KRIS FÖR SD I KALMAR

Socialdemokraterna har gjort en ”hemlig” lokal opinionsundersökning i Kalmar. Nu har 2/3 delar av opinionsundersökningen läckt ut till den socialdemokratiska tidningen Östran som idag slagit upp stora rubriker. Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson sägs ha stort förtroende från hela 75 procent av Kalmars väljare.  Hur stort förtroende väljarna har för övriga kommunalråd och oppositionsråd framgår dock inte. Det beror givetvis på att någon sådan fråga in ställts. Därmed är det helt omöjligt att avgöra hur mycket större förtroende Johan Persson har än något annat kommunalråd eller oppositionsråd.

Lite märkligt är det ändå att när den socialdemokratiska tidningen Östran ställer samma fråga som Prospector så svarar bara 55 procent att de har stort eller mycket stort förtroende för Johan Persson.

Nu är det givetvis socialdemokraterna själva som beställt denna opinionsundersökning och då får vi inte ställa för stora krav på beställarna. Den skall ju vara vinklad till fördel för S.

I Kalmar regerar S+VP+MP sedan 2006 .

Här är det resultat som presenterades i Östran när det gäller valet till kommunfullmäktige.

 

Med detta resultat skulle S och VP få egen majoritet och med största sannolikhet kasta ut Jonas Löhnn och Miljöpartiet från allt samarbete.

Men det mest anmärkningsvärda är ändå kräftgången för alliansen, där Kristdemokraterna ramlar ur kommunfullmäktige. Vad beror denna kräftgång på? Att alliansen sitter i regeringsställning? Nej, jag tror inte det. Jag tror att det finns en mycket enkel förklaring, som också är ganska kontroversiell. Men jag tänker ändå lansera den.

Rödgröna laget.

Johan Persson (S), Bertil Dahl (VP), Jonas Löhnn (MP)

Alliansen.

Malin Pettersson (M), Inger Hilmansson (FP), Monika Bengtsson (KD), Anders Andersson (C)

Är det någon som ser vad jag ser? Bara män på rödgröna sidan och nästan bara kvinnor i alliansen. Jag är övertygad om att detta har väldigt stor betydelse i att Johan Persson har så stort förtroende bland väljarna. När jag sedan summerar senaste mandatperioden i kommunfullmäktige där dessa fyra allianspartier mycket sällan driver en fråga tillsammans, utan oftast är splittrade så är resultatet inte förvånande. De enda gångerna som alliansen är enad är när det skall rösta ner ett förslag från Sverigedemokraterna.

Monika Bengtsson (KD) är för övrigt den kvinna som anser att både svenska flaggan och nationalsången är rasistisk skrev Kurt Lundgren på sin blogg efter ett besök i kommunfullmäktige. Missa inte länken till Kurts blogginlägg. När man läser detta så inser man hur mycket man saknar Kurt Lundgren och hans texter.

"Monica tycker uppenbarligen att inte bara att flaggan utan också nationalsången är rasistisk; är detta en allmän politisk linje hos KD?"

I samma inlägg finns det mer läsvärt om denna kristdemokrat.

"Till Monica skulle jag som medmänniska jag vilja rikta frågan: I den himmel där Monica förstås kommer att inta hedersplatsen vid sidan av Gud och Jesus och ärkeängeln Gabriel, finns det plats för en liten Sverigedemokrat där eller är de alla förvisade till ett hetare ställe?"

Inte undra på att det går illa i opinionen för Kristdemokraterna med en sådan gruppledare!

Jag måste givetvis analysera den låga siffran för mitt eget parti i Kalmar
. Om detta skulle bli valresultatet i Kalmar kommun kommer jag lämna över till någon annan kraft i Kalmar. Nu är jag övertygad om att så inte kommer bli fallet. Hur motiverar jag då detta?

Jo, jag har fått samtal och mail från personer som blivit uppringda av detta opinionsinstitut. Därför känner jag till en del fakta om detta. Flera av de personer som fått svara på frågor blev oroliga när det ställdes frågor om en lokal politiker från ett okänt opinionsinstitut och ville inte säga att det tänkte rösta på SD. Den som är kommunanställd, landstingsanställd eller egenföretagare är väldigt försiktig med att öppet berätta att han röstar på Sverigedemokraterna.

Enligt uppgift har även socialdemokraternas ombudsman Mattias Adolfsson även bekräftat detta idag och sagt att han tror att SD har ett större väljarstöd än vad undersökningen visar.

Skämighetsfaktorn är väldigt stor när det gäller SD och jag tror den är ännu större när det gäller denna undersökning. Att jämföra denna undersökning med valresultatet 2006 är inte relevant när det gäller just SD. Jag undrar i mitt stilla sinne vilket resultat motsvarande undersökning visade våren 2006.

Min personliga uppfattning som jag grundar på mina egna kontakter gör att jag hyser stor tillförsikt inför valet i september. Så någon kris för SD i Kalmar existerar inte, utan jag tror på ett minst fördubblat valresultat, vilket innebär minst 6 procent.

Sedan undrar jag varför inte resultatet till riksdagen redovisas i Östran. De tillfrågade fick även svara på detta i undersökningen. Gissningsvis var dessa siffror inte så positiva för de rödgröna och därför ”läckte” inte socialdemokraterna dessa siffror till Östran.


Kommentarer
Postat av: Skeåning

Det tycks som en tydlig strategi från vissa media att försöka utmåla alla möjliga kriser inom SD, det går som en röd tråd. Först avhoppet av Sandberg i Kävlige, sedan var det katastrof med hemsidan, och nu är det helt plötsligt "kris" i Kalmar.

Man ser igenom det ganska tydligt... Bättre kan ni gammelmedia..

2010-04-29 @ 23:15:47
Postat av: Jeppson

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7043618.ab

2010-04-29 @ 23:17:46
Postat av: Funtaren

Kunde du vara snäll att klargöra din tanke bakom trovärdighetsanalysen? Det låter som om du anser att män naturligt får högre förtroende än kvinnor.

2010-04-29 @ 23:37:42
Postat av: Thoralf A

FuntarenJag tror att män hellre röstar på män än kvinnor.När det gäller kvinnor tror jag att de till större del kan tänka sig rösta på män.Därför tror jag att män har fördelar i ett val. Givetvis finns det många undantag där kvinnor gjort väldigt bra jobb.Men generellt sätt tror jag det förhåller sig på detta sätt.

2010-04-29 @ 23:47:02
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ludvig

Det kommer säkert att visa sig att det finns större uppbackning för SD än vad de gamla partierna kan tänka sig, det märker i alla fall jag när jag pratar med folk. För övrigt så har jag fått mycket stor förtroende för dig Thoralf, genom att läsa vad du skriver.

2010-04-30 @ 06:41:11
Postat av: Anonym

http://www.barometern.se/opinion/insandare/hela-bussen-tystnade-skamset%281901037%29.gm

2010-04-30 @ 07:53:48
Postat av: Anonym

Postat av: Hulda

I Radio Skaraborgs 06:30-sändning idag nämndes om en flyktingförläggning i Lidköping för ensamkommande "barn". Men i inslaget uttalades två gånger ordet "ungdomar". Så tom. de som jobbar i denna verksamet inser att några barn handlar det inte om....

2010-04-30 @ 08:11:02
Postat av: Nalle i Växjö

Så Barometen ingår nu även i reklamkampanjen FÖR SD .Misstänker att inlägget om den fruktansvärda bussfärden får många kommentarer innan dom är tvungna att stänga ner detta politiska inlägg för dom stackars invandrarna

2010-04-30 @ 08:16:24
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

När blev bussar offentliga lekplatser? Måste missat det totalt....

2010-04-30 @ 08:16:42
Postat av: Nalle i Växjö

Den här författaren om skräckresan var tydligen en "känd" Kalmar kändis.

Misstänker vi får höra mera om och av honom.Säga vad man vill men dom har en klar syn på hur vi ska bete oss i Sverige nu för tiden

Postat av: Nalle i Växjö

Pensionär säger till ung man att man inte får ha badkläder i bastun.Resultat

Otrevliga pensionären blir avstängd från bad.Notera att kommentarfunktion är avstängd i artikeln.

Det vore intressant att få pensionärens berättelse

Postat av: Gubben o Gumman

Huka eder i bussbänkera, ni Svenske skatteslavar

Böjen eder ödmjuken för det nya herrefolkets "Juniortalibaner" när dem idkar

kravallöfvningar i bussen.Ingripen ederen inte i detta. I löpen då risken

att eder nedbrytas av en "Hövinstlott"

Vilken Röde Böje i en massa lurat haver ,vilken

gören att denne står upp mot Sverige i Sverige,

helpen eder att ederen skattepengar ivägsprätta.Efter att Stinas kommentarer inläsen gjort, kan man

konstateren att en hel järnvarubutik med skruvar,

icke skolen helpa henne.

2010-04-30 @ 09:29:36
Postat av: Allemand

Du kan sova lugnt Thoralf, den artikeln speglar inte på något sätt valresultatet. Att Moderaterna kommer att falla som en sten beror på att många som röstade på M förra gången kommer att rösta SD denna gång.

2010-04-30 @ 09:36:26
Postat av: s29

Tror inte ett dugg på valresultatet. Det är bara ett knep att få SD att se obetydligt ut för att skrämma avhoppare. Jag tror sanningen ligger över 10%, och med goa gossar som Silbersky i farten har vi snart 5% till.

2010-04-30 @ 10:00:12
Postat av: roffe

Anledningen till att invandrade svenskar lever under så dåliga förhållanden är svenskarnas eget fel. Vi välkomnar dem inte, vi är fientliga (många av oss). Vi borde välkomna dem med öppna armar, då skulle dem bli integrerade och känna sig uppskattade. Då skulle vi inte ha några problem!

2010-04-30 @ 10:12:44
Postat av: Andreas

"Postat av: roffe

Anledningen till att invandrade svenskar lever under så dåliga förhållanden är svenskarnas eget fel. Vi välkomnar dem inte, vi är fientliga (många av oss). Vi borde välkomna dem med öppna armar, då skulle dem bli integrerade och känna sig uppskattade. Då skulle vi inte ha några problem!"HAHAHAHAHA!....va? Jaha! Var du allvarlig?

2010-04-30 @ 10:30:14
Postat av: Stora Småland

På tal om bastu incidenten i Älmhult , som vanligt är det det svenska offret som ska straffas !

Läs på "Fria Nyheter " om vad som hänt .

2010-04-30 @ 10:35:13
Postat av: Undrande

Känner igen retoriken från EU-valet. "Våra väljare vågar inte tillkännage sin uppfattning till opionsinstituten." "Valresultatet blir högre." Verkligheten blev inte så. Sossarnas opinionsundersökning är ovanligt stor för att vara lokal. Jag skulle inte så enkelt vifta bort den som Thoralf och framför allt borgarna i staden gör.

2010-04-30 @ 10:36:01
Postat av: Thoralf A

UndrandeGivetvis hade det varit roligt att fått t.ex. 5 procent i denna undersökning men det går som sagt inte att jämföra äpplen och päron när det gäller SD.Däremot gäller det helt andra förutsättningar när det gäller de etablerade partierna. Alliansen borde vara mycket oroliga.I Östrans artikel framgår dock inte hur många som svarat av de 1000 som ingår i undersökning. Det framgår heller inte hur många som inte viljat uppge något parti.Så den får nog tas med "en nypa salt".2010-04-30 @ 11:09:03
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Allemand

Undrande,

Jag känner till åtminstone tio personer som ej brydde sig i EU-valet, men som är f.d M och som garanterat kommer att rösta på SD denna höst.

2010-04-30 @ 11:19:36
Postat av: Stora Småland

Har alldeles nyss mailat till Älmhult kommun och berättat om vad jag tycker om bastuincidenten !

Läs på "Fria Nyheter " om vad som hänt !

2010-04-30 @ 11:47:29
Postat av: nadacomprende

http://sverigedemokraterna.se/

http://sverigedemokraterna.se/Endast ovanstående parti kan rädda Sverige.

2010-04-30 @ 11:49:31
Postat av: J B Doe

Off topic:

I TV programmet South Park har man haft ett avsnitt där man skojar om Muhammed. När avsnittet nu ska sändas i Sverige, är det censurerat.

"Vi måste tänka på vår säkerhet" kommenterar kanalchefen för svenska Comedy Central. Läs mer på:

http://erixon.com/blogg

2010-04-30 @ 14:26:25
Postat av: Rickard

Du ska inte grämma dig över detta. Det kan handla om tillfälligheter när opinionsinstituten ringer till folk. Om vi t.ex säger att SD har 5% väljare i Kalmar så är det ju inte särskilt svårt att missa dessa 5% när man ringer runt..

2010-04-30 @ 14:27:43
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>J B DoeLäste om det nyligen. Tydligen skall religösa ledare samlas i avsnittet, men eftersom "man inte får avbilda mohammed" ikläder man honom en björndräkt. Det är Satir med stor bokstav.Dödshot har visst förekommit mot seriens skapare....Tillägg - med flit har jag stavat ett visst namn med liten bokstav - han är inte värd mer....

2010-04-30 @ 14:32:09
Postat av: rogge

läs bloggar som politisk imkorrekt, fria tider och fria nyheter för att få en uppdatering av det nua Sverige

2010-04-30 @ 14:56:03
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Rösta SD

Den där insändaren tog dom in. Det var ju invandrare som råkat illa ut. Men hur många insändare där folk klagar på förövare av gruppvåldtäkter och mobilen finns det att läsa?

Själv har jag inte läst en enda. Däremot brukar PK-pressen förmana oss svenskar att inse att förövarna är utsatta och därmed oskyldiga. Men offren, ofta barn i tolvårsåldern glömma bort. Aldrig har jag hört en PK-snubbe ta dessa för våldtäkt utsatta barns parti.Ja PK avslöjar sig alltid själv.

2010-04-30 @ 15:04:53
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Roberth

Thoralf skickar öven en länk om Oskarshamn till dig.http://www.timbro.se/innehall/?isbn=9175667560&flik=4

2010-04-30 @ 15:05:29
Postat av: Robin Shadowes

Jag inte bara stavar pedofetens namn med liten bokstav. Nej, nöjer mig inte med det. Även hans dass-lektyr och så kallade gud allah får nöja sig med det. Ja, du har rätt, dom förtjänar inte bättre.

2010-04-30 @ 15:44:00
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Rösta på SD

Det där med opinionsundersökningar är vanskligt. Förra valet förkunnade PK gång efter gång hur bortkastad en röst på SD skulle vara. Detta vanvettiga struntprat baserade man på opinionsundersökningar.Det här kunde man läsa på SR tisdagen den 6 september , 11 dagar före valet.Temos mätning ger det främlingsfientliga partiet 1,7 procent, 0,7 procentenheter mer än förra veckan.2,94 : 1,7 = 1,72

2,94 : 1 = 2,94

Där 2,94 är SD:s valresultat.I ena fallet räknade alltså Temo fel med 72 procent och i det andra med 194.Resultatet är intressant, också därför att det utvisar orimliga variationer över tiden och valresultatet kommer säkert att utvisa hur fel sossarna räknat i sin valundersökning.Och självfallet har (s) inte slängt ut pengar på en undersökning som skulle missgynna partiet.Allt tyder i själva verket på att undersökningen är skräddarsydd så att SD:s väljare liksom ska tro att det inte är lönt att rösta på SD.Men DN förmådde inte lura alla väljare vid förra valet och nu är dessa säkert mera på sin vakt mot PK.Räknar vi om Temos siffror ( dagens notering, som är fyra procent) med ledning av resultatet ovan så får vi opinions tal på 6,88 respektive 11,76 procent.Åtminstone 8 á 9 procent bör SD ligga på

2010-04-30 @ 16:32:35
URL: http://sverigedemokraterna.se/
Postat av: Nizze

Potentialen är 24%. Problemet är att alltför många tappat intresset för invandrarna.

2010-04-30 @ 17:38:08
Postat av: Cavatus

Sprid budskapet och håll ut till september. Nu nya filer och klisterlappar upplagda.www.korta.nu/flygblad

2010-04-30 @ 17:53:18
URL: http://aktualia.wordpress.com
Postat av: Skånepåg

Helt OT citat från Mopsens blogg, men väl värt att spridas!"Blev det inte fel nu?

april 30, 2010 av mopsen

Borås tidning:

Martin Grann, psykolog och Kriminalvårdens forskningschef:

– Något som vi kan och måste bli bättre på handlar om språk och kultur. Vi har i många fall redan psykologer som talar andra språk, till exempel arabiska, men inte i tillräcklig utsträckning. Vi jobbar särskilt på att hitta psykologer med annan kulturell bakgrund. Det är viktigt, inte bara med språkkunskaper men även att förstå hur man tänker i andra kulturer. Särskilt eftersom en väldigt hög andel av sexualbrottslingarna inte har svenska som modersmål.Där fick jag morgonkaffet i vrångstrupen! Men Martin Granns dagar på jobbet är nog lätträknade. Gissar att hans nästa arbetsuppgift blir att skriva av telefonkatalogen för hand.Hela artikeln: http://www.bt.se/ledare/kronikorer/inget-perspektiv-forklarar-allt%281898286%29.gm"

2010-04-30 @ 18:28:56
Postat av: Bo Karlsson SD Vimmerby

"Undrande" skriver:""Känner igen retoriken från EU-valet. "Våra väljare vågar inte tillkännage sin uppfattning till opionsinstituten." "Valresultatet blir högre." Verkligheten blev inte så.""Jo, det var precis det verkligheten blev. I flertalet undersökningar inför EU-valet placerades vi långt under det resultat vi sedan fick, 3,3 %. Inte en enda opinionsundersökning nådde upp till det verkliga resultatet. Oftast placerades vi kring 2%, inte sällan på drygt 1% Se http://status.st/

2010-04-30 @ 18:32:49
Postat av: Skånepåg

Länken funkar inte i ovanstående kommentar. Gör ett nytt försök.

Postat av: Tore (preact)

Om inte FRA kommit på tal, samt därmed ett antal SD:are som röstade på PP, hade sannolikt SD varit i

EU-parlamentet nu! Men så är det. Det är när man passerar mål-linjen, som det räknas!Nog saknar man Kurt och hans eminenta skrivelser, där hans journalistiska begåvning framfördes. Den siste kämpen hos det politiskt inkorrekta och lite mer än 13 månaders saknad. Han stupade vid dörren till sin pension, som han var orolig för...

2010-05-01 @ 01:43:14
Postat av: Christopher Dywik

hej Toralf, jag vill inte verka petig. Men jag är ganska säker på att Monica Bengtsson (KD) aldrig påstod att svenska fanan och nationalsången är rasistisk. Den delen kring att hon inte sjunger nationalsången stämmer dock, vilket hon berättade i samband med att hon uttalade sig MOT att vissa skolor ville förbjuda svenska landslagströjor eller sjungandet av nationalsången. Ganska säker på att du har frågat mig om det tidigare Toralf...MVH

Christopher Dywik(KD)

2010-05-03 @ 23:41:05
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: Roland Qvarnström

Undrar över vad partierna i Riksdagen är så rädda för när det gäller SD? Är det möjligen för att kostnaderna för alla som strömmar in i vårt land ska bli kända eller avslöjade är kanske mer riktigt uttryckt.

Roland Qvarnström

2010-05-08 @ 20:58:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0