden.Men mot bakgrund av hur rapporteringen faktiskt ser ut i media, finns det inget som strider emot att något sådant, om än överenskommet i muntlig form, de facto existerar. Vi ser ju exempel på det dagligen i brottsrapporteringen och i media överhuvudtaget. Vinklingen är ju total.Därför ter det sig så löjligt att de hela tiden förnekar att kejsaren ÄR naken. Tillåt mig smila och småle en smula.

2010-04-15 @ 13:46:01
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Carl Gösta

Heil Thoralf! Sieg heil på dig thoralf gamle kamrat!

2010-04-15 @ 15:47:57
Postat av: Nortexius

Thoralf kan du radera det vänsterextremistiska trollet ovanför mig? Att hålla på så där är patetiskt.

2010-04-15 @ 16:24:41
Postat av: Thoralf A

NortexiusKommentar raderad.

2010-04-15 @ 16:50:37
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ceasar

Vi kan ju hoppas att det förhåller sig så! Men det är i så fall i grevens timma. Saudi Arabien sätter ut visionen av framtiden för våra barn genom sponsring av moskéer i Sverige. En fjärde del av den somaliska flykten till industriländer ska enligt uppgift landa i Sverige.Inte en enda invändning från de styrande.Får jag lova att säga att jag är mkt orolig för mina barn.

2010-04-15 @ 22:29:50
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: john

Thoralf:

Har du någon kommentar till mitt tidigare inlägg?

Trodde du stod på de svagas sida..

2010-04-15 @ 23:42:11
Postat av: P

Man kan sammanfatta det så här: alldeles för lite, alldeles för sent.

2010-04-16 @ 00:28:55
Postat av: Tomas

Läste just i dagens kvällsposten 16/4 att ett nytt islamiskt center har fått bygglov i Malmö. Denna nya byggnad får inte kallas moské säger Khalil Assi. Trots att den kommer att inrymma en bönesal samt att byggnaden kommer att ha plats för 1500 personer åt gången. Bejcat Becirov som är VD för det redan befintliga islamic center välkomnar bygget och säger att det behövs plats, då han uppskattar antalet muslimer i Malmö till ca 60 000. Fy f-n, precis som myror. Ingen frågar det egna folket ifall vi uppskattar och välkomnar detta bygge. Det kommer att gå åt helvete med gamla Svedala.´Nä, jag ska köpa en flaska RADAR. Det är bra mot all ohyra.

2010-04-16 @ 16:29:04
Postat av: Il Padre

Om JAG lever om 20 år är ovisst, men om inget oförutsett inträffar så gör mina barn och barnbarn det och DET FINNS SORGLIGT NOG FULLGOD ANLEDNING ATT OROA SIG FÖR DEM OCH DERAS FRAMTID! Kriminella element från mellanöstern och Afrika kommer att bana väg för islamisterna om inte helomvändning sker NU! Vad är det med de etablerade politikerna? Har de ärthjärnor och inbillar sig att de och deras efterkommande blir skonade?

2010-04-17 @ 08:16:08
Postat av: adfzga

Ytterligare ett exempel:http://www.svd.se/nyheter/inrikes/aldringsbrott-blir-allt-grovre_4580295.svdhttp://www.svd.se/nyheter/inrikes/aldrebrott-forsvinner-i-statistiken_4312485.svdVerkligheten håller på att hinna i kapp gammelmedia så här i internålderns tidevarv.

2010-04-18 @ 18:07:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0