GÅ RAKA VÄGEN TILL FÄNGELSE


Vandaliserad busskur på Ängöleden.           Foto Thoralf Alfsson

Igår passerade jag förbi en vandaliserad busskur där glasen var krossade. Idag passade jag på att ta några kort på denna busskur på Ängöleden mot Norrliden. Då träffade jag personal från den glasfirma som monterade in nya glas. De berättade att man idag hade inte mindre än sex stycken vandaliserade busskurer att åtgärda.

Gissningsvis kostar nya glas, städning och montering av de nya glasen mellan 5000-10000 kronor/busskur. Varje år kostar fönsterkrossningar över en miljon kronor för Kalmar kommun och jag gissar att en övervägande del av denna kostnad är vandaliserade busskurer.

Ett makalöst slöseri med våra gemensamma skattemedel som skulle göra mycket bättre nytta inom äldreomsorgen eller skolan.

En fullständigt meningslös skadegörelse som endast begås av personer som är rubbade, knäpp i huvudet, inte har alla hästar hemma eller personer med ett ”kraftigt utåtagerande beteende” (se föregående inlägg). Personligen anser jag att straffet för medveten och meningslös vandalisering skulle vara 1 månads fängelse. En klar och tydlig straffsats, punkt slut. Inget daltande! Tas du på bar gärning så blir det att ”gå raka vägen till fängelse” under en månad utan att passera hemmet.

Fem av de sex vandaliserade busskurerna idag är placerade i de norra delarna av Kalmar. Tre av dem i direkt anslutning till Norrliden (Kalmars Rosengård).

I Norrliden har tydligen kommunen slutat byta glas och har istället monterat in metallgaller i busskurerna. Orsaken torde vara allt för ofta krassade glas i busskurerna. Att sätta in galler är därmed en naturlig åtgärd, det är bara synd att förövarna inte sitter bakom galler.
Nu väntar vi bara på en DO-anmälan från boende i Norrliden som säkert kan anse sig kränkta på grund av Kalmar kommuns diskriminerande agerande.


Busskur Norrliden med metallgaller.  Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer
Postat av: Sven Duva

I TV8 kostar mångkulturen 20 miljarder per år. Troligen är den aaaningen högre än så.

2010-04-06 @ 22:38:53
Postat av: MiaH

Jag blir så arg och trött när jag ser sånt där! Vad kostar inte alla denna vandalisering. Det är så sjukt, så dumt så onödigt, ett sånt slöseri! Håller helt med om att det borde bestraffas mycket hårdare! Och de som gör sånt borde hängas ut så att de får skämmas ordentligt!

2010-04-06 @ 22:55:46
Postat av: krister

precis tittat på tv8

jimmie är bara bäst

bengt westerberg är patetisk dålig man skäms

ian är bara så konkret ett ämne för sd tycker jagpk 0 poäng sd 100 poäng

2010-04-06 @ 23:14:19
Postat av: P

Tyvärr är det helt rätt att sätta in galler, resten av välfärdssamhället går oundvikligen samma väg. Det lustiga är att alla vänstermänniskor avskyr USA, med det är precis dit vi är på väg tack vare massinvandringen. Heja logiskt tänkande!

2010-04-07 @ 23:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0