HEDERSRELATERAT VÅLD TABUBELAGT

Idag måste jag kommentera kvällens kommunfullmäktigemöte i Kalmar och då ärendet om ett förslag till handlingsplan för att förebygga våld mot kvinnor i nära relationer. Kommunens tjänstemän fick uppdraget att fram denna handlingsplan 2007 och kom nu äntligen med ett förslag.

Efter att jag läst denna handlingsplan häpnade jag över att man lyckats att undvika hedersrelaterat våld och det som jag kallar kulturellt betingat våld mot kvinnor helt och hållet i de konkreta punkter som presenterades i handlingsplanen.

Jag anförde i mitt inlägg från talarstolen att man alltid pratar om all ”positiva” effekter av de mångkulturella samhället men när dess avigsidor kommer upp till ytan är det locket på. Precis som vanligt är det tabu att prata om hedersvåld och MENA-männens kvinnosyn som i vissa fall tar sig i uttryck som våld mot kvinnor.  Ännu mer tabubelagd är det att sätta detta på pränt i ett kommunalt dokument. Eller rättare sagt det är helt uteslutet om jag skall tolka reaktionerna i fullmäktige.

Jag yrkade på att handlingsplanen skulle återremitteras för att den skulle kompletteras med punkter som t.ex. tar upp konkreta åtgärder som anställda på Invandrarservice, SFI-utbildning, Medborgarkontor i invandrartäta områden skall arbeta efter.  Det hade också varit välkommet om det i klartext hade uttryckts hur vi i Sverige ser på jämställdhetsfrågor, kvinnosyn och Sveriges rikes lagar i dessa frågor i de utbildningar/introduktioner för nya invandrare som kommer till kommunen.

Tyvärr var det ingen ledamot från riksdagspartierna som stödde vårt yrkande om återremiss. En kristdemokrat, Christofer Dywik, avstod dock från att ta ställning.

Att ingen från M, FP och KD stödde vår återremiss är mycket märkligt. När ärendet behandlades i kommunstyrelsen yrkade dessa tre partier på återremiss. En av anledningarna till denna återremiss var ”Hedersrelaterat tänkande” enligt protokollet från kommunstyrelsen. En ganska försiktig skrivning men innebörden förstår nog de flesta. Att däremot stödja Sverigedemokraterna i vårt återremissyrkande var uppenbarligen ett för stort steg för.

I mitt inlägg i debatten hade jag för avsikt att berätta om ett exempel av kvinnomisshandel från en stämnings ansökan vid Kalmar Tingsrätt för att få tyngd bakom mina argument om hedersrelaterat våld och kvinnoförtryck. Kommunalfullmäktiges ordförande Roger Kaliff (S) stoppade dock mig från detta med argumentet att kommunfullmäktige inte var någon domstol. Roger Kaliff ville säkert skydda ledamöterna från verkligheten genom denna omtanke ;-)

Jag tror säkert att en och annan av de närvarande inklusive åhörarna hade varit nyfikna på att höra lite från verkligheten. Här kommer ett utdrag från dokumentet där jag hade tänkt citera några av åtalspunkterna.

Den misshandlade kvinnan är försvunnen sedan november och polisen misstänker att mannen som är kurd och kommer från Iran har mördat kvinnan.

Det är bedrövligt att svenska politiker vill tysta ner detta våld genom att undvika skarpa formuleringar i de kommunala handlingsplanerna.

UPPDATERAD!!!

Med tanke på den mängd kommentarer till detta inlägg vill jag informera om att det var två studiebesök vid kvällens kommunfullmäktige. Dels var det journalistelever från FOJO och sedan tror jag att det även var ett studiebesök från KomVux. Det var med andra ord inte min fanclub som besökte kommunfullmäktige utan kanske framtidens journalister som skriver kommentarer till detta inlägg.

Framlidne Kurt Lundgren hade många åsikter om FOJO. Han skrev följande i ett blogginlägg.

"Jag vill i varje fall och till att börja med lägga ner Journalisthögskolorna samt vidareutbildningen av journalister i Kalmar FOJO - staten skall inte utbilda särskilda statsjournalister och ej heller vidareutbilda dem."

Läs sedan även detta inlägg på "Ölands fria horisont" om indoktrineringen av landets journalister på FOJO.


Kommentarer
Postat av: Viktor

Jag talar för i princip alla åhörarna i den salen ikväll när jag säger att du är helt jävla blåst och borde utvisas ur landet - för Sveriges bästa

2010-04-26 @ 22:46:28
Postat av: Boo

Viktor: High five!

2010-04-26 @ 22:50:51
Postat av: J.P

Kära lilla Thoralf. Jag tycker att du gör ett jättebra jobb! För med ett pucko som dig i talarstolen så minskar SD´s chanser att tas på allvar avsevärt! Du är en klockren anledning till varför det är så viktigt att låta Sverigedemokraterna få komma till tals. Ni gör ju bort er gång på gång! Keep it up!

2010-04-26 @ 23:07:26
Postat av: Nalle i Växjö

Samma ryggradslöshet kännetecknar stängningen av förskolan i Malmö.Vad blir det för ställe det trygga samhället ska retirera från nästa gång.

Postat av: Mattias

Aftonbladet har just nu en artikel om de 9 st som styr maffiagängen i sverige. Väldigt många svenska namn där...

2010-04-26 @ 23:10:17
Postat av: Per PeterssonFortsätter på Nalles linje.http://somjagserdet68.wordpress.com/2010/04/26/barn-och-personal-hotas-kan-det-bli-varre/

2010-04-26 @ 23:13:18
Postat av: HenrikP.

Victor/Boo:

Jag talar för i princip de flesta läsarna av denna blogg:

Hoppas ni också blir berikade på nåt liknande sätt som kvinnan i domen....... sen kan ni fortsätta high-five:a

2010-04-26 @ 23:14:58
Postat av: kafka

Boo, Buu.

2010-04-26 @ 23:19:04
Postat av: Boo

HenrikP:

Ska jag tolka detta som att du önskar att jag och Viktor blir hotade och misshandlade så när som till döds?

Ni Sverigedemokrater är i sanning ett otrevligt folk, om inte annat har du just bevisat det! Puss gullet!

2010-04-26 @ 23:19:27
Postat av: Skeåning

Viktor, Boo och J.PAtt ni reagerar med bestörtning och försöker håna Thoralf för att han vill föra upp hedersrelaterat våld högt på dagordningen säger väl ganska mycket om eran moraliska kompass. Personangreppen tycks alltid hagla fritt från diverse kommunister och mångkulturs anhängare istället för att lägga fram vad man tycker är fel i Thoralfs argumentering istället, men det är klart det är lite svårare kanske.

2010-04-26 @ 23:20:52
Postat av: Åhörare

Fast Thoralf. Dessa typer av grovt våld förekommer även när det som du kallar svenska män slår svenska kvinnor. Så vad gör att det ska klassas som just hedersvåld?

Är det alltid hedersvåld när en utländsk man begår grov kvinnofridskränkning men när en svensk man gör samma sak är det inte hedersvåld?

2010-04-26 @ 23:20:55
Postat av: Boo

Ja Thoralf är ju faktiskt den enda politikern som vill motverka våld mot kvinnor. Eller hur var det nu..?

Vänta nu! Jag tror bestämt jag har hört andra politiker prioritera den frågan förr, utan att för den sakens skull svartmåla invandrare.

2010-04-26 @ 23:24:35
Postat av: Viktor

henriCP: Nej, du talar för de flesta som orkar ta sig tid att kommentera den dyngan som publiceras här. De flesta som läser bloggen gör det för att få ett gott skratt, vilket är fel för egentligen borde man gråta.Du får önska mig all världens plågor men jag uttrycker mina - och i det här fallet åhörarnas - åsikter. Bara ta det och svälj... men det räknar jag med att du är ganska bra på. Men, skulle jag kunna få ett förtydligande? Jag förtjänar att bli misshandlad och få het olja hälld över mig, precis som den här kvinnan förtjänade det? Eftersom du använder dig av ordet "berikade".

2010-04-26 @ 23:25:12
Postat av: Viktor

Oj, såg nu hur fel det blev med ditt namn. Det var inte meningen. Ville bara visa att om du tänker stava mitt namn med "c" så stavar jag ditt med "c". Skrev det med stor bokstav för att vara tydlig, inte för att kalla dig CP - hoppas du förstår :)

2010-04-26 @ 23:30:39
Postat av: Lille U

Kan inte direkt påstå att jag helt sympatiserar med Thoralfs tankegångar, men till skillnad från Viktor, Boo och J.P så verkar han i alla fall klara av att hålla sina diskussioner utan att skrika ut ord som t.ex. "idiot" och "pucko". Är ni de blivande journalisterna måntro? Mognare beteende förväntar jag mig allt att vilja se från personer som studerar vid högskola/universitet.

2010-04-26 @ 23:56:53
Postat av: Face fact

Även jag var en av kvällens bänksittare. Och jag måste säga att du herr Thoralf mötte kommunfullmäktige med en skrämmande attityd. Vill du att resterande politiker ska ogilla dig? Kanske du går i gång på sådant? Helt okej, alla har nog sina störda sidor, men du fäller krokben för ditt eget parti. Vi håller inte med era åsikter, jag behöver knappats förklara varför, men att agera som människor kan väl även ni? Att vara "tuff" och trotsig får du bara omogna väljare för och även de växer upp en dag, medan ni sitter kvar i sandlådan.Så antingen fyller du munnen med sand eller så inser du att du har fel och går ur politiken.

2010-04-26 @ 23:58:51
Postat av: Skeåning

Face-factOm de personer som kommenterat kritiskt här representerar åhörarna, villekt de poängterar med kratig säkerhet att de gör framgår det med pinsam tydlighet vilka det är som behöver komma ur sandlådan och snygga upp sin attityd.

Vi har fortfarande inte fått höra vad som är så hemskt i Thoralfs argumentering, väntar med spänning....

2010-04-27 @ 00:02:09
Postat av: Skeåning

villekt = Vilket*

kratig = kraftig*Hur många poäng får jag?

2010-04-27 @ 00:04:56
Postat av: Viktor

(UPPDATERING!)Vi var på kommunfullmäktiges möte för att det var obligatoriskt för oss, så att vi kunde se och lära oss hur det går till vid ett sådant möte, som en del av vår utbildning i rätts- och förvaltningsjournalistik. Att du sitter med i kommunfullmäktige och att vi sedan inte heller har speciellt höga tankar om dig är av ren slump.Ang. "Ingen porr på våra hotellrum"-debatten så blev jag lite förvånad. Vi åhörare, som är lite yngre än medelåldern i kommunfullmäktige, viskade om "problemet" med Internet på hotellrummen redan i inledningen av debatten. Anledningen till att jag blev förvånad var alltså att det inte kom på tal tidigare, inte att det var du som tog upp det.Min fråga, som jag hoppas att jag kan få ett seriöst svar på trots att jag redan gjort klart för vad jag tycker om dig och dina åsikter, är hur du tycker att problemet bör lösas?

2010-04-27 @ 00:07:20
Postat av: Svensk tant

Ta och läs på, små gossar - helst innan ni yttrar er. Det blir så pinsamt när okunnigheten blottas så där oförblommerat.Allt våld är fel. I synnerhet våld mot en svagare part, som kvinnor eller barn. Men jämför man misshandel av kvinnor i allmänhet med hedersrelaterat våld är man tvungen att blunda hårt.När svenska män misshandlar kvinnor ingår det inte i ett allmänt sanktionerat mönster som grundar sig på kulturella eller religiösa skäl. Den misshandlande mannen kan inte räkna med stöd och uppbackning från vare sig släkten eller samhället. Tvärtom bemöts han med avståndstagande och fördömande.Hedersrelaterat våld och förtryck är satt i system i patriarkala kulturer vars så kallade heder bygger på att kontrollera kvinnans sexualitet. Hela släktens heder är beroende av hennes dygd. Mannen tycks oförmögen att upprätthålla sin egen heder.Heder går också att avläsa i ekonomiska termer. Kvinnans oskuld vid giftermålet taxeras till ett stort värde i pengar. En handelsvara som betalas med exempelvis mark i hemlandet eller en fullt inredd lägenhet.I Sverige har vi inte för vana att kasta ut våra döttrar från balkongen för att de inte går med på tvångsgifte eller har en pojkvän.

Det är heller ingen svensk sedvänja att skydda mördaren eller fira sin dotters död med en hedersfest för hela släkten.En bra bok som kan rekommenderas för nybörjare är "Varför mördar man sin dotter?" av Emre Güngör och Nima Dervish. I boken intervjuas bland annat Fadimes far Rahmi Sahindal som avtjänar straff på Kumlaanstalten för att han mördade sin dotter.Efter att boken kommit ut försökte Fadimes bror Mesut mörda Emre Güngör. Han ansåg att boken kränkte hans heder. Så nu sitter Mesut också i fängelse och avtjänar straff för mordförsöket.Hederskultur i praktiken, skulle man kunna säga.

2010-04-27 @ 00:10:02
Postat av: Thoralf A

ViktorVilket problem syftar du på? Porr eller hedersrelaterat våld?

2010-04-27 @ 00:11:34
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Boo

Svensk tant: Ingen av kommentarerna har ifrågasatt allvaret och hemskheten i hedersvåld. Dock ligger det mycket heder även när "svenska" män misshandlar, våldtar och förtrycker. Det hela är dessutom väldigt systematiserat och genomtänkt.

Våld mot kvinnor är inget invandrar-problem, det är ett manlighets-problem.

2010-04-27 @ 00:15:46
Postat av: Dunderminnet

Bra att du tar upp denna punkt Thoralf, invandringen för ju inte med sig bara goda saker utan har även en baksida som oftast inte belyses.Viktor varför tar du inte och gör ett studiebesök i mellanöstern för att se om Thorals argument är icke korrekta.Det är viktigt att föra upp alla åsikter, även såna som är obekväma.

2010-04-27 @ 00:19:04
Postat av: Viktor

Skeåning: Du får 0 poäng. Möjligtvis ett plus i kanten men alla kan slinta med fingrarna på ett tangentbord och jag tror de flesta förstod vad du menade i alla fall.Jag har åsikter om Thoralfs sätt att vinkla problemet kring våld mot kvinnor i nära relationer men det är inte dessa som jag har uttryckt här. Här har jag bara uttryckt mina åsikter om Thoralf i största allmänhet, därför har du inte "fått höra vad som är så hemskt i Thoralfs argumentering". Anledningen till att mina åsikter om Thoralf hamnade som kommentar till just det här inlägget kanske inte är så svårt att förstå (?) och har alltså ingenting speciellt med innehållet i just det inlägget att göra.

2010-04-27 @ 00:19:29
Postat av: Viktor

Thoralf: Ursäkta om jag uttryckte mig luddigt men det jag ville ha svar på var vad du tycker är en lämplig lösning på ert "Ingen porr på våra hotellrum"-problem?

2010-04-27 @ 00:23:47
Postat av: MartinA

"Postat av: BooSvensk tant: Ingen av kommentarerna har ifrågasatt allvaret och hemskheten i hedersvåld. Dock ligger det mycket heder även när "svenska" män misshandlar, våldtar och förtrycker. Det hela är dessutom väldigt systematiserat och genomtänkt.

Våld mot kvinnor är inget invandrar-problem, det är ett manlighets-problem. "Förvisso är våld mot kvinnor främst ett manlighetsproblem. Men om somliga grupper av män är 7 gånger mer benägna att begå våld mot kvinnor, är inte det en särskild problematik? Kan man inte minska våldet mer effektivt om man förstår vilka och varför? Var det inte det som thoralfs förslag syftade till?

2010-04-27 @ 00:31:03
Postat av: hur tänkte...?

Alla som yttrat sig, tänkt eller bara läser bör ta en titt på denna sidan:http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/article795283/Sverigedemokraterna-rdquoBarn-forfoljs-aldrigrdquo.html

2010-04-27 @ 00:33:34
Postat av: En åhörare

Jag tyckte mig kunna ana en poäng i Thoralfs anförande men tyvärr försvann den fort och dränktes i Sverigedemokratisk dynga.Sverigedemokraterna har, i alla forum jag stött på dem, en fantastisk förmåga att lägga krokben på sig själv. Därför håller jag med JP, fram med dem bara.Dock tycker jag att det är viktigt, ur demokratisk synvinkel, att alla får chans att lägga fram sina argument utan att bli avbrutna, även om det mest är dravel som kommer ut.Jag efterlyser även en hövligare ton i kommentarsfältet. Tänk på, kära blivande kollegor, att det är journalister ni ska bli och är det något ni har så är det ord. Välj med omsorg!

2010-04-27 @ 00:33:53
Postat av: MartinA

Vad är det för fel på pkiter och mångkulturalister? Varför debatterar de alltid med oneliners och okvädingsord och aldrig med fakta och sakargument? Jag förstår det verkligen inte. Särskilt folk som sätter sig upp som journalister borde väl inte bete sig som en mobb? Det skrivna ordet och det sakliga argumentet är ju själva kärnan i en journalists yrkeskunnande, väl?

2010-04-27 @ 00:34:49
Postat av: Åhörare

Så om jag tolkar dig "Svensk tant" är det alltid så att varje gång en man som inte kommer från Sverige slår sin kvinna är det hedersrelaterat våld. Medan när en svensk slår sin kvinna är det bara kvinnomisshandel?

Thoralf: Jag håller med om att det kunde funnits med något om hedersrelaterat våld i handlingsplanen. Men menar du att det alltid är hedersvåld när en utländsk man slår sin kvinna och inte när det sker i en "svensk" familj? Jag tycker att man ska vara lite varsam med att generalisera så.

Exempelvis morden på Fadime, Pela, Abbas Rezai. Det är väl de händelser som tas som typexempel på hedersrelaterat våld. Vilket stämmer. Men det motsäger ju inte att det kan existera mord inom familjen som inte har med heder att göra även om man är muslim. Att det är en nära anhörig som begått ett mord är ju statistiskt sett det mest vanliga även bland "svenskar". Här är den tragiska Mats Alm-historien ett typiskt exempel på senare tid.

Jag menar då att sådana saker även kan hända i en muslimsk familj. Och då ska man INTE kategorisera det som hedersrelaterat våld om man inte gör det när en svensk begår ett likadant brott. Att göra så och skylla händelsen på religion och kultur ger en felaktig och osann bild. Det är i alla fall min åsikt. Vad tycker du Thoralf?

2010-04-27 @ 00:36:55
Postat av: MartinA

En åhörare skrev:

"Jag efterlyser även en hövligare ton i kommentarsfältet.""...Sverigedemokratisk dynga"

"...mest är dravel som kommer ut."

"...0 sakargument..."

"...0 fakta..."

"100 % hyckleri"

2010-04-27 @ 00:38:18
Postat av: Thoralf A

ViktorNu ser jag inte detta som något jätteproblem men jag tyckte debatten spårat ur om porrfria hotell när det gäller kommunens policydokument. Att bara diskutera hotellens porr tv-kanaler håller inte med den utveckling som skett.Idag erbjuder mer eller mindre alla hotell bredband men utvecklingen går mer och mer åt det hållet att alla har mobilt bredband, speciellt de som reser i jobbet. I fika pausen fick jag dessutom flera positiva kommentarer från andra ledamöter angående mitt inlägg från talarstolen i denna fråga.Vill du komma åt detta problem med ett enormt porrutbud på nätet så finns det inga lätta lösningar. Det som skrämmer mig mest är att 7-8 åringar som sitter ensamma vid sina datorer kan klicka in sig på dessa sidor.Så länge det finns människor som tjänar pengar i porrindustrin så kommer detta att utbud finnas på nätet. Jag tror inte det går att stoppa om man inte skall begränsa nätet.Jag tror istället på andra former av information, utbildning för att begränsa efterfrågan men det kommer alltid finnas perversa personer som vill se och köpa både det ena och det andra. Vi ser ju hur det är ställt inom katolska kyrkan och dess präster.Vi får leva med det men försöka begränsa effekterna och hålla barn borta från dessa sajter. Den uppgiften ligger i första hand på föräldrarna och inte samhället.

2010-04-27 @ 00:38:23
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Viktor

MartinA: Utan att anklaga dig för att ha fel nu men:"Men om somliga grupper av män är 7 gånger mer benägna att begå våld mot kvinnor, är inte det en särskild problematik?".... vart kommer den statistiken ifrån? Länk?

2010-04-27 @ 00:39:16
Postat av: MartinA

@En åhörare 00:36:55

Du säger visserligen korrekta saker i detta inlägg. Men gör du inte misstaget att göra allt normativt? Om du studerar statistik och finner att vissa grupper är enormt överrepresenterade i våld mot kvinnor, vad spelar det då för roll vad våldet kallas? Det är väl våldet som är problemet? Och vad som göra att just den gruppen är så överrepresenterad? Det måste man kunna prata om väl?

2010-04-27 @ 00:42:52
Postat av: Thoralf A

ViktorEnligt BRÅ är det fem gånger vanligare att en våldtäktsman har utländsk bakgrund.Av ca 40 överfallsvåldtäkter i Oslo området var gärningsmannen i samtliga fall av utländsk härkomst enligt Oslo-polisen. En övervägande majoritet kom dessutom från MENA-länder.

2010-04-27 @ 00:45:34
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: En åhörare

Jag menar bara att om själva talaren hade hållt sig till sakfrågan istället för att rabbla åtalspunkter kanske budskapet inte skulle försvunnit lika fort.Med hövligare ton menar jag att det inte är så snyggt att börja svamla om utvisning av en ledamot i kommunfullmäktige bara för att denne har en annan åsikt än de andra.Ord som dynga och dravel var kanske illa valda men samtidigt nördvändiga för att lyfta fram min personliga åsikt om SD.

2010-04-27 @ 00:49:30
Postat av: HenrikP.

Bosse alt. Vicke:Med berikning kan ni själva välja vad ni önskar bland följande alternativ:

-hedersvåld

-oprovocerad misshandel

-personrån

-gruppvåldtäkt

-vanlig överfallsvåldtäkt

-bötning

-övergrepp i rättssak

-stening(om ni mot förmodan har ett RIKTIGT jobb vid sidan om studierna som ex.brandman,ambulansman eller väktare/polis)

Nej, nu vet jag....varför inte en (o)hederlig svarttaxi hem till trygga FOJO (med risk för annat alt. som avslutning;)Please,just pick one!

2010-04-27 @ 00:49:36
Postat av: MartinA

Postat av: Viktor

Det magiska ordet var "om". Alltså ett hypotetiskt argument. Vidare så ger "vissa grupper" tämligen fri hand att definiera grupperna allteftersom, så om statistik fanns vore det lätt att definiera en grupp som uppfyller statistiken. Föga meningsfullt och tämligen intetsägande dock. Så, jag anklagar faktiskt inte mig själv för att ha rätt i det uttalandet :)Jag känner bara till en seriös undersökning på det och det var den ND gjorde tyvärr. ND är förvisso ett motbjudande parti men undersökningen är mycket seriöst presenterad och svår att motsäga. Att de redovisar sina felkällor, sina avgränsningar, sin metod, kritik av metoden etcetera beror antagligen på att de redan är säkra på att få vatten på sin kvarn och därför kör hela vetenskapliga metoden.Jag vet inte om de kom fram till 3,4,5,6,7,8,9 eller 10 gånger vanligare. Kan du läsa själv om du har lust:

http://www.nd.se/rapport/rapporten.asp#2

2010-04-27 @ 00:49:51
Postat av: Viktor

MartinA: Jag letar och jag letar men jag kan inte hitta den här statistiken som du talar om; där den här "gruppen" - och jag antar att du pratar om invandrare då - skulle vara överrepresentaterade när det handlar om våld mot kvinnor.

2010-04-27 @ 00:52:14
Postat av: MartinA

Viktor, du kanske skulle passa på att ta en kurs i statistik om du nu ändå läser på nån högskola. Kan varmt rekommendera det, oavsett vad du jobbar med kommer du ha nytta av det. Personligen jobbar jag som mjukvaruutvecklare och statistik är en av de kurser jag har haft mest nytta av.

2010-04-27 @ 00:58:35
Postat av: Gubben o Gumman

Ja du Thorlaf det verkar som du pinkat hela barnmatsavdelningen av rödgökar i örat.

Fast det gör inte så mycket det rinner ut på andra

sidan så att säga så ingen skada skedd.Fast det är rätt kul att läsa vad dessa blivande

oikofober har har att säga ,när man konsumerat

några gram "plurapulver" samt några klunkar rödtjut."Ni Sverigedemokrater är ett otrevligt folk"

Tacka fan för det vi är ju Svenska skatteslavar.Skribenterna är dom tuffa killarna,som lärarinnan

på Södertörns högskola beskriver ,som dom västervridna ,ganska långt ned på bänkarna i salen.

(Läs stolpskott)Fast med den kalibern dessa blivande politrucker visat upp här,så lär inte några värvningsförsök från KGB vara aktuella,således ej heller några spänn extra i plånboken.Man får hoppas Fojo lär ut konsten att stå i kö

A-kassekön alltså.En omskolning till tolk el varför inte

vårdpersonal ,på avd för överfallsvåldtäktsoffer

Detta kan kanske rädda er från denna kö.Vad i herrans namn gör ett gäng Kalle Anka journalister på fullmäktige möte.

När det finns hem för ensamkommande bedragare ,el

en riksanstalt i byn för gulle gull killarna.Det mäste ju vara trevligare att vara nära sina

vänner ,än lyssna på en Sverigedemokrat.Ett studie besök ni inte bör missa är när Afganen

som utförde en oral undersökning på en 11 årig flicka förs till tings,det var inget sedvanligt

tandläkarvertyg han använde.Killen som dillar om sug o svälj, får vi väl vänligen hänvisa till Centerpartiet fråga efter Ursula el Sucker ,så kanske din dröm blir verklighet glöm inte att ta nut tandställningenn första bara inna härligheten intages/införes.

Säg bara puss o kram i telefonen.Faktum är att för mycket droger kan locka fram den

latenta homogenen hos den mest straighta.Sedan ockupationen av Svenska medier fördelar sej

väljarsympatierna där följande 70% Leninkramare

30% med borgeliga värderingar el så tror dom det.

(Källa Svenska journalistförbundet) dom med a-kasse

korten ni vet)Samma fördelning gäller högskole väseendet.

Bla Björn Rosengren blandade ihop Sverige och Norge när han pratde om den sista kommuniststaten.Fast en förändring startar visst i år den 20 Sep.

Sverigedemokraterna är Svenskar,som röstar på

Sveriges snabbast växande folkrörelse.Väl mötta på valdagen tills dess kan ni studera den politiska utvecklingen i Norden mellan

vinpavorna.Som ni vet skramlar tomma vinflaskor mest.Kvoten för epitetet "Min skrivmaskin är röd själv

är jag hjändöd" har ikväll fått nya röster på nätet.2010-04-27 @ 01:00:29
Postat av: Thoralf A

ViktorPå följande länk kan du ladda ner en rapport från BRÅ som du bör läsa.http://www.bra.se/extra/faq/?module_instance=2&action_question_show.339.0.=1

2010-04-27 @ 01:02:38
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: MartinA

Nu måste jag gå och lägga mig. Om nån riktar nån kommentar mot nån av mina kommentarer får jag återkomma imorgon kväll.

Gonatt allihopa:)

2010-04-27 @ 01:03:38
Postat av: Viktor

Thoralf: Har du länk till den undersökningen som BRÅ gjort? Jag vill dessutom påpeka redan nu att vi diskuterar våldsbrott mot kvinnor och inte bara våldtäkter, men det har ju du koll på tror jag?Att hänvisa till vad som händer i Norge, och till en sådan relativt liten undersökning som 40 fall av överfallsvåldtäckter, känns irrelevant. För enligt BRÅ så anmäldes omkring 29 100 fall av våld mot kvinnor över 15 år 2009 (http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=7&module_instance=2) och då kan vi inte använda oss av liknande exempel där 40 av dessa våldsbrott ska ha begåtts av invandrare (även om det är 40 för mycket).Henke: Tack, det är egentligen bara det jag har som svar. Och, om jag ska vara väldigt, väldigt petig så går vi inte på FOJO (Institutet för fortbildning av journalister) men det är ingenting som jag stör mig på.

2010-04-27 @ 01:06:15
Postat av: Thoralf A

MartinATack detsamma o Gonatt

2010-04-27 @ 01:06:26
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Viktor

Thoralf: Nerladdningen av PDF-filen vill inte samarbeta med min dator men jag kommer att läsa den imorgon på en annan dator. Eftersom jag inte kan läsa den just nu har jag också svårt att fortsätta uttala mig om frågan.Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tycker att du är ett svin, Thoralf. Självklart ska du stå upp för dina åsikter, det har du precis lika mycket rätt att göra som jag, och jag tycker att du är ett svin.Och jag förstår att alla ni andra som har kommenterat här under kvällen har blivit lite rädda. Det är inte lätt att vara Sverigedemokrat... eller just det ja, det är det ju. "Det är ju bara att hålla sig till sanningen" - hahaha! Ni är för underbara!

2010-04-27 @ 01:18:48
Postat av: Dunderminnet

Viktor: http://www.foxitsoftware.com/pdf/reader/ för enkel läsning av pdf filer. 100x bättre än adobes version.also: http://affes.wordpress.com/skumma runt på den bloggen och kom tillbaka sen.u mad?

2010-04-27 @ 01:35:56
Postat av: Don

Raskt får jag räkna in mig i skaran som lägger energi på att kommentera dessa tomma kastrullers skrammel (ni vet, de som låter mest)...Demokratin är i fara när partier aktivt tar ställning i en fråga för att inte visa sympati med ett annat mer kontroversiellt. I min värld skall alla partier våga säga vad de vill utan att behöva räknas in i någon stor massa.Dock måste jag hålla med alla negativa kommentarer om Thoralfs raljerande om hudfärg och ärvd kultur på kvällens KF. Det är förvånansvärt trångsynt och obegåvat att använda en argumenteringsmetod som innebär att man, oavsett vilken fråga det gäller (ok, nästan iaf), vinklar det till att bli en fråga om kulturarv och ursprung. Jag trodde och hoppades att KF skulle vara fritt från dylikt, men ack så fel jag hade.Varför skall vi vara bakåtsträvare genom att dela upp personer i fack? Är inte det något som vi tittar tillbaka på och skrattar åt att vi en gång varit så dumma?Kör hårt, men kom ihåg att personen som förde mest väsen i KF idag var en av de mest tomma kastruller jag varit med om.P.S Att såga journalister är verkligen ett mediedrag som ligger på rätt nivå för dig. Keep it up så skall vi nog slippa denna cirkus efter höstens val D.S

2010-04-27 @ 01:36:22
Postat av: Marcus

Viktor, för att backa bandet lite. Det Thoralf ville, om jag förstått saken rätt, var att man skulle KOMPLETTERA med punkter rörande hedersrelaterat våld, inte att hedersvåldet var det allt annat överskuggande problemet.Förnekar du att det existerar hedersvåld mot kvinnor i Sverige?Förnekar du att detta våld ser annorlunda ut än det klassiska "svenska" fyllevåldet?Kan det vara så att man behöver särskilda åtgärder för att motverka detta?Läs här;http://www.dn.se/nyheter/sverige/hedersrelaterat-vald-mot-tusen-unga-kvinnor-1.254789"Mellan 1 000 och 1 500 unga kvinnor i Sverige riskerar utsättas för våld som är relaterat till familjens heder. Tio procent av dessa är hotade till livet.""I bedömningen 1 000 till 1 500 kvinnor ingår inte det så kallade mörkertalet som alla uppskattar vara mycket stort."Artikeln är från 2004 så det finns säkert mer aktuella, högre, siffror.Här kan du läsa på regeringskansliets hemsida om hedersvåld.http://www.humanrights.gov.se/extra/pod/?id=53&module_instance=3&action=pod_show&navid=65&subnavid=53&subnavinstance=3Om det nu inte existerar något särskilt problem med detta, varför har man en hel sida om problemet på regeringskansliet?På den här sidan kan du läsa om utbildningen "Jämställdhet och hedersrelaterat förtryck i skolans värld, 7,5 hp". Tydligen har man sett ett behov av särskild utbildning inom ämnet. Ring och fråga om du får gå den, du verkar nämligen behöva det.

2010-04-27 @ 01:43:55
Postat av: J.P

Problemet är ju att kvinnor över hela världen utsätts för våld oavsett ursprung, religion eller etnisk tillhörighet. Jag tycker att det är skrämmande att en folkvald politiker som Thoralf använder våld mot kvinnor som ett verktyg mot invandring. Han plockar då bort fokus från kvinnorna och försöker belysa vad han anser vara ett problem. Nämligen invandringen. Självklart ska de som utövar våld mot en kvinna eller man straffas en enligt lagen men detta är bara ännu ett taktiskt drag från SD för att få vatten på sin kvarn."Den misshandlade kvinnan är försvunnen sedan november och polisen misstänker att mannen som är kurd och kommer från Iran har mördat kvinnan"Vad har detta med saken att göra? Jag kan plocka fram 10 fall där det har varit svenskar som har mördat eller misshandlat kvinnor!

Detta är bara är ett enfaldigt försök till att utnyttja en redan skadad kvinna för sin egen vinnings skull.

2010-04-27 @ 02:01:18
Postat av: Robin Shadowes

"Jag efterlyser även en hövligare ton i kommentarsfältet. Tänk på, kära blivande kollegor, att det är journalister ni ska bli och är det något ni har så är det ord. Välj med omsorg!"Sök in på cirkus-skola istället, era pajasar för journalister kommer ni aldrig att bli!!

2010-04-27 @ 02:12:24
Postat av: Aleksander Solzjenitsyn

Vad var det han sa Lenin? Angående nyttiga idioter.

2010-04-27 @ 02:58:27
Postat av: Putte

Jag trodde mänsklig kloning var förbjuden. Här visade det sig att det är precis vad man håller på med på FOJO och andra journalistutbildningar. Den ene klonade AFA-muppen efter den andra skapar man tydligen. Journalist är väl beteckningen på en som inte vet ett "skit" om vad han/hon skriver. Vi som har behövt berätta något för en journalist vet ju att även efter att man har förklarat en sak 15 gånger, så nog fan har journalisten inte fattat och skriver fel, på fel, på fel i sin tidning.

2010-04-27 @ 06:12:04
Postat av: hummelstadskarin

Stå på Dig, Thoralf. När jag skriver detta ser jag över slätten en ensam havsörn, som förföljes av en hop skränande kråkor. Någon här, om kanske inte just Dina "åhörare", fattar vad jag vill säga.

2010-04-27 @ 06:32:43
Postat av: Stefan A

Slasktrattarna Expressen och Aftonbladet måste jubla...vilken återväxt...och det redan innan de gått ut indoktrineringshögskolan..har ni redan skickat in CV;n?...vi andra kan bara rysa över den dynga vi kommer att få fortsätta läsa i framtiden....

2010-04-27 @ 07:34:11
Postat av: Nalle i Växjö

Svenska män slår , misshandlar och terrorisera anhöriga, barn och kvinnor.

Det är inget nytt, men jag tror inte att jag någon gång har läst eller hört att det är för att rädda familjens eller släktens heder.

Har aldrig hört att någon Svensk slängt ut sina barn från balkongen för att dom "dejtat" fel person.Våld relaterat till så kallat "hedersbegrepp" för att skydda familjens eller släktens heder är ett primitivt våld som är importerat från mindre utvecklade kulturer och som tyvärr ökar med en ökad import från dessa primitiva länder.Att det finns så många läsare på denna blogg som inte förstår detta är beklagligt och bevisar en brist i läsförmåga, eventuellt kan dyslexi eller damp misstänkas i många fall.

2010-04-27 @ 07:41:26
Postat av: Thoralf A

MarcusDu har förstått vad denna debatt handlade om trots att du bara läst mitt inlägg."Viktor, för att backa bandet lite. Det Thoralf ville, om jag förstått saken rätt, var att man skulle KOMPLETTERA med punkter rörande hedersrelaterat våld, inte att hedersvåldet var det allt annat överskuggande problemet."Dessa journalistelever som även var närvarande vid KF lyckades tydligen inte förstå vad mitt yrkande handlade om.När det gäller hudfärg så nämnde jag aldrig något om detta i mitt inlägg från talarstolen. Den som förnekar att fenomenet med "balkongflickor" inte är ett kulturellt fenomen kan jag tyvärr inte hjälpa. Då har man redan bestämmt sig och stängt av sitt eget tänkande.

2010-04-27 @ 07:52:23
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Ttony

Så kallat "Hedersvåld" som är allt annat än hedrande, men där hela släkten kan samtycka i dödande eller misshandel av unga kvinnor.

Utvisa alla skyldiga, de har inget här att göra!

2010-04-27 @ 07:58:12
Postat av: Robin Shadowes

Begåvnings-reserverna som dessa som nu dykt upp här från sin raketforskar-skola brukar ju anklaga oss för att inte ha rätt människo-syn. Så om jag börjar kasta ut tjejer från balkongen, har jag rätt människo-syn då för att platsa i ert gäng då eller?

2010-04-27 @ 08:15:48
Postat av: Roger S

Vad jag förstått av det hela. Så ska kvinnor vara tacksamma över att dom blir misshandlade och våldtagna. Kanske våra politiker tycker likadant. Det finns en bra läxa kvinnor ska lära sig då det blir förtryckta?Nu är det inte jag som påstår detta. Utan en väldigt märklig dam. Som faktiskt säger att hon är tacksam över att ha blivit våldtagen.Människorättsaktivist våldtagen – skyller på den vite mannen

http://politisktinkorrekt.info/2010/04/25/manniskorattsaktivist-valdtagen-skyller-pa-den-vite-mannen/Det finns länk i det dokumentet där hon gör många märkliga uttalandenSå ja, kvinnor och andra som blir utsatta för förtryck. Var tacksamma.(Ja det är skrivet med en bitter ironi)

2010-04-27 @ 08:38:32
URL: http://allahuakbar.se
Postat av: Tony

I Norge säger polisen sanningen och media mörkar inte!http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/

2010-04-27 @ 08:40:49
Postat av: Stora SmålandVictor,Boo,JP,Åhörare,Lille U, Face fact vänta med att uttala er tills det har torkat till bakom öronen , tänk efter före !

2010-04-27 @ 08:44:30
Postat av: LArs

Om det nu är blivande journalister som kommenterat detta blogginlägg så är jag synnerligen glad att gammelmedia och därmed journalisterna är på väg mot sin grav.Alla vet att journalist- och lärarhögskolan kallas kommunisthögskolan.Svenska journalister tror att deras uppdrag är att granska folket, inte makten!Att man sen kan vara emot att via tex SFI undervisa invandrarna om svensk lagstiftning är synnerligen märkligt.

2010-04-27 @ 08:48:46
Postat av: Marcus

Det föll bort en länk sist i mitt inlägg ovan som jag hänvisade till, här är den;http://www.skolverket.se/sb/d/2240

2010-04-27 @ 09:42:04
Postat av: Ludvig

Ja det är väl sådana invandrare de styrande vill ha till Sverige verkar det som, men det är inte roligt för dem som blir offer för dem.

2010-04-27 @ 09:44:50
Postat av: Skogman

Thoralf kungen av alla bloggare. Journalisthögskolan behövs inte över huvud taget. Idag har vi Internet och sådana som dig som gör arbetet ypperligt.

2010-04-27 @ 09:49:51
Postat av: Skånepåg

Viktor skriver: "Att hänvisa till vad som händer i Norge, och till en sådan relativt liten undersökning som 40 fall av överfallsvåldtäckter, känns irrelevant."1. Det är ingen undersökning/studie i gängse betydelse utan en helt vanlig redogörelse för "löpande" fakta.

2. Enligt ditt stupida resonemang, hade det således varit bättre om man väntat ytterliggare en tid och i stället t.ex. redovisat 400 våldtäkter?

3. Hört talas om konsekvenstänkande? Något som för oss intellektuella varit en naturlig del i vårt dagliga arbete och något som du tydligen totalt missat betydelsen av under din utbildning!P.S. Lär dig åtminstone stava till ”överfallsvåldtäckter” innan du nästa gång ger dig in på ett område som du uppenbarligen inte har en ”susning” om!

2010-04-27 @ 09:55:34
Postat av: Pontus

Victor:hur menar du att 40 överfallsvåldtäkter "känns irrelevant"? När det är samtliga överfallsvåldtäkter i Oslo under ett år? Slår du inte ifrån dig lite nu?Om det inte varit för strutsar som er så skulle nog en del av dessa 40 kvinnor som fått sina liv förstörda aldrig ha drabbats då några gärningsmän säkerligen var återfallsförbrytare. Ni gömmer bara huvudet i sanden och ifrågasätter aldrig något som går emot ert eget godhetsego. Fruktansvärt fegt, om inte annat.Vad som är kännetecknande för SD är väl för övrigt inte att de skyller allt på invandrarna utan den uppkomna situationen beror på just strutspolitiker och stutsjournalister som gömmer huvudet i sanden. Som du själv.Lycka till med karriären.

2010-04-27 @ 09:56:05
Postat av: Göran Lundqvist SD-Halmstad

Nyttig läsning för mig som kandiderar till kommunfullmäktige i Halmstad. PK eliten vill göra det omöjligt att tala om vissa ämnen, det är tydligt. Det är tabu att tala om "grupper" som ett problem. Jag kan inte förstå varför? Ibland så måste man det för att diskussionen och tankegången ska bli möjlig att förstå. EXEMPEL "Om en kommun vill skriva avtal om att ta emot ensamkommande flyktingbarn och om man som SD politiker yrkar avslag på detta antar jag att det blir en debatt. Då måste jag som SD politiker förklarar varför jag yrkar avslag. Då tar jag

upp frågor som ålder, kön och hur det är möjligt för dessa 10-12 åringar att ta sig till Sverige. Jag tar upp redan kända fall där det funnits problem med denna grupp.Jag vill ifrågasätta hur dessa barn kan ha skäggväxt och basröst. Jag vill påverka KF att förstå att något är fel med dessa flyktingbarn. Hur ska jag göra detta utan att prata om "gruppen" Hur ska jag göra detta utan att använda argument som kostnad, praktiska problem och kunna ifrågasätta hur detta beslut kan påverka kommuen i övrigt? Kan någon berätta för mig hur debatten ska föras?" Jag tror att meningen är att vi SD politiker inte ska kunna diskutera och ifrågasätta mångkulturen. Jag väntar med spänning på svar...Jag kommer inte att vara bekväm att ha att göra med i KF i Halmstad om jag blir tystad eller kallad för rasist...

2010-04-27 @ 09:59:39
Postat av: alf olsson

Viktor o Boo

När jag läste era kommentarer i natt höll jag på att trilla av stolen, jag trodde vi fått besök från yttre rymden.

Men efter att ha tänkt till lite förstår jag era tankegångar: Om alla muslimer slår ihjäl sina kärringar och döttrar så löser sig dom flesta problemen i vår värld på lite sikt. Det var väl så ni menade?

2010-04-27 @ 10:29:15
Postat av: Anders

Stå på dig, Thoralf!För en blivande stats-journalist med klart tendensiös läroplan, som dessutom säkert inte stött på det mångkulturella våldet, så kan ibland verkligheten som vi andra upplever te sig osannolik.Några saker till Viktor:* När du upplever dig hotad av ordet "berikad", så menade HenrikP att de mångkulturella problem - vars existens du förnekar/förringar - förr eller senare riskerar att drabba även dig..det var inte ett förtäckt hot om våld från hans sida. Användandet av ordet i bland SD-sympatisörer har ironiska skäl, det talas ju ofta bland de 7 etablerade partierna hur mycket det mångkulturella samhället BERIKAR Sverige.* Läs på! BRÅs statistik tåler nog all källkritik du kan uppbringa. Det är en statlig inrättning som snarare skulle ha intresse av att underskatta invandrares representation i statistiken.* Att det även förekommer våld mot kvinnor bland etniska svenskar är väl inget försvar mot att sopa problemet med hedersrelaterat Muhammedanskt kvinnovåld under mattan? Anledningen till att man i SD-kretsar fokuserar på just hedersvåld bland muslimer är för att inga andra politiska aktörer gör det tillräckligt.* Viktor: "Så om jag tolkar dig "Svensk tant" är det alltid så att varje gång en man som inte kommer från Sverige slår sin kvinna är det hedersrelaterat våld. Medan när en svensk slår sin kvinna är det bara kvinnomisshandel?"

Nej, så menar hon inte. Hon påpekar förekomsten. Trodde att journalister, även blivande sådana, hade förmåga att INTE se allt i svart och vitt..2010-04-27 @ 10:30:29
Postat av: AWSvensson

Hur letar man upp dessa ämnen till journalistutbildningen.

Antagningskrav:

Missuppfattning, personen ifråga skall kunna missuppfatta och vända allt till försvar för den egna ståndpunkten.

Förutfattade meningar, den egna ståndpunkten som i alla lägen skall vara bergsfast och aldrig vackla inför sakargument.

Lydig in absurdum, att driva den förväntade politiskt korrekta linjen ,där en spade inte är en spade utan något helt annat.

Avsaknad av logik, logik är dessa så kallade blivande journalisters värsta fiende.Att blanda in logik gör att man snubblar på budskapet och är något man avhåller sig ifrån.

Ja uppfyller man dessa kriterier så är antagningen problemfri.

2010-04-27 @ 10:44:48
Postat av: Marcus

Den norska artikeln rörde överfallsvåldtäkter under TRE år.En indikation på läget i Sverige får man här;http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=203&module_instance=12"Den brottstyp där överrepresentationen är som störst är våldtäkter, där närmare 40 procent av gärningsmännen är invandrare."Här försöker BRÅ dock finta bort läsaren då man talar om invandrare, inte personer med utländsk bakgrund. I alla andra sammanhang talar man ju om det senare och lägger man till personer födda i Sverige med minst en utrikes född förälder så lär man hamna uppåt 60-70%, minst. Det stämmer också mycket bra med Norsk statistik från Oslo där människor med invandrarbakgrund stod för 72,8% av samtliga våldtäkter (inte överfalls) år 2007.Norge igen då;http://www.dagbladet.no/2009/11/12/nyheter/innenriks/drosje/voldtekt/9000864/"Politiet i Stavanger har i løpet av 2008 og hittil i år mottatt 17 anmeldelser for overfallsvoldtekter eller forsøk på overfallsvoldtekt, medregnet de seks såkalte taxivoldtektene, skriver Stavanger Aftenblad."I 16 av de 17 sakene, som omfatter totalt 18 anmeldte menn, er gjerningsmennene beskrevet som ikke-vestlige av ofrene."Samma mönster som i Oslo alltså. Observera att den 18:e personen inte säkert är norrman, han kan lika gärna vara från ett annat land, men med ett mer norskt utseende.Slutet är talande;"Mange av innvandrerne i Rogaland kommer fra utkantstrøk hvor et forhistorisk kvinnesyn lever godt, forklarer Thorsen. Dette synet tar menn med seg til andre land.- Når en lettkledd, beruset kvinne setter seg alene inn i en taxi, har hun i utgangspunktet syndet allerede. En muslimsk kvinne kan ikke gjøre det. De som overfalt og voldtok kvinner på gata, har ment at de har vært i sin fulle rett. De har sett en beruset kvinne uten følge. Hun blir da regnet som fritt vilt i noen muslimske miljøer. Og etter egen oppfatning har mennene en forestilling om at kvinnene ikke har noen verdi som vitne i en straffesak, sier Thorsen."Här har ni, kära journaliststudenter, en förbild i norsk media. Se och lär hur man faktiskt tar sitt journalistiska uppdrag på allvar och beskriver sanningen.

2010-04-27 @ 10:46:27
Postat av: Robert

"konkreta åtgärder"tacka fan för att kalmar kommunfullmäktige pissade på sig av skräck när sådana formuleringar används, ynkryggar.

Undrar om dom är nöjda med att ha motarbetat åtgärder som kan ha hjälpt misshandlade kvinnor?

2010-04-27 @ 10:48:13
Postat av: Marcus

En annan intressant artikel i ämnet;http://www.sydsvenskan.se/sverige/article77057.eceObservera att journalisten rapporterar sakligt utan egna slutsatser och kommentarer, sådant ger trovärdighet. Tyvärr verkar många av dagens journalister tro att de är demokratiskt tillsatta åsiktspoliser och att det är deras fulla rätt att utnyttja sin ställning för att sprida deras egna politiska åsikter.Journalistens uppgift är endast att vara en spegel som reflekterar verkligheten i ansiktet på läsaren. En helt vanlig spegel, inte en sån som finns på Liseberg där verkligheten förvrids till oigenkännlighet.

2010-04-27 @ 11:07:48
Postat av: AWSvensson

Hämtat från Merith Wagers blogg . Ett uppslag till examensarbete för dessa så faktasugna journaliststuderande.

Postat av: AWSvensson

rättelse hoppas jag

Postat av: Anna

Många av åhörarna var bland de mest tragiska människor jag någonsin sett på ett och samma ställe. När det sedan sas att det var åhörare från FOJO förstod jag varför. Jag slår vad om att det var deras lärare som uppmanade dem att surfa in här och kommentera.Undrar om de skulle high five'a deras gruppvåldtagna syster? -mångkulturen är ju något nytt och spännande! klart det får kosta lite syrran!High five! för gruppvåldtäkter, ritualslaktade djur, kvinnoförtryck, och ersättandet av den tråkiga svensken! - vilket underbart tillskott till journalistkåren!

2010-04-27 @ 11:37:18
Postat av: Allemand

Jag förstår inte varför ni matar trollen?

2010-04-27 @ 12:11:56
Postat av: Nalle i Växjö

Grattis Uppvidinge kommun till tillskottet i ekonom från Migrationsverket

Postat av: Gubben o Gumman

"Kvinnor över hela världen utsätts för våld"Vad i glödheta h-vete har det med överep när det

gäller Svenska överfallsvåldtäkter mot etniskt Svenska kvinnor.Den idiot som sitter och försvarar det är inte

ett duggbättre än våldtäkarna snarare värre .

Riktiga svinpälsar/kvinnoförnedrare så att säga.

Hjälp till och få stopp på detta istället.Ang mattematik övningarna ,så börja med att räkna

fingrar och tår ,och försök att få det till 10

istället för elva.Dessa människor blir aldrig joururnalister i internationell jämförelse i Internat utan

valboskapstekniker.

2010-04-27 @ 12:45:46
Postat av: johan

Viktor skriver: "Att hänvisa till vad som händer i Norge, och till en sådan relativt liten undersökning som 40 fall av överfallsvåldtäckter, känns irrelevant."Undersökningen i Oslo sträckte sig över tre år och visade att samtliga överfallsvåldtäkter begicks av utomeuropeiska invandrare. Jag vet inte om en sådan undersökning kan kallas liten som sträcker sig över tre år och omfattar Norges största stad? Och om vi ska fortsätta hålla oss till fakta så var det 41 fall...Källa:

http://www.dagbladet.no/2009/04/15/nyheter/voldtekt/innenriks/5759702/Inslag från norska nyheterna:

http://www.youtube.com/watch?v=Q6df7uu0Qf0

2010-04-27 @ 13:01:28
Postat av: Stefan K

En länk att betrakta för de blivande journalisterna på Aftonbladet, Norrskensflamman och Dalademokraten. var det Boo och Viktor ni hette?

Knappast Sverigedemokrater som yttrar sig i frågan, eller hur?

Postat av: Leif

Nja, det är nog så sant att dessa figurer aldrig blir journalister av internationell betydelse men sett i det stora hela så betyder det inget för dessa AFA marxisters framtid eftersom Sverige knappast har en enda tidning av internationell klass.Aftondyngan, Sexpressen och diverse amatörmässiga lokaltidningar m.f. av ¨En Ding Ding Värld¨ kvalitet finns det dock 13 på dussinet av och det är väl i första hand dessa vämjeliga slasktrattar som kan komma i fråga när jumboklass studenterna ämnar söka sig ut i arbetslivet.Tänker man ett steg längre så skulle det ju t.o.m. vara direkt osolidariskt om dagens mediokra floskel och lögnjournalister fick konkurrens av en utblidad och logiskt tänkande kollega. Kanske är det i ljuset av denna reflektion man ska se den misserabla rekryteringen av nytt blod..?

2010-04-27 @ 14:21:03
Postat av: Riffi

Dom blivande journalisterna kan tydligen stava, men tänka kan dom inte än..... Man får vara glad för det lilla.Förvånande med deras vredesutbrott. Rödvinet har naturligtvis gkort sitt, men iallafall ?

2010-04-27 @ 15:10:59
Postat av: En-annan-tant

Grattis Thoralf!Helt plötsligt poppar det upp några inlägg i din blogg som med all önskvärd tydlighet demonstrerar den illröda färgen och den låga nivån på vår svenska journalistutbildning.Det är väl bara att tacka och ta emot dessa lysande exempel på orsakerna till medias beteende.När jag läste deras kommentarer fick jag en härlig påminnelse från den tiden jag undervisade mina elever i grundskolans mellanstadium. Någon rödfärg hade ännu inte hunnit fastna på dem, men många av mina små adepters alster visade i stort sett samma naivitet. Dock med ålderns rätt.

2010-04-27 @ 15:28:05
Postat av: Stora Småland

Återigen hur kan man sätta invandrare till att bestämma om invandringen i Sverige , jag tänker då på exemplet från Uppvidinge kommun där är det tydligen någon kvinna från något Balkanland som ska bestämma om byggnation till ensamkommande skäggbarn ! Hur kommer det sej att inte svenskar får bestämma i sitt eget land ???

2010-04-27 @ 16:11:36
Postat av: Inge Sandén

Nu har visst den värsta krutröken lagt sig, efter att i detta nu 85 kommentarer registrerats.

Vill tacka alla duktiga Sverigedemokrater som fick tyst på de hjärntvättade skolpojkarna,som valt att göra ett försök att bli journalist,istället för att utföra ett hederligt arbete som ger klirr i statskassan.

Frågan är bara hur länge svenska folket orkar med att ta på sig denna oerhörda försörjningsbörda att ge till alla världens fattiga som våra förfäder tagit fler hundra år att bygga upp.

Vidare är det som så några mer okunniga och verklighetsfrånvarande som dessa s,k. skolgossar Victor,Boo,J.P. och några till har jag inte i mitt innersta kunnat föreställa mig att de var att hitta på denna journalistskola.

Det är en viss skillnad att lära sig på ett korrekt sätt att skildra dagshändelser än att utbilda sig till lakejer för den av våra sju systrar förda misslyckade massinporten av lycksökare särskilt från MENA-länderna.

Att inte förstå skillnaden på kvinnovåld som utförs av människor som i sin kultur och lagstiftning anser att kvinnan har noll värde.

Skulle kunna ta upp 100 exempel på att dessa skolgossar har de största skygglappar som går att få.

Svenska folket står på Thoralfs sida,den andra halvan är dessa hycklande självgoda vänsteranhängare som har tillgång och styr över landet media.

Men eftersom vi folket har fått internet,är det slut med denna överklass att ha ensamrätt på att skriva och tycka hur det ser ut i Sverige.

Dessa elever på journalistskolan i Kalmar är ett skoloexempel på hur deras polare i DDR försökte med samma trick,att med lögner hålla folket utanför verkligheten.

Det var inte journalisterna i forna DDR som rev muren,det var det arbetande skattebetalande folket.

Gubben och Gumman gav er de bästa framtidsutsikterna,vad ni endast kommer att duga till med noll kunskap om landet Sverige år 2010.

Valboskapstekniker.

2010-04-27 @ 16:20:22
Postat av: Peter

Ja, det var sannerligen en debatt, det, där Alfssons motståndare kör med argument som "pucko". Själv kommer jag nog inte att rösta på SD, det blir nog blankt som vanligt, men man kan konstatera att Sverige numera har blivit en demokratur.Demokratur är ett begrepp skapat av den franske sociologen Gerard Mermet, och betecknar ett samhälle som till ytan är, dvs nominellt, en demokrati, fast som i praktiken saknar en reell och vidare omfattande yttrandefrihet, som saknar en möjlighet för dissiderande politiska grupper att föra sin talan på lika villkor, som saknar ett fullt ut rättssäkert rättsväsende (där lagar och regler tillämpas och appliceras olika beroende på vilket politiskt läger man tillhör), där man riskerar att bli av med sitt jobb för sina åsikters skull, där man som dissident / dissiderande grupp riskerar att bli utsatt för politiskt våld av politiska motståndare (och där staten ser mellan fingrarna med detta). Ytterligare ett kännetecken för en demokratur är när lagarna som finns inte efterlevs (av staten själv).

2010-04-27 @ 16:26:45
Postat av: P

Men herregud, hur kan man helt blunda för att det inte finns en speciell "hederskultur" från Mellanöstern?!! Ska vi försöka hjälpa flickorna som är utsatta för detta hedersförtryck, eller ska vi strunta i deras liv och låtsas som att problemet inte existerar? Blir riktigt rädd när jag läser hur flera personer helt strutsar för problematiken och säger att man kan inte "generalisera" så osv. Kvinnorna har en avsevärt sämre ställning i Mellanöstern än i Norden, eller kan jag inte "generalisera" så? Jag visste att Vänstern/kommunister är förtryckare, men mycket olustigt att dom även är kvinnoförtryckare genom att förneka hedersvåldsproblematiken. Sjukt!

2010-04-27 @ 17:32:09
Postat av: Ceasar Andersson

Om vurmen är extra stark för invandrare så spelar det ingen roll hur deras kvinnor får lida, eller de våldtagna Svenska kvinnorna.Genom att bortse från överrepresentation och blunda för gemensamma nämnare bakom vidriga brott såsom brottsstatistik uppdelat på ursprung så har man redan tagit ställning. Precis så har Svenska politiker och journalister tagit ställning och det är knappast till kvinnornas fördel.Oavsett om det är en defekt gen, kultur eller vad tusan som helst.. så bör allvarliga brott straffas och rent preventivt så borde det vara självklart att mängden problem som invandringen medför också styr omfattningen av densamma.Jag ser ingen annan analys av detta att man visserligen ofta hävdar sin vilja göra ngt åt kvinnobrott men det överskuggas tyvärr av ett syndrom som endast kan liknas vid hur en förälder kan bortse/blunda för problem som ens egna barn gör sig skyldiga till.

2010-04-27 @ 17:36:36
URL: http://sverigefidelis.blogg.se/
Postat av: Carl Gösta

http://www.dn.se/nyheter/sverige/anmalde-overgrepp-utvisas-1.1084429Detta må vara Thoralf i framtiden! vi ska akta oss på vilka inhumana människor vi röstar på i valet den 19 september!

2010-04-27 @ 17:46:18
Postat av: Lee

Vilken heder har en kamelfösare som flyr sitt land som en råtta för att sen bli försörjd av människor han inte önskar sin dotter ska gifta sig med?Och skulle hucklet gifta sig med en svensk så måste familjens heder återställas...Ni har aldrig haft någon heder och kommer aldrig få någon heder!!

2010-04-27 @ 17:49:16
Postat av: nadacomprende

Om ni synnerligen ouppfostrade ungdomar, lever med föreställningen att ni i all evighet skall komma undan med era personangrep, i verbal och fysisk form, så tror ni fel. Hederliga och hårt arbetande Svenssons under 30 år är också jäkligt trötta på er.

En eloge till Thoralf med vänner som trots hot fortsätter kampen för Sveriges bästa.

2010-04-27 @ 18:23:14
Postat av: Roberth

Victor och Abuuu eller vad du heter ni kan ju fråga Emre Günder eller Nima Dervish om hedersvåld. PUCKON!

2010-04-27 @ 19:36:20
Postat av: Zalgonenko

Det är konstigt så tysta de där mentala trashankarna blev efter att ha fått svar på tal av Marcus mfl...

Om detta är de som skall sköta journalistiken i framtiden är det mycket sorgligt.

2010-04-27 @ 19:39:05
Postat av: Boo

Jag älskar er för att ni anklagar oss för att missuppfatta och inte vilja se "sanningen" när ni samtidigt vill få det till att vi förnekar att det förekommer hedersvåld i Sverige.

Jag ber er högaktningsfullt att visa vart någon av oss kommunistiska journaliststudenter har skrivit något sådant.

Allt gott!

2010-04-27 @ 19:48:07
Postat av: roger

Till Viktor kommande journalistpack

Åk nu ner till mellan östen och fortsätta där med ditt hasjrökande,

Alla vet ju vilka drogproblem journalister har.

(Referat från Janne Josefssons debatt)

2010-04-27 @ 20:36:01
Postat av: Putte

Här har vi ju Carl Göstas dröminnevånare och kulturberikare:http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7020014.ab

2010-04-27 @ 20:46:37
Postat av: Karl

Jag tycker nyhetssajter som POLITISK INKORREKT INFO och FRIA TIDER ger en bra bild av det nya Sverige.

2010-04-27 @ 20:48:23
Postat av: Marcus

Boo: Det du/ni förnekar är att det förekommer hedersvåld bland vissa invandrargrupper som saknar motstycke bland svenskar. Hela er argumentation, i den mån ni har någon och inte bara kallar folk för allehanda tillmälen, går ju ut på att likställa allt våld mot kvinnor och tjejer och inte skilja på svenskar och invandrare.Låt mig ge ett exempel. I Sverige vill vi inte att våra tonårsdöttrar skall gå ut och supa sent på helgerna för att vi är rädda att det skall hända dem något. Om det ändå gör det så blir vi bestörta och gör att vi kan för att rädda, hjälpa och stötta våra döttrar.I vissa invandrarkulturer vill man inte att döttrarna skall vara ute sent på helgerna för att de genom sitt uppträdande kan dra vanära över klanen. Händer det något förskjuts tjejen, i bästa fall, i värsta fall "ramlar" hon ned ifrån en balkong och sedan är familjen lycklig igen över att deras heder är återupprättad.Hur kan det vara så svårt för er att förstå denna skillnad? Gör en sökning på "hedersvåld" och ni hittar tusentals artiklar och hemsidor om detta problem. Handlar det egentligen om en frustration inför att de enda som säger denna sanning rakt ut är SD, och de har ni ju fått lära er är dumma. Så då måste det vara er plikt att säga emot dem...även fast ni innerst inne vet att de har rätt.

2010-04-27 @ 21:12:00
Postat av: Boo

Kära Marcus.

Jag har heller aldrig sagt att allt våld ser likadant ut men jag skulle aldrig säga att det våld som klassas som hedersvåld är värre än det våld "svenska män" utsätter kvinnor för.

Dock finns det skillnader.

Men det är klart det finns heder även i det svenska samhället! Ta Bjästa och våldtäkterna där som exempel. Hon blir våldtagen, han blir försvarad till sista hedersdroppen.

Du behöver inte lära mig något vännen, jag har sett mer av hedersrelaterat våld än du nånsin kommer få se.

2010-04-27 @ 21:34:55
Postat av: FreeBird

Det var intressant att konfronteras med alster från blivande ”skjutjärnjournalister”. För så där 40 år sedan var antagningskrav till journalistutbildning lika höga som till medicinsk utbildning. Hoppas att det, med hänsyn till de sjuka, inte gäller idag. Idag verkar journalistutbildning producera för det mesta kulturparasiter som ser världen med bara vänsteröga och som blir beroende av statliga bidrag livet ut. Men några minikrav bör finnas också där. Thoralfs ”beundrare” verkar till och med tro att personpåhopp är en sort av debatt. Tur att det idag finns Internet och alternativa informationskällor. Då slipper man konfronteras med smörja som dessa intellektuella giganter kommer att berika Sverige med.

2010-04-27 @ 21:42:06
URL: http://www.blacklabelsociety.net/
Postat av: Roberth

Boooooo 70 000 ungdomar lever under hedersförtryck. Vad anser du om det kan du inte briljera i denna fråga med?

2010-04-27 @ 21:43:53
Postat av: Dumle

Dessa blivande journalister saknar språklig begåvning. Att håna sina meningsmotståndare och dessutom argumentera utan ordentlig källhänvisning fungerar inte numera. Men målet kanske är jobb i den ständigt krympande dagspressen?

Det finns en journalist som dessa nya "läsare" kanske har mer gemensamt med i synen på det fria ordet - han levde på 1930-talet och hette Benito Mussolini.

2010-04-27 @ 21:54:37
Postat av: FreeBird

Det var intressant att konfronteras med alster från blivande ”skjutjärnjournalister”. För så där 40 år sedan var antagningskrav till journalistutbildning lika höga som till medicinsk utbildning. Hoppas att det, med hänsyn till de sjuka, inte gäller idag. Idag verkar journalistutbildning producera för det mesta kulturparasiter som ser världen med bara vänsteröga och som blir beroende av statliga bidrag livet ut. Men några minikrav bör finnas också där. Thoralfs ”beundrare” verkar till och med tro att personpåhopp är en sort av debatt. Tur att det idag finns Internet och alternativa informationskällor. Då slipper man konfronteras med smörja som dessa intellektuella giganter kommer att berika Sverige med.

2010-04-27 @ 22:07:55
Postat av: Boo

Roberth: Vad roligt att du tycker att jag hittills briljerat!

Min åsikt är att alla instanser i samhället måste bli bättre på att upptäcka och hantera hedersvåld. Skolan måste bli bättre på det, polisen måste få gå utbildningar för att lära sig mer om det. Sveriges kvinnojourer ska enligt mig få mer pengar för att kunna utbilda sig och erbjuda skydd och hjälp till alla kvinnor som lever under hot, förtryck och våld.

FN uppskattar att det sker 5000 hedersmord i världen varje år och vi måste lära oss att se tecknen och förhindra innan det leder till att oskyldiga kvinnor dör.

2010-04-27 @ 22:09:31
Postat av: Niklas Larsson

hehe thoralf.

Verkar vara några riktiga stolpskott som hittat till din blogg uner denna post =). Jag får mig många goda skratt när jag läser vad de skriver här =). Godnatt.

2010-04-27 @ 22:34:30
Postat av: Christian

Viktor och alla andra blåögda och likasinnade: gå på Avenyn/Stureplan en fredag eller lördagskväll och njut av mångkulturen. Samtliga svarttaxierbjudanden kommer från män med invandrarbakgrund. Men javisst, Viktor: de är alla diskriminerade läkare och advokater.

2010-04-27 @ 23:10:31
Postat av: Humanist

Har läst igenom större delen av ovanstående diskussioner och tycker följande citat från signaturen "Viktor" säger det mesta:"Avslutningsvis vill jag bara säga att jag tycker att du är ett svin, Thoralf. Självklart ska du stå upp för dina åsikter, det har du precis lika mycket rätt att göra som jag, och jag tycker att du är ett svin."När någon uttrycker sig på detta sätt visar det enligt min mening två saker:1. Personen i fråga saknar vanligt hyfs och är oförmögen att föra en saklig diskussion på ett civiliserat sätt.2. Personen i fråga har ingen som helst förmåga till självkritik, utan är så självrättfärdig och övertygad om sin egen förträfflighet att han tror sig kunna behandla sina meningsmotståndare utan minsta respekt.Men högmod går som bekant före fall, något Viktor och hans meningsfränder förhoppningsvis kommer att inse efter höstens val...

2010-04-28 @ 01:16:00
Postat av: Skåning

De här lågpannade fjortisstudenterna innehåller trots en grad av underhållning i sin uppblåsthret, inskränkthet och höga svansföring. Enligt PK-standardmall 1A så ska man "krossa rasister" genom at påpeka att svenska män minsann också begår våld mot kvinnor. Hade ni snutit er, vuxit upp några år så hade ni insett att det finns en ganska central skillnad mellan svenska mäns våld mot kvinnor och hedersvåld. Svenska mnän bli inte uppmuntrade av sin släkt och familj att hota eller bli våldsam mot den kvinnliga släktingen eller frun. En "hedersman" vinner pluspoäng bland de sina på att vara just en hedersman. En svensk som prylar frugan riskerar tvärtemot social utstötning.Om ni missade dokumentären "Sämre än djur" så rekommenderar jag den.an_djur-_i_familjens_vald_copy" rel="nofollow">http://svt.se/2.119703/1.1715831/samrean_djur-_i_familjens_vald_copyExakt vilka svenskar behandlar sina barn så här? Det är knappt att sekter som Jehovas Vittnen beter sig på det viset. Det värsta för arabjävelen till farsa, var att han riskerade bli utmobbad på caféet (läs latmaskarnas gubbdagis).Jag är född i Malmö och har bott här större delen av mitt liv. Jag har sett Malmö förvandlas från en slumrande postindustriell stad, till en arabisk-muslimsk koloni, åtminstone i vissa stadsdelar. Något jag hittills inte har sett är däremot ett svensk-arabiskt blandförhållande där kvinnan är arab. Det existerar inte. Så ni medelklassvänstersnorisar borde få in i er trånga skalle att det verkliga rasisterna inte är ursprungsbefolkningen, utan de som kommit hit och bygger parallellsamhällen här.

2010-04-28 @ 01:48:25
URL: http://exilen.eu/
Postat av: WMB

Boo skriver: "... vi måste lära oss att se tecknen och förhindra innan det leder till att oskyldiga kvinnor dör."Men snälla Boo, tecknen är ju hur tydliga och lätta som helst att se, men ni, liksom övriga PK-Sverige, kniper ihop ögonen det värsta ni förmår.Det har redan skett en del hedersmord i Sverige. Att det inte har skett ännu fler beror endast på att de unga flickorna fogar sig och gör som föräldrarna och släkten kräver, eftersom de vet att de inte kan bli räddade här.Sommaren närmar sig, och det innebär att ca 70 000 flickor nu lever i stark rädsla för att bli bortgifta när familjerna reser till sina hemländer på "semester" i sommar.Se vidare "Glöm aldrig Pela och Fadime"

http://www.pelafadime.se/

2010-04-28 @ 02:07:16
Postat av: Gubben o Gumman

Hur magister "majjabrajja"/fröken"rödvinslever" kan

kasta in sina yngel från tredje generationen 68 vänstern på Sveriges femte blogg i kategorin politik ,för att drabbas av verbal fakta halshuggning visar att droger är livsfarliga.Dessa Kamikazeuppdrag måste rektor "Red flatfott"

stoppa ögonblicklingen.Flera latenta diagnoser får inte bryta ut.

Fojo skall för bövelen utbilda ValBooskapstekniker

inte "samhallsvarvare".Sedan blir nog stalltipset att "Boo" är en slangklämma modell Mena andra tredje generationen

Ev "Ursula" versionen,totalt faktaresistent mot

tex officiell statistik från tex Brå.

Överlägsenheten "Jag skall kn..la din mamma ligger

på lur hela tiden.Ta på dubbla blöjor den 20 SEP då smäller det.

2010-04-28 @ 02:56:50
Postat av: Söder

Är sign Boo alias Victor verkligen en journalist studerande?? Då råder jag honom/hon att besöka den tyvärr avlidna journalisten Kurt Lundgrens blogg. Läs och lär

http://kurtlundgren.webblogg.se/

2010-04-28 @ 07:49:31
Postat av: Boo

WMB...

Jaja, att vara politiskt korrekt utesluter ju att se att kvinnor från Sverige och andra kulturer far illa. Håhåjaja. Så blind jag är. Det är fruktansvärt.

2010-04-28 @ 10:39:50
Postat av: Roberth

Booo slå upp ordet ironi! Du briljerade verkligen. Herregud var finner de dessa sk journalister.

2010-04-28 @ 11:40:11
Postat av: Boo

Roberth!

Right back at ya!

2010-04-28 @ 12:05:24
Postat av: Marcus

Boo, jag förstår att du suktar efter vänner, men vi är och kommer nog aldrig att bli vänner.. Filip och Fredrik kör visst nån reklamdrive nu där man kan ansöka om att vara med i deras program och få vänner, nåt för dig kanske. Bara ett tips i all välmening.Du nämner Bjästa, vilket visar att du inte fattat någonting. I Bjästa var det ANDRA än den drabbade flickans familj, framförallt förövarens anhöriga och vänner, som spred näthatet. I hederskulturen är det DEN EGNA familjen som står för våldet.Sedan skriver du ett helt inlägg med faktiskt vettiga förslag på åtgärder för att motverka hedersvåld. Får jag påminna om att det var precis detta som hela detta blogginlägg och efterföljande diskussion handlade om från början, att Thoralf ville KOMPLETTERA listan med precis liknande åtgärder, särskilt inriktat mot hedersvåld.Det du efterfrågar var Sverigedemokraterna det enda parti som ville införa. Det måste ju innebära att du är Sverigedemokrat i din syn på hedersvåld. Och det är, som jag skrev innan, här skon klämmer för dig. Du inser att SD har rätt i sak och då blir det syntax error i din PK-hjärna och du tar till personangrepp och håller på och fjantar dig på kommentarsplats.

2010-04-28 @ 12:45:08
Postat av: Boo

Marcus:

Hur har du fått för dig att jag letar vänner här? Tro mig, I've got plenty.Och Bjästa är inte alls irrelevant eftersom det handlade om att upprätthålla våldtäktsmannens HEDER, få honom att framstå som den snälla goa killen som aldrig skulle kunna våldta någon.

Om en kvinna inleder ett förhållande med en man vars familj tror på upprätthållande av heder är det hans familj som driver förtrycket. Det är oftast mannens eller männens heder det handlar om och vem som står bakom upprätthållandet kan vara olika från fall till fall.Tack för det du skriver att jag har vettiga förslag, där är vi överens. Dock är jag så långt ifrån Sverigedemokrat en kan komma, att SD vill ha mer stöd och skydd till heders-utsatta kvinnor betyder inte att jag hör till er. F! jobbar generellt med våld mot kvinnor och där bland annat hedersvåld och jag står närmare F! än SD (nu kommer ni väl skriva massa fyndiga saker om korkade feminister, be my guest) men även om jag inte är med i F! är jag feminist och har i över tio år kämpat och jobbat för att öka tryggheten och rättigheterna för kvinnor. Jag har hjälpt 13-åriga tjejer som blivit våldtagna av sin pojkvän och jag har skaffat hemlig bostad åt kvinnor som flytt sina våldsamma män, både svenska män och män från en andra kulturer.De personangrepp du syftar på antar jag är att jag skrev att sverigedemokrater är ett otrevligt folk och det beror just på det en av kommentatorerna här skrev, att han önskade mig samma öde som kvinnan i åtalet.

2010-04-29 @ 00:10:22
Postat av: Marcus

Och vad har F! för syn i Kalmar kommunfullmäktige gällande hedersvåld?"Postat av: Viktor

Jag talar för i princip alla åhörarna i den salen ikväll när jag säger att du är helt jävla blåst och borde utvisas ur landet - för Sveriges bästa2010-04-26 @ 22:46:28

Postat av: Boo

Viktor: High five!"Detta skrevs som första kommentarer så du kan rimligen inte skylla på att någon annan började. Och om nu en enskild skribent skriver något taskigt mot dig, hur kan då dra alla Sverigedemokrater över en kam och gå till motangrepp på samtliga? Är det inte detta SD-motståndarna brukar anklaga SD för, att se till grupper och inte individer?

2010-04-29 @ 11:15:51
Postat av: Boo

Min High five-ning av Viktor berodde inte på att jag ville föra fram personangrepp utan för att jag delar hans åsikt om att Sverige vore ett bättre land utan SD. Det är min uppriktiga åsikt. Å ena sidan, visst, man lär sig om människors märkliga åsikter varje dag och det är ett sätt att förstå varför man är socialist och inte sverigedemokrat, men jag tycker inte att SD fört något gott med sig överhuvudtaget.Om du läser F!s partiprogram kan du se deras syn på våld mot kvinnor och de delar min åsikt om att det i grund och botten handlar om kvinnoförtryck och egentligen inte ska ses som mindre eller mer allvarligt beroende på vart kvinnan kommer ifrån och vem som förtrycker henne. Men det är klart att en måste se till olika delar av våldet och jobba för att motarbeta allt våld som män utövar mot kvinnor.Och som du kanske vet sitter inte F! i KF i Kalmar. Min förhoppning är dock att de ska få mandat i höst.

2010-04-29 @ 17:22:49
Postat av: Skåning

Jag talar för alla stammisar här när jag säger att Boo, Viktor och övriga osnytna wannabee-intellektuella FOJO-studenter är fullständigt blåsta och borde utvisas ur landet - för Sveriges bästa!Får man några "High Five" på den? :D

2010-04-29 @ 17:47:25
URL: http://exilen.eu/
Postat av: Marcus

Låt mig citera på nytt;"Jag talar för i princip alla åhörarna i den salen ikväll när jag säger att du är helt jävla blåst"Det var detta du "hajfajvade", ett rent personangrepp. Försök inte blanda bort korten nu, du gör dig bara ännu mer till åtlöje.Du kan ju knappast hänvisa till manshatarorganisationen F! som nån sorts facit till att din tolkning skulle vara den rätta. Denna vulgärfeministiska partiliknande sammanslutning av flator och missanpassade och alkoholiserade kommunister som ser vita, medelålders, heterosexuella män som roten till allt ont i världen har knappast tolkningsföreträde inom något område.Nej, de sitter inte i KF i Kalmar och inte någon annanstans heller, och det finns det ju goda skäl till... Men jag välkomnar F! i riksdagsvalet. De lär sno några enstaka procent eller tiondelars procent från V och det är alltid välkommet. Söndra och härska.

2010-04-29 @ 23:07:08
Postat av: Boo

Marcus. Suck. Om det är så du ser på det enda helt feministiska partiet vi har vet jag inte hur jag ska kunna bemöta dig på ett bra sätt.

Vi är inte på samma sida, det är bara att gilla läget och hoppas att SD stannar under 4.0-gränsen där de hör hemma och att F! får plats i KF i Kalmar, för kalmariternas bästa.

Allt gott.

2010-04-29 @ 23:30:33
Postat av: Skeåning

Förträfflig debattartikel av Pernilla Ouis som berör ämnet här.."Att inte våga diskutera problemen är att nedlåtande betrakta "de Andra" som en grupp som inte kan hantera öppen kritik och som till varje pris måste skyddas från den. Detta är den paternalistiska syn som Rädda Barnen företrädde i historien kring min censurerade forskning. Vilka är det egentligen vi skyddar med denna politisk korrekta attityd? Jag menar att vi framförallt skyddar oss själva från anklagelser om rasism, islamofobi och främlingsfientlighet." Det skriver forskaren PERNILLA OUIS."

Postat av: Funtaren

Peter: Jag är lite förbryllad. Du säger dig vilja rösta blankt istf på SD, trots att du verkar ha förståelse för de frågor som är akuta i samhället idag och att SD föreslår giltiga lösningar på dessa.Får jag fråga vad som håller dig tillbaka från att ta SD:s valsedel i september?

2010-04-30 @ 22:37:40
Postat av: Christopher Dywik

Hej Toralf, jag förmodar att jag borde tacka dig för att du inte spekulerade vidare om varför jag lade ner min röst i frågan. Som jag sa på fullmäktige, det vore väl lite dumt att göra när du inte vet varför. Här nedan kan du i vart fall läsa varför jag valde att inte delta i beslutet.

MVH

/Christopher Dywik (KD)http://dywik.wordpress.com/2010/05/02/man-ar-onda-och-kvinnor-ar-offer/

2010-05-03 @ 17:07:07
URL: http://dywik.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0