KOMMUNVALSEDEL KALMAR

Efter mitt blogginlägg igår där jag kritiserade Barometern och Östran för att de inte publicerat något om vår kommunvalsedel vaknade Anders Blank på Barometern till och hörde av sig.

Jag förväntade mig givetvis att han skulle skriva en artikel om vår kommunlista till dagens Barometern. Jo, det blev en liten artikel men några namn från vår kommunvalsedel var inte med förutom att mitt namn nämndes.

I samma del av Barometern fanns en artikel om det lokala Torsåspartiet där hela listan på 19 namn fanns med i artikeln.

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta ”krokodiltårar” över hur dessa journalister särbehandlar oss Sverigedemokrater. Jag har givetvis skrivit ett ganska ”vänligt” mail till Anders Blank och ansvarig utgivare Gunilla Sax på Barometern och tackat för särbehandlingen.

I vilket fall som helst här kommer det ”pressmeddelande” som jag skickade till vår lokala media i Kalmar.

Sverigedemokraternas kommunvalsedel i Kalmar

Sverigedemokraterna har nu klart med de 9 första namnen på valsedeln till kommunvalet i Kalmar.

Det blir därmed den starkaste lista som vi någonsin gått till val på i Kalmar. Partiets förstanamn på valsedeln är Thoralf Alfsson, som även kandiderar till riksdagen.

Tyvärr finns det fortfarande en rädsla för att kandidera för partiet och då speciellt bland kvinnor.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna 1187 röster i kommunvalet vilket motsvarade drygt 3 procent av rösterna. Detta utan att partiet hade någon representation i kommunfullmäktige och heller ingen lokal budget att bedriva en valrörelse med.

Idag ser situationen helt annorlunda ut.  Vi har varit representerade i snart en mandatperiod i kommunfullmäktige vilket gett oss mer utrymme i media och vi är nu etablerade på den lokala politiska kartan. Dessutom har vi idag en lokal budget som gör det möjligt att bedriva en utåtriktad valrörelse. Antalet medlemmar har ökat dramatiskt under mandatperioden. Om man sedan även beaktar att det blåser positiva vindar för partier i Europa som vill begränsa den stora invandringen till en mer rimlig nivå kan vi Sverigedemokrater se fram mot valet med stor tillförsikt.

Historiskt sett har Sverigedemokraterna i stort sätt fördubblat sitt valresultat från föregående val i de flesta val. För Kalmars del skulle detta innebära ca 2400 röster men vår målsättning är dock något högre med tanke på ovanstående faktorer.

Målsättningen är att Sverigedemokraterna skall nå över 3000 röster i kommunvalet. Detta kan innebära att SD blir tredje största parti i kommunfullmäktige. Vår förhoppning är också att vi skall bli vågmästare i Kalmar kommunfullmäktige.

Sverigedemokraterna kommer att presentera ett lokalt valmanifest i god tid innan valrörelsen drar igång på allvar i augusti.

Hela valsedeln ser ut enligt följande:

1. Thoralf Alfsson
2. Lars Rosén
3. Mia Hagman
4. Micael Foghagen
5. Claes-Göran Johansson
6. Peter Kronström
7. Lars Pettersson
8. Anders Erlandsson
9. Elmer Hammevik

För mer information kontakta:
Thoralf Alfsson

Media målar ofta upp bilden av oss Sverigedemokrater som lågutbildade personer från landet och detsamma brukar även gälla när våra väljare beskrivs av diverse pk-journalister. Därför tänkte jag även mycket kortfattat beskriva våra kandidater till Kalmar kommunfullmäktige. En uppställning som jag är mycket tillfreds med och som kommer göra ett mycket bra jobb om vi får väljarnas förtroende.


1.      
Thoralf Alfsson, 52år Kalmar

Ordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar. Kommunfullmäktigeledamot sedan 2006 för SD och gruppledare.

 Jobbar som konsult på ett av Sveriges största teknikkonsult företag. Jobbar i huvudsak med programmering och idrifttagning av styrsystem för process och tillverkningsindustrin.


2.      
Lars Rosen, 61år Kalmar

Kommunfullmäktigeledamot sedan 2006 för SD.

Började sitt yrkesliv som sjöman men hamnade sedan i bryggeribranschen som säljare. Har 50 högskolepoäng i nationalekonomi, 20 i statskunskap och 20 i sociologi. Jobbar nu inom handel.


3.      
Mia Hagman, 34år Kalmar

Mia är utbildad barnskötare och socionom men arbetar just nu inom handeln. Mia har tidigare arbetat bland annat som lokalvårdare, barnskötare, personlig assistent och fritidsledare.

”Den starkaste anledningen till att jag valde att engagera mig i Sverigedemokraterna är att de är det enda parti som arbetar för ett tryggare samhälle för våra barn och med att stärka familjens ställning genom bland annat ökad valfrihet. Ett samhälles styrka visar sig främst genom hur man tar hand om sina svagaste”.


4.      
Micael Foghagen, 47år Kalmar

Micael startade sitt yrkesliv genom det militära som flygare i flygvapnet i Ljungbyhed och med att i huvudsak flyga SK-60 men även Draken och Viggen. Efter nedskärningar i försvaret blev det en del studier vid Chalmers därefter har han jobbat med en del vikariat som lärare på olika skolor. Det har även blivit en del jobb inom krogbranschen. Nu har dock Micael blivit egen företagare inom hantverksbranschen.


Foto Micael Foghagen.


5.      
Claes-Göran Johansson, 51år Rockneby

Claes-Göran är utbildad lärare (180 högskolepoäng) och började som nyutexaminerad lärare jobba i Norrland men återvände till Kalmar 1993. Jobbat som lärare på högstadiet och på folkhögskola. Sedan blev det utbildningskonsulent för ett utbildningsföretag sedan har det också blivit några år som studievägledare/coach.


6.      
Peter Kronström, 31år Kalmar

Peter har gått industriprogrammet på Lars Kagg skolan och har jobbat på flera olika industrier i regionen.


7.      
Lars Pettersson, 69år Kalmar

Lars är utbildad socionom och har jobbat inom socialförvaltningen i flera olika kommuner.


8.      
Anders Erlandsson, 65år Kalmar

Anders är civilekonom, Fil.Kand, Göteborgs Universitet. Universidad de Barcelona.
Han har arbetat med affärsutveckling och marknadsföring, huvudsakligen utomlands ibland annat USA, Belgien, Singapore och Indonesien. Bland annat som dotterbolagschef för större svenska företag i Belgien och Singapore.


9.      
Elmer Hammevik, 81år Ljungbyholm

Pensionär.


Kommentarer
Postat av: Henrik P.

Ett stort grattis till den mycket kompetenta listan i Kalmar. Vi här i Halmstad har genomgått en likadan förändring och har nyligen presenterat en lista för kommunfullmäktige på 11 personer.

Särbehandlingen ni får av media kommer i förlängningen att slå tillbaka på dessa demokratins dödgrävare.

2010-04-20 @ 22:31:24
Postat av: lassekolja

När vi SD-are inte betraktas som dumskallar kallas vi "främlingsrädda" eller något annat förklenande tillmäle av våra fina och ädla motståndare. Jag får bara inte ihop det med deras tal om sin fantastiska människosyn eller "alla människors lika värde" o.s.v. Själv har jag en VVS-ingenjörs-examen från 60-talet men tyckte det var roligare att köra lastbil mellan Sverige och nuvarande EU (egen bil+släp) och det har jag aldrig ångrat. Jag är ganska trött på att dom "fina och ädla" partiföreträdarna hellre prackar på oss sina fördomar än att våga debattera mot oss. Det är en av anledningarna att det är så viktigt att vi gör bra ifrån oss i höstens val, men det allra viktigaste skälet är naturligtvis att försöka rädda välfärden från en säker undergång d.v.s. det kostsamma mångkulturella vansinnet, som pågår år efter år, ja t.o.m. decennie efter decennie. Jag läste igår om kommunen, som hade anställt 27 personal att ta hand om 30 "skäggiga barn". En omsorg som våra äldre bara kan drömma om.

Detta måste stoppas! Det inleder vi efter höstens val eller hur?!

2010-04-20 @ 22:59:49
URL: http://frianyheter.nu
Postat av: Helene

Mycket intressant läsning på Pi:http://politisktinkorrekt.info/2010/04/20/arabisk-utbildning-hur-man-fuskar-till-sig-put/Detta måste spridas!!!!

2010-04-20 @ 23:35:46
Postat av: Cavatus

Vi måste alla hjälpas åt att sprida information bland svenska folket att det GÅR att få läsa ocensurerade nyheter överhuvudtaget i Sverige. Tyvärr tror de flesta att de redan läser ocensurerade nyheter. Men sprid budskapet så får de upp ögonen:www.korta.nu/flygblad

2010-04-20 @ 23:46:00
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Magne

Jag tycker att alla som har ett jobb och sköter detta är värda all respekt och beröm. Oavsett vilken utbildning man har. En skithög är alltid en skithög oavsett befattning. Det handlar om hur man är som människa och vilka värderingar man har.Att massmedia gör en stor grej av detta, vilken status SD-väljarna har är tragiskt för demokratin då vi utgör den stora drabbade massan.

2010-04-21 @ 00:58:03
Postat av: Roger S

Inte en enda chaffis. =)http://politisktinkorrekt.info/2010/04/21/scoop-i-lt-flera-sverigedemokrater-ar-chaufforer/Årets dummaste artikel.

2010-04-21 @ 05:16:24
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: krister

ännu ett påhopp på sdhttp://lt.se/nyheter/ledare/1.800739-varldsbild-formas-bakom-vindrutanvilket scoop

2010-04-21 @ 06:41:53
Postat av: Nalle i Växjö

Blekinge Läns Tidning ondgör sig över att kvinnor inte vågar arbeta öppet för SD.Undrar just varför, dom kanske är rädda om livet!Men ett tips, det går att jobba för SD på valdagen utan att riskera "olyckshändelse" på parkeringen

Postat av: LN

Citat:

"Jag läste igår om kommunen, som hade anställt 27 personal att ta hand om 30 "skäggiga barn". En omsorg som våra äldre bara kan drömma om."

- - - -

Me hjälp av RUT och ROT och PUT och skäggbarn,

skapas det omsättning och sysselsättning i konkursboet!I From Gnosis to Sepsis skildrar 'Takuan Seiyo' som absolut ingen annan vågar/kan/förmår nutidens dårskap.Läsen och skåden sanningen!

http://tinyurl.com/y4qel4p

2010-04-21 @ 08:17:11
URL: http://tinyurl.com/y4qel4p
Postat av: Hajen

Thoralf, ge oss samma uppställning på sosseriets lista så kan vi ju jämföra med sossarnas ombudsmän, offentliganställda och skinkmackor.

2010-04-21 @ 08:46:44
Postat av: Gammelsvensk

Det är i Värmland vi finns. Av tio styrelsemedlemmar i distriktet är sex kvinnor. Landstingslistans tio första namn består av sex kvinnor och i Karlstad är fem av de sex första på kommunfullmäktigelistan kvinnor.

2010-04-21 @ 09:48:43
URL: http://gammelsvensk.blogspot.com
Postat av: AWSvensson

Finns det ingen i landet som kan få stopp på galenskaperna?

Så avslutar Merith Wager en desperat skrivelse från en anställd inom Migrationsverket. Svaret finns närmre än hon tro.

2010-04-21 @ 10:36:17
Postat av: Cavatus

Författaren Anders Jacobsson gör en ironisk betraktelse på sin blogg om de ensamkommande barnen:http://blogg.alltombarn.se/andersdagbok/2010/04/16/avsagat-hagelgevar-pa-kyrkans-barntimmar-och-omtanken-om-de-stackars-ensamkommande-flyktingbarnen/Nu över 10 000 besök! Fortsätt att sprida budskapet:www.korta.nu/flygblad

2010-04-21 @ 10:44:14
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Fundersam

Läs Dick Erixons blogg idag.http://erixon.com/blogg/Han refererar ett seminarium av opinionsunersökare som studerat SD:s sympatisörer, och avslutar:"Detta är kärnan i framgångarna för SD — att de etablerade partierna inte bara är oförstående och främmande inför hur vanliga medborgare upplever verklighet, utan att man föraktar och attackerar dem med rasiststämpeln. De etablerade partierna är så tomma på människor i vardagen att man saknar kontakt med och insikt om verkligheten. Klyftan mellan partierna och folket växer snabbt, och det ger SD deras potential."Just så skall det vara i en demokrati, eller hur ?2010-04-21 @ 12:22:13
Postat av: Stefan K

Hade här tänkt att bifoga länken till PI:s utmärkta artikel om spelet som lurar svenska politiker och myndigheter (för de är väl lurade och ovetande om detta?), men ser att Helene redan bifogat den i sitt inlägg.

Ställer istället frågan om du Thoralf och andra Sd-representanter mailat över länken till era lokala medier och politiker? Om inte, gör det. Om ni gjort det, väntar många tålmodigt på svaren.

2010-04-21 @ 12:36:03
Postat av: Cavatus

Fundersam! Läste just Erixons blogg och lyssnar nu på föredraget här:http://www.timbro.se/innehall/?art=sverigedemokraterna-som-folk-ar-mestDet är så himla lustigt hur man kan vända ut och in och diskutera och analysera in absurdum HUR sverigedemokraterna är. Som om en sverigedemokrat vore en djurart! Varför inte diskutera MED dem någon gång? Vad är de rädda för? Man skrattar storligen åt denna metadiskussion, dvs en diskussion om diskussionen.Ny debattartikel upplagd om mångkulturalismen samt nya flygblad upplagda:www.korta.nu/flygblad

2010-04-21 @ 17:14:59
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Trisse

Det är som Orwell skrev i sin bok " Djurfarmen";"Alla djur är demokrater.Men en del djur är mer demokratiska än andra"

2010-04-21 @ 18:38:06
Postat av: Al Retzius

Sverige är fantastiskt. Långtidsarbetslösa, sjukskrivna och interner kan som vuxna läsa in en massa högskolepoäng.

Tur vi har arbetskraftsinvandring!

2010-04-21 @ 20:36:29
Postat av: S-E Karlsson

Tittade nu i kväll på uppdrag granskning , bla pratades det om invandrare som har svårt att få identitetskort , då kanske man kan ställa sej frågan om de invandrare som är både i riksdag, landsting och kommunfullmäktige har något identitetskort ? Nej visst ja är man invandrare så ses det mellan fingrarna !

2010-04-21 @ 22:07:43
Postat av: Retzius

Invandrare är andra klassens medborgare och ska inte ha id-kort.

Dessutom borde folk utan giltiga identitetshandlingar slängas ut ur landet!

2010-04-21 @ 22:18:41
Postat av: Cavatus

Retzius! Givetvis ska folk utan giltiga id-handlingar förvisas (de skulle aldrig ha släppts in). Däremot kan jag inte hålla med att invandrare är andra klassens medborgare. Är man här så är man, men inträdesbarriärerna ska vara så höga, strikta och stränga att det inte ska behöva uppstå något sorteringsbehov.

2010-04-21 @ 22:50:03
URL: http://www.cavatus.wordpress.com
Postat av: Thomasson

Men... Men...

Var är alla bönder?

2010-04-21 @ 23:38:25
Postat av: Lotta

@Al Retzius, RetziusAlla vet ju att du är en flyktingkramare av rang som inbillar dig att hela svenska folket tycker att vi har råd med massinvandring. Vad är det du försöker åstadkomma med dina underliga inlägg?

2010-04-22 @ 10:11:16
Postat av: s29

Finns det inte någon på korkade SDs lista som har taskigare utbildning än tant Mona?

2010-04-22 @ 18:02:24
Postat av: Al Retzuis

Usch för flyktingkramare. Jag minns trädkramarna från yngre dagar. Dom vill bara att allt ska va som förut.

2010-04-22 @ 18:05:45
Postat av: Al Retzuis

Thomasson,

Bönder jobbar. De har sunt förnuft. De finns inte här.

2010-04-22 @ 18:16:22
Postat av: s29

Det finns invandrare som är bra också. Grejen är den att bra invandrare kan få Sverige att växa. Dåliga invandrare kan å andra sidan sänka landet Det är upp till oss att stoppa dårskap och ersätta den med möjligheter. I september får vi se vad svenska folket vill skapa för förutsättningar till sina barnbarn.

2010-04-22 @ 18:48:44
Postat av: Lotta

@Al Retzius"De har sunt förnuft. De finns inte här". Men du tycks trivas här eftersom du hela tiden återkommer. Underligt beteende måste jag säga. Frågar igen vad det är du är ute efter med dina märkliga inlägg?

2010-04-22 @ 20:21:47
Postat av: Al Retzius Bonde

Lotta,

fråga nån av de välskolade KF-aspiranerna ovan. De förstår folks betéende.

2010-04-22 @ 22:08:44
Postat av: Lotta

@RetziusVarför skall jag fråga andra vad du är ute efter?

2010-04-22 @ 22:24:04
Postat av: Den gamle sverigedemokraten

För helvete gubbar är ju förfan bara skåpmat kvar av partiet.Inga kvinnor eller ungdomar bara gamla stutar inte en jävel kommer att rösta på oss. Tro satan vi bara får runt 3 % i alla mätningar.http://hd.se/astorp/2010/04/19/gamla-stotar-stottar-sd/

2010-04-23 @ 16:38:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0