JESSICA RYDELL KÄNNER SIG PÅHOPPAD

För någon vecka sedan skriv jag ett inlägg om Miljöpartiets huvudlösa förslag om att illegala invandrare skall ges samma rättigheter till hela sjukvårdssystemet. Jag skrev även en insändare i ämnet som publicerats i tre tidningar, bland annat i Barometern. Min insändare finns givetvis inte på Barometerns nätsida.

En del av mina läsare har uppmärksammat via kommentarerna att jag nu fått svar från Jessica Rydell som är förstanamn i landstingsvalet i Kalmar län för Miljöpartiet. Hennes genmäle finns givetvis på Barometerns nätsida.

Jessica Rydell har även en blogg där hon även kommenterar mitt ”påhopp”. Kritik är tydligen likvärdigt med påhopp enligt Jessica Rydell.

Jag har nu skrivit ett svar till Jessica Rydell.

Tack Jessica Rydell för ditt svar men det ger tyvärr upphov till fler frågor än svar. Jessica skriver att ingen människa är illegal och det är självklart riktigt. Människor som befinner sig i Sverige utan uppehållstillstånd och har för avsikt att stanna i Sverige utan uppehållstillstånd begår en brottslig handling och befinner sig därmed illegalt i vårt land. Någon annan juridisk term än illegalt kan inte komma ifråga. Den uppfattningen delar uppenbarligen inte Miljöpartiets förstanamn till landstingsvalet, Jessica Rydell och det gör mig bekymrad. Att inte respektera ett lands lagar och regler leder så småningom till anarki och ett odemokratiskt samhälle.

I vårt land har alla rätt till akutsjukvård och det instämmer jag i men Jessica skriver sedan att ”landstinget i Kalmar har samma regler för papperslösa som för oss med papper”. Nej, Jessica där har du fullständigt fel. Illegala invandrare betalar ingen skatt var sig till kommunen eller landstinget! Därför anser jag och SD att illegala invandrare skall betala för den akutsjukvård de tillgodogör sig.

Miljöpartiet nöjer sig inte bara med akutsjukvård utan nu vill man även ge illegala invandrare samma rättigheter till hela vårt sjukvårdssystem enligt samma princip. Alla laglydiga svenskar som solidariskt betalar sin landstingsskatt år efter år för denna rättighet skall nu även bära denna börda på sin skattsedel. Detta utan att dessa illegala invandrare betalar en enda krona i landstingsskatt. Detta är rent ut sagt absurt och ett hån mot t.ex. våra fattigpensionärer som betalat sin landstingskatt under hela sitt liv men ändå i många fall inte har råd att gå till sin läkare. Dessutom försörjer sig dessa illegala invandrare sannolikt genom svartjobb eller i vissa fall kanske till och med genom kriminallitet med negativa konsekvenser för både arbetsmarknaden och i rättsväsendet.

Med argumentet alla människors lika värde kan tydligen allt möjliggöras enligt Jessica Rydell. Skyldigheter som medborgare brukar däremot dessa ”goda” människor tala desto mindre om.

Den 19 september avgör du som väljare vad som är rätt eller fel.


Kommentarer
Postat av: Åke Malmros

Jessica verkar ju vara helt från vettet.

2010-04-11 @ 18:55:36
Postat av: Allemand

Är inte alla MP-nissar det?

2010-04-11 @ 19:14:53
Postat av: Rättvis

Arbetaren är sin lön värd, citerade de rödgröna bibeln för hundra år sedan. Men nu är det andra tongångar, nu ska arbetarens lön gåt till ett folk som vill åka snålskjuts på hans svett och möda, till folk som inte respekterar våra urgamla lagar och som vistas illegalt i riket.Visste för övrigt inte att grönt var stöld om skändligt ordvrängeri.

2010-04-11 @ 19:20:53
Postat av: Roberth

Det finns ett ord som beskriver dessa personer och det är BLINDA!

2010-04-11 @ 19:21:24
Postat av: Per Petersson

Hon skriver följande:"För papperslösa barn har vi samma regler som för andra barn det vill säga fri sjukvård upp till 20 år."Hur vet hon åldern då dom är papperslösa = identitetslösa?

2010-04-11 @ 19:41:13
Postat av: Lasse

När mina barn var små och jag talade om för dem att jag inte hade råd att uppfylla deras för stunden aktuella behov av inköp fick jag följande kommentar:Men pappa det är ju bara att gå till Bankomaten och ta ut pengar !MP-nissarnas ekonomiska sinnelag anser jag är på samma nivå som mina barn hade då.Pengar är något som bara finns och regnar som manna från himlen utan att man behöver arbeta.

Det verkar vara de röd-grönas devis.Jag anser att en MP-politiker är en grönmaskerad kommunist.Det är lätt att vara givmild med andras pengar.2010-04-11 @ 19:47:43
Postat av: Stefan A

Miljönissar känner sig alltid påhoppade så fort de får kritik..och tacka f.. för det, de tror sig utsända av Gud för att rädda världen, och sådana "goda" människor kan väl inte få kritik, miljöpartisterna kan man ha överseende med, men att det finns väljare som röstar på dessa naivister, DET är skrämmande....

2010-04-11 @ 19:57:33
Postat av: Thoralf A

LasseDu vet väl att en miljöpartist kan liknas vid en vattenmelon. Grön på ytan men röd inuti!

2010-04-11 @ 20:09:29
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: nesse

Det finns så mycket självmotsägelser hos Mp, så de går helt enkelt inte att ta dem på allvar. Ofta blir man full i skratt av all naivitet. Fri invandring gratis sjukvård till alla. Vilka knäppgökar! Då kommer naturligtvis hela välfärden att braka åt fanders förr eller senare. Förmodligen förr! Och vilka får betala det allra högsta priset? Jo våra gamla som inte kan tala för sig och knö sig fram i köerna.

2010-04-11 @ 21:23:34
Postat av: Matsushita

Tja, mp är ju ett av "journalisternas" absoluta favoritpartier - och speciellt då de kvinnliga "journalisternas".

---------

Enligt journalistikprofessor Kent Asps undersökning från 2006:

Andelen miljöpartisympatisörer är nästan dubbelt så stor hos kvinnor som hos män. Nästan var fjärde väljer miljöpartiet, 14 procent vänstern och 30 procent socialdemokraterna,

-----------Sålunda är det alltså på den här kvalificerade intellektuella nivån våra gammalmedia befinner sig idag...REF:

http://www.smedjan.com/etta.asp?sida=display&nr=562

- Nästan 70 procent av den svenska journalistkåren sympatiserar med vänsterpartiernahttp://kurtlundgren.webblogg.se/2007/july/900-svenskar-stasiagenter-manga-journalister.htmlhttp://muslimskafriskolan.blogspot.com/2009/03/sydsvenskans-chefredaktor-om.htmlhttp://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/09/27/%e2%80%9djournalister-ar-lattlurade-idioter%e2%80%9d-sager-invandrargangen-som-branner-och-forstor/

2010-04-11 @ 22:42:21
Postat av: Matsushita

Kent Asp:

"Bland yngre kvinnliga journalister sympatiserar 35 procent med miljöpartiet, medan motsvarande andel bland yngre manliga journalister är 13 procent"

2010-04-11 @ 22:44:52
Postat av: Gubben o Gumman

Miljöpartiet (mellonpartiet)? tillsammans med

vänsterpartiet kommunisterna, äter upp sossarna

innifrån i den röd gröna mellonsalladen.

Kommunistisk kannabalism när den är som värst Mona Salin hajjar nada.Maria Snatterstrand fick i kvällens Agenda veta av Jan Björklund att lediga och bibehålla standarden.

Kan vi inte vara i Sverige.Vilket vi inte kan ändå i o för sig guess why.

Maria gjorde lite lustiga grimaser efter

den klockrena träffen från Janne Björklund.Bibehållen skatt minskad service ,samt jobba längre

Detta enkom för den ökade skaran pensionäere om

20 år ,då är ej vinstlotterna inräknade i det hela......."Sverige är ett rikt land ,som kan vara goda"Till sin egen undergång då Jessica eller?

Vara naiv är ensak vara oikofob är en annan sak.Undrar vad Svennebanan tycker om detta på valdagen?Vi såg att en "Rödgök" instämde i Jessicas genmäle.

Då på nätet Barometern hoppla.Där kan man poängtera att vi slaget vid Stalingrad

så blev dom Ryska soldaterna antingen skjutna av

Tyska kulsprutor,flydde man bakåt ,så väntade dom

Ryska kulsprutorna på dom.......Detta måste väl vara det som den rödgröna röran menar tex med allas lika värde ,eller har vi missat något.

Här kan med fördel den Ryska soldaten liknas vid

den etniska Svensken klockrent.Vänsterpartiet= Öppna komunister

Miljöpartiet=Dolda kommunister(mellonkommunister)

Socialdemokraterna = Tja Stalin var ju sosse innan

han blev kommunist ,så du får väl avgöra det själv

Svennebanan ,vad tror du, det lutar åt ett håll va?Jessica Rydells genmäle är lika mycket värt som

en insändare i Lyckoslanten av klass 3 c

Bonnkabäversskolan,naivt verklighetsresistent.I TV4 Fakta jagar Fridolin rasismen, samt program

om Sverige ,tex "Från fattigt till rikt land"

"Sista nazijägaren" osv.

Det är val snart hjärntvättavisionens

kreatur jobbar för högtryck i just nu.

2010-04-11 @ 23:02:26
Postat av: Tomas

Hej Thoralf.Mycket bra, som vanligt.Finns det några värre stollar än miljöpartister?

2010-04-11 @ 23:07:22
Postat av: Tomas

Hej Thoralf!

Alltid lika intressant att läsa sanningarna du skriver.

Skrev en kommentar på Jessicas blogg med anl utav de illegala invandrarna. Den blev nog censurerad.

Jag skrev nämnligen att Jessica borde åka till typ Irak och kasta bort sitt pass. Sen kunde hon ju försöka ta sig fram illegalt. Skulle Jessica möjligen ta sig hem igen, så vore det intressant, att vi som inte fattar. Fick ta del utav Jessicas erfarenheter.

2010-04-12 @ 10:37:44
Postat av: Stefan K

Jag kan ge Jessica Rydell i en sak. Alla som behöver vård ska få det. Däremot är det ingen rättighet att denna vård ska ges gratis och definitivt inte till människor som befinner sig i landet illegalt. Jo Jessica Rydell, det är faktiskt det som dina papperslösa gör.

Jag har bekanta som inte har råd med en årlig tandundersökning och bekanta som måste låna pengar av anhöriga om de måste söka vård. Gissa om det svider när de som trogna skattebetalare får höra att de människor som inte betalat en krona i skatt får samma vård gratis. Här har inte Mp några röster att hämta.

Många papperslösa jobbar svart och har en egen inkomst. Varför ska de få vård gratis? Bland de papperslösa finns också människor med brottsligt leverne. Bara tanken att dessa brottslingar erhåller gratis tand- och sjukvård gör mig illamående.

De papperslösa göms av privatpersoner och organisationer. Låt dessa stå för alla de kostnader som vården innebär och lägg inte bördan på oss redan hårt beskattade medborgare.

Det går upp allt mer varför de röd/gröna vill dra på oss en skattechock och tro nu inte på deras ord om att endast de med riktigt höga inkomster kommer att drabbas av de utlovade skattehöjningarna.

2010-04-12 @ 11:55:03
Postat av: Mr Mile

Som hårt beskattad företagare så skulle jag gärna slippa att betala så mycket skatt, om lösningen är att göra sig papperslös så är jag nyfiken på hur man går tillväga. Kan jag skicka in mitt pass till miljömuppen, eller hur går man tillväga?

2010-04-12 @ 12:06:27
Postat av: Dunderminnet

För er som icke vill gå in på hennes blog är här ett screenshot ifrån den. http://i39.tinypic.com/ilejw1.pngVARNING: webdesign 2.0my eyes.......

by the way: keep blogging all

2010-04-12 @ 13:35:25
Postat av: joffe

Sju regerande bror/systerpartikonstellationer av cirkusbetonad sammansättning ”styr!?” landet och har lyckats under mina många år utomlands allt mer förstöra mitt kära fosterland Sverige, som på 50-talet var ett blomstrande land efter kriget. Med alla positiva odds i bakfickan har Sverige nu lyckats deka ner sig totalt pga okunniga politiker, bla typ denna otroligt naiva gröna olycka Jessika whatever name.– Omvärlden såg upp till Sverige förr! – Nu skrattar man öppet åt svensk politik för vi har en utlandspress och undersökande journalistik som berättar i klartext i press. I dokumentärer berättas om ett ökande sverigedilemma. Jag har blivit skrämd av vad jag sett från Malmö och andra platser i form av otrolig gettouppbyggnad etc.etc.etc.Själva tycks ni föras bakom ljuset även av er politiskt tydligen korrekt styrda ensidiga journalistik inte minst på (S)(V)T som inte tillåts intervjua FOLKET!?

Hur kan en politiker i Sverige skriva följande infantilitet: ”Det Miljöpartiet vill är att även övrig vård ska kunna ges till papperslösa på samma villkor som för oss med papper. Vi vill förebygga ohälsa och undvikbara akutbesök. Rätten till hälsa ska gälla alla”.

Kravlösheten gällande ”nyanlända” till Sverige är total. Svenska lagar följs inte! En papperslös illegal person skall INTE längre uppehålla sig i landet än mindre ha fri sjukvård. Sicket politiskt dravel från bla ett grönmålande parti av de sju missfärgade.

Om jag till mitt nya hemland för trettio år sedan hade kommit ”papperslös”, vilket MÅNGA gör till Sverige, hade jag snabbt åkt ut med huvudet före !

Inför border-control. Slå hål på människosmugglande ligor, som utnyttjar Sverige, som genomskådar ert lättåtkomliga bidragssystem och säljer resor dit för dyra pengar! Det är inte flyktingar som landar i Sverige utan papperslösa rika som döljer indentitet och har lärt sig innan ankomsten hur att lura systemet till sig och kommande anhörigas fördel.

Ni borde som regerande politiker genomskådat detta för 30 år sen och åtgärdat!

I drygt 10 år har jag betalt 25% skatt för utlandssvenskar på min pension och aldrig utnyttjat ens svensk sjukvård, naturligt nog därför att jag inte bor där. MINA SKATTEPENGAR SKALL INTE ANVÄNDAS TILL LAGLÖSHET I SVERIGE! Gud förbjude! (Men hur kan jag förhindra?)Mening är att dina och mina skattepengar skall täcka bla sjukvården i Sverige för svenskar! Inte till de som ILLEGALT, OLAGLIGT, LAGVIDRIGT, BROTTSLIGT, STRAFFBART ENLIGT LAG befinner sig i Sverige – UT från landet med en blåslampa i stjärten...Någon som skriver som Jessika bör direkt förpassas in till akut sjukvård. Och tänk dig. Jag är villig att offra mina skattepengar på hennes tillfrisknande i stället för 93 miljoner om dagen i ulandsbidrag till korrupta länder och landsförrädare både här och där!!! Paradoxskoj!!!2010-04-13 @ 13:32:20
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Det låter inte klokt att detta får ske. Illegala invandrare ska utvisas. Läkare eller vårdpersonal som utför vården ska kontakta polis. Jag tror att det är olagligt idag, men i mitt Sverige ska det vara lag att anmäla dessa parasiter. De har fått ett avslag av en särskild orsak och den är att de inte har tillräckligt starka skäl att få stanna.Om detta blir allmänt känt ute i världen så kommer vi att få fler illegala parasiter i Sverige...

2010-04-14 @ 12:34:12
Postat av: S- E Karlsson

Vi som kandiderar för Sd bla i kommunval måste sända efter ett utdrag ur straffregistret Kiruna ,

Hur gör man med alla dessa invandrare som också ställer upp i olika val det är ju bekant att många som kommer till Sverige och söker asyl har slängt sina identitetshandlingar innan dom kommer till Sverige , till vilket land ska dessa vända sej för att få ett utdrag ur straffregistret ! Men det kanske inte behövs om man är invandrare ?

2010-04-14 @ 12:34:32
Postat av: Inte-en-till

Det är värre än så här. Socialminister Göran Hägglund (KD) har tillsatt en utredning med syftet att göra all sjukvård fritt tillgänglig även för alla som uppehåller sig illegalt i Sverige.Det är helt i linje med den stora trenden: urvattna det svenska medborgarskapets betydelse så långt det går, gör skillnaden mellan legala invandrare och medborgare så liten som möjligt, gör skillnaden mellan legala invandrare och illegala invandrare så liten som möjligt...Snart har vi hela världen här och alla lever på det lilla fåtal som arbetar och betalar skatt, alltmedan svenska pensionärer, sjukskrivna och arbetslösa (alltså verkligt arbetslösa, inte arbetsvägrare) får det allt sämre.

2010-04-15 @ 12:59:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0